Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Sigbjørn - 19. okt 2015 kl. 14:53 *  IP
Tuttas svake psyke

Det er med undring jeg hører den ene etter den andre "forståsegpåer" som mener at Tutta er svært sterk psykisk?
de siste årene har hun vel ikke en eneste gang vist at hun "holder ut til slutt" det kommer en knekk mot slutten hver gang hun har noe på gang
siste nå var siste hullet i helgen, der hun med birdie hadde sikret en kjempefin T2, nå ble det "som sedvanlig" en bogie og T7, ikke det at T7 er noen dårlig plassering, men det er dessverre den avslutningen vi er blitt vant med.
Håper for Tutta og golf Norge sin del at dette kan rettes på, kanskje med noe mental trening.
 Fooore (19. okt 2015 15:59) *  IP
Regner med at Tutta gikk for eagle og mulig omspill.
Hun skulle nok ikke sikte seg inn på en 2.plass som hun har en hel dunge av fra før.

Svak psyke? jaja



 Doberman (19. okt 2015 16:40) *  IP
Fooore har aldri sagt et kritisk ord om noen norsk golfspiller. Ikke om andre forhold i norsk golf heller.
Han vil vel da svare: jeg er positiv av natur, så hvorfor skal jeg kritisere?
Da glemmer han at enhver debatt har sitt utspring i at noen kritiserer noe eller noen, eller ønsker å få frem forskjellige syn på en sak. I Fooores verden er alle positive, ingen kritiserer noe/noen og alle er fornøyde.

Det er derfor Fooore heller aldri har startet en tråd.



 Fooore (19. okt 2015 16:55) *  IP
I min verden er absolutt ikke alle positive, ikke alltid man kan velge.
Jeg har nok noen i kretsene mine som er lik deg og dine andre nick.

Men de jeg velger er positive! Besserwissere med negativt fortegn er noe dritt å omgås.



 Wilson (19. okt 2015 16:56) *  IP
Start en tråd. Det var det en gammel kjenning terpet på like før han ble veldig fornærmet og trakk seg.


 AR (19. okt 2015 17:08) *  IP
Klarte "Doberman" å bidra med noe som helst med tanke på hvilken problemstilling som ble reist innledningsvis?


 Fred (19. okt 2015 17:23) *  IP
Doberman er vel like mye "forståsegpåer" som de han undres over når han lanserer løsningen på det han tror er et problem.



 Sigbjørn (19. okt 2015 19:39) *  IP
Til dere som ikke kan diskutere tråden, hold dere på andre fora, vennligst!


 gjesp (19. okt 2015 20:11) *  IP
Når man har vært topp-10 i verden i over 8 år, og har vunnet mange turneringer(inkl.majors), kan man da snakke om at vedkommende har dårlig psyke?


 Enur (19. okt 2015 20:56) *  IP
Ja, det kan man nok, eller i hvertfall diskutere (som Sigbjørn legger opp til) om den egentlig er så sterk som mange hevder/har hevdet.

At Tutta er en verdensstjerne innen golfen er det ingen tvil om, og ja hun har en god del seire og også majors, men nesten hver gang jeg ser en sending fra LPGA-touren med amerikanske kommentarer hører jeg de si at "vi hadde forventet at hun skulle vinne mer, særlig flere majors". Og det kan de kanskje ha rett i?

Jeg tror som Sigbjørn at hun kanskje var bedre på dette feltet før? I hvertfall er mitt inntrykk at hun i de senere årene har hatt en del svake runder når presset øker, f.eks. ved å spille seg helt bort på førsterunden i en del av de største turneringene eller på finalerunden i turneringer der hun ligger godt an før siste dag.

Når det gjelder helgens turnering, har jeg ikke forutsetninger for å si noe som helst om den, da jeg ikke har sett et eneste glimt fra den, og vet heller ikke noe om hvordan sistehullet så ut, eller hvordan det ble spilt.
Men jeg ser ikke bort fra at Fooore er inne på noe her, en 2.plass er neppe så interessant for Tutta hvis en seier er innen rekkevidde med litt gutsing på sistehullet. Og da går det enten bra eller ikke bra!



 HenrikFan (19. okt 2015 21:00) *  IP
Tutta er sterk i hodet, det er fakta! Ellers kommer man ikke i verdenstoppen i golf. Det er fakta. Hvilke(n) spiller i verden er i toppen uten å være sterk psykisk? Det skulle jeg likt å vite. :)


 Sigbjørn (19. okt 2015 21:32) *  IP
HenrikFan,
selvsagt er det noe rett i det du skriver, men alt er relativt.

Tutta er og har vært en av verdens beste kvinnelige golfspillere, det hersker det ingen tvil om.

Jeg behøver ikke skrive en gang til det Enur klokelig oppsummerer, og som jeg er helt enig i.



