Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Enur - 31. jul 2015 kl. 11:17 *  IP
Women's British Open

Kan Tutta ta hjem seieren i denne ukas Major? Hun har hatt svært gode plasseringer i denne turneringen de siste årene, men prikken over i'en har manglet. Kan det skje i år?

Spilte seg ihvertfall ikke bort i går på den første dagen (slik hun har gjort i noen andre major-turneringer tidligere). Definitivt ikke.

Og er godt gående i dag også, ser det ut som. I hvertfall foreløpig. -2 hittil, på en dag hvor ikke mange andre er under par, lover godt. Trolig tøffere forhold der borte i dag enn i går.

Marianne Skarpnord (med Richard Green som caddie)fikk en trøkk med en trippelbogey på hull 16 i går, i en ellers god runde. Hun går foreløpig også greit i dag, og er på par for dagen etter 6 hull.
 Amatour (31. jul 2015 11:34) *  IP
Det ser ut som hun vil klare cut'en lett i denne major turneringen. Hun har vist stigende form siden US open for et par uker siden hvor det ikke ble helgespill. Det ble det derimot i Scottish open sist helg. Blir spennende å følge med om hun kan snøre igjen sekken.

Ellers er det interessant at Tutta gikk ut med åpen støtte til Mr. Trump denne uken. Litt kontrovers er det selvfølgelig men hun skal ha for å stå frem for sine meninger. De fleste andre LPGA stjernene valgte å ikke kommentere med unntak av Lizette Salas.



 Dilter (31. jul 2015 12:53) *  IP
Stødig spill i dag. Scorene, spesielt på back-9, blant dem som har startet kan tyde på relativt vanskelige forhold. Kanskje det har begynt å blåse?


 No Name (31. jul 2015 13:23) *  IP
10 sekundmeter iflg yr, altså frisk bris. Slik jeg husker Turnberry er de fleste hull meget åpne og vinden står rett inn.


 Enur (31. jul 2015 13:38) *  IP
Tror -3 i dag var en meget solid runde av Tutta, ihvertfall om vi sammenligner med en del andre kjente navn:

Ctariona Matthew som hun gikk sammen med, gikk på +5 i dag, og det samme hadde Cristie Kerr (66 i går).
Nevnes kan også Stacy Lewis på +3 (med 1 hull igjen), Paula Creamer +7 (71 i går) og Beatriz Recari +11 (69 i går).

Marianne Skarpnord derimot; -2 i dag etter 13 hull og oppe på delt 10.plass! Det er moro!



 Enur (31. jul 2015 14:43) *  IP
Tror ikke Marianne liker hull 16 noe særlig: Trippel i går, dobbel i dag! Grrrr!


 Klegg (31. jul 2015 15:08) *  IP
Virker som M.S. har fått litt føling med nervene. 3 seksere på score kortet mot slutten er ikke bra. Håper hun klarer cut'en.


 Dilter (31. jul 2015 16:11) *  IP
Cutten går på +2 i øyeblikket. Det er ikke noe som tyder på at den vil komme ned.


 Wilson (31. jul 2015 20:08) *  IP
Cut er nå på +6

MS er godt innafor.



 TV fan (31. jul 2015 20:45) *  IP
Tutta leder fortjent men vi må være ærlig å si at hun var heldig med trekningen og fikk gå ut tidlig Fredag morgen med adskillig bedre forhold enn Kim, Lydia Ko etc. Sånn er golfen - noe flaks er med i det totale bildet.


 Dilter (31. jul 2015 21:13) *  IP
Lydia Ko spilte omtrent samtidig med Tutta.


 Esposito (31. jul 2015 21:41) *  IP
Lydia Ko gikk vel ut ca 5 1/2 time senere enn Tutta


 Dilter (31. jul 2015 22:35) *  IP
Ja, det er ikke akkurat samtidig, ikke engang omtrent.


 Gjesp (01. aug 2015 01:03) *  IP
Herregud!


 Wilson (01. aug 2015 09:40) *  IP
Det var mange frosne jenter å se på banen i går. Men 10 varmegrader, 10 sekundmeters vind og litt regn er ikke akkurat varmt heller da.


