Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Gjest - 11. jun 2014 kl. 14:51 *  IP
NGF KUTTER KOSTNADER

Fra golfforbundets hjemmeside:

NGF kutter kostnader

Årets lag-EM for herrer og damer går uten norske lag

Tall fra idrettsregistreringen tilsier et fortsatt fall i medlemsinntektene. I tillegg er markedsinntektene lavere en forventet. Det har medført at NGF har valgt å iverksette tiltak for å kutte kostnader.

De fleste kuttene er gjort med tanke på at aktiviteten ikke skal berøres. Likevel har NGF måttet meddele EGA om at Norge ikke stiller med lag i lag-EM for amatører som går av stabelen i Finland i juli, hverken i dame- eller herreklassen.

Aktuelle spillere for EM-laget vil i stedet få et annet sportslig tilbud

Er dette en konsekvens at man bruker penger på Solheim Cup? Uansett, hvor dypt kan egentlig NGF falle. Dette er uberflaut.

 Enur (11. jun 2014 15:02) *  IP
Heia NGF! (Og god bedring!).


 Gjest (11. jun 2014 15:13) *  IP
Skal bli spennende å lese hva de uavhengige journalistene mener om dette.


 Zalo (11. jun 2014 15:31) *  IP
Kan man ikke i første omgang kutte ut bladet norsk golf. Alt er jo tilgjengelig på nett


 Gjest (11. jun 2014 15:59) *  IP
Jeg er sjokkert dersom denne beslutningen er fattet av et enstemmig styre. Hvis vi ikke kan være med i EM så må man nedlegge Solheim Cup umiddelbart. Det hadde vært kult men vi har dessverre ikke pengene til det basale engang.


 Fant (11. jun 2014 21:04) *  IP
De har ikke spillere å stille med heller.
I fjor (eller forfjor) ringte de jo desperat rundt til gamle landslagsjuniorer (som ikke er aktive) for å klare å stille lag. jack nickløs (11. jun 2014 21:25) *  IP
De har massevis av spillere som kunne spilt ok på disse EM-ene i år.


 Gjest (11. jun 2014 23:13) *  IP
Gutta rykket vel ned i fjor etter elendig spill så det kan man kanskje skjønne. Men på damesiden kunne vi muligens knivet i toppen med et av de beste lagene på lenge. NGF prioriterer som vanlig juniorene som eneste forbund innen idretten. Ikke rart man sliter med å få frem proffer.


 Wilson (11. jun 2014 23:17) *  IP
Men til dere som kjenner til det;
Hvilke spillere ville dere sendt til EM?

Det er jo kun for amatører.
Og de beste norske har vel ofte gått tidlig over til profesjonell spill Undrende (12. jun 2014 09:55) *  IP
Her er det en del å ta tak i.

Markedsinntektene er lavere enn forventet. - Da har man enten feilbudsjettert, alternativ har markedsavdelingen gjort en for dårlig jobb.

Nedgang i medlemstall er som forventet, og har man ikke skjønt dette burde man kanskje ikke drive med lederskap av et golfforbund.

Inntektene er som forventet, her burde man ikke skylle på utenforstående faktorer.

Skal man spare penger er det fornuftig å se på hva de 11 i idrettsavdelingen produserer i forhold til hva man som utenforstående kunne forvente at de produserer. Her har man titler som:

Idrettssjef
Idrettsutvikler
Spillerutvikler
Spill- og turneringskonsulent
Spill- og dommerkonsulent
Trenerutviklingsansvarlig
Trenerutvikler
Landslagstrener

Det er vel ikke all verdens resultater disse har produsert, men fine titler er det i hvert fall. Man kunne fint klart seg med halvparten av disse stillingene. Ser ikke at har løftet golfen framover de siste fem årene. Gjest (12. jun 2014 11:03) *  IP
Veldig enig med undrende. Hva gjør egentlig alle disse menneskene hver dag? Vi nedlegger nærmest herre og damelaget uten at man tar grep på de administrative kostnadene. Men dette kommer vel i neste omgang.

Jeg har en snikende følelse av at ressursene de siste 10 årene har blitt satt inn på juniuorsiden og at man har neglisjert herre og damesiden og da er det ikke rart at man mislykkes totalt med å få frem proffer.