 HenrikFan (20. okt 2015 08:35) *  IP
Alt er relativt ja. Colin Montgomerie var f.eks. kjent for elendig major-psyke( en relativ setting ift han vs de han kjempet mot i mange majors) . Men dårlig psyke, nei...


 Pedro (20. okt 2015 11:16) *  IP
Tutta har selvfølgelig bra psyke, ellers hadde hun ikke hevdet seg i så mange år.
MEN.....
Det er heller ikke særlig vanskelig å være enig i at i avgjørende situasjoner/runder, har hun ikke levert strålende golf.
Hun har vært i posisjon før siste runde mange ganger, særlig i Majors, men ikke klart å få ut det beste spillet siste dagen.
Det er vel ingen tvil om at det dreier seg om psyke??
Hun er en strålende spiller og har hatt fantastiske resultater, men min påstand er at høye skuldre siste dag, har ødelagt 3-4 Major seire til.....



 No Name (20. okt 2015 13:39) *  IP
Hva legger man i ordet psyke? Om man mener nerver tror jeg ikke det er årsaken. Jeg tror det skyldes overtenning, ønsket om å vinne blir såpass sterkt at det går ut over rutiner og ro i spillet.


 Sigbjørn (20. okt 2015 15:02) *  IP
No Name, det du beskriver er helt riktig, det har med psyken å gjøre alt du nevner, men du ønsker ikke å sette riktig ord på det.
Her på Jæren er vi vant med å kalle en spade for en spade :-)



 Retep (20. okt 2015 15:43) *  IP
Tutta har vært i posisjon før siste runde mange ganger, men vunnet relativt få. Det samme gjelderomtrent samtlige andre toppspillere, med unntak av Tiger i sine velmaktsdager. Det er så enkelt som at det er mange spillere i posisjon før siste dag, men bare en av de vinner.


 Doberman (20. okt 2015 17:30) *  IP
Fooore skriver "dine andre nick" om meg. Jeg oppfordrer ham til å oppgi disse nickene.
Han skriver også at "Besserwissere med negativt fortegn er noe dritt å omgås". Nå omgås vi ikke, Fooore, men jeg oppfordrer deg til å sitere hva jeg har skrevet som gjør meg til en Besserwisser med negativt fortegn - dersom det da er meg du sikter til.

Ad casus. Det er på førsterunden Tutta nesten alltid har problemer med å henge med de beste. Altfor ofte blir hun for langt etter allerede etter 1. runde. Det skyldes nok at tenningsnivået er for høyt, eller som vi sier på Østkanten: hun er jævlig nerrvøs..



 DA (20. okt 2015 19:42) *  IP
Stort sett alt pisset du klarer å trykke ut av deg her inne kommer inn under besserwisser-kategorien. Sorry, du kan sikkert ikke noe for det, medisineringen hjelper ikke lengre?


 Sigbjørn (20. okt 2015 21:56) *  IP
For all del Dobbermann og DA, hold dere til tema når dere kommenterer i tråd som jeg har startet, skal dere diskutere hverandre, vennligst start egen tråd for det,
NB! om dere ikke kan starte selv, så kan jeg gjerne hjelpe



 Retep (21. okt 2015 10:35) *  IP
Doberman har rett i at Tutta har svakest score på førsterunden. Men betyr det at hun har nerver? Vanligvis er det fjerderunden man anser som mest krevende for psyken, her har Tutta i snitt hatt sin beste runde i det siste.

Jeg tror snarere Tuttas problem at hun ikke spiller fullt så fantastisk golf som tidligere. Det er lite i scoringen som tilsier at hun har et nerveproblem. Men du har kanskje annen informasjon som tilsier dette, Doberman?



 Doberman (21. okt 2015 15:47) *  IP
DA, definèr "piss", gjerne med sitater fra noe jeg har skrevet. Hvorfor så aggressiv? Har jeg fornærmet deg på noen måte? Gi eksempler.
Jeg oppfordrer igjen Fooore til å svare på mine spørsmål ovenfor. Det klarer du vel?

Jeg vet ikke noe mer om Tutta enn andre her inne. Har ikke peiling på hennes psyke. Men jeg har lagt merke til at hun for mange ganger har elendig førsterunde. At hun da spiller godt de to siste rundene har sin naturlige forklaring. AR har selv skrevet at da kan hun slappe av, fordi en topplassering likevel er utenfor rekkevidde. Elementært.



 i007 (21. okt 2015 22:33) *  IP
Boris Becker er trener for Novak Djokovic for at han skal lære Novak å ha riktig holdning i majorfinaler, ha riktig holdning når kampene er i kritiske faser.
Hva vi amatører ikke vet noenting om ...



