Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Louis Røren - 16. sep 2013 kl. 11:25 *  IP
KONGSVINGER GOLFBANE - HELT KONGE

Jeg hadde fornøyelsen av å spille banen sist helg ifb med Norsk Senior Golf Masters. Selv om banens tillstand ikke holder samme standard som de beste sådanne i Norge, er totalopplevelsen i det absolutte toppskiktet.

Dette innlegget er også ment som honnør til alle de frivillige som stillte opp som sekretariat, pølsevarmere/selgere, startere, forecaddies og publikum.
Mange takk skal dere ha.

Jeg vil videre takke NSG for å legge denne og andre turneringer til denne flotte banen.

Jeg har tidligere vært kritisk til sakte spill generellt, med unntak av de banene og gangene der der tidsbruken er underordnet. I går var en slik dag, hvilket ikke minst en usedvanlig humørfylt ball bidro sterkt til. Takk Tove, Dag og Tom - i deres selskap ble de doble t.i.o.m. den triple lette å bære.
 Enur (16. sep 2013 13:36) *  IP
Helt enig i lovordene dine, Louis, både når det gjelder Kongsvingers fortreffelighet som golfbane, og staben av frivillige der i helgen. "Helt konge!" er en fin beskrivelse av begge deler!

Men bare et lite spørsmål av ren nysgjerrighet: Har du en generell definisjon på baner og dager der tidsbruken (dvs. sakte spill) er underordnet? (Jeg forstår at sakte spill er verre i regn og blåst enn i pent vær, men rent bortsett fra det?).



 Knut P (16. sep 2013 14:38) *  IP
Takk for fin tilbakemelding om golfanlegget og arrangementet i helgen, Louis. Det gleder oss, og det er viktig for oss, at våre gjester trives. Og NSG, som alle andre, er alltid velkomne til Kongsvinger med sine arrangement.


 Louis Røren (16. sep 2013 15:32) *  IP
Enur,
jeg har nok ingen absolutt definisjon, men 'pakka' må inneholde en flott bane og/eller omgivelser jeg trivs i (eks. er Lofoten ingen tilstandmessig høydare, men du verden for omgivelser og stemning), godt spillevær, imøtekomenhet/god service og ikke minst positive medspillere med godt humør.



 Louis Røren (25. okt 2013 20:04) *  IP
*Ännu en vacker dag* synger Lill Lindfors, tänk at få njuta av ännu en vacker dag at lägga til dom andra. Det virker som jeg har nynnet på denne vakre melodien helt siden midtsommers i år. Slik som i går, da jeg sammen med tre kamerater fra Oslo Golfklubb hadde fornøyelsen av å spille på denne banen jeg klart erkjenner er en av mine absolutte favorittbaner i Norge.
Med unntak av dressete greener på front9 var forholdene supre, uten en våt flekk på spillefeltene, tross styrtregn dagen før! Den sjarmerende resepsjonisten fra Argentina turnerte pågående golfere med stødig hånd og innrømmet alle kr 50 i avslag pga pågående arbeide på banen (dressingen),. For oss medlemmer av Norsk Senior Golf betød det en greenfee
på kr 200,- (kr 350 -50- 100), hvilket var meget sympatisk og reduksjonen et eksempel til etterfølgelse hos flere baner rundtom.
Banen akter visstnok å holde åpen til snøen kommer, så med værutsiktene den kommende uken kan jeg absolutt anbefale å ta turen til Kongsvinger.



 007 (25. okt 2013 20:27) *  IP
Sukk .. Dagens planlagte runde der ble avlyst ..

Snakker man spansk med argentineren der?



 barce (25. okt 2013 20:39) *  IP
Ikke så rart Louis Røren er begeistret! Den er jo vurdert som norges beste bane!


 gretten (25. okt 2013 22:37) *  IP
Ingen tvil, Kongsvinger er Norges beste golfbane. Layout, naturen, hyggelige folk, mine favoritthull er 3 og 12. Tillater ikke en eneste feil for å sikre par her. Dessuten : Kongsvinger er alltid tørr.


 Gunnar Bull (26. okt 2013 16:09) *  IP
Synes også at Kongsvinger er en flott bane å spille. "Norges beste" blir litt feil, men definitivt en av norges hyggeligste.

Hull 3 er et rått par 5-hull, 9 og 12 er spektakulære. Hull 18 er derimot helt forferdelig dårlig :-)



 barce (26. okt 2013 17:04) *  IP
GB; Du kommer til å få med deg at en av verdens største golf-magasiner ranker kongsvinger langt over både mikla og bogstad..


 Wilson (26. okt 2013 17:31) *  IP
Kongsvinger er en kongebane, enig.

Kongsvinger har fairways som jeg gir 10 poeng av 10 mulige.
Natur og skjønnhet (Hvis det går an å kalle det for det) 10 av 10.
Design og tilstand på greener. Helt middels, 5 av 10. Jeg liker ikke at det er så mange blinde pinner. Det at det er "groper" på greener gjør at vann blir stående der og det gir alltid fare for isbrann når vinteren kommer.
Hyggelig mottakelse 10 av 10.

Hull 3 og hull 12 er fantastiske. Spesielt hull 3. Spilte der på en varm sommerdag, andektig følelse å vandre oppover det hullet

Feks Mikla får 5 av 10 på fairways. Jeg er veldig overasket hvor lite regn fairways på Mikla tåler, nesten skremmende å spille der i høst etter et lite regnfall.
Natur og skjønnhet 5 av 10
Greener 10 av 10 og hyggelig mottakelse 10 av 10.

Bogstad får av meg 10 poeng på omtrent alt. Området er vakkert og banen er topp.



 Gunnar Bull (26. okt 2013 18:00) *  IP
Jeg har fått med meg det, barce, men det blir likevel useriøst. Absolutt en av mine yndlingsbaner, men skal man være saklig, så er det alt for mange dårlig designede hull og generelt for dårlig standard, spesielt på greenene.

For noen år siden ble Hauger også kåret til "norges beste" av et av verdens største golfmagasiner. Sier vel nok.



 barce (26. okt 2013 18:12) *  IP
Poenget er at kongsvinger har momenter som få baner i europa er i nærheten av å ha.. Uttrykket er ekstremt! Det bogstad og mikla har finner du overalt!


 Enur (26. okt 2013 18:19) *  IP
Dere kan gi opp det forsøket der, barce og Wilson. Dere får aldri Gunnar Bull og en del andre ihuga Miklafans til å si at det finnes noen andre baner i Norge som er bedre enn Miklagard. Aldri! :-)

Selv om jeg selvsagt er enig med dere.



 besserwisser (26. okt 2013 18:30) *  IP
Kongsvinger rule for de med høyt hcp., (og som aldri har spilt f. eks. Ogna GK eller vært på Old Course, Portmarnock eller Royal Dornock.)




 barce (26. okt 2013 18:38) *  IP
hehe.. besserwisser, noen ganger er du morsom :)


 Gunnar Bull (26. okt 2013 19:05) *  IP
Enur, da skal du få bite i deg de ordene med en gang, for jeg har ingen problemer med å akseptere at mange mener Bogstad er bedre enn Miklagard for øyeblikket. Miklagard sliter med dreneringen når det blir mye regn, men heldigvis ser vi at de hullene de har drenert på nytt tåler langt mer enn de "gamle".

