Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Mac - 26. sep 2014 kl. 15:29 *  IP
Ryder Cup, altså selve spillet!

RC trenger en egen tråd, et6ter alle tråder som ikke handler om selve spillet.
Etter dagens fourball er det bare å si at det var nærmest pinlig å se på Rory, og til dels Garcia. Det samme med Poulter og mest Gallacher. Stenson og Rose spilte bra, men hadde meget svak motstand. Særlig Bubba var helt utafor.
Bjørn var bra, men Kaymer skuffet.

Bradley og Walker spilte glimrende golf. Til dels også Reed.

Nå skal det slagne paret Rory/Garcia ut i en foursome, etter bare å ha fått tid til å snu i døra. Var det så lurt McGinley? Men han satte dem vel opp lenge før det var klart at de ble slått og spilte dårlig.
Foursome er en helt annen spilleform, så alt kan skje nå. Men USA har fått den nødvendige selvtilliten, og Reed/Spieth kan roe nervene.
 gjesp (26. sep 2014 17:25) *  IP
Til dels Reed?? Han var best av alle,sammen med Rose.

Bra kjør av Europa nå Mac (26. sep 2014 23:49) *  IP
Min invitasjon til å diskutere selve konkurransen og det spillet som vises er falt dødt til jorden. Her er man bare interessert i å tippe resultatet, og fortelle hverandre hvor godt man liker RC.

Og dette skal være Norges beste debattside om GOLF!

Mye å si om dagens foursomes også, men det overlater jeg til andre..... Enur (27. sep 2014 01:06) *  IP
Har ikke villet gå inn på noen golfsider før nå, da jeg har sett på sendingene i opptak en del timer forskjøvet (pga. jobb før i dag), og ville bevare spenningen der.

Men jeg er enig i de fleste av dine vurderinger, Mac. Fourballen i dag var en skuffelse sett fra europeisk side, og jeg synes Poulter/Gallacher var det mest skuffende paret. At de skulle bli feid av banen av rookiene Reed og Spieth på den måten hadde jeg ikke ventet. Gallacher var nok rimelig nervøs ja, og Poulter var langt fra slik vi har sett ham tidligere i RC. Til gjengjeld var unggutta fra USA veldig bra, spesielt Reed. Rookie Jimmy Walker var også overbevisende i sin Ryder Cup-debut sammen med Fowler! Mickelson og Bradley fortsatte suksessen fra siste RC mot McIlroy og Garcia som skuffet stort!
De eneste som gledet på Europas lag var det solide paret Stenson og Rose, hvor spesielt Rose var god. Europas klart beste spiller i dag!

Heldigvis gikk det bedre for Europa i ettermiddagens foursome. Solid seier igjen til Stenson/Rose, og gledelig nok også til Donaldson (bra debut!) og Westwood. Må innrømme at jeg har vært usikker på nettopp ham. Og så kom endelig Garcia og ikke minst McIlroy sterkt mot slutten og knep et halvt poeng i sin match også. Den avslutningen tror jeg kan bety en del for dem med tanke på morgendagen! Og til slutt var det Dubuisson og G-Mac som ødela den fine RC-statistikken til Phil og Keegan! Jeg synes spesielt franskmannen så solid ut ut fra det jeg så. (Må innrømme at jeg har spolet over en del av de innledende hullene i noen av matchene).

Så 5-3 til Europa etter dag 1 er vel omtrent som forventet. Lørdag morgen fortsetter kaptein Mc Ginley med 3 av de kombinasjonene han har brukt i dag, men McIlroy får selskap av Poulter istf. Garcia. Får håpe det kan løfte spillet til begge de to. Spennende blir det uansett! Wilson (27. sep 2014 06:45) *  IP
Bra oppsummert Enur.
Håper Rory og Poulter kan bli en bra kombinasjon.
Håper også Garcia lykkes i resten av RC.
Nick Faldo kom med stygge uttalelser om Garcia på Golf Channel i går. Iflg Golf Digest.
http://www.golfdigest.com/blogs/the-loop/2014/09/six-years-removed-from-valhall.html Enur (27. sep 2014 09:56) *  IP
Ja, det var en unødvendig og stygg kommentar av Faldo, og på et veldig dårlig tidspunkt. Tydelig at han fortsatt er skuffet og bitter for at han som kaptein ikke klarte å føre Europa til seier det året.
Men bra parert da, både av Garcia selv, samt G-Mac og Rory. Enur (27. sep 2014 13:40) *  IP
Generelt sett synes jeg det var mye bedre spill i dag, og også bedre putting på litt raskere greener.

