Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Ove - 23. jan 2014 kl. 15:35 *  IP
Golf morsommere og enklere?

På Golfsidens 1.side er en artikkel som tar opp såkalte "problemer" med golfspillet, både regler, spilleformer, rekruttering og tidsrammer. Dette skal visstnok være et internasjonalt "problem". Les selv de forslag som fremkommer der.
Personlig synes jeg dette er tull.

"Problemet" mangler for det første riktig adresse: er det golf som eliteidrett på heltid man vil gjøre noe med, eller er det golf som mosjon for hobbygolfere? Golf sliter med denne distinksjonen, og alle diskusjoner unnlater å presisere hvilken "golf" man snakker om. Etter min mening trenger ikke golf som eliteidrett på heltid noen som helst endringer i spilleform e.l. Golf som hobby og mosjon kan gjerne innføre alt det rare som foreslås, men jeg tror det er et blindspor.

Noe av satsingen på golf går jo mot ungdommen, og da er igjen spørsmålet: ønsker man at ungdommen skal bli elitespillere, eller vil man bare at de skal ha noe gøy å holde på med? Er da 12 hull, korte runder, større hull, og nye og morsomme spilleformer rette veien å gå? I hvert fall ikke for talentene som måtte dukke opp. De må jo så fort som mulig legge av seg det rare de har vært med på, og venne seg til A4-golf.

Og hvorfor skal golf absolutt være så "morsomt"? Igjen et blindspor.
De som vil spille 12 hull på en lett og morsom bane, med større hull og max.tid på 2,5 timer, må gjerne gjøre det. Men resultatet er at vi får færre, ikke flere elitespillere.

I dag er det flere og bedre spillere enn noensinne som kjemper på alle tourene i verden, og golf sprer seg til stadig nye land. Konkurransen er hardere enn aldri før. Dette tyder da ikke på at det er noen mangel på rekruttering til eliten og de som vil satse. Så hva er egentlig problemet? At det faller fra en haug med gamle mosjonister og selskapsgolfere?
 AR (23. jan 2014 15:43) *  IP
Ove spør og svarer selv: "Og hvorfor skal golf absolutt være så "morsomt"? Igjen et blindspor."

Golf må være morsomt. Fordi det er morsomt å ha det gøy. Å ha det gøy er noe av det viktigste her i livet. Noe alle prøver på.

Golf bør være mye mer enn PGA Tour, LPGA Tour og Europa Tour.

Se på andre idretter hvor man driver med løkkefotball, street basket mot en kurv, "spaserturer" på langrennski, slappe svinger ned en alpinbakke etc..

Golf trenger å fornye seg. Se på langrenn; mange nye og spennende øvelser.

Golf har riktig nok fått long driving, men det trengs nå noe mer. Og kanske ikke så plasskrevende.

Større hull i en del sammenhenger kan bli svært morsomt for mange.

Det er gøy å ha det moro! Enur (23. jan 2014 17:13) *  IP
Marsjmerket i militæret reduseres fra 3-mil til 2-mil, og nå skal golf spilles med større hull? Hva er dette for noe tull? Hvorfor skal alt gjøres så forb.... enkelt? Det må da være mye mer gøy og tilfredsstillende å prøve seg på ting som ikke umiddelbart er så enkelt å mestre?

Nei, behold selve golfen som den er, men rydd opp i en del uforståelige og tullete regler, og bygg flere 9-hullsbaner i litt mer tettbebyggede strøk! Det kan gjøre det lettere å rekruttere unge (og eldre) i nærmiljøet, samt gi travle foreldre muligheten til å ta en rask 9-hullsrunde uten at det tar "hele" dagen. Golf Dude (23. jan 2014 17:39) *  IP
Helt enig med Enur her. Det er faktisk en grunn til at såpass mange mennesker faktisk har valgt golf som sin hobby/idrett i sin nåværende form. Jeg tror dessuten at problemet med å rekrutere unge idag, gjelder veldig mange idretter. Desverre er det slik at alt for mange unge idag velger bort idrett generelt. Ser veldig mange, og da spesielt gutter, som sitter nesten all fritid foran en PC eller et spillkonsoll. Jeg tror det viktigste rekruterings gruppen til golf er voksne personer. Disse må hjelpes over den første vansklige terskelen rent golf teknisk, og her er det mye klubbene kan gjøre. Å henvise til en pro som tar 750 i timen funker ikke. Det må være mye rimligere tilbud i introduksjonen til golf.


 Wilson (23. jan 2014 17:41) *  IP
Jeg tror man skal være varsomme med å endre golf for oss vanlige kontra de beste mht størrelse på hull Feks.
 Ove (23. jan 2014 17:54) *  IP
Tre spørsmål til AR:
1) Hvorfor må golf være morsomt? Og for hvem skal det være morsomt? Proffene, ungdommen eller oss selskapsgolfere?
2) Langrenn har fått mange nye og spennende øvelser, skriver du. Er det sprint du tenker på, for flere kommer jeg ikke på. Du tenker kanskje på nye øvelser med rare ski og brett på beina, men det er noe annet enn langrenn.
3) Tror du vi får flere toppspillere dersom golfbanene endres, eller er det oss vanlige mosjonister du er bekymret for? Gjør det noe for golf som konkurranseidrett at en haug mosjonister faller fra? panser (23. jan 2014 18:00) *  IP
"Tee forward" er kanskje den riktige resepten, men den sitter langt inne da ikke alle i samme ball vil bli med på dette.
Det å kunne nå green i "regulation" gjør vel spillet noe morsommere? Eller er jeg på ville veier? Wilson (23. jan 2014 18:06) *  IP
Jeg synes golf er morsomt, og de som skal holde på med golf må nok synes at det er morsomt for å fortsette.


