Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Ove - 04. jan 2014 kl. 18:28 *  IP
Hvor ofte på hjemmebanen?

Jeg hører til dem som relativt sjelden spiller på hjemmebanen, i hvert fall i forhold til de fleste andre golfspillere (?). Ikke fordi jeg misliker min hjemmebane (Holtsmark) - som jeg tvert imot ranker som en av de beste i Norge - men fordi jeg synes det blir altfor kjedelig i lengden å "bare" spille der. Jeg må ha utfordringer på andre baner som er ulike hjemmebanen.
Denne måten å spille på er dyrere enn den kunne ha vært, men fordelen er at jeg spiller jevnlig på 7-8 andre baner, og dermed har det mye mer interessant, variert og utfordrende. Også når det gjelder å treffe nye folk.

Jeg undres hvor stor andel av golfrundene i Norge dere spiller på hjemmebanen?
Min andel er ca. 20 %.
 Wilson (04. jan 2014 18:57) *  IP
Jeg har en mye høyere andel hjemmerunder ca 70% tipper jeg.
Men forskjellen på deg og meg er at jeg har en årsavgift mens du betaler greenfee på hjemmebanen hver gang du spiller.
Spiller ellers på sponsortager på 3 andre baner + en del konkurranser på andre så det blir nok variasjon.
Pluss Spania en del runder vinter.




 Caddy (04. jan 2014 19:09) *  IP
Jeg spiller ca 80% på hjemmebanen.
Jeg har selvfølgelig full spillerett på hjemmebanen, og dermed vil det være naturlig å spille treningsrunder og mange selskapsrunder der.
Jeg spiller noen turneringer på hjemmebanen, men vel så mange turneringer på andre baner.



 Tor-Arne (04. jan 2014 19:59) *  IP
ca 60 % av spilte runder i Norge, da jeg spiller på jobbens spilleretter.Da er ikke 9 hulls morgengolf før jobb inkludert.Disse utgjør nok 15 runder i løpet av sesongen.


 Dilter (04. jan 2014 23:29) *  IP
De siste 10 årene har jeg i snitt spilt 54% av rundene mine på hjemmebanen. Det ble litt mindre i år på grunn av dårlige forhold i begynnelsen av året.

Målet hvert år er å spille nok på hjemmebane til at gjennomsnittprisen per runde blir under 100 kroner, og det klarer jeg stort sett.

Dessuten er mange av medlemmene i klubben blitt venner, og da blir det alltid mulig å få til en hyggelig runde. Klubbturneringer er også sosialt og artig.

Og så skal man jo trene litt av og til, og da blir hjemmeklubben det naturlige valget.



 golffreak (04. jan 2014 23:44) *  IP
Spiller hjemmebanen bare 7, kanskje 8, runder per år av ca.50 runder. Hjemmebanen er en av favorittbanene, men liker å spille forskjellige baner samt at jeg spiller hvor det er best forhold til enhver tid. Har lav årsavgift, og sprer heller penga utover på flere klubber jeg synes fortjener kronene mine.... Er det hyggelig klubbhus og restaurant så setter jeg og spillefølget oss ned litt etter runden fremfor å stresse hjem.

At jeg spiller ulike baner skyldes også at jeg spiller med ulike kompiser og at det ikke har vært mulig å enes om en felles klubb. Jeg vil heller ikke betale en årsavgift som koster med enn 10 greenfees, da jeg ikke kommer til å spille så mange runder på en bane uansett..

Liker å være fri og ikke "bundet" av en bane :-)



 Gunnar Bull (05. jan 2014 10:08) *  IP
I sesongen spiller jeg nok ca 80-90 prosent av mine runder på hjemmebanen. De fleste av rundene "borte" spiller jeg utenom sesongen, sør i landet, i Sverige eller enda lenger sør.

I motsetning til golffreak så er jeg litt "gift" med hjemmebanen, som jeg har vært medlem av i 10 år. Stikker gjerne innom for å ta en kaffe når jeg kjører forbi, eller bare for å prate. Finner alltid noen jeg kjenner, og føler meg defintivt hjemme der.

