Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Ove - 17. sep 2013 kl. 14:30 *  IP
Tuttas posisjon

Redaktøren skriver så øyet blir stort og vått om Tuttas resultater og posisjon. Selvsagt er vi alle enige i alt det han skriver om hennes posisjon i kvinnegolfen. Hun har vært og er en stjerne, både sportslig, resultatmessig og menneskelig, og nyter stor respekt. Men hvorfor skrive dette nå igjen, og hva er nytt i dette etter hennes seier i Evian?

Tutta har vært på topp i mange år nå. Hun har 13 seire på LPGA, herav 2 majors. Hun har vært top10 85 ganger. Hun har også flere seire på LET. Hennes posisjon i norsk golf er unik. Men hvorfor skal akkurat denne seieren i Evian påvirke norsk kvinnegolf spesielt sterkt, når hennes posisjon internasjonalt de siste 10 årene ikke har gjort det? Kan noen vise til det blomstrer i norsk kvinnegolf p.g.a. Tuttas posisjon og mulige påvirkning alle disse årene? Vi har eksempler som Skarpnord, Engzelius, Dafinrud, Martens og Grøtvedt, men det er uhyre langt frem for disse.
Førstnevnte ga til og med opp LPGA, og Engzelius har vel snart gitt opp Symetra.

Tutta er en fantastisk ambassadør for golfsporten. Men jeg tror ikke at seieren i Evian - eller andre kommende seire på LPGA eller majors - vil inspirere unge norske jenter til å satse så hardt som det kreves. Tutta er unik, i både talent, psyke og treningsmengde.

Tutta har ikke plutselig blitt en verdensstjerne - som man kan få inntrykk av etter å ha lest ARs artikkel - hun har vært det i mange år. Det eventuelt nye er vel at hun har fått mer media-oppmerksomhet akkurat nå.

Det spesielle med golfsporten er at det er VM hver uke, året rundt. Major betyr prestisje og penger, men startfeltet er ikke noe bedre der enn i de andre turneringene. (på herresiden er majorturneringene sammensatt av mye rart, og de 150 beste på WR er ikke med).
 Pro V1 (17. sep 2013 14:45) *  IP
Ove, den var drøy. Når vi har en vinner i en major turnering i en verdens idrett, må da denne hauses opp??? Noe annet vile jo vært helt utenkelig.

Andre eksempler, Northug vinner i VM og plutselig skal en haug med unge skiløpere være Northug i karusellrenn eller på skolen.

Vi trenger idoler, noen de unge kan se opp til.



 KGB (17. sep 2013 14:48) *  IP
Har du fast jobb som 'oppvigler' for å skape treff på Golfsiden ? ta deg en tur til statene så vil du skjønne hvilken posisjon hun har i en verdensidrett !
Utover det er hun null verdt for andre enn seg selv, muligens derfor hun har suksess.



 tilskuer (17. sep 2013 14:54) *  IP
God artikkel av AR. Skulle bare mangle om en ikke skulle skrive om Tutta etter helgens innsats.
Kanskje noen av herrespillerne våre kunne lære litt av Tuttas fokus på nærspill og puttetrening.
Hva mener du med at de 150 beste på WR ikke er med i herrenes majors, Ove. De beste 60? av disse er vel alltid med så lenge de ikke er skadet.





 Ove (17. sep 2013 15:28) *  IP
Her skryter jeg uhemmet av Tutta, og får kjeft. "Om jeg hamrer eller hamres, like fullt så skal der jamres".

Det er helt naturlig at hun hausses opp når hun vinner en major, men det er ikke vanskeligere å vinne Evian enn det er å vinne omtrent enhver annen LPGA-turnering.

KGB, jeg skriver jo at hun er en verdensstjerne og har en unik posisjon. Hva mer ønsker du?

Eksemplet til ProVI er bare dumt. Ingen unge går og kjøper seg golfutstyr når de hører at Tutta er verdens beste.