 Gunnar Bull (23. jan 2014 18:12) *  IP
12 hull tror jeg er et blindspor uansett. Da er det vel heller bedre å "legalisere" 9-hullsrunder i større grad enn hva tilfellet er i dag.
 AR (23. jan 2014 18:38) *  IP
Til Ove:

1 Hvis golf ikke er morsomt, er det ingen som gidder å spille. Da er det bedre å dyrke poteter på golfbanene. Golf skal være morsomt for alle. Derfor forsøker man nå å komme opp med alternativer internasjonalt.

2 Jeg tenker på sprint, fellesstart, skibytte, lagsprint og kortere stafettetapper, korte løyper som gås flere ganger på 5-mila etc..

3 Vi får trolig bedre og bredere rekruttering. Det er viktig at mange spiller golf slik at vi kan opprettholde golfbaner og ikke må legge ned. Jeg er generelt bekymret for den synkende interessen for golf i den vestlige verden.

Det var klare svar på de 8 spørsmålene du bakte inn i tre punkter.

Men jeg regner med at du ikke er fornøyd og kommer opp med 16 spørsmål til. Har jeg rett i det? barce (23. jan 2014 19:24) *  IP
Rart å skulle endre på en global "sport" som over 4-500 år har utbredt seg til alle verdens hjørner og har millioner av spillere, kun fordi det er en liten nedgang som kan være helt eller delvis knyttet andre forhold enn selve golfen!

I golf har man forresten langt flere spilleformer enn i langrenn, så de argumentene er syltynne AR!

Disse debattene er helt tullete spør du meg! Tor-Arne (23. jan 2014 19:26) *  IP
Her blir det mye snørr og barter i suveren blanding.
Hvem og hva skal vi gjøre det mer moro/endre spillet for?
Rekruttering?
For de som ikke slår langt nok?
For de som ikke er gode nok?
Beholde mosjonsgolfere?
For at folk ikke har tid til å ha det moro i 4 timer, men kun i 2?
Jeg ler ikke hele veien til banken når jeg spiller golf, men jeg har det jæ... moro når spillet går bra. Mer moro trenger ikke jeg. Blir enkelte hull for lange, så får jeg heller finne meg i det og slå et ekstra slag. Blir ikke mer moro om jeg spiller alle lange hull fra rød tee.
Crocket er jo et spill som de fleste vil mestre, så det er et godt alternativ for de som skal ha mer moro enn det en golfrunde vil gi.!

 Christian (23. jan 2014 19:48) *  IP
Det er ikke umulig at vi ser begynnelsen på en deling av golfsporten.

TaylorMades Mark King har visjoner. Køller som er ulovlige etter dagens reglement blir vist fram på PGA Show. Han ønsker seg færre og enklere regler. Og enklere, artigere baner. Mer teknologi inn i spillet, helst med iPad og andre dingser i golfbilen. Det skal være sosialt. Deling på sosiale media.

Nike har også vært inne på noe lignende. For noen år siden viste de fram en ryggsekk med feste for golfkøller. Urban golf, eller streetgolf. Og en bane med et golfhull formet som en lysende "swoosh" slik at den kan sees fra fly.

De store produsentene har enormt mange ideer som ikke er tillatt etter dagens regler.

Den nye golfsporten vil eksistere sammen med tradisjonell golf. Det kan virke overflødig, vi kan jo også i dag spille akkurat slik vi vil og etter de reglene vi vil når vi spiller alene eller med kamerater. Problemet er at golf i de store landene - USA og UK - er bundet av gamle regler og oppfatninger om hvordan ting skal foregå. Det er uhørt for menn å ikke spille fra en tee så langt bak som mulig. Eller å spille bare 12 hull. Golf skal være 18 fra back tee. Helst med blades og en driver de aldri klarer å treffe med. Disse golferne må få et ekte, fullstendig tilbud som er stort og viktig nok til at de vil bruke det. Et ekte alternativ til tradisjonell golf, men ikke en erstatning. AR (23. jan 2014 20:04) *  IP
barce; det må noe nytt inn i golf for at golfen ikke skal sovne. Jeg mener ikke at ALLE skal spille med større hull - kanskje en gang i blant? Proff-golfen er bra som den er, men de store aktørene er enige om at noe må gjøres for at golf skal bli mer attraktivt for nye spillere og holde på de gamle. De er åpne for gode forslag som kan bringe golf videre. Vi som skriver her er for en stor del fullstendig hekta på golf og blir av mange ansett som reinspikka idioter på mange måter. Vi trenger ingen endringer. Men vi må tenke litt videre, bredere og mer langsiktig.

Christian har et god innlegg over.

Jeg synes selv det hadde vært spennende å spille med større hull. Tenk hvor morsomt det ville blitt når 10-15 handicappere kan senke flere putter! Moro. Når fire mann spiller en eller annen form for match en lørdag formiddag, tror jeg underholdningen underveis blir mye bedre.

I stedet for poenglaget i Stableford som man går lei av når man ikke gidder å trene mer. Jeg tror Stableford for øvrig er en viktig årsak til at så mange slutter med golf. Ove (23. jan 2014 20:05) *  IP
AR, jeg tror du og Wilson blander "morsomt" med "spennende" eller "hyggelig". "Morsom" er det samme som å smile og le av noe, og det er vel ikke akkurat det vi gjør på golfbanen. Men spennende er det! Hvert eneste hull og hvert eneste slag. Det er det som gjør golf til en fantastisk sport, for alle.

Dersom du spør proffene, ungdommen og mosjonistene om det er gøy å spille golf, og at de ikke kan spille uten å ha det moro, så tror jeg du får rare svar.

Og eksemplet med korte runder som gås 6-7 ganger på 5-mila er det verste nye som har skjedd langrennssporten. Det har ødelagt den øvelsen, sammen med fellesstart. Ikke mange er enig med meg i det...

