Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Wilson - 28. mai 2015 kl. 01:03 *  IP
Flaggplasseringer.

Bra artikkel.
Det er litt av hvert å se av merkelig plasseringer rundt omkring.


http://golfsiden.no/Flaggplasseringer270515.html
 Tolle (28. mai 2015 08:10) *  IP
Det største problemet er at de som setter flaggene ofte ikke spiller golf selv.. På min hjemmeklubb i Spania har vi nå en greenkeeper som sparer 5 sekunder på å ikke bruke "plata" når han skifter koppen. Dette gjør at han drar opp greenene 30-40 cm rundt hullet, og dermed bryter alle putter av rett før hullet..

Miklagard har det aller beste systemet i Norge. Der blir det angitt hver dag antall meter fra front og høyre/venstre side. Det krever litt jobb med oppmåling og printing av hullplasseringskartene, men dette er jo enda en av de hundre små årsakene til at det koster litt mer å spille på kvalitetsbaner. Wilson (28. mai 2015 09:08) *  IP
Jeg tror ikke vi kommer dit at vi kan forvente detaljerte mål på hvor flaggene er satt.

Om vi kommer dit at flaggene settes på et rimelig flatt område og at hullene settes på korrekt måte slik at de ikke ser ut som vulkaner (som du beskriver) så har vi kommet langt.

Dette koster ikke mer enn litt opplæring av greenkeeperne.
I vår klubb føler jeg at vi har fått dette til. PCS (28. mai 2015 09:10) *  IP

For norsk golf er dette uvesentlig; 90% sikter midt på green og er henrykt om de treffer og kan 3 putte for 3 poeng :)
Under 4,5 0,9 %
4,5 - 11,4 5,6 %
11,5 - 18,4 12,8 %
18,5 - 26,4 18,7 %
26,5 - 36 25,8 %
Over 36 36,2 % Golfer (28. mai 2015 10:18) *  IP
Gå inn på hjemmesiden til Oslo GK. Se på bildet øverst som rullerer mellom ulike greener. Hvert eneste flagg står helt ute i hjørnet på greenene.

Mangler de kompetanse på hullplasseringer på Bogstad også? abc (28. mai 2015 10:20) *  IP
Har spilt en del baner i asia hvor man har tre forskjellige farger på flagget, avhengig av om det er i forkant, midt eller bakkant av green hullet er plassert. Hullene kan plasseres akkurat hvor man ønsker det, og flaggfargen gir litt informasjon om man vil velge en kølle som går kort eller langt ifht hullet. Klarer fortsatt ikke å se noe problem med dette, selv om eksakt hullplassering ala Miklagard selvfølgelig er bedre. DA (28. mai 2015 14:06) *  IP
Ville det ikke vært artig for de andre å få flere birdiesjanser da? eller par-sjanser om du vil? ved ikke å sette tulle-pinner stort sett?
Bare fordi 90% er høyhcpere klarer vel også disse å se fordelen med et noenlunde velfundert oppsett? PCS (28. mai 2015 15:59) *  IP

Denne tråden har 2 ulike problemstillinger;

1. Hvor på greenen skal flagge plasseres.
2. Hvordan informere spillerene om hvor det står.

1. Her er det retningslinjer om; 6 lette - 6 middels og 6 vanskelig, men at noen i maimåned med lave temperaturer velger å skåne greenene ved å plassere de ut mot kantene og flytte ofte er forståelig.

2. På min hjemmeklubb setter de en "ball" på flaggstangen som viser om flagget står forand eller bak på greenen, og det er mer en godt nok for de aller fleste.
 AR (28. mai 2015 16:36) *  IP
PCS skriver:

"På min hjemmeklubb setter de en "ball" på flaggstangen som viser om flagget står foran eller bak på greenen, og det er mer en godt nok for de aller fleste."

Helt enig.