Jeg er primært opptatt av hvilken innvirkning Tuttas enestående posisjon har på rekruttering til norsk kvinnegolf, og hvilke resultater som er oppnådd internasjonalt i de 10 årene Tutta har vært en verdensstjerne. Og da nytter det ikke å komme med Suzann Junior Challenge. Problemet er at golf er en miniidrett i Norge, selv om vi har 100 000 mosjonister som spiller golf som hobby.

KGB skriver at Tutta er "null verdt for andre enn seg selv", og det er noe av poenget.

Jeg beundrer Tutta meget, også som offentlig person og bidragsyter i tillegg til det sportslige. Men hva betyr dette for norsk golfs posisjon internasjonalt, og på hvilken måte lar de unge jentene seg inspirere av henne, i praksis?



 tilskuer (17. sep 2013 15:59) *  IP
Heldigvis er det mange i Norge som fortsatt tror det er en stor prestasjon å vinne en majorturnering i golf. Det klages jo alltid over hvor lite synlig golf er i norske medier, men når en norsk golfspiller vinner en av de største turneringene er det altså ikke verdt å skrive om. Det er en meget merkelig logikk. Slike fremganger skal feires, omtales og være til inspirasjon hele golfnorge, - også for mosjonister som spiller golf som hobby.


 Fant (17. sep 2013 16:00) *  IP
Jeg er ganske enig med Ove.
Dette kommer jo ikke til å påvirke noe særlig i Norge.
Dessverre er vi altfor opptatt av idretter vi tradisjonelt har vært gode i som ski, skøyter, hopp pluss fotballen.
På Bogstad kom det omtrent 5000 sies det. Det er vel få (om noen) idretter som hadde samlet så lite folk når store deler av verdenseliten stilte.
Tutta må vinne OL-medalje for å bli større i Norge.



 Dilter (17. sep 2013 16:04) *  IP
For en gangs skyld er jeg enig med Ove. Denne seieren gjør henne ikke til noen større stjerne enn det hun er allerede. Med mulig forbehold om at denne prestasjonen ble oppnådd i samme tidssone, og med mulighet for å følge med beste sendetid.

Det hadde kanskje vært lurt å drøye med mye av hooplaen til hun blir nummer 1 i verden.

Jeg er uenig i at hun ikke er en inspirasjonskilde, for det tror jeg hun er ved å vise de jentene som allerede sysler med golf at det er mulig. At det vil bidra til noen plutselig økning i rekrutteringen blant jenter tror jeg imidlertid ikke, selv om all mediaoppmerksomhet hjelper litt.



 Ove (17. sep 2013 16:14) *  IP
Tilskuer har fortsatt ikke oppfattet poenget med min tråd.
Tuttas seier skal naturligvis feires, og det er en stor prestasjon. Du lyver når du skriver at jeg mener at hennes seier "ikke er verdt å skrive om".

Men hva betyr denne og andre seire i praksis for rekruttering og resultater på internasjonalt nivå for norsk kvinnegolf? AR påstår at det betyr mye, uten å kunne dokumentere det. Bakgrunnen er at Tuttas seier i Evian ikke er noe nytt i hennes karriere, i den forstand at hun har 13 seire på LPGA, senest i Safeway Classic for to uker siden.
Hvorfor ble ikke den seieren gjenstand for oppmerksomhet?
Hun har vært en verdensstjerne og på toppen i 10 år, så det er heller ikke noe nytt.

Årsaken til at det vekker litt mer oppsikt nå, er at det foregikk i Europa og at media våknet. Men konkurransen er like hard året rundt på LPGAs 30 turneringer. Å sette rekord i pengepremie sier ikke noe om konkurransenivået.

Tilskuer skriver at en slik prestasjon "skal være til inspirasjon for hele golfnorge". Javel, men hva kan vi vise til? Og hvorfor har ikke Tuttas 13 seire - herav 1 major - i tidligere år vært en slik inspirasjon? Hun har jo vært en stjerne i Norge og USA i mange år allerede.



 Enur (17. sep 2013 16:15) *  IP
Når det gjelder golf i Norge, tror jeg at "all PR er god PR".
Dvs. at alt AR, andre golfnettsteder og ikke minst riksmedia, inkl. radio og TV, "hauser opp" Tuttas glimrende prestasjon vil være bra for norsk golf!