Ellers helt enig med barce og toekst ovenfor. 007 (23. jan 2014 20:08) *  IP
--- Takk skal du ha, 007! Nå skjønte jeg det :-)

AR ---- Ove (23. jan 2014 20:11) *  IP
Jeg postet mitt innlegg før jeg så det siste fra AR.
Mer spennende med større hull, skriver du. Du mener vel mindre spennende. Å få ballen i hullet med større hull er å lure seg selv, når vi vet at det er "juksegolf".

Stableford har gjort at vi som har golfen som hobby, har begynt med golf. Den er helt avgjørende for at vi fortsetter også. Skulle vi liksom ha begynt golf som rent slagspill fra første dag? Og hvordan skulle vi ha beregnet handicap? barce (23. jan 2014 20:15) *  IP
Hva tror du hadde skjedd hvis bogstad hver lørdag brukte dobbelt så store hull på banen?

Hva tror du hadde skjedd hvis miklagard hver søndag tvang alle av banen etter ni hull...

Kom med noen argumenter med skikkelig innhold! barce (23. jan 2014 20:29) *  IP
Golf økte i USA og England fram til 2005 hvor vi hadde all time high. Siden 2008 har sporten "stupt" (lurer på hvorfor!). Nå øker den i popularitet i begge land..

Hva er problemet? AR (23. jan 2014 20:39) *  IP
barce, det er ikke dette det er snakk om!

Man skal ikke jage bort folk fra golfbanen, men ganske enkelt få flere til å synes det er moro å spille golf. Da trengs det nytenking og fornyelse, som i andre idretter. Frank (23. jan 2014 20:56) *  IP
Begynn med en kraftig forenkling av reglene. Ellers er det nok riktig som AR påpeker at stableford jager mange av banen. Større hull vil nok gjøre det mer moro for hobbyspillerne, men trolig gjøre proffturneringer ekstremt jevne, og kjedelige.


 tilskuer (23. jan 2014 21:06) *  IP
Jeg føler at jeg er mest enig med Ove og barce m.fl her. Hva er poenget med å "ødelegge" golfen for å lokke til seg folk som ikke er interessert i golf. Taylormade og andre produsenter har sikkert visjoner, men deres største visjoner er vel å selge ennå mer utstyr vi strengt tatt ikke trenger. Det vil selvsagt skje endringer også innen golfsporten, men jeg håper lengst mulig at det vil skje litt mer i tråd med golfens lange og stolte tradisjoner. Sett i lys av debatten rundt langputtere ser det ut som at vi ikke trenger å være veldig redde for at endringene skal skje for fort. Kjell249 (23. jan 2014 21:21) *  IP
AR: sammenligningen med langrenn er dessverre ikke logisk. Langrenn har endret hvordan ELITEløperne konkurrer for å gjøre det mer TV vennlig. Ønsker du at golf skal gjøres mer tv vennlig, ved å endre konkurranseformen for de beste? Nei, for det skriver du lengre ned.


 mimung (23. jan 2014 21:28) *  IP
Andre former for sport som lager endringer for at det skal bli mere morsomt, gjør dette for at det skal være morsomt for TV-seere. Dette gjelder i hvert fall de endringene som har blitt gjort i langrenn.
Golfsporten har tydeligvis hvert morsom nok i flere hundre år.
Lag flere utslagssteder som sier hvor langt man går, kutt ut gul og rød osv. Disse teesteder må selvsagt slopes. Da blir det moro da ! Trond Kracht (23. jan 2014 21:32) *  IP
Interessante innlegg vedr rekruteringen til golfen.
Noen tankekors : Tenk som 12 - 16 åring å møte en haug av oss gamle "tullebukker" som både vet alt og vet nøyaktig hvordan golfen skal spilles. Regler opp og regler i mente. Hvilken festforestilling når alle vennene er på fotballbanen eller sitter med spill på dataen. Som et land med elitespillere har vi spillt totalt fallit. Dette kan aldri bli morsomt før ledere og trenere gjør det morsomt. Nytt tankekors : Spillte senest siste sommer på en svensk golfbane hvor vi opplevde følgende - ca 30 m fra teestedet på hull nr 8 hadde en familie med mor/far og 3 barn i alder fra 5 -7 og 11 år satt igang engangsgrillen , koste seg med pølser og drikke. På toppen av dette pratet de og lo skikkelig høyt noen ganger.
PÅ spørsmål til far var svaret meget enkelt : Tror du jeg kan få med meg barna på golfbanen hvis dette ikke er morsomt eller hyggelig ? I tillegg hadde banen 7 forskjellige teesteder fra ca 6800 m og ned til ca 2400 m.
Noe for alle og ifølge klubbens ledelse var dette en kjempesuksess.
Her hjemme har jeg opplevd utallige ganger at mor/far må bære køllene ut av bilen og bort til drivingrangen, tonen er allerede amper og alt blir deretter.
Tenk om vi kunne få feks Furuset og Vålrenga s smågutt/småpikelag i ishockey til å spille golf ? Kanskje noe hadde skjedd ?? Wilson (23. jan 2014 21:33) *  IP
Jeg tror golf for eliten kunne gjøres morsommere/mer spennende.

Det er i grunnen bare på siste runde at jeg synes det er spennende å følge med.

Ang golf på TV, jeg synes det er moro når de setter på tracer (tror jeg det heter) på ballen.
Da ser man jo virkelig hvordan den flyr

http://www.youtube.com/watch?v=H0FfkyzhDoA barce (23. jan 2014 21:40) *  IP
Den morsomme varianten av golf, er minigolf.. Ikke så veldig populært akkurat!

Freesbee-golf og fotball-golf er alternativer for de syns vanlig golf er kjedelig! Burde vært tiltalende for de unge.. Kan ikke se at det blomstrer der i gården!