Og barce, ja, Kongsvinger har en sånn x-faktor som ikke er så lett å definere. Man blir lett så glad i banen at man ikke legger merke til svakhetene.

Det betyr likevel ikke at de ikke er der.




 barce (26. okt 2013 19:08) *  IP
Det er mange svakheter på st.andrews og north berwick og.. Husk, de deiligste jentene er som regel ikke de vakreste ;)


 Gunnar Bull (26. okt 2013 20:02) *  IP
hehe, just my point barce :-)


 Wilson (26. okt 2013 20:34) *  IP
Ha ha
Helt enig



 Enur (26. okt 2013 20:42) *  IP
Men min kjære GB; "at du ikke har noen problemer med å akseptere at mange mener Bogstad er bedre enn Miklagard for øyeblikket", er vel ikke det samme som at du selv sier at det finnes andre baner enn Miklagard som er Norges beste?

At man aksepterer at noen har en mening, behøver jo ikke å bety at man er enig i eller har samme mening selv?

Så inntil videre finner jeg meg noe lørdagsgodt å bite i.



 Gunnar Bull (26. okt 2013 22:26) *  IP
Hvis man skal sammenlikne Bogstad med Miklagard, blir det alt for enkelt å bare si at den ene er best. Den ene har kvaliteter den andre ikke har, og så spørs det til slutt hvilke kvaliteter man setter mest pris på.

Når det gjelder gresskvalitet på fairwayene, er Bogstad klart best. Her er ikke Bogstad bare best, den er eksepsjonelt bra, selv i en europeisk målestokk. Synes jeg.

Greenene er generelt meget gode, både på Bogstad og Mikla. Personlig synes jeg ballen ruller enda jevnere på Mikla, og jeg synes også at Mikla-greenene er bedre designet. Men stor forskjell er det ikke.

Når det kommer til hulldesign, så har Bogstad noen veldig fine hull, men også ganske mange dårlige. Etter mitt skjønn vinner Miklagard klart denne kategorien. Miklagard er en mesterskapsbane, mens Bogstad er nærmere en typisk klubb-bane. Uten at det er noe galt i det.

Ellers vil nok de aller fleste si at det er vakrere omgivelser på Bogstad, og så kan man fordype seg ned i enda flere sammenlikninger så mye man vil.

For å konkludere med hvilken bane som er best, må man derfor ta stilling til hva som er viktigst av gresskvalitet og omgivelser kontra hulldesign og greenkvalitet. Hvem bestemmer egentlig? Flertallet blant alle norske golfspillere? Eller flertallet blant de som faktisk SPILLER golf og ikke bare slår en ball?

Hvis første kategori får bestemme, tror jeg Bogstad vinner. Hvis siste kategori får bestemme, tror jeg Miklagard vinner.

Personlig synes jeg Bogstad var klart best i fjor, i år synes jeg det har vært mer jevnt. Neste år gjenstår å se.

Kongsvinger (back to topic ;-) er koseligere å spille enn både Miklagard og Bogstad. Men BEDRE?

De morsomste jentene er ikke nødvendigvis de smarteste ;-)



 Bjørn E (27. okt 2013 00:24) *  IP
spilte Mikla kun en gang i år, sent på høsten. Det ga ingen god opplevelse i det hele tatt. Greenene var overdressa med sand og ga ingen følelse overhodet, fikk følelsen at ballen spratt vilkårlig - og aldri i hullet :) Og det var mye gravearbeide - for å si det sånn.
Ellers synes jeg banen er temmelig kjedelig - det er lange hull, men kun et fåtall hull er virkelig spennende og egentlig utfordrende hvis du har spilt banen noen ganger. I sammenligning til min hjemmeklubb Losby, virket banen i dårlig skikk og ga inntrykk å være dårlig vedlikeholdt da jeg spilte den. Greener, fairway og røff var vesentlig dårligere enn Losby generellt har vært i mesteparten av sesongen, og min mening er at layout er dårligere. Da jeg spilte var det irriterende mange gresstuster like foran fringen som selvfølgelig ballen min havnet rett bak eller rett foran. Irriterende når det som burde være enkle par, ble bogey. Jeg har også spilt Bogstad, i sommer, å påstå at Mikla skal kunne vinne en kåring om Norges beste bane i år , må man være rimelig fanatisk for å påstå...



 Mid am (27. okt 2013 05:26) *  IP
Jeg spilte også kun mikla en gang i år. Banen var helt strålende og både greener og fairwayer var helt fantastiske. Ingen bane jeg har spilt i år i Norge har vært ii nærheten. Runden ble spilt under mid am 14 sep.

Når Bjørn sammenligner den med Losby blir det useriøst. Jeg har spilt den to ganger i år. Den åpnet 1 juni og var ikke bra før etter sommeren. I september når jeg spilte min siste runde der var den heller ikke imponerende. Masse skader og forskjellig gress og tuster overalt. Når det er sagt synes jeg fortsatt Losby er en bra bane bortsett fra noen idiotiske hull på front.

På generelt grunnlag skal man være forsiktig med å rangere baner etter en runde spør du meg.




 Louis Røren (27. okt 2013 08:44) *  IP
Er det noen som fortsatt lurer på hvorfor det er så mye uenighet i verden? Når en hyllest til Kongsvinger utarter til hvorvidt Bogstad eller Miklagard er Norges beste golfbane burde det være enkelt å forstå.
Tilbake til tema.
Gunnar Bull i sin kommentar i går kl 16.09 summerer eksakt min mening.
Men så roter han seg bort kl 18.00 ved å si at 'der er for mange dårlig designete hull'. Hvilke? Min mening er at det 18. er det eneste som fortjener den betegnelsen. Her har jeg i tidligere innlegg foreslått å gjøre hullet om til et utfordrende par 4 ved å flytte utslaget til dagens rød tee, senke greenen i et amfi, godt synlig fra terrassen. Men så er jeg informert om at dagens underlag er 'fjell' og det ville koste for mye å sprenge. Det har jeg forståelse for, men synd er det, spesielt da dette er avslutningshullet.



 gjesp (27. okt 2013 08:53) *  IP
Men å kalle det supre forhold når greenene nylig har blitt luftet, det blir riktig?

Banen er kjempebra den, men supre forhold har det sjelden vært. Selv om det alltid er tørt.



 Wilson (27. okt 2013 09:28) *  IP
Louis Røren,
det er ofte sunt med litt uenighet, det er jo ikke skadelig så lenge man ikke starter en krig.
Det er når uenigheten ikke tolereres av enkelte at krigene kan starte.




