Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Lost ball - 11. aug 2013 kl. 20:07 *  IP
Banetilstander

Skal på en liten turne Stavanger-Larvik-retur, er det noen som har førstehåndskunnskap om banetilstander - primært greener - på Utsikten (Kvinesdal), Bjaavann og Norsjø?
 trippel (12. aug 2013 00:32) *  IP
Norsjø er meget bra nå! Noen små områder på noen greener med skader, men flaggene står ikke der, så det er ikke noe problem. Ellers er de tette og grønne, men de klippes jo ikke raskere enn maks 9-10 på stimpen, men de er like på alle 18 vil jeg påstå.

Har det akkuratt regnet så er det par av fw som ikke tørker så fort (3 & 10 & kanskje 12) men ellers er de også bra stort sett.

Ps. Ikke medlem.



 Tolle (12. aug 2013 08:11) *  IP
9-10 på stimpen?? Altså blant Norges raskeste greener... Husk at vanlige baner i Norge vanligvis ligger på 5-7, mens Bogstad og Miklagard ligger på ca 10 ved normalt gode forhold.
Norsjø kan ikke ha så raske greener, da onduleringene på mange av deres greener ville gjort de uspillbare ved slike hastigheter. Det bringer oss tilbake til diskusjonen hvor det viste seg at målingen var gjort i nedoverbakke:)



 golffreak (12. aug 2013 09:37) *  IP
Til info: måling av stimpmeter gjøres med 3 ruller BEGGE veier. Det er gjennomsnittet som blir tallet.

Forøvrig så har de færreste peiling på hva stimpen er på banen de spiller, og forholdet til tallene blir deretter. 10 er relativt raskt, har vært på noen baner i utlandet som har hatt tallet postet i klubbhuset. Kanskje en ide for norske klubber også (og gjerne på nettsiden).

USGA stimpmeter har ikke vært tilgjengelig for vanlige folk å kjøpe, men det er litt uklart nå. Uansett 110 USD pluss frakt og mva for de som er interessert. Det brukes egentlig mest for å måle om greenene har lik hastighet. Det er ikke bra for gresset å forsøke å maksimere hastigheten hele sesongen.



 Gunnar Bull (12. aug 2013 09:58) *  IP
Husker Miklagard opplyste dette ved 1. tee for noen år siden.

Etterhvert ble det slutt på det, trolig fordi det var krevende å oppgradere, og også fordi det lett ble misvisende da noen timer med gressvekst kunne føre til store endringer.



 Trippel (12. aug 2013 10:31) *  IP
Takk for info/opplæring og tilbakemelding på mitt forsøk på å fortelle Lost ball om forholdene på en av banene han spurte om.

Ja, jeg vet hvordan stimp måles. Har faktisk lest "the putting bible" av Dave Peltz fra perm til perm, så teorien har jeg. Praksis? tja.. til og fra!

Ja, jeg vet at Miklagard og Bogstad er noen av de raskeste når de er på sitt beste. Jeg har spilt begge på over 11 på stimpen, Miklagard på over 12 i følge de selv. Faktisk også spilt en som var opplyst til 13 i utlandet, og det var gøy!!

Men: legg merke til at jeg skrev "klippes til maks 9-10", og hvis man da tenker litt så betyr det at hvis jeg skal til Norsjø, det er tørt og jeg kommer der rett etter at greenene er klippet, så kan jeg håpe på 9-10 på stimpen på ganske jevne greener. Men dette er jo maks i følge det trippel skriver, så jeg bør kanskje regne med mellom 6-8!
Skjønner?

tolle: Hvis Bogstad eller Miklagard kan ha 10 på normale dager og over 11 på "raske dager" så kan også Norsjø tåle dette: Er ikke noe spesielt mere ondulerte greener der, faktisk er veldig mange av de flate men med to platåer (bortsett fra 7,8 og 10, men det kan løses med riktig flaggplassering)

PS: Fortsatt ikke medlem, og jeg har ikke målt stimpen, det er bare en kvalifisert/ukvalifisert (velg selv) gjetning etter 14 års golfspill på hcp 36 til 2,8 og opp igjen til 7.

Takk til meg!



 Finn Langeland (12. aug 2013 10:45) *  IP
Spilte Bogstad lørdag og Haga søndadg. Haga har MINST like raske greener som Bogstad. Men Bogstad-greenene er bedre i den forstand at det er lettere å finne linjen der. De beste greenene jeg har spilt på i sommer, fant jeg på Pebble Beach i California. Nest best: Barsebäck, Skåne.


 Lost ball (12. aug 2013 10:46) *  IP
Vi plotter nok inn Norsjø førstkommende søndag på returen - takk til Trippel.

Fredag og Lørdag blir det Larvik, så nå gjenstår det bare å se om det blir Utsikten eller Bjaavann på torsdag. Greentilstander...? Anybody...?



 Enur (12. aug 2013 10:49) *  IP
Og så har denne tråden sporet av også....

Trådstarter lurte IKKE på om det var raske greener på Miklagard, Bogstad, Haga eller Pebble Beach!



 Trippel (12. aug 2013 10:50) *  IP
Bare hyggelig!

PS: På lørdag er det regionsfinale i Nordea Pairs på Norsjø, så de sørger nok for at den er så bra som bare mulig der i helga! God Tur!



 barce (12. aug 2013 11:09) *  IP
4. Slutte å gjenta meg selv til det kjedsommelige..


 Dobbelbogey (12. aug 2013 22:16) *  IP
Spilte Utsikten for to uker siden. Ikke verdt å stanse der. Brunt hele veien fra tee til green. Greenene bestod i stor grad av mer jord enn gress


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72