Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Rbz - 28. mai 2014 kl. 23:19 *  IP
Motgang

Har havnet i en mørk bakgate jeg ikke kommer meg ut av. Storspilte i fjor og spilte meg ned fra 10 til 6, stort sett på Region Tour og ymse klubbturneringer. I år kan det se ut som utviklingen har stoppet og heller reversert. Ene uken putter man som en full sjømann, neste uken sitter puttingen mens de lange slagene blir dratt mot rough, høyre og ventre. Det er duffing, push og pull. Ser til tider ut som en på grøntkort-kurs. Jeg trener som aldri før og føler alt sitter på treningsfeltet, men med en gang man tee'er ut starter problemene. Det eneste jeg til nå ikke har gjort er å oppsøke en Pro, da det man sliter med endrer seg fra uke til uke. Kan selvfølgelig gå til dne lokale Proen jeg har brukt før, men da med utgangspunktet: "Trenger hjelp med alt".

Noen som har opplevd det samme og har noen tips til hvordan man skal finne tilbake formen?

 AR (29. mai 2014 00:08) *  IP
Dette er velkjent i golf. Du bør nok snakke med en trener. Det er ofte vanskelig å finne ut av dette på egen hånd. Ofte er det bare småting som må rettes på. Andre ganger er det mer omfattende saker som må til.

Grunnteknikken på alle typer slag må være på plass. Dette sørger treneren for.

Så er det bare å drive litt mengdetrening på alle typer slag. Da skulle grunnlaget være lagt for å spille bedre golf igjen.

Lykke til!

OBS: ofte er det en tung vei å gå, men vel verdt innsatsen.



 Amatour (29. mai 2014 08:33) *  IP
Nøkkelordene her Rbz er "..alt sitter på treningsfeltet "; og med under 10 i handicap, så er nok ikke en swing pro umiddelbart løsningen. Ditt problem er mentalt. Du svinger bra på driving rangen. Ubekymret om utfallet av ethvert slag. Du er avslappet og svinger rent, rytmisk med godt tempo. Med en gang du står på tee, med kjente evt ukjente golfere i flighten din, kommer presset. Du har høyere puls, ønsker å prestere best mulig. Plutselig står du foran en fairway som faktisk er avgrenset i landingsområdet i motsetning til det vide feltet på driving rangen. Tvilen kommer krypende inn i hodet ditt og du blir nervøs. Du er ikke alene om denne situasjonen. De fleste av oss er i denne kategorien. Det er ikke noe lett løsning på problemet ditt. Det kan vedvare eller om 5-10 runder så er du kommet videre uten at du gjorde noe spesielt. Vær tålmodig, fortsett å trene på treningsfeltet, forsøk å simulere bane på driving rangen. Det vil gå over av seg selv over tid.


 Gunnar Bull (29. mai 2014 09:49) *  IP
Jeg har relativt god erfaring med det motsatte av Amatour, altså å simulere driving range når jeg er på banen.

Når lengde og retning er bestemt, blokk ut det visuelle fra hodet og tenk at du står på rangen.



 Wilson (29. mai 2014 10:15) *  IP
Enig GB, den der har jeg også erfart


 Rbz (29. mai 2014 15:55) *  IP
Takk for gode innspill! Jeg prøver meg på noen timer med Pro for å sjekke at grunnteknikken er god nok, samt fortsette trening med fokus på visualisere slag på banen. Hadde en ny runde i dag langt på 80-tallet, så tror det kan være best å bruke tiden fremover på treningsfeltet.


 AR (29. mai 2014 21:06) *  IP
Hyggelig Rbz, jeg er spent på utviklingen. Fortell oss gjerne om fortsettelsen.


 Rbz (29. mai 2014 21:13) *  IP
Det skal jeg gjøre, AR. Én måned til golftur i Spania, så det er bare å starte med jobben å finne tilbake formen.


 AR (29. mai 2014 21:29) *  IP
Jeg svarer gjerne på spørsmål underveis hvis du er interessert.


 PING (30. mai 2014 11:32) *  IP
Er selv 5 hcp'er og sliter med mye av de samme tingene som Rbz. De siste 2 årene har det gått veldig mye opp og ned. Slår gode slag innimellom men veldig ujevnt. Hadde en veldig interessant opplevelse for et par uker siden. Spillet satt dårlig og selvtilliten var på bånn. Reiste så på golftur til Portugal og spilte min livs golf. Alt var lett.
Når jeg så var tilbake i gamlelandet var alt som før. Tviler på at teknikken blir så mye bedre/dårligere i løpet av noen dager og heller vel til at det må være mentalt.



 Rbz (30. mai 2014 11:54) *  IP
Det er i det minste en liten trøst at det er flere som sliter med det samme eller har opplevd det før. Golfen er brutalt ærlig og til tider utrolig frustrende. Det er rart man gleder seg hver gang man kjører til klubben, for så å få selvtilliten sablet ned, gang på gang. Men, det er jo forbanna kjekt for det. Én chip-in kurerer mye gruff.


 AR (30. mai 2014 21:15) *  IP
Når det går dårlig i lengre perioder med spillet, men plutselig går det bra en kort periode, da er det mye som tyder på at grunnteknikken er svak. Da blir det bra spill i en kort periode, men teknikken er sårbar. Dermed blir det dårlig spill over lengre tid igjen.


 PING (31. mai 2014 22:51) *  IP
Enig AR.

Noen ganger stemmer timingen og da virker det meste.
Med en god basic teknikk tror jeg ikke variasjonene blir så store



 olle (03. jun 2014 10:41) *  IP
Ja, må si meg enig, AR/PING og andre. Jeg slår enkeltslag og spiller i sekvenser bedre enn for to-tre år sida, men hcp sniker seg jevnt oppover. Tror absolutt manglende tid til å terpe basisteknikk må få skylda, pluss for lite trening generelt.

Samtidig er det faktisk stort sett litt artigere å spille nå enn før - kanskje fordi en er så ekstremt sultefora:)



 Rudolf fra Revetal (03. jun 2014 12:49) *  IP
Hvordan få slutt på motgangen: se denne instruksjonsvideoen (lenke under), gjør akkurat som instruktøren sier, tren dette i noen dager, så vil alle dine problemer forsvinne i løpet av kort tid!

http://video.about.com/golf/Golf-Swing-Basics.htm



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72