Lag man kunne stilt med til Wilson

Herrer

Ventura
Krogh
Gjesteby
Hovland
Halvorsen
Olsen

Damer

Daffinrud
Skaug
Hagen
Bruun
Wold
Nordaas

Jeg tror damene kunne kjempet om en medalje, og kanskje herrene også på en god dag. Pølse med brød (12. jun 2014 11:20) *  IP
"De fleste kuttene er gjort med tanke på at aktiviteten ikke skal berøres."

NGF, hvilke kutt er dette og hvor mye utgjør de??

En totalt latterlig beslutning gjort av en gjeng med arkivarer der eneste ambisjon er å holde fast på jobben sin og sørge for at lønna er så god som mulig.

Hadde det vært en leder i NGF med baller ville han fyret ut halvparten av de som "jobber" der minst og bruk pengene på aktivitet for de unge som er eneste måten å bygge opp igjen golfruinene på.

Mottoet synes å være at de som spiller golf er til for at NGF skal ha det bra, virke som en større og sterkere organisasjon enn de er og fortsette å late som det er en talentbase og en spillebase der som forsvarer et stort byråkrati....

Som jeg har sagt i åresvis, det er ikke noe i Norsak golf som tilsier noe i nærheten av det byråkrati NGF legger opp til.

Legg ned hele dritten og gi pengene til klubbenes barnesatsing. La klubbene bli sterke og organisere nødvendige tilbud selv. Wilson (12. jun 2014 11:21) *  IP
Takker så mye Gjest.

Jeg er bare ikke nok oppdatert på hvilke amatørspillere vi har som er aktive.
Trodde Daffinrud skulle ret over til Pro Gjest (12. jun 2014 12:51) *  IP
Veldig uenig med PMB, vi må aldeles ikke nedlegge NGF. Men en re-strukturering til mer målrettet- og resultatorientert drift av NGF er overmoden. Det viser EM beslutningen med all tydelighet. Jeg er fortsatt i sjokk. Hva hadde skjedd dersom skiforbundet eller fotballforbundet uker før et mesterskap trakk laget pga budsjett. Har man virkelig så dårlig økonomistyring at man må ta slike drastiske beslutninger like før turnerinstart. Etter mitt skjønn bør golftinget vedta hva man ikke kan gjøre for å unngå slike ting. Meget skuffet over et styre som her tydelig viser manglende kompetanse. Man skal aldri kutte innefor kjernevirksomheten først, det er siste utvei. Men som alle vet er jo NGF styret administrasjonsstyrt.


 Wilson (12. jun 2014 12:54) *  IP
Det er vanlig at de som blir pro deltar i EM og så blir pro deretter.


 Gjest (12. jun 2014 13:25) *  IP
Da Solheim Cup prosjektet ble presentert på golftinget ble golftinget lurt. I etterkant viser det seg at økonomien er så skakkjørt at man må gå til drastiske kutt i den sportslige satsingen. Dette tatt i betraktning ble Solheim Cup søknad vedtatt på feil premisser. Hvem som har lurt hvem vites ikke. Men tradisonen tro I NGF så er det vel administrasjonen som, har ført styret bak lyset.

For min del så skulle jeg gjerne sagt ja takk begge deler. Men under rådende situasjon er vår sporslige satsing (bygge golfnorge) langt viktigere en å svi av millioner på en Solheim Cup søknad der resultatet kan bli null.

Uansett, total mangel på økonomistyring og kostnadskontroll er noe ethvert styre ikke kan leve med.
 Wilson (12. jun 2014 13:35) *  IP
Lånte du nicket mitt Gjest? He he


 Gjest (12. jun 2014 13:39) *  IP
Feiltakelse, beklager Wilson


 Gjest (12. jun 2014 15:00) *  IP
Ser at generalsekretæren kommer med sine bortforklaringer på Norsk Golf.

Det generalsekretæren har gjort er å kutte i all aktivitet (det positive) og behold administrasjonen (kostnadene). Slik agerer kun en som er grunnleggende byråkrat. DE siste 10 årene har sporslig administrasjonen dobblet seg mens aktiviteten er halvert.

Jeg er spent på hva AR, Kracht (er vel litt mye i lommen på NGF adm), og Espelid) mener om saken.

