Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Petter - 20. des 2013 kl. 13:56 *  IP
Vestfold Golfklubb

Stemmer det at daglig leder i Vestfold Golfklubb er permittert på 100%, eller har han sluttet?
 Medlem (20. des 2013 14:39) *  IP
Har hørt at klubben sliter. Er det lov å permittere en daglig leder 100 %??

Da er det vel ikke lenger økonomisk grunnlag for drift, og daglig leder må sies opp.



 Pølse med brød (20. des 2013 15:01) *  IP
Mange klubber som sliter. Golf er ikke i vinden om dagen.

Larvik har vært ute og bedt om "almisser" fra medlemmene, må få inn en halv mill for å dekke økte kostnader og reduserte inntekter i 2013. Banen var i totalt elendig forfatning i store deler av sesongen.

Problemet til Larvik slik jeg ser dt utenfra er at antall medlemmer har gått ned de siste 3-4 årene. Hovedårsaken til dette er vel at Sandefjord er etablert, men de ligger også på en høy årsavgift for en provinsbane på 8000-9000 pr. år.

Andre baner i landet sliter tilsvarende. Jeg har tidligere sagt at det å ha faste ansatt hele vinteren på golfbaner i Norge er tull, ser at Vestfold har kommet til samme konklusjon, det er ikke bærekraftig eller oppgaver hele vinteren her.

Tror mange baner må over på sesongdrift. Dvs. stenge og lukke alt ca. 1 oktober på østlandet og åpne igjen ca. 1. mai. Oktober til mars må det ligge dødt uten kostnader hvis dette skal gå rundt.

Mange baner må nok sette ned årsavgiften for å redusere falle i medlemmer, iallefall stoppe økningene....



 Petter (20. des 2013 15:23) *  IP
Hvis både Vestfold og Larvik sliter, hva med Borre, Nøtterøy og Sandefjord? Klarer de seg bedre?

Hva koster et medlemskap på en bra 9-hulls bane i Oslo ?



 Zalo (20. des 2013 16:09) *  IP
Tror grønmo ligger på ca 5000. Den var bra i år, og veldig grei tilgjengelighet.


 Ove (20. des 2013 17:14) *  IP
Grønmo er den beste 9hulls-banen jeg har spilt i Norge, om det skulle interessere noen.


 Enur (20. des 2013 18:08) *  IP
Og prisen er kun 3650,-.
Sjekk klubbens hjemmeside www.gronmogk.no



 Dilter (21. des 2013 16:34) *  IP
Siden golftilbudet "i Oslo" er gangsk tynt, er det foruten Groruddalen GK (par 3) og Grønmo i Oslo, følgende 9-hullsbaner i Akershus som kanskje bør vurderes om man er ute etter medlemsskap på en 9-hullsbane i området:

Ballerud GK (par 3)
Fet GK
Gjersjøen GK
Grini GK
Hvam GK
Krokhol GK
Lillestrøm (6 hull)
Lommedalen
Losby Vestmork
Nordhaug GK (Haga)
Ski GK
Soon GK
Ullensaker GK

Har ikke sjekket i det siste, men mange av disse vil antagelig ha tilsvarende eller rimeligere priser enn Grønmo, og mye mindre press. Grønmo er en ganske stor klubb til å ha bare 9 hull, men lett tilgjengelig er den hvis man bor på østkanten.



 Radiv (22. des 2013 13:16) *  IP
PMB: Leser ditt innlegg her og ser du har en ganske klar mening vedrørende drift av en golfbane/golfanlegg.
Har lyst til å høre litt mer om begrunnelsen for at du mener at sesongdrift er den beste løsningen. Samt hadde det vært morsomt å høre om hvilken erfaring og kunnskap du har om denne type drift.

Ved en type sesongdrift du mener bør iverksettes gjelder dette alle baner?
Eller kun de som sliter?

Ved sesongdrift, hva type daglig leder mener du bør ansettes? Setter du like høye krav til en leder om det er helårsannsatt kontra sesongarbeider?
Forventer du at den samme innsatsen og arbeidsoppgaver kan gjøres på den estimerte perioden du nevnte?
Hvilke tanker gjør du deg ang lønn? Hva mener du en dyktig daglig leder skal gjøre i perioden det er lukket?
I hvilken periode skal daglig leder, er andre annsatte jobbe med sponsorer ol. ?
Hva med maskinparken, når forventer du at disse maskinene skal få en solid overhaling? Hva slags vedlikehold tror du er nok for en bane med ca 20 til 30 maskiner i forskjellige størrelser og krav til vedlikehold.
Hva skjer når saksene/knivene skal slipes? Vet du hvor lang tid, eller hvilken prosses dette krever? Vet du at dette kan gjøres i perioden hvor maskinene er i drift under den tilmålte sesongen du mener er gunstig?
Når skal annet vedlikehold gjøres? Eller er det ikke annet som skal gjøres i perioden som er stengt?

Jeg tror det er mange som kunne ønske seg en mer effektig og lønnsom drift. Og vil garantert bli glade for en måte å gjøre dette på.
Derfor hadde det vært interresant å få en mening fra deg om dette:-) For med det du sier, at du har sagt over en lenger tid at sesongdrift er enenste løsning, så regner mange med at du også har kunnskap og en måte å gjøre dette på.

Gleder meg til et seriøst, kunnskapsrikt samt effektiv forslag.

Ha en riktig god jul:-)



 Wilson (22. des 2013 14:55) *  IP
Bra Radiv



 digger (22. des 2013 18:10) *  IP
Radiv: istedenfor å være sarkastisk kan du vel heller ringe Vestfold Golfklubb og høre hvilke tanker de har gjort seg.
Hvis ikke man kommmer på den ideen selv engang, har vel PMB rett i at mange bare er totalt tiltaksløse.



 Ove (22. des 2013 20:42) *  IP
Det må være lov på denne uhøytidelige debattsiden å foreslå tiltak uten å måtte redegjøre i detaljer om hvordan det skal gjennomføres.

Men det er vel ironi fra Radiv.



 AR (22. des 2013 20:51) *  IP
Radiv stiller meget gode spørsmål.


 gjesp (22. des 2013 21:01) *  IP
årets problemer i vestfold fylke var vel av det spesielle slaget?

på hjemmesiden deres ser det ikke ut som de er bekymret for økonomien for neste år.



 Pølse med brød (23. des 2013 09:01) *  IP
Radiv gjør det alle andre som står foran endringer eller nye tanker pleier å gjøre, nemlig forsøke å skyte ned disse med alle motforestillinger han kan komme på. I likhet med store deler av golfnorge tar han ikke inn over seg hovedproblemet, men ønsker å trenere løsninger som blir lansert. Ikke unaturlig det hvis man jobber på et golfanlegg og er vant til gode dager hele vinteren da det er mikroskopiske arbeidsoppgaver, lange ferier, men der lønna tikker inn uansett.

Det er slike holdninger som gjør det neste umulig å endre for eksempel det offentlige byråkratiet, samme hvor ulogisk eller unødvendig oppgavene er sitter de som er avhengig av lønnsjekken å forsvarer byråkratiet til krampa tar dem.

Jeg har svart på Radivs spørsmål i diverse tråder tidligere på denne siden, det er gamle men kjente spørsmål.

Jeg kan repetere noen svar på hvorfor alle baner i Norge bør legge seg på sesongdrift.

Begrunnelse: Det er ikke økonomisk eller klimamessig dekning for helårsdrift. Sjekk hvilken økonomisk stand de fleste golfklubber er i, sjekk hvor mange kunder du har på anlegget fra november til mars.

Erfaring: Jeg har sittet i styret i flere golfklubber både store og små og kjenner problemstillingene ang. økonomi og helårsdrift godt.

Hvilke baner: Alle, de som går ok økonomisk (hvis de finnes) ville kunne hatt mer penger til vedlikehold eller lavere årsavgift hvis de ikke ble belastet med lønn for ingenting hele vinteren.

Leder, de aller fleste baner er å sammenligne med en pølsekiosk, har man heltidsansatt daglig leder i en pølsekiosk? Trolig har stedets lokale fastfood sjappe høyere omsetning enn golfbanen på mindre steder. Hvis man har organisert seg profft på anlegget kan alle lederoppgaver lett utføres i sommerhalvåret. Det må inn andre typer enn det som tradisjonelt har blitt brukt under en slik ny modell, typer som har golfbanedriften på sommeren som bigeskjeft/ekstrainntekt og kontraktsmessig har incentiver til å løse oppgavene enkelt, raskt og profft. For de fleste anlegg blir det totalt useriøst og bruke utrykket "daglig leder", hvis du har organisert arbeidet fornuftig er det to personer du skal holde orden på, han med ansvaret for drift og vedlikehold av banen og han som har ansvar for kiosken. Disse igjen har noen sesongbaserte ufaglærte hjelpere.

Hva skal folk gjøre om vinteren: Hele poenget er jo at du ikke har folk, ansatte eller kostnader hele vinteren. (det er jo ikke slik at du må hyre ny leder hver vår, du lager en langsiktig kontrakt med klare spekkede oppgaver for en som har dette som biinntekt om sommeren.

Sponsorer: Hvis nevnte leder har gjort jobben sin i åpningstiden april-sep. er det ikke behov om vinteren. Nesten all dialog med sponsorer foregår i sommerhalvåret uansett. Alle sponsorer legger budsjettene sine i Q4 for kommende år, har du ikke jobben senest i Q3 er du for sent ute.

Maskinpark: fakta er at 90% av alt vedlikehold må! skje i sommerhalvåret, det er da maskinene brukes og det er sef. da deler ryker og må skiftes, slipes, oljes osv. Alle som har jobbet på golfmaskiner vet at du ikke kan vente med sliping til vinteren. Vinterklargjøringen er maks 1 ukes arbeid på høsten hvis jeg er snill.

Vedlikehold: Noe, ikke mye, vedlikehold som felling av trær, rydding av ruffer etc kan gjøres i vinterhalvåret. Som regel er det mer effektivt å gjøre det når du ikke har problemer med snø, kuldegrader osv. Mange baner ønsker også å være mer velfriserte enn de har råd til.

Utvikling av banen: Mange (alle?) baner forstår ikke forskjellen på utvikling og drif,vedlikehold. De klemmer inn nye teesteder eller nye bunkere etc under vedlikeholds begrepet og budsjettet. Vedlikeholdskostnadene på norske baner fremstår derfor langt høyere enn de faktisk er. Utvikling bør håndteres helt adskilt fra daglig drift/vedlikehold slik det er i seriøse bedrifter.

Styring: Min erfaring er at det varierer veldig mye hvor mye produksjon baner får ut av en driftsansatt. Der det er veldig fokus på produksjon er det utrolig hvor bra stand banen kan være i i forhold til antall på driften.

