Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Ove - 23. mai 2013 kl. 16:34 *  IP
Forum for single-handicapere?

Innleggene under tråden om hull 18 på Kongsviner viser at det stort sett er spillere med hcp <10 som skriver her. Ihvertfall i den tråden. Jeg har hcp. 21 og har også spilt Kongsvinger, som jeg synes er en flott bane. Jeg tilhører de 95 % av norske golfere som ikke er singlehandicapere. Og det er vel også representativt for de som spiller Kongsvinger og andre baner. Eller sagt på en annen måte: de som diskuterer problemene på hull 18 på Kongsvinger tilhører en bitteliten eksklusiv klubb av golfspillere i Norge, som lever i en verden fjernt fra den virkelighet som alle vi andre befinner oss i.

Selv har jeg ingen "problemer" med hull 18 på Kongsvinger. Jeg slår max 180 m. med driver, og jeg vet ikke hvordan jeg slår en fade eller draw. Ikke har jeg bruk for det heller. Men jeg slår rett. Etter utslaget slår jeg 150 m. med en 5-er wood, og så 1 eller 2 slag inn på green, hvor det første slaget vil være med en 7-er wood og det eventuelt andre med et jern. Med en to-putt har jeg da en bogey på dette hullet og minimum 2 poeng, noe som er flott for oss dårlige golfspillere. Så hva er egentlig problemet?

Jeg tror, uten å vite det, at dette forumet er overrepresentert og dominert av lav-handicapere. Da blir diskusjonene og enigheten deretter. Vi andre kan bare sitte og lese hva dere skriver, og personlig må jeg bare smile. Den verden som dere tilhører, er ikke min og den store massen av golfspilleres verden.

Jeg skulle ønske at hver deltager her opplyste hvilket hcp. han har. Det vil utvilsomt bedre kommunikasjonen og forståelsen for det som den enkelte skriver.
 007 (23. mai 2013 18:03) *  IP
12åringer kan ha scratch.
Antall år man har spilt er vel mer interessant.



 Tolle (23. mai 2013 18:12) *  IP
Hcp 3..
Helt uinteressant om hvor mange år du har spilt! Jeg tar ikke mot råd om banedesign, strategi, svingtips eller noe annet fra noen som har spilt på hcp 20 i 30 år...
Har du kommet deg ned til hcp 4-5 begynner du å få en forståelse av spillet og hvorfor baner har et godt eller dårlig design. En hcp 20 spiller kan sikkert kose seg bare gresset er grønt, og stimpen viser 5...
Kongsvinger er en hyggelig bane, men ikke en bane for større turneringer. Altså slik de fleste klubb-baner er, og slik de skal være.



 barce (23. mai 2013 18:59) *  IP
Hva legger du i større turneringer, Tolle? Av de større turneringene som normalt arrangeres i norge, vil jeg si at Kongsvinger ikke står tilbake for andre typiske arrangørklubber her til lands.


 Tolle (23. mai 2013 19:36) *  IP
Når et gjelder spilleflate, design og infrastruktur så har du nok en del som er hakket bedre... Miklagard, Oslo, Losby, Evje, Larvik er blant annet eksempler på dette.
Vi snakker om feks Challenge Tour og EuropaTour for damer.



 Enur (23. mai 2013 19:53) *  IP
Med sin arroganse og nedlatende holdning til både andre spillere og andre baner enn de som "passer ham", er jeg redd Tolle så til de grader bekrefter det inntrykket trådstarter beskriver.

Trøsten er imidlertid, Ove, at slike som ham heldigvis er i mindretall, både blant norske golfspillere flest, og trolig også her inne på forumet. Og takk for det!



 Fooore (23. mai 2013 20:04) *  IP
Jeg tror det er et mindre antall single-hcp her inne, men noen av dem er flinke til å skrive mange bokstaver.

Golfopplevelse er viktigst, velmente råd om spill fra eksperter her inne har sin sjarm.

hcp 8



 Frank (23. mai 2013 20:23) *  IP
Nå har ikke jeg spillt Kongsvinger, men hva er det med designet og spilleflaten på Losby som er verdt å fremheve?