Både når det gjelder anseelsen av golf som en stor verdensidrett, og dermed også økt anerkjennelse av golf som sport her hjemme. Og på lang sikt er jeg sikker på at det også da vil ha betydning for rekrutteringen til norsk golf.



 Fooore (17. sep 2013 16:20) *  IP
Supert at golf blir førstesidestoff i alle aviser/nettaviser, det gir garantert rekruttering.

En herlig anbassadør for sporten!



 Wilson (17. sep 2013 16:20) *  IP
Jeg vil heller spørre jentene som er i tenåringsalderen i min egen klubb om hva Suzann og hennes Major-seier betyr enn jeg vil spørre noen gamle sure gubber her inne.

Det er nesten utrolig at det blir mer diskusjon om hvor lite det har å si for norsk golf enn omvendt.

Vi får håpe de som styrer litt klarer å spinne videre på dette.
Suzann gjør ihvertfall sitt og vinner og ligger i toppen.
Også får hun med seg verdenseliten hit til Norge.

Og ennå klarer sure gubber som Ove å bare se negativitet.
Når selv dette sables ned så må vi ha minst 5 herrespillere topp 10 WR for at han kanskje skal holde kjeft

Prøv å se mulighetene nå folkens.



 AR (17. sep 2013 16:56) *  IP
Ove: "Hvorfor skrive om dette nå igjen?"

Når Tutta gjør det så imponerende bra, må det selvsagt skrives om. Jeg tror ikke du har peiling på hvor stor forskjell det er på å vinne en Major-turnering og andre turneringer.

Det er ikke VM hver uke, Ove.

Til din orientering, Ove, er det opptil flere av de 150 beste i verden på rankingen som er med i Major-turneringene samt noen av de som er i best form og som således klarer å kvalifisere seg for disse turneringene.

Nå er det vel bare å sette seg ned og vente at det kommer litt negativ skittkasting til meg fordi jeg har skrevet kort fra pressekonferansen med Tutta tidligere i dag hvor NRK, TV2, NTB, P4 VG, Dagbladet, Golfsiden og flere andre sto i kø for å få intervjuer med Tutta som spres ut til folket i løpet av kort tid.

Ditt siste innlegg bare forsterker inntrykket om at du har et stykke igjen til du forstår betydningen av de enkelte turneringer og at gode idrettsprestasjoner bidrar til økt interesse for den aktuelle sporten.

Eller driver du bare gjøn med oss? Du trenger ikke svare. Det blir - erfaringsmessig - bare bråk.



 Revisor'n (17. sep 2013 17:21) *  IP
PR for golfen er alltid bra og det skulle bare mangle om ikke menighetssidene hadde bred omtale av seieren. Dessverre når ikke dette andre enn dem som er frelst fra før.

Når det gjelder konklusjonen om at dette får enorm betydning for golfen i Norge, så er nok det litt blåøyd.
Tutta vant sin første major i 2007 og har hvert eneste år siden minst en topp 5 plassering i majors. Samtidig har hun stort sett vært helt i teten på verdensrankingen.

Golf i Norge er ikke og vil ikke være i nærheten av å konkurrere med vinteridrett og fotball uansett hvor mange majors Tutta vinner. Var det ikke 16 000 tilskuere i sommer på en betydningsløs kamp mellom jalla-lagene Vålerenga og Liverpool. Da er det ikke så imponerende med 5 000 på Bogstad når de beste golfkvinnene er samlet.

Men det er uansett kjekt for oss som er golfavhengige at det blir norske seire en sjelden gang. Det blir det aldri for mange av.

Når det gjelder sure gamle gubber så finnes disse overalt og ikke bare på golfsiden, men en trenger ikke være sur for å være realist. For enkelte er nok sort-hvitt tenkning det enkleste, men ikke nødvendigvis en riktig beskrivelse av virkeligheten.