Igjen en imponerende runde av Rose og Stenson, som har vært Europas beste hittil. Men de fikk tøff motstand av Kuchar og Watson i en herlig og velspilt match. Nå skal Stenson hvile ryggen sin i ettermiddag, men jeg tipper Rose spiller i ettermiddag allikevel, kanskje sammen med Garcia for å prøve å "løfte" ham også? (Mitt tips før jeg har sett ettermiddagens lagoppstillinger).

Mahan og Furyk var solide, spesielt på greenene og tok seg greit av Donaldson og Westwood. Donaldson (det jeg så av ham) skuffet meg litt i dag.

Unggutta Spieth og Reed imponerte igjen, med Spieth som bestemann av dem i dag etter min mening. Tipper de spiller i ettermiddag også. Bjørn og Kaymer skuffet synes jeg.

Siste match er ikke ferdig i det jeg skriver dette, men jeg må si at både Fowler og ikke minst Walker har imponert meg. Og selv om Poulter fortsatt ikke helt kan "friskmeldes" var det herlig å se ham endelig juble litt for birdien sin på det 15.hullet. Rory synes jeg har vært god i dag. Spennende avslutning på den matchen! Frank (27. sep 2014 14:20) *  IP
Fantastisk mye bra golf i dag.


 Enur (27. sep 2014 14:30) *  IP
I og for seg greit at den siste matchen endte uavgjort. Synes at ingen av lagene fortjente å tape en så bra match!

Nå venter familiære forpliktelser for min del, så resten blir i opptak senere i kveld. Men den som venter på noe godt osv.... Mac (27. sep 2014 14:59) *  IP
Takk til Enur og andre for presise kommentarer.

Redaktøren har tydeligvis prioritert andre oppgaver i den helgen der golfens største begivenhet finner sted. Han har skrevet litt om historien til RC, men som kommentarer til selve spillet har han lagt ut lenker til PGAs hjemmesider.

Snakk om å demonstrere fravær, i dobbelt forstand!

Europas beste hittil: Rose! Er satt opp med Kaymer i dagens foursome. Rory skuffer fortsatt, selv om han var bedre i dag enn i går. Skal pares med Garcia i foursome. Burde fått fri.

USA beste, basert på tre runder: Reed og Walker, fulgt av Mahan. 007 (27. sep 2014 15:39) *  IP
Minner sistehullet der om 18. på Onsøy?


 Link (27. sep 2014 15:58) *  IP
La merke til Victor Dubiosson tidligere i år, da han gutset på innspill uansett hvordan han lå. En virkelig artig spiller og person! For et jernspill den mannen har!

Savner overhodet ikke TW i år, det er nok av bra spill og dramatikk. Jeg synes synd på Leftie, det er tydelig at glansdagene nå er over. mr.fox (27. sep 2014 17:44) *  IP
Kaymer må skjerpe seg nå


 Wilson (27. sep 2014 17:59) *  IP
Kaymer og Garcia sliter med å finne farten på greenene

Men der satt den og der er AS

Reed ser stresset ut Mac (27. sep 2014 18:04) *  IP
Man kan nesten se på de som har spilt alle matchene at de er slitne og har mistet både gnisten og kvaliteten. Særlig gjelder dette Reed og Rose, men også parhestene Fowler/Walker. Er det virkelig nødvendig å la noen spille hele pakka, når man har så mange gode spillere å ta av? Selv om spilleren selv sier at han er "fit for fight", så bør ledelsen være så kloke at de sparer noen.
Se på de uthvilte og spreke Donaldson og Dubuisson, og Mahan.