Organisering: Hvis 4-5 baner går sammen og kjører sesongdrift, kan det kanskje være rom for 1-2 helårsansatte i et felles driftsselskap.


I forhold til Sverige og Skottland er det så mye amatørskap i driften av norske baner at det blir helt latterlig, ikke rart det går så jævlig dårlig økonomisk og på andre måter.

En middels håndballhall har et større aktivitetsnivå enn enn en golfbane.

Det kan være at sesongdrift har noen få mindre konsekvenser for kundene, men dette må man faktisk leve med for å ha et bærekraftig opplegg.

Det er selvfølgelig leit for ansatte i golfanlegg å lese denne type innlegg, de gjør sikkert så godt de kan og mer, men når det er modellen, styringen, organiseringen som er feil, kan man ikke tviholde på gamle ideer som kanskje fungerte under luksusårene på 90tallet da nesten ingen hadde peiling og det kunne bygges opp slik luftslott.

Omstillingen jeg beskriver og har tatt opp her i 10 år kommer sigende enten dere vil det eller ikke, er det ikke økonomi til luksusopplegg kommer de praktiske løsningene frem uansett.

Jeg tror alle utenfor golfen forstår at du må tilpasse kostnadene når du minst 6 mnd i året ikke har kunder. Det å argumentere imot dette er bare å skyte seg selv i kneet.



 Bjørn E (23. des 2013 09:23) *  IP
enig i mye av det du skriver PMB.
Det koster forholdsvis for mye å spille golf, Hvis man kunne redusere kostnadene ved at klubbene samarbeidet tettere, for eksempel til en viss grad dele banemannskap, utstyr og administrasjon, burde det være mulig å redusere kostnadene betraktelig.
Og hvis man kunne redusere kostnadene, ville det kanskje bli mer attraktivt å begynne så spille golf.



 Birdie (23. des 2013 10:27) *  IP
Meget interessant lesning!
jeg støtter Radiv helt i hans uttalelser. Og jeg oppfatter ikke han som ironisk men kunnskaps rik.
Jeg ser det argumenteres med samarbeide mellom klubbene og det er positivt. Min klubb har forsøkt og har lykkes med innkjøp av FÅ maskiner som brukes sporadisk, som fairway såmaskin. Annet samarbeide er meget vanskelig fordi alle klubbene trenger DEN maskinen på samme tid!! Våren, tørken, høsten osv osv kommer ofte samtidig i klubbene og hvilke klubb skal da vente på ledig maskin f.eks.? Arbeidet må ofte gjøres akkurat NÅ, om en uke kan det være for sent.
Det PMB skriver er like useriøst som det meste annet han har skrevet.
Hvilke person med kvalifikasjoner som daglig leder vil jobbe 5-6 måneder?
Det med sponsor arbeidet i Q3 og Q4 er delvis sant. Firmaene legger sine budsjetter JA men de velger ikke klubb før noen ganger helt ut i mars. Dumt ikke være tilstede da PMB?
Vedlikehold av maskiner foretas i vinterhalvåret! Reparasjoner foretas i sesongen! Forskjell det PMB!
De fleste bane arbeidere jeg kjenner jobber IKKE 37,5 timers uker i sesongen. Skal de overtids betalt istedenfor avspasering er det meget lite å hente. Dessuten hva sier arbedsmiljø loven om vikarer og fast ansettelse PMB?
Dele banemannskap? Fortell meg hvilke klubber som har for mange ansatte banemannskaper. De aller aller fleste jobber allerede FOR MYE I SESONGEN.
De klubbene som ikke har en arbeidende Head greenkeeper kan kanskje dele dennes kunnskap men hvilke klubber har det?
Lurer på hvilke klubber PMB har vært i styret hos. De har nok utmerket økonomi....hvis de eksisterer lenger da...



 Pølse med brød (23. des 2013 10:34) *  IP
Ikke sant, flott at det er flere oppegående folk på disse sidene...!

Jeg har i åresvis sagt at det er for dyrt å spille golf og hovedårsaken til at vi ikke blir flere spillere. De aller fleste rekker ikke spille mer enn 10-20 runder pr år i beste fall, mange ikke mer enn 5-6 runder. Ikke vanskelig å forstå for oppegående folk at 7-8-9 tusen pr år er for dyrt for disse spillerne og er årssaken til at de slutter eller er postkassemedlemmer.

Statistikken til NGF viser at neste alle som slutter har over 26 i hcp. Disse spiller ikke så mye og opplever golf som dyrt.

Hvorfor skal de som spiller lite finansiere anlegget for de som spiller mye? Hvorfor skal AR eller jeg betale like mye som en som spiller 3 runder i året? Dette opplegget er ikke bærekraftig......få ned prisen for de som spiller lite...



 Pølse med brød (23. des 2013 11:19) *  IP
Jeg er useriøs? og det kommer fra en som mener det er stor forskjell på vedlikehold og reperasjoner......he he.

Vedlikehold er i svært stor grad reperasjoner, det vet alle som har jobbet med vedlikehold av tekniske installasjoner uansett bransje. Selvfølgelig foregår det noe preventivt vedlikehold også kjent som "vedlikeholdsplaner" eller "vedlikeholdsinternvaller". Bilen din er mye mer avansert enn en gressklipper og må inn på intervallservice hver 15000 km. Verktstedet bruker ca 1 time på å sjekke at alt fungerer som det skal og skifter noen få slitedeler og tar runden med fettsprøyten etc. Bilen brukes hele året, gressklippern bare i sommerhalvåret. De som tror det er behov for å gå rundt i 6 mmnd med fettspøryte og vaskekost er helt på jordet, nødvendig vedlikehold må og skal skje når maskinene brukes.

Overhodet ingen begresninger i loven i forhold til å ha sesongbasert arbeidskraft hvis bransjen tilsier det, heller ikke vikarer i sommerhalvåret.(Kravet til fast ansettelse av vikarer er 100% stilling sammenhengende i minst 4 år.)

Hvis det er noe klubber som fortsatt har såkalt "head GK" som sitter på kontor og ikke kjører klipper er det jo helt utrolig. Golfbaneskjøtsel er 99% ren ufaglært produksjon. Hvis en med kompetanse har utarbeidet en omfattende og proff plan er behovet for kompetanse gjennom året minimal og kan lett løses på konulent timebasis hos noen som vet hva de driver med.Flere av banene i norge som bonden selv har skjøtseln av er jo tilnæremt like gode som de med "head GK", bonden lærer seg lett 90% på et brevkurs og har i tillegg store kunnskaper selv om jorda og området banen ligger i..

Grunnen til at mange driftsansatte jobber mer enn 37 timers uke er at produksjonen deres styres og organiseres elendig og amatørmessig, pluss at de selv ofte er unge og ufaglærte med lav timelønn og må "pushe" overtid for å få råd til livet venner og beskjente lever. Timelønn er dødfødt, akord er det eneste som nytter med denne type oppgaver. Hvor mye jordbær hadde blitt plukket hvis det var timebetalt?



 Golf Dude (23. des 2013 12:01) *  IP
Lære seg "greenkeeping" på bevkurs, lol nå har jeg sett det også. Heia PMB stå på. Og en ting til PMB, har du virkelig sett hvordan en avansert gressklipper som benyttes på en golfbane ser ut?


 barce (23. des 2013 12:12) *  IP
Golf Dude.. Det har jeg ikke.. Kan du gi meg en gjennomgang, og forklare hvorfor ikke fremgangsmåten til PmB lar seg gjennomføre?


 Birdie (23. des 2013 12:32) *  IP
Jaja PMB


 Golf Dude (23. des 2013 12:43) *  IP
Barce, jeg har ingen fasit på hva som er den optimale driftsformen på en golfbane. Det jeg konstaterer er at hver gang PMB blir bedt om å legge frem noe konkret, så kommer det mye svada. Jeg er født og oppvokst på en gård, så jeg vet ihvertfall litt om det å få ting til å gro, og en del om landbruksmaskiner. Det jeg ellers ser av golfbaner på Østlandet, så er det slik at de beste banene får flest besøkende. Stort sett er kvalitet på banen i samsvar med de ressursene man legger i den. Det er ikke tilfeldig at Oslo GK, er den mest populære banen i landet. Videre så tror jeg det er slik at nesten alle baner i Norge har en kombinasjon av fast ansatte og sesongarbeidere. Jeg velger også en dyktig heltids ansatt daglig leder, fremfor en ikke fult så dyktig en på halv stilling. Det finnes også baner som ikke har daglig leder overhodet, f.eks Eiker GK. Går den klubben bra? Er det bra forhold der? Du kan også se på en klubb som Kongsberg, hva en dyktig DL kan gjøre av forskjell. Se på resultatet der i år kontra fjoråret. Er det tilfeldig?


 barce (23. des 2013 13:03) *  IP
Hvis du kan mye om landbruksmaskiner, så skulle jeg gjerne hørt dine argumenter for at det kreves hundrevis av timer med vedlikehold på maskinparken gjennom en hel vinter? Uten at jeg kan noenting om dette, så virker det veldig rart..


 Ove (23. des 2013 13:16) *  IP
All honnør til Pmb for hans ideer og kunnskap. Bravo!
Slike nytenkning trenger vi mer av på Golfsiden. Greit at han blir imøtegått, men ikke nødvendig å drepe all innovasjon. Jeg tror at mye av det han foreslår er fornuftig og bør gjennomføres i golf-Norge.

Det jeg derimot ikke forstår er at golfspillere som spiller lite, gidder å betale 6-7000 i året. Da er det bedre å være medlem i en postkasseklubb (unnskyld oppfordringen), og betale greenfee når man spiller. Fordelen er at man da kan spille på flere baner. Eller melde seg inn i Holtsmark eller andre baner med samme konsept: årsavgift kr.175o + greenfee kr. 200.



 Headcover (23. des 2013 13:44) *  IP
Det beste er så klart å ha en proff daglig leder, og tilstrekkelig ressurser til å holde anlegg og maskinpark vedlike. Problemet er at det ikke er betalingsvilje nok blant golfspillerne til at dette går rundt. Så da må man tenke nytt.

Så om flere baner hadde inngått nært samarbeid mener jeg det bør være mye å hente mhp å drifte/utvikle tilbudet jfr det vi ser i dag.



 Confusius-ed (23. des 2013 13:47) *  IP
Jeg forstår nå bedre hvordan Kim Il kan ha venner. Like barn leker best...


