Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Pro V1 - 03. des 2013 kl. 13:50 *  IP
Johan Olson foran Stenson

Det ble som ventet Johan Olsen som stakk av med den gjeveste prisen i Sverige.

Hva da med Tutta her hjemme?
 AR (03. des 2013 14:01) *  IP
Tutta får nok hederlig omtale, men hederen går nok til skiløperne våre.


Langrennsvennen til 5-milsvinner og Bragdgull-vinner Teodor Peterson uttaler: "Golf är väl ingen riktigt idrott?"

Han fikk rett!



 Zigurd (03. des 2013 14:37) *  IP
Årets svenskevits.

Men artig at svenskene er så desperate i sitt forhold til Northug at det ikke skal mer til enn å slå ham i ett løp før alle andre prestasjoner feies til side i vill jubelrus...



 Gunnar Bull (03. des 2013 14:52) *  IP
Ikke uventet nei. Vi mener jo at nordmenn er alt for navlebeskuende til "nasjonalidretten vår", men svenskene er faktisk mye verre.

Hvert år vinner de svenske langrennsløperne priser i massevis på idrettsgallaen, med én seier i et viktig mesterskap å vise til. I Norge får Petter ingenting, selv om han knuser svenskene 3 av 4 ganger.

For all del: Johan Olsson gjorde et kanonløp på 5-mila, men Stenson vant altså BÅDE FedEx-cupen OG Race to Dubai!

Kan egentlig ikke sammenliknes, rent prestasjonsmessig.



 Ove (03. des 2013 15:08) *  IP
Prisen gis til "årets svenske idrettsbragd". Kan det være både en enkeltprestasjon eller noe sammenlagt?
Olsson: enkeltprestasjon
Stenson: sammenlagt

Jeg holder på Olsson.



 Zigurd (03. des 2013 15:34) *  IP
Så å vinne ett skiløp (i konkurranse med en håndfull nasjoner) er en større bragd enn å vinne Fed-ex eller Race to Dubai hver for seg? De må slås sammen før det kan sees på som en større prestasjon en en 5-mil?


 AR (03. des 2013 15:48) *  IP
Fra sjefredaktør Tobias Bergmans blogg på golf.se:

I väntan på utförligare text så plockar jag ett briljant citat från FB-vännen Stefan Alhag, till vardags sportjournalist på Eskilstuna Kuriren:

Reaktioner på valet av bragdguldvinnare:

Sverige: Grattis Johan Olsson.

Norge: Gratulerer Johan Olsson.

Finland: Krattis Jooohan Oooolsson.

Övriga världen: Johan Olsson. Is that how Swedish people pronounce Henrik Stenson?



 gjesp (03. des 2013 16:46) *  IP
Olssons seier og måten han vant på, var årets prestasjon i skisporet. That`s it. Han har nok fått ekstra stemmer fordi han satte "kaxige" Northug på plass.

Stensons seier i avslutningsturneringen i Fedex cup var større. I tillegg vant han sammenlagt. Hans seier i R2D finalen er større en Olsson, i tillegg vant han sammenlagt.

Det Stenson gjorde kommer neppe noen til å gjøre igjen. Noen gang



 No Name (03. des 2013 16:57) *  IP
Om langrenn hadde vært verdens største idrett hadde Olsson kanskje fortsatt vunnet, men det får vi aldri svar på


 Enur (03. des 2013 17:25) *  IP
Ser at juryens faste sekretær sier det var lange og harde diskusjoner i juryen, men at det ikke hadde hjulpet selv om Stenson i tillegg hadde vunnet en major. Det måtte bare bli Olsson i år.

Så viktig var det altså for svenskene å få satt Norge på plass i langrennssporet, at de mister alle proporsjoner!

gjesp oppsummerer det godt i sitt første avsnitt!



 Gjest (03. des 2013 19:01) *  IP
Stenson ler vel helt til banken, det blir ikke kule biler etc av slike trofeer. Jeg hadde tatt penga til Stenson gitt.


 Stisse (03. des 2013 19:52) *  IP
Låt mig börja med att gratulera Johan samtidigt som jag önskar att Henrik hadde vunnit.

AR, du kan, om du ønsker, skrive at Teodor's kommentar var sagt med humor og glimten i øyet.



 AR (03. des 2013 20:29) *  IP
Kanskje glimtet i øyet var der. Her kan hvem som helst selv avgjøre fra denne linken hvor Expressensitatet er hentet fra:
http://www.golfsiden.no/Bragdpriset021213.html



 Revisor'n (04. des 2013 00:56) *  IP
Å vinne både Fedex og R2D er betydelig enklere når de samme pengene teller begge plasser. Stenson passet på å gjøre det bra i de rette turneringene slik at grunnlaget var lagt før finalene.

Selvsagt meget bra prestasjon, men ikke nødvendigvis gitt at en seier i finalen med få deltakere og på slutten av en sesong er en større prestasjon enn gull på 5 mil i VM.