 Tolle (23. mai 2013 20:29) *  IP
Nedlatende? Kjenner du mange single hcp som tar i mot råd fra spillere med over 20 i hcp?
Losby har riktignok ikke hatt bra spilleflate de siste årene, men infrastruktur for større mesterskap er bra der. Når det gjelder design så er ikke akkurat Mr Nordvall en av mine favoritter, men noe bra har han gjort der..



 Frank (23. mai 2013 20:40) *  IP
Ikke noe krisebane, men langt fra noe man husker i ettertid. Infrastruktur til mesterskap har jo ganske lite å si om man er et par kompiser, og totalt uinteressant i en banerangering. Jeg har spillt en av verdens beste baner, og infrastrukturen der hadde såvidt holdt til Norges cup.


 tian (23. mai 2013 20:49) *  IP
Seriøst Tolle. Her beskriver en glad hobby golfer hvordan vedkommende opplever å spile hullet og ikke et RÅD til andre. Så rakner det fullstendig for deg? Og når det gjelder noen innlegg i de forskjellige trådene her, så er det noe som skriver som om golf skulle være levebrød for de. Det gjør at mange ikke kjenner seg igjen som en glad hobbygolfer. Med din holdning rekrutterer vi sikkert masse ny golfere. Om det er vanskelig å skjønne, så er faktisk vi med mer enn 9 i hcp med å finansiere og ikke minst skape ett godt miljø i klubbene.
Ove et bra innlegg. Takk

Hcp 11



 Tolle (23. mai 2013 20:55) *  IP
Uinteressant i en rangering hvis tanken er å spille banen med et par kompiser. Helt enig i akkurat det. Ta feks World Woods i Florida, fantastisk bane men ellers er det lite.. Ikke langt unna finner du Black Diamond Ranch The Quarry Course, en bane som tar pusten fra deg men ligger in the middle of nowhere...
Men rangeringer tar ofte totalbildet, og da spiller også helt andre ting inn. Adkomst, tilgjengelighet, klubbhus, treningsområder, vedlikehold, kompetanse, servicenivå og masse annet.



 mimung (23. mai 2013 21:01) *  IP
Ikke la deg lure Ove. De fleste her inne har et altfor høyt selvbilde når det gjelder egne ferdigheter i golf. Det er komisk å lese om "risk og rew" fra spillere som knapt kan styre en golfball. Golfspillet dreier seg om å kunne plassere en ball der man vil, og da tror jeg man må ned i mellom 3 og 4 i hcp. Hull nr. 18 på Konsvinger er et flott avslutningshull, hvor man må bruke hodet for ikke å gå i vannfella.


 Frank (23. mai 2013 21:05) *  IP
Eri ikke det å bruke hodet en ok oversettelse av risk reward egentlig?


 Petter (23. mai 2013 22:00) *  IP
Bra innlegg Ove. Folk som Tolle må gjerne tro de eier sannheten, men av de som spiller golf og finansierer banene her til lands er de heldigvis i et bitte lite mindretall!


 007 (23. mai 2013 22:06) *  IP
Vi registrerer at noen er som Tolle.


 barce (23. mai 2013 22:33) *  IP
Siste på kongsvinger er ikke et flott avslutningshull!

End of story!



 AR (23. mai 2013 23:46) *  IP
18.hull på Kongsvinger har sine utfordringer. Her er det mulig for alle spillere med alle mulige handicaper å spille hullet fornuftig etter egen spillestyrke. Blir man fristet til å bli dristig, taper man ofte mot en som er mer listig.
Handicap 2



 Dilter (24. mai 2013 00:30) *  IP
Hva er et flott avslutningshull egentlig?

Har prøvd å sette sammen en definisjon, men strander.

AR: ble den siste setningen suget av eget bryst?

