Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 digger - 30. jan 2016 kl. 10:38 *  IP
Spille fra rødt - nei takk, eller jo, men bla bla bla

På Quatar masters er teestedet på hull fem siste dag flyttet fram hele 75 yards, faktisk fram til dametee.
Uten å nevne navn så finnes det amatører og debattanter som ikke vil spille fra dametee. Hvorfor blir det ikke ramaskrik blandt proffene????
Har de skjønt noe som en og annen amatør ikke skjønner - usannsynlig!

På tide at verdenseliten begynner å lytte til norske amateurer og golfdebattanter. Tror disse proffene de vet bedre bare fordi de har lave hcp?
 Boogeyman (30. jan 2016 15:05) *  IP
Det er vesensforskjell på de to eksemplene.
I turneringer må alle spille fra den tee som arrangørene bestemmer. Man har intet valg, ergo nytter det ikke å protestere
I selskapsgolf kan man selv velge hvilken tee man vil spille fra. i007 (30. jan 2016 16:23) *  IP
Selskapsgolf - bra nytt ord vi har savnet lenge!


 i007 (30. jan 2016 16:59) *  IP
Innleggene i denne traaden kan vaere selskapsinnlegg og traaden kan vaere en selskapstraad.


 digger (30. jan 2016 18:08) *  IP
Poenget, Boogeyman, er at noen mener det ikke er utfordrende nok å spille fra rødt. Er ikke det litt rart, gitt at selv verdens beste må gjøre dette innimellom? Tor-arne (30. jan 2016 18:35) *  IP
Ja hvorfor ikke fra rød, hvit, gul, blå, svart i samme runde!


 Dilter (30. jan 2016 20:28) *  IP
Det formatet finnes og kalles "regnbue", selv om det vanlige er at du bare kan velge mellom tre utslagssteder. Du kan fritt velge utslagssted på hvert hull, så lenge du har hatt seks utslag fra hver type tee.

Artig format, der taktiske valg kan bli utslagsgivende. PCS (31. jan 2016 11:17) *  IP

Regnbue er bra forslag @dilter, det må proves når snøen forsvinner :-)
 i007 (31. jan 2016 14:42) *  IP
Definisjon på selskapsball; ball brukt i selskapsgolf.... Eller bare party-party


 Boogeyman (31. jan 2016 15:19) *  IP
Det er stor forskjell på å måtte gjøre det, og å velge å gjøre det.


 i007 (31. jan 2016 15:31) *  IP
Sa en som burde slutte ... No, skap liv du B.. :-)


 Wilson (31. jan 2016 18:30) *  IP
Det at ET og PGA setter frem teestedene for å gjøre par 4 hull drivebare eller par 5 hull litt enklere å gå for på 2 slag er veldig bra for underholdningen. Man ser jo at publikum ofte flokker seg rundt slike hull.
 Boogeyman (31. jan 2016 20:17) *  IP
Tror nok årsaken til flyttingen i Quatar var den sterke vinden. Jeg anbefaler alle å lese Diggers trådstart, som er helt på jordet.

Selv synes jeg det er morsommere, mer underholdende og mer spennende å se proffene slite med GIR enn å gjøre det lettere å få birdie eller eagle. Golf på det nivået skal være vanskelig.
Men jeg er vel alene om det. i007 (31. jan 2016 20:23) *  IP
Ikke noe er mer koselig enn aa spille med Bogdstaddamer fra dametee.
Hva er problemet til traastater her? digger (31. jan 2016 21:20) *  IP
Jeg anbefaler ingen å lese alle innleggene til Boogeyman.
At Boogeyman ikke skjønner ironien i trådstarten er ikke overraskende.

Trådstarten kunne vært: Spill noen runder innimellom fra rødt. Det blir en annen bane og andre utfordringer. Selv tourene gjør det på utvalgte hull innimellom.

Det finnes tullinger som mener at de ikke får utfordringer nok fra rødt, og derfor heller velger alltid å spille fra gult. Det er gjerne de samme som har høyt hcp, men likevel 100% fairwaytreff LOL Boogeyman (31. jan 2016 23:09) *  IP
Hvorfor kalle disse for "tullinger"?

Når turneringer innimellom flytter teesteder frem (oftere tilbake), så har det med forholdene å gjøre. Ikke for at proffene skal få variasjon.

Det finnes ikke ironi i trådstarten. Siste setning muligens, men ellers er teksten bare et dumt påfunn. gjesp (31. jan 2016 23:47) *  IP
Flytter tilbake? Det spilles normalt fra bakerste tee. Så flytter man fram for variasjon, og avogtil pga vind/vindretning.


 digger (01. feb 2016 00:24) *  IP
@Boogeyman, hva i teksten er bare et dumt påfunn?
Det er vel slike påstander man kommer med når man er tom for argumenter.