Kaymer leverer ikke varene, det gjør heller ikke Rory og Garcia.

Men RC er en stor opplevelse, med mye flott golf, spenning til tusen og herlig atmosfære. Gleder meg til i morgen. Håper at de som har spilt 4 runder hittil, ikke er altfor slitne i hodet. mr.fox (27. sep 2014 18:20) *  IP
Victor hadde dagen):

Når det gjelder Rose ser man hvor lite det er mellom himmel og hel...e. Kjenner meg så godt igjen gitt, -uten sammenligning for øvrig!! Mac (27. sep 2014 20:38) *  IP
Jeg kan informere om søndagens matcher.

1) McDowell-Spieth,
2) Stenson-Reed,
3) McIlroy-Fowler,
4) Rose-Mahan
5) Gallacher-Mickelson
6) Kaymer-Bubba
7) Kuchar-Bjørn
8) Furyk-Garcia
9) Webb-Poulter
10) Keegan-Donaldson
11) Walker-Westwood
12) Z.Johnson-Dubuisson.

Jeg ser mest fram til match nr. 2, 3, 4 og 8.

Herlige forventninger!

Her har begge kapteiner tenkt likt; de sterkeste spillerne først. Europa for å knuse USAs håp allerede i starten. USA i håp om å ta igjen Europa i starten, og så kan alt skje... Enur (27. sep 2014 22:45) *  IP
Ja, her var det mange av de beste som ble slitne utover ettermiddagen! Walker som har vært så bra hittil, sloknet totalt i siste match, delvis sammen med makker Fowler. Og selv om Spieth og Reed startet bra, ble det jo etterhvert fryktelig å se spesielt Reed misse den ene korte putten etter den andre. Men motstanderne der var jo ikke noe bedre; Kaymer var skikkelig dårlig både på og utenfor greenene, mens makker Rose heller ikke fikk i en eneste putt før enn på siste hullet, men den var jo viktig nok. Dubuisson (spesielt) og G-Mac var igjen de av de europeiske spillerne som strålte mest i disse foursome-matchene.

Nå leder Europa 10-6, som USA gjorde i Medinah, og er jo nå i utgangspunktet klare favoritter til å vinne. Men jeg synes matchoppsettet ser ut til å kunne by på mange jevne matcher. Med mine øyne ser jeg bare 3 matcher med forholdsvis klare favoritter: Rose, Walker og Dubuisson. De andre matchene bedømmer jeg som uvisse, så får vi se hvem av lagene som får det såkalte "momentumet". Mac (28. sep 2014 00:24) *  IP
Hjelp meg å oppklare et mysterium.
Det er ca. 50 personer som har levert tips om utfallet av RC i en annen tråd. Det skulle tyde på stor interesse for RC. Men hvor er alle disse når det gjelder å skrive eller debattere eller ha synspunkter på selve konkurransen og spillet? Er de ikke interessert, og ser de ikke på?

Dette forstår jeg ikke. Kan noen svare?

Til Enur: takk for din store deltagelse her. Men jeg er ikke enig med deg om Rose. Tror han er "utbrent" og vil tape for en Mahan i form. Men golf er golf... Den eneste klare favoritten er Dubuisson, men da er vel RC avgjort. Ellers er alle matchene åpne, slik jeg ser det. En tilsvarende sliten Reed bør bør bli slått av Stenson. AR (28. sep 2014 01:01) *  IP
Europa tar dette hjem knusende overlegent.


 stig (28. sep 2014 03:15) *  IP
Det mest merkelige for meg er hvorfor i alle dager Dubuisson går i siste ball! Med den formen han har vist til nå,så burde han vel spilt noe tidligere.