Her er bortforklaringene (fra NGF's egen kritiske journalist):

– Årsaken er den øknonomiske situasjonen forbundet er i. Vi har fortsatt et dropp i medlemsinntektene, og vi har heller ikke greid å selge inn Team Norway i forhold til budsjettene. Da må administrasjonen drive en ansvarlig økonomisk politikk, og se på hvordan vi kan redusere kostnader, uten at det går for mye ut over de aktivitetene vi legger opp til for å nå de målene vi har, forklarer generalsekretær Tor-Anders Hanssen til Norsk Golf.

For et par uker siden sendte de beskjed til det europeiske golfforbundet EGA at Norge ikke stiller med lag i lag-EM for amatører, European Amateur Team Championship i hverken dame- eller herreklassen som går av stabelen i Finland i juli.– Er ikke EM et viktig springbrett for de beste norske amatørene?– Dette er selvfølgelig ikke gunstig. Vi har kuttet kostnader over hele linjen, og vi har snudd hver eneste stein. Det er ikke noen avdelinger som ikke er berørt. Vårt hovedmål har vært å skåne all idrettslig aktivitet. Vi valgte EM fordi det er turneringen som smerter oss minst, og vi kommer fortsatt til å sende lag til VM senere i år, sier Hanssen.Han understreker at det fortsatt kommer til å være et tilbud til spillerne som skulle blitt valgt ut til EM-troppen.– Har avgjørelsen om å kutte ut EM i år blitt kommunisert overfor de berørte spillerne?– Vi er i dialog med de nå, og de spillerne vi kommer til å ta ut har god erfaring med denne typen mesterskap. Vi kommer til å plukke ut laget som vanlig, og gi de et tilbud om en profforberedende samling som vi tror kan de de vel så mye som å delta i nok en turnering. Da får vi redusert kostnader, samtidig som vi får gitt et tilbud vi tror de har bruk for.– Vi kommer til å hente ressurser som kan si noe om hva det vil si å være proff, hvilke feller man kan gå i, og hva som kreves av deg som utøver og menneske for å lykkes. Her har blant annet Henrik og Øyvind (Bjørnstad og Rojahn journ. anm) viktige erfaringer å komme med. Jeg håper spillerne selv ser at dette er verdifullt.Hanssen sier det ikke planlegges å kutte ut flere turneringer denne sesongen, og at det skal sendes lag til EM igjen neste sesong.– Det blir kanskje noen turneringer vi sender noen færre spillere, men vi ønsker å skåne spillerne så mye som mulig. Fremover må vi se på hvordan vi skrur sammen den nye organisasjonen, som gjør at vi slipper å måtte stoppe opp midt i året og stramme inn på økonomien. Jeg tror ikke noen spillere kommer til å kjenne på kroppen at selv om NGF er i en midlertidig vanskelig situasjon, at det vil gå ut over deres satsing.

 Gjest (12. jun 2014 15:15) *  IP
Vi kan ikke sende EM lag til Finland men vi kan sende lag til VM i JAPAN. Dette blir bare dummere og dummere. Vi kunne fått mye mer aktivitet for pengene med å kuttet VM. Vi løftet alle stener men behold det absolutt dyreste vi gjør..........

Hele artikkelen falt på stengrunn for min del når de skal til Japan.

Dette er jo tidenes farse..... Rektor (12. jun 2014 20:46) *  IP
"...har kuttet kostnader over hele linjen"......
Må vel være over hele linjen unntatt administrasjonen da....
Er det så mye igjen etter de kostnadene, jeg undrer...
 golfer (12. jun 2014 23:51) *  IP
Store deler av utgiftene til Junior VM i Japan blir dekket av hovedsponsor til turneringen. Så utgiftene er ikke så store som folk vil tro.

Rykket ikke Norge ned med 14 plass fra forrige EM? Mener å huske de 13 beste er direkte kvalifisert til neste års turnering. I teorien måtte vel det norske laget ha spilt kval? Golfsiden-entusiast (13. jun 2014 01:35) *  IP
Golfer: det stemmer - det norske laget rykket ned og måtte ha spilt kval.