Hcp 14

--- Svar: JA! ----



 barce (24. mai 2013 00:39) *  IP
http://playgolfgetaways.com/articles/3-what-makes-a-great-finishing-hole

http://www.golfdigest.com/golf-tours-news/2011-03/my-five-favorite-finishing-holes#slide=1

http://thesandtrap.com/b/trap_five/the_pga_tours_best_finishing_holes



 Tolle (24. mai 2013 01:56) *  IP
Neida, jeg eier ikke sannheten på noen måte! Men uten lavhandicappere tror jeg det ville blitt lite av bra baner i Norge. Jeg er for mangfoldet i golf, fra enkle klubb-baner til mesterskapsbaner. Og kanskje er det slik at de med lavt hcp og lang erfaring har noe bedre forståelse for design og drift? Det er hvertfall slik i resten av samfunnet...


 Kjell249 (24. mai 2013 08:23) *  IP
Skal de som har lavt hcp ha bedre peiling på drift??? Sorry, men dette utsagnet er bare morsomt og er ganske sikker på at Tolle drar oss i beinet...

Hcp 8



 Tolle (24. mai 2013 08:45) *  IP
Med drift mener jeg standard på vedlikehold, shop, administrasjon osv. Med erfaring og evner kommer kunnskap.


 hull (24. mai 2013 09:12) *  IP
hull 18 på Asker er et glimrende avslutningshull.


 Birdie (24. mai 2013 11:24) *  IP
Spilte Kongsvinger i en senior turnering i helgen.
Fantastisk bane etter min og mine 3 medspilleres mening. Jeg har 5 i hdcp og mine medspillere fra 4-7.
Pussig det med arrangement av større turneringer. Vi var alle enige i at man absolutt burde ha større turneringer der.
Infrastruktur har vel ikke noe med banens beskaffenhet å gjøre?
18 hullet var utfordrende. Noen gikk ut med jern andre 5er Wood. 1 fikk birdie, 2 fikk par og en var dristig som AR nevner og ble straffet.



 barce (24. mai 2013 12:17) *  IP
Hvem i all verden prøver seg på en full drive?

http://i1158.photobucket.com/albums/p601/barcentrale/kongsv18.jpg



 hodet (24. mai 2013 13:37) *  IP
hullet er jo ganske enkelt når man tenker seg om to ganger før man slår ut. det er normalt et 4-5 jern kort av den andre fw-bunkeren, så et mellomjern over den stor til høyre ved 100-merket, og så en liten wedge inn på green. lett birdie :)


 Ove (24. mai 2013 15:43) *  IP
Inntrykket mitt av dette forumet er forsterket av disse innleggene og de under Kongsvinger-tråden.
Debattforumet er fullstendig dominert av lavhandicapere. Jeg har ennå til gode å se noen med hcp. > 20 som skriver her.

Altså er dette forumet helt ute av takt og kontakt med den golfverden som den store majoritet av norske golfere lever i.
Og selveste redaktøren er den aller beste golfspilleren her.

Alt dette er noe å huske når man leser det som skrives her.
Debatt for golf-eliten.



 Lasse (24. mai 2013 17:07) *  IP
Jeg tipper samtlige her inne har vært høyhandicappere. Det er bare at noen kanskje har glemt det :-)

Hcp 17,5



 gunnar bull (24. mai 2013 18:18) *  IP
Elite suger!


 Revisor'n (24. mai 2013 18:31) *  IP
Dette stemmer nok bra, Ove, men ser en på argumentasjon og debattinnhold kan en få mistanke om at det generelle handicapet ser ut til å være omvendt proporsjonalt med golfhandicapet ;)


 Footwedge (24. mai 2013 20:00) *  IP
Man kan sikkert si at forumet er i utakt med resten av golfnorge, men på den annen side er det typisk for et forum. Hvis man leser forum som handler om fotball, friluft, frikjøring, bilbygging eller hva det handler om er det preget av at det mange som er dyktige innenfor sitt felt. Det er også en typisk "bivirkning" av at de som er habile innenfor området er langt over gjennomsnittet interessert, og har sterke meninger.
De som syns det er en hyggelig hobby innimellom er sannsynligvis ikke de som har de sterkeste meningene om hvorvidt hull 18 på Kongsvinger er et godt avslutningshull.



