Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Golfnisse - 24. mai 2013 kl. 17:11 *  IP
Booke seg inn med andre

Hva er greia med å booke seg på en 2 ball når det er mange ledige flighter før og etter? Skulle ønske man kunne reservere seg mot dette i golfbox. Selv om golf er en sosial sport er det ikke alltid man ønsker at en golfnisse skal henge seg på.
 Wilson (24. mai 2013 17:13) *  IP
Nisse er akkurat det du er.

Hvis du skal spille alene med kameraten din så kan dere vel bare betale for 2 ekstra plasser. stig (24. mai 2013 23:37) *  IP
I går fikk jeg dette spørsmålet fra en mann på arbeidsplassen min: Går det å få spille en runde golf 2 personer? Du ser jeg og min kone har snakket om å spille golf,men er litt bekymret for om noen andre kan bestille seg inn sammen med oss. Det ville vært det beste for meg og min kone å spille sammen uten noen fremmende der.

Jeg svarte som sant er at det er det vanskelig å reservere seg for. Men jeg forstår godt hvordan han tenker. Har selv vært nybegynner,og husker at det var litt nervøst med fremmende i samme ball. Mr.Goat (25. mai 2013 00:06) *  IP
Synes det er helt fair at en toer ball får gå alene hvis de ønsker det og det er ledige starttider før/etter. Den ene personen kan booke seg inn rett før/etter toer ballen og heller spørre på teestedet om de kan spille sammen.


 Wilson (25. mai 2013 07:46) *  IP
Men da er det vel bare å spørre den som administrerer golf box på banen dere skal spille på om hun/han kan sperre 2 plasser.

I min klubb er det ok i tilfelle vi er 2 som skal spille match, hvis det kun er selskapsrunde så går ikke det.

Stig

Han som ønsker å spille golf, men som ikke vil pga at han og kona ikke får spille alene bør vurdere selskapsdans.
Eller kanskje ikke, noen andre kan jo komme til å by opp kona. stig (25. mai 2013 13:05) *  IP
Det jeg skrev Wilson, var bare en samtale jeg hadde på jobb. Hvis mange som i utgangspunktet ønsker å starte med golf tenker som denne personen, går golfklubbene glipp av medlemmer og greenfee inntekter. Men ser og at det da kan bli mange toer baller som heller ikke er gunstig. Golfklubbene ønsker vel mange spillere på banene tenker jeg.

Vet ikke hvordan det bør løses på best måte. Ønsket bare å fortelle hvordan det er for denne personen. mr.fox (25. mai 2013 13:23) *  IP
Og da er det seff en hakkekylling på banen med en gang.
Hvor galt kan det være å ønske å gå alene så lenge det er
plenty av tid før og etter?? barce (25. mai 2013 13:29) *  IP
Er vel bare å si i fra når du skal ut? Sier du det på en hyggelig måte, kan det vel ikke være et problem..


 Gunnar Bull (25. mai 2013 18:34) *  IP
Enkleste måten er vel å droppe å gå ut i prime time. F.eks. fredagskvelder er sjelden fullbooket. Se i golfbox, dere finner sikkert ledige grupper litt sent på kvelden.

Samme gjelder for øvrig lørdager også. 007 (25. mai 2013 22:37) *  IP
"Hva er greia med å booke seg på en 2 ball når det er mange ledige flighter før og etter?"

Jeg har 'syndet' mot dette minst to ganger.

Går ikke 'problemet' over etter noen få hull? Resurrected (26. mai 2013 08:36) *  IP
Hvis det er så viktig å ikke spille med andre så er det selvfølgelig bare å betale for to ekstra greenfee, så lenge du ikke gjør det så er det to ledige plasser som fritt disponeres av andre.