Golf-boomen i perioden 1970-2000 kan ikke vare evig i vekst, og deg er naturlig med en justering. Særlig når man har en finanskrise globalt! At antall baner reduseres, er ikke et problem - men en løsning!!
 mr.fox (23. jan 2014 21:55) *  IP
Går jeg av banen etter 18 hull med par fordi hullene denne dagen var vesentlig større vet jeg ærlig talt ikke om jeg vil synes det var noe gøy. Skulle hjemmebanen min fks. ha større hull en dag i uken ville jeg nok konsekvent oppsøkt andre baner denne dagen. Skal jeg spille golf vil jeg gjøre det på en ordentlig måte og ikke få tildelt fordeler som ikke har noe med golfreglene og gjøre.
Men for all del, helt ok og prøve div. ting for å fange opp nye spillere, ikke meningen og være negativ til det, men jeg foretrekker dagens. Ove (23. jan 2014 22:00) *  IP
Enig med barce. Eksemplet til Kracht synes jeg er temmelig idiotisk. Kan ikke barna bli interessert i golf uten at familien griller på fairway, da er det bare å gi opp. Totalt misforstått motivasjonsforsøk.
Skal en talentfull og ambisiøs ungdom/junior motiveres til å satse på golf fordi vi skal gjøre det morsomt for ham? Hva slags inngangsbillett til elitegolf er det? Det er tvert imot seriøst og slitsomt, pluss interessant og hyggelig. Og veldig spennende.

"Morsomt" om golf brukes av flere her, ser jeg. Dere smiler og ler under hele runden da? Golf er spennende, i 4 hele timer! Både å spille og å se på. Enur (23. jan 2014 22:12) *  IP
Bra innlegg, mr.fox! Helt enig med deg!


 mr.fox (23. jan 2014 22:40) *  IP
Ja Ove, jeg har det i hvert fall morsomt på banen. Om jeg ikke ler hele tiden (selvfølgelig gjør man ikke det) så skal du vite at jeg smiler veldig mye på en runde. Er blitt såpass gammel nå så jeg skjønner hvor privilegert jeg faktisk er som kan gå der å kose meg. Har aldri ment at 18 hull er for mye. Tvert i mot, synes det er synd når jeg er ferdig, men så er jeg i overkant ivrig da):


 Ove (23. jan 2014 23:10) *  IP
Enig med deg, mr. fox. Jeg koser meg alltid på banen, og foretrekker å spille 18 hull, selv om jeg er "gammel".
Jeg er dessverre litt kverulantisk når det gjelder bruk av ord, derfor mener jeg at "morsomt" bare skal brukes om noe som er - nettopp - morsomt. Altså at vi ler av det.

Jeg smiler også under runden, over beliggenhet og natur og vakre hull, og kanskje et godt slag eller tre. Men da har jeg det ikke "morsomt", bare hyggelig. Kølle Nils (23. jan 2014 23:45) *  IP
Ordet ”morsom” betyr ifølge bokmålsordboka:

underholdende, festlig, munter, artig, lattervekkende, hyggelig

Så, Ove, du har det nok morsomt (hyggelig som du skriver) da du spiller golf. barce (23. jan 2014 23:54) *  IP
Det er også et faktum at det ikke er mye lek og moro på fotballtreninger til åtte-åringer! Allikevel flokker de til.. Golf er golf, og alle kan ikke like det! Men som for fotball, hvor målene og banen justeres iht alder, så tilpasser man vanskelighetsgraden etter hvert som barna blir eldre og dyktigere. Dette skjer selvsagt i dag, og er helt på siden av hva AR tar opp her!


 Christian (24. jan 2014 00:30) *  IP
Viktig at alle forstår at det ikke er snakk om å bytte ut noe. Det er ingenting som skal komme i stedet for noe. Eventuelle nye konsepter kommer i tillegg til den golfen man som etablert spiller elsker.

Tenk hvis inngangsporten for golf var gøy, morsom, inkluderende og lettere enn i dag. Lav terskel. Mye folk. Engasjerende.

Men disse skal videre. De skal ønske å lære mer, være ivrige, og spille den tradisjonelle formen for golf. Gi dem en smakebit. Få dem på kroken og aldri slippe dem igjen :)

Barce nevner minigolf som den morsomme delen av golf. Det blir litt for tegneserieaktig. Det skal være preg av ordentlig golf men med elementer som gjør det lettere og mer gøy.

Det er så viktig å vite at det aldri er snakk om å bytte ut noe. Vi skal bare gi plass til alternative former for golf og inkludere dem i miljøet. barce (24. jan 2014 01:01) *  IP
Da gjenstår det pay and play baner med i all hovedsak par 3 hull.. De fins det tusenvis av i USA.. Dessverre tror jeg prisen for slike mini-anlegg er for drøye her i kalde nord..

Hva med å heller gjøre det enklere for barn å trene til en lav kostnad? 3000 i året for 4 timer trening hver uke - hele året? barce (24. jan 2014 01:02) *  IP
Hva med å ha en pro i klubben som jobber for fastlønn, og bruker arbeidstiden sin på ringen og nærspillsområdet hele sesongen og gir alle medlemmer leksjoner gratis????


 Christian (24. jan 2014 01:54) *  IP
Økt bruk av pro er helt klart en god ting. Men jeg har ikke troen på tradisjonell trening.

På PGA Show viste TaylorMade fram "shuffle board golf". Forskjellige soner der du får poeng. Jeg har sett mange VTG kurs på treningsgreenen. Utrolig mange som sliter voldsomt med putting, hvorfor ikke gjør det å kontrollere ballen til en lek?

Og for ungene - Whirly Golf. Små slott/borger der ungen chipper inn i forskjellige soner og høyder. Ballene er lett å få i luften og flyr kun litt over 20 meter. Minner sikkert om Almost Golf.