 Fooore (24. mai 2013 20:08) *  IP
Minst 95% av norske golfere bryr seg om sitt eget spill, har glede av en ok hobby og gir blaffen i golf utover det. Trur eg.


 tilskuer (24. mai 2013 22:58) *  IP
Veldig bra sagt Footwedge. Men for å nyansere litt kan det legges til at vi vel også er noen som er over gjennomsnittet interessert, uten at vi er blitt, eller kommer til å bli, veldig gode.
Jeg synes nå de er litt søte disse debattantene som tror de er veldig gode når de har nådd et nivå litt ned på singelhcp. Da er de blitt altfor gode til å spille vanlige baner, hvilke da omtales som "Micke-Mus-baner", samtidig som de blir pottesure hvis "mesterskapsbanene" blir satt opp så vanskelig at deres egentlige nivå blir avslørt og de går sine 10-15 over par pr. runde.



 Wilson (24. mai 2013 23:10) *  IP
he he

Du har litt rett der tilskuer.



 Tolle (24. mai 2013 23:50) *  IP
Jeg er vel en av disse "søte" debattantene som du sikter til:) Forøvrig med hcp under 5 i snart 30 år, og med jobberfaring fra bransjen.
Hcp på en vanlig klubb-bane fra gul og en mesterskapsbane fra back er to helt forskjellige ting. Jeg kan hakke meg rundt 18 hull på rundt par på "vanlige" baner, men har bikket 90 på de råeste mesterskapsbaner. Og flere ganger vært svært skuffet over dårlig spill i noen turneringer. Skulle mitt hcp vært basert på PGA baner med ekstreme forhold ville nok mitt hcp vært 12-15.
Uansett er jeg veldig klar over at mine ferdigheter ikke er i nærheten av gutta som faktisk tjener penger på golf!
Ja, jeg ønsker sjelden å spille mikke mus baner, og foretrekker baner med høy standard og bra design. På samme måte som en brukbar alpinist ikke gidder å kjøre ned et slakt jorde eller at fotballspillere foretrekker gress fremfor grus...



 Frank (25. mai 2013 00:48) *  IP
Nærmere 20 enn 10. Det garanterer jeg :)


 Wilson (25. mai 2013 07:54) *  IP
Tolle

Jeg skjønner ikke helt.
Du er singel-hcper.
Men du vil ikke spille mikke mus baner.
Og du hacker deg rundt på 90 slag når du spiller på mesterskapsbaner.

Det betyr altså at du har stort sett spilt deg ned på mikke mus baner, eller?




 Tolle (25. mai 2013 08:18) *  IP
Nei, jeg bruker ikke normalt 90 slag på mesterskapsbaner, men det har skjedd. Vi snakker da feks PGA baner i USA. Og det finnes også en mellomting mellom mikke mus og mesterskapsbaner: normale baner med ok design og vedlikehold. Disse banene utgjør selvsagt flertallet av alle baner i verden.
Mitt nåværende hcp er kun ut fra turneringsspill, hvor jeg i fjor snittet 3,4 over par. 70% av disse turneringene ble spilt på en bane som kan kalles mesterskapsbane.

Når det gjelder definisjon av typer av baner er dette selvfølgelig personlige preferanser som ligger bak. En bane kan ha en fantastisk naturopplevelse, eller en utrolig utsikt, men kan fortsatt være en mikke mus bane.



 Footwedge (25. mai 2013 15:34) *  IP
Selvfølgelig tilskuer, det var ikke ment som en eksludering av at man ikke kan være veldig interessert uten lavt hcp - nyanser er ikke alltid lett å formidle... :)



 Dilter (25. mai 2013 17:15) *  IP
Det er kanskje på sin plass å minne på at handicap reguleres på grunnlag av banens bane- og sloperating.

Hvis Tolle spilte f.eks. Bethpage Black fra svart tee ville han med 5 hcp ha 12 tildelte slag, og dermed få regulert handicap på grunnlag av netto-par på 84. Da blir jo plutselig ikke 90 så ille (30 eller deromkring stablefordpoeng).



 gjesp (25. mai 2013 18:10) *  IP
morsomt ord (og ofte misbrukt) det der "mesterskapsbane". Hvilke mesterskap har vært spilt på banen din da Tolle?