Jeg synes forøvrig det er helt lavmål å gå ut i "offentligheten" og be folk som ikke har noen å spille med om å i størst mulig grad fortsette å spille alene.
Heldigvis var det sånn da jeg begynte å spille golf at man ble oppfordret til å inviterere singelballer/enslige spillere inn i sin ball hvis det var ledig plass, og dette var mer enn av ballrenne-hensyn. Vi ble fortalt at det var dårlig etikette å ikke i det minste gi en enslig spiller tilbudet om å bli med å spille sammen. Med den holdningen som nissen forfekter så skal altså en enslig spiller som leser dette vokte seg vel for å booke seg inn sammen med andre fordi det er mulig han ikke er velkommen. Virkelig et slag for rekruttering til sporten du driver med der.

Vel, det er greit å tenke det, men å få seg til å skrive det og ytre det mener jeg grenser mot et brudd på golf-etiketten. Hver starttid har fire plasser, og de kan fylles opp på samme måte som en stol i en stolheis i et skitrekk. Du skal trygt kunne benytte de ledige plassen og også kunne forvente at ingen tenker stygt om at du har booket deg inn sammen med noen. Dog er det kanskje en idè at folk som golfnisse får en anmerkning ved sitt navn i golfbox, hvor det står at dette er en person som ikke ønsker andre inn i sin ball. Jeg har noen ideer om hva som skal stå i den anmerkningen, men jeg skal spare redaktøren for slettingen. PCS (26. mai 2013 10:58) *  IP
Forslaget til nissen er glimrende, og det er selvfølgelig ingen som betaler ekstra for å kose se i en 2'erball,,

Dette kan enkelt løses som i skiheisen hvor det er egen kø for single, f.eks. ved at golfbox en gang i timen er satt opp for single. På den måten kan ivrige golferne møte likesinnede i.s.f. å føle seg som tredje hjul på vogna,, Revisor'n (26. mai 2013 11:30) *  IP
Sammenligne en golfrunde med noen minutter i en stolheis? Seriøst? Du slipper å forholde deg til disse personene ned bakken.

Jeg forstår godt dem som ønsker å gå i fred og ro for å bli bedre og ikke synes noe om presset som følger med å ha bra golfspillere i ballen. Utfordringen er plass på banen, men da får en velge litt mer ukurante tidspunkt.

Samtidig er det godt forståelig at singlespillere kan ønske å spille med andre. Spørsmålet er om det er andre måter å få til dette enn bare å "presse" seg inn på ledig tid. Min erfaring er at etter hcp ble synlig ved bestilling er det påfallende at alle ganger vi ikke har vært fulltallige, og vi har fått med en ekstra spiller, så har dette vært noen med lavere hcp enn oss, dvs. under 15.

I mosetning til mange andre mosjonsaktiviteter er det litt av utfordringen i golf at en må forholde seg til andres ferdighetsnivå. På ski, sykkel eller som jogger velger du selv treningspartnere, evt. bare trene alene. Det samme gjelder for eksempel squash eller tennis.

At bra golfspillere på golfsiden ikke forstår problemet er ingen sensasjon. barce (26. mai 2013 11:50) *  IP
En fornuftig god spiller booker seg ikke inn i ballen til to høyhandicappere! De booker seg inn i ballen foran..

Så spør han forsiktig om det er i orden at han får være når det nærmer seg utslag. Dette skal gjøres på en måte hvor det gis carte blanche for de to å si nei takk.. Resurrected (26. mai 2013 18:27) *  IP
Hvordan har premisset for diskusjonen plutselig blitt sånn at det er en lavhandicapper som trenger seg på to høyhandicappere? Tråden starter med at en person ønsker å reservere seg mot å spille med andre, gitt at det er andre ledige tider. Mitt poeng er at man ikke eier mer enn de plassene man har reservert, og at det er et dårlig signal å sende, og dårlig etikette overfor enslige spillere at de ikke er velkommen i en ball hvor det faktisk er ledig plass.

Hvor lenge skal man vente, hvor går grensa? Hvis det er 3 toerballer og så en ledig starttid, skal man da vente i en halvtime? En time? To? Vente til neste dag? Hvor god unnskyldning må man ha for å sette seg opp sammen med noen?