Det må kunne være plass til andre former for golf på eksisterende baner. Hvis man er redd for dette med hullstørrelsen så tror jeg faktisk det er noe av de siste man vil innføre. Fascinasjonen ved den lille koppen finner vi også hos selv den enkleste nybegynner. Nøkkelen ligger heller i hvordan man kommer seg dit. Tor-Arne (24. jan 2014 08:22) *  IP
Det er nok mye riktig i det Ove innledningsvis stiller spørsmål om; hvem er det vi snakker om.
1.Elitespillere
2.Amatørene som håper å bli elitespillere
3.Middelaldrene og gamle hackere
4.Barn og ungdom med tanke på rekruttering

For gruppe 1 og 2 er det vel ingen grunn til å endre det fundamentale. De skal jo spille slik det er forutsatt og har noen varianter av konkurranseform som oppleves som morsomt. Da er det ofte snakk om en eller annen form for lagspill.

For gruppe 3 er det slik at vi også kan benytte gruppe 1's varianter av konkurranseform pluss å være flinkere til å benytte forskjellige teesteder. Det er en kjensgjerning at man ikke slår lengre og lengre jo eldre man blir og det må man bare finne seg i. Alle synes det er moro å mestre sin idretts utfordringer, selv om dette ofte blir på et lavere og lavere nivå etterhvert som årene går. Oldboysidretten er vel ikke det mest moro man kan se på, men som deltaker har vi det svært morsomt.

Og så har man kommet til kjernen av utfordringen i norsk golf, gruppe 4. I alle de andre ballidrettene er det snakk om lagspill. Det å kunne være en del av laget tror jeg er svært viktig for barn og ungdom. "Vi" begrepet tror jeg er bærende for god rekruttering. Å få dette overført til golfen er nok en utfodring.Golf er jo egentlig et ensomt spill og ute på banen er du alene. Alt er egentlig avhengig av at "jeg" blir bedre, "jeg" spiller mot meg selv osv osv. Å mestre golf på et greit nivå for et barn tror jeg er vanskeligere enn i andre ballidretter. Og nettopp derfor er jeg enig i at man må lage variasjoner for at mestringen skal bli enklere. Her må gjerne større hull, barnetee, "runden" består av de letteste hullene (hvis slike finnes). Og det aller viktigste, er at golfen må introduseres der hvor barn faktisk er til stede! Losby's opplegg mot barneskolene er jo glimrende, men de må selv skaffe midler for drive det videre. DETTE BURDE GOLFFORBUNDET STØTTE MED "ALT" DE HAR AV MIDLER.
Penger er jo alltid en nøkkel, men klubbene kunne jo gå i sammen og tilby "golfcamp" til barn. Skulle tro at også det lokale næringslivet ville være positive til å sponse et slikt tiltak. barce (24. jan 2014 08:33) *  IP
Jeg mener at det er gruppe 3 som er kritisk å rekruttere hvis målet er mer å unngå konkurser av anlegg etc.. Tror dere henger dere opp i elitesatsing, og det er en helt annen skål! Barn og unge er mer kostnader enn inntekter, isolert sett!

Dessuten tror jeg den viktigste faktoren for at barn begynner å spille, er at far eller mor spiller!

Nei, få flere kvinner til å begynne!

Flere rundt 40/50 må med!

Kommunene må sterkere inn på anleggssiden! AR (24. jan 2014 09:17) *  IP
Så hyggelig at tråden har tatt seg opp til å bli konstruktiv! Mange gode forslag og tanker.

NGF og mange klubber arbeider med å få flere damer til å spille golf.

De fleste damer, i hvert fall litt opp i årene, bruker en hybridkølle når distansen er 100 meter eller mer. Der bruke menn en rolig wedge. La disse damene spille fra tee-steder som ligger mye lenger fram enn de fleste gjør i dag. Da er vi kommet et langt sted videre.

Bare som et eksempel.

De tre innelggene over er gode og kontruktive i mine øyne. Swaggart (24. jan 2014 09:47) *  IP
Tilgang til baner som noen nevnte i starten av debatten her er helt essensielt. Spesielt hvis målet er rekruttering blandt de yngste.
De fleste banene i dette landet ligger i skogen eller bokstavelig talt helt på jordet.
Når barna er avhengig av biltransport for å komme seg til banen etter skolen blir det vanskelig.

Kanskje vi burde få "golfbinger" i en eller annen form ? barce (24. jan 2014 09:53) *  IP
Jeg mener da bestemt at en pro som lønnes på fast basis av meldemmene, og har sin arbeidsdag på range/nærspillsområdet - vil være en sikker vinner for rekruttering til klubben!

Se for deg sjarmerende pro som går rundt og småflørter med damene, og gir gutta litt confidence-boost med drivern..

Elixia har skjønt det med PT-er.. De sitter ikke gjemt i et kontorlandskap! (Ja, de tar timesbetalt, men er en del av miljøet)..

Nei, golfklubber er rett og slett for dårlig på salg. Best i klassen er uten tvil Mikla, som uten gode tiltak de siste årene hadde gått dukken! barce (24. jan 2014 09:54) *  IP
Ved nærmere ettertanke, så er tyrifjord også gode på dette..


 Dilter (24. jan 2014 10:38) *  IP
Ang. rekruttering. Jeg kjenner en pro som har en liten sønn som nå har begynt å spille golf. Når de spiller sammen starter sønnen fra et sted på banen som gjør at han har en realistisk sjanse til å klare green i regulation, slik at han kan konkurrere med pappa uten å blande inn forvirrende ting som handicap. At det kan bli et par hundre meter mellom utslagsstedene spiller ingen rolle.