 Enur (23. okt 2015 08:18) *  IP
Denne ukes LPGA-turnering på Taiwan følger i det som ofte har blitt Tuttas "mønster" i de senere årene:

En forholdsvis svak åpningsrunde i går (74), følges (heldigvis) opp med en mye bedre runde i dag (66), og Tutta spiller seg opp "in contention" igjen. Så får vi bare avvente og se hva helgen bringer. Det hadde jo vært moro med en seier igjen!



 Sigbjørn (23. okt 2015 10:21) *  IP
Knallbra i dag, dagens beste runde, fra T43 til T7
vi satser på ny seier, krysser fingre og alt som er



 gjesp (23. okt 2015 10:42) *  IP
psykt sterkt!


 Revisor'n (23. okt 2015 17:35) *  IP
Tutta har åpenbart hatt bra psyke i forhold å komme seg opp i verdenstoppen mer og mindre på egen hånd. Spørsmålet er om psyken er minst like god som de andre som befinner seg i verdenstoppen i golf. Tja.

En del hevder at det er for lite med bare to majors, i 2007 og 2013. Det høres umiddelbart lite ut, men fakta er at i disse 9 årene, 39 turneringer, er det kun to spillere som har flere. Inbee Park med 7 og Yani Tseng med 5. Dvs. det er svært vanskelig å vinne mange majors.

En annen målestokk kan være singlematchene i Solheim Cup. Her har hun kun 1 seier på 8 forsøk. Her spiller en ikke bare for seg selv, men har et ekstra press i forhold til ikke å svikte laget. Nå kan nok noen av matchene bli uten betydning sent på søndagen, men det er uansett ganske dårlig resultat.

Ellers har hun flere ganger vært nær å bli ranket som nr. 1 i verden, men "sviktet" på oppløpet.

Tilbake til Sigbjørns innledning, så er min ringe oppfatning at hun selvsagt må ha ganske bra psyke for å vinne såpass, men at resultatene tilsier at hun kanskje ikke er topp 10 på dette området.



 Henrikfan (23. okt 2015 22:53) *  IP
Tutta ville psyket ut de fleste av debattantene her any day.. Skål!


 Sigbjørn (25. okt 2015 08:49) *  IP
Selvsagt har hun relativt god psyke, og ikke minst tror jeg at hun er enda bedre teknisk enn de fleste hun konkurrerer med, som da og blir kompensert til fordel for henne.

I dag hadde hun kun en bra plassering å spile for, og dermed holdt hun helt inn og.



 Sigbjørn (25. okt 2015 08:52) *  IP
Jeg legger og merke med at Tutta scorer for tiden veldig dårlig på par 5 hullene
i dag gikk hun -1 på 4 par 5 hull,
Lydia Ko -5 på 4 par 5 hull



 Wilson (25. okt 2015 15:37) *  IP
Sigbjørn. Suzann sliter med putteren, tror hennes psyke er like bra som de flestes i toppen.
Det du skriver blir for meg kun synsing for å "bevise" din egen påstand.



 Sigbjørn (25. okt 2015 17:44) *  IP
Ok Wilson, da er det vel slik :-)


 Wilson (25. okt 2015 18:31) *  IP
Hva med de svenske da Sigbjørn? De sviktet jo nesten alle som en. Er det psyke på de også, eller kanskje formsvikt. Når spillere som har vært supergode får en eller to dårlige sesonger; er det da dårlig psyke, eller er det formsvikt?


 Sigbjørn (26. okt 2015 06:23) *  IP
Wilson, jeg forstår ikke hvorfor du skriver forrige innlegg, du har jo fasiten :-)


 Wilson (26. okt 2015 12:28) *  IP
Har du dårlig psyke Sigbjørn? :-)



 AR (26. okt 2015 13:03) *  IP
Den var ikke morsom, Wilson!


 Wilson (26. okt 2015 17:54) *  IP
Nei, og jeg vet det.

Men når han kjører sine hersketeknikk med smilefjes bak så får han tåle det samme han også.



 barce (26. okt 2015 18:08) *  IP
kan ikke noe for det, men jeg syns den var litt morsom, og treffende :)


 digger (26. okt 2015 19:00) *  IP
Jeg skjønner ikke spillereglene her.
En trådstarter får lov til å konstatere at Tutta har dårlig psyke, men en annonym debattant kan ikke få spørre en annen annonym debattant om det samme ( i hvertfall ikke uten at redaktøren må inn å kommentere)?



 AR (26. okt 2015 19:58) *  IP
Jeg syntes det vare var ufint skrevet. Ikke noe annet. Har ikke noe med spilleregler å gjøre, digger.

Til temaet. Jeg tror Tutta er sterk psykisk. Når rundt 10-15 spillere ligger an til å vinne, er det bare en som vinner. De andre trenge rikke å ha dårlig psyke for det.