Borte bra, men hjemme best :-)



 Enur (05. jan 2014 13:51) *  IP
Har sjekket statistikken min for 2013 (som jeg tror er ganske representativ for de siste årene også), og av de 113 rundene jeg spilte i fjor, ble 28 av dem spilt på hjemmebanene mine. (Det må bli flertall her synes jeg, siden jeg har medlemsskap i to klubber). Det utgjør 25%.

Så har jeg 26 runder i utlandet (23%), og de siste 59 rundene (52%) ble spilt på 37 andre baner i Norge, fordelt på hovedsaklig turneringsrunder, men selvsagt også en del selskapsrunder.

Så som det fremgår tydelig her; jeg liker å reise litt rundt og spille på mange forskjellige baner, til tross for at jeg er meget godt fornøyd også med mine hjemmebaner. Men med NSG's gode turneringstilbud synes jeg det er mer moro å dra rundt å konkurrere på andre baner, enn bare å "loffe" rundt på hjemmebanen(e). Anbefales!



 Ove (05. jan 2014 14:23) *  IP
Bare nysgjerrig GB. Blir det ikke veldig kjedelig og stereotypt å nesten bare spille på Miklagard hele sesongen?
Hva hindrer deg i å spille på andre baner på Østlandet? Økonomi, tid, eller at du ikke liker andre baner (bortsett fra Bogstad og Kongsvinger)?

Kan du utvikle spillet ditt ved å bare spille på samme bane?

Opplegget til Enur og golffreak er perfekt, synes jeg.



 Xo (05. jan 2014 14:31) *  IP
Bare å variere mellom teestedene 49, 55, 59, 63 eller 68, så har du fem forskjellige baner Ove.


 Pekka (05. jan 2014 14:59) *  IP
Litt færre runder enn i fjor, 60 på hjemmebanen, 15 på den andre banen med medlemskap ,40 runder utenlands, ca 20 runder ellers på baner i Norge. Av dette er vel et sted mellom 30-40 turneringsrunder :-)


 mimung (05. jan 2014 15:02) *  IP
Det må da være stusselig å være medlem på en bane som man syntes det er kjedelig å spille. Hva slags klubbmiljø er det på Holtsmark som gjør at noen føler det slik. Spiller 80 % av årets runder på hjemmebanen og koser meg hver gang.


 Gunnar Bull (05. jan 2014 16:19) *  IP
Ove, bare hyggelig at du er nysgjerrig. Jeg antar at folk er forskjellige, kjenner noen som synes det er all verdens stas å spille stadig nye baner, men jeg har det ikke slik.

Som Xo sier så får jeg mye variasjon bare ved å spille fra de forskjellige teeboksene. I tillegg er Mikla såpass kupert at jeg sjelden får følelsen av å kopiere gårsdagen.

Det har selvfølgelig også litt med standard å gjøre. Så lenge hjemmebanen er i god stand ser jeg ingen hensikt i å kjøre lenger og betale mer bare for å spille en dårligere bane.

Spiller jo alltid andre baner (Evje, Strømstad, Kungsbacka ++ tidligvår og senhøstes, og minst en runde på Bogstad og Kongsvinger. Pluss gjerne en på Losby, Hakadal og Nes i forbindelse med turneringer.

Men kommende sesong er jeg senior, så jeg blir muligens med på flere turneringer i år. Me fer sjå :-)



 Gunnar Bull (05. jan 2014 16:29) *  IP
Når det gjelder det å utvikle seg som spiller, så kan du ha et poeng. Men mitt største problem ved å spille ukjente baner er som regel nærspillet, fordi jeg bruker for lang tid på å venne meg til variasjoner i gresstyper og gresshøyde, bunkersand og greener.

Fullswingslag er stort sett ganske like uansett, og som regel enklere på flatere baner enn min hjemmebane.



 Wilson (05. jan 2014 16:50) *  IP
mimung

Ja, jeg koser meg også med hjemmebanen og miljøet.
Og som GB så reiser jeg noen ganger innom bare for å ta en kaffe og slå av en prat.



 golffreak (05. jan 2014 16:51) *  IP
"Hva slags klubbmiljø er det på Holtsmark som gjør at noen føler det slik. Spiller 80 % av årets runder på hjemmebanen og koser meg hver gang."