 Wilson (01. aug 2015 09:41) *  IP
Forøvrig enig i det TV-fan skriver.
Suzann var heldig.
Men det har andre vært før. Slik er det ofte.



 HeSk (01. aug 2015 13:31) *  IP
Ser hun berømmer sin nye trener for fremgangen.
Sånn er det bare, kunsten er å finne fagfolk. Neimen ikke enkelt i en verden som flyter over av teoretikere.
Egentlig skulle jeg bare hovere over at hun skrotet Ledbetter, men hadde hun bare spurt, kunne 6 år i "tåkeheimen" vært unngått.
Kanskje Tiger tar til vettet også?



 Tom Dahl (01. aug 2015 18:57) *  IP
HESK.
PETTERSEN VANT Evian Masters under Leadbetter altså en major.
Hun roser ellers Lead. og sier selv at bytte til Harmon var vanskelig.
Damen har forøvrig alltid slått ballen bra , og akkurat nå kanskje enda litt bedre. Men som alle vet, har det og er det puttiingen som er utfordringen
Med den jobbet hun forøvrig med norsk trener Bogstad onsdag før Scottish Open.
David Leadbetter er en legendarisk trener og har rekord i produserte spillere med seiere i Majors og generellt .
Han er er ikke like mye i vinden som før ,og har nylig lansert en ny merkelig svingmetode , men at han i årevis har blitt rangert topp tre blant trenerene US , tilsier vel at man ikke nødvendigvis befinner seg i tåkeheimen under Leadbetters vinger.
Akkurat nå ser vi det igjen på Turnburry på slutten av tredje runde.. Hun har satt noen lange råe,men misser om og om igjen på de avgjørende en meter pluss puttene.
Vondt å se, men hun ser uberørt og selvsikker ut og kan absolutt vinne.



 dutte (01. aug 2015 19:13) *  IP
Jeg syns først og fremst at hun ser veldig betutta ut...


 Dilter (01. aug 2015 20:27) *  IP
Hun går ut i nestsiste ball i morgen, tror det er en fordel.


 Tom Dahl (01. aug 2015 20:45) *  IP
Betutta beskrivelsen er oppbrukt many,many moons ago Dutte,men uttrykket var svært relevant for den fremtoningen vi så når hun begynte å bli kjent.

Var på Mike Bender golf i Orlando for noen år siden( Bender trener Zack J) .Da hadde Bender 67 Sørkoreanske damer i trening og en morgen kl 8 når vi ankom sto en av elevene hans og puttet enmetere gjennom en crocketbøyle. Når vi forlot Timacuan golf etter to runder og fem Buds kl 20 ,sto fremdeles den kortvokste å slo og slo gjennom bøylen sin.

Hos Leadbetter fikk vi beskjed om å spasere i balanse over en en meter lang 15 cm bred planke på gresset. Frem og tilbake ,frem og tilbake.
Er det dette vi betaler det hvite for å lære tenkte vi,men vi gikk og gikk på ordre fra guruen. En veldig ,veldig lett oppgave å utføre.

Så sier han - nå skal du tenke deg at planken er en bro over en kløft i Grand Canyon hvor du ser tusen meter ned i avgrunnen.
Plutselig ble plankeøvelsen noe ganske annet, og man kjente umiddelbart den lille klumpen i halsen , som utgjør forskjellen på det å være totalt avslappet, til å bli nervøs og være under press.
Moralen var selvfølgelig , at den dagen man kan slå og putte golfballen så avslappet som man var under første plankegang , ja da var man innpå no.

Adam Scott var i ferd med å ta igjen teten under The Open på St Andrews og misset så en put ,som selv Stivie Wonder kunne satt. Og Scott trenes av ? Helt riktig - av Butch Harmon Tuttas trener .
Frågan er - hvilken medisin skal ordineres mot puttespøkelset?
Bøyler,planker ,hypnose eller 12 timers økter ? Tror det kun finnes en løsning , nemelig et mye større hull.





 Enur (01. aug 2015 21:26) *  IP
Ja, ingen tvil om at det var puttingen i dag som forhindrer Tutta fra å gå ut i klar ledelse i morgen. For resten av spillet var for det aller meste meget bra, stort sett midt i fairway på de aller fleste utslagene bl.a.
Men 3 hullkantputter helt i starten satte tydeligvis standarden for dagens runde, og det var irriterende å se henne misse flere gode, forholdsvis korte birdiesjanser etterhvert som runden skred fram. Og at det ikke ble en eneste birdie på noen av par 5-hullene ble alt for dårlig i dag.