Dette viser en fleksibel tankegang, som kanskje kan anvendes på andre nybegynnere enn barn. Trond Kracht (24. jan 2014 13:22) *  IP
Det var med stor skuffelse jeg leste det siste innlegget til Ove. Håper vi misforstår hverandre ! Regner nesten med det siden vi har samme oppfatning av mange saker. Mitt hovedpunkt er - hvis man ønsker gode spillere for fremtiden -er å få barn interressert i golf. Hvordan dette gjøres er igrunnen helt uten interesse, bare det skjer ! Hvis Ove tilhører den litt sære gruppen herrespillere som ikke kan spille fra dametee uansett, er det ihvertfall ikke håp.
Dette gjelder både når du spiller med små barn eller med kvinner. Uansett må målsetngen være at det skal være plass til oss alle uansett ferdighet -alder og kjønn. Flere kvinner i golfen hadde vært en ønskedrøm. Ikke minst blant de yngre(mange flere gutter hadde også møtt opp)
God tråd du har startet - håper bare noen fra de rette kontorer gidder å lese dette !!!! Ove (24. jan 2014 13:37) *  IP
Mitt hovedpunkt er at golf alltid skal spilles etter de regler som er. Uansett alder, kjønn og nivå. Å lage egne regler for å gjøre det lettere for de unge å bli interessert i golf, er dødsens for dem. Da venner de seg til noe de likevel er nødt til å legge fra seg senere.

Og jeg forstår ikke hvorfor golf (og andre idretter og aktiviteter) absolutt skal være så gøy. Det spesielle med golf er at man konkurrerer mot seg selv. Det blir som å gå enkeltstart i langrenn, og det er jo snart utdatert (èn av seks øvelser i Ol og VM er fellesstart). Golf minner om tittelen på filmen "The loneliness of the long distance runner".
Dersom poden ikke liker denne ensomheten ute på banen, men heller vil være del av et lag, så passer ikke golf for ham. Homer (24. jan 2014 13:51) *  IP
Golf er morsom nok som det er. Å gjøre hullet større og lignende er bare tull og neppe gjennomførbart i praksis. Problemet med gof er at det er:
1. vanskelig
2. tidkrevdende.
Det første er det ikke noe å gjøre med. Spillet er slik det er. Mange som forsøker seg vil falle fra. Det er heller ingen vei utenom at man må legge ned ganske mye tid på trening og spill for å komme opp på et nivå hvor man har glede av golfen. Dessuten er det vel ingen som sier at en selskapsrunde MÅ bestå av 18 hull. Ingenting i veien for å gå av etter 9 eller 12 eller når man føler for det. La golfen være som den er og innse at dette aldri kommer til å bli en aktivtet for "alle". Virker som om alt i dag skal gjøres lettere og at man helst ikke skal anstrenge seg i det hele tatt. Man skal helst få alt opp i hendene. Men sorry, innfor golf er ikke dette mulig. AR (24. jan 2014 13:57) *  IP
Jeg gjentar meg selv. Jeg er for utvikling. Jeg er for nyvinninger. Jeg er for å markedstilpasse seg.

Jeg understreker at jeg mener at konkurransegolf er bra som den er, selv om det også her bør være plass til nyvinninger.

Men vi må få inn nye ting i golfen som kan gjøre inngangsporten til golf større og mer interessant for dem som i dag står utenfor og kanskje vil inn. Christian (24. jan 2014 14:02) *  IP
Liker mye av det du skriver barce.

Golfklubber må selge ja. Og de er stort sett veldig dårlig på det. Kommer det kanskje av at mange i ledelsen ser ut til å komme fra administrative stillinger? Ansett en som har vært daglig leder i en sportsbutikk. Eller drevet restaurant. Er jeg den eneste som har følt at jeg av og til er til bry når jeg besøker en golfklubb?

En pro som forstår mennesker og klarer å være sosial med dem på klubbens treningsområde er gull verdt. Jeg vet at de aller fleste helst vil selge "klippekort" på et treningsprogram som over tid skal gjøre kunden/spilleren bedre. Og jeg er ganske sikker på at den beste måten å selge sine tjenester er å tilby noen "quick fix" på stedet. Man må tøre å gi noe for å få kundens tillit og gi dem lyst til å kjøpe tjenester. Gi dem litt akutt hjelp og du vil få solgt flere timer i fremtiden.

Utilgjengelige baner er et problem. Fana GK må være drømmebanen. Ligger midt i en bydel med 45-50.000 mennesker innenfor 5-10 minutter kjøring. Faktisk kan tusenvis av mennesker gå til banen på ti minutter. Statoil og Aker ligger 2km unna. Norges største kjøpesenter - Lagunen - ligger 700 meter unna sammen med bybanestoppet. Alt ligger til rette for vanvittig pågang. Men folk kommer ikke. Ingen har lyst til å bare stikke innom. Jeg håper vi klarer å snu dette. Naboene mine skal innom Fana. De skal ha lyst. De skal føle at klubben er åpen og har lyst til å ha dem på besøk.

Utilgjengelighet handler både om geografi og folks oppfatning av klubben.

@Ove - Golf skal være gøy. Og det skal være blodig alvor. Det kan og skal være alt for alle. Vi jobber ikke innenfor en begrenset liten boks. Golfsporten har vi et allsidig verktøy som med litt vilje enkelt kan tilpasses alle. Wilson (24. jan 2014 14:03) *  IP
Min sønn spilte golf pga konkurranseinstinktet
Min datter spilte golf fordi det var moro (er det lov å ha det moro?)å være sammen med venninner. Når de spilte scramble sammen var golf knallgøy.
Når hun spilte med oss voksne så var det ikke særlig gøy, ble for mye pes og for lite gøy.