Skrev noen her at det var kjedelig å spille Holtsmark?? Jeg er medlem selv, og trives veldig godt hver gang jeg. Nå er ikke jeg ute etter "klubbmiljø" da, selv om jeg ikke er redd for å snakke med folk jeg havner i flight med eller i klubbhuset etterpå. Jeg spiller alltid med minst en kompis, og i min situasjon har jeg ikke noe tid/behov for å ha et sted å oppsøke for å finne bekjente. Her er det sikkert litt forskjellig ettersom noen er pensjonister etc, men jeg er langt unna pensjonsalder for å si det slik..

Dessverre tror jeg det er vanskelig å bygge noe STORT klubbmiljø på Holtsmark, da det ikke bor nok folk i nærområdet til at mange nok folk "stikker innom".. Nytt og trivelig klubbhus hjelper jo da, de skulle bare ha kostet på seg litt bedre stoler så hadde det vært så behagelig at man hadde sittet der ei stund. Er ikke så mye som skal til..:-).



 Ove (05. jan 2014 18:20) *  IP
"Miljø" på hjemmeklubben er meg helt likegyldig. Jeg drar til en golfbane - enten det er hjemmebanen eller en annen - for å spille golf, punktum. Tilbringer 2 min. i proshopen før start og null etterpå.
For meg kan banen gjerne være uten klubbhus, bare det er et sted å sjekke inn.

Spørsmål til GB: hva mener du om Nes? Den ligger jo nær Miklagard. Det er en av mine favorittbaner. Passer meg svært godt, og er den banen jeg spiller mest, etter Holtsmark. Er Nes en bane som singlehandicapere misliker, og eventuelt hvorfor?



 Ove (05. jan 2014 18:26) *  IP
Glemte å svare Mimung.
Jeg synes ikke Holtsmark er kjedelig å spille, tvert imot. Men det blir for ensformig for meg å spille der 80-90 % av gangene jeg spiller golf. Må ha forandringer og nye utfordringer. Mye mer spennende og utviklende som golfspiller.



 Tor-Arne (05. jan 2014 18:56) *  IP
Jeg mener at det er en viktig del av golfopplevelsen at det er et sosialt og ok miljø på banene jeg spiller, med tanke på det som skjer etter runden (forsåvidt i forkant også). Her hjemme blir det skjelden en øl, men kaffe ++ og litt "skitprat" synes jeg alltid er hyggelig.Blir gjerne litt mer "sosialt" etter runder i utlandet. De ganger vi spiller med "ukjente" i flighten er det bare unntaksvis at det ikke blir litt servering i godt lag etterpå. Treffer svært mange hyggelige utlendinger og får ofte tips om andre baner etc etc.


 Gunnar Bull (05. jan 2014 19:09) *  IP
Ove, jeg synes Nes er en forferdelig kjedelig bane. Helt grei å spille en gang av og til, men hvis det var min hjemmebane ville jeg nok gjort som deg og spilt mere rundt om kring.

Jeg vet ikke om Nes er en bane som singlehandicappere generelt misliker, men jeg tror de fleste er enige med meg i at den mangler en gjennomtenkt design. Den er veldig åpen, ligger på et mer eller mindre flatt jorde og har svært få strategiske hindere. Noen hull er ok, men det er liksom ingenting som inspirerer meg, mest sannsynlig fordi alt virker litt tilfeldig.

Når vi nå er på "spørrer'n", så lurer jeg på hvorfor du mener du blir mer utviklet som golfspiller ved å spille nye baner hele tiden.




 Caddy (05. jan 2014 19:29) *  IP
Jeg spilte både Miklagard og Nes en helg i sommer, og jeg synes begge ligger på et jorde.
Den største forskjellen er at det er mye tyngre å gå Mikla.
Kvaliteten på greenene var bedre på Mikla, men det var mer "gjørmete" og dårligere drenerte fairwayer på Mikla.
Jeg kommer til å spille begge igjen ved en senere anledning.



 Dilter (05. jan 2014 19:33) *  IP
Jeg blir litt trist når jeg hører utsagn som at miljøet i hjemmeklubben er likgyldig. Det er et sørgelig eksempel på at altfor mange anser seg som "kunder" heller enn "medlemmer".

Det er en del av folf-Norges problem, spør du meg, selv om det skal være sagt at de fleste her inne ser ut til å trives i klubben sin.