 Ove (17. sep 2013 17:36) *  IP
Wilson, det er du som er sur, ikke jeg. Jeg skryter voldsomt av Tutta, og får bare kjeft. Jeg har ikke spredd negativitet, og sabler ned. Dersom du mener at Tuttas seier nå gir store muligheter for norske jentegolfere, så er det jo flott, dersom det er sant. Det kan du sikkert dokumentere. Men hun har jo vært på toppen i 10 år, og et forbilde hele veien. Da har dette vel ført til resultater for norsk kvinnegolf allerede?

AR, jeg har ikke bedrevet "negativ skittkasting" om hverken Tutta eller din artikkel. Det er løgn, eller så kan du ikke lese.
Du skriver dette:
"Seieren og Tutta er en stor inspirasjon for de unge – og eldre – som ønsker å bli virkelig gode i golf. Nå vet vi at det går an å bli virkelig god i golf selv om du kommer fra Norge. At du må ut i verden etter den første læretiden i Norge, er en annen sak som vi ikke skal ta opp videre her.
Seieren er en viktig inspirasjonskilde og motivasjonsfaktor spesielt for våre unge jenter i juniorgrupper og på college. Men selvsagt også for gutta som har ambisjoner."

Mitt første spørsmål var bare om dette kan dokumenteres. Mitt andre spørsmål er om dette ønskemålet har blitt innfridd i de 10 årene Tutta har vært en verdensstjerne, og hvorfor det er akkurat seieren i Evian som skal utløse dette. Var det ingen som ble inspirert av hennes majorseier i 2007? Eller seieren for to uker siden.

Jo, AR, det er VM på hver eneste LPGA-turnering. Og det er ikke generelt høyere nivå på deltagerne i en major enn i en vanlig LPGA-turnering. Det gjelder også på PGA, der det gjerne er motsatt. Det er størrelsen på pengepremiene og prestisjen som gjør at media hausser opp disse fire (nå fem på LPGA) turneringene mer enn de andre. Takket være god PR og forhåndsomtale fra arrangører, LPGA-systemet og sponsorer.

Jeg kjøper ikke uten videre at "gode idrettsprestasjoner bidrar til økt interesse for den aktuelle sporten", som du skriver. Hverken golf eller andre idretter. Økt interesse fra sofaen, eller til økt treningsmengde og ambisjoner hos den enkelte utøver, eller at noen inaktive begynner med den sporten? Her er mange muligheter.

Det er flott at du skriver om Tutta og hennes posisjon, inkl. pressekonferansen. Årsaken til at akkurat Evian ble et gjennombrudd mediamessig ligger vel så mye i at den foregikk i Europa, i riktig tidssone for oss, og at Tutta var med i tetbildet fra første dag.



 No Name (17. sep 2013 17:45) *  IP
AR: du skriver at Tutta skal til Usa torsdag, kan du dokumentere det?har du bilde av flybilletten?
Du skriver også at Tutta er større i Usa enn Norge, kan du dokumentere det? Har du misforstått målesystemet der?



 JJ (17. sep 2013 17:46) *  IP
Det virker som folk glemmer at Suzann konkurrerer i damegolf. Damegolf ligger langt bak både hva gjelder kvalitet og mediainteresse. Sånn har det alltid vært, og sånn vil det alltid være. Hadde Norge hatt en herrespiller med tilsvarende resultater hadde det fått en helt annen dekning her hjemme.

Ove sammenligner Suzann Challenge med Vålerenga-Liverpool. Dette er helt håpløst. Det hadde vært mer naturlig å sammenligne en treningskamp mellom Røa - (Navn på stor internasjonalt damelag) Tror neppe det hadde kommet i nærheten av 5000 tilskuere på en slik kamp.



 AR (17. sep 2013 17:57) *  IP
Dokumentasjon:

Jeg har bilde av flybilletter (pluss at hun sa det til meg i dag på 73 centimeters avstand mellom øynene våre), jeg har meterhøye stabler med dokumentasjon på både størrelse, økt interesse, inspirasjonskilde, motivasjonsfaktorer, etc., etc.

Jeg har skrevet: "gode idrettsprestasjoner bidrar til økt interesse for den aktuelle sporten"

Jeg tror stort sett alle, bortsett fra Ove, er enig i denne anerkjente "floskelen".