 Wilson (26. okt 2015 20:30) *  IP
For å holde seg til temaet : psyke

Det hjalp ihvertfall min psyke at 2 gode debattanter (barce og digger) ga meg støtte.
Jeg var jo litt langt nede etter at Sigbjørn var slæm mot mæ. :-)
Også AR da. :P

Og, Tutta er nok ganske sterk ja.



 Sigbjørn (26. okt 2015 21:44) *  IP
Det skal ikke nektes for at jeg sitter med et smil om munnen når jeg skriver dette
enig Wilson, Tutta er nok ganske sterk, hun hadde ikke vært der hun er uten,
men tross det, så har hun sviktet mot slutten en rekke en ganger når hun har vært i posisjon til å vinne

angående min psyke Wilson, så er jeg nok ikke riktig person til å uttale meg, men i en sport som krever svært mye (god) psyke, nemlig skyting, så har jeg vært Rogalands beste skytter 5 ganger, jeg har 8 kretsmesterskap i feltskyting, dobbelt så mange som neste mann.



 Klegg (29. okt 2015 06:20) *  IP
Enur er såvidt inne på et poeng som gjelder alle norske golfspillere på et høyt nivå. De entrer en turnering med høye skuldre og gjør en dårlig førsterunde. Deretter senkes skuldrene fordi inn i runde 2 og evt 3 står nå lite på spill, og scoren forbedres. Med forbedret situasjon inn i runde 4 er plutselig ting blitt viktige igjen, skuldre heves, og scoren blir på nytt dårlig. Med unntak av Tutta har jeg tilgode å se norske avansement i løpet av sisterunden på svært lenge. Norske toppgolfere mangler generelt psyke. Ikke så rart, lite land, lite bredde, hver turnering en kamp for ranking, penger og overlevelse. Dette gjelder selvfølgelig ikke Tutta, men hun har pådratt seg samme profil. Problemstillingen har vart lenge, dog med unntak i kortere perioder/deler av sesong, eks. Kofstad og Skarpnord i toppform. Men også det er lenge siden nå.


 Bølle (29. okt 2015 13:30) *  IP




----------------------------------

Ikke nå igjen.Bølle!


Red.
----------------------------------



 Wilson (29. okt 2015 15:04) *  IP
Så nettopp en dokumentasjon på at Suzann har svake førsterunder, og med 4 runden som beste runde.

Så, det er ikke så enkelt å konkludere uten å ha alle fakta på bordet.

Hvilket betyr at jeg ikke hadde bra nok analyse, og at trådstarter heller ikke hadde noen bra analyse.



 Sigbjørn (29. okt 2015 17:34) *  IP
Trådstarter har ikke analysert noe, bare konstatert hendelser i det siste (2-3 år)



 Gjesp (29. okt 2015 19:51) *  IP
Konstatert feil altså


 Retep (30. okt 2015 07:53) *  IP
Mønsteret gjentar seg. En første runde som riktignok ikke var veldig svak, men dog litt under par. Fulgt opp av dagens beste runde i da, et slag fra teten


 Snedd (30. okt 2015 09:00) *  IP
Slett ikke uventet. Tror vi på en to indre og vekk me'n på tredje runde?


 HenrikFan (30. okt 2015 09:20) *  IP
Retep: Første runde litt under par..
+2!
Det heter litt under pari ;)



 Pedro (30. okt 2015 09:28) *  IP
Minner om at tallene som er analysert, gjelder for 2015 sesongen, Tutta har ikke hatt for vane tidligere år å starte svakt i turneringer.
Det har heller vært styrken hennes, stabiliteten gjennom 4 runder.
men det kan jo hende vi nå får en fin anledning til å vurdere styrken siste dag, håper inderlig hun er i posisjon når vi kommer på de siste 9 hullene :-)



 Retep (30. okt 2015 10:21) *  IP
Riktig, HenrikFan. Tenkte i farten det var et brukbart ordspill men da måtte jeg hatt noen klammer rundt det.
Og blir spennende å følge med Tutta, som pleier å spille best dag 4.



 Retep (30. okt 2015 10:24) *  IP
Eller vent litt, var det ikke Tutta som hadde svak psyke? (Hun pleier jo ikke vinne selv om hun er nær teten etter tre dager. Det gjør jo alle andre. Ironialarm).


 Seniorgolfer (30. okt 2015 11:40) *  IP
Det er et ordtak som sier noe slikt som at "det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere"
Jeg tror den uheldige episoden under Solheim cup kan sees på som en vitamininnsprøyting til Tuttas psyke, og jeg tror hun kommer til å vinne denne og andre turneringer.
Gledelig fremgang er at hun nå har hittil hatt 53 putter etter to runder i forhold til tidligere. Til sammenligning hadde Ko 62 putter...