 Confusius-ed (23. des 2013 13:50) *  IP
Sitat PmB:
"Hvis det er noe klubber som fortsatt har såkalt "head GK" som sitter på kontor og ikke kjører klipper er det jo helt utrolig. Golfbaneskjøtsel er 99% ren ufaglært produksjon. Hvis en med kompetanse har utarbeidet en omfattende og proff plan er behovet for kompetanse gjennom året minimal og kan lett løses på konulent timebasis hos noen som vet hva de driver med.Flere av banene i norge som bonden selv har skjøtseln av er jo tilnæremt like gode som de med "head GK", bonden lærer seg lett 90% på et brevkurs og har i tillegg store kunnskaper selv om jorda og området banen ligger i.."

Bare den setningen her gjør at jeg virkelig ikke håper du sitter i min banes styre! Og det gjør du heldigvis ikke, for vi har et dyktig styre, med kloke hoder, og ikke virkelighetsfjerne noksagter, som sitter foran PCen og tror de kan alt om golfbanedrift.



 gjesp (23. des 2013 14:04) *  IP
burde ikke du heller spørre etter bevis Ove? Bevis for det pmb skriver?

At pølsa er respektløs ovenfor diverse yrker og fagkunnskap er ikke noe nytt. Løsningen er alltid å bruke billig arbeidskraft, alle kan gjøre hva som helst. Trenger ingen forkunnskaper.

De fleste baner har noen faste ansatte og noen sesongarbeidere. Større oppgaver må gjøres utenom sesong for at det ikke skal gå utover det daglige programmet og kvaliteten. Enten det gjelder dreneringsarbeid, tynning av skog og kratt, ombygging/reparasjon av bunkere, hovedvedlikehold av maskinparken, reparasjon av bruer og stier, ombygging av greener, rensing av vanningssystemer osv osv.

I tillegg er vedlikehold av gress er mye større oppgave enn mange tror. Klipping er en ting, det kan veldig mange gjøre. Men man ser ofte forskjell på den jobben en faglært gjør, kontra en skoleelev.



 Birdie (23. des 2013 14:13) *  IP
Bra Confusius-ed og gjesp.
Å kalle PMB sine uttalelser for innovative er vel dagens vits.
Jeg tror alle DL er i de fleste golfklubber tenker samarbeide der det er mulig og mange samarbeider der det er mulig.



 Birdie (23. des 2013 14:40) *  IP
Ove de som gidder betale 6-7000 for medlemsskap i en golfklubb, og bare spiller 2-3 runder, har kanskje skjønt det? At skal man ha golf bane i nærmiljøet så må noen betale for den?


 Wilson (23. des 2013 17:07) *  IP
Confusius-ed og gjesp sier alt så bra at jeg bare kan istemme.

Jeg tror PMB sine light løsninger ville kjørt de fleste klubber og baner i grøfta.

Golfmedlemskap er ikke dyrt i Norge. 6 til 10000 for ubegrenset spill er billig.



 Ove (23. des 2013 17:08) *  IP
Veldedighet? Eller gave til barne-og ungdomsidrett? Eller gave til gubbemosjon?

Jeg vet om mange bedre ting jeg ville ha gitt 6-7000 kroner til enn en "golfbane i nærmiljøet". Men jeg synes likevel det er flott at noen virkelig vil betale for driften av en golfbane som de selv nesten ikke bruker. Tror dog ikke at det er bevisst, bare tankeløst og litt naivt. Når årsavgiften skal betales før sesongen har begynt, så er det mange som spiller lite (og som har god råd) som betaler nærmest på autopilot. De tenker som så at i år skal vi ta oss sammen og spille mer. Og så blir det med tanken....
Jeg kjenner noen som gjør det slik.



 DA (Confusius-ed) (23. des 2013 17:45) *  IP
Nei, ikke gave til noen andre enn deg selv, for å få spille en bane, som trenger penger for å opprettholde en standard, som faktisk gjør at du vil spille der.
Har du valgt feil bane/standard/nivå, ja, så er det dumt, men da kan du bytte.(Ja det kommer til å bli slikl!)
Vil du spille på et potetjorde, og betale deretter, så tvinger ingen deg til noe annet. Vil du spille på en bane som ønsker å fremstå bra, så koster det faktisk deretter. Om du da spiller 2 eller 200 runder blir det din sak.



 Bjørn E (23. des 2013 17:55) *  IP
@Confuscius -ed
De fleste baner har egne greenkeepere med et mannskap som administreres helt og holdent av ham. Det meste av det administrative arbeidet kan vel enten outsources, eller deles mellom flere klubber.
På de fleste golfklubber er det golfshoppen som tar seg av drivingrangen, med innføring av golfbox, vil jeg tro at mye av daglig drift er forenklet vesentlig.
I en sånn setting, hva er det egentlig som tilsier at hver lille filleklubb skal ha egen daglig leder og administrasjon. Kanskje du kan utdype hvorfor det er behov for et årsverk på omtrent 1700 timer for hver bidige golfklubb? Utdyp gjerne med stillingsbeskrivelse.
Riktignok kan det bli mye jobb i forbindelse med store arrangementer, men de fleste klubbene har mange medlemmer som har kapasitet otg vilje til å stille opp.
Man må også tenke på at etablerte klubber har innarbeidet mange rutiner som ikke akkurat trenger mange inngrep.

Når det gjelder greenkeepere, har jeg sett at det er stor forskjell i evner og innsats. Jeg er medlem / aksjonær i to golfklubber -en på hytta- Der er det en lokal bonde som har "grønne " fingre og får det til å bli glimrende forhold år etter år. Den andre klubben jeg er medlem i har i dag en glimrende greenkeeper som virkelig står på. For noen år siden hadde vi en greenkeeper med topp utdannelse og med erfaring fra UK, og det var på en måte trist når du tidlig på våren kom kjørende til banen, alle naboeiendommer hadde grønne fine gressplener, men kom du til banen, var det trist å se noen "voldtatte" brune fairways og greener.
Så det jeg lurer på er, mener du at det er idiotisk om flere golfbaner innleder et veldig mye tettere samarbeide for eksempel mht administrasjon, utstyr, trenere og greenkeeperarbeide slik at resursene utnyttes optimalt, kostnader bespares og evt slik at i et slikt samarbeide, at det gir både lavere kostnader og evt fordeler for medlemmene?

Venter i spenning på saklig kritikk av tankene som PMB presenterer.



 ??? (24. des 2013 00:33) *  IP
D er med sjokk og vantro jeg leser Pmb. Jeg håper han skriver dette for å provosere. Sitter d slike personer som har så dårlig viten om drift av en golfklubb og drift av en golfbane er d ikke noe rart at d går på dunken.


 Bjørn E (24. des 2013 01:52) *  IP
vel det er et faktum at det er en nedgang i antall spillere i Norge. I hvert fall er det ingen økning!

Jeg ser at Miklagard. hvor det til og med er noen skribenter her inne som jobber, har satset sterkt og mye penger på en kamanje som fokuserer på "null bekymring "(man er ikke evig medlem) , og en annen kampanje som er rettet mot undom med lave priser. Kampanjene annonseres her på golfsiden og på Norsk Golfs sider. I og for seg greit, men hva er det egentlig de prøver på og holder på med. Hvem er målgruppen og hva er målet? Nås målgruppen i så fall her? På meg virker det som målet med kampanjene til Miklagard nå rett før "overgangsvinduet"stenger, er å "rappe" spillere fra andre klubber.
Det jeg lurer på er, er disse tiltakene basert på reelle markedsanayser, eller er det bare desperate og amatørmessige forsøk? Forsøker dere å rekruttere flere spillere til golfsporten, eller er dette egentlig litt skitne knep overfor naboklubber i Oslo området?
Jeg ønsker det beste for Norsk golf, men er det ikke slik at den enes brød, er den annens død. Disse kampanjene virker på meg amatørmessige og lite gjennomtenkt og vitner om at i stedenfor at golfklubbene samarbeider med å ha en felles slagplan og å samarbeide for å rekruttere flere til golfsporten, så er klubbene "seg selv nok". Jeg tror ikke slike ting vil øke viljen til samarbeide, for å si det sånn.

Ikke vet jeg, jeg håper Miklagard lykkes med å rekruttere folk til golfsporten, men for å være helt ærlig tviler jeg på at de lykkes med kampanjene sine. Og det stinker litt ......

Hva om en markedsanalyse hadde vist at mange har lyst til å spille golf, mange kunne tenke seg å betale for eksempel månedsavgift slik som f. eksempel de gjør på Sats med mulighet til å si opp abonnementet? Eller hva hvis en markedsanalyse ville tilsi at "dørstokkmil-hinderet" på nærmere 10000 kroner årlig er alt for høyt for folk som ikke har begynt med golf, og 5000 er alt for høyt for undom? Eller at ungdom ganske enkelt ikke synes det ser kult ut å spille golf? så tilfelle, bommer miklagard fullstendig i sin strategi. Etter min mening.

@??? for oss som er så uvitende mht drift av golfbaner, at du reagerer med "sjokk og vantro" Kan ikke du forklare oss uvitende som ikke helt skjønner at en del relativt små virksomheter som hver for seg har en omsetning på størrelse med middels stor pølsebu eller daglivare butikk, kan ikke du foklare hvorfor trenger disse småsjappene " hver sin heltidsansatte sjef?. Hva er egentlig oppgavene deres og hvilke verdier tilfører de egentlig til klubbene med hvert sitt årsverk? Jeg bare lurer... og det gjør jeg etter å ha sett en daglig leder i en golfklubb med årslønn for seg og sin kone på bortimot 3/4 mill, omtrent bare gå rundt og surre og påføre flere omkostninger.... Heldigvis ble det en slutt på den ordningen, ellers ville golfklubben gått konk så det sang!



 Enur (24. des 2013 09:30) *  IP
@Bjørn E:
Vil bare nevne at jeg så Miklagards annonse i meget stort format også i Aftenposten her for noen dager siden, så jeg tror nok de prøver å rekruttere nye medlemmer til golfsporten også utenom de tradisjonelle golfkanalene. Synes det er bra jeg!



 Wilson (24. des 2013 09:48) *  IP
Jeg hele er så enkelt at den klubben som lager en god totalpakke med value for money vinner kampen om medlemmer.
Jeg tror fulltidsansatt DL + fulltidsansatt greenkeeper er et must for å skape en klubb med kvalitet i alle ledd.

PMB sine "kalkyler" på stell av baner har vi sett før. Det er nok ikke så enkelt.



 Trond Kracht (24. des 2013 09:57) *  IP
Problemet er meget enkelt : Vi har i området Oslo Vest
følgende klubber; Oslo GK, Grini, Haga, Norderhaug, Ballerud,
Bærum, Lommedalen og Asker. Alle har daglige ledere , greenkeepere, gjerne sportssjefer, administrasjon osv osv.
Lurer du fortsatt på hvorfor dette går galt og hvorfor
prisene er altfor høye ? Hadde dette vært i det private næringsliv hadde mange fått sparken for lenge siden og de fleste hadde samarbeidet på mange områder - ikke minst på det idrettsmessige. Igjen det er lov til å håpe !!