Eksemplene er mange, og jeg har kilovis med dokumentasjon på det også.



 gjesp (17. sep 2013 18:41) *  IP
Hun sa i dag at hun skulle tilbake til USA på torsdag. Hvorfor tror du ikke på det "No Name"??


 AR (17. sep 2013 18:59) *  IP
Til og med jeg forsto at No Name "kødda".


 gjesp (17. sep 2013 19:28) *  IP
:)


 trond (17. sep 2013 19:49) *  IP
>Ove, din argumentasjon må gjøre Erasmus Montanus grønn av
misunnelse. Han var ikke i nærheten.
Minner om " Goebbels argumentasjonen,:" Akkurat nå triller det en rød appelsin 3 meter under føttene dine. "
Hvordan motbevise det ?



 Ove (17. sep 2013 20:04) *  IP
JJ, det var Revisor`n og ikke jeg som sammenlignet fotballkampen med Suzann Pro Challenge.

AR, du påstår følgende:"gode idrettsprestasjoner bidrar til økt interesse for den aktuelle sporten". Jeg ba deg konkretisere hva dette betyr: 1)økt innsats og høyere mål fra utøverne, 2) økt interesse fra sofaen, 3) flere begynner med denne idretten. Føy gjerne til et alt. 4: økt interesse fra media. Jeg vet ikke hvilket alternativ du sikter til. Det bør du forklare.

Du bør også kunne forklare eller dokumentere at det du beskriver som økt inspirasjon og motivasjon fra Tutta til de unge, virkelig har gitt seg utslag i bedre resultater og større interesse for kvinnegolf i Norge. Ellers blir det bare klisjeer. Man kan ikke bare lire av seg en utenatlært lekse om at Tutta er en stor inspirasjon overfor de unge, uten å vise til resultater i praksis. Du klarer heller ikke å forklare hvorfor Tuttas strålende resultater og høye posisjon i 10 år ikke har gitt seg utslag i bedre norsk kvinnegolf, generelt sett. Og hvorfor akkurat Evian skal være så viktig i den sammenheng.

Jeg kan også lett forestille meg at Tutta er en stor inspirasjonskilde for de unge golfjentene, men det er helt uforpliktende å si det. Hadde hun virkelig vært det, så hadde vi sett konkrete resultater de siste 10 årene. Tuttas unike posisjon kan dessuten også virke lammende på de unge; de kan tenke at "så langt kommer jeg aldri".



 stig (17. sep 2013 20:39) *  IP
Henrik Bjørnstad,Finn H Andreassen,Tom A Schanke og Vidar Løfthus diskuterte Susann og norsk golf på sportsdeb18 på tv2 sport i dag. Går mulig i reprise en gang.


 Gunnar Bull (17. sep 2013 20:44) *  IP
Noen ganger synes jeg oppriktig synd på deg, AR :-)



 AR (17. sep 2013 21:23) *  IP
Tusen takk for medkjensle, Gunnar Bull. Jeg er blitt mer hardhudet i det siste som du sikkert har sett.

Og til Ove, jeg har kubikkmeter med dokumentasjon for mine påstander og kan begrunne det godt når det gjelder inspirasjon og motivasjon. Bare stikk innom, så skal jeg vise deg det - svart på hvitt og delvis med farger og dokumentert av Notarius Publicom!

Aldri har norsk jentegolf stått sterkere enn nå, Ove! Aldri!

Bare ta en titt på bredden og kvaliteten i gode resultater fra ulike juniorturneringer de siste årene.

Det er et kvantesprang de siste årene.

Takket være inspirasjon og motivasjon initiert av Tutta.

Skal du ha det nærmere forklart?

Bare gi meg beskjed. Jeg er svært tålmodig.

PS: Det er ufattelige 21 norske jenter med på Hauger i LET Accsess Tour på Huger de neste dagene! Imponerende og meget godt dokumentert. Se startlisten her:

http://www.golfsiden.no/LETAccesstour100812.html



 barce (17. sep 2013 21:31) *  IP
Noen som reagerte litt på at hun "plutselig" putter bedre fordi hun nå trener mer putting?