 Bjørn E (05. jan 2014 19:45) *  IP
Sitat"Den er veldig åpen, ligger på et mer eller mindre flatt jorde og har svært få strategiske hindere. Noen hull er ok, men det er liksom ingenting som inspirerer meg, " høres ut for meg som en beskrivelse av Miklagard :)

"Hvorfor blir man mer utviklet å spille på forskjellige baner? "
Min mening er at spiller man bare på hjemmebanen går det mer på automatikk, den utfordringen som kalles "course management" er ikke en del av spillet fordi man ganske slipper det, man forsøker bare å slå ballen dit man alltid har gjort. Man kjenner alle hellinger, alle breaks på greenene, alle hindringer - enten de er synlige eller ikke. Så hvis course management er en viktig del av golfspiller, så vil jeg påstå at ved å spille på andre baner enn hjemmebanen, innebærer at man trener opp ferdigheter som har med course management å gjøre



 Xo (05. jan 2014 19:51) *  IP
Björn E, det viser bare hvor lite du skjönner av design, hvis du ikke ser forskjell på Miklagard og Nes. Men du har jo konkludert med at Miklagard er en drittbane, så da er det vel ikke annet å vente.


 Traveler (05. jan 2014 20:01) *  IP
2013: Totalt 86 runder hvorav 29 på min hjemmebane i Norge med topp miljø :) 6 runder på andre norske baner, og 51 runder utenlands.


 Bjørn E (05. jan 2014 20:10) *  IP
@xo
Har aldri sagt at Milkla er en drittbane, men jeg finner den kjedelig. Nå har jeg spilt golf i alle verdensdeler, men selvsagt har jeg null peiling på design i følge miklafansen. :) jeg synes ikke Mikla er blandt de 5 beste banene i Norge, men smaken er som baken.
Min vurdering av banen, hull 1 ok, hull 2 kjedelig hull 3 kjedelig hull 4 ok hull 5 ok hull 6 kjedelig hull 7 dritthull (kanskje bedre nå) hull 8 ok hull 9 dritthull hull 10 ok hull 11 kjedelig, hull 12 kjedelig, hull 13 ok hulll 14 ok, hull 15 ok hull l16 så der, hull 17 utfordrende men .. Hull 18 ok

Jeg har forøvrig hatt flere gode golfopplevelser på Nes enn på Mikla...men singlehandicappere liker visst ikke Nes :))

Når det er sagt, når fansen ikke tåler at noen ytrer seg kritisk om Mikla, så bør de heller ikke snakke nedsettende på Nes eller andre baner....



 Wilson (05. jan 2014 20:12) *  IP
Når jeg sjekker Golfbox og mine registrerte runder er det 75% på hjemmebanen. 10% utenlands.

Ser også at jeg har spilt forholdsvis bedre på hjemmebanen etter en "periode" på andre baner.

Jeg tror det er lurt å variere litt og spille ulike typer baner, men hjemmebanen er den jeg skaffer meg volum-trening på.



 Enur (05. jan 2014 20:19) *  IP
Hadde vært ok om ikke denne tråden også utviklet seg til en ny tråd om for/mot Miklagard. Skal vi prøve det folkens?


 Ove (05. jan 2014 21:20) *  IP
GB, svaret på ditt spørsmål har Bjørn E gitt kl. 1945.

Ellers er jeg uenig i det du skriver om Nes, men det er jo ikke overraskende. Synes banen har mange fine hull, for en spiller på mitt nivå. At den ligger på et åpent område er helt fint.
Hull 1 er litt kjedelig
Hull 2 er utfordrende/vanskelig
Hull 3 er et langt par3, der jeg ikke når greenen på 1 slag
Hull 4 er et flott hull
Hull 5 er et enda flottere hull, med vann i spill hele veien
Hull 6 er enkelt
Hull 7, 8 og 9 er flotte hull
Hull 10 er et nydelig par5
Hull 11 er vanskelig nok
Hull 12 krever presisjon
Hull 13 er litt kjedelig, men ellers bra
Hull 14 er kjedelig
Hull 15 er fint
Hull 16 er enkelt
Hull 17 er kjedelig
Hull 18 er vanskeligere enn det ser ut til



 Gunnar Bull (05. jan 2014 21:35) *  IP
Gjerne for meg, Enur. Jeg prøvde bare å besvare et konkret spørsmål fra Ove.