 Wilson (24. des 2013 09:59) *  IP
Er det så¨dyrt å spille golf i feks Asker?

Jeg skjønnere ikke det



 Wilson (24. des 2013 10:00) *  IP
Skal ikke klubbene ha greenkeepere heller?

Gresset vokser kraftig i sommerhalvåret



 Fooore (24. des 2013 10:41) *  IP
2 scenarier for min klubb

a)Ingen daglig leder, ingen greenkeeper, ingen medlemmer.

b)Fulltidsansatt daglig leder og greennkepper, masse meldemmer, trivsel.

Hmm, hva skal man velge?! Hmm.



 Headcover (24. des 2013 10:46) *  IP
Fooore, B virker å være det beste alternativet... Hvilke klubber har det slik i dag, og samtidig har god økonomi og ikke en drøss medlemmer som helst vil ut av klubben?


 Frank (24. des 2013 10:54) *  IP
De aller fleste golfklubber har ikke non exit problematikk. Hev blikket litt.


 Headcover (24. des 2013 10:58) *  IP
Det er jeg fullt klar over, det var derfor jeg i tillegg tok inn kriteriet om god økonomi. Bare list dem opp...


 Fooore (24. des 2013 11:33) *  IP
Headcover; Drøbak.

Jeg kjenner kun min egen klubb godt, andre får være eksperter for alle klubber.



 Bjørn E (24. des 2013 11:34) *  IP
@Foore
2 faktiske scenarier for min "hytteklubb"
2000 -2010 Daglig leder og kona, hever 3/4 mill i lønn. + sos. omk. Ok drift, greier forhold, stadige utbedringer som nye bunkere, nye planer. Daglig leder gjør så vidt jeg ser inke noe som helst fysisk arbeide, tar seg av kunder, er hyggelig og grei og styrer en bitte liten pølsesjappe. Årlige underskudd 1 mill. Konkursspøkelset truer.
2010 -2013. Daglig leder får sparken, et eldre medlem rydder opp, får sunn drift, organiserer på en fornuftig måte. Omsetningen går ned kanskje 100 000, greener og fws og vedlikehold er akkurat like bra. Årlig underskudd reduseres til ca 60 000. Hmmm, hvilket scenarie velger du her?

Problemstillingen kan være: En "ikke spiller" vurderer å melde seg inn i en klubb ved å kjøpe golfaksje. Klubben går med store underskudd, balansen er blåst opp hinsides reelle verdier, er da virkelig problemstillingen "0 bekymringer" i "skal, skal ikke" valget???

@ Enur. Poenget mitt er at den type markedsføring som Miklagard driver med er rettet overfor eksisterende golfspillere - ikke overfor de som kunne tenke seg å begynne med golf. Og dessuten fokuserer de på en problemstilling som jeg antar veldig få "ikke golf spillere" kjenner noe til. Derfor går markedsføringen ut på å rappe markedsandeler fra konkurrerende klubber. At Mikla annonserer i Aftenposten, endrer ikke på hva de tydeligvis har som målgruppe og strategi...ø



 Gunnar Bull (24. des 2013 11:39) *  IP
Bjørn E: Ser at du ikke lærte noe sist, men fortsetter med dine grunnløse stikk mot Miklagard. Jeg forstår at du er redd for konkurransen, men det hadde jo vært greit om du for en gangs skyld baserte dine "mistanker" og småstikk på kunnskap istedet for det motsatte.

1. Jeg antar du henvender deg til meg i begynnelsen av ditt forrige innlegg, men jeg jobber altså ikke på Miklagard. Jeg jobbet riktignok litt i proshoppen denne sesongen på timebasis, for øvrig i god PMB-ånd :-)

2. Før du anklager Miklagard for manglende samarbeid, bør du snakke med noen i klubben din som VET noe, i motsetning til deg. Jeg sitter ikke langt nok inne i "min" klubb til å komme med detaljer, men jeg vet at det både har vært, og fortsatt er et utmerket samarbeid mellom Mikla og Losby. Jeg kan også si med en stor grad av sikkerhet at de fleste initiativene til samarbeidet har kommet fra Miklagards side.

3. Jeg verken kan eller vil uttale meg om klubbens markedsstrategi. Men klubben har en egen markedsgruppe med særdeles kompetente folk som jobber relativt mye med klubbens markedstilpasning. Dette dreier seg både om å tilpasse medlemskapene til eksisterende medlemmer, men selvfølgelig også å skaffe nye spillere fra norges største vekstområde inn i klubben.

Jeg klarer ikke å tolke deg annerledes enn at du mener at markedsføring av golf bør unngås av hensyn til konkurrentene. I så tilfelle skal du selvfølgelig få lov til å fortsette ditt liv i Nisseland.

For øvrig ønsker jeg deg og dine en riktig god jul.



 Fooore (24. des 2013 11:40) *  IP
BE; ulike klubber, ulike utfordringer, ulike valg.
Dersom klubb og medlemmer ikke klarer å ta de riktige valg, blir det trøbbel.



 Gunnar Bull (24. des 2013 11:52) *  IP
Ellers enig med Fooore. Både Pmb og andre her inne har mange gode og nødvendige tanker om golfbanedrift i fremtiden. Men ulike klubber har ulike utfordringer og må ta ulike valg. Man kan ikke sette alle klubbene i samme bås.


 Bjørn E (24. des 2013 12:10) *  IP
@ Gunnar Bull,
Har aldri hatt noen relasjon til Miklagard annet enn at jeg har spilt der noen ganger og kjenner et par hyggelige medlemmer der. Og jeg synes ikke det er særlig smart for golfsporten å konkurrere om hverandres medlemmer...
1. Jeg henviste ikke spesiellt til deg. Men det var tydelig at du kjente mange av de annonyme her som hetset meg fordi jeg ikke synes Miklagard er blant de aller beste golfbanene i Norge.
2. Jeg tenkte ikke på Losby, for Losby klarer seg utmerket. Jeg tenkte mer på Nes, Hauger og kanskje Kongsvinger. Jeg kjenner godt til samarbeidet mellom Miklagard og Losby
3. For meg ser det åpenbart ut som markedsaktivitetene til Miklagard ikke går ut på å rekruttere spillere til golfsporten, dvs mennesker som allerede er golfspillere. Antagelse om markedsforhold, kundeverdipreferanser osv er en farlig sport, enten det dreier seg om "kompetente" folk eller ikke.
4 Jeg mener markedsføring av golf burde fokusere på å rekruttere nye spillere til sporten. Alt annet er "barking up the wrong tree" - i hvertfall når kampanjene fokuserer på et problem som kun golfspillere kjenner til....etter min mening..

Ønsker også deg og andre lesere en god jul...



 Gunnar Bull (24. des 2013 12:42) *  IP
Takk for det, Bjørn E. Og veldig hyggelig å høre at Losby klarer seg så bra. Det var gode nyheter. Da regner jeg med at du ikke har noen problemer med å overtale styret til å gå inn for en exit-løsning for deres medlemmer også :-)

Personlig tror jeg det viktigste for golf-norges fremtid er at alle spillerne får spille i den klubben de helst vil være i. Så får markedet bestemme, det er som regel den beste løsningen.



 Wilson (24. des 2013 13:17) *  IP
Jeg tror markedsmekanismene fungerer i golf som i alt annet. Folk velger selv hvor de vil spille, og skulle man ikke få lov til å lage reklame som fremhever det man mener er bra i klubben så blir det merkelig.

Ellers så ser jeg at mange av de som mener at man ikke skal ha verken DL eller heltidsansatt greenkeeper ofte er de samme som klager på feks den lille avgiften man betaler for bladet Norsk Golf. Samtidig som de mener at NGF er elendige på å skaffe sponsorer.
Tenk dere å være sponsor i en såpass anonym idrett som golf, og uten et blad som kommer ut til medlemmene
Man må faktisk investere litt for å kunne høste.

Tror det blir veldig likt i klubbene. Man kan spare seg til fant, eller man kan investere i nøkkelfunksjoner og ha en velfungerende klubb.



 Bjørn E (24. des 2013 14:15) *  IP
@Gunnar Bull, smart å provosere med antagelser om ikke problemstillinger. det at jeg tror Losby klarer seg bra har sin årsak i at de har inntekt fra 2 golfbaner 9 og 18 hullsen, + inntekter fra foootgolf. I følge styreformann har vi meget god og grei økonomi.
Dessuten det er vel ganske store forskjeller i aksjonærstrukturen på en del golfselskaper. Mikla eier vel nesten 9 prosent egne aksjer og det må være et problem at en Finne eier nesten 20 % av aksjene. Tilsammen utgjør dette aksjonærforpliktelser på omtrent 2,8millioner. Ut fra det, vil jeg si det er ganske åpenbart at Miklagard må finne en løsning på denne situasjonen. Det må være ganske kjipt å ha investert 250 aksjer som denne finnen har gjort, og hvert år måtte punge ut med 2, 5 millioner - uten å spille golf der...



 Gunnar Bull (24. des 2013 14:33) *  IP
Bjørn E: Du er enten særdeles frekk eller usannsynlig uvitende. Det er åpenbart for alle her (muligens unntatt deg) at du prøver å skrive så mye dritt du kan om Miklagard, og så late som om du "ønsker alle det beste".

Jeg synes det er særdeles ufint å anklage andre klubber for forhold som du strengt tatt ikke har noe med. Og enda verre, forhold som åpenbart er problematiske i din egen klubb.

Men klart, det er jo bare tull å be deg feie for din egen dør, for du er jo så naiv at når du åpner døren din så ser du bare gull og grønne skoger.

Kutt ut dritten, så slipper du å få høre dritt tilbake også.



 AR (24. des 2013 14:53) *  IP
En riktig god jul til dere alle!

Så velger vi inn i styrene folk som er flinke til å drive med golf og golfbaner og rekruttering og markedsføring av golf og alt det andre.

Vi er kommet et godt stykke på vei i Norge til det bedre.
Selv om mange alltid synes at alt er bare ræva.

Alltid uansett.

Men neste år...

Da blir alt mye bedre.

Det kan vi alle selv arbeide for å få til!



 Wilson (24. des 2013 15:00) *  IP
Enig

En riktig God Jul til alle.



 Gunnar Bull (24. des 2013 15:53) *  IP
Støttes, AR. Hvis vi virkelig ønsker å forbedre forholdene i norsk golf, så er det kun handling som betyr noe.

Å rakke ned på andre hjelper ingenting, hverken for en selv eller for andre.