Alle som påstår de ikke får nok utfordringer ved å spille en og annen runde fra rødt er en tulling! Eller påstår du at du gruser banen fra rødt? Boogeyman (01. feb 2016 16:26) *  IP
Det dumme ved påfunnet ditt har jeg beskrevet i min kommentar 30.januar kl. 1505, rett under trådstart.
Jeg vet ikke hvem du sikter til med "de som påstår at de ikke får nok utfordringer ved å spille fra rødt innimellom". Men å kalle dem "tulling" sier mer om deg enn dem. Jeg har ikke uttalt meg om hva jeg personlig gjør eller liker, bare kritisert at du sammenligner to helt forskjellige ting.

Gjesp: med å flytte tilbake, mente jeg at arrangører av og til lager nytt "black tee" (dersom det er plass bakover), for å gjøre banen enda lengre/vanskeligere. digger (01. feb 2016 20:20) *  IP
Jeg registrerer at du fortsatt ikke klarer å fortelle meg hva du mener med påfunn! Hva er det jeg har funnet på?

Det finnes debattanter her inne med høyt hcp, som aldri vil spille en runde fra rødt. Skjønner du hvor tåpelig det er? Boogeyman (01. feb 2016 20:56) *  IP
Hvordan vet du det? Eller er det bare noe du tror?
Og om det finnes slike, hvorfor er det tåpelig?

Ditt påfunn består i å sette likhetstegn mellom det å spille fra dametee i en turnering påtvunget spillerne av arrangøren p.g.a værforholdene, og det så spille selskapsrunder der spilleren kan velge teested selv.
Det er en oppkonstruert sammenligning - altså et "påfunn". barce (01. feb 2016 21:03) *  IP
den dagen jeg driver max 170-180 meter blir det rød tee på meg..


 digger (01. feb 2016 22:02) *  IP
Jeg skal la være å sparke en som ligger nede, men en liten forklaring til neste gang.
30. Jan 2016 18:08 skriver jeg hva som er poenget. Det kan være verdt å merke seg!

Du tror vel også at jeg undres over manglene ramaskrik, eller hvorfor ikke proffene hører på norske debattanter?

Her er forresten en du kjenner:

Ove (22. Nov 2014 20:56)
Idiot!
Med mitt middelhøye handicap - godt opp på tosifret - kunne det ikke falle meg inn å spille fra hverken rød eller blå. Hvilken utfordring eller glede har jeg av det?
Jeg tar heller 100 slag fra gul enn 85 fra blå. Dersom du ikke skjønner det, så skjønner du heller ikke golfspillets egenart. Kampen mot seg selv! Boogeyman (02. feb 2016 14:30) *  IP
Hvem er "Ove"? Jeg kjenner ham i hvert fall ikke.

Du roter fortsatt. Du forstår ikke at det er fundamental forskjell på å bli tvunget til å spille fra rødt og det å velge å spille fra rødt.
Den dagen da proffene i en turnering ber turneringsledelsen om å få spille noen (alle?) hullene fra "rødt" fordi de vil ha variasjon og spille banen på en annen måte, da har du et poeng. Den dagen kommer dog aldri. Fred (02. feb 2016 14:53) *  IP
"Rød tee" = "dametee" og da liker ikke Boogeyman å spille derfra.

Håper de fleste banene etter hvert bruker tallbetegnelser i stedet for farger.

Selv spiller jeg hjemmebanen kort noen ganger i året fordi mange av hullene da spilles helt annerledes. Andre køllevalg fra tee, andre strategiske valg, det gir meg andre og morsomme opplevelser i stedet for bare å dælje til med driver på mange hull.

Men er man mannemann blir det selvfølgelig helt annerledes. digger (03. feb 2016 09:35) *  IP
Vel talt Fred, samme her!
Noen tror de ikke får utfordringer dersom de en og annen gang skulle finne på å spille banen kortere.
Men spiller man banen fra "dametee" på 85 slag har man kanskje nok utfordringer likevel. barce (03. feb 2016 10:04) *  IP
Er det ikke så enkelt at man bør spille fra den tee som gir de linjer og risikoprofil for utforming av hullet slik designer har tenkt. Det er jo en grunn til at manne mannen ikke spiller fra svart tee? Er jo ikke gøy å ikke komme fram til fairway på utslaget..

Driver man 160 meter, så er faktisk ikke hullene laget for spill fra gul tee. Da lander du helt feil sted i forhold til hvor designeren har tenkt å ha deg på andreslaget. Fairwaybunkere blir til pynt. Hadde designeren tenkt at du skulle dra opp 5-jernet, så hadde kanskje ikke greenbunkeren ligget der den ligger - eller greenen vært større og enklere å putte på.

