Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 bacari - 26. nov 2014 kl. 12:50 *  IP
Valg av utslagsted

Alle baner bør ha oppslag om anbefalt utslagsted.
Dette bør oppgis svhengig av spillers utslagslengde og IKKE handicap. Handicap og driverlengde er to forskjellige kriterier.
""
Anbefalt utslagsted
Hvit el 61+ driver lendge 225 m
Gul 58-59 200 m
Blå 53-54 175 m
Rød 49 under
Velg riktig og du vil ha mer glede av spillet og det vil også alle de som kommer bak deg i dag:)
""
For å ha beste utbytte av spillet må man kunne slå over vannet/bekken e.l. og rekke fairway eller nå green på par 3.
Alt for mange par 3 er for lange for de fleste spillere så de må bruke driver, hvilket jo ikke er hensikten. Derfor bør par 3 ikke være lenger enn 25m kortere enn ovenfor. Klubbene bør derfor justere anbefalte lengder etter banens beskaffenhet.

Gjøres dette vil alle få mer glede av spillet. Ventetid og rundetid går ned til glede for alle, både nye og gamle spillere.
 Olav (26. nov 2014 16:28) *  IP
Det blir praktisk når fire slår sammen, og de har forskjellig lengde fra tee. Skal de spille fra hver sin tee da eller?


 Aroslaff (26. nov 2014 17:37) *  IP
Er absolutt ikke enig med bacari. En spiller med høyt hcp (20+) bør ikke spille fra backtee. Det er en grunn til det høye hcp'et. Kanskje det er at innspillene mot greenen blir for lange, eller at alt for mange baller havner i skogen.


 bacari (28. nov 2014 14:19) *  IP
Olav
Ja, kan ikke se problemet med det. Jeg tror at i de fleste flighter spilles det fra forskjellig tee.

Arostaff
Anbefalt er ikke pålagt. Din spiller som slår over 225 m, men makter hverken innspill eller retning er jo en nybegynner som har en vei å gå hvis han vil fortsette med golf. Han slår utmerket bare 14 slag av de 92+ slag han bruker. bacari (03. des 2014 17:27) *  IP
Dette emne har vært diskutert under tråden "slope", men jeg synes valg av tee er så viktig at det trenger egen tråd.

Mitt håp er å få til en holdningsendring hos klubbene slik at de tilrettelegger for at spillere lettere skal gå fra passende tee.
Jeg har ovenfor gitt noen lengder som er ment som referansemål (nært det som slopen baserer seg på) men hver klubb må tilpasse det til sin bane. Her må man ta hensyn til lengde til fairways og lengde på par 3 hull.

Forleden spilte jeg med to fra gult som visste med sikkerhet at de ikke kom over vannet på flere hull. Allikevel slo de fra gult, gikk selvfølgelig i vannet, bannet og svor, spilte videre fra drop zone. Men spille fra gult det skulle de.
De kan da ikke ha mye glede av det. Det er litt som å slå med den gale enden av køllen. Noen bør hjelpe dem til å få mer glede av spillet.
Klubbene mister mange medlemmer fordi de spiller som ovennevnte to menn.
Hadde alle klubber hatt en passende anbefaling oppslått sammen med slopen hadde det blitt mer naturlig å spille fra passende tee. Ved å bruke tall istedenfor farve på tee er man noe på vei, men ikke langt nok. Frank (03. des 2014 18:26) *  IP
80 prosent av alle golfere tror de driver over 220 meter, men ellers enig i at folk bør bli mye bedre til å velge noe annet en gul tee.


 Laser (04. des 2014 18:23) *  IP
Sett krav til å gå runden på under 4 timer så vil mange være nødt til å spille fra fremste tee steder

Golf skal være gøy / moro og hyggelig barce (04. des 2014 18:56) *  IP
mange burde ikke syklet birken eller gått marcia longa..

bryter eller går på en latterlig tid.. fins andre løp for dem som passer bedre.. max (04. des 2014 19:22) *  IP
Forslaget til bacari er noe av det dårligste jeg har sett på lenge! Tee-valg basert på driverlengde??? Har du hørt om langt og skevt lontra kort og rett? Eller noe som heter nærspill? Eller at driver kan være feil køllevalg?

Jeg spiller f.eks. turnering fra hvit en gang i måneden (slag), og heveder meg bedre da enn fra gult, selv om jeg sjelden driver over 225m som du krever.