 Bjørn E (27. okt 2013 09:39) *  IP
Enig med deg Louis.
Jeg synes også at Kongsvinger er kjempebane, spilte faktisk veldig bra med 5 birdier i de 2 rundene i masterfinalen senior , men hull 18 ødela en god score så jeg er enig at hull 18 er et dårlig hull, riktignok ikke så ille som hull 9 på Mikla…. Så det klirrer litt i glass, GB.
Og de fleste baner har hull man ikke liker, men det er lov å like banen for det.

@ Mid am. Spilte med en kompis på Mikla en god stund etter 15.9. , spilte egentlig kjempebra, lå omtrent en meter eller to fra greenen på de første 6 hullene med mulighet for å chippe inn til birdie - og gikk av med bogey. :( Da husker jeg at jeg sa til kameraten min, "man får en helt annen følelse av kvalitet når man spiller på Losby enn her." Et par dager etter spilte vi sammen på Losby, og da gjentok jeg dettte. Han var helt enig.

En ting som etter min mening gjør at en bane fortjener å kalles " god "- er at man har jevne forhold. Slik det for eksempel er på Kongsvinger hvor det er nydelig å slå en ball fra fairway. Det er ikke slik at noen steder er det lite gress på noen fairwayer, og nesten hard pan andre steder. Og at noen greener er raske og andre trege (for ikke å nevne navn på en viss bane jeg spilte på i høst). Kameraten min spilte Mikla i sommer, og da jeg spurte ham hvordan banen var, sa han ikke noe annet enn at det var kjemperaske greener...

Når det gjelder Losby, spilte jeg i går "8" hullsbanen (et hull var stengt) og det var glimrende forhold - adskillig bedre enn den dagen jeg spilte på en viss annen bane.
I høst spilte jeg sammen med styreformannen på Losby. Hun kunne fortelle at vi har veldig bra økonomi, og at de fikk utrolig mye skryt både fra spillere og Challenge ledelsen da de arrangerte Challenge touren i sommer. Fordelen med å arrangere slike turneringer bortsett fra å få banen i kjempebra skikk, er at det gir penger i kassa…. Men det må vedlikeholdes i ettertid. Det har Losby gjort. Etter min mening….
Ellers blir jeg litt provosert av deg GB for å plassere meg eller andre som ikke er fan av Mikla utenfor dere i elitegruppa som "faktisk SPILLER golf" og plasserer oss i kategorien "de som bare slår en ball" for å sitere det du skrev….



 Wilson (27. okt 2013 10:03) *  IP
Bjørn E

Fint at Losby har god økonomi.
Men, en bane som åpner 1 juni er helt uaktuelt for meg å vurdere som medlemsbane



 Bjørn E (27. okt 2013 10:26) *  IP
vel for å være korrekt, så åpnet banen 31. mai i år.

Kunne åpnet mye før, dersom vår meget dyktige og arbeidsomme greenkeeper hadde gått på akkord med seg selv, slik mange andre greenkeepere gjorde - og åpnet baner som omtrent ikke hadde gress.
Før 18 hulls banen åpnet, kunne man spille 9 hullsen lenge, og den var tidlig i kjempegod stand.
En av grunnene til at Losby har god økonomi, er at det nesten alltid er fullt (også med greenfee spillere) , at de får penger for å arrangere store turneringer som Challenge tour og at man har laget en "foot golf" bane paralellt med 9 hullsbanen. Spesiellt på ettermiddagene fredag, lørdag og søndag vrimler det med til dels kjente fotballspillere, som betaler greenfee, - tror de arrangerer turneringer da - og mange av disse kjøper aksje - hvis de da ikke betaler greenfee - på 250 eller leier spilleretter.



 Wilson (27. okt 2013 10:52) *  IP
Oi

Det endrer saken.

1 dag ekstra hadde nok gjort at jeg hadde endret standpunkt



 Simen Myhre (27. okt 2013 11:06) *  IP
Kan skjønne Rørens frustrasjon over at en positiv vinkling om Kongsvinger ender opp med krangling for eller mot Miklagard og Losby. Samtidig som det er litt forståelig når begrepet "best" blir nevnt.

La det være helt klart, Kongsvinger er en av de banene jeg trives best på i Norge. Det er noe med atmosfæren der, alltid hyggelig velkomst av trivelig betjening. Den ene gangen vi var der hadde de arrangert medlemsturnering med grilling etterpå. Da vi kom inn ble vi invitert på gratis grillmat og golfprat på terrassen. De har virkelig forstått det med medlemsklubb og gjestfrihet på Kongsvinger, og det er umulig å ikke trives der. For de aller fleste i Norge vil jeg tro at den er det perfekte golfalternativet.

Men, når man skal vurdere hva som er best, så er det greit å definere best i forhold til hvilke kriterier. Når man skal vurdere hvilken bil som er best så vil det avhenge av hvorvidt man er ute etter en stor familiebil med god plass til barn og bagasje, en firehjulstrekker som kommer frem over alt eller en sportsbil med farts og køre-egenskaper. Sånn sett kan det fort bli meningsløst å sette en Ferrari opp mot en Landrover og diskutere hvilken bil som er best.

For meg personlig er en bane best når den er spillteknisk bra, og god overflate er et must, for andre kan en bane være best når den har fin utsikt, rolig atmosfære eller andre kvaliteter. Derfor er ikke Kongsvinger for meg den beste golfbanen i Norge, den har litt for mange mindre gode hull, og greenene har til nå rett og slett ikke vært i nærheten av bra nok (de gangene jeg har vært der). Jeg vil på ingen måte forsøke å snakke ned Kongsvinger, tvertimot håper jeg at så mange som mulig drar og spiller den, sånn at den kan fortsette å være en av Norges hyggeligste steder å spille golf. Og de spilltekniske manglene til tross så gleder jeg meg alltid til å dra dit.

Hvis top100golfcourses kårer Kongsvinger til Norges beste golfbane, så betyr det bare at de legger andre kriterier enn meg til grunn, og at jeg ikke har noe særlig nytte av deres vurderinger i forhold til hva jeg foretrekker. Jeg opplever selv at jeg er medlem på Norges beste golfbane jamfør mine kriterier, og det har ikke noe med fanatisme å gjøre. Hadde jeg følt at jeg heller ville vært medlem av en annen klubb så hadde jeg byttet, men det har aldri vært i mine tanker.



 Caddy (27. okt 2013 11:27) *  IP
Problemet med å bytte til en annen bane er for mange at man har en aksje som man ikke blir kvitt.
Man kan selvfølgelig kjøpe / leie en spillerett på en annen bane i tillegg til den aksjen man eier, men jeg tror vel ikke man ønsker å kjøpe en aksje til i en annen klubb.



 Gunnar Bull (27. okt 2013 11:57) *  IP
Oi, her ble det mye.

Tenkte først å beklage til Røren at tråden ble "ødelagt", for jeg er også helt enig i at Kongsvinger er en perle. Som barce skrev i en tidligere tråd, så er det så trivelig å spille banen at man faktisk ikke legger merke til svakhetene.