 Ole (25. des 2013 10:44) *  IP
Jeg er medlem i Bærum GK.
De har daglig leder, headgreenkeper, sportssjef og alle som ønsker melde seg UT kan gjøre det.
Klubben er gjeldfri, penger på bok og den laveste årskontingenten på østlandet.
Så det går ...



 Bjørn E (25. des 2013 12:27) *  IP
@ GB du skriver:" Bjørn E: Du er enten særdeles frekk eller usannsynlig uvitende. Det er åpenbart for alle her (muligens unntatt deg) at du prøver å skrive så mye dritt du kan om Miklagard, og så late som om du "ønsker alle det beste".

Jeg synes det er særdeles ufint å anklage andre klubber for forhold som du strengt tatt ikke har noe med. Og enda verre, forhold som åpenbart er problematiske i din egen klubb."

Her var det mye rart, hva er det jeg har vært særdeles frekk om? At jeg har forsøkt å sette meg inn i situasjonen på baner i nærheten av der jeg bor og har en mening om dette? Hvilken dritt har jeg skevet om Miklagard annet enn at jeg ikke liker banen så godt og at i følge min oppfatning (som deles av min golfmakker) er banen ikke blant de 3 eller 5 beste banene i Norge. Da jeg skrev det ble jeg hetset av dere fra Mikla. Nå jeg skriver i flere innlegg om hva jeg mener bør gjøres for å fremme golfsporten i Norge, blant annet rasjonalisere drift, redusere unødige kostnader forbundet med golfbanene og at det burde være et mye tettere samarbeide mellom klubber, er det å late som jeg ønsker "det beste for golfsporten"?

Når du angriper meg med å hinte om evt diffuse problematiske forhold i min egen klubb, så oppfatter jeg det som udokumentert drittslenging. Om ikke annet, vær konkret, hvis du skal pense inn på slike ting. Jeg vet ikke hva du snakker om.

Når det er sagt, det bør være åpenhet etter min mening om problematiske forhold. Greit at du ikke mener det samme.

@ Ole, jeg mener at mange klubber drives på en utmerket måte, f. eks. Brede er kjempeflink og hadde jeg bodd i nærheten av Bærum GK hadde det vært klubben jeg hadde meldt meg inn i. Det jeg har tatt opp og dokumentert, er at det er ikke er bærekraftig for mange klubber å ha sin egen selvstendige greenkeeper og daglige leder og heller ikke alltid nødvendig. Jeg mener at nærliggende klubber i større grad burde samarbeide og forsøke å redusere kostnader samt å innføre ordninger slik at det blir lavere terskel for folk å prøve å begynne med golf. Aksjemodellen for golfbaner har etter min oppfatning gått ut på dato.




 Wilson (25. des 2013 12:58) *  IP
Det var TK som nevnte følgende klubber: Oslo GK, Grini, Haga, Norderhaug, Ballerud,Bærum, Lommedalen og Asker.

Går ikke alle disse klubbene rimelig greit med overkommelige årsavgifter?

Hvis man ser på greenkeeping så er det vel kun utstyr som brukes for periodisk vedlikehold (hullpipelufting, gjødsling) som er egnet for å samkjøre med naboklubben. Å vedlikeholde 18 hull krever en del maskiner og personell i jobb flere timer pr dag.

Jeg synes TK og PMB skal komme med konkrete forslag til en løsning som ivaretar felles vedlikehold av feks Asker og Bærum med kun ett sett maskiner og ett sett mannskap.

Jeg har ikke klippeplanen for de to klubbene, men jeg ser jo mitt i egen klubb og vet hvor mye de 6 som er i jobb har å gjøre bare på ren klipping, vedlikehold av bunkere, vanningsanlegg, slipe klippere, reparere veier etter regnskyll ++++++++




 AR (25. des 2013 13:10) *  IP
Jeg har ganske god kontakt med en rekke daglige ledere i golfklubber. Min oppfatning er at det er et godt samarbeide i dag mellom nærliggende klubber om bruk av utstyr, utveksling av kompetanse, spesielt på green-keeping, og andre områder hvor det er fornuftig, praktisk og ønskelig å samarbeide. Alle er opptatt av å drive kostnadseffektivt. Generalforsamlingene har gode muligheter til å stille spørsmål om pengebruk.

Samarbeidet mellom klubbene kan sikkert bli enda bedre. Hvor mye det er mulig å hente ut i effektiviseringsgevinster, er imidlertid ikke godt å si.



 Ove (25. des 2013 14:10) *  IP
I striden mellom Bjørn E og Gunnar Bull holder jeg med førstnevnte. Gunnar Bull er hårsår på vegne av Miklagard.
Jeg kan ikke se at BE har slengt dritt om Miklagard, bare fortalt at han ikke rangerer den blant de beste i Norge. Det er jeg for så vidt enig i, uten at det har noe med denne striden å gjøre. Jeg synes BE har vært saklig, og GB usaklig.

Ellers synes jeg det er helt OK at golfklubbene konkurrerer seg imellom om å få medlemmer, d.v.s. å få spillere til å bytte klubb. Hva er galt i det? Det er jo slik konkurransen fungerer i alle andre markeder, så hvorfor skal golf være unntatt disse "lovene". Jeg kan ikke se at det skader golfsporten i Norge. Det er på tide at klubbene bruker de markedsføringstiltak og fordeler de mener de har i forhold til andre klubber i samme geografiske område. Golfklubber er da intet hellig område som skal vernes mot konkurranse, og det å bytte "leverandør" er helt normalt.



 Wilson (25. des 2013 14:35) *  IP
Ja ja Ove, jeg lurer litt på hvordan du kom frem til den konklusjonen som du innleder ditt innlegg med.

Ove
Ellers synes jeg det er helt OK at golfklubbene konkurrerer seg imellom om å få medlemmer, d.v.s. å få spillere til å bytte klubb. Hva er galt i det?

Bjørn E
På meg virker det som målet med kampanjene til Miklagard nå rett før "overgangsvinduet"stenger, er å "rappe" spillere fra andre klubber.



 Wilson (25. des 2013 16:22) *  IP
Ser at greenkeeper i Asker er ute for å prøve å bryte is som har lagt seg på Greenene som følge av underkjølt regn.

Kanskje det er lurt å følge med banen også vinterstid



 Gunnar Bull (25. des 2013 16:52) *  IP
Hehe, joa, nå må jeg tydeligvis minne skribenten Bjørn E på hva han selv har skrevet.

I innlegg av 23.des 17:55 anklager Bjørn E Miklagard for å "rappe spillere fra andre klubber rett før overgangsvinduet stenger", og sier at "det stinker litt".

Det Bjørn E glemte å sjekke før han skrev dette, var hva hans egen hjemmeklubb Losby gjør. For Losby har nemlig temmelig likelydende annonser på en annen golfnettside. I likhet med mange andre klubber.

Men Bjørn E (og Ove?) synes kanskje det er greit å anklage Miklagard spesifikt for det som alle andre også gjør? Og at jeg er hårsår når jeg forsvarer Miklagard mot åpenbart urimelige anklager? (Ber om svar fra dere begge på dette spørsmålet...)

I innlegg av 24.des 14:15 vet Bjørn E åpenbart heller ikke at Losby foreløpig er den klubben som har vist minst vilje til å innføre en exit-modell (hvorfor det tro?), og uttrykker istedet "bekymring" over Miklagards aksjonærstruktur, og ikke minst den stakkars storaksjonæren "Finnen" som må ha det ganske "kjipt".

Angrep er som kjent ofte det beste forsvar, men sjelden når man starter med å skyte seg selv i foten.

Det Bjørn E tydeligvis ikke vet, er nemlig at andelen aksjer som eies av store bedriftsaksjonærer er like stor på sin hjemmeklubb Losby som den er på Miklagard.

Og Bjørn E vet åpenbart heller ikke at "den stakkars Finnen" for tiden bidrar aktivt i planleggingen av klubbens fremtidige satsingsområder. Fakta er at "Finnen" (Antti) både er, har vært og kommer til å fortsette å være en stor ressurs for Miklagard, og sånn sett ikke er noe problem idetheletatt.

I likhet med Bjørn E vet jeg heller ikke alt, men jeg er ihvertfall såpass oppdratt at jeg vet det er ufint å anklage andre for forhold som er feil, og at hvis man ønsker endring bør man først feie for sin egen dør.

Jeg vil gjerne avslutningsvis få si at jeg overhodet ikke har noe imot Losby, jeg kjenner kjempetrivelige folk både i administrasjon og blant medlemmene, og jeg har ingen ønsker om å sette klubben i et dårlig lys. Noe den heller ikke fortjener.



 Bjørn E (25. des 2013 20:49) *  IP
@ Gunnar Bull, du leser/ siterer meg visst som en viss person leser/ tolker bibelen.
Du påstår at jeg i mitt innlegg 17.55 anklager Miklagard for "å rappe medlemmer fra andere klubber."
Fakta er at jeg i det innlegget overhodet ikke nevner Mikagard, Dagen etter skriver jeg kritikk vedr annonsebudskapet mikla har, fordi da jeg skriver jeg i et innlegg følgende."sitat; På meg virker det som målet med kampanjene til Miklagard nå rett før "overgangsvinduet"stenger, er å "rappe" spillere fra andre klubber.
Det jeg lurer på er, er disse tiltakene basert på reelle markedsanayser," sitat slutt: Bare for å ha sagt det, har Losby kopiert Miklagard annonsene, synes jeg også det er kritikkverdig, og poenget vitner om at disse annonsene ikke handler om å rekruttere nye spillere, men bærer preg av å kapre medlemmer fra andre klubber. Greit at du digger slike annonser, jeg tillater meg å ikke like dem. So what? Men når så vidt jeg vet, ikke Losby har noen exit ordning på gang, hvorfor annonserer de da med det??? Jeg har ikke funnet slike annonser....
Når det gjelder aksjonærstrukturen til Losby så tror jeg ikke dette er noe prekært problem. Største aksjonærer er familien som eier Losby hotellet og Olavsgård; de eier ca 7 % tilsammen, Hydro eier ca 2 Wilh Wilhelmsen eier ca 1 og Orkla ca 2 % . For å være ærlig tviler jeg på at disse firmaene, anser disse investeringene som noe problem... Og jeg er sikker på at har nytte av aksjeandelene.
Litt annerledes blir det når en klubb eier 111 aksjer i eget selskap og det medfører ganske betydelige utgifter. Tror definitivt dere har nytte av storaksjonæren Antti som også er / var president i EPA- European Golf Assosiation. Slike kontakter er helt sikkert greit å ha for Miklagard,men for å si det sånn, hadde jeg eid 250 aksjer i Miklagard fra starten slik Antti har gjort, hadde jeg synes det var jævlig kjipt. Tar til etteretning at du mener det er motsatte.... Jeg vil nå påstå at dersom denne Antti hadde konka, hadde Miklagard vært i deep shit, og jeg håper selvfølgelig ikke noe slikt skjer.