 Sigbjørn (30. okt 2015 19:56) *  IP
Det er et ordtak som heter "det hjelper å snakke om det"
håper det gjør det i dette tilfellet og, og at Tutta er på vinnersporet igjen, og at det med sisterunden er snudd til styrke.
Regner med at vi alle heier på Tutta i morgen og på søndag.



 Sigbjørn (31. okt 2015 07:38) *  IP
Dessverre så gjentar historien seg, men det er fortsatt noen hull igjen til å pynte på scoren.
pr nå (etter 12 hull) må man til T35 for å finne en dårligere score enn Tutta sin.



 Enur (31. okt 2015 08:04) *  IP
Så litt på sendingen fra turneringen i går ettermiddag. Det er i hvertfall noen spennende (les: store og meget ondulerte) greener de har å bryne seg på der borte. I tillegg til mye vind! Så 26 og 27 putter av Tutta på de to første rundene var meget bra. Mulig at hun sliter litt mer med puttingen i dag, selv om det bare blir spekulasjoner foreløpig. Uansett er det ikke mange spillere under par i dag heller.


 Sigbjørn (31. okt 2015 13:20) *  IP
Kan konstatere at totalen kontra startfeltet i dag ble ok, hun mistet kun 1 slag på lederen, og er nå 2 bak, og absolutt med i tetstriden, så får vi bare håpe at statistikken holder på sisterunden.
Gydd løkk Tutta :-)



 Klegg (31. okt 2015 20:23) *  IP
Så på Tutta's runde i dag. Golfens svar på Lars Berger: Bra utg.pkt. inn på standplass, håpløst ut. Asiatene puttet skjorta av henne. Amerikanske kommentarer; "poor putting, no commitment". I tillegg oppsyn som McEnroe på banen. Håper hun blir like cool som ham etter avsluttet karriere.



 Sigbjørn (01. nov 2015 08:02) *  IP
Dessverre så gjentar historien seg, og viser også at mine observasjoner er mere riktige enn statistikk.


 Pedro (02. nov 2015 09:14) *  IP
Tja.......
Hun var på skuddhold denne helgen også, men sviktet på greenene. Om det skyldes kun dårlig putting eller noe annet vet hun vel bare selv.
Damen som vant hadde like mange putter som Tutta, både siste dagen og i turneringen totalt.
Slik at årsaken ligger nok i mer enn bare putting.....



 AR (02. nov 2015 13:24) *  IP
Kanskje denne artikkelen har noe med trådens tema å gjøre?

http://golfsiden.no/Tuttasvakavslutning021115.html



 Boogeyman (02. nov 2015 14:03) *  IP


---------------------------------------------

Har ikke du lovet å holde deg borte, Boogeyman, Bølle med mange flere nicks???

Selv rosende omtale av redaktør og innhold er ikke velkomment fra en som har lovet å holde seg borte herfra.

Eller har du intensjoner om bedre oppførsel i framtida? Her er vi både tolerante og tilgivende. Som du helt sikkert kjenner til og har hørt før.
Skaff deg en avatar, så skal jeg slippe deg inn i varmen igjen. Er det ikke du og noen andre som har etterlyst registrering for å få et enda bedre forum? avatar er en meget "mild" form for registrering.

Red.
---------------------------------------------



 PING (02. nov 2015 15:43) *  IP
Trist at Tutta fremdeles oppfører seg som en 'drittunge' på golfbanen.
Hun sier selv i div intervjuer at hun vil være et forbilde for både unge og andre, men fremtoningen hennes sier noe helt annet.
Jeg blir direkte flau av å se det sutrete fjeset hennes på tv. Virker som det aller aller verste hun vet er å spille golf.



 AR (02. nov 2015 17:17) *  IP
Repetisjonsøvelse.

Slik skaffer du deg avatar:

Ditt eget symbol hentes fra Gravatar (http://www.gravatar.com/)

Hvis du oppgir epost-adresse i innlegget, kan du legge inn ditt eget bilde på gravatar sin side som vil vises her.



 Gjest (02. nov 2015 21:11) *  IP
Takk Asbjørn

Flott at du setter fokus på Tuttas dårlige adferd. Endelig en som tør ta bladet fra munnen. Det er helt uakseptabelt som hun holder på.
Hun er så full av seg selv, og fremstår som et skrekkeksempel på hvordan en idrettsutøver ikke bør og skal oppføre seg.





 DA (02. nov 2015 21:27) *  IP
Tja.
Hun er en idrettsutøver, og har sin måte å reagere på. Det er Ikke sikkert alle bifaller denne, og langt ifra sikkert at det er en ok måte å være på, men hun har nå engang kommet seg dit hun er på egen hånd, og er en TOPP-idrettsutøver. Jeg ser mange av det slaget som er hissige, men som fortsatt er på topp.

