Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Bjørn E - 28. okt 2013 kl. 10:43 *  IP
Hva er kriterier for et godt/dårlig golfhull, og en god/dårlig golfbane

Tråden om Konsgsvinger utartet siden noen begynte å trekke sammenligninger med andre golfbaner og ta opp diskusjonen om hvilkn bane som er Norges beste.
Fikk litt pepper, fordi jeg skrev om hull jeg scoret dårlig på, selv om jeg definerte at jeg synes dårlige golfhull er hull der du straffes urimelig hardt selv om du slår relativt gode slag. F. eks treffer FW eller green og ballen havner i skogen eller vann.. Og jeg synes ikke om blinde hull med små greeener som ligger på toppen av en kolle
Jeg synes også at naturopplevelsen teller mye, og at banen skal være varierende, dvs ikke være et jorde hvor det stort sett er rett frem med flate "åkre" og hvor det blir variasjon med lange og korte hull. Dvs jeg liker ikke så godt baner hvor det er driver / spoon utslag på de 7 første hullene - eller 7 hull etter hverandre.
Jeg liker også hull hvor det er klare utfordringer, men da må det være åpenbart hva utfordringene består i (dvs at du ikke må være lommekjent for å lykkes)

Kort sagt, selv om jeg som høyhandicapper egentlig ikke er meningsberettiget (jfr Tolle) jeg liker spennende baner, med åpenbare utfordringer, som har god kvalitet på FW og greener (gjerne store sådanne) som har god varaisjon mellom lange og korte hull og hvor du får en estetisk nytelse å se på det omliggende landskapet
 Tolle (28. okt 2013 11:29) *  IP
Selvsagt har du lov til å ha meninger om det meste! Men jeg blir ofte litt irritert når det brukes i mange tilfeller svært spesielle kriterier for å bedømme design av et hull. Når designet bedømmes ut fra hvor langt èn enkelt person slår sin drive blir det noe dumt...
For min egen del dømmer jeg ikke baner kun etter design, men totalpakken. Landskap, servicenivå, treningsområder, klubbhus, shop, standard på banen osv er noe av tingene som tilsammen utgjør min bedømming.

Jeg kan også innrømme at dette ikke alltid spiller inn.. The European Club sør for Dublin, har dårlig klubbhus, elendig adkomst, generelt dårlige fasiliteter, men gud hjelpe meg for en bane!! Dårlig vær og elendig spill fra min side påvirker uansett ikke at dette er en av de beste banene jeg har spilt..



 barce (28. okt 2013 11:43) *  IP
Dette er like nyttesløst som å diskutere om grandiosa er verdens beste pizza eller ikke..


 AR (28. okt 2013 12:00) *  IP
Hva er et godt golfhull?

Et svar kan du finne her:

http://www.golfsiden.no/Arkitekturartikkel190913.html



 Ess (28. okt 2013 13:03) *  IP
Kan det være så vanskelig å holde seg til tema. Innleder diskuterer golfhull og Tolle kommer trekkende med hele baner. Jeg tolker det som skryt: Jeg har spilt den banen, har vært i det landet på golf tur.
Ellers har vel de fleste baner både gode og dårlige hull. Noen best og noen er verst, ofte på samme bane.



 Ess (28. okt 2013 13:05) *  IP
Beklager, leste ikke hele overskriften. Her gies det anledning til banediskusjon også.


 Ove (28. okt 2013 15:04) *  IP
Bjørn E, du er ikke høyhandicaper med 10,5!

Jeg og det store flertallet av golfspillere i Norge har hcp. over 20, og det er vi som er høyhandicapere. Du tilhører eliten av hobbygolfere. Det er stor forskjell på ditt og mitt golfspill. Jeg har spilt med et stort antall som har hcp. på ditt nivå og lavere (helt ned til scratch), og har sett forskjellene.

For meg finnes det egentlig ikke noe som er et godt eller dårlig golfhull; jeg spiller dem som de er, uten å tenke nærmere over akkurat det. Det som teller mest for om et golfhull er godt er for meg primært hvordan det ligger i terrenget, altså selve opplevelsen av å spille hullet.
Jeg synes blinde innspill hører med til en variert golfbane.



 barce (28. okt 2013 15:30) *  IP
Hvilken tee pleier du å spille fra, Ove?

Majoriteten av 20-handicappere burde spilt fra blå eller rød tee. Det vil si alle som ikke slår lenger enn 180 (rød)-200 (blå) meter med driver!

Gjør du det?



 Ove (28. okt 2013 20:09) *  IP
Jeg har alltid spilt fra gul tee, og gjør det fortsatt. Og jeg sinker ikke spillet til noen. Selv om jeg ikke slår lenger enn 180 m. med driver. Men jeg slår alltid rett, i motsetning til mange med lavere hcp. enn meg.

Av og til får jeg GIR, som oftest ikke. Men det spiller da ikke noen rolle, eller hva?



 barce (28. okt 2013 20:30) *  IP
Du kan gjerne spille fra svart tee for min del. Men jeg tror du hadde fått mer ut av banen hvis du spilte fra "blå" eller "rød" tee..


 Indigo (28. okt 2013 20:35) *  IP
Jeg synes den artikkelen som AR henviser til er utrolig bra. Bare så synd jeg ennå ikke har hørt eller spilt en bane som etterlever det banearkitekten skriver.

Svært få baner til og med på pgatouren er gjennomtenkt slik at ett hvert hull kan gi både birdie og dobbel bogey. Hvis banene ikke kunne være over 6000 m ville arkitekter bitt nødt til å tenke mer.



 Wilson (28. okt 2013 20:53) *  IP
Da Solheim Cup ble arrangert i Sverige i 2007 i Halmstad så satte EU opp en veldig lang bane siden EU hadde langtslående spillere.

Og de angret på det, for når banen blir veldig lang så blir det uansett ikke presisjon på innspill. Og det hele ender opp med chipping og putting. Og da vinner de som er best på det.
Blir ikke stor forskjell på å chippe fra 35 m eller fra 20 m om man mestrer den delen av spillet.

Jeg tror ikke man skal overdrive dette med lengde fra tee og teested.
Det er totalpakken som teller, men uansett så er det selvsagt ingen bakdel å slå langt, såfremt man klarer å treffe fairway.



 Ronny Ponni (29. okt 2013 19:10) *  IP
Godt eller dårlig golfhull er kun avhengig av været...:)


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72