Det er faktisk helt idiotisk å spille fra en tee som ikke er designet for dine lengder.. Boogeyman (03. feb 2016 13:59) *  IP
Snakk om å ta mannen istedenfor ballen!
Jeg har overhodet ikke uttalt meg om jeg personlig spiller fra rødt innimellom for å få variasjon. Jeg har kun uttalt meg om det inkonsekvente i det eksemplet som Digger bruker i trådstarten her. At dere tolker det dithen at jeg er motstander av å spille fra rødt for de som normalt spiller fra gult, er som å la Fanden lese Bibelen. Jeg har ikke sagt noe om det, da det er irrelevant i den saken som tråden dreier seg om. Men det er typisk her at dere får tråder til å dreie seg om personer istedenfor sak.

La meg da fortelle dere det som alle higer etter å høre, men der dere altså tar så gruelig feil: Jeg spiller flere ganger fra rødt, både på hjemmebanen og andre steder. Mest for å få variasjon, og ofte fordi alle i flighten gjør det.

Denne tråden har sporet av fra det opprinnelige. Og min påpekning av at Diggers påfunn er ulogisk står seg fortsatt.
Og det har ingenting med meg personlig å gjøre, og hvordan jeg spiller en golfbane. Jeg kritiserte bare det generelle i Diggers utspill.

Barce henvender seg til meg i all sin opphøyethet. Jeg trenger ikke dine råd, og det du skriver om mitt (?) golfspill er hinsides sannheten. Når du ikke kjenner meg, så er det nedlatende å gi meg "råd". barce (03. feb 2016 14:04) *  IP
jeg skrev ikke "til" deg, boogeyman.. det var en generell betrakning rundt valg av utslagssted..

hvorfor trodde du var myntet på deg? du har du aldri i tråden skrevet at du konsekvent spiller fra gult og slår kort.. Boogeyman (03. feb 2016 16:20) *  IP
Du skrev "du", "deg" og "dine" i et innlegg som tydelig var myntet på meg, siden de foranstående innleggene var det.

Nei, jeg har ikke skrevet noe om mitt golfspill, hverken i denne tråden eller andre. Inkludert tee-sted og lengde.
I denne tråden var ikke dette en issue i det hele tatt. barce (03. feb 2016 16:29) *  IP
nei, det var ikke tydelig myntet på deg. dette er rett og slett noe du innbiller deg! hadde det vært tilfellet, hadde ordlyden vært en helt annen!

spillestyrke og utslagssted er jo et interessant tema, med eller uten deg! digger (03. feb 2016 20:04) *  IP
Kun en her inne som tar mannen og det er Boogeyman. Det spesielle er at han takler seg selv i knehøyde. Veldig uvanlig!

Jeg konkluderer med at alle, minus Boogeyman, skjønner hva tråden handler om. Eller, så skjønner man det i løpet av utallige forklaringer nedover i tråden.

Og ellers da.....noen som vet om det går noe bra på TV i kveld? Zigurd (03. feb 2016 21:30) *  IP
"noen som vet om det går noe bra på TV i kveld?"

Onsdagsstart for LPGA denne uken, så en kan få med seg (blant annet) Suzann på Viasat Golf akkurat nuh.

+1 etter første 9 så ingen pangstart akkurat... digger (03. feb 2016 22:31) *  IP
Jøss, takk skal du ha Zigurd :-) Så ikke den komme!


 Boogeyman (04. feb 2016 14:06) *  IP
Digger, jeg har ikke tatt mannen, bare det du skrev i trådstart:
"På Quatar masters er teestedet på hull fem siste dag flyttet fram hele 75 yards, faktisk fram til dametee. Uten å nevne navn så finnes det amatører og debattanter som ikke vil spille fra dametee. Hvorfor blir det ikke ramaskrik blandt proffene????
Har de skjønt noe som en og annen amatør ikke skjønner - usannsynlig!"

Dette er tull, og det mener jeg fortsatt. Du påstår at det å bli tvubget til å spille fra "rødt" av turneringsledelsen er det samme som at spilleren i en selskapsrunde velger det selv. Det kan ikke blir "ramaskrik blant proffene, simpelthen fordi de ikke har noe de skal ha sagt.

Du kjenner tydeligvis navnet til "amatører og debattanter som ikke vil spille fra dametee". Da oppfordrer jeg deg til å fortelle oss hvem disse er.

Barce; hvorfor bruker du "du", "deg" og "dine" og ikke "man"? Jeg er ikke i tvil om at du siktet til meg.