Samtidig er det ironisk at det er ngfs eget magasin/nettsted som er det eneste av norsk golfpresse som har stilt kritistke spørsmål ifb med dette. Wilson (13. jun 2014 05:57) *  IP
Jeg tror AR er på EM denne uka.
Da har han neppe tid til mye annet enn å spille der AR (13. jun 2014 06:35) *  IP
Og jeg synes det er trist at man ikke spiller EM for damer og herrer. Det er blant de viktigste maalene for norske amatoerer.

Det var i hvert fall det tidligere.

Men tidene endrer seg...... Pølse med brød (13. jun 2014 11:16) *  IP
Jeg gjentar, hvilke kostnader som ikke gjelder aktivitet har NGF kuttet?

Journalister som ikke klarer å stille dette spørsmålet i en slik sak er jo helt evneveike... Hackz (13. jun 2014 11:53) *  IP
kuttet ned på kontorrekvisita...


 jack nickløs (14. jun 2014 01:15) *  IP
To ganske interessante kommentarer ang denne saken fra Norsk golf.

1) Den turen til valderrama var jo helt genial ide! Hvor mange var det på den turen der som ikke var spillere? 6-7 stykker? Jon Karlsen og en som hadde ansvar hadde vært nok.

------- STRØKET!!!Useriøst og krenkende!!
AR -------

2) Kunne ikke vært mer enig. Veldig mye vits i og ha med en mental trene (Og egentlig fysisk trener også) til Spania og kaste bort dyrbar tid som man kunne brukt på golftrening på GRESS. Hvorfor ikke bruke ressursene til disse personen for en billigere sum når man er hjemme i kulden... NGF må nok snu på enda flere steiner. AR (14. jun 2014 09:09) *  IP
Det er temmelig overraskende for de andre nasjonene at Norge ikke stiller med lag i EM. EM som er den viktigste konkuuransen for det internasjonale golfforbundet EGA.

Norge, et av verdens rikeste land har ikke råd til å stille opp! Det er nesten latterlig og et resultat av feil bruk av ressurser. LPB (14. jun 2014 10:41) *  IP
Jeg synes som de fleste andre at det er skammelig at vi ikke sender lag, parallelt med dette snakkes det om Solheim Cup til Norge....er det noen som tror det vil gi effekt og hva da med den øvrige sportslige satsningen?

Hovedproblemet til NGF pr dato er at de ikke har kompetente folk på marked og ikke minst mediasiden, dermed er sponsorintressen lik null...
 Gulltann (14. jun 2014 14:31) *  IP
Jeg synes også det er merkelig at man ikke kan sende lag til lag-EM , så jeg googlet litt for å se hva de faktisk bruker pengene på i forbundet.
Her er en link til årsregnskapet for 2012 for de som er interessert. Fant ikke 2013, så det er vel ikke ferdig ?

http://www.golfforbundet.no/assets/files/topp_meny/om_ngf/ngfs_arsrapport_2012.pdf

D største utgiftspostene var 19,8 millioner i lønn/personalkostnad og 10,4 millioner i reise,opphold og møtekostnader.

Antall årsverk i 2012 hadde vært 26,8.
Er det virkelig bruk for så mange ansatte ?
Hva gjør de til daglig alle sammen ?

Jeg må også si at jeg synes 10,4 millioner var drøyt reise,opphold og møtekostnader.
Dette innebærer at forbundet bruker nesten 30.000 kroner i snitt hver dag året rundt på møter og sannsynligvis mest på reiser.
Jeg skjønner at dette gjelder både for administrasjonen og spillere/trenere/landslag, men likevel......
Har man her prøvd å snu på kronene eller er dette bare nok et eksempel på udugelig innsats fra folk som tar avgjørelser og/eller bestiller reiser og hoteller, men som ikke har noe ansvar når det kommer til det økonomiske ? mr.fox (14. jun 2014 21:49) *  IP
Ditt siste avsnitt er nok fasiten her Gulltann


 PG (16. jun 2014 08:48) *  IP
Generalsekretæren har et par år på baken. Han har ikke klart å rydde opp i organisasjonen. Lønnskostnadene på 20 mill er altfor høyt i forhold til hva NGF produserer. Ved å halvere staben, og få inn dyktige folk kan man spare 7-8 mill bare her. I idrettsavdelingen burde man bytte ut 8-9 mann, det er her det er verst. Marked og kommunikasjon er også ille.