Måten gullet ble vunnet på har kanskje også noe å si i forhold til det å vinne verdenscupen i golf over en lang sesong. Fedex og R2D er ikke mer enn fancy navn på samme verdenscup som mange idretter har.



 Restructured (04. des 2013 07:27) *  IP
Man skal huske på at golf sliter med å overbevise som idrettsgren blandt mange hard-core idrettsentusiaster. Mange fordommer der ute, selv i Sverige. Ikke blir man skikkelig svett og selv halvfeite røykere hevder seg. Dette kan nok ha vært utslagsgivende?


 barce (04. des 2013 08:02) *  IP
Hvorfor vant ikke zlatan?

Tror vi skal se på en idrettsbragd for det det er. En bragd utføres som regel på en nasjonal arena som berører alle svensker, og både Stenson og Zlatan lever på en helt annen planet enn herr. Svante Svenson..



 Ronni (04. des 2013 09:18) *  IP
Fantastiske prestasjoner, men helt ulike idretter.
Meningsløst å sette disse opp mot hverandre.

Johan Olssons bragd var fantastisk, Stensons bragd er i en annen klasse. Han er for tiden verdens beste golfspiller. Han blir ikke fattig av det, kanskje trenger han ingen priser.



 AR (04. des 2013 12:34) *  IP
Bragdguldet i Sverige gikk til riktig mann. Bare les denne kronikken til Tomas Pettersson:

http://www.expressen.se/sport/kronikorer/tomas-pettersson/pettersson-beslutet-lika-sjalvklart-som-ratt/



 gjesp (04. des 2013 12:49) *  IP
helt klart, om man lar være å tenke på hva Stenson gjorde. Det spiller ingen rolle hva Stenson hadde gjort, det har jo juryen selv innrømmet. Verdien av prisen er ikke den samme da.


 LPB (04. des 2013 12:53) *  IP
Petterson er lobotomert når det gjelder langrenn...synes det er artig at han bruker andre langrennsløperes sine uttalelser for å understreke hvor sterk Olson sin prestasjon var.
Som i norge er svenske journalister blinde på prestasjoner i nordiske grener og viser med den største tydlighet at de ikke har peiling på hverken nivået eller prestasjoner i golf !
Olson var rå men når noen da har valgt å skulle vurdere de mot hverandre virker det pinlig...Olson er vel ikke den første svenske som vinner en femmil?



 Wilson (04. des 2013 13:12) *  IP
En journalist som bruker 50% av spalteplassen på bilde av seg selv klarer neppe å se andres synspunkter.
Forøvrig enig med LPB



 Ove (04. des 2013 13:39) *  IP
For meg er det avgjørende at det skal være en "bragd". Det er i min språkbruk en enkeltstående prestasjon, som f.eks. det å vinne 5-mila i et VM, på en unik og modig måte.

Stenson har prestert flott over mange turneringer i et lengre tidsrom. Det er en idrettsprestasjon av rang, men ikke en "bragd", slik jeg tolker det ordet. Om svenskene har lagt en slik semantisk tolkning til grunn ved kåringen, vet jeg ikke.

At Stenson totalt sett var en større idrettsmann en Olsson i 2013 er jeg enig i, men det er altså ikke poenget her.



 Fant (04. des 2013 13:53) *  IP
Hvorfor må golfere alltid syte sånn om dette?
Stenson er en notis, Olsson samlet hele folket.



 tilskuer (04. des 2013 14:53) *  IP
Jeg tror nok det skulle være mulig å finne et tilsvarende antall internasjonale golfstjerner som er imponert over Henrik Stenson's prestasjon også. Så å bruke dette som argument for at tildelingen er riktig blir litt søkt for meg. Hva er en så en bragd? Listen over langrennsløpere med gull i VM er jo forholdsvis lang, og det er jo ikke så langt mellom de svenske navnene på denne listen. Listen over spillere som har vunnet både Fedex-cup og RTD, ved å vinne championship-turneringen i begge, er noe kortere. Selv om tradisjonene for disse turneringene er noe kortere, er dette en prestasjon som etter mitt syn overgår det meste av andre idrettsprestasjoner/bragder i 2013.


 Dilter (04. des 2013 16:25) *  IP
Sitat Petterson: "Olssons guldlopp fortsätter att fascinera, imponera och inspirera långt efter den där marsdagen. Långt utanför Sveriges gränser."

Og han siterer tre kilder - Petter Northug, Dario Cologna og Martin Johnsrud Sundby - to nordmenn og en sveitser - med andre ord langt utenfor Sveriges grenser.



 Revisor'n (04. des 2013 17:36) *  IP
Golfnerdene greier som vanlig ikke se lenger enn til egen nesetipp. Hovedgrunnen til at Olsson slo Stenson og fikk Bragd-gullet er opplagt måten han vant 5-mila på og ikke nødvendigvis gullmedaljen i seg selv.