Jeg har full forståelse for at det kan være kjedelig å få med en ekstra person, men jeg vet også at det kan være kjedelig å spille alene. Vi ble opplært til å invitere enslige spillere til å spille sammen med oss, altså å være inkluderende, men her ønsker noen altså å være ekskluderende, og mottar til og med støtte for det! Det mener jeg er et dårlig prinsipp, og det er overraskende/skuffende at så mange faktisk forsvarer den type holdning. Wilson (26. mai 2013 18:46) *  IP
Resurrected

100% enig i det du skriver Wilson (26. mai 2013 18:58) *  IP
Husker godt en situasjon på hjemmeklubben hvor en single spiller kommer inn på tee hvor kone og mann allerede var ankommet.

Det første han fikk høre var at de gjerne ville gå alene.
OK, svarer den single.

Men så pegger mannen (av paret) opp ballen sin.

Hei du, sier den nyankomne. Jeg har starttid nå, hvis dere ønsker å spille med meg kan dere slå ut nå. Om dere ønsker å spille alene så får dere finne dere en annen starttid.

Tilløp til latter fra sidelinjen og rimelig flaut for paret. EAGLEMAN (26. mai 2013 19:41) *  IP
Må slutte meg til Wilson og Resurrected,det er ingen rett til å gå alene når det er ledig tid. Topp melding fra han som var alene. ;-)


 Rotten (26. mai 2013 20:57) *  IP
Dette synes jeg startet som en utrolig trist tråd, heldigvis er det enkelte som retter opp inntrykket betraktelig, les. Resurrected og Wilson.
Jeg spiller helst med kamerater, men også en del alene. Da booker jeg meg nesten alltid sammen med noen andre med ca. samme handicap. Golf er mye artigere å spille sammen med andre, og jeg treffer veldig mange hyggelige folk. Uten unntak har det vært positivt. Dere som forfekter golf etikette, ekte golf etikette er å være høflig mot andre, og være inkluderende!!
Jeg har tydeligvis enda ikke møtt noen av surpompene her inne...og det er jaggu like greit! PCS (26. mai 2013 21:59) *  IP

Heldigvis,,,, jeg skulle gjerne spilt en runde med de ivrigste surpompene her inne for å se om de svingte kølla like bra som pennen,,, AR (26. mai 2013 22:03) *  IP
Jeg tipper at alle her på debattforumet er veldig hyggelige å spille golf sammen med.


 Gunnar Bull (27. mai 2013 00:24) *  IP
I kveld rakk jeg å spille 9 hull på Miklagard. Traff på en fyr jeg aldri har sett før, og fikk en av de morsomste rundene jeg har spilt på lenge.

Å spille med ukjente er nesten alltid en berikelse.

Ihvertfall for meg. Øyvind Reinertsen (27. mai 2013 08:10) *  IP
...humrer av den gode historien til Wilson, godt parert av mannen som kom inn i mann og kone gruppa:)

At andre booker seg inn sammen med noen har jeg full forståelse for. Velkommen inn! Resurrected (27. mai 2013 09:59) *  IP
Wilson sin anekdote oppsummerer hvilket prinsipp som gjelder på en utmerket måte: Vil du/dere ikke spille med andre så er det DU/DERE som må finne en ny starttid. Fooore (27. mai 2013 10:09) *  IP
VTG(Veien Til Golf) i klubbene burde kunne skape et miljø for å klare å spille med andre, tross all verdens bange anelser i forkant.

Men det er avhengig av ildsjeler, i Drøbak har vi en sånn en, han har fått satt dette i system med fornøyde deltagere. Og fornøyd ildsjel også! Jimmy (27. mai 2013 10:45) *  IP
Tror ikke vi trenger å lage et stort problem ut av dette. Det er fullt forståelig at noen, gjerne uerfarne spillere, synes det er greit å spille uten fremmede i ballen. Hadde det selv slik da jeg begynte med golf.

Min erfaring er at dette ikke er noe problem i det hele tatt. Der fordrer selvfølgelig at en velger å spille når det er ledig kapasitet på banen. I primetime derimot, kan dette selvfølgelig ikke være noe "rettmessig krav". Da må en evt. betale for de ledige plassene.