AR, du visste hva slags mark du inviterte inn når du skrev den artikkelen.



 Wilson (02. nov 2015 22:05) *  IP
DA

AR skriver det han ser, og det er helt OK etter min mening.

Generelt er det for mange sure jenter å se på LPGA Tour
Må være lov å kommentere det.



 Sigbjørn (02. nov 2015 22:28) *  IP
Det er hele sannheten om Tutta, hun er helt på tur psykisk, og det gjenspeiler seg i oppførselen, som du så godt oppsummerer det.
med slik oppførsel, så er vi faktisk bedre tjent (som nasjon) at hun holder seg borte, for det er direkte flaut å se henne på TV



 gjesp (02. nov 2015 22:36) *  IP
Er du sikker på det var kretsmester i skyting du var? Ikke i hobbypsykologi?


 Gjest (02. nov 2015 22:58) *  IP
gjesp

Trenger ikke og være psykolog eller rakketforsker for og skjønne at hun er i ubalanse.



 Fooore (03. nov 2015 07:22) *  IP
Hjelpes meg, håper ikke vi får flere verdensstjerner som ikke smiler fra øre til øre når de gjør jobben sin.

Får faktisk grøsninger!



 mr.fox (03. nov 2015 08:19) *  IP
Er vel ikke snakk om å smile fra hverken det ene eller andre øret, ingen forlanger/venter det.Det er bare det at når hun oppfører seg som en bortskjemt drittunge blir det så feil.


 Pedro (03. nov 2015 09:25) *  IP
Tutta er Norges "flaggskip" innen golf, hun har hatt en fantastisk karriere og gjort mye bra for rekruteringen i Norge.
Men måten hun fremstår på banen nå er bare trist, det virker ikke som hun synes dette er noe gøy.
Enten det, eller så er det presset etter endelig å vinne en turnering igjen, som gjør at hun fremstår som den desidert sureste på LPGA touren.
En ting er å være litt mutt, det har hun alltid vært, men nå virker hun å være mer eller mindre forbanna, hele tiden.
Ikke vakkert å se på, vil tro at hennes sponsorer også har ett og annet å mene om dette.
Tror hun bør ta seg en liten pause og kjenne etter om det er det her hun virkelig vil..............



 HenrikFan (03. nov 2015 13:47) *  IP
Ikke kødd med Tutta! Det siste hun trengerer at et hylekor stiller seg opp og krever at hun trer til side. Det er når det blåser som mest man trenger oppbacking. Tutta, stå på! Dette rir du av.


 erfaren golfer (03. nov 2015 14:26) *  IP
Hva i al verden er vi kritiserer Tutta for hun er vel den eneste norske golferen som har vist resultater på høyt nivå over lengre tid. Kan ikke se at noen i golfnorge har prestert i nærheten av hva hun har gjort. Så å begynne å diskutere hennes psyke er helt fjernt.

Vi må ikke glemme at hun er en av få norske idrettsutøvere vi har i dag som hevder seg i en interansjonal idrett.



 sigbjørn (03. nov 2015 18:24) *  IP
når nå tråden har dreiet litt, så kan jeg følge opp med at av "sure tryne" på golfbanen, så er Stacy Lewis kanskje den som kommer nærmest Tutta (av de jeg har observert), men i forhold til Tutta så fremtrer hun nesten sprudlende.


 i007 (03. nov 2015 19:39) *  IP
AR er blid


 i007 (03. nov 2015 20:13) *  IP
Dusteargument fra "erfaren golfer".

Laura Davies/Odd-Bjørn Hjelmeset var motsatsen til Tutta.
Tutta har brukt MYE energi på å være muggen.



 Pedro (04. nov 2015 08:20) *  IP
Misforstå meg rett, jeg ønsker Tutta alt godt.
I alle år har hun hatt en noe mutt fremtoning på banen, det skyldes hennes fokus og kan vanskelig gjøres noe med tror jeg, hun kan ikke lastes for at hun har det fjeset hun har:-)
Men nå, særlig det siste halvåret, synes jeg det har blitt verre, utbruddene kommer oftere, geipen henger enda mer.
Dette må nødvendigvis stjele energi og fokus, samt at det ikke ser spesielt bra ut.
Hun er som alle andre avhengig av å ha en positiv fremtoning for å være attraktiv for sponsorer etc.
Men viktigst av alt, er at det ikke ser ut som hun synes dette er noe moro lenger, det kan være naturlig, i forhold til at hun har holdt på i mange år.
Men da er det kanskje tid for å se seg selv i speilet å gjøre opp status........?



 erfaren golfer (04. nov 2015 09:01) *  IP
Ser at i007 synes mitt argument er dusteargument, men vi har i idrettshistorien mange storheter som har en tilnærmet lik oppførsel som Tutta, kanskje ikke i007 noe gang har prestert på høyt nivå i noen idrett og derfor ikke kan sette seg inn i den situasjonen en toppidrttsutøver har og hvilket press de er utsatt for.