Er selfølgelig enig i at det kan være artig å variere tee, men da kun fordi vi velger det selv, og ikke basert på idiotisk konstuerte regler! bacari (04. des 2014 22:48) *  IP
max
foreslår du leser om igjen hva jeg skriver.
Jeg kommer ikke med forslag om endring av regler, men klubbens vennligsinnet anbefaling til spillere som ikke kjenner banen.
Da vil de få vite lengden som trengs for å nå fairways og green på par 3. Håpet er selvfølgelig også at andre vil lettere gå fra passende tee som vanligvis vil si kortere.
Jeg har utallige tilbake-meldinger fra spillere som forandrer utslag til kortere om hvor mye morsommere og spennende det er. Mange tror at menn SKAL spille fra gul

Hvorfor tror du de fleste baner har flere utslagssteder. De mest utviklede har gjerne 6. Det er nok ikke pga nærspillet barce (04. des 2014 22:59) *  IP
hva med å ikke farge teeboksen gul og heller sette et tall på den?


 max (05. des 2014 01:08) *  IP
Bacari: Jeg VET hvorfor de fleste baner har flere utslagssteder! Det er for at vi skal få lov til å VELGE hvilket vi vil spille fra! At du ikke forstår at nærspill faktisk er viktigere enn hvor langt du driver viser hvor håpløst forslaget er! Bare for å gjøre det enda mer komplisert for deg: Det er ikke altid de som driver lengst som har flest GIR uansett VALG av tee!


 barce (05. des 2014 08:27) *  IP
det er vanlig at klubben anbefaler utslagssted for gjester. særlig hvis klubben er godt vant til gjestespillere..


 bacari (05. des 2014 11:28) *  IP
barce
Det er mange klubber som har gått over til tall uten at det har bevirket endringer i valg av tee. De fleste vet at 58-59 tilsvarer sin gamle gul og fortsetter å spille der. Jeg mener at det IKKE er vanlig med oppslag over anbefalt tee og der hvor det finnes er det henvisning til Hcp, hvilket jeg mener er galt kriterie for valg av tee. Det bør være utslags lengde for komme over vann etc, nå fairway og nå green på par 3

max
bruker du også "realist" som nick ?
Hvorfor er det galt at klubben veileder/anbefaler i valg av tee med ref. til lengde for gjester? Så kan de selv VELGE.
Å anbefale noe for nærspill virker håpløst og du har jo heller ikke forslag på det, eller ? simen fulland (05. des 2014 14:32) *  IP
Bacari;

Som gammel slugger på golfbanen må jeg deseverre si at det du ønkser ikke vil fungere etter intensjonen.

Lengde følger ikke hcp.

Jeg slo veldig langt fra dag en, ofte langt inn i skogen med lenger enn tour spillere.

Skulle jeg da sendes til backtee som nybegynner?
Det blir bare tull.

I jobben min som customfitter ser jeg veldig ofte unge menn som har skikkelig trøkk i kula, selv om de har høyt hcp.
Man kan ikke sende disse spillerene ut fra backtee selv om de slår 250 + om de treffer ballen rent.

Det barce skriver er blitt gjort på blant annet Miklagaard og min egen klubb Hakadal.Teestedene har fått tall i stedet for farge.

Lengden på banen står på teestedet og en hcp anbefaling.
Det er ikke perfekt, men det er langt mer fornuftig enn det du har foreslått.

Det viktigste vi kan gjøre som erfarne golfere er ikke opprettholde en macho kultur og forklare nybegynnere fra dag en at valg av tee steder er ett ferdighetssystem.

Jo flinkere du er jo lenger bak kan du pegge opp.
Begynner det å bli "enkelt" å spille fra rød tee, dvs at man stadig vekk er i buffer eller bedre, da er man moden for å flytte ett hakk bakover. Ikke før.

I tillegg er det viktig å kommunisere at dersom man ikke klarer å komme inn på green in regulation, vel da har man valgt tee sted som er for langt bak.

Med andre ord;
Bacari bør tenke seg om en gang til;-) Laser (05. des 2014 15:39) *  IP
Bra innspill Simen. Det burde alle golfklubber gjennomføre og forbundet burde støtte dette offensivt.


 Wilson (05. des 2014 15:54) *  IP
Og hvor skal en mann spille fra i turneringer da?


 bacari (05. des 2014 17:07) *  IP
simen f

Som jeg også sier: Hcp og lengde er to forskjellige kriterier.
De fleste spillere er opptatt av at de har lengde nok til å nå fairway etc når de kommer til ny bane.
Du nevner den andre kategori som har lengde, men ikke kontroll.
Han burde da velge kølle som han har kontroll med, å slå fra passende tee, blir han etterhvert flinkere flytter han lenger bak.
Som du ser er vi helt enig i å la nybegynnere forstå at golf ikke er bare lengde (macho), men handler om kontroll/ferdighet og ballfølelse.

Når den første kategorien langt overstiger den andre bør oppslaget ta hensyn til det.

Du sier til slutt at det er viktig å kommunisere at klarer man ikke GIR så har man valgt feil tee. JAAAA det er jo det som er meningen med min anbefaling, man får en guide før man går ut, og slipper en frustrerende runde med utspill i vann, ravine o.l. rekker inn på par 3 greener etc.
Simen, jeg håper du :-)

Wilson
Jeg så helst at hobby-turneringer var med fritt valg av tee.
Slopen skal jo ta vare på forskjellen. max (05. des 2014 21:17) *  IP
bacari: Nei jeg har heldigvis ingenting med "Realist" å gjøre, men jeg ser at du har veldig tungt for å forstå at en lang drive ikke er mer avgjørende for om du klarer GIR enn øvrige deler av spillet!