Slik jeg ser det, har Kongsvinger to klare styrker. Først og fremst den flotte og høye skogen, deretter de brede og åpne fairwayene. De fleste andre skogsbaner er som regel trange, og jeg tror kombinasjonen skog og brede fairwayer er den viktigste årsaken til Kongsvingers "x-faktor". Den andre styrken er grunnen banen ligger på. Fairwayene er myke og gode å slå fra, nesten uansett nedbørsmengde.

Så kommer vi til svakhetene, som jeg egentlig ikke har så lyst til å skrive om, fordi det uansett er en flott bane, og fordi en del skribenter her inne er så åpenbart forutinntatt når det gjelder medlemmer på Miklagard at de ser rødt bare navnet blir nevnt.

Så kort: Kongsvinger har også to klare svakheter - etter mitt syn. Det ene er at svært mange hindere og landingsområder er blinde, det andre er at klubben har for dårlig økonomi til å klare å vedlikeholde banen.

Hull 2 har et fantastisk flott utslag, men skjemmes av at de siste 50-60 meterne er blinde på grunn av en merkelig kolle som skjuler hele landingsområdet, hull 3 er perfekt, hull 5 har et helblindt utslag og bingofairway (vet aldri om du ligger godt før du kommer frem), hull 6, 8 og 9 er flotte. Hull 10 har en skjult bekk på tvers av fairway, hull 12 er majestetisk og flott men egentlig ikke spesielt bra, hull 14 er blindt på tross av at det er helt flatt, hull 17 er flott og gjennomtenkt mens hull 18 har så mange svakheter at man nesten kan skrive en avhandling om det. Dessverre.

Når det gjelder blindhet så mener jeg ikke at det nødvendigvis er en svakhet at en green er blind. Et hull som går i oppoverbakke må nødvendigvis bli delvis blindt, men jeg mener det er unødvendig at flate hull er blinde, og også at hindere som bunkere, vannhindere og tykk rough ligger i landingsområder som ikke er synlige fra utslaget.

Så til Bjørn E.
Å kritisere Miklagard for dårlige forhold når du åpenbart spilte banen under vedlikehold er enten useriøst eller kunnskapsløst. Du får velge selv hvilken kategori du synes stemmer.

Jeg ser du mener hull 9 på Mikla er dårligere enn hull 18 på Kongsvinger. Jeg gleder meg til å se en saklig argumentasjon som jeg antar du er mann nok til å presentere.

Videre skriver du: "Ellers blir jeg litt provosert av deg GB for å plassere meg eller andre som ikke er fan av Mikla utenfor dere i elitegruppa som "faktisk SPILLER golf" og plasserer oss i kategorien "de som bare slår en ball" for å sitere det du skrev…."

Hallo? Jeg har aldri nevnt Miklagard i den sammenhengen, og jeg har verken skrevet eller ment at JEG tilhører de som "faktisk SPILLER golf". Jeg tilhører definitivt hackergruppa, og her røper du bare hvor forutinntatt du er.

Her på golfsiden kan hvem som helst, uansett spillestyrke eller erfaring, uttale seg om banekvalitet og design. Etter at jeg for noen år siden uttalte at jeg syntes Moss & Rygge var oppskrytt, har jeg blitt klassifisert som uhelbredelig Miklagard-digger av Enur m.fl. hver gang jeg har uttalt meg siden.

Jeg har derfor stort sett valgt å holde kjeft, uansett hvor horrible påstander som har blitt skrevet her siden.

Denne gangen valgte jeg likevel å uttale meg. Ikke for å skrive dritt om hverken Kongsvinger eller Losby, men for å forsøke å kalle en spade en spade.

PS: Bjørn E - ikke glem oppgaven din, ser frem til den :-)



 007 (27. okt 2013 12:30) *  IP
Første gang vi leste en hyllest av Kongsvinger, var det Sigbjørn som skrev det, ganske lenge siden.

Hyggelig med hyllester og praktisk å slippe å dra til Sverige/DK for å prøve ut nye gode baner.

At andre diskuterer andre gode baner viser bare at Kongsvinger er med i diskusjonen - best i Norge.
Uproblematisk det!

Vet befolkningen i Kongsvinger at de har en bra golfbane der?



 Nalle (27. okt 2013 12:58) *  IP
Interessant analyse Gunnar Bull, enig noe, og uenig noe. X faktoren på Kongsvinger er helt klart de flotte og høye furuene som rammer inn generøse fairwayer
På hull 2 gleder jeg meg til utslaget, gode linjevalg, og reward når man lykkes, dog haugene til venstre plager meg ikke, men mere at selve greenområdet er noe tannlaust og kjedelig. Hull 3 er rett og slett glimrende, meget god plassert fairwaybunker, fint uttrukket trelinje og godt plasserte runoutbunkere gir utfordrende utslag og andreslag, fint og gjennomtenkt greenområde (dog, bakbunkeren synes jeg er noe "over the top", noe som også gjelder fairwaybunkeren på hull 13 og greenshapingen på hull 15). Hull 10, vel jeg synes faktisk det er bekken som gjør mye av spilleutfordingen på hullet, "skal jeg gå over eller skal jeg legge opp, hvis jeg legger opp, hvor langt tør jeg slå for god avstand på innspillet", uten bekken hadde 2 slaget blitt ett rent transportslag. Har man spillt banen 1 gang eller gidder å dra baneguiden opp av lomma, så bør bekken være greit håndterbar selv om man ikke ser den godt fra fairway (de gule stakene er såpass høye og tydelige at de også skal gå greit å få med seg). Hull 12 er glimrende fordi man fra tee må tenke seg godt for å ikke renne ned i ravinen og stå i en eller annen merkelig vinkel på neste slag, for de som har carry 270+ er jo utslaget enkelt ;) Hull 14 er en hyllest til hede og linksbaner på de britiske øyer hvor teknikken med en bunker plassert langt foran green og en kul foran green for å dekke bunnen av pinnen er ett velkjent psykologisk grep for å skape usikkerhet i forhold til faktisk lengde. Hadde man fjernet kulen ville hullet blitt ganske kjedelig. Forøvrig akkurat samme grep som er brukt på hull 15 på Miklagard. Hull 18, vel, greit nok par fem, men ikke som avslutningshull, Røren sitt forslag hadde nok vært en bedre løsning i forhold til mulighetene som ligger i terrenget.



 AR (27. okt 2013 13:50) *  IP
Bjørn E skriver om 18. hull på Kongsvinger: "men hull 18 ødela en god score så jeg er enig at hull 18 er et dårlig hull"....

Greit kriterium for å bedømme om et hull er godt eller dårlig. Eller???



 Enur (27. okt 2013 14:12) *  IP
@GB:
Jeg får prøve å rydde opp noe som tydeligvis må være en gammel misforståelse. Du skriver: "Etter at jeg for noen år siden uttalte at jeg syntes Moss & Rygge var oppskrytt, har jeg blitt klassifisert som uhelbredelig Miklagard-digger av Enur m.fl. hver gang jeg har uttalt meg siden."