Nå går hun i nest siste ball i morgen, og det kan jo være en fordel. AR mener jo at de fleste som går i lederballen i en finalerunde har en tendens til å feile. Til gjengjeld skal hun nå gå sammen med Mika Miyazato, og putter hun som i dag kan det bli til rimelig stor frustrasjon for Tutta hvis hun har en like kald putter som i dag.

Men for all del, vinnersjansen har hun så absolutt. Ulempen er bare at det har en 10-12 andre også. Det blir en spennende dag i morgen!

Marianne Skarpnord vinner nok ikke, men kan allikevel få en fin plassering i denne majoren. Og i dag ble det faktisk par på hull 16. En klar forbedring der altså!



 Frank (01. aug 2015 22:42) *  IP
Å putte en meters putter i 12 timer tror jeg ikke er særlig effektivt.


 AR (01. aug 2015 22:56) *  IP
Det tror jeg....


 Frank (01. aug 2015 23:02) *  IP
Mengde er bra det, men når er det for mye?


 Amatour (01. aug 2015 23:04) *  IP
VG bringer en nyhet i kveld om at Mr. Trump ringte Tutta på morgenkvisten Lørdag. Uvisst hva de snakket om men en kan sikkert gå ut fra at det var nok en felles motivasjons samtale som fant sted. De to har jo som kjent et nært forhold og støtter hverandre gjensidig. Tutta har muligens følt presset fra Mr. Trump om å vinne på Mr.Trump's egen bane Turnberry og som desverre kanskje påvirket resultatet idag. Mr.Trump hadde egentlig tenkt å forlate Turnberry på Torsdag men ble værende pga Tuttas posisjon gjennom Fredagen's runde. Vinner Tutta på Søndag blir det fort en seier for mange.


 dutte (01. aug 2015 23:26) *  IP
Jøss, i morgen kan det bli avgjort hvem som blir USA sin neste president. "Tuttas putting knuste Trumps president-ambisjoner" blir overskriften på VG-Nett i morgen kveld.

@Tom Dahl, "betutta" er en klisje, men faktisk mye bedre beskrivende i dag enn for 10 år siden. Den gang hadde hun blitt sint og frustert over slik putting. Lyden på tv-sendingen måtte blitt dempes av frykt for f-ord. I dag var hun bare trist og resignert.



 Frank (01. aug 2015 23:32) *  IP
Folk ser forskjellig ut når de er konsentrert. Alt for mye mas om Tuttas væremåte.


 gjesp (01. aug 2015 23:46) *  IP
Mange adferdseksperter her ja. Hva med å heller glede seg over at hun ligger bra til for å vinne?


 DA (02. aug 2015 02:01) *  IP
Jeg synes det er artig at Skarpnord er med i finalerundene, og spiller ålreit golf.
At Susann kan spille god golf vet jeg, og at hun også, som ALLE andre, kan spille mindre god golf, vet jeg også.
Derfor er det artig med nye interesser.
Dessverre blir det litt for mye Yol, Yun, Sen, Yung osv osv, men prosentene er nok i mot oss på det området.



 Fooore (02. aug 2015 08:38) *  IP
Herlige Tutta, spennende finalerunde!
Håper Marianne holder borte doble og triple, da kan det bli riktig bra, hun skaffer mange fugler.



 Amatour (02. aug 2015 20:09) *  IP
De var vel ingen overraskelse at no 1 blant damene, Inbee Park, kom bakfra med en 65 runde samtidig som (be)Tutta ikke klarte å følge opp det gode spillet før weekenden. Par på både Lørdag og Søndag for det norske håpet holder ikke i dette sirkuset. Må vel også synes litt synd på Ko som ledet lenge i hennes Major debut og som manglet erfaringen da det gjaldt som mest versus rutinerte Inbee Park. For Tutta så var det akkurat som sist uke i Scottish Open; hun går hardt ut i begynnelsen av turneringen men fader ut etterhvert og klarer ikke å snøre igjen sekken dessverre.


