Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Enur - 20. jan 2016 kl. 09:21 *  IP
Golf på Fuerteventura? (Eller kanskje et helt annet sted?).

Det har åpnet seg en mulighet for en liten ferieuke i begynnelsen av februar, og jeg er da ute etter en kjapp ukestur hvor golf, sol og varme er det viktigste.

Vurderer bl.a. Fuerteventura, men har aldri vært der før. Noen som kan si noe om stedene og golfen på Playitas og/eller Caleta de Fuste? Hva med vær, temperatur og greenfeenivå i begynnelsen av februar?

Eller er det noen som har forslag til helt andre steder å dra enn Fuerteventura? (Orker ikke å styre og ordne så mye på egenhånd denne gang, så en pakkeløsning med det meste ordnet hadde vært det greieste).

På forhånd takk for innspill!
 HenrikFan (20. jan 2016 10:01) *  IP
Har vært der.
Det er ikke så mange golfbaner som på CG og Tenerife, og det blåser en del mer. Men morsomt å gjøre noe som de fleste ikke gjør, og så kan du prøve kitesurfing der. Det er godt om plass



 HenrikFan (20. jan 2016 10:08) *  IP
Hadde forresten ikke tid til å spille da jeg var der, men fant ut at det var fem baner, 1 i nord, to rett ved flyplassen, en i sør, og en mellom flyplassen og sør. Alle på Østkysten.


 Fooore (20. jan 2016 10:21) *  IP
Spilte en bane ved flyplassen i 2008(?), golfbanen var betydelig bedre enn på Lanzarote der vi bodde.

Basert på golf ville jeg valgt Tenerife eller GC. Men forandring fryder!



 Enur (21. jan 2016 12:20) *  IP
Takk for innspillene!

Det ble til at vi bestemte oss for å hive oss på en tur til Fuerteventura (Caleta de Fuste) tross alt.
Med to 18-hullsbaner rett ved siden av hverandre og tvers over veien for hotellet vi skal bo på, satser vi på at det blir en grei golfuke.

Og selv om det evt. skulle blåse litt, tror jeg nok kitesurferne får klare seg uten fruen og meg. :-)




 knut (21. jan 2016 16:59) *  IP
God tur til deg og fruen Enur:-)
Vet ikke helt om jeg liker den ekstratreningen der.
Sliter nok med å slå deg fra før :-)




 Mr.Goat (23. jan 2016 00:14) *  IP
Spilt begge baner et par ganger. Las Salinas er minst folksomt og var artig å spille, men likte Fuerteventura Golf Club hakket bedre. Den var noe mer variert og velholdt. Treningsområdene er også best der. Ellers forvent mye trill, og da spesielt på Salinas. Salinas har forøvrig et gøyt par 4 hull over et vann som du kan nå greenen på hvis du slår relativt langt.

Bodde også på hotell over veien fra golfbanene. Klubbhusene på banene er helt i motsatt ende, så det ble aldri til at vi gikk til banen. Sikkert gratis transport fra hotellet. God tur og håper det ikke blir for mye vind!



 Enur (23. jan 2016 00:46) *  IP
Takk for nyttig info, Mr. Goat.
Har bestilt 3 runder på Salinas og 2 på Fuerteventura GC, og så har jeg en åpen dag for evt. spill på den banen jeg liker best. De høres jo ok ut begge to ut fra det du sier og det jeg ellers har lest, og mener også jeg har lest noe om gratis shuttlebuss fra hotellet.
Det spørs vel om ikke et par 4 hull over vann blir i lengste laget for meg, da skal jeg ihvertfall ha veldig mye medvind, og så mye håper jeg jo egentlig ikke at det skal blåse.

@knut: He, he, dette med trening i varmere strøk jevner seg vel godt ut i løpet av et år tenker jeg.... :-)



 Enur (10. feb 2016 23:33) *  IP
Vel tilbake fra en uke på Fuerteventura tenkte jeg bare å gi mine inntrykk av de to banene vi spilte mens vi var der. Begge ligger i Caleta de Fuste, bare 10-15 minutter syd for flyplassen, og de ligger så å si rett ved siden av hverandre, og med flere store hoteller og sjøen på andre siden av hovedveien. Med andre ord, kort og grei avstand fra hotellene, med gratis shuttlebuss til den ene og taxi (4 euro) til den andre. For som Mr.Goat påpekte; klubbhusene ligger helt i den andre enden av banen(e).

Vi startet på GC Salinas de Antigua, og likte etterhvert den klart best. En ganske kort bane, men med morsom og spennende design. Mange bunkere, en god del vann i spill, og hardt underlag som ga mye trill når man holdt seg i fairway, vel å merke. Utenfor dem var det mange steder store wasteareas med ganske grov lavagrus, kaktuser og store steinformasjoner. Store og ganske så gode greener, noen av dem var dobbeltgreener, så det gjaldt å sikte mot rett flagg. Et stort ankepunkt må dog nevnes: Fairwayene var dessverre ikke av særlig god kvalitet. Dårlig gressvekst, litt som på en tidlig norsk vårbane. Men med å spille med ballplassering gikk det helt greit allikevel.

Den andre banen, Fuerteventura GC, var litt lengre enn Salinas, hadde klart bedre gressvekst og forhold på fairwayene, men ellers syntes vi denne banen var mye mer kjedelig å spille. De 16 første hullene var helt flate, og ga meg assosiasjoner til den flate delen av El Plantio utenfor Alicante for de som har spilt den. Til dels trange hull, og ganske pregløse. Etter 16 hull virket det som om de var gått tomt for areale, så det ble en litt merkelig opp- og ned-avslutning på de 2 siste hullene. Greenene var bra, men ikke mer enn det.

Som Mr.Goat skrev, var det klart mest folk på Fuerteventura GC, tildels vanskelig å få starttid der. Og det var en viss "nesa-høyt-i-sky"-stemning der både blant personalet i proshopen og blant gjestene (mange som bodde på det fine hotellet som også huset "klubbhuset"). Det var ihvertfall den følelsen vi fikk.

På Salinas ble vi derimot tatt hjertelig godt i mot, det var generelt mindre folk der og i det hele tatt en lun stemning. Så for oss ble den "the friendly course", og vi spilte 4 runder der mot 2 på Fuerteventura GC.

Og ja; jeg lot meg friste en gang til å gå for greenen på par 4-hullet over vann. Det gikk som man kunne forvente (men var ikke så langt unna fra å lykkes :-).

Kort oppsummert: Et helt greit sted å dra for en eller to ukers golfavbrekk midtvinters. Temperaturen lå på 20-22 grader, og litt vind. Med andre ord: Perfekt golfvær!



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser














ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72