Trodde verdenseliten trente så mye putting som kroppen klarer å fordøye.. Er det slik at de nedprioriterer dette litt på samme måte som oss amatører? At de som putter best, faktisk også trener mest?



 Wilson (17. sep 2013 21:35) *  IP
"Tuttas unike posisjon kan dessuten også virke lammende på de unge; de kan tenke at "så langt kommer jeg aldri".

Ove

Unge mennesker tenker heldigvis positivt. De lærer fort og er uredde.
Det er nesten utrolig hva du klarer å lire av deg.



 gjesp (17. sep 2013 21:35) *  IP
AR: ikke det at det har noe med diskusjonen over å gjøre, men det er 9 norske spillere med på Hauger. Den startlista du har linket til i din sak er fra 2012...


 Ove (17. sep 2013 23:02) *  IP
Jeg er overveldet over all dokumentasjon du har, AR, og gir meg ende over...

LET Access på Hauger denne uken har det "ufattelige antallet" 32 svenske jenter, mens Norge har 9. Altså en nedgang fra 21 i fjor. Litt av et kvantesprang.

Hvordan gikk det med Norges juniorjenter og piker i de forskjellige EM/VM for amatører i år, både lag og individuelt? Det er vel i din dokumentasjon.



 Youjizz (17. sep 2013 23:24) *  IP
9? Teller 21 jeg?
Mulig jeg må tilbake på skolebenken da:-)



 gjesp (17. sep 2013 23:27) *  IP
Ja,det må du nok.

http://www.golf.se/Folja/Leaderboards/Nordea-Tour-Damer/Ladies-Norwegian-Challenge/#/competition/50/players



 Wilson (17. sep 2013 23:41) *  IP
Er ikke noe av forklaringen på 21 i fjor og 9 i år at turneringen gikk 4 juli i fjor og 18 sept i år.

Flere norske er vel på skoler/college nå.



 OoopS (17. sep 2013 23:55) *  IP
Satt akkurat og så tutta spille hull 18 i reprise nå....kommentator Krackt må vel være den største ryggpisseren som finnes ?
hva har hun gjort for norsk golf som gagner andre enn henne selv?



 AR (18. sep 2013 00:05) *  IP
Jeg har vist til feil link ved en inkurie. Det står feil på LET Access' egen hjemmeside, og jeg oppdaget ikke feilen fordi jeg stolte på at de selv klarte å oppgi årets startliste. Jeg beklager. Nå er det rettet opp.


 Ove (18. sep 2013 00:11) *  IP
Den siste setningen var sterk kost, OoopS. Stiller i samme klasse som KGB ovenfor.

Nå kommer kjeften her, bare vent.

Nice try, Wilson.



 Wilson (18. sep 2013 00:13) *  IP
Ove og ooopS

Brønnpissere er verre enn ryggpissere



 tilskuer (18. sep 2013 09:29) *  IP
Ooops får ingen kjeft fra meg, bare medfølelse. Det kan ikke være lett å ha det sånn. Tutta har vel gjort mer for å markedsføre Norge og norsk golf i år, enn alle våre herrespillere og NGF tilsammen. Selvsagt tjener hun på det, det skulle bare mangle. Det er sånn det fungerer å være proff fra Norge. Du får "ingenting" fra forbundet, og yter "ingenting" tilbake, hvis du ikke vil. Men hun hadde jo ikke trengt å ta med seg et kobbel med internasjonale journalister til Nord-Norge for å markedsføre oss, og hun hadde jo ikke trengt å legge sin "invitational" til Norge. Det er bra for Norge og norsk golf at vi har en slik gallionsfigur.


 Ronni (18. sep 2013 10:16) *  IP
Unødvendig å hakke på AR for å skrive om Tutta, hun fortjener å skrives om, vår eneste verdensstjerne i golf.

Om det så kommer flere verdensstjerner fra Norge i golf vites ikke, men man skal iallfall ikke skylde på Tutta hvis det ikke gjør det!