Man trenger et nytt styre i NGF og en ny generalsekretær som kan rydde opp. Dagens system fungerer bare ikke. Trond Kracht (16. jun 2014 12:17) *  IP
Søke om Solheim Cup og attpåtil leie inn konsulenter som skal
finne ut hvilken bane vi skal prioritere er helt OK.
Sende folk til EM er for dyrt !! Patetisk !
Noen, hvis ikke mange, bør ta med seg hatten og forsvinne.
Glad for AR sine inlegg vedr EM. Der sitter hatten riktig i dette spørsmålet ! Ronni (16. jun 2014 13:20) *  IP
Et sted må det kuttes når Norge skal arrangere Solheim Cup.

Logisk at det er spillerne som må kuttes, spillere er bare til besvær.
Heldigvis har vi Tutta og hun trenger ingen støtte for å klare seg. tak, oslo (16. jun 2014 13:26) *  IP
Får håpe Tutta fortsatt er aktiv når Solheim Cup eventuelt kommer hit til landet. Uten henne blir det vel skralt med tilskuere og interesse i det hele tatt og med et underskudd som ingen i golfnorge har råd til.


 AR (18. jun 2014 00:19) *  IP
Har strøket en del. Det får være grenser for useriøs skittkasting.

Skjerpings folkens! Gjest (18. jun 2014 01:09) *  IP
AR, unnskyld meg altså men kritikk av de ansvarlige for denne misæren må de tåle. Hadde det vært en sport som mediene brydde seg om så hadde de vært slaktet på førstesiden. Men, så lenge vi ikke har en skikkelig kritisk presse som dekker golf så får dessverre disse middelmådige herremenn holde på videre. Hvor i huleste er de sportslige ambisjonene og hva ville tingvedtaket vært dersom Solheim Cup søknaden hadde denne kostnaden iberegnet. Golferen har på lederplass slaktet beslutningen og det setter ihvertfall jeg pris på.


---- Svar: Det får være grenser for hvordan man fremfører uenigheten og kritikken, Gjest! Du og andre har gått langt over streken i framstillingen av meninger. Det går an å kritisere uten å sjikanere.

AR ----- Gjest (18. jun 2014 01:13) *  IP
AR du kan gjerne mene at det er usaklig men vi ha hatt tidligere generalsekretær på konsulentsiden i et par år nå. Hva har han gjort som er viktigere enn EM deltakelse?


 AR (18. jun 2014 09:09) *  IP
Hva mener du med det spørsmålet? Den tidligere generaldirektøren har luttet for en god stund siden.

For øvrig kjenner jeg ikke i detalj den enkelte medarbeiders arbeidsoppgaver til enhver tid i NGF. Spyr snart (18. jun 2014 10:37) *  IP
Synes det er på tide at AR gjør noe seriøs journalistikk snart.....

Har strøket en del. Det får være grenser for useriøs skittkasting.

Skjerpings folkens!

Hittil er det rene fakta som har blitt ramset opp!

Å gjøre research og legge frem "NGF" som en sak skulle være barnemat og meget moro/motiverende for en journalist som er glad i jobben sin og ønsker å gjøre noe fornuftig og få frem detaljer som vil opplyse disse synsingene....

Skjønner ikke hvorfor forbundet blir kun diskutert og kritisert her på debattsiden til AR. Måten dette forbundet er drevet på er en oppskrift som ble satt sammen på barnetrinnet og reflekterer uduglighet fra den ene enden til den andre.....personalkostnader ca.20mill NOK!!! Er dere seriøse! Hvis produktet hadde vært bra, så hadde de faktisk fått ros, men når produktet er totalt uspiselig, så jahh da blir det kritisert med en kvalifisert grunn.

AR: På tide å våkne og skrive om noe som ville fenge dine lesere mer, og opplyse de om statusen i Kongerike Norge!! Enig (18. jun 2014 10:40) *  IP

Man ser jo en del eliteserieklubber i fotball rundt omkring som sliter med økonomien.
Blir som om de skulle latt være å stille opp i F.eks. Europa League selv om de er kvalifisert..

