Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Wilson - 28. jan 2014 kl. 12:17 *  IP
3 wood vs Driver

http://golfsiden.no/PingRapture3w280114.html

AR

Jeg tipper at en 12 graders Ping G25 driver som faktisk kan justeres til 12,5 grader vil være mye enklere å slå med for de fleste enn den 3 w som du anbefaler.

Ville heller valgt 12,5 graders driver og en 3w med 16-17 grader i bagen
 Fant (28. jan 2014 13:11) *  IP
En wood til 4k? Blir ikke mye salg på denne i Norge.


 Christian (29. jan 2014 00:24) *  IP
Rapture-serien er litt sånn "se hva vi kan klare å lage" for Ping. Har helt klart et marked i Asia og eksklusive miljøer i USA og Europa, men her hos oss er det ingen grunn til å velge den framfor f.eks. G25.

Skaftlengden vil påvirke hvor lett det er å slå driver vs. fw. Kortere skaft på driveren vil påvirke presisjonen positivt.

Men - den viktigste faktoren er golferen. Det er vel opplest og vedtatt at menn svinger 120% når de drar fram driveren :) Hodet har andre tanker og kroppen bedre bevegelser - for mange - når de bruker fw eller hybrid fra tee.



 Wilson (29. jan 2014 09:42) *  IP
En 13 graders 3 wood er ikke for hvem som helst hvis ballen skal slås fra fairway. Tror den kun egner seg for meget godde spillere.

For 15-20 år siden var drivere og 3 woods marginalt forskjellige mht til hodestørrelse.
Da var det fornuftig å bruke 3 wood med høyere loft enn en driver.

Med dagens drivere med 460CC så er jeg ikke i tvil om hva som er enklest om man bruker 12,5 graders driver kontra en 13 graders 3 wood.



 Christian (29. jan 2014 14:45) *  IP
13 grader er vrient fra fairway ja. Det er en typisk utslagskølle.

Effekten av slagflaten er nå kun få prosent unna på fw i forhold til driver. Hodestørrelsen i seg selv avgjør ikke hvor tilgivende køllen er. Det vil trolig være lettere å få konsistente resultater med et fw hode. På driverhodet vil de fleste spre balltreffene ut over en svært stor flate.

Du tviler ikke på at 12.5 driver er enklere enn 13 fw. Jeg er ganske sikker på at i en testgruppe vil de aller fleste få langt bedre resultater på spredning og like god lengde med fw. Det er faktisk noe jeg har tenkt å se nærmere på i år :)



 Wilson (29. jan 2014 15:20) *  IP
Grunnen til at jeg tror at en 12,5 graders driver er mer tilgivende er at et stort køllehode vil gi mer selvtillit + at den har et større område i treff-flaten hvor den gir bedre lengde.

Men, om du tester så blir det spennende å høre.
Skal man få et riktig resultat bør flere spillere teste



 Christian (29. jan 2014 18:21) *  IP
Så mange spillere som mulig. Og forskjellige grupper. Tenkte først å ta det på kun damespillere (må ha mer damestoff) men utvider det gjerne siden det er et interessant tema.

Mitt problem med størrelsen og selvtillit er at med hodestørrelse vokser den ganske uproporsjonalt :) Menn blir overmodige, svinger for fort og slår mer bredt enn langt.

Testtur til Portugal sammen med Dansk Golf i februar. Da har vi Trackman og en pro med erfaring på høyt nivå. Kan være greit å sammenligne hans resultat med amatørenes.



 Christian (29. jan 2014 21:13) *  IP
En liten greie med prisen. 3999,- er drøyt, men Tour Edge Exotics CB Pro klarer å toppe det. Veiledende i USA er over 3000,-. Forventer 5000,- her hvis den kommer i butikk (lite trolig).


 tilskuer (31. jan 2014 00:21) *  IP
Jeg mener å huske en test i et engelsk golfmagasin som viste at gjennomsnittspilleren ikke slår vesentlig mer presist med en 3-wood enn med en moderne driver. Til gjengjeld var forskjellen i lengde mellom driver og 3-wood mindre enn vi liker å tro. Men konklusjonen var uansett: fordel driveren.


 AR (31. jan 2014 06:55) *  IP
Den testen ønsker jeg å se. Kan du finne fram til den, tilskuer?


 H (31. jan 2014 12:11) *  IP
http://www.golfdigest.com/golf-equipment/2007-10/golftechdriver


 Gunnar Bull (31. jan 2014 12:48) *  IP
Finnes selvfølgelig ingen 100% sannheter her, mange slår mer presist (og nesten like langt) med 3-wood som med driver.

Men jeg er enig med artikkelforfatteren. Selv har jeg ikke slått et wood-slag på tre år. Min lengste kølle utenom driveren er en 3-hybrid som jeg slår rundt 200 meter. Som utslagskølle (sorry 007) er det mer enn nok hvis driveren blir for lang.

Savner dog av og til en som kunne carret litt lengre på noen innspill, da jeg sjelden klarer å komme meg inn på par5-hull på to slag. Men savner ikke alle feilslagene med wood - de blir ofte mye mer katastrofale enn feilslag med hybrid.




 Christian (31. jan 2014 17:45) *  IP
Den testen fra GD er 7 år gammel. De store fremskrittene på fairwaywood har først og fremst skjedd siden 2012. Jeg snakket med Stachura hos GD. Han var enig med meg i at det gikk et klart skille, fw opplevde en liten revolusjon.

For noen år siden kunne du like gjerne spille med en 10 år gammel fw. Hvis du vil ha max ytelse må du nå ha det nyeste.



 Kølle Nils (31. jan 2014 18:14) *  IP
Og hva er den lille revolusjonen?
Jeg spør av ren nysgjerrighet, ikke for noe annet.



 tilskuer (31. jan 2014 18:36) *  IP
Den artikkelen jeg leste var ikke fra 2007 men adskillig nyere. Mulig den kan ha referert til samme testen for resultatene virker temmelig like. Dessverre ryddet jeg i mine gamle golfblader før jul og kastet de fleste.
Det har vel skjedd ganske mye med driverne også siden 2007.
Uansett: Ta en treer-Wood, reduser loftet og forleng skaftet, så har du vel bra oppskrift på hvordan du skal få den til å bli like vanskelig å slå med som en driver. Når du så øker størrelsen på køllehodet er den vel i praksis slik en driver så ut for noen år tilbake.



 Christian (31. jan 2014 19:10) *  IP
Revolusjonen er egentlig ganske stor. Med køller som Adams Fast12, TaylorMade RocketBallz og Callaway X Hot ble ballhastigheten økt betraktelig. Mer ekstreme slagflater, bedre vektdistribusjon og kanaler er bare noen av punktene.

Mye av den spennende produktutviklingen har de siste årene foregått på fw og jern. De som tidligere jobbet med drivere og maxet ut dem i forhold til prestasjon bruker kunnskap og teknologi fra den tiden i de nye kategoriene. Det er ikke uten grunn at trampolineeffekt har blitt like mye et jernord som driverord.

Det har ikke skjedd mye med drivere siden 2007. Produsentene vil kanskje påstå det. Justering har vært den store endringen men dette har ingen sammenheng med hvor godt hodet er. Hvis du har en gammel driver men føler at du trenger noe nytt kan du heller beholde hodet og kjøpe nytt skaft.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72