 Ove (18. sep 2013 14:40) *  IP
Nå må du lese hva jeg skriver, Ronni. Jeg har ikke kritisert AR for at han skriver om eller skryter av Tutta. Det gjør jo jeg også.
Men jeg har kritisert ham for manglende dokumentasjon på at Tutta har inspirert norske golfjenter. Eller i klartekst: hvilke resultater er oppnådd av dem p.g.a. henne?



 Ronni (18. sep 2013 14:52) *  IP
Selvsagt har Tutta inspirert norske golfjenter, noe annet faller på sin egen urimelighet. Helt unødvendig å dokumentere en så selvfølgelig påstand.
Men om det oppnås resultater av den grunn, helt umulig å si. Jeg tipper at det om ti år dukker opp ei norsk jente på LPGA-touren som sier : "Jeg ble inspirert av Tutta". Men sikkert er det ikke, det er altfor mange andre faktorer som også spiller inn.



 No Name (18. sep 2013 14:56) *  IP
Marita Engzelius har uttalt at hun har latt seg inspirere av Tutta som er et forbilde. Kanskje hadde hun ikke valgt college golf dersom Tutta ikke hadde vært et forbilde !?
Selvfølgelig umulig å dokumentere, men Norges største kverulant OVE mater selvfølgelig på videre.



 AR (18. sep 2013 14:57) *  IP
Et lite drypp fra min rikholdige dokumentasjon, Ove.

Hvis du gidder, Ove, kan du studere resultatene i dag og for 9 år siden:

For 9 år siden skrev jeg denne artikkelen etter Suzann Junior Challenge på Bogstad, og du kan se på resultatene derfra:

http://www.golfsiden.com/Suzannjrchallenge110804.html

Så kan du se på resultatene fra årets turnering: Enorm framgang, og banen har omtrent samme vanskelighetsgrad i dag som den gang.

Her finner du resultatene:

http://www.golfsiden.com/SuzannChallenge2013060813.html



 Ove (18. sep 2013 15:15) *  IP
Jeg kan ikke akkurat se den fremgangen du påstår, AR, ikke ut fra scoren i hvert fall. Det ble dessuten spilt tre runder i 2004, mot to i år.

Langt viktigere er spørsmålet om hvor det har blitt av alle disse lovende unge jentene som figurerte på scoringslistene i 2004? Av de 22 som er listet opp i begge jenteklassene, er det kun to som spiller på "høyt nivå" i dag; Dafinrud og Engzelius. Hva driver de øvrige 20 med, golfmessig?

Men 2 av 22 er kanskje ikke så verst?



 AR (18. sep 2013 15:33) *  IP
Som i de fleste andre idrtter forsvinner de aller fleste etter junioralderen. De finner klokelig ut at de vil gjøre noe mer fornuftig med livet sitt enn å bli profesjonell golfspiller som det er omtrent umulig å leve av. De færreste lykkes. De tar seg en utdanning i stedet samtidig som mange av dem beholder sin golfglede resten av livet, men på et lavere nivå som ikke krever 40 timers trening i uka.

At ikke du klarer å se den enorme framgangen vi har hatt på jentesiden de siste årene, kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med. Det ligger utenfor mitt mkompetanseområde å forklare. Men trøsten for meg er at de fleste andre ser det.



 Ove (18. sep 2013 15:50) *  IP
Fremgangen må måles mot andre nasjoner. Alle idrettsresultater er relative. Det hjelper ikke at det norske nivået er bedret, dersom andre nasjoner har hatt enda større fremgang.
Jeg har spurt deg om det før, og gjentar det: hvilke resultater internasjonalt i EM, VM eller andre nasjonsturneringer har norske jenter hatt, som forsvarer å kunne si at vi er blitt bedre?



 AR (18. sep 2013 16:28) *  IP
Både jentene og guttene var i A-puljen i EM i år. Til og med seniorene var i A-gruppa for første gang i historien. Det må sies å være den sterkeste bekreftelsen på at golfen i Norge er i sterk framgang. Ikke sant, Ove!!!????


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72