Der i gården nedbemannes det hardt i administrasjonen, og kuttes i lønninger over hele fjøla.
Nå er det vel ikke lønninger å kutte i på spillersiden i golfnorge, men jeg synes det er veldig rart at det ikke tas andre grep før man kutter i det sportslige.

Jeg skjønner egentlig ikke at det er mulig. panser (18. jun 2014 10:51) *  IP
Er redd AR nå er i ferd med å grave sin egen grav ved at debattsiden som kritisk forum forsvinner.

Nå er jo diverse innlegg strøket med bakgrunn i at de var sjikanøse. Da bør AR definere sjikanebegrepet tydelig.
Kritikk av forbund, storting, regjering, jernbane osv. er slik jeg opplever det ikke sjikane. I den øvrige pressen florerer daglig "bør ta sin hatt å gå" om enkeltindivider. Dette er normale innlegg, også fra seriøse journalister.
Men, det kan jo være slik at redaktøren gjerne vil beskytte NGF, av ulike årsaker? Wilson (18. jun 2014 11:47) *  IP
Jeg skjønner ikke at det var noe sjikanøst over det som kom frem her i denne tråden AR.

NGF og styre må tåle krass kritikk og spørsmål ang noe så viktig som det å droppe deltakelse i et EM.
 Ronni (18. jun 2014 12:06) *  IP
Kan forstå at AR vil holde seg inne med NGF, men akkurat i denne saken føler jeg at det er ok å slippe til de som skyter med skarpt mot NGF, enn bare de som stryker dem med hårene.


 Spyr snart (18. jun 2014 12:16) *  IP
Kanskje på tide å oppdatere denne nettsiden også snart. Da tenker jeg så enkelt som en "like" knapp eller "dislike" knapp hadde vært greit, slik at det er enklere å se hvem som liker innleggene til hver og enkel.

De aller færreste tar seg tid eller finner lyst i å skrive innlegg til hver tid. Pølse med brød (18. jun 2014 12:48) *  IP
NGF opererer som om en miniklubb i fotball skulle fått hele fotballnorge til å betale for at de skal ha 30 ansatte i en administrasjon av ingenting. Bare i golf at vi medlemmer finner oss i dette tullet.
 panser (18. jun 2014 13:02) *  IP
Pass deg nå Pmb. Dette innlegget blir nok snart sensurert.

Kanskje hele tråden? Sherlock (18. jun 2014 13:33) *  IP
AR turer frem som han alltid har gjort.
La dere ikke merke til at først da det fremkom her at NGF leser debattinnleggene, men anser dem som useriøse, da våknet AR. Plutselig var hele tråden blitt useriøs og sjikanerende, og spesielt de innleggene som fortalte om NGF kontra Golfsiden ble strøket.

Hvem gidder å skrive seriøse innlegg under et slikt skrekkregime? Wilson (18. jun 2014 13:41) *  IP
Sherlock

Du bidrar over hodet ikke til at AR skal kunne godta det som skrives.

Du er bare en k..d Fooore (18. jun 2014 14:03) *  IP
Jeg er sikker på at konstruktive innspill mottas!


 barce (18. jun 2014 14:28) *  IP
Kritikk er ofte konstruktivt, hvis man tar det til seg - og ikke betrakter alt som useriøst. Særlig når det målbare resultatene av arbeidet man utfører ikke står til andres og egne forventninger.

Hvis man mener at man gjør alt rett, men resultatene uteblir, er man feil mann på jobb.. Gjest (18. jun 2014 15:16) *  IP
Jeg tror NGF skal være lykkelige med at den riksdekkende pressen er uinteressert I golf. Gadd vite hvcor mange førstesider med "!sjikane" det hadde blitt dersom et av de viktige forbundene hadde fattet tilsvarende beslutning. DE slipper utrolig billig unna oig styret gjør definitivt ikke jobben sin. DErsom det star så dårlig til økonmisk at vi ikke kan delta i EM for amtører så bør Solheim Cup prosjektet nedlegges umiddelbart. Man trenger vel ikke tingvedtak i en krisesituasjon og jeg er helt sikker på at tingdelatewrne i 2015 hadde berømmet et styre som tar gode beslutninger.


 Pølse med brød (20. jun 2014 07:44) *  IP
Bra AR, nå gjorde du endelig jobben din og spurte NGF det spørsmålet som måtte stilles.