 Enur (02. aug 2015 21:24) *  IP
Har sett på dagens sending i opptak nå litt på etterskudd, og må si jeg er utrolig skuffa. Tutta putter like dårlig som i går, og resten av spillet er også mye dårligere i dag. En del skikkelig dårlige innspill fra midt i fairway på de viktige par 5-hullene ga bare hardt tilkjempede birdies der andre hadde (og satte) tildels korte eagleputter. Tutta ledet med 5 slag på Inbee Park etter de 2 første dagene, men går bare på par lørdag og søndag, mens Inbee leverer 10 under de 2 samme dagene! Rett og slett alt for dårlig helgespill av Tutta - igjen!

I tillegg er jeg så dritlei av at Sør-Korea vinner major etter major! Vet ikke hva som irriterer mest: At det er den uttrykksløse maskina Inbee Park som vinner igjen, eller at den eneste som kunne utfordre henne er en 20-åring som stiller i sin første major og som aldri har vært i Skottland før!

Sorry - måtte bare få det ut!
Hilsen Enur - dårlig taper.



 Wilson (02. aug 2015 21:40) *  IP
Så enig Enur. Inbee Park er utrolig kjeeeeeedelig å se på.

Men generelt så mangler det mye sjarm innenfor kvinnegolfen.

Ikke slår de veldig spektakulære slag og ikke byr de på mye hva gjelder smil eller litt følelser.



 Esposito (02. aug 2015 22:32) *  IP
Da er det vel bare å droppe å se på ?
Jeg for min del sliter ikke veldig å se på The Open for kvinner.
Nok av kjedelige spillere på herresiden også( flest amerikanere) bare se på han som vant herrenes The Open i år.



 Tom Dahl (03. aug 2015 12:56) *  IP
SUZANN ER STOR.
Uansett to for dårlige runder, så bør vi ha litt perspektiv her.
Ja, det ser ikke ut som Pettersen alltid har det moro på banen. Selv når hun denne weekenden satte noen fantastiske langputter, beholdt hun en stram maske. Men ville hun spilt bedre ved å være litt mer livlig ? Tror ikke det,men hun ville nok bli mer interessant å se på.
Er forøvrig Spiet karismatisk , eller Zack Johnsen? Nei det er horder av dem der ute både på herre og damesiden . Nesten Zombieaktige er de - med personligheten godt gjemt under capser og bak briller. Tiger blir mutt han også, men han han er konstant magnetisk , fordi han er dødsrå å se på selv når han spiller ræva. Noe Pettersen ikke er.
Når det er sagt,så finnes det knapt en bedre idrettsambassadør i Norge enn Suzann Pettersen.

Norge hadde vært en usynlig flekk på på verdenskartet golfmessig , hvis vi ikke hadde hatt Tutta.. En utrolig ,enestående karriere har hun hatt, og den bare fortsetter . Den ikke golfinteresserte skal bare vite hvor populær Suzann er . Megastjerne i US ikke minst ,og dessuten er hun glimrende med media. Der ser man den reflekterte ,flotte glajenta i full mundur. En person man rett og slett blir stolt av som nordmann .
Få jobber så intenst med Golfen sin som Tutta. Kanskje litt for intenst, slik at skuldrene noen ganger blir for høye når det gjelder som mest.
Men det hun bedriver der ute generellt på gress, i bunkere og ikke minst som mediaperson står det enorm respekt av.






 mr.fox (03. aug 2015 20:28) *  IP
Enig. Men her hjemme må du ha ski på bena for å få status.
Damelangeren fks. har sikkert minst 4-5 utøvere som kan vinne... På herresiden kanskje så mange som 10-15. Må si det er skuffende å se hvor lite kred Susann får her hjemme i forhold til disse langerennsnissene.
Når det er sagt er det jo ikke langerennsfolket sin skyld at bredden ikke er større i toppsjiktet, men jeg synes nå eksponeringen er litt skjevt fordelt.



 Frank (03. aug 2015 22:04) *  IP
At mange kan vinne betyr ikke at nivået er høyt. På 100 meter er det sjelden mer enn to tre menn det står mellom, jeg tror ikke nivået er lavt allikevel.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72