Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Ove - 06. sep 2013 kl. 12:11 *  IP
Hcp-justering i selskapsrunder?

Golflivet består i all hovedsak av selskapsrunder. Er det noen regel som påbyr spilleren å justere handicapet - opp eller ned - etter en selskapsrunde? Eller er det frivillig?

Når jeg spiller med kompiser, så blir vi enige på forhånd om runden skal være hcp-tellende. Da legger vi inn scoren etter runden, med en medspiller som markør. Av og til - avhengig av "humør" og andre forhold - blir vi enige om at runden ikke skal være hcp-tellende.
Når jeg spiller alene har jeg jo ingen markør, så da kan ikke runden telle.

Hva gjør dere? Og hva er god golf-etikk på dette området?
 Dilter (06. sep 2013 12:53) *  IP
Handicapsystemet forutsetter at man legger inn så mange runder som mulig - det er det som skal til for at du skal få riktig handicap.

Dette blir enda viktigere når det nå foretas årsrevisjon basert på analyse av innleverte scorer. Hvis du, for eksempel, kun registrerer dine beste runder, kan du ende opp med å bli "revidert ned" kraftig ved slutten av året. Det er meget god etikette å spille med riktig handicap.

Men registrering av score og justering av handicap i selskapsrunder er likevel høyst frivillig. Selv spiller jeg såpass mange turneringer at det egentlig ikke spiller noen rolle om jeg registrerer selskapsrunder, men jeg gjør det likevel. Unntaket er 9-hullsrunder, og selvfølgelig treningsrunder.

Er man ikke i "humør" så kan man jo spille noe annet enn slagspill, f.eks. en form for match, som uansett ikke er handicaptellende. Wilson (06. sep 2013 17:40) *  IP
Jeg registrerer konsekvent runder som medfører mer enn 36 poeng.
Hvis man spiller konkurranse synes jeg det er mest fair.

Har 58 registrerte runder så langt i år.
22 i buffer, 30 opp (10 av disse er 33 p og 1 fra buffer) og 6 med nedskrivning. 3 av de med nedskrivning er fra konkurranse.
Hcp er 1 lavere enn ved sesongstart.
Føler at jeg har rimelig riktig hcp, kanskje litt for lavt ift reell spillestyrke t (07. sep 2013 08:20) *  IP
Spennende det du skriver om "kanskje litt for lavt ift reell spillestyrke" Wilson! Dersom alle andre hadde vært like flinke som deg til å skrive seg ned så hadde det kanskje ikke vært det? På den andre siden synes jeg at tre nedskrivinger i konkurranse tyder på at det ikke er for lavt, eller at du er best når det gjelder, eller begge deler :-) Nedskriving en av ti runder er vel relativt normalt når man har spilt mange år, vil jeg si. 22/58 i buffer og ytterligere ti bare ett poeng unna, da vil jeg si at du har vært svært stabil i år. Tror en "normalfordeling" for en golfer ville vært færre i buffer og flere i oppskrivingssonen.


 t (07. sep 2013 08:26) *  IP
Men...for å svare på topicet i tråden...det eneste riktige er etter mitt hode å registrere alle runder i formatet slagspill/stableford i golfbox. Ta gjerne med andre runder også om du vil (fourball-match), men her kan annerledes taktiske valg påvirke scoren slik at de ikke nødvendigvis bør registreres. Dersom du ikke skriver deg ned på selskapsrunder har du etter min mening et konkurransefortrinn i turneringer. Juks er det vel etter reglene ikke så lenge du registrerer fire handicaptellende, minst, i året, men jeg synes det likevel er svært tvilsomt dersom du går på over 40 poeng i treningsrunder og ikke skriver deg ned. Det er jo ikke rettferdig overfor konkurrenter i konkurranser i handicap-format. Riktigst handicap får du hvis du registrerer alle runder!


 AR (07. sep 2013 08:30) *  IP
Fourball (bestball) er ikke handicap-tellende runder uansett.


 t (07. sep 2013 08:37) *  IP
Hva med match? Dersom en 30-handicapper huller ut egen ball og går på 45 poeng i en fourball (bestball)-runde, er det da direkte feil å skrive seg ned?


 t (07. sep 2013 13:48) *  IP
Altså vanlig fourball jeg snakker om...ikke scramble


 Wilson (07. sep 2013 16:22) *  IP
t

Det er uansett ikke hcp-tellende.
Årsaken er nok at man kan spille mye mer strategisk. Feks. gå for putter når medspiller har sikret en score som man kan forbedre. Da er jo risikoen borte mimung (08. sep 2013 20:57) *  IP
Har man hullet ut og registrert score i en match har man ikke spilt match. Hele matchens ånd og ide blir borte. Dessuten er det andre regler for match, så det lar seg ganske enkelt ikke gjøre å skrive seg ned etter en match.


 Kjell249 (09. sep 2013 07:26) *  IP
Wilson: spiller du så lite match? Nesten alle selskapsrundene jeg spiller er match, derfor blir det mest ned/oppskrinving i konkurranser. Eller kanskje du allerede er oppe i et tresifret antall golfrunder i år:))


 Jørn (09. sep 2013 08:40) *  IP
Tolker det som at du alltid hiller ut kjell...


 Wilson (09. sep 2013 12:49) *  IP
Kjell

Jeg spiller nesten bare match i konkurranser.

Blir vel max 10 pr år.
 Tove Finne Røed (20. sep 2013 09:41) *  IP
Ser ut til at flere av diskusjonsdeltakerne kunne trenge å lese seg litt opp på handicapbestemmelsene. Klikk på lenken nedenfor.

http://www.golfforbundet.no/assets/files/spiller/turneringer/EGA%20Handicap%20System%202012-2015.pdf Revisor'n (20. sep 2013 17:14) *  IP
100 sider på engelsk for å kunne justere hcp. riktig!
Er det bare revisorer som styrer i EGA? Gunnar Bull (20. sep 2013 18:52) *  IP
haha, enig der. Sorry Tove, men jeg tror ikke så veldig mange av diskusjonsdeltakerne ble så mye klokere av lenken din :-)


 KLM (21. sep 2013 09:07) *  IP
Reglene for golf kan oppsummeres i én setning: spill banen som den er, og ballen som den ligger.

For å spille en handicaptellende selskapsrunde må du:
1. Følge golfreglene nevnt over.
2. Si fra til markør før runden starter.
3. Spille single slagspill (stableford er en variant av slagspill)


 Retep (21. sep 2013 09:32) *  IP
Det er svært varierende praksis mht registrering. Selv er jeg såpass forfengelig at jeg ønsker lavest mulig hcp. Sier da fra på forhånd og registrerer minst 4 runder pr år i en periode jeg spiller bra. Det er sikkert riktigst å registrere alle runder, men synes det blir litt mye stress å alltid spille "på alvor"


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72