Fred: hvor har du det fra at "Boogeyman ikke liker å spille fra rødt"? Sitat, please. digger (04. feb 2016 17:25) *  IP
Nå faller du til et uboogeymansk nivå!
"Du kjenner tydeligvis navnet til "amatører og debattanter som ikke vil spille fra dametee". Da oppfordrer jeg deg til å fortelle oss hvem disse er."

Svar: Ove (du spurte lenger oppe til og med hvem Ove er)

Jeg skjønner ikke hvorfor du er motstander av å spille banen fra f.eks. dametee. Boogeyman (04. feb 2016 20:08) *  IP
Jeg er ikke motstander av å spille banen fra dametee. Du har ikke lest det jeg skrev her 3. febr. kl. 1359.

Ta deg sammen, digger. Saken din er tapt, og det vet du. Den sammenligningen du tok opp i trådstart er bare dum.

Du nevnte spillere i flertall som ikke ville spille fra dametee. "Ove" er èn. Hvem er de andre? barce (04. feb 2016 20:58) *  IP
boogeyman; hadde innlegget vært rettet mot deg hadde ordlyden vært en annen.. men hvis du velger å være paranoid, så vær min gjest..


 digger (04. feb 2016 22:37) *  IP
Boogeyman, det du skriver er ulogisk! Spill noen runder fra dametee og du vil få nok av utfordringer.
Ove er flertall! Boogeyman (05. feb 2016 14:49) *  IP
Jeg har - som skrevet ovenfor - spilt en del runder fra dametee. Skjønner ikke dette maset ditt. Kan du ikke lese?

Barce, hvem er innlegget ditt rettet mot? Alle de herrene som aldri spiller fra rødt? Og hvem er de? Du har vel oversikten. digger (05. feb 2016 15:15) *  IP
Boogeyman, det at du spiller ett eller kanskje to hull fra rødt i løpet av en runde er uvesentlig! Jeg sier at det gir nok av utfordringer for stort sett alle man å spille hele runden fra rødt! Hvorfor vil du ikke innse det? barce (05. feb 2016 16:26) *  IP
jeg skriver at om man drar til så godt man kan og lander på 170m - så hadde jeg spilt konsekvent fra dametee.. dor meg personlig blir det meningsløst å spille fra dametee nå, men den tiden vil komme..


 Wilson (05. feb 2016 17:42) *  IP
Jeg spiller mange turneringer på ulike baner og alle de spilles fra tee 58 -60.
Derfor trener jeg fra tee 59.
Spilte 1 runde i fjor fra tee 52 på Holtsmark og det var utrolig mye enklere å score, men det ga meg ikke noen god følelse sammenlignet med de 5 andre jeg spilte der fra 58.
Tror forøvrig 63 hadde blitt for tøff fra tee på hull 3 og hull 5.
Folk får gjøre som de vil. En erfaren men kortslående spiller kan spille like bra fra gul som fra rød om nærspillet er bra.
Jeg har en kamerat som slår 5 jern der jeg slår 8 jern men han klarer uansett å komme inn på god score. Boogeyman (06. feb 2016 16:26) *  IP
Digger, når jeg skriver at "jeg spiller flere ganger fra rødt", så betyr det "runder", ikke hull. Trodde du forsto det.

Ellers enig i det Wilson skriver. digger (07. feb 2016 11:04) *  IP
Boogeyman, du påstår at du ikke får utfordringer ved å spille fra rødt. Samtidig forteller du at når du spiller en runde fra rødt, så spiller du noen hull flere ganger. Totalt useriøst.
Slutt med personangrep mot meg og hold deg til saken! Boogeyman (07. feb 2016 15:08) *  IP
Ta deg en bolle, Digger. Kan du ikke lese?
Jeg har hverken skrevet eller mener at "jeg ikke får utfordringer ved å spille fra rødt". Hvor har du det fra?

I klartekst: jeg spiller flere runder fra rødt. Og da spiller jeg alle hullene fra rødt. ??? (07. feb 2016 19:04) *  IP
D er ingen ting som heter dame- eller herre tee.
Regner med at dere som ikke spiller fra de to - tre korteste tee-ene på banen også står over par tre hullene fordi det blir for enkelt. De fleste har utfordringen på de 100 siste meterene. Alt annet er transport.

Håper jeg like usaklig som noen av innleggene ovenfor. He he. digger (07. feb 2016 23:58) *  IP
Boogeyman, er det ikke morsomt når andre bare bestemmer seg for å ha en viss oppfatning og driter i det som skrives?
Det er jo slik du diskuterer og da må jeg også diskutere sånn, men bare med deg. Boogeyman (08. feb 2016 15:20) *  IP
Usaklig og uriktig.
I rest my case.Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72