At noen ikke ser forskjell på Nes og Miklagard er jo synd, men absolutt ikke overraskende. Det er lov å foretrekke lapskaus fremfor gåselever.

Bjørn E: Det er et fritt land. Når noen uttaler seg negativt om noe, må man tåle at det blir kritisert. Du er ikke noe bedre enn andre her i så måte, men derimot rett og slett elendig til å forstå at du oppfører deg akkurat likedan som de du kritiserer.

Ove: Fint hvis du kan svare på spørsmålet mitt og ignorere visse elementer over her. Det er et interessant tema.



 gjesp (05. jan 2014 21:48) *  IP
30%(av 160 runder) på hjemmebanen, de resterende rundene spilles på diverse baner i hjemlandet og i utlandet.

Selv om man ikke skal spore av for mye, så er det fristende å si at det finnes en grunn til at Nes ikke finnes på noen rankinger over de beste banene i Norge.



 Gunnar Bull (05. jan 2014 21:51) *  IP
Ove, ser vi omgikk hverandre.

Jeg ser poenget med course management, men for meg så dreier golf seg først og fremst om å slå best mulige slag og få ballen til å gå dit jeg vil. Når jeg spiller samme bane blir resultatet mindre tilfeldig, og derfor også lettere å sammenlikne.

Jeg kjenner ganske mange golfspillere, og også en del som er opptatt av å spille mange baner. Når jeg tenker meg om, så er det svært få av disse som jeg vil karakterisere som gode golfspillere. (Der mistet jeg muligens noen venner :-)

Men helt ærlig, de aller fleste som jeg kjenner av disse, har over 10 i handicap. Mer eller mindre alle jeg kjenner som har under 5 ser ut til å prioritere annerledes.

Hvordan er din erfaring i så måte?



 Wilson (05. jan 2014 22:44) *  IP
GB
De fleste har lavere hcp på hjemmebanen, så det kan nok være en årsak til at de som spiller så mange baner har høyere hcp enn de som bare spiller hjemmebanen og blir ekspert der.

På siste Spania-tur spilte jeg 3 baner type Mikla. 2 dager valgte jeg å spille mer gamle baner. (En av dem har hatt ET) og jeg synes variasjon er bra.

Tror man blir tryggere på ulike slag om man må spille flere baner, men veien frem til lav hcp kan bli noe lengre



 Gunnar Bull (05. jan 2014 22:50) *  IP
Mulig du har rett, ihvertfall i siste setning, Wilson.

Men hjemmebane/bortebane betyr ikke 10 handicap-poeng. Når jeg snakker om folk med under 5 kontra 10 - 20 i hcp, så er det som regel svært synlig både på sving og ballkontroll.

For mitt vedkommende så har jeg omtrent akkurat samme snittscore på "bortebaner" som på min hjemmebane.

Jeg sliter også med å fokusere på course managment hvis jeg bommer med 20 meter på et 150-metersslag.



 Enur (05. jan 2014 22:57) *  IP
Men GB; ville det ikke være en enda større tilfredsstillelse og mer spennende å få til det (altså å slå best mulige slag og å få ballen til å gå dit du vil, og dermed i koppen på færrest mulige slag) på andre baner enn hjemmebanen din også? Og gjerne under litt turneringspress i tillegg? Det er vel først da man kan begynne å snakke om gode golfspillere?


 Gunnar Bull (05. jan 2014 23:09) *  IP
Enur, å spille bra i turneringer er absolutt veldig tilfredsstillende. Det er ikke min sterkeste side, men jeg satser på å spille flere turneringer i år (melder meg inn i NSG med det første).

Men jeg synes faktisk det er mest tilfredsstillende å spille bra på min egen hjemmebane. Hvis jeg scorer godt på en ukjent bane, så vet jeg jo ikke egentlig hvor bra jeg har spilt. Det kan jo bare være at banen var dritlett...



 Wilson (05. jan 2014 23:14) *  IP
GB

Når du skal spille NSG så vil du måle deg mot mange andre og da vet du hvor bra du har spilt.