Poenget med det jeg skrev var at det er et vesentlig større behov for Miklagard å finne løsninger for aksjonær-exit, enn det r for ekesmpel for Losby....

Forhåpentligvis for å avslutte det hele Gunnar Bull, så har jeg aldri hatt noe dårlig forhold til medlemmer fra Miklagard, før jeg ble mobbet / hetset her på Golfsiden av dere. Og til tross for dine personangrep, håper jeg Miklagard klarer seg godt...



 Frank (25. des 2013 21:13) *  IP
Hvilke utgifter påløper det seg å eie egne aksjer?



 Bjørn E (25. des 2013 21:58) *  IP
@ Frank Hvis alle aksjeeiere skal behandles likt, og loven er lik for alle, så innebærer det å eie en aksje i en golfklubb, en viss forpliktelse, nemlig å betale årsavgift. Hvis man har en spesialordning, hvor man har vedtatt at det å eie aksjer i eget selskap, ikke forplikter klubben til å betale årsavgift, hvilket jeg tviler jeg på er lovlig, så vil det evt bli et inntektstap - tilsvarende det andre eksterne aksjonærer evt måtte ha betalt...


 Frank (25. des 2013 22:02) *  IP
Så klubben sliter skikkelig om den må hoste opp en million kroner per år, som går til klubben?


 Gunnar Bull (25. des 2013 22:04) *  IP
Greit Bjørn E. Jeg lever godt med å være enig i at vi er uenige.

Hvis du heretter kan sjekke forholdene i din egen klubb før du kritiserer andres, tror jeg ikke vi får så mye mer å krangle om :-)



 Bjørn E (25. des 2013 22:12) *  IP
@ Gunnar Bull; greit og fortsatt god jul.
@ Frank, poenget mitt er at det er sterkere motiv for en viss klubb å få på plass en exitordning, enn det er for andre klubber...Hvis du tar ut 1 mill fra egen kasse og betaler til deg selv, har du egentlig ikke hatt noen inntekt, men du kan jo late som...... I regnskapet kommer det frem som en inntekt (og en utgift)



 Wilson (25. des 2013 22:18) *  IP
Bjørn E

Er det ikke bedre for medlemmer som er ute av golfen å få 2 års exit fra Mikla enn det er å ikke ha noen exit fra Losby?



 Frank (25. des 2013 22:27) *  IP
Hvilke betydelige utgifter er det du sikter til? Hva har eierskap til egne aksjer å gjøre med exit ordninger?


 Gunnar Bull (25. des 2013 23:13) *  IP
Klubben Miklagard har ikke noe behov for exit-ordning. Det har derimot alle medlemmene som ønsker å bytte klubb, og det er hensynet til disse som er hovedårsaken til exit-ordningen.

For klubben blir det tvert imot en utfordring å få inn nye medlemmer for å dekke opp for den tapte inntekten fra medlemmene som forsvinner.

Derfor er det selvfølgelig også ønskelig at flest mulig av de andre klubbene gjør en liknende ordning for sine medlemmer. Først da vil markedet bli smidig igjen, og jeg mener dette vil være et svært positivt bidrag for å få flere av de eksisterende golferne til å spille mer, og også være positivt for nyrekruttering.



 Bjørn E (25. des 2013 23:18) *  IP
* Frank, jeg gir opp, Og ikke har jeg peiling. Jeg aner ikke hva aksjene er kjøpt for, hva de står oppført med i blansen, og det er ikke min sak. Hvis miklagard leier ut aksjene, har det kanskje ikke særig betydning, men uasett vil det nok være i klubbens interesse å bli kvitt aksjene snarest. Det er min mening

@ Wilson, på en måte er det "bedre", men det innebrer en viss risiko for klubben, dersom de ikke får solgt aksjene etter exit. Hvis for eksempel klubbens 110 aksjer, + Anttis aksjer 250 + 500 aksjer fra eksisterende aksjonærer leveres inn, blir det trange kår kår for klubben dersom man ikke skaffer tilsvarende antall aksjonærer..... Derfor mener jeg all fokus for golfsportens fremme. bør rettes mot rekruttering fremfor å "rappe"medlemmer fra hverandre....



 Wilson (25. des 2013 23:25) *  IP
Bjørn E

Du får neppe mange nye medlemmer med den holdningen.




 Wilson (25. des 2013 23:26) *  IP
Og Mikla rapper ikke fra Losby, for Losby medlemmene sitter fast


 Caddy (26. des 2013 00:10) *  IP
Min mening er at :
1: Konkurranse mellom klubbene er bra, (de med best økonomi, beliggenhet eller tilbud til medlemmene overlever.)
2. Klubber med aksjer eller annen form for binding vil være tapere i en "moderne" golf framtid.
3. Samarbeid mellom konkurrenter er veldig vanskelig, og derfor ikke realistisk.
4. For å opprettholde dagens antall golfbaner må det enten bli flere golfere eller at stat og kommune overtar driften slik som Hvam Golfklubb (som drives med skattepenger).



 Bjørn E (26. des 2013 00:54) *  IP
@ Wilson jeg er klar over det, men det finnes andre mer sårbare klubber, slik jeg i et tidligere innlegg skrev om.
@caddy, i og for seg enig i 1. og 2. ad 3. Jeg tror det ville være sundt - slik jeg antydet i en annen tråd / innlegg at nærliggende klubber fusjonerte - både i den hensikt å redusere kostnader, rasjonalisere driften, å stå sterkere sammen og også yte flere fordeler for medlemmene. Som jeg har skrevet før, mener jeg aksjemodellen er gått ut på dato og det er på tide at klubb aksjeselskapene innser det.
Det er min mening...



 Nostradamus (26. des 2013 01:05) *  IP
Bjørn E: Tror du Losby kommer til å innføre exit-ordning eller er de redd for at medlemmene da vil stikke av?


 Frank (26. des 2013 01:15) *  IP
Blir jo et stykke over grensen for vås dette Bjørn. Tror ikke du får nobelprisen i økonomi for å slå fast at en golfklubb som mister 80% av inntektene uten å erstatte dem vil slite.


 Bjørn E (26. des 2013 01:22) *  IP
@ Nostradamus. Min mening er at det finnes 2 typer aksjonærer på f. eks. Losby: de som spiller golf og de som ikke gjør det. Alle jeg kjenner som spiller golf der, er kjempefornøyde med banen /klubben. Før eller siden kommer exitordninger til å bli en realitet, det kommer til å medføre vanskeligheter for mange klubber, men neppe i så stor grad for Losby. Det er min oppfatning.
Som Caddy var inne på, kan det være at stat eller kommune må støtte driften på golfbaner i større grad enn nå, men da må man etter min mening bort fra aksjemodellen, for kommuner kan beslutte med god grunn til å støtte en klubb, men å støtte et AS faller neppe i god jord..
Personlig tror jeg også at det vil ha større appell å være medlem i en klubb, enn å ha en aksje med mer eller mindre evigvarende forpliktelser.



 Gunnar Bullg (26. des 2013 11:29) *  IP
Jeg vet vi har blitt enige om å være uenige, Bjørn E, men jeg må jo si at du - etter mitt syn - til tider har en ganske merkelig virkelighetsoppfatning.



 Ove (26. des 2013 11:43) *  IP
Og så var vi to!


 Bjørn E (26. des 2013 12:28) *  IP
@ Gunnar Bull, jeg trodde vi var enige om å ha fred, jeg, i hvert fall har jeg aldri skrevet noe om at jeg er enig om å være uenig :) At du eller Ove synes jeg har en merkelig virkelighetsoppfatning lever jeg godt med. Uten at jeg vet eller hva du sikter til, har jeg observert at du synes det er greit for en aksjeklubb å eie 110 aksjer i eget selskap. Hvis de var innkjøpt for 0 er jo det "greit", men er de "betalt med" ti mill, er det dårlig butikk. Jeg observerer at du synes det problemfritt at en person som ikke en gang bor i Norge evt har betalt 25 mill for aksjene sine - som i dag er verdt null, og som han må betale evt ca 2,5 mill pr år i spilleavgifter.
Mens jeg synes aksjemodellen har gått ut på dato, mener du kanskje det motsatte. Mens jeg ser for meg at slik daglivarebutkker lager kjeder, ser jeg for meg at også golfklubber kan fusjoneres til fordel for medlemmene. Om 10 år vet vi hvem som får rett mht det....
Mens jeg tror at kommuner ikke vil gi pengestøtte ril aksjeselskap, mener du kanskje at det kan gå veien....
Mens jeg er kjempefornøyd med Losby, og deler oppfatning med alle jeg har spilt med på Losby, kjenner du kanskje noen som ikke liker banen eller klubben.

@ Frank, vet ikke hvor du har uttalelsen din fra, men jeg aspirerer ikke til noen økonomipris, dog har jeg så mye erfaring at når folk oppfatter at noe er for dyrt, så bør man søke å redusere kostnadene og pris eller gjøre produktet mer attraktivt. Og jeg har erfart at dersom man skal redusere kostnader, må man ta rette grep - hva nå enn de kan være.



 DA (26. des 2013 13:55) *  IP
Vedlagt er mail fra Ledelsen i Miklagard i dag, i tilfelle noen lurer på hvorfor man skal ha ansatte i vinterhalvåret, og om det er noe å gjøre....

Banestatus 25 desember 2013

Vanligvis ligger det er beskyttende hvitt teppe over banen vår på denne tiden av året. Det hadde vi ønsket også i år, med dessverre er ikke været «vanlig» lenger, og vi har de siste ukene arbeidet med å få vekk snø og is fra banen.

Mildværet startet rundt 10 desember, og allerede en uke etter så banen ut som en skøytebane på alle greener, teer og fairwayer. Is er ikke gunstig for overvintring og vi måtte sette i gang tiltak for å minimere risikoen for vinterskader, spesielt på greenene.

Vi laget en vaktordning der vi hele tiden hadde banemannskap og øvrig mannskap inne for å skape avrenningsområder for vann, og for å holde dreningskummer åpne. I tillegg hadde vi et «team» med vannstøvsugere inne hver dag for å ta vekk det overflatevannet vi ikke kunne bevege (vi kan ikke skyfle vann på greenoverflaten da dette ødelegger kronen i gresset, noe som igjen dreper det). Dette gjør vi for at alt smeltevannet skal kunne renne av og ikke legge seg på greenen og fryse hver gang det blir kalde netter.

Etter mye jobb og flaks med været kunne vi endelig den 25 desember konstatere at alle greener, teer og fairwayer er helt bare, og alt smelte og regnvann er borte. Banen fremstår meget bra og vi har ikke sett tegn til isskader, soppangrep eller andre sykdommer. Dette betyr at vi har gode forutsetninger for å greie denne vinteren bra, selv om det selvfølgelig fortsatt er igjen mange måneder med snø, is og kulde.