Svaret var som ventet patetisk latterlig fra NGF. Kutt på latterlige 1 mill., dvs. under 2% av omsetningen. En EM satsing i en uke med en 15-20 pers og en kost, transport og losjikostnad på 3000 kr om dagen ville vært minst ca. 300 000.

Kutt i trykksaker og personlige parkeringsplasser på Ullevål, he he, Hva skal de 10 ansatte som produserer stadig nye versjoner av trykksaker gjøre? Alle som har vært inne i driften av klubber vet at vi blir neddyget med masse trykksaker fra NGF som kommer i marginalt endrede versjoner hvert år.

"ingen dramatikk, vi har inntekter på 59 mill i år"., Ja, og hva får vi ut at disse mill. annet en haug av ansatte som produserer trykksaker ingen trenger?

Bemnanningen er tilpasset en medlemsmasse på 500-600 000 der det er svært mange unge satsende på golf, i Norge har vi ikke det. Vi har en forgubbing og nedgang fordi de 30 ansatte og de 59 mill blir skuslet bort på lønninger og følgekostnader i jobber vi ikke trenger.
 Frank (20. jun 2014 07:59) *  IP
Halver forbundet og øremerk resten av pengene til golftilbud for skolebarn i SFO. Da kan man kanskje få tak i noen talenter som kan bli virkelig toppspillere og man sikrer langsiktig rekruttering.


 Pro V1 (20. jun 2014 11:33) *  IP
Ser også at Espelid er kritisk, håper det er greit at jeg legger ved linken til bloggen hans AR: http://www.golferen.no/wip4/lev-r-varene-ngf/d.epl?id=2176666

Meningen med et forbund er jo nettopp å ivareta toppidretten. Uttak til ulike mesterskap og ikke minst stille opp. Når man velger vekk deltakelse, så sier det desverre endel rundt driften.

I mine øyne en ørliten skivebom, som bør få konsekvenser. Man har denne gang velget å skjerme de ansatte, men hvis de ansatte ikke leverer, så kan man heller ikke skjerme. Det blir for enkelt å nok engang si at inntekter på sponsor og annet inntektsbringende arbeid blir lavere enn budsjettert. Da må man stikke fingeren i jorda og budsjettere med kun sikre inntekter. Budsjettering er nemlig ikke for amatører, men et tidkrevende og nøye planlagt arbeid som gjenspeiler hele driften. Bare se på fotballklubbene rundt omkring som har fått lov til å holde på i en årrekke og blir reddet av rike onkler og supportere som samler inn penger. Et forbund SKAL være profesjonelle i så måte, hvis ikke, må dette faktisk settes bort til personer med spesial kompetanse utenfor Ullåvåls kontorer. Fooore (20. jun 2014 11:41) *  IP
Splitt mellom sport og hobby, både ift folk og budsjett.


 panser (20. jun 2014 11:50) *  IP
Veldig bra innspill Foore.

NGF er tuftet på medlemmer som kan sammenlignes med de vi finner i Skiforeningen. Fordelen til NGF er at de har fått klubbmedlemmene givendes som følge av at man har måttet kjøpe seg inn i klubbene som aksjonærer eller ved andre ordninger.

Det er slik at en mindre del av medlemmene bedriver en idrett. Mange driver faktisk ikke golf i det hele tatt, men er en type passive medlemmer som følge av deres eierstatus.

Om man som i andre forbund avgrenset medlemskapene til de som driver aktivt med idretten i aldersbestemte klasser innenfor NIF regelverket, så hadde NGF fått frem et tydelig antall golfspillere (idrettsfolk)

Det hadde blitt mindre penger, men langt færre å fordele pengene på. Så kunne de øvrige være medlemmer av Golfforeningen (tidligere forslag fra noen smarte) Fant (20. jun 2014 14:52) *  IP
Flott at vi har en så kristisk og gravende journalist som AR.
"Takk for samtalen". Kødder du? Frank (20. jun 2014 20:20) *  IP
Hva med å spørre om de er tilfreds med hva de oppnår med 58 millioner? Koseprat er best.