Stå på Tutta



 Seniorgolfer (05. nov 2015 14:42) *  IP
"Alle er forskjellige, men det er utenpå" heter det i sangen. Sannheten er vel at vi alle er veldige forskjellige mentalt.
Jeg tror Tutta er en ekstrem vinnerskalle. Det innebærer etter alt å dømme at hun hater å tape, liksom hun hater å slå et dårlig slag. Problemet er at hun blir satt ut når det skjer, og har ennå ikke lært seg hvordan hun håndterer slike situasjoner.
Kjenner andre som har lignende "symptomer" - ett dårlig slag og runden er ødelagt.
Jeg tror det kommer mye av at forventningene slike personer setter til seg selv, kan være alt for store, og at de ikke har lært seg evnen til å tilgi seg selv sine feil. Kan de trene opp slike mentale ferdigheter, slik at de kan tåle sine feil og fortsette sin ferd ufortrødent videre ved å overkomme egne hindre og eksterne hendelser? Ja, tror jeg liksom det er beskrevet i Kiplings dikt "If" eller i Andre Bjerkes oversettelse "Hvis".
Tutta er den hun er, og det er ingen grunn til å hakke på henne. Jeg ønsker henne lykke til og håper hun oppnår målet sitt..



 AR (05. nov 2015 16:20) *  IP
Må si meg enig i det. Tiger Woods blir også forbannet etter et dårlig slag, men de aller fleste gangene klarer han å legge det fort bak seg og nullstille seg igjen. Det er ikke lett når man har et voldsomt temperament. Man må ha temperament for å bli god i golf, men kunsten er å ha (en viss) kontroll på dette temperamentet.

Enig med Seniorgolfer her: det kan læres!



 Tom Dahl (06. nov 2015 18:26) *  IP
En journalistvenn overhørte følgende råd fra Laura Davies til Tutta på Bogstad når man hadde Europatour der - many many moons ago.
Den unge damen spilte dårligere enn forventet og oppførte seg da tidvis kritikkverdig.
"Suzann - when I was your age, used to behave like you. But I changed, so my advice is - why not change now."

Et glimrende råd til alle overambiøse, unge idrettsutøvere dette, og det tok heller ikke lang tid før vår førstedame hadde lagt vekk de verste unotene.
Riktignok har hun med stort hell valgt the mutt look når hun spiller, noe jeg tror fungerer bedre for henne enn den mer muntre varianten, som beviselig lett for utøvere til å miste konsen.
Et eksempel er den unge utgaven av tennislegenden Andre Agassi. Da var han langhåret entertainer som showet og flørtet og vant, men så mistet han både håret og grepet om spillet. Dermed ble helomvending og gravalvor og resten er historie.
Derfor overrasker det veldig at en megaproff som Suzann, nå tidvis går i ungdommen og helt klart ødelegger spillet sitt, som redaktørent riktig påpeker.
Tilbake til tegnebrettet er det noe som heter. I alle fall på det mentale planet. Tror dette må til for at hun skal komme inn blant topp ti igjen. Der hun tilhører.



 Sigbjørn (12. nov 2015 22:49) *  IP
Tutta i et godt halvveis i runde 1, vi satser på at trenden har snudd, og at dette holder helt inn.
lykke til, vi heier på deg uansett Tutta. (NB! bortsatt fra da du er gørrsur)



 gjesp (12. nov 2015 23:12) *  IP
Er du 4 år gammel?

-------------------------------------------------
Kommentar: Hvem er det du spør og hvorfor?
Red.
-------------------------------------------------



 Wilson (14. nov 2015 23:09) *  IP
Ser på Lorena Ochoa Invitational nå.
Suzann kliner kølla ned i bagen mens caddien har fingrene der for å ta opp putteren. Han var millimeter fra å få køllebladet over fingrene.
Skulle tatt seg ut at hun hadde skadet egen caddie.



 AR (15. nov 2015 21:53) *  IP
Vi kan håpe på en topp 10-plassering for Tutta i dag.


 Sigbjørn (15. nov 2015 22:21) *  IP
Vi får oppsummere med at det ble topp 10 igjen, selvsagt meget bra.............


 Sigbjørn (20. nov 2015 19:37) *  IP
ny helg og nye muligheter
historien gjentar seg dessverre, (hun er ikke ferdig med fredagens runde enda)torsdag 3 under par, så 2 bogeyer mot slutten av runden, fredag 3 under par, så 2 raske bogeyer (4 hull igjen)
man behøver vel ikke å si så mye mere?



