Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Svein Drange Olsnes - 01. apr 2016 kl. 14:32 *  IP
Augusta Masters-Hva kreves for å vinne?

Mye. Noen har disse ferdighetene, andre ikke. Er det tilfeldig at Nick Faldo vant 3 ganger? Augusta National er kupert, SVÆRT kupert. med sidehelninger på fairwayene må man kunne slå lange og høye "draws" når ballen ligger lavere enn føttene og "fades" når ballen ligger høyere enn føttene. Mange behersker ikke dette. Greenene har mange konturer, og ingen av greenene er like. Dette må tas hensyn til, og læres. De som vinner Masters, har spilt her før.
 Boogeyman (01. apr 2016 15:38) *  IP
Tilfeldigheter avgjør ofte en golfturnering. Det er i realiteten ingen kvalitetsforskjell på to spillere som får h.h.vis 280 og 281 slag etter fire dager. Likevel er det som himmel og helvete.

Jeg tror nok at verdens beste golfspillere behersker det som Olsnes sier at "mange behersker ikke dette". Men startfeltet i Masters er spesielt ved at det i tillegg til verdens 50 beste er en del gammal moro. Så det er vel sannsynlig at Sandy Lyle, Mark O`Meara og andre gamlinger ikke behersker de nevnte slagene?

Det har vært flere overraskelser i Masters. Immelman vant i 2008, Cabrera i 2009 og Schwarzel i 2011. Hvor godt de kjente banen fra før vet jeg ikke.

Vinnerscoren har variert kolossalt, fra +1 i 2007 (Z.Johnson) til -18 i fjor (Spieth). Men banene har vel vært ulikt satt opp. AR (01. apr 2016 15:54) *  IP
B-man; ikke glem at været har stor betydning for scoren.


 barce (01. apr 2016 17:15) *  IP
ulikt satt opp? med unntak av økt lengde på noen hull, så trodde jeg banen var likt satt opp år etter år.


 Boogeyman (01. apr 2016 17:33) *  IP
Enig AR, jeg glemte den faktoren. Antagelig var det et ufyselig vær i 2007?
"Ulikt satt opp" er et uttrykk jeg har lært av ekspertisen her. Jeg antar det betyr at tee-stedene trekkes lenger tilbake, at røffen klippes annerledes og at kanskje et tre eller flere felles eller plantes.
Om dette gjøres på Augusta, vet vel ekspertisen her. Dilter (01. apr 2016 20:45) *  IP
Ikke særlig mye røff på Agusta National. Trær og barnåler derimot.

Det virker ikke som oppsettet endres så veldig fra år til år, men det er nok en fordel å ha spilt der før, som trådstarter sa. barce (01. apr 2016 22:36) *  IP
avgjørende for vanskelighetsgraden på augusta er hastigheten på greenene. noen år er de raske, andre tregere pga regn - og det reflekteres markant på scoren..


 Derek Crawford (01. apr 2016 23:02) *  IP
Augusta is ever changing and is now a playground for bombers who can hit the ball high and right to left.

Over the years every hole with maybe the exceptions of 3, 12, and 16 has undergone significant changes. Over the last 15 years alone, the course has been lengthened by 500 yards! During that time the 1st hole has had several make-overs. It has been lengthened by 25 yards and the fairway bunker has been reshaped. It has been lengthened again by another 20 yards. Shortened by 7 yards and even the green has been rebuilt!

Other significant changes...
On 7 the tee has been moved back 40 yards twice!
On 18 the tee has been moved back 55 yards and to the right.
On 11 a forest of trees has been planted down the right side, and the hole lengthened to 505 yards.
They now mow the fairways towards the tees to prevent excessive roll and have even added rough!

Open a bottle of red and check this out if you are interested in the evolution of the course over the years...
http://www.golfdigest.com/story/report-augusta-national-close-to-deal-to-lengthen-iconic-13th-hole

In my humble opinion the bomber who holes out the best from 6-10ft over 72 holes will win whether he has played there before or not.

Happy Golfing! Frank (02. apr 2016 00:28) *  IP
The bomber mr. Spieth :). Noen av hullene har blitt lengre, men ikke veldig mye i forhold til hvordan spillerne har utviklet seg.


 Boogeyman (03. apr 2016 15:57) *  IP
Crawford har rett; golfturneringer avgjøres alltid på greenen. Alle de andre slagene er ren transport, for å si det primitivt!
Og den avstanden til hullet som han nevner - 2-3 meter - er ofte den avgjørende. Men det avhenger naturligvis av om spilleren ligger der på GIR eller ett slag over.