Med dagens fellesstarter blir det som regel lureløp og Northug har vunnet det meste på spurtegenskapene. Her stakk Olsson tidlig og greidde mot de fleste odds å holde helt inn.

Da blir det ikke helt det samme å vinne verdenscupen i golf, uten å vinne noen av årets fire "VM-konkurranser". Blir han første svenske i historien som vinner en major neste år, så kanskje det blir Bragd-gull også på Stenson.



 AR (04. des 2013 17:46) *  IP
Jeg tror ikke at en svensk Major-seier i golf er nok til å vinne Bragdguldet. Da skal det være temmelig dårlig stilt med resultater fra alpinister og langrennsløpere, bandyspillere og ishockey-spillere, tennis-og bordtennisspiller.

Kanskje Thomas Wassberg får en ny Bragdguld-medalje neste år? Det var litt av en bragd å vente 33 år med å motta den forrige fordi han var sur for at ikke hans venn som vant 5-mila i VM i 1978 fikk en slik medalje i konkurranse med Bjørn Borg og Ingemar Stenmark (delt) det året.



 Ove (04. des 2013 17:52) *  IP
Enig med Revisor`n.
Det var nok ikke det at Olsson vant 5-mila som gjorde utslaget, men måten han vant det på. Uhyre modig gjort, og en unik prestasjon, som vel ingen har gjort før ham?
Det var selve BRAGDEN.



 Revisor'n (04. des 2013 17:53) *  IP
Det får vi nok aldri vite, AR, for det ser ut til at svenskene med alle sine seire på ET og PGA-touren er vaksinert mot å vinne en Major.


 Frank (04. des 2013 18:11) *  IP
En slik pris vil alltid handle masse om følelser, da vinner man ikke alltid for den største prestasjonen. Golf er en stor nisjesport, men er ikke nasjonalsport i noe land og havner da ofte i bakleksa i slike utdelinger. Golfere er som oftest overbevist om at nivået er så høyt at de burde vinne det meste av priser.


 gjesp (04. des 2013 21:21) *  IP
Da må du lære deg å lese Revisor`n. Juryen har sagt at en major-seier IKKE hadde gjort noe utslag. Stenson kunne ikke gjort noe mer.

De populære tv-idrettene vil alltid ha en fordel i slike kåringer. Bare vent og se på idrettsgallaen.



 Revisor'n (04. des 2013 23:47) *  IP
Selvsagt kunne Stenson gjort mer. Han kunnet vunnet en Major eller to. Selv om juryens sekretær er sitert på at det ikke hadde betydd noe, så er det lett å si det i ettertid. Diskusjonen blant medlemmene hadde nok blitt en helt annen.


 Wilson (05. des 2013 00:57) *  IP
Sitat fra Revisor'n: "Stenson passet på å gjøre det bra i de rette turneringene slik at grunnlaget var lagt før finalene."

Jeg skulle gjerne visst hva som er galt med å spille bra i de rette turneringene.



 Revisor'n (05. des 2013 08:48) *  IP
Og du greidde å tolke det til at jeg mente det var galt fordi? Med vrang vilje er vel det meste mulig å tolke feil.

I blindeskrift:
For å vinne både Fedex og R2D var det en stor fordel å gjøre det bra i de turneringene som teller på begge tourene.



 Wilson (05. des 2013 09:26) *  IP
Jepp

Og for å vinne 5 mila så nå man gå fort på ski

Stenson vant de viktige turneringene.
Om han hadde vunnet en Major hadde ikke hjulpet, sier juryens sekretær.
Men ifølge deg er jo det feil så da fikk du rett allikevel da.



 gjesp (05. des 2013 09:53) *  IP
enda et par gullkorn fra juryens sekretær:

"Jag kan försäkra er om att vi har mycket bra koll på golfen i Bragdnämnden, inte minst tack vare våra nya medlemmar Mats Sundin och Tomas Brolin."

Og om sammenligning av nivå på idrettene:

"Det är den största bragden som belönas. Inte den största sporten."




 Ronni (05. des 2013 10:16) *  IP
Jeg tror TV-dekning er avgjørende. Alle svensker så fantomløpet til Olsson direkte på riksdekkende TV, kun en liten golfmenighet ser Stenson hver uke på betal-TV.
Mer enn før er det TV som skaper helter.



 Jørn (06. des 2013 23:46) *  IP
http://m.db.no/2013/12/06/sport/golf/suzann_pettersen/30712179/


 Ove (13. jan 2014 22:22) *  IP
På den svenske Idrettsgallaen i kveld er Henrik Stenson utropt til "årets mannlige utøver". De andre nominerte var Zlatan, Johan Olsson og Sedin (ishockey).

Så svenskene har skjønt det de også.



 AR (13. jan 2014 22:45) *  IP
Rapport finner du her:

http://www.golfsiden.no/Jerringpriset140114.html



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72