Om du har uttalt det om Moss & Rygge for noen år siden (og det kan godt hende, selv om jeg ikke husker det spesifikt), er jo det på ingen måte grunnen til at jeg karakteriserer deg som en stor og ihuga Miklagard-digger.

Det har du derimot sørget for selv med dine mange både direkte og indirekte innlegg gjennom mange år om hvilken bane du utvilsomt mener er Norges beste bane (altså Miklagard), og også den litt ovenfra-og-ned holdningen som du og andre på Miklagard har til andre som ikke måtte mene det samme, for de har da bl.a. ikke peiling på banedesign m.m.

Så det er grunnen, ikke at du en gang har nevnt noe om at Moss & Rygge evt. er oppskrytt. Jeg mener jo på samme måte at Miklagard er voldsomt oppskrytt, men det gjør meg ikke automatisk til en Evje-digger som mener at min hjemmebane (fram til nå) er Norges beste, for det har jeg aldri hevdet, og mener det heller ikke.



 Bjørn E (27. okt 2013 16:15) *  IP
For det første, vurdering om en bane / hull er bra eller dårlig vil alltid til syvende og sist være subjektivt - ofte basert på ens egen erfaring fra et hull. Mine kriterier for hva som er "dårlige hull" er hull der man blir hardt straffet for relativt gode slag (f eks når man ikke er lommekjent.)Ellers liker jeg ikke blinde hull - spesielt ikke hvis greenen ligger på toppen av en haug.

@GB -ad hull 9, den ene gangen jeg spilte mikla gikk ballen i bunker på høyre side. Neste slag havnet også i bunker. Andre gang traff innspillet mitt til greenen helt på høyre side og trodde ballen var grei, en fant den ikke. Den hadde nok trillet ned i juvet mot hull 1. Tredje gang slo jeg relativt greit slag på venstre side av faiway, men fant ballen nedenfor en slags sti/vei.

AR noe lignende skjedde på Kongsvinger. Der hadde jeg verken GPS som ikke var lagt inn eller laser. En gang bommet jeg på innspillet og gikk for langt, en annen gang for kort (da jeg lå nede ved en bunker på høyre side) og tredje gang prøvde jeg å spille meg opp på venstre side, men feiberegnet hvor langt jeg måtte slå over vannhinderet på venstre side hvor ballen ble uspillbar. Og selv om snittscoren min på Konsvingers hull 18 er ca 9, foretrekker jeg det fremfor hull 9 på Mikla, GB
Og når det gjaldt din kommentar GB om de som faktisk SPILLER golf vs de som bare slår ballen misoppfattet jeg deg at du mente å tilhøre gruppen som faktisk SPILLER golf.. Sorry



 barce (27. okt 2013 16:22) *  IP
Kongsvinger har ikke gode nok spilleflater til å være norges beste bane.. Men det er en unik bane, som alle blir glad i! Hadde banen blitt forvaltet med en sterkere økonomi i bunn, og noen enkle justeringer, så kunne det vært en absolutt ener!

Det er ikke top100golfcourses, simen! Så vidt meg bekjent, er det golf world!



 Gunnar Bull (27. okt 2013 16:48) *  IP
Til Bjørn E.

Greit at det - til en viss grad - er subjektivt hva som er bra eller dårlig golfdesign, men det får da være måte på. At du treffer to bunkere (som er godt synlige) og slår tredjeslaget i skogen (som er hardt straffende, ja, men likevel godt synlig), er 100% din egen feil. At du misliker hullet av den grunn er helt greit, men det er overhodet ikke noe argument for å kalle hullet dårlig designet. Som AR skriver lenger oppe her, er det vel merkelig å bruke sin egen dårlige score som kriterium for å bedømme et golfhull.

Og at du ikke liker greener som ligger på toppen av en haug og nødvendigvis må være mer eller mindre blinde er jo trist, men da blir det jaggu mange hull du misliker (bl.a. hull 1, 3, 6, 9 og 18 på Losby). Greenen er i det minste bygd for å kunne ta imot baller, selv om jeg ser at det er et svært vanskelig hull for de som ikke driver over 200 meter.

Men at et hull er vanskelig er da vel ikke et argument? I motsetning til de fleste andre baner i Norge ser man mer eller mindre alle hindere på Miklagard. At du likevel klarer å slå ballen i det, synes jeg du får ta på din egen kappe.

At du likevel klarer å argumentere med at du "synes banen er temmelig kjedelig - det er lange hull, men kun et fåtall hull er virkelig spennende og egentlig utfordrende hvis du har spilt banen noen ganger" (27. okt 2013 00:24), er vel et særdeles godt eksempel på at du argumenterer mot deg selv.

Sorry.



 AR (27. okt 2013 16:57) *  IP
Tenkte jeg skulle svare Bjør E, men Gunnar Bull kom med momentene.

Tenk å bruke manglende forberedelser og manglende ferdigheter til å bedømme om et hull er godt eller ikke!

Ja ja, subjektivt blir det i hvert fall!



 Louis Røren (27. okt 2013 17:09) *  IP
Top100golfcourses/Jan Nordstrøm rangerer Kongsvinger 7 i Norge, etter (3-6) MossRygge, Nøtterøy, Bjaavann og Atlungstad som ingen etter mine erfaringer kunne oppvise bedre tilstand i år enn Kongsvingers. Så da blir designet og omgivelsene avgjørende for rangeringen. Og der er jeg overhode ikke i tvil.


 Gunnar Bull (27. okt 2013 17:25) *  IP
Til Enur.

Fint å se det fra ditt synspunkt. Jeg er fullstendig klar over at dette forumet i en periode var overrepresentert av Miklagard-medlemmer, og at mange av de nok også var i overkant arrogante. Det ble skrevet mange innlegg både av meg og andre i den tiden som sikkert med fordel burde vært uskrevet. Det har jeg beklaget tidligere, og gjør det gjerne igjen.

Men - dette må da være snart 10 år siden! Er det ikke på tide å komme seg videre? Jeg har bevisst unngått å delta på nesten alle diskusjoner om banekvalitet og design i årevis, uansett hvor horrible påstander som har kommet. Det er ikke sjelden jeg har hatt lyst til å si min mening, men har latt være.

Og hvorfor? Jo, fordi de få gangene jeg har åpnet tastaturet så har jeg tenkt: "nå må vel Enur ha noe annet å si enn å stigmatisere meg som Miklagard-fanatiker", så har jeg dessverre tatt feil. Og jaggu skjedde det denne gangen også. Hvorfor skriver du det? Det er jo ikke engang et argument? Det er bare et forsøk på sette meg i en bås og latterliggjøre mine meninger.

Kjære Enur. Du er en oppgående fyr. Jeg tror du ser selv at du har et meget ensporet inntrykk både av meg og andre fra Miklagard, hvis du bare senker guarden litt. Jeg har absolutt ingen ting i mot deg, men er - unnskyld uttrykket - drittlei av å bli satt i bås hver gang jeg uttaler meg om golfbaner. Jeg kan heller ikke ta ansvar for hva andre enn meg selv mener, selv om vi tilfeldigvis spiller i samme klubb.

