Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 panser - 12. jun 2014 kl. 21:24 *  IP
Pinehurst

Kunne ønske noen kommentarer på Pinehurst.
Slik den fremstår nå, etter redesign, ville den vel havnet langt bak i rekka av norske baner. Tenker da spesielt på bunkere (Waste areas) og skille mellom rough og fairways.

Har opplevd kraftig kritikk på dette forum av norske baner som tilsynelatende har samme "dårlige" standard.

Som PH sier: Meget spesielt!
 tilskuer (13. jun 2014 15:28) *  IP
Jeg synes det er ganske interessant at banen er re-designet tilbake mot opprinnelig design. Skiller seg definitivt ut fra det noe monotone flertallet av amerikanske golfbaner.
Spennende. Ludde (13. jun 2014 19:57) *  IP
Mener den framstår som lite designet, med unntak av green områder. Ser ut som den alltid har ligget der, bare sådd litt fairway og ja, designet green områder. Har spillt Royal Dornoch og skjønner at Ross er oppvokst der.
 Black Max (14. jun 2014 00:32) *  IP
Straffen" for å misse fairway er jo ikke så "alvorlig" som tidligere. Er jo mange som ligger i "wasteland" og allikevel legger den midt på greenen. Det som egentlig skiller er jo hvor man legger ballen på greenen. Er jo åpenbart svært vanskelige greener. Foretrekker vel egentlig en noe mer "tradisjonell" US open bane med litt mer rough og smalere fairways enn akkurat denne, men det er jo artig med litt annerledes bane en vanlig. Savner imidlertid røde flagg på min hjemmebane. Synes røde (og forsåvidt gule) er lettere å se enn utvasket hvite med reklame på..... Men kulest av alt var vel kurvene på Merion i fjor....


 Sherlock (16. jun 2014 00:57) *  IP
En idiotisk golfbane,


 gjesp (16. jun 2014 08:52) *  IP
for de som ikke forstår seg på golfbanedesign, kanskje.


 neb (16. jun 2014 09:56) *  IP
Et glimrende tiltak å fjerne den høye roughen. Det bør norske baner også gjøre, slik at spillet flyter bedre og spillegleden øker. Men da vil vel spillerne med 20 i handicap klage på at banen har blitt for enkel... AR (16. jun 2014 10:14) *  IP
Se artikkelen om den omfattende omleggingen av Pinehurst her.

http://www.golfsiden.no/OlsnesPinehurst150614.html Henrik (16. jun 2014 12:25) *  IP

Martin Kaymer vinner med 8 slag, intet annet enn imponerende. Gratulerer, fin vinner av US Open. Jan Erik (16. jun 2014 15:40) *  IP
Synes det er flott at amerikanerne viser at ikke alt MÅ være så striglet som vi er blitt vant til å se banene som PGA bruker. Når det er sagt er nok Pinehurst langt opp på listen over baner jeg aldri vil spille. Med greener hvor "alt" ruller av, hadde jeg blitt så frustrert og forbanna at jeg antakelig hadde fått infarkt og blitt fraktet ut på båre et eller annet sted på frontnine.


 gjesp (16. jun 2014 16:05) *  IP
slapp av, du er nok ikke i nærheten av å få spille den under sånn setup.


 Sherlock (16. jun 2014 16:42) *  IP
Banen karakterises av
- alle grener heller i alle retninger, slik at de fleste ballene ruller av, og gode innspill ikke blir belønnet
- harde fairwayer med brunsvidd "gress"
- sand og ville vekster overalt, istedenfor røff
- ingen høydeforskjeller
- ingen særlig variasjon mellom hullene

Det skal være vanskelig siden det er US Open, men slik denne banen er konstruert så er den bare tåpelig. Dette er ikke snakk om "setup", men banens generelle egenskaper. Hadde den ligget i Norge så ville den blitt sablet ned her på Golfsiden.

Denne uken skal US Open for damene spilles her. Blir spennende å se hvor lang de lager den. DA (16. jun 2014 16:48) *  IP
fjomp


 Gunnar Bull (16. jun 2014 17:05) *  IP
Enig med Jan Erik, men jeg måtte lese artikkelen om tanken bak før jeg skjønte poenget.

Artig med annerledes tankegang, og hvorfor MÅ rough bare være tjukt gress?

Men greenene hadde ikke jeg heller likt, det er jeg ganske sikker på. AR (16. jun 2014 20:14) *  IP
Jeg spilte VM for amatører på denne banen for mange år siden. Klart det var surt at tilsynelatende gode slag rant ut av greenene. Men dette er en del av hindringene på denne banen. Linksbaner i England har sine gammeldagse (utdaterte og urettferdige etter min mening). Pinehurst og andre baner har greener med falske fronter og avrenning for slag som ikke er av beste merke.

Slik er det bare. Det er ingen standardutforming på baner.

Variasjon er livets krydder. Så også med golfbaner.

Personlig likte jeg Pinehurst bedre enn de mange linkesbaner med disse irriterende sandgropene strødd utover banene - mer eller mindre tilfeldig. Det sies at mange av disse potbunkrene har sitt utspring i at sauene lå i disse sandgropene for å finne ly for vinden og har således ikke mye med intelligent og moderne golfbanedesign å gjøre. Svein Drange Olsnes (16. jun 2014 21:42) *  IP
Jeg har Viasat Golf, men jeg ser sjelden på PGA-touren. Alle driver 400yards, forbi alle hindringene. Til en overvannet myk og irrgrønn fairway. Så en wedge til himmels til en overvannet myk og irrgrønn green der ballen stopper 1 meter fra der den landet. Så begynner puttekonkurransen på en flat green. BORING!
Jeg har sett alle Augusta Masters og The Opens siden 1989 (på TV). INTERESTING!
"Golf at is was meant to be" Lompa (17. jun 2014 14:19) *  IP
Man vet man har gjort en dårlig jobb på innspillsrundene hvis du kommer i turneringen og fremdeles går på de falske frontene. Hvor langt på du carre ballen om det er en falsk front? Hvor må du slå fra for å ha et spillbart innspill der ballen potensielt klarer å holde seg på greenen? Må du lande den i forkant, eller kan du carre på greenen?

Enhver spiller med respekt for sitt eget spill klarer å forstå at falske fronter funker aldeles utmerket om man gjør en dårlig jobb på innspillsrundene. Skritt opp og notér! Samtidig: BRUK BANEGUIDEN! Det er en GUIDE til deg som spiller og burde tas frem på hvert eneste slag du skal slå. Enkelt og greit!Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72