Til sammenligning: Når man er ute og flyr, og flyet er halvfullt, er det helt sikkert mulig å få et ledig sete ved siden av seg, hvis man har en eller annen grunn. Men hvis flyet er fullt, blir selvfølgelig ingen satt av flyet fordi du ønsker et ledig sete ved siden av deg. Resurrected (27. mai 2013 11:29) *  IP
Enig i det Jimmy, men det er en interessant prinsipiell diskusjon, og jeg mener at i henhold til god golfetikette så er utgangspunktet at det er de som ønsker å være ekskluderende som må ha en god begrunnelse for å spille alene, og ikke enslige spillere som må ha en god begrunnelse for å spille sammen med noen.

Jeg sier ikke at gode grunner ikke finnes, men når trådstarter legger opp til at det på generelt grunnlag er en uting å booke seg inn med andre når det finnes ledige starttider så mener jeg at man har misforstått noe viktig. Jeg henger meg derfor også på oppfordringen om å booke seg inn med andre folk isteden for å spille alene. Stort sett så er folk veldig hyggelig å spille med. Jeg oppfordrer også folk til å invitere/gi rom for enslige spillere til å spille sammen med seg, da dette er miljø og trivselskapende. Kanskje man får noe igjen for det selv også.

 SD (27. mai 2013 11:34) *  IP
Når jeg er sulten pleier jeg å dra på nærmeste restaurant og sette meg på en ledig stol sammen med andre, gjerne sammen med et ukjent par. Ønsker de å spise alene får de heller betale for måltider på de tomme stolene rundt bordet :)

Mer relevant sammenligning enn stolheis iallefall.

Spøk til side: Synes i 97% av tilfellene at det er hyggelig å spille sammen med andre ukjente, selv om jeg ofte primært ønsker å spille sammen med de jeg kjenner og har booket tid sammen med. Er det noen som spør om å få spille i samme ball sier jeg selvfølgelig alltid ja, bare hyggelig. "problemet" går over så snart man har slått ut på første hull som 007 sier, med mindre den ukjente er en av de arrogante/irriterende 3%. lurker (28. mai 2013 01:06) *  IP
Selv om jeg ikke har noe problem med å spille med ukjente, så finnes de anledninger der det kunne vært fint å hatt muligheten for å reservere hele ballen. Realistiske eksempler for min del er hvis noe av poenget med runden er å sette av litt tid med med dem jeg skal spille med, eller hvis jeg spiller med klubbhandicaper(e) som da gjerne synes det er ekstra stress med ukjente i ballen (i tillegg til at runden da tar nok tid som det er med en 2/3-er ball).

I disse tilfellene vil vi alltid velge en starttid som er godt utenfor prime-time, og der det er ledig plass rundt. Det kunne likevel vært fint og hatt mulighet til å reserve ballen i tillegg, slik at man visste at man fikk sin egen.

Hvis klubbene hadde satt av noen starttider i tidsrom der de uansett ikke får dekket opp alle starttidene, med muligheten for at baller med 2-3 spillere kunne fått sin egen ball, så er jeg helt overbevist om at det er et marked for det. Da burde det også være en selvfølge å sette opp tilsvarende baller der man oppfordret de som ønsket noen å spille med til å melde seg på der. (F eks kunne man hatt annenhver ball av hver eller lignende).

Jeg kan vanskelig se at det vil skade verken golfsporten generelt, eller rekrutteringen av nye golfere. Ut i fra personlig erfaring tror jeg tvert imot at mange nye spillere ville satt pris på det. Resurrected (28. mai 2013 15:23) *  IP
SD: Den allment aksepterte etikette for bruk av stolheis minner om den som faktisk gjelder for starttider i golf. Man eier ikke stolen man sitter på, man kan sette seg der det er ledig plass og trenger ikke å vente til neste ledige stol. Etiketten for restauranter er en helt annen, noe jeg faktisk tar for gitt at de fleste vet.