 Gjest (21. jun 2014 14:48) *  IP
Island stiller med både damelag og herrelag. Vi blir akterutseilt av lille Island med 300.000 innbyggere. Helt uakseptabelt at vi ikke deltar.jeg er flau på NGFs vegne. Tror neppe Island har 60 mill til rådighey og 30 årsverk på lønningslisten.


 simen fulland (22. jun 2014 22:36) *  IP
Alle klubbene bør melde seg ut av NGF.

NGF mister sine inntekter og klubbene styrer seg selv.
Pengene klubbene får frigjort kan brukes på undervisning og turnerings støtte til junior og elite i klubbene.

NGF går konkurs.

Nye NGF Starter opp med 1/4 av de ansatte og jobber kun med toppidrettsbiten av golf for junior og elite damer og herrer.

En tanke? Sherlock (22. jun 2014 23:53) *  IP
Glimrende forslag!
Hva mister klubbene ved å melde seg ut? Greenfee-samarbeidet? Og bladet Norsk Golf! Og at noen fra NGF kommer og setter slopen. Alt det kan vel klubbene klare seg uten. Gjest (23. jun 2014 15:13) *  IP
Det er tull å legge ned NGF. Men en omstrukturering der man går vekk fra papirflytting og skaper et prestasjonsmiljø er påkrevd. Vi må bli bedre i alle ledd. Jeg ser ikke annet enn masse bortforklaringer. Vi presterer ikke. Hva må endres og når skal dette iverksettes er fremmedord i kulturen. Det haster og det tar tid å endre papirflyttingskulturen som råder.


 panser (23. jun 2014 15:29) *  IP
Som nevnt tidligere:

NGF burde være et særforbund for idrettsutøvere. Det er det i dag, men dessverre er hovedandelen "medlemskap" mer eller mindre passive ikke aktive aksjonærer. Flere også med multiple medlemskap.
Et NGF som kun har fokus på det sportslige og det som ligger innenfor idrettsbegrepet (Ref. NIF definisjon) hadde vært det riktige.

Selv i dag må en rekke spillere tilsluttet NGF-klubber drive sin idrett gjennom NSG og betale egen avgift dit. NGF har ikke en gang satt av ressurser til seniorene, de som i dag faktisk finansierer forbundet. Tydeligvis heller ikke til de yngste.

For å bli medlem av en klubb tilsluttet andre forbund må du ha en status i aldersbestemte klasser og delta i sportslige aktiviteter. Det er det ikke noe krav om innen golf. Det holder at du er aksjonær. Sherlock (23. jun 2014 17:33) *  IP
Gjest, det er ingen som har foreslått å legge ned NGF.
Bare at klubbene melder seg ut. Og så får NGF ta konsekvensen av det. Gjest (24. jun 2014 18:27) *  IP
Outsurcing til det danske golfforbundet til halv pris per medlem og langt bedre resultater burde vurderes!


 ??? (06. jul 2014 09:17) *  IP
Husk at det er medlemmene som bestemmer hva forbundet skal satse på. Det skjedde på Tinget. Jeg var ikke der. Dere som var der vet sikkert hva som skjedde.

Enig, trist at vi ikke deltar i EM. Hvis jeg forstår det riktig er utsiktene til framtidige inntekter svekket. Isåfall kan det være riktig å kutte Solheim prosjektet. Noen arbeidsoppgaver sentralt må sikkert kuttes og adm. Kan slankes.

Jeg tror ikke de sentrale oppgavene kan utføres på dugnad - slik som klubbene kan gjøre. De må rett og slett sløyfes. Prioriteringen må foretas i samarbeid med medlemmene.
Antar det skjer på neste Ting. Inntil den tid må styret drive økonomisk forsvarlig og redusere kostnader eller øke inntekter på kjerneområdene.

 ??? (06. jul 2014 09:26) *  IP
Jeg blir skuffet over språkbruken i noen av innleggene ovenfor. Jorda det er artig med saftige gloser, men at folk og grupper skikaneres og AR må stryke både den ene og den andre burde være unødvendig.

Det artige er at man kritiserer pressen. Lyst til å si det slik. Golf er uinteressant for folk flest, kun for menigheta. Ett lite forbund som skøyteforbundet ville fått mye mer oppmerksomhet fra pressen. Tror vi skal være glade for at pressen er tause når det er negativ oppmerksomhet som råder.

Vi får rydde i eget hus.Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72