Kanskje vi kan spille sammen neste helg, så kan vi få gjort opp alle misforståelser da?



 Ove (27. okt 2013 17:38) *  IP
Meningene om Kongsvinger er subjektive, ja, men denne subjektiviteten er etter min mening helt avhengig av hvilket handicap man har. Det gjelder oppfatningen av alle golfbaner.
Det er fundamental forskjell på hvordan en høyhandicaper som meg og singlehandicapere (som det kryr av her på forumet) både oppfatter og spiller en golfbane. Kriteriene for "å like seg der" er helt ulike. Course management, antall slag, køllevalg, slaglengde, krav m.h.t. kvalitet på greener og fairwayer, er faktorer som skiller disse to golfgruppene. Legg også til at jo eldre man blir, desto mer setter man pris på naturopplevelsen. Og jo eldre man blir, desto mindre kresen/krevende blir man når det gjelder kvalitet på greener og fairwayer.

Kongsvinger er den beste banen i Norge, for meg. Bare så synd at den ligger såpass langt fra Oslo som min. 1 1/2 time. Hull 18 er helt OK, hull 12 er fantastisk. Det hullet jeg liker dårlig er 15.

Her på Solkysten er det mange dårlige baner, både layoutmessig og kvalitet.



 Bjørn E (27. okt 2013 18:01) *  IP
Man må visst være veldig forsiktig med å si sin mening nå som frustrasjonen evt råder siden golfsesongen er over. ;)
Når jeg går av en bane etter en runde og tenker "jævlig bra bane" så har det å gjøre med i viklårlig rekkefølge naturopplevelse, greenenes og fairways tilstand og designet på banen. Den følelsen har jeg hatt på Kongsvinger og på min hjemmebane Losby. Det har jeg ikke opplevd å føle på Mikla. Spesielt ikke i år, for da jeg spilte banen, var det overdresset så mye at greenene nærmest var grå . PÅ samme måte er det med bedømmelse av hull. Når jeg går av et hull og tenker "jævla dritthull" som har skjedd hver gang jeg har spilt Miklas hull 9, eller Kongsvingers hull 18 så er min subjektive oppfatning at det er et dårlig hull. Og det er enten jeg - huff og huff - som den hackeren jeg er, både har forberedt meg dårlig og har dårlige ferdigheter… (jfr ARs spydige kommentar)
Forøvrig GB, tror du må ha spilt Losby i mørket, - jeg går ut fra at du snakker om hull 1, 3, 6, 9, og hull 18 på Losby. Ingen av disse hullene ligger på toppen av en haug, de omliggende områder ligger høyere og skråner ned mot greenen. På hull 6 står man sågar oppe på en bakketopp og slår ned på en relativ flat og stor green og på alle disse hullene kan man se flagget på innspillet fra FW.
Summa summarum, i det jeg trekker meg fra videre diskusjon, jeg synes Kongsvinger er en kjempebra bane, det samme synes jeg ikke om Mikla. Sorry...



 Gunnar Bull (27. okt 2013 18:15) *  IP
Til Bjørn E
Summa summarum, du misliker oppbygde greener og synes hull du får dårlig score på er dårlige hull.

Da støtter jeg din avgjørelse om å trekke deg fra videre diskusjon ;-)



 Bjørn E (27. okt 2013 18:30) *  IP
GB, du glemte hovedkriteriet mitt, GB, nemlig at jeg synes golfhull er dårlige der du blir straffet urimelig mye for relativt gode slag….

Når man leser Golfsidens debattsider, sitter man av og til tilbake med inntrykket at golfspillere generellt er kranglevorne bedrevitende kverulanter…. :)

Heldigvis er det langt fra sannheten - noe man opplever hver gang man spiller golf med andre….



 ??? (27. okt 2013 18:36) *  IP
Ove, du har helt rett. Sannsynligvis er landets mest kjente bane utenfor Norge å finne i Lofoten. Kanskje også den flotteste og beste for noen. Alt etter hvilke kriterier som legges til grunn. Personlig trives jeg godt i Groruddalen. Stortrives på Hauger, Nes og Kongsvinger for å nevne de banene som er øst for Oslo som jeg trives best på. Hater hull 18 på Kongsvinger, men ellers er d mye bra. :-)


 Gunnar Bull (27. okt 2013 18:38) *  IP
Bjørn E
Og mitt hovedargument er at du slo ingen relativt gode slag. At ballen blir borte fordi du bommer på greenen er leit, men hinderet er fullt synlig. Det er for øvrig akkurat det samme som kan skje hvis du bommer på greenen på Losbys hull 8, 10, 12, 13, 14 og 15.

Uten at jeg på noen måte mener det er dårlige hull av den grunn.



 Bjørn E (27. okt 2013 18:53) *  IP
GB, du skriver: "Bjørn E
Og mitt hovedargument er at du slo ingen relativt gode slag."

I sannhet må jeg si, det vet du egentlig ingenting om :)



 Gunnar Bull (27. okt 2013 19:12) *  IP
Ok, nå begynner dette å bli veldig personlig, men du skrev visserlig at du slo førsteslaget i bunkeren, andreslaget i neste bunker og tredjeslaget til høyre og ut i skogen. Alle disse hinderne er godt synlige, og når du ikke klarer å unngå dem så slo du - etter min definisjon - ingen relativt gode slag.


 Tolle (27. okt 2013 19:57) *  IP
GB, her snakker vi om nivåforskjeller. Sier jo litt om Bjørn E når gode slag havner i bunker, men for hans nivå kan jo det være bra.... Kunne vært interessant å høre hvilket hcp Bjørn E spiller på.
Uansett, jeg tar ikke en designdiskusjon med spiller som er fornøyd med et slag når ballen ligger i en godt synlig bunker.



 Enur (27. okt 2013 20:09) *  IP
Til GB:
Litt synd at det som bare var ment som en litt munter kommentar til barce og Wilson (mitt innlegg her 26.10 kl. 18.19) ble oppfattet av deg på en såpass "hårsår" måte, det var ikke min mening i det hele tatt. Og normalt pleier du da både å tåle en spøk eller en slengbemerkning med glimt i øyet, eller gi samme behandling til andre, så hvorfor det har "tippet over" til litt bitre innlegg fra deg denne gangen forsår jeg egentlig ikke.

At du er en ivrig forsvarer av Miklagards kvaliteter og gjerne fremhever den som Norges beste kan du jo ikke løpe i fra, og det er feil når du hevder at jeg kommenterer det så ofte. Jo da, det har hendt noen ganger, men som regel sitter jeg bare og humrer litt for meg selv, og tenker at Miklagard jamen har en trofast ambassadør i deg (og det er alstå ment som et kompliment til deg, bare for å understreke det så ingen flere misforståelser oppstår).