 PCS (28. sep 2014 07:49) *  IP

Nå leder E med 4 poeng, og på søndag er planen å avgjøre tidlig :-() Tor-Arne (28. sep 2014 08:22) *  IP
1) McDowell-Spieth: 0-1
2) Stenson-Reed, 1-0
3) McIlroy-Fowler, 0,5-0,5
4) Rose-Mahan 0-1
5) Gallacher-Mickelson 0-1
6) Kaymer-Bubba 0-1
7) Bjørn-Kuchar 0-1
8) Garcia-Furyk 0,5-0,5
9) Poulter-Simpson 1-0
10 Donaldson-Keeagan 0,5-0,5
11) Westwood-Walker 0,5-0,5
12) Dubuisson-Johnson 1-0

Europa vinner 15-13 etter en høyst ukvalifisert gjetning, men spenningen vil være på topp.Kampen er ikke over før "the fat lady sings". Enur (28. sep 2014 08:33) *  IP
Håper ikke AR får rett, jeg vil ha spenning, masse spenning! Og så kan Europa vinne til slutt :-).

Men dette finner jeg uansett ikke ut av før langt ut på kvelden, nå venter egen golf, før Ryder Cup-sendingen sees i opptak etterpå. Ha en spennende dag alle sammen! Mac (28. sep 2014 18:29) *  IP
3 rette av 12, Tor-Arne.

En stor opplevelse for meg og alle som prioriterte TV-golf denne weekenden. Mye flott spill, spenning og emosjoner.

Største skuffelse: Bubba
Største glede: Donaldsson. Frank (28. sep 2014 19:28) *  IP
Utrolig bra golf i dag.


 Mac (28. sep 2014 20:05) *  IP
Noen observasjoner fra meg til alle tre dagene.
- Tom Watson så ut som om han var i begravelse, hele tiden. Makan til dårlig "couching"!
- "Smørbukk-Reed" var RCs beste spiller, ubeseiret i fem matcher. Men for en primitiv guttunge!
- Spieth virket umotivert hele tiden, med steinansikt.
- Rose var sliten, og burde vært spart for foursome lørdag.
- Kaymer reiste seg mesterlig i singlematchen, etter å ha skuffet både seg selv og oss tidligere.
- MacDowell kom tilbake fra 3 NED til å vinne 2/1.
- Furyk er jo så god, men misser på "enkle" putter.
- Bubba var fryktelig dårlig, men så ikke ut til å bry seg om det.
- Dubuisson overrasket, og blir en meget god PGA-spiller neste år.
- Stenson er for variabel, og ga bort en delt match mot Reed på 18.hull
- Garcia er for ustabil
- Mahan dummet seg ut på det 18.hullet, og ga bort en ledelse han hadde mot Rose
- Walker er stabil og god hele veien.
- Poulter ikke så god som før i RC
- Donaldson med vidunderlig spill i single og foursome.
- Synes synd på skotten Gallacher, som tapte begge sine matcher.

Takk for meg. Jeg har sett alle ca. 20 timene i tre dager, og har fått et grundig inntrykk av spillerne, både golfmessig og ikke minst psykisk. Aldri før har vi sett at nerver er en viktig faktor i golf, men det er jo spesielt med ære osv. i Ryder Cup.
Har USA fått seg en "varig knekk" nå, etter fire tap på rad, og hva sier hjemmepublikummet? Jorn (28. sep 2014 22:07) *  IP
Sitter i Russland, fikk sett utslageene fra første gruppe på fredag, og thats it... var dårlig timing, men får komme sterkere tilbake i 2016. Håper alle andre har kost seg med årets turnering.


 Enur (28. sep 2014 22:55) *  IP
Da var nok en herlig Ryder Cup-dag gjennomsett i opptak. Selv om det ganske raskt ble klart at Europa ville ta hjem det her, fikk vi da se mange spennende matcher og utrolig mye bra spill.

Rory var outstanding i dag, Kaymer reiste seg stort etter den svake gårsdagen, og moro at at Donaldson fikk avgjøre etter mye solid spill. Dagens beste slag hadde kanskje både Rose og Kaymer som fra omtrent samme sted tett bak en busk la ballen tett inntil flagget på det hullet. Mens Hunter Mahan kanskje var den som dummet seg ut mest med å velge helt feil type slag på hull 18.

Gleder meg allerede til neste Ryder Cup!Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72