Fremover nå håper vi på en værtype der vi får kaldt og fint vær, etterfulgt av en kald og stabil januar og februar. Da vil banen gå i «dvale» og det vil være lite is når snøen en gang skal av i mars 2014. Det vi ikke ønsker oss er vekselsvis varme og kalde perioder, der vi får vekselsvis fryse og tineperioder som skaper is. Vi ønsker oss heller ikke en kald periode med mye nordavind før vi får snødekke. Dette skaper noe som kalles «frysetørke» og dreper gressplantene.

Baneavdelingen har i tillegg til å passe på banen en del andre prosjekter som skal fullføres denne vinteren. Det største og viktigste prosjektet er drenering av hull nr 4. Dette er et omfattende arbeid i og ca 2 km rør skal ned på denne fairwayen. I tillegg håper vi å fullføre renovering av en bunker eller to denne vinteren. Alt avhenger av hvor mye snø vi får og hvordan arbeidsforholdene på banen blir fremover.

Vi vil prøve å holde dere oppdatert på arbeidet som gjøres gjennom vinteren og forhåpentligvis kan vi se frem imot en god sesong i 2014 også.

Vi vil også benytte anledningen til å ønske dere alle et godt nytt golfår


Med vennlig hilsen
Miklagard Golf"



 gjesp (26. des 2013 14:37) *  IP
Pølseloffen har sikkert en løsning på det også...


 Gunnar Bull (26. des 2013 19:31) *  IP
Bjørn E: Enig i at aksjemodellen er utgått, den har hatt sin funksjon og vel så det.

Samarbeid mellom klubbene kommer trolig mer og mer, men samarbeidet må være en fordel for alle klubbene. Her ligger mye av utfordringen, så det vil kreves mye smidighet.

Såvidt jeg vet har det vært et samarbeid mellom Vestfold, Larvik og Borre golfklubb som ga fritt spill på hverandres baner. Vet ikke helt hvordan dette har gått, men for at en slik avtale skal fungere, må det være en noenlunde lik årsavgift og kvalitet på alle impliserte baner. Ellers kan det fort føre til at den billigste og dårligste tjener penger, mens den dyreste og beste må ta tapet.

Miklagard har jo også en liknende avtale (FCG) med Losby, Hauger og Gamle Fredrikstad, med greenfee til kun 150 kroner. Personlig mener jeg denne stort sett har vært mest verdt for alle andre enn Miklagards medlemmer, men det er sikkert ikke alle enige i :-)




 Bjørn E (26. des 2013 20:18) *  IP
Bra innlegg Gunnar Bull
Bare for å ha sagt det, jeg tror vi misforsto hverandre mht omtale av annonser for Losby / Miklagard. Du snakket vel om annonser rettet mot folk under 26 år, mens jeg snakket om "0-bekymring" annonser med gratis PRO V1 baller ved bestilling før 31.12. :)

Du har nok rett at i år var First Class ordningen mest verdt for andre enn Miklagard medlemmer, fordi dere var heldige å ha bra bane tidlig i år. Dessverre fikk ikke jeg anledning til å benytte denne fordelen da, kanskje min opplevelse og oppfatning om banen hadde endret seg radikalt da.....
Men man vet aldri, været er lumske greier, jeg tenker med grøss og gru på Hakadal som ett år var ekstremt uheldige med veldig lokalt ekstremvær rett etter at gresset var begynt å vokse. Voldsomme temperaturendringer og masse nedbør medførte mange cm stålis over hele banen, slik at gresset døde og de måtte så om hele banen - ikke bare greenene. Det er vel det samme type ekstremværet Vestfold, Larvik og Borre var utsatt for i år, slik at det knapt fantes grønt gress på disse banene i begynnelsen av sesongen. De eneste som tok ansvar var Vestfold som etter sigende åpnet senere og sådde om det meste.Slikt står det respekt av etter mn mening- liksom det er respektfullt av Losby å ikke gå på akkord med åpning av banen før det var faglig forsvarlig...



 Frank (26. des 2013 21:36) *  IP
Nå begynte du med at aksjonærstruktur var så krise på Miklagard at de måtte sette i gang en exitordning så fort som mulig, så viste det seg at du bare snakket vås. Så var det at aksjonærmodellen var død, hva det enn måtte bety. Til slutt var det selve kostnaden som var et problem. Det er ikke lett å vite hva du mener Bjørn, bortsett fra at du er veldig fornøyd med egen klubb. Der er jo veldig bra, men jeg ser ikke helt logikken i argumentasjonsrekkeføkgen din.


 Bjørn E (26. des 2013 22:40) *  IP
:))

Jeg trekker meg fra en diskusjon om hva som er vås, Frank, og jeg har heller ingen ambisjoner om å få deg til å forstå/misforstå logikk - enten den er min eller andres...
Det er et poeng at motivet og behov for å innføre /definitivt ikke innføre exitordninger kan variere i veldig stor grad. For å si det sånn, for enkelte klubber er det absolutt nødvendig å innføre slike ordninger, mens det for andre klubber kan bety kroken på døra.
Ha en fin kveld



 Simen Myhre (26. des 2013 23:43) *  IP
Medlemmer som vil ut nyter godt av en exit-ordning i alle klubber hvor man må betale for å bli kvitt aksjen. Hva er aksjeprisen på Losby nå?


 Bjørn E (27. des 2013 01:08) *  IP
Simen - det vet jeg ikke og egentlig interesserer det meg midt i ryggen. Jeg tror realistisk sett for de fleste som har golfaksjer og fortsatt spiller, betyr det ikke så mye. Personlig tror jeg exitordninger kommer til å tvinge seg frem uansett, fordi evigvarende betalingsforpliktelser i å eie en aksje passivt som har null verdi, er en særdeles urimelig ordning. Hvis noen melder seg på Miklagards kampanje, antar jeg de får overført noen av Antis eller klubbens egne aksjer, og det kan jo være en trøst at man slipper unna med 2 års betalingsforpliktelser. Jeg er ikke så veldig imponert over dette stuntet, og lurer på hva konsekvensen blir dersom det evt blir rettskraftig at passive aksjonærer kan befris fra forpliktelser dersom de sier opp før 1.1.
Derfor har jeg argumentert mange ganger at all fokus burde rette seg mot det å rekruttere nye spillere og sørge for å redusere kostnader.



 Simen Myhre (27. des 2013 01:34) *  IP
OK, så du er enig i at en exit-ordning er bra altså. Så honnør til Miklagard hvis de får gjennom det da eller?

Det er ganske relevant hvordan Losby-aksjene er priset i forhold til din antagelse om at det ikke er noe tema at Losby-aksjonærer vil ut av forpliktelsen. Er aksjeprisen positiv så trenger de ingen aksje-exit, er den negativ så tolker jeg deg dithen at du mener at det er urimelig av Losby å ikke ha aksje-exit eller?

Miklagards markedsføring henvender seg til alle som ikke har meldt seg inn i Miklagard pga frykt for en evigvarende betalingsforpliktelse. Det er ingenting i kampanjen som henvender seg mot eksisterende medlemmer i noen bestemt klubb. Om noen skulle ønske å bytte klubb så er det vel bra at så mange som mulig får spille der de helst ønsker uten at de skal være stuck med en betalingsforpliktelse?




 Bjørn E (27. des 2013 02:07) *  IP
Du tolker meg feil, men jeg gidder ikke å ta den diskusjonen.
Når det gjelder Miklagard så har jeg stilt spørsmål om hvem de henvender seg til på bakgrunn av budskapet i kampanjeteksten og de media de bruker. Jeg mener - det virker som de har hatt en "markedsanalyse" basert på synsing og ikke på realiteter ved at budskapet går på tema som bare egentlig rettes mot ikke spillende golfaksjonærer -evt de som har tenkt bare spille ett par år.. Får håpe jeg tar feil, bare så det er sagt. Og når jeg snakket om å "rappe" medlemmer fra andre klubber, er det ikke Losby jeg har i tankene.
Prøver av og til å "overtale" venner/ bekjente til å spille golf, og jeg tror ingen har vært klar over manglende exitordninger.... De har ikke tid, lyst eller synes det koster for mye - de jeg har snakket med.



 Golfdude (27. des 2013 04:08) *  IP
Bjørn. Det står kø av medlemmer fra Losby som vil til Miklagard etter noen år med dårlig bane på Losby. Men de kommer seg ikke ut.Du klager på Miklas stand - men er selv medlem på Losby??? Det er jo hinsides. Mikla har noen utfordringer med bløte fairwayer når det regner. Men Losby har utfordringer med det meste og ble nesten fratatt challenge touren. Det var hyggelig at den ble gjennomført,med en god bane,men jeg fikk aldri spilt den: dro dit tre dager etter og da hadde et utmattet banemannskap tatt seg en velfortjent ferie. Grusomme greener! Medlemmene ikke helt fokus på Losby.


 Bjørn E (27. des 2013 08:29) *  IP
Godt gjort Golfdude å kunne bedømme greener på en bane når du ikke har spilt på den. :) Grusomme greener har ikke jeg opplevd på Losby....Og det er flere år siden det har vært dårlig bane på Losby så vidt jeg kan bedømme...
Jeg har aldri truffet en eneste fra Losby som kunne tenke seg å flytte over til Miklagard, og jeg har sikkert spilt med mist 50 medlemmer der, så den køen befinner seg kanskje i ditt eget hode. :)
Jeg spilte både Mikla og Losby i år, Den dagen jeg spilte Mikla, var det elendige greener - de var overdresset, fringerne haddde gress-tuster og banen virket dårlig vedlikeholdt. Kanskje kom det av at det var sent på høsten, og banemannskapet fokuserte på å legge dreneringsrør, kanskje jeg bare var makimalt uheldig, ikke vet jeg. Min makker var helt enig i min vurdering, bare så det er sagt.

For å være helt ærlig, synes jeg det er merkelig hvordan det faktum at jeg ikke er fan av Miklagard banen, og ikke digget budskapet i kamanjene deres på generellt grunnlag, kan adstedkomme utrolig mange personangrep mot meg og ekle kommentarer om Losby - uansett hvilket tema jeg skriver om..