 Henrikfan (20. nov 2015 19:54) *  IP
nei, ikke si mer, da blir hun nok svakere psykisk...


 gjesp (20. nov 2015 20:34) *  IP
Avslutter med birdie, sterk psyke igjen da?


 Henrikfan (20. nov 2015 21:02) *  IP
Jeg tviholder på at hun har sterk psyke permanent. Hun har alltid vært der. Basta bom


 Sigbjørn (22. nov 2015 21:15) *  IP
Ny bra plassering, og selv om det ikke var noe stort som sto på spill, så ble det en bogey på siste hullet, men det ser ut for at hun mistet kun 2 plasser.
Håper Tutta kommer tilbake i OL sesongen med en god psykisk trener i staben, og ikke minst, så ønsker vi alle at vi kan få noen smil av henne, hun er jo og så fantastisk mye penere når hun smiler

Lykke til med OL sesongen TUTTA



 Retep (22. nov 2015 22:13) *  IP
Jeg tror nok det mønsteret gjentar seg for samtlige spillere i feltet. Noen birdies men så blir konsentrasjonen borte eller psyken blir feil og så kommer noen Bogeys. Man kan tolke dette som at alle har dårlig psyke, eller så er det rett og slett normale svingninger som alle opplever



 Seniorgolfer (23. nov 2015 17:08) *  IP
Personlig er jeg nesten villig til å vedde at Tutta (og andre de fleste andre spillere på de tourene vi følger med på), har et vesentlig bedre psyke enn trådstarter. Selv om han så vidt jeg husker hevder å ha vunnet noen skytekonkurranser... All ære for det, men å spille om millioner eller evt sitt teams levebrød, er nok litt mer alvorlig enn et kretsmesterskap... spesielt - når livet nesten kun handler om det å vinne i golf.

Golf er vel en sport som er nesten uten sidestykke når det gjelder hvor mye det mentale eller psyken vil påvirke resultatet.



 Boogeyman (23. nov 2015 19:56) *  IP
At det å muligens gå glipp av noen millioner skal ødelegge psyken i en turnering er jo bare visvas.
Tutta har tjent flere hundre millioner i sin karriere (sponsorer + premiepenger), og vil tilhøre den norske formues-adelen resten av livet. Hun har altså allerede tjent "nok", og trenger ikke mer. Nettopp det burde gi henne nødvendig ro og overskudd i enhver turnering.

Helt annerledes med alle de golfspillere som sliter økonomisk med å gå med overskudd i det hele tatt. Og som ennå ikke har noen sponsorer av betydning.



 Seniorgolfer (23. nov 2015 21:32) *  IP
Greit nok det Bogeyman, poenget mitt er at det er en prosess å bli blandt de ti beste utøvere i verden i en sport der det mentale og psykiske spiller en rolle i mye større grad enn i de fleste andre idretter, . Tutta og de andre har ikke alltid vært rike og hatt flere hundre millioner, en gang var det kniven på strupen og de karte å vinne store majors. .

Å påstå at Tutta har svak psyke, mener jeg er feil, men det er helt greit for meg at du og trådstarter synes at en som konstant ligger bedre enn nr 10 i verden og som har vunnet mange turneringer, lider av å ha svak psyke.....

De fleste toppidrettutøvere har et enormt vinnerinstinkt. Hvilket betyr at de setter knallharde krav til seg selv. Og noen tar det ekstremt tungt når de taper (eller ikke vinner - eller slår et dårlig slag) -slik som f. eks Tutta gjør . Jeg tror dette aspektet at slike vinnerskaller lider fordi de har alltid for høye forventninger til seg selv og at det derfor er ekstra vanskelig for dem å takle det enorme forventningspresset som de selv og andre legger på dem. På en måte er det et slags handicap for dem, men ikke fordi de har dårlig psyke, men heller fordi de ikke ennå har lært seg den mentale biten godt nok. Etter min mening



 Boogeyman (24. nov 2015 00:01) *  IP
Jeg har da ikke skrevet at Tutta har dårlig psyke. Ikke mener jeg det heller. Det er trådstarter som mener det.

Når du blander inn det å spille om millioner og evt. sitt teams levebrød, så protesterte jeg. Vi snakker om Tutta nå, ikke da hun startet karrieren. En golfspiller som har tjent flere hundre millioner (ref. AR) lar i hvert fall ikke risikoen for å "miste" noen nye millioner innvirke på spillet sitt. Det må det helt andre mentale faktorer til.



 Sigbjørn (25. nov 2015 15:37) *  IP
Heisann, ser hva du skriver, Seniorgolfer, og det du skriver er jo det samme som meg, bare at du formulerer det på en annen måte.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72