Og når NSG spiller omtrent alle baner som er i Norge (om man har tid og råd)så behøver man ikke være redd for at snittet ikke blir ganske så realistisk

Mange blir overrasket over hvor bra nivå det er på Senior Touren.



 Gunnar Bull (05. jan 2014 23:19) *  IP
Det høres bra ut. Men nå vet jeg lite om NSG. Spilles ikke de fleste turneringene som stableford?


 Wilson (05. jan 2014 23:28) *  IP
Brutto slag i klasse 1 opp til 8.9 i hcp.
Samme i klasse 2.

Very ikke klasse 3, men tror det er likt det også



 Wilson (05. jan 2014 23:29) *  IP
Vet ikke. ...


 Enur (05. jan 2014 23:29) *  IP
Aldri stableford, GB!
Det er det som er så bra med NSG! Her snakker vi brutto slaggolf, og som Wilson sier, i konkurranse med de andre i klassen din vil du da fort finne ut om du har spilt bra den dagen, eller om det bare var banen som var lett.

Det blir hyggelig å møte deg på NSG-turneringer, selv om vi ikke spiller i samme klasse, siden du er mye bedre enn meg. Men velkommen til et hyggelig fellesskap, og sjekk gjerne på www.seniorgolf.no om du vil lese deg litt mer opp på NSG.



 Enur (05. jan 2014 23:37) *  IP
@Wilson (og GB):

Bare til info:
NSG - Klasseinndeling:

Klasse 1: Brutto slagspill "Slag-golf".*) Handicap fra 0 til 8,9
Klasse 2: Brutto slagspill "Slag-golf".*) Handicap fra 9,0 til 11,9
Klasse 3: Brutto slagspill "Slag-golf".*) Handicap fra 12,0 til 15,9
Klasse 4: Brutto slagspill "Slag-golf".*) Handicap fra 16,0 til 19,9
Klasse 5: Netto slagspill «Slag-golf".*) Handicap fra 20.0 til 27,9
Klasse 6: Netto slagspill «Slag-golf".*) Handicap fra 28.0 til 36,0

Men, men, nå sporer jeg av her jeg også... Denne tråden var jo ikke om NSG heller. Beklager!




 Gunnar Bull (05. jan 2014 23:48) *  IP
Takk for info og hyggelige ord, Enur. I klasse 1 blir jeg trolig blant de dårligste, men etter 25 dårlige runder vil jeg jo havne i klasse 2, så da sees vi vel likevel etterhvert, tenker jeg.

En avsporet tråd betyr bare at temaet var ferdig debattert ;-)



 Bjørn E (06. jan 2014 00:15) *  IP
@ Enur, beklager min avsporing, men kunne ikke dy meg når GB slang dritt om Nes. Synes banen er ganske bra jeg,
@ GB fint at du blir voksen ;) hvem vet kanskje ender opp i samme ball på seniortouren. Det hadde vært kult.



 Gunnar Bull (06. jan 2014 00:19) *  IP
Jeg "slang ikke dritt om Nes". Jeg fikk et åpent og ærlig spørsmål fra Ove om hva jeg synes om banen, og hva jeg mente om lavhandikappere og Nes.

Alt annet enn et ærlig svar ville være meningsløst.

Jeg ville for øvrig aldri skrevet dette uoppfordret.



 Bjørn E (06. jan 2014 00:55) *  IP
Greit nok det, GB, men jeg har aldri gått så langt å skrive slik du gjorde om Nes, at den "er en forferderlig kjedelig bane"
Når jeg skrev at jeg synes Mikla var ikke norges beste bane, og at jeg synes banen er kjedelig, da haglet det med drittslenging og påstander om at jeg bare skrev dritt om banen. Bl. annet fra deg

Merkelappen "Forferderlig kjedelig bane", synes jeg ikke noen norske baner fortjener å få.....på den annen side, det finnes noen baner jeg synes ikke er veldig spennende pga det faktum at noen baner (f. eks. Mikla og Nes) egner seg bedre for spillere som slår langt og bredt enn de som ikke slår fullt så langt og ikke fullt så bredt.