Så får vi bare fortsette å være uenige om hvilke baner og banekvaliteter vi liker.
Og ja, jeg spiller gjerne en runde med deg, men f.k. helg er jeg opptatt med familiære forpliktelser, så det går ikke. Men siden denne tråden egentlig havner om Kongsvinger kan vi jo ta en hverdagsrunde der, og heller gå å lovprise den banen, for der virker vi å være ganske så enige, også om hull 18.



 Gunnar Bull (27. okt 2013 20:24) *  IP
Flott Enur, da sier vi det. Jeg kan trolig på fredag, eller vi kan satse på en hverdag uken etterpå.

Jeg husker ikke e-mailadressen din, så hvis du sender en mail til gunnarbull@hotmail.com med kontaktinfo så tar vi det derfra :-)



 Enur (27. okt 2013 21:02) *  IP
OK. You've got mail!


 Bjørn E (27. okt 2013 21:09) *  IP
Tolle, det ble da veldig personlig - jeg er ingen veldig god spiller, m hc på 10,5. Den ene gangen jeg spilte hull 9 på Mikla, slo jeg ballen fra gult til bunker dvs ca 200 m hvilket jeg anser som relativt godt slag m spoon. Da så jeg ikke at det var en bunker der, men så ser jeg ikke godt… Fra den bunkern er det kanskje 100 meter til greenbunker, jeg traff bra men ballen havnet i denne bunkern.
En annen gang traff ballen visserlig i FW, ikke kjempebra slag, men hadde en liten draw og havnet til min overraskelse på nedsiden av en slags sti/vei. Det var fordi jeg prøvde å ikke komme i bunker.
Og neida Tolle, folk som meg som både ser litt dårlig, ikke er kjent med banen, har dårlig course management og presterer ofte dårlige slag, er det selvsagt ikke meningsberettiget til å ha noen formening om et hull er bra eller ei. Og selvsagt kan du overhodet ikke nedverdige deg til å ta en designdiskusjon med en så dårlig spiller som meg... ;) Okke som på bakgrunn av min erfaring, har jeg hittil syntes at hull 9 på Mikla er et dritthull. Kanskje hvis jeg spiller ofte der, vil jeg endre oppfatning.



 AR (27. okt 2013 21:19) *  IP
Jeg finner det fortsatt litt underlig at du begrunner at det vanskelige 9. hullet på Miklagard er et dritt hull for di du spiller dårlig på det hullet.

Du har slag på hullet. Spill ut med et 5'er jern, så et 8'er jern. En kort wedge inn på greenen og to putter. Da får du din par netto. Fem er en god brutto på dette vanskelige hullet.

Ønsker du tips om hvordan du klokest kan spille hull nr 18 på Kongsvinger, bidrar jeg gjerne med det.



 Bjørn E (27. okt 2013 21:34) *  IP
takker for tipset, AR.
Det er jo dumt å skylde på andre enn seg selv når man gjør dårlige valg eller utfører dårlige slag. Når det gjalt hull 18, på hadde jeg egentlig bra slag, men feilbedømte avstander etc. og fikk svi for det. Forhåpentligvis blir det GPS der til neste år...Forresten husket jeg feil jeg hadde 6 slag og 8 slag på de to turneringene vi spilte der i Masters. Men det kjentes ut som om jeg fikk kjempedårlig score på hullet.
På hull 9 på Miklagard synes jeg det er for smalt mellom bunker og skogen på venstre side. Men når en ball som landet i FW av en eller merkelig grunn trillet ut i skogen til venstre, ble jeg irritert over hullet.
Å spille vanskelige par 4 hull som par 5 hull, er god strategi - noe jeg ofte benytter meg av på hjemmebanen - og kommer sikkert til å gjøre det på hull 9 neste gang. Takk!



 Ronny Ponni (27. okt 2013 21:43) *  IP
Prøver å holde meg til topic...
I fjor sommer hadde meg og en kompis en "golftour" gjennom Norge, Sverige og Danmark. På reisen spilte vi Kongsvinger, banen led litt av dårlig stell akkuratt da (forstod den hadde vært konkurs), men fytti for en kjekk bane!
En skikkelig naturopplevelse, og besøkes gjerne igjen :)



 gretten (27. okt 2013 21:53) *  IP
Skjønner ikke helt at så mange synes 18. på Kongsvinger er så ille. Problemet er nok at for mange vil for langt på utslaget. Slår man langt her, er det risiko. Over høyre bunkere: Rødt. For mye venstre: Rødt. Slå 160 m så er man ganske trygg. Deretter 140 m til og man er trygg. Så er det bare 120 meter igjen. 9-jern eller 8 siden det er mye oppover. Det er tross alt et par5 på bare 416 m fra gult.



 Tolle (27. okt 2013 21:56) *  IP
Ok Bjørn E, da skjønner jeg at du ikke ser godt... Å ikke se bunkeren på hull 9 vil nok kvalifisere til ganske kraftige briller.
Synes dog at en med hcp rundt 10 ikke bør synes man har et godt slag når man går i bunker. Forstår godt at en spoon med draw som lander på venstre del av fairway, faktisk kan havne i roughen. Det tror jeg skjer på de fleste baner i verden, men kanskje ikke på Kongsvinger og Losby.
Om du ikke liker å bruke tre slag inn på hull 9, bruk driver og ta bunkeren på høyre side ut av spill. Eller en rescue/jern kort av bunkeren for heller satse på et godt langt jern på innspillet.
Som sagt tidligere skal jeg ikke ta designdiskusjon med deg, men nevner at baner designet av Peter Nordwall ikke er høyt oppe på min liste over gode baner...



 Gunnar Bull (27. okt 2013 22:10) *  IP
Gretten. Hvis du faktisk tar risikoen med å drive, og lykkes med å treffe fairway, så er det stor sannsynlighet for at du får to bjørketrær midt i linjen din for å kunne gå inn på nesteslaget.

Det er kort og godt ikke verdt risikoen. For om du likevel skulle klare å lande innspillet på greenen, så heller den mot høyre og nedover i bakkant, slik at innspillet etter all sannsynlighet triller over greenen og legger seg i roughen bak eller i bakken et eller annet sted.

Sist jeg spilte hullet, var det han som duffet 6-jernet sitt som fikk det beste legget på utslaget :-)



 gretten (27. okt 2013 22:13) *  IP
Det er det jeg mener. Slå ut med jern, eller for de som er litt bedre: En rescue draw og man ligger fint til for to enkle slag opp til greenen.


 Gunnar Bull (27. okt 2013 22:30) *  IP
Joda. Når du har spilt hullet noen ganger, så skjønner du at det bare er å ta det veeeeldig rolig på utslaget. For selv om du safer med et kort jern, så heller fairwayen nedover i bakkant, så du må faktisk ta minst et jern kortere enn hva baneguiden sier.