 Tolle (25. mai 2013 18:28) *  IP
Blant annet er Spanish Open blitt avholdt på min bane. Designet av Van Hagge. Banen holder alltid høy kvalitet og svært raske greener. Min gamle hjemmebane har arrangert Challenge Tour, NM, NorgesCup, MidAm ++. Design av Trent Jones Jr.


 oi (25. mai 2013 20:25) *  IP
Tolle er medlem på Miklagard med andre ord, hvilken bombe :)


 gjesp (25. mai 2013 20:57) *  IP
Godt å se at vi har mange mesterskapsbaner her i Norge, etter de kriteriene.


 digger (26. mai 2013 01:22) *  IP
Godt å se at janteloven lever. Tolle, du må ikke tro du er bedre enn oss!



 Wilson (26. mai 2013 16:39) *  IP
Jeg tror at de fleste baner i Norge er bra nok til å få frem gode spillere.

Knut Børsheim kommer fra Fana, ikke noen toppbane, men helt OK for å få trent nok til å bli en bra spiller.

Hvor mange gode spillere har vi ikke fra Borregaard? 9 hulls bane.

Som mimung nevner så ler jeg også når jeg hører spillere som spiller fra tee 59 snakker om strategisk plasserte hinder. Spiller man fra svart så kan man begynne å snakke, men da er man også meget god.

Men, det er bra at vi har baner som Miklagard, kanonbane etter min mening.

Også er det bra at vi har baner som Kongsvinger som er en bane man husker pga naturen og skjønnheten + at den er mer enn nok utfordring for de fleste.



 Taf6 (26. mai 2013 20:16) *  IP
Tråder som dette forklarer så utrolig godt hvorfor golfen i Noge sliter!


 aa (26. mai 2013 20:19) *  IP
Enig men siste innlegg! Norge!




 Eagle (27. mai 2013 10:38) *  IP
Mikke Mus baner er nå nevnt flere ganger i tråden, ofte med fnys og forakt. Mest kjente bane i denne kategori (hørt fra flere Oslo-gjester) er Borregaard GK. Jeg kan da ikke dy meg, og mener det er på sin plass å informere om hvilke topp utøvere av denne sporten som har blitt så gode ved å spille og trene på akkurat denne banen: Øyvind Rojan, Per Haugsrud, Anders Kristiansen, Jan Are Larsen, Cecilie Lundgren og sikkert fler jeg ikke kommer på i farten. Klubben har altså nesten ingen ting av det dere forstårsegpå`ere påstår er så viktig. Men klubben har et særs godt miljø og har i alle år vært gode til å ta seg av alle typer golfere, kanskje spesiellt yngere og juniorer. Dette er kanskje den viktigste plattformen å bygge opp et elitenivå, -ikke om klubben har et godt avsluttningshull...


 Tolle (27. mai 2013 12:51) *  IP
Borregaard har helt klart fostret svært mange bra spillere gjennom flere år. Jeg har ikke påstått at dette er en Mikke Mus bane, og jeg kan heller ikke huske at noen andre har gjort det. Banen er en ok klubb-bane.
Det som er viktigst når det gjelder utvikling av spillere er et miljø som tar hånd om talentene. Proer, administrasjon, styret, sponsorer, juniorgrupper og elitegrupper har en svært viktig rolle her.
Men spillerene trenger også trening på andre forhold enn sin egen hjemmebane. De må kunne beherske alle typer spilleflater, og det får de kun ved å trene/spille andre baner.
Uansett, all ære til Borregaard for den jobben som er gjort her tidligere!



 Kølle Nils (27. mai 2013 14:35) *  IP
Mikke Mus bane. Hmm ..??

Hva er kriteriene for å kalle en golfbane for Mikke Mus bane?



 Fooore (27. mai 2013 14:42) *  IP
At man ikke behersker den.....


 Zinho (27. mai 2013 14:48) *  IP
Alle baner har sin sjarm, spill banen som den er og slå ballen som den ligger. Ha det hyggelig med venner. Om greenen er treg, slå hardere. På forumet her det er mange "verdensmestre" på 4-6 i hcp som later som de kan mer enn de kan. Hcp 9


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72