Denne tråden handler om Vestfold, og egentlig om evt strukturendringer som prinsipielt må på plass for å fremme golfsporten på beste måte i Norge, og hva som skal til for å få til det, men har utartet seg med mange stikk mot meg til å bli en diskusjon om både Losby vs Miklagard. Jeg kunne aldri tenke meg å flytte over, og hadde vel heller ikke vært velkommen ;)

Husker for mange år siden, da en viss kjent person ble skikkelig hetset her på Golfsiden (fortrinnsvis av medlemmer fra Miklagard) og jeg forsvarte vedkommende, jeg mailet blant annet til GB, men jeg opplevde det at jeg tok denne personen i forsvar, utløste nesten en merkelig unison mobbing av meg fra dere.
En som ikke skriver her nå, og som var temmelig krakilsk, mer eller mindre stalket meg og skrev noe dritt hver gang jeg skrev - uansett hva jeg skrev om.... Da det var en som nevnte at kanskje vi to kunne spille sammen i en slags Golfsiden konkuranse, skrev vedkommende at det ville han aldri gjøre. Ham om det :)

Noen liker mora andre liker dattera, jeg liker Losby og med det avsluttes diskusjonen fra min side... Ha en fin dag. Jeg gleder meg til sesongen, fordi jeg spiller bedre enn noensinne og er medlem av en hyggelig og veldrevet klubb.



 barce (27. des 2013 09:35) *  IP
Hadde ikke Losby elendige forhold første del av sesongen både i år og i fjor? I fjor ble vel en turnering tom flyttet til hauger, om jeg husker rett!

Men forstår ikke "krangelen". Må vel være plass til både Losby og Mikla her på østlandet..



 Bjørn E (27. des 2013 10:28) *  IP
barce. 18 hulls banen ble åpnet noe senere i år, fordi greenkeeper ikke går på akkord med kvalitet, men så vidt jeg kan bedømme var det gode forhold fra dag en både på 9 hullsen og 18 hullsen. Ihvertfall kjempebra i forhold til de banene som hadde elendige forhold... Dog må det sies at et reservehull ble benyttet helt til greenkeeper fant det forsvarlig å åpne hull 10.

Selvsagt er det plass til begge banene, jeg mener det er plass til flere i den delen av Norge blandt annet Nes, Kongsvinger, Ullensaker, Aurskog og Hauger, Hakadal osv - dersom banene samarbeider om rekruttering



 Simen Myhre (27. des 2013 11:09) *  IP
Bjørn E: Det kan virke som om det er flere som leser innlegg som fanden leser bibelen. Jeg stiller deg noen konkrete spørsmål men du gidder ikke svare på dem, i steden så kommer det beskyldninger om personhets, og unison mobbing. Hets og mobbing er alvorlige "forbrytelser" og beskyldning om det er således også alvorlige beskyldninger man bør vokte seg for. Jeg klarer heller ikke å se hvordan det å "ikke gidde å svare" er en særlig fruktbar holdning i et diskusjonsforum. Jeg må advare deg om at det er til forveksling likt den type svar man kan forvente å få fra noen som ikke har noen gode svar.

Du skisserer en eierstruktur og en situasjon på Losby som det er godt mulig stemmer. Men hvis det er slik at ingen vil ut av en klubb så skulle det i mitt hode tilsi at aksjeprisen der burde være positiv. Ettersom du ikke gidder å svare, så sjekket jeg hva Losby-aksjene ligger for her på golfside-børsen og der ser det ut til at du får aksjer på Losby med betalt årsavgift inkludert. Altså så virker det som om det faktisk også der er noen som vil ut. Miklagard og Losby er sånn sett i samme situasjon aksjeprismessig. Miklagard innfører en aksjeexit, folk som ikke spiller lenger kan komme seg ut og folk som spiller men som vil bytte klubb kan også gjøre det. Miklagard risikerer sånn sett å miste spillere til Losby. Losby risikerer ikke å miste spillere til Miklagard så lenge Losby ikke innfører exit. Miklagard gjør et grep som åpner opp for mer fri flyt av spillere, og jeg klarer ikke helt å se at det er annet enn et steg i riktig retning.

Dette er ikke noe forsøk på å rakke ned på Losby, jeg prøver bare å si at jeg tror Losby og Miklagard muligens er i ganske lik situasjon når det kommer til aksjepris og medlemsproblematikk. At du ikke har spilt sammen med Losby-spillere som vil bort fra klubben betyr ikke at de ikke finnes. Det ville egentlig være litt rart om spillere som ikke vil spille en bane går rundt og plager seg selv med å spille banen kanskje? Det er i hvert fall ikke usannsynlig at det er en ganske grov "selection bias" i ditt utvalg. Jeg spiller heller ikke med mange misfornøyde Miklagardmedlemmer på Miklagard, men jeg utelukker ikke at disse Miklagardmedlemmene spiller f.eks på Losby og sier til de de spiller med der at de egentlig ønsker seg vekk fra Miklagard men ikke blir kvitt sin aksje. Den muligheten får de nå og jeg synes at det i prinsippet er en bra ting, og så håper jeg at flest mulig blir værende.

Dette er igjen virkelig ikke noe angrep på Losby, jeg har spilt med mange Losby-spillere i vennskapelige klubb-matcher og det er alltid veldig hyggelig og morsomt. (Og ikke minst en real utfordring). De er også veldig glad i og stolte av banen sin og det virker ikke som om de kunne tenke seg å bytte klubb heller. I tillegg til at de kan sin golf, sin etikette, og er særdeles dyktige til å arrangere store mesterskap og er gode på spillerutvikling. Det er derfor ikke noe poeng å konstruere en konflikt som ikke finnes, spesielt ikke mellom to klubber som har et godt forhold og et godt samarbeid både på administrativt og medlemsnivå.



 Enur (27. des 2013 11:55) *  IP
He, he, folk som evt. måtte gå inn på denne tråden for å finne mye stoff om Vestfold GK, må jamen meg sitte igjen rimelig skuffa, overraska og forvirra.

Men sånn gikk no de juledagan og.....



 BJØRN E (27. des 2013 12:56) *  IP
Simen
kanskje jeg er vel hårsår mht innlegg fra Miklagardmedlemmer. Sorry. Vel, jeg har skrevet at jeg forventer at i løpet av relativ kort tid, vil det bli en rettskraftig dom som innebærer at man slipper unna betalingsforpliktelser. En årsak etter min mening, bortsett fra det urimelige i det, er definisjon på aksjer, at en aksjeeiers ansvar i prinsippet ikke skal kunne innkreves utover innskutt kapital. I lys av det er jeg ikke veldig imponert over at Miklagard innfører 2 års binding for vanlige medlemmer. I praksis vil det vel si at hvis du ikke sier opp før 31.12. er det 3 år i realiteten. Jeg tror det tvinges frem exitmuligheter før det...
På den annen side er det fint at dere og Losby tilbyr gunstige ungdomsmedlemskap uten binding, selv om Losbys tilbud er billigere. Som jeg har skrevet før, jeg tror man må ha mer fleksible løsninger for å få folk til å stige over den berømte dørstokkmila...

Du har sannsynligvis rett i at både Miklagard, Losby og andre klubber, er i samme situasjon og for mange klubber vil det bli problematisk om medlemmer melder seg ut. Nettopp derfor tar jeg til orde for at klubbene i større grad burde fokusere på og helst samarbeide om å rekruttere nye golfspillere. Det har jeg tydeligvis høstet mye kritikk for at jeg påpekte.

Når det gjelder Losby vs Miklagard - som det i denne tråden om Vestfold er blitt en tullete diskusjon om, er det min mening at elitespillere kanskje liker Miklagard best, mens jeg tror de med litt høyere HC liker best Losby.

Og slik går nå dagan her på golfsiden med en håndfull golfnerder som lever i hver sin boble :)

Godt nytt år med ønske om gode tider både for golfspillere og klubbene.



 Gunnar Bull (27. des 2013 13:59) *  IP
Takk til herr Myhre som klarte å få frem det jeg hele tiden prøvde, men aldri lyktes med, nemlig at Losby og Miklagard på mange måter er i samme situasjon, og at den ene neppe er så mye bedre enn den andre.

Men tilbake til tema (ihvertfall litt): Hvordan mener du, Bjørn E, at et samarbeide mellom klubbene skal kunne rekruttere flere golfspillere?

Jeg kan absolutt se for meg at et samarbeid kan føre til færre kostnader, og kanskje også flere fornøyde medlemmer, men hvordan det kan øke rekrutteringen, det skjønner jeg ikke.



 Bjørn E (27. des 2013 16:22) *  IP
Hei GB
For det første mener jeg det ville vært en stor fordel om klubbene så på hverandre som samarbeidspartnere med det mål å fremme golfsporten og for å få flere til å begynne med å spille golf. Istedenfor å se på hverandre som konkurrenter.
1. Går du på hjemmesiden til norsk golf og skriver søkeord Losby skole får du en interessant artikkel om hvordan mark David presenterer golf for skoleungdom på en ny måte og får ungdom til å synes det er kult. Opplegget er klart, her kunne for eksempel være et felles prosjekt mellom Losby, miklagard, Hauger og Nes og dekke alle nærliggende skoler i de respektive distriktene. Dette er et langsiktig prosjekt, men det kan være at noen ungdommer vil få lyst til å spille golf, og man kunne også arrangere oppfølgings kurs på ettermiddagen for både foreldre og barn hvor de fikk leke seg sammen. Opplegget og utstyret finnes på Losby.
2. Det finnes mange seniorsenter i nærliggende kommuner. Klubbene kunne i samarbeide arrangert gratis kurs / innføring for alle de som pleier å vanke på slike sentre eller senioruniversitet.
3. Klubbene kunne samarbeidet om å markedsføre innføringsaftener til golfspill på kveldstid. Ved felles annonsering på samme dag og tid på forskjellige skoler, og med sponsede annonser i lokalavisen /lokaltv kunne man ha fått gjennomslagskraft for slike arrangementer. Her kunne man sikkert engasjert lokale kjendiser i klubbene som trekkplaster.
4 i begynnelsen av hver sesong kunne klubbene arrangert Golfens dag



 Bjørn E (27. des 2013 16:30) *  IP
(Skrev Ipaden så jeg kom bort i feil knapp, så jeg fortsetter her.)
Golfens dag kunne man også kjørt på med lokale kjendiser (klubbmedlemmer) fra de respektive klubbene, og med store sponsede felles annonser .
Dette er bare noen av de tiltak, jeg mener klubbene burde samarbeidet om. Hvis de startet med det som langsiktige aktiviteter, tror jeg definitivt det ville ført til at man lærte gradvis hvordan man skal legge opp dette og at på sikt ville alle fått flere medlemmer. Det er nå min mening.



 Gunnar Bull (27. des 2013 18:08) *  IP
Ok.


 Petter (27. des 2013 21:03) *  IP
Minner om mitt innledende spørsmål:
Stemmer det at daglig leder i Vestfold Golfklubb er permittert på 100%, eller har han sluttet? Hva skjer på Vestfold, er de ikke et nytt NGF-senter i 2014?



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72