Begge mine barn spilte i tillegg i lagidretter og de ble ganske fort gode i golf, men for jenter betyr det sosiale veldig mye, og der har golf en utfordring

At Ove ikke skjønner at dette kan være begrensende er ikke overaskende Ove (24. jan 2014 14:30) *  IP
Det skjønner jeg absolutt, Wilson. Men spørsmålet er jo hva disse ungene vil med golfen sin videre. Dersom de bare vil ha det som hobby og en lek og uhøytidelig konkurranse med venner, så er det jo flott det du og de gjør. Det er jo slik vi andre mosjonister utfolder oss på golfbanen. Men dersom de vil satse på å bli virkelig gode, så må det en helt annen satsing til. Og da er det ikke om å gjøre å ha det så morsomt...
Golf er jo nettopp ikke sosialt, det er utfordringen. Lurer på om Tutta noensinne savnet det sosiale da hun trente og spilte...

Du skriver om golfen til barna dine i fortid, "spilte". Har de gitt opp golfen? Vidar (24. jan 2014 14:32) *  IP
Barce du glemte Bærum som også er flinke til dette og du glemte sikkert mange andre klubber som også er flinke!

Hvordan vet du forresten om Mikla er best i klassen? Fordi DU er medlem der? Fordi du vet hvordan ALLE andre klubber i Norge jobber?
Blir provosert av alle "besservisserne" fra MIKLA på denne siden.
Merkelig at en klubb med Norges beste bane, egen klasse i ditt og datt må jobbe med Exit løsninger for medlemmene sine.....eller? Burde jo være KØ for å komme inn ikke ut? AR (24. jan 2014 14:33) *  IP
Hovedoppgaven er å få folk til å spille golf. Bare en håndfull vil satse på golf som toppidrett. Akkurat som i andre idretter. Det er antall golfspillere vi ha opp. De som satser kommer av seg selv når/hvis de får det til.


 Wilson (24. jan 2014 14:33) *  IP
Min sønn er hobbyspiller, min datter spiller en gang i året.

De satset heldigvis mer på skole enn på idrett.

I dag er de begge i aktiv trening i tillegg til at de har gode jobber.
Og de har valgt idretter som tar mindre tid (spesielt død tid)

 Gunnar Bull (24. jan 2014 14:48) *  IP
Til Vidar. Barce er IKKE medlem på Mikla.

Og nei, du er IKKE forutinntatt ;-) Zigurd (24. jan 2014 14:54) *  IP
Jeg er forsåvidt enig med begge sider her.

På den ene siden er jeg helt med på at man bør promotere mer varierte måter å spille golf på og forenkle reglene.

Men samtidig bør en være forsiktig med å fjerne for mye av golfens grunnidéer. Spesielt som en slags panikk-reaksjon fordi vi nå har en normalisering etter golf-boomen vi hadde for noen år siden. Vi må ikke glemme at golfen var slik den var da vi fikk boomen også. Like lange runder og like små hull.

Mye av golfens tiltrekningskraft tror jeg ligger i nettopp at man av og til får til noe som er veldig vanskelig. Det skjer sjelden, men vi lever lenge på håp og minner.

Den dagen det å sette en 7-meters putt på 18. green blir møtt med et skuldertrekk, istedenfor å bli slaget som redder en ellers dårlig runde, er det fare for at mange mister mye av interessen. Golf Dude (24. jan 2014 15:02) *  IP
Ser flere her som skriver at golf ikke er sosialt. Dette er jeg ganske uenig i. Å gå sammen med 3 andre i 4-5 timer er faktisk veldig sosialt. Å møtes før og etter runder i klubbhuset er også sosialt. Turneringer med sammenkomster er også sosialt. Golfbanen er faktisk et ypperlig sted å bygge nettverk og få nye venner.


 Ove (24. jan 2014 15:34) *  IP
AR, hvorfor er det så viktig å få opp antall golfspillere?
Gjelder det i Norge eller globalt? Det virker som om du har utropt deg selv til en slags frontfigur for folkehelsen.
Du skriver jo at elitespillerne kommer likevel, uansett antallet mosjonister.
Eller er det antall golfspillende barn og unge du vil ha opp, fordi bredde skaper topp. AR (24. jan 2014 17:56) *  IP
Ove;
1 Det er viktig å få flere til å spille golf av flere årsaker:
a) bedre helse
b) større antall, større mulighet for å få bedre spillere
c) vi trenger å fylle opp golfbanene
d) m.m.
2) Det gjelder både Norge og globalt
3) Jeg vil ha opp antall unge, middelaldrende og gamle gjesp (24. jan 2014 19:35) *  IP
jeg synes at håndball og fotball m.fl skal slutte å tilpasse spillet for barna, det er dødsens for dem. Da må de legge det bort når de blir store.

La 5-åringer spille på fullverdige fotballbaner på 90-100m, med stor ball og etter samme regler som voksne. Først da blir de skikkelig rusta. Og det skal ikke være lett eller morsomt.

Og ungene bør spille golf fra backtee!
 ??? (25. jan 2014 09:32) *  IP
For ikke å blande alt vil jeg ta for meg rekruttering av voksne.
Hvis klubbene ønsker det, tror jeg det kan gjøres betydelige endringer i startfasen.

- Folkehelseperspektivet må ligge i forkant.

- Billig inngangsbillett. Feks første mnd. Får man ei pakke for kr 4-500. Den består av 5 fellestreninger m/instr., ubegrenset egentrening, ubegrenset spill på korthullsbanen hvis man har det, eller hovedbanen fra kl x-x (2 t. I liten trafikk). Etter en mnd kan melde seg inn i klubben (naturligvis tillat før for de som ønsker det).

- Klubben arrangerer aktiviteter på banen der det spilles alle spilleformer, 4-6-8-12-16-18 hull som variasjon. Her kan også andre enn nybegynnerpartiene delta. Samtidig får man tilbud om å gjennomføre opplæring og etablere hcp. For de som ønsker det.

- Selg inn tilbudet der voksne folk møtes.

- Kafeer, pensjonisttreff, slankeklubber, treningssentere etc etc.