 Rotten (05. des 2014 21:58) *  IP
Kan det være så vanskelig å for enkelte å forstå hva bacari sier/skriver? Virker utrolig at så mange tungnemme kan samles på en plass...med mindre man ikke vil eller ønsker å forstå da.


 Rudolf fra Revetal (05. des 2014 22:50) *  IP
Det skaper kø og irritasjon på banen når alt for mange svake spillere, som kanskje av og til slår over 200 meter, på død og liv skal spille fra backtee. Det finnes ingen spiller med over 4-6 i handikap som ikke har utfordringer nok med å spille en førsteklasses bane fra klubbtee. Utfordringen i golf består i å senke firemeters puttene, ikke å drive lengst mulig.


 Wilson (06. des 2014 00:17) *  IP
Håper det er lov å være uenig med bacari.

Å komme med at vi er tungnemme er vel ikke nødvendig.
 Rotten (06. des 2014 10:00) *  IP
Helt klart lov å være uenig Wilson. Men å hele tiden tillegge bacari nye meninger, og ikke lese det han faktisk skriver, er ikke greit.


 Max (06. des 2014 11:12) *  IP
Standard Wilson.


 Wilson (06. des 2014 12:49) *  IP
Jeg synes det er merkelig at ikke flere heller fokuserer på nærspillet. Det er jo der slagene tapes eller vinnes.
Så lenge man spiller fra 58 til 61 så er det sjelden langspillet som avgjør score.

Det er oftest nærspillet.

Og, de fleste jeg ser rundt meg gidder ikke å trene nærspill.
De dunker ut en bøtte med driver før de skal ut og ødelegger all timing.
Mye bedre å trene chipping, pitch og putting før runden og heller slå en bøtte eller flere etterpå med fokus på de slag som gikk dårlig.
Også bør 70 % av treningen være på nærspill. Da blir golf gøy. Det er jo direkte ødeleggende å 3 putte eller chippe + 2 putte etter å ha klart GIR. bacari (06. des 2014 12:53) *  IP
Takk Rotten, da slipper vel jeg å svare Max på en stund


 bacari (06. des 2014 13:00) *  IP
Wilson, det kan vi være enig i, men det er ikke det som er tema i denne tråden. Start gjerne en ny hvis du vil høre andres mening


 Trond Kracht (06. des 2014 13:07) *  IP
Jeg har hatt noen innlegg før vedr utslagssteder. DE fleste
innlegg er sterkt fokusert på lengder, nybegynnerstadiet osv.
Ingen har nevnt : Hvem spiller du med ? Igjen er det for meg helt naturlig å spille med kona fra dametee. Dette virker som en brannfakkel i vår machoverden. Det er også naturlig for meg- hvis vi er 2 par- å spørre hvilket utslagssted vi skal spille fra. For de fleste "menn" er dette helt utenkelig !
Mange av oss er født og oppvokst med at teesteder skal være med herre og dame utslag og nåde den som forandrer på dette!
Tilslutt : Må alle runder være tellende med slope og stableford ? Hva med noen runder hvor du bare har det hyggelig med familien ? Jeg hører allerede Machogutta får drinken i vrangstrupen! Wilson (06. des 2014 13:14) *  IP
Rotten

Det har vel vært mange verre avsporinger enn det at ulike deler av spillet trekkes inn i en tråd som dette.

Jeg mener at utslagssted ikke er veldig avgjørende for hvor moro spillet skal bli.

Om man ser på feks Miklagard så får en 9 hcper spillehcp 13 fra 63,
11 fra 59 og
9 fra 55.
63 er ganske langt ja.

Men om man får 2 slag mer for 400 m lenger bane (55 til 59) så hjelper ikke de 20 m i snitt pr hull nok til å spille mye bedre. Det blir ganske lange jern, mellomjern inn på mange par 4 og det blir ikke spesielt mange flere GIR fra 55.

Herrer bør spille fra herretee, det er der konkurransene går fra.

Og tren på nærspillet, det blir ganske likt fra 55 og 59.
Det er der scoren avgjøres Rotten (06. des 2014 15:17) *  IP
Wilson
De meningene du har er helt legitime, og jeg er ikke uenig i mye av det du skriver. Men poenget til trådstarteren er noe annet.
At andre tråder også har sporet av kan vel knapt kalles et argument. gjesp (06. des 2014 18:38) *  IP
Herretee, hvilken tee er det?


 Wilson (06. des 2014 19:10) *  IP
Gul for amatører
Hvit og svart for de beste amatørene og proeneSvar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72