 Caddy (06. jan 2014 01:04) *  IP
Det kan da umulig være en fordel å slå bredt, hverken på Mikla, Nes eller noen andre baner :)


 Bjørn E (06. jan 2014 01:25) *  IP
@caddy
har da ikke sagt det heller, men på noen baner kan du slå bortimot 100 meter bredt på mange hull uten å bli straffet særlig for det... <<<Slike baner synes jeg ikke er veldig spennende. Men det er nå min smak.



 Gunnar Bull (06. jan 2014 07:22) *  IP
Jeg orker ikke dette mer, Bjørn E. Kritiserer man noe på et diskusjonsforum må man regne med å få høre det fra folk som er uenige.

Jeg har ingen problemer med at noen er uenige med meg. Det virker som du sliter med å akseptere det samme.

Fint hvis du kan bli ferdig med den greia nå.



 Bjørn E (06. jan 2014 08:19) *  IP
Man kan vel kritisere noen uten å være ufin, og tåle å høre kritikk uten å være ufin. Jeg kjenner noen veldig hyggelige golfspillere fra Nes og synes ikke banen fortjente merkelappen "forferdelig kjedelig bane"
I rest my case



 KGB (06. jan 2014 09:05) *  IP
Det må være kjedelig å ha så dårlig miljø på sin egen hjemmebane at man ikke spiller hoveddelen av sine runder der...


 gjesp (06. jan 2014 09:19) *  IP
Det behøver ikke være miljøet det er noe feil med. Kan hende at hjemmebanen er i dårlig stand, eller at den ligger langt unna der man bor.


 Fooore (06. jan 2014 09:40) *  IP
Spiller og trener på hjemmebanen min, i fjor rakk jeg å spille 5-6 andre baner.

Noe av greia med golf er at det neste slaget du slår, er forarbeid til det neste deretter. Noen dæljer, andre planlegger. Noen klasker ball, andre spiller golf.

Hovedsaken for mange er uansett å trives, og få andre til å trives.



 digger (06. jan 2014 16:13) *  IP
Artig å lese at debattanter her inne må spille forskjellige baner for å utvikle seg, LOL!
Like viktig som å stå på forskjellige drivingranger.

Vil våge påstanden at for 100% av debattantene her inne er det teknikk og repeterbarhet på både fulle slag og nærspill som er viktigst å forbedre.

Det er dessuten ofte vanskeligst med fornuftig strategi på hjemmebanen, siden man kjenner den så godt at det er vanskelig å være smart og fornuftig. Finner dessuten ballen mye oftere på hjemmebanen når det må letes.
På mindre kjente baner er det ikke så uvanlig å safe. Spill hjemmebanen med god samvittighet!!!





 Gunnar Bull (06. jan 2014 16:34) *  IP
Hvis du går ned til 99% så er jeg enig med deg, digger :-)

Ikke slik å forstå at strategi er uvesentlig, men jeg ser ikke helt poenget med å måtte spille forskjellige baner for å bli bedre på det.

Min strategi når jeg spiller kan sikkert forbedres, men det foregår vanligvis slik:

Utslag (par 4-hull):
Valg av kølle avgjøres av det totale hulls lengde, lengde til hindere, samt risikovurdering av hva som kan gå galt. Normalt velger jeg driver hvis jeg føler meg nogenlunde trygg på resultatet. Ellers gå ned til safe jern/hybrid.

2.slag:
Måling med laser til flagg, eventuelt forkant/bakkant green og bunkere/andre hindere. Køllevalg tas ut fra lengde/nødvendig carry, og risikovurdering. Stor risiko kan føre til behov for å legge seg opp. Da legger jeg meg opp så nære jeg kan, hvis forholdene ikke skulle tilsi at det er særdeles dumt. Jo nærmere jeg kommer, desto større er sjansen for å komme nær pinnen.

Vurderer sjelden hvor på greenen jeg skal legge meg, fordi jeg har for stor spredning uansett, sikter på det safeste. Har jeg mindre enn 80 meter inn kan jeg tenke mer plassering på greenen.

Generelt unngå hindere:
Min strategi er som oftest å sikte på det, men skru ballen motsatt vei.



 Wilson (06. jan 2014 17:07) *  IP
digger
Du må gjerne le veldig høyt


For meg som spiller konkurranser på mange baner blir det helt feil å bare spille hjemmebanen.
Men hvis man bare skal spille koserunder på andre baner så blir det noe annet.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72