Ideen bygger på noen tilbakemeldinger jeg har fått som går på at folk har lyst til å prøve, men klubbene har ikke attraktive tilbud for "meg". Derfor går vi en tur isteden. Pølse med brød (25. jan 2014 10:48) *  IP
Min analyse er at det i Norge er 4 hovedårsaker til nedgangen og utfordringene vi opplever for tiden.

1. Golf er morsomt, men ikke så morsomt at det forsvarer prisen man må betale for å beherske spillet OK så det blir morsomt. F.eks må du minimum legge igjen 50-100 kroner i uken på rangeballer hvis du vil beherske slagene ok. Dette i tillegg til 5-10 tusen i årsavgift og noen tusenlapper i året i bensin, baller, pegger osv. Få ned prisen så kommer flere!

2. Golf er morsomt, men ligger ikke der folk bor og andre aktiviteter nærmere der folk bor er også morsomme.

3. Golf er morsomt, men en gubbeaktivitet dominert av halv og helgamle menn som tar seg selv og spillet sitt for seriøst og ikke tålererer en mer "morsom" tilnæring som barn og kvinner ofte har til spillet. Forstår veldig godt at kvinner ikke gidder være i et miljø og spille med sure gubber som banner vært gang de duffer eller misser en putt, for ikke å snakke om de Neandertal holdningene mange menn har, der kvinner, barn og dårlige spillere bare er i veien på anlegget...

4. Panda (25. jan 2014 11:00) *  IP
hehe gjesp. Den var bra.


 barce (25. jan 2014 11:00) *  IP
Jeg syns det er helt sensasjonelt bra at vi har så mange spillere i Norge som vi tross alt har!

Syns vi skal ha fokus på å beholde flest mulig av dem.

Med den avskyelige langrenns-, fysisk trening-, løping- og syklingfokusen vi har her til lands. Å nyte livet står ikke så jævlig sterkt her til lands, imo!! Wilson (25. jan 2014 11:02) *  IP
Golf har så lav status som fysisk aktivitet at mine kolleger som kun går en liten kveldstur med bikkja mener at de har hardere trening ved det enn jeg har med golfen


 Wilson (25. jan 2014 11:10) *  IP
PMB

Blir du noen gang sint og banner på banen?

Måten du feks foreslår løsning ang sportssjef i en annen tråd tyder på at du ikke er i vater hele tiden Enur (25. jan 2014 11:57) *  IP
Jeg tror nok Pølsas pkt. 4 er den største utfordringen. Blir nok vanskelig å finne en god løsning der.


 Restructured (25. jan 2014 18:51) *  IP
Det må jo være noe fysisk med golf siden siste 9 føles tyngre enn første 9...men fysisk sliten føler man seg nok ikke før etter 36. Så golf blir mest for å ha det gøy.
Og jeg er en av de som synes 9-12 hull skulle vært normen for amatører.
En 18-hulls runde tar 6-8 timer inkl kjøring til og fra og oppvarming...
Ikke for alle men for meg.
Og jeg følger AR i hans argumentasjon om fornyelse. Herlig at en såpass antatt konservativ type tar til orde for det. AR for President (Golf) barce (25. jan 2014 18:55) *  IP
Det som er så flott er at man som regel kan gå av etter 9 hull, eller 12, eller 13.. Alt ettersom hvor lenge man får lov til å være borte fra familie eller annet...


 AR (26. jan 2014 00:03) *  IP
Restructured; jeg er meget radikal - til din orientering.


 Dilter (26. jan 2014 18:19) *  IP
Etter skituren i dag slo det meg at en golfrunde ikke tar særlig lenger tid enn en skitur.


 Gunnar Bull (26. jan 2014 18:21) *  IP
Presis og viktig observasjon, Dilter :-)


 Pølse med brød (27. jan 2014 13:21) *  IP
Ja jeg banner og er sinna når jeg spiller dårlig og går inn under neandertal gruppen av spillere....sikkert ikke overraskende for mange her...

4. Golf tar for lang tid og gir ikke helseffekten mange andre aktiviteter gir på kortere tid... gjesp (27. jan 2014 13:29) *  IP
Da bør du få opp farta om det tar for lang tid, Pølse.


 Ronni (27. jan 2014 14:44) *  IP
En mann skrev en bok om "Vi morer oss til døde". En sann bok, det er nettopp det vi er i ferd med å gjøre.
Vi trenger noen soner der vi ikke trenger å more oss så innmari. Golf burde være en av dem, men.... Ove (27. jan 2014 17:36) *  IP
Den boken gjaldt amerikansk TV, Ronni.


 Ronni (27. jan 2014 20:37) *  IP
Sant nok,men like mye om utviklingen i vår vestlige kultur som sådan.
Mange av poengene hans kan meget godt overføres til andre arenaer, som f.eks sport.
Anbefalt lesning. Ola Wanvik (28. jan 2014 20:29) *  IP
Mye av det som foreslås vil være under uttesting i Trondheim i de kommende sesonger. Par3-bane med meget sentral beliggenhet og Pay&play åpnet i juli i fjor. En studie av utviklingen på banen vil gi fasiten for mange av de forslag som stadig kommer opp når rekruttering diskuteres. I den halve sesongen vi hadde åpent i 2013 kunne jeg se mange positive tegn. Etablerte spillere tok med barn, ungdom, familie, venner og naboer for en introduksjon til golfsporten. Mange som vel egentlig ikke hadde tenkt å begynne, har blitt hekta og planlegger å melde seg inn i vanlig golfklubb. Likevel må golfspillere ta ansvaret med å hjelpe nybegynnere i gang, og på en skånsom måte få dem til å øke tempoet i spillet. Tror mange nybegynnere slutter pga. dette evige maset om tempo-tempo. Særlig damespillere. Stress er det nok av ellers.
Banen er: www.trondheimpar3golf.noSvar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72