Til det kjedsommelige kan jeg gjenta at det ikke er noe rart i at man foretrekker å spille uten fremmede i ballen. Men nå er det vel ikke sånn i denne verden at svaret på alle spørsmål er hva man selv foretrekker, derimot handler det om hvilke kjøreregler man skal ha for å i sum ta best vare på alles interesser. Da mener jeg at prinsippet om å være inkluderende er et mye bedre utgangspunkt enn å være ekskluderende. Det er dette som faktisk gjelder for starttider i golf i dag, i hvert fall var det en del av grønt-kort opplæringen tidligere. Dette prinsippet er viktig fordi man bør ikke komme dit at den enslige spilleren skal føle at han presser seg på noen andre mer enn han kanskje allerede gjør. Den nåværende etikketten anerkjenner at den enslige spilleren er den svake part, og beskytter den svake part ved å "pålegge" andre spillere å inkludere vedkommende. Jeg håper og tror at dette prinsippet forblir urokkelig.

Dessverre ser vi til stadighet noen som prioriterer hva de selv foretrekker kontra hva som i sum gir den beste løsningen for alle. Dette er de som ikke raker etter seg i bunkere, som ikke reparerer nedslagsmerker, som ikke slipper raskere spiller gjennom osv. Disse bryter mot etablert etikette i golf, selv om det sikkert finnes noen som mener at de har gode grunner til den type adferd.

Hvis noen har angst, eller opplever det som såpass vanskelig å spille med andre enn de man kjenner så får man prøve å lage noen spesialtilpasninger for dem. Disse vil da være en svakere part enn den enslige golfspiller. Er argumentene gode nok så blir man møtt med forståelse, men dette må da være særtilfellene. Å reservere egne starttider for disse særtilfellene er å blåse opp problemet samt at det forringer etikettens prinsipp.

Så igjen: Har du problemer med å spille golf sammen med andre? Ja da har DU et problem som du bør forsøke å gjøre noe med.

Og så det som vi alle kan bli bedre på: Hva kan jeg gjøre for at det skal bli lettere for andre å spille med meg? (Her har jeg en lang liste å jobbe med).

 Rotten (28. mai 2013 15:41) *  IP
Resurrected: Et veldig godt innlegg!


 SD (28. mai 2013 15:55) *  IP
Bra innlegg Resurrected, helt enig.

Har fortsatt til gode å sette meg på et ukjent bord, eller få besøk av en ukjent på bordet. Poppet mest inn i hodet som en artig sammenligning. :) No Name (28. mai 2013 16:18) *  IP
Neste gang jeg booker flybillett skal jeg be om å få egen rad


 TV fan (28. mai 2013 16:25) *  IP
Birdie Resurrected!


 007 (28. mai 2013 19:13) *  IP
Forsetter Res. slik overtar han 1. plassen til GB.

Jeg er alene i Karasjok. Golfbox viser en flight med folk, Anti og Jolla, skal spille kl. 14:30.

Jeg setter meg opp kl. 14:30, med Anti og Jolla.

Noen her mener det er hårreisende oppførsel.

Tar sjansen likevel jeg .. Gunnar Bull (29. mai 2013 00:00) *  IP
I faget Norsk Skriftlig når jeg ikke Resurrected til knærne, 007.

Håper det gikk bra med Anti og Jolla :-) barce (29. mai 2013 07:42) *  IP
<3 resurrected <3


 oljan (29. mai 2013 08:09) *  IP
Det kjedeligste i golf må være å gå rundt å stange alene på banen. Ingen å dele opplevelsene med. De som foretrekker det burde prøvd public bane i Skottland for 10 år siden, kanskje ennå?. Når en ringte opp og skulle bestille tid på lørdag eller søndag så var det ikke mulig å få starttid om ikke det var en helt ledig flight. At det var mange ledige plasser på 2 og 3 flighter gikk det ikke an å få booket. Såann var regelen i golfens hjemland. Golf et sosialt spill? Men det gikk som regel bra å møte opp og spørre en 2 - 3 manns flight på en pen måte og få plass med de. Alltid hyggelige runder og etterpå i baren.


