Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Fant - 17. mar 2015 kl. 12:36 *  IP
Altfor lang utestengelse

Leser i en link på denne siden at en spiller er utestengt et helt år for dessverre å ha vært uheldig å treffe en spiller i flighten foran.
Bra!, skriver AR.
Men er ikke denne straffen altfor lang for en uheldig forseelse som kan skje alle og enhver?
 tilskuer (17. mar 2015 13:02) *  IP
Det er dessverre en litt unøyaktighet i gjengivelsen til AR hvor det står at spilleren slo ut for tidlig. Det som egentlig skjedde var at spilleren ved et innspill mot green traff en spiller i gruppen foran idet denne gruppen beveget seg bort fra green. Det fremgår ikke av artikkelen om det ropt "foore" eller ikke. Jeg synes straffen kunne vært berettiget hvis slaget var slått fra utslagsstedet. Men hvis det gjaldt et innspill mot greeen, og det ble ropt foore, synes jeg dette var rimelig strengt.


 Zigurd (18. mar 2015 16:33) *  IP
Om det ble ropt fore og slaget ellers ikke var "verre" enn hva man ellers vanligvis ser i slike situasjoner, så høres det strengt ut.

I alle fall så bør jo straffen for noe slikt være den samme enten man treffer noen eller ikke - handlingen man straffes for er jo identisk. Hvorvidt man treffer noen eller ikke, går kun på flaks/uflaks.

Og da kan jo den som aldri har hatt behov for å rope "fooore" kaste den første sten (evt. golfball).



 gjesp (18. mar 2015 21:37) *  IP
De som er interessert kan lese dommen her på http://www.golf.se/Global/SGF/Om%20SGF/JurN%C3%A4mnd/Publiceringsbeslut_13_2014_JurN_13-14.pdf

Veldig streng straff ja.



 Gunnar Bull (19. mar 2015 00:21) *  IP
I helga spilte jeg Mjölkeröd, og på hull 9 ventet jeg helt til jeg nesten ikke så folka foran før jeg drivet. Fikk en kjempetreff, men følge meg helt trygg angående folka foran. Da jeg kom frem var ballen pegget opp, så den hadde trolig kranglet seg helt opp til de som var foran. Jeg målte driven til 260 meter i oppoverbakke, men fikk sikkert mye trill på grunn av hard fairway.

Har aldri skjedd meg verken før eller senere. Poenget? To poeng. 1: Jeg slo en dritgod drive. Og 2: Sånt kan skje selv den beste.



 barce (19. mar 2015 04:02) *  IP
hva, var den over 228 meter?

det kan skje den beste, enig.. hadde du hatt uflaks, kunne den truffet tinningen og tatt livet av noen.. det er et element av risiko i golf!



 mr.fox (19. mar 2015 07:15) *  IP
Ganske uskyldig det da. Den har trillet de siste 20-40 meterene. Med mindre det ikke var arkeologer som lå med nesa i bakken forran der var nok de tinningene trygge.

En god drive da, det skal du ha for-):



 Gunnar Bull (19. mar 2015 09:16) *  IP
Hehe, takktakk.

Men for å være litt seriøs. Jeg har lest dommen, men omstendighetene rundt slaget kommer ikke frem. Han som slo slaget har tydeligvis slått for tidlig, men ropte fore og sprang frem og beklaget seg etterpå.

Hvis det var åpenbart at mannen slo slaget med stor risiko for å treffe damen, synes jeg forsåvidt det er greit at det settes en standard. Jeg vil tro det var årsaken her, i og med en såpass streng straff.

På den annen side er jeg enig med barce i at det alltid vil være et element av risiko på en golfbane. En dårlig treff (eller det motsatte) kan alltids skje, og det er ikke alltid tid nok til å rope heller.

Jeg mener at vi golfere bør akseptere at denne risikoen er der. Det er ikke alltid noen som har skylda om man blir truffet av en golfball.



 gulber (19. mar 2015 09:54) *  IP
Da jeg tok grønt kort for flere år siden, var sikkerhet i høysetet. hvis vi trodde vi kunne slå så langt som til golferne i ballen foran oss, ja da skulle vi vente. for hvis vi vanligvis ikke slo så langt, ja da ville vi gjøre det da. det var konklusjonen. at man treffer noen ved slice eller en hook er noe annet, for det er jo et feilslag. men å treffe noen i ballen foran ja det skal jo ikke skje, da har man slått for tidlig.


 Zigurd (19. mar 2015 14:26) *  IP
"at man treffer noen ved slice eller en hook er noe annet, for det er jo et feilslag. men å treffe noen i ballen foran ja det skal jo ikke skje, da har man slått for tidlig."

I dette tilfellet så var jo de som ble truffet på vei fra greenen til neste tee, så det var vel sannsynligvis snakk om et feilslag og ikke et som nødvendigvis ble slått for tidlig.

Om golfspillere aldri skal slå før en er helt sikker på at selv de verste feilslag ikke kan treffe noen, så må vi alle fall legge vekk alle ambisjoner om å få økt tempoet på rundene.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72