Min agenda er at vi må bli flinkere til å ha GODE flaggplasseringer og ikke tåpelige og idiotiske som ofte er resultatet når greenene deles inn i soner slik at flagget aldri kan stå omtrent midt på greenen. Der bør de stå nesten halvparten av hullene hvis det er områder der som er velegnet til å sette flagget. Med fornuftige variasjoner. Doberman (28. mai 2015 16:57) *  IP
AR skriver for seg selv og sine likesinnede med lavt handicap. Flaggplasseringer har null interesse for over 90% av norske golfspillere.

Skriv heller om noe som kan vekke debatt blant menigmann. Og få Realist tilbake hit. Da var det ihvertfall interessant og spennende her , med litt temperatur. Nå ligger debattsiden på sotteseng.

Hvordan går det med Kofstad forresten? Klarer ikke redaktøren å kontakte ham og fortelle siste nytt. AR (28. mai 2015 17:19) *  IP
Er det greit for deg, Doberman, at flaggene står helt ute i hjørnene på alle hull slik tilfellet er på en del baner?

Dette har ikke noe med lav handicap å gjøre. Et godt baneoppsett med fornuftige og kloke flaggplasseringer er bra for alle typer golfspillere og er noe alle har glede av.

Også Doberman. Gunnar Bull (28. mai 2015 21:58) *  IP
Forbausende hvor ofte hunden likner sin eier :-)


 Wilson (28. mai 2015 22:31) *  IP
He he GB.
Den traff du midt i sweetspot.

Husker en her inne som hadde 100% fairwaytreff. gjesp (28. mai 2015 22:44) *  IP
For hunder er det totalt uinteressant, bare de får pisse på stanga.


 mr.fox (29. mai 2015 00:03) *  IP
Hmm. Du skulle ikke tilfeldigvis ha en bulldog GB?


 Olav (29. mai 2015 09:33) *  IP
Jeg skjønner egentlig ikke problemet , hvorfor må alle flaggene stå "på kanten" selv om en har delt greenen i 4 . der hvor skjæringspunktet er i midten på hver 1/4 del må jo og være mulig å sette flagget ? Jeg skjønner at det da vil være vanskelig på avstand å vurdere i hvilken 1/4 del det er på , men det vil det jo og være på kantene (i hvert fall mellom 2 deler). Så det trenger vel egentlig bare litt logikk fra de som lager hullet sin del. Jeg foretrekker farge front/midt/bak og om dette følges (noe greenkeepere tror front er der de kommer fra) så har en kansje ett kart over greenen og kan resonere seg frem til hvor det står . Når det er sagt burde det være en standard for fargene jeg er mye i Spania og der er det virvar avn farger så en må spørre/sjekke hver enkel bane. Enklere om f.eks rød front, blått midt og hvitt bak som standard. Uansett er ett system bedre enn ingen merking.


 Nicktyven (29. mai 2015 16:25) *  IP
Klaging på flaggplasseringer er for pyser.
For oss andre spiller det ingen rolle hvor flagget står. Det skifter fra dag til dag, så alle plasseringer er like gode.
Har spilt på 8-10 norske baner i år, og ikke opplevd det som redaktøren klager på. Ikke bryr jeg meg heller. Jeg spiller enhver bane som den er, og klager ikke. Leif (02. jun 2015 14:11) *  IP
Veldig enig med ABC og Olav. Forskjellige farger på flaggene i forhold til plassering kort, midt eller bak på greenen er etter mitt skjønn den beste formidlingen av flaggplassering. Hullene plasseres akkurat der greenkeeper ønsker det, og det hektes på flagg med farge i forhold til plassering. Mye lettere å se på avstand enn liten kule på stang. Har spilt med dette systemet i Sverige, og det fungerer glimrende.


 AR (02. jun 2015 14:18) *  IP
Bare man da ikke henger seg opp i 6 av hver farge. Det finnes masse vanskelige flaggplasseringer midt på greenene også. Ofte er bak på greenen en lett plassering. Man kan gjerne ha 10 foran 5 i midten og 3 bak eller omvendt eller alle mulige tallkominasjoner. Bare man husker på at flaggplasseringen er fornuftig.


 007 (02. jun 2015 22:28) *  IP
Kloke ord fra Leif, kule på stang fungerer glimrende.

Løsning med 6 farger beviste AR som en dum løsning allerede for 15 år siden.Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72