 Lancaster (29. mai 2013 09:21) *  IP
Helt enig med Resurrected++. Selvsagt ønsker man kanskje å spille med en eller to venner alene, men golf skal være inkluderende og alenespillere skal man akseptere og invitere med. Sammenligningen med å sitte på restaurant er elendig . No Name's referense til seterad på fly eller stolheis er langt mer relevant, med mindre man kan forhåndsbooke toerballer.
Er selv medlem av en klubb i utlandet der alle tider før kl 0830 er satt av til toerballer slik at de som ønsker en runde med bare en makker som tar relativt kort tid kan velge dette. Kanskje en ide også for klubber i Norge? Kaare (29. mai 2013 18:26) *  IP
Hvis du hoster hver gang den "fremmede" skal slå,så blir han fort borte!


 barce (29. mai 2013 20:06) *  IP
Jeg hadde ikke blitt borte hvis noen bevisst hostet i svingen min..


 Ligg (29. mai 2013 20:36) *  IP
Var i Sverige i går med min kone. Var satt opp I egen ball men kunne gå tidligere da de 3 forgående starttidene var ledige. Ved ankomst teestedet stod det en enslig lokal spiller klar til å slå ut. Han spurte så om vi ville spille med ham eller gå for oss selv. Jeg har som oftest hatt glede av å spille med lokale spillere av flere årsaker, og takket derfor ja til å gå sammen. Spilleren var meget hyggelig med mange lokale anekdoter på lager.
På hull 8 skjer det. Jeg får Hole-in- one! Ved at det lokale medlemmet var vitne fikk hendelsen vesentlig større troverdighet enn om kun min kone var markør. Om jeg kanskje ikke alltid var positiv til å gå med fremmede tidligere, vil jeg fra nå aldri være i tvil om dette. tilskuer (29. mai 2013 20:52) *  IP
Opplevde for noen år siden på Bjåvann at et par hadde meldt seg på den starttiden jeg hadde alene!!. Det ble en av de hyggeligste rundene jeg har hatt. Når du kommer som gjest til en fremmed bane er det utrolig hyggelig å bli "tatt vare" på av lokale medlemmer


 007 (29. mai 2013 22:47) *  IP
Stemningskifte i tråden her.

Trådstarter står ribbet tilbake!!

PÅ GOLFBANEN SÅ MENGER VI OSS!! Frank (29. mai 2013 23:09) *  IP
Grattis med HIO. Helt riktig 007. Golf skal være inkluderende. Egentlig er det total mangel på folkeskikk at dette ikke er en selvfølge.


 Mediate (30. mai 2013 10:40) *  IP
Er helt enig med 007`s siste inlegg


 kakkerlakken (03. jun 2013 10:55) *  IP
Jeg er så heldig at jeg av og til kan gå ut på dagtid i ukedagene for å spille golf. Da er det gjerne bare noen få baller med reserverte spillere. Selv om det da er massevis av ledige baller, setter jeg meg opp sammen med andre spillere. Sier selvsagt høflig på første tee at de er velkommen til å gå alene hvis de ønsker det, men at jeg liker best å spille sammen med andre. Ender alltid opp med hyggelige runder i godt selskap


 PCS (04. jun 2013 08:34) *  IP
I 9 av 10 tilfeller er det hyggelig å møte nye golfere, men i går kveld hang det seg på en tredjemann som insisterte på å stå rett forrand eller rett bak når jeg puttet, eller oppå meg når jeg skulle slå ut,,,,, SLITSOMT


 Øyvind Reinertsen (04. jun 2013 08:41) *  IP
...stå i forlengelsen av puttelinja er jo ikke tillatt. Det burde du sagt til ham. Hørtes ikke trivelig ut.


 Wilson (04. jun 2013 09:41) *  IP
Slike medspillere er slitsomme og bør få beskjed om å følge etikette og i dette tilfelle også reglene

Det å stå tett på andre som skal slå er en uskikk.
 Fooore (04. jun 2013 09:48) *  IP
Vanligvis funker det å si fra, alle er ikke like interesserte i andre spill og surrer i sin egen verden. Før de får beskjed.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72