Nesteslaget er også greit, men innspillet opp på den hellende greenen er egentlig det verste med hullet, fordi greenen ikke tar i mot ballen, men bare sender den videre. Det er med andre ord ikke mulig å vite om man har slått et bra slag eller ei før man har kommet seg opp for å se. I de aller fleste tilfeller hopper ballen avgårde ned mot høyre og blir liggende i roughen i høyre bakkant.

Hullet er ikke uspillbart, det er bare dårlig designet og et forferdelig kjedelig avslutningshull.




 barce (27. okt 2013 22:33) *  IP
De som er litt bedre slår et 5/6-jern (fra gul), og det fins ingen fornuftige alternativer.. Derfor er hullet en parodi! Det siste slaget er nødvendigvis ikke enkelt, avhengig av hvor flagget står.


 Bjørn E (27. okt 2013 22:53) *  IP
vel tolle, jeg har bare minus 5 men har briller så det er mulig jeg så bunkeren. Men jeg husker at den gang jeg traff bunkern så jeg på baneguiden og ble overrasket over ball i bunker - slår sjelden over 200 meter med 3 er spoon. for å si det sånn.. Slår heller ikke særlig lenger med driver enn med spoon. Siden jeg er 66, slår jeg ikke like langt som før…..

Så jeg lurer på om du ikke liker Losby og Kongsvinger fordi banene er designet av Peter Nordwall, eller liker du ikke banene fordi de har dårlig design etter din mening? Og jeg lurer på hvilket hc en slik bedrevitende kapasitet som deg har?



 Nalle (27. okt 2013 23:09) *  IP
Må nesten henge meg på Bjørn E her.
Nordwall har designet 17 baner (altså med blanke ark), og vært involvert i en drøss andre oppgraderinger. Hvor mange av de 17 har du spillt Tolle? og siden du er så flink, hva er det som gjennomgående er svakt ved hans design?



 barce (27. okt 2013 23:15) *  IP
Poenget, Bjørn, er at du tar en høy risiko på hullet for å få en netto birdie. Neste gang spiller du kort av bunker med en jern/hybrid (der er det bredere og ingen hinder) - så slår du deg opp til rett før bakken - så på green..

Men Mikla fra 59, krever designmessig at man har ca. 220-230 carry med driver.. Det er litt lenger enn en del andre baner!



 Gunnar Bull (27. okt 2013 23:20) *  IP
Veldig off topic, men jeg tror mange menn som sliter med å drive 200 meter burde gått fra 55 eller "blått" istedet for 59.




 Ove (27. okt 2013 23:25) *  IP
Dette er, som alltid her, en diskusjon mellom lavhandicapere. Bjørn E med sine 10,5 tilhører den gruppen.

Jeg spiller hull 18 på Kongsvinger slik som "gretten" beskriver det, men da bruker jeg helt andre køller enn dere.
Likevel får jeg bogey på hullet, og er meget fornøyd.
Men så er min golfverden helt anderledes enn deres.....



 Tolle (27. okt 2013 23:32) *  IP
Jeg har spilt 8 av Nordwalls baner, og må innrømme at ikke alt er like ille.. Falsterbo er vel kanskje hans beste redesign. Visby er bra, men her er det vel Fulke som har gjort en del. Ellers er jeg ikke veldig imponert. Ekstremt store greener er kanskje hans varemerke, men jeg mener dette er negativt. Kostbart vedlikehold er heller ikke en bra faktor.
Hcp 3, 500+ baner spilt.
Nalle, jeg har ikke sagt jeg er så veldig "flink".



 Tolle (27. okt 2013 23:34) *  IP
Ove: 10 hcp er nok ikke i klassen "lavhandicapper"...


 Bjørn E (27. okt 2013 23:49) *  IP
Vel jeg har spilt Losby Østmork og Vestmork , Kongsvinger, Forsbacka, Grønmo og Årjeng av de banene Nordwall har designet. Synes alle disse banene er blandt de bedre designede banene jeg har spilt. Har aldri blitt lei av å spille på disse banene... Og det er vel ikke alle greenene som er ekstremt store, - dvs ekstremt mye større enn det som er vanlig - så vidt jeg kan huske.

Og jeg regner meg selv ikke som lavhandicapper, Ove, noen ganger i år har jeg spilt veldig dårlig…heldigvis gikk det mye bedre på slutten av sesongen..



 Nalle (28. okt 2013 00:15) *  IP
Ok Tolle, 8 Nordwall baner, du nevner Visby hvor Nordwall gjorde en oppgradering på 90 tallet, om du da har spilt den etter 2009 så er banen ett resultet av Fulke/Mednik sine funderinger og har like lite med Nordwall som Sköld, Brasier eller Sederholm sine justeringer. Videre, Falsterbo, routingen og layout generellt er uendret, det Nordwall gjorde på 90 tallet var i hovedsak forbedringer i forhold til drenering og noe justering på bunkering.

Altså 8 minus 2 som ikke er Nordwall originaldesign,
det er vel rimelig å forstå at du har spillt Grønmo, Kongsvinger og Losby, så hvilke 5 Nordwall originaldesign har du spillt Tolle? og utifra disse, hva er det som gjennomgående er svakt ved hans design? bortsett fra det økonomiske aspektet med gigasvære greener? Gi gjerne eksempler på svakheter ved enkelthull, gjerne spesifisert i forhold til variasjon fra forskjellige tee's, eventuellt om det er svak routing, eller dårlig utnyttelse av terreng? Eventuellt andre momenter som uheldige dreneringsflater, lite variasjon i shot values osv.



 Tolle (28. okt 2013 00:27) *  IP
Nalle, jeg forstår at du er glad i hans design, og det skal du selvsagt få lov til å være. Jeg liker generelt ikke Nordwalls design. Og beklager, jeg går ikke inn på spesifikke hull og deres svakheter. Flere av disse banene er det en del år siden jeg har spilt, bortsett fra Losby. Tror neppe jeg klarer å huske nok detaljer til å ha en seriøs diskusjon på det. De senere årene er det mest baner i USA og Spania jeg har spilt, så da slipper jeg fint unna Nordwall..


 Nalle (28. okt 2013 00:35) *  IP
Dilletant


 barce (28. okt 2013 00:40) *  IP
hehe..


 Tolle (28. okt 2013 00:44) *  IP
Kalle: Ettersom du kaller meg kunnskapsløs, hvilken bakgrunn har du for faget? Jeg har 30 år med golf på et greit nivå, 10 år i bransjen og selvsagt en sterk interesse for alle deler av golfen, både når det gjelder spill/turnering, design og drift.


 barce (28. okt 2013 01:38) *  IP
Dilletant betyr ikke kunnskapsløs..


 Tolle (28. okt 2013 07:31) *  IP
Joda, det gjør egentlig det Barce:
Dilettant (fra latin delectare, «å glede, begeistre») er en negativ omtale av en person som utgir seg for å ha fagkunnskap uten å ha dette i tilstrekkelig grad. Begrep om en som kan sidestilles med en amatør, en som har interesse og snakker om et fag uten å ha formell utdannelse innen faget.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72