PGA-statistikken over suksess-raten for putter fra 5 til 10 fot er vel interessant? Den toppes av tre relativt ukjente spillere på ca. 70 %. Så følger Jimmy Walker med 68 %. Her er et utvalg andre:
McDowell 67,5 %
Scott 66 %
Sullivan 64,5 %
Snedeker 64 %
Day 63,6 %
Mickelson 63 %
Stenson 55 %
Rory 54 %
Spieth 49 %

Mange andre kjente spillere ligger uventet lavt. Så hvis Crawford har rett, så vinner Walker eller McDowell! barce (04. apr 2016 13:09) *  IP
da har han vel tvilsomt rett.. er vel heller en kombinasjon av flere statistikker, gjerne vektet etter kritikalitet. men puttingen er vel, som vi alle er klar over, en som ville vært vektet tungt..


 Boogeyman (04. apr 2016 16:31) *  IP
Feltet denne uken består av bare 90 spillere, herav 42 fra USA. Som vanlig utnytter ikke Masters muligheten til å fylle opp feltet. I stedet fyller de opp med gamle vinnere, og da har "gammel" to betydninger.

Liten vits med cut i et så lite felt.

I de tre øvrige majors fylles feltet helt opp, til 140-150 spillere. Masters vil vel være litt spesielle. Dumt. barce (04. apr 2016 20:28) *  IP
tror du ikke noe av fuzzet og begeistringen rundt turneringen er det trange nåløyet for deltakelse og det sære rundt invitasjonene?


 Wilson (04. apr 2016 21:42) *  IP
barce
41 år siden første farvede spilte i US Masters.
Amerikanerne elsker å hype US Masters og gjøre den spesiell.
En tittel som er tatt i et felt blant verdens 150 beste spillere er i mine øyne en større prestasjon enn en som er tatt i US Masters med flere merkelige invitasjoner.

Minner om at Ernie Els ikke ble invitert det året han siste gang vant The Open. Og han har 2 US Open og 2 The Open titler.
Enig med bogey her gjesp (04. apr 2016 21:48) *  IP
Masters er Masters, og ingen turneringer er lik den. Så kan de andre feltene ha andre kriterier.


 Wilson (04. apr 2016 21:55) *  IP
Ja, den er helt grei.
Men Jack Niklaus kommenterte selv at det egentlig var enklere å vinne US Masters enn en vanlig PGA Tour fordi det var så få kvalifiserte konkurrenter.

Men jeg synes stemningen og rammen rundt US Masters er topp. Boogeyman (04. apr 2016 22:01) *  IP
Jeg har fulgt Masters de siste femten årene, på TV. Bortsett fra at den spilles på samme bane hvert år, så ser jeg ikke at det er noe spesielt med akkurat den turneringen og banen. Annet enn at den hypes opp voldsomt av arrangøren, med maksimal PR-effekt.
Stemningen er pisket opp på forhånd; godt gjort av apparatet.

Avskrellet alt dette amerikanske selvskrytet, hva er så spesielt med Masters? Annet enn at de selv regner seg som spesielle.

Jeg ser mye heller 150 proffer slite med å oppnå par på en US Open-bane eller hanskes med røffen i The Open. gjesp (04. apr 2016 22:50) *  IP
Du om det. Tror du US Open har større seertall enn Masters?


 Svein Drange Olsnes (05. apr 2016 09:14) *  IP
Boogeyman. Jeg vet ikke helt hvorfor du ønsker å nedgradere US Masters til å være en vanlig turnering på linje med en vanlig PGA-turnering der "order of the day" er 350m drive-wedge-puttekonkurranse. På Augusta National kreves spesielle slag, spesielt i greenområdene. Nye intervjuer med spillerne viser dette.


 tak, oslo (05. apr 2016 13:17) *  IP
Jeg synes noe av sjarmen med Masters er at det spilles på den samme banen og med omtrent likt oppsett hvert år. Man kjenner hull osv osv. Og så er det fantastiske bilder som er en fryd for øyet. Og uansett hva som blir nevnt i tråden her, så setter mange av spillerne dette som den Major de helst vil vinne. At tidligere vinnere er automatisk kvalifisert har en viss sjarm så lenge de har en nogenlunde kvalitet på sitt spill. 91 og 85 som Crenshaw hadde ifjor er nesten en vits. Gleder meg til helgen. Eller dvs til imorgen............


 Dilter (05. apr 2016 14:17) *  IP
Masters skiller seg ut organisatorisk ved at den er en invitasjonsturnering, og ikke et mesterskap som de andre major-turneringene. Organisatoren er altså en privat klubb (og en meget eksklusiv en) i stedet for en nasjonal organisasjon (USGA, R&A, PGA).

Augusta National er tydeligvis opptatt av å opprettholde turneringens særpreg og tradisjoner, og det er det (svært) mange som er glad for.

Slutter meg derfor til forrige innlegg. Boogeyman (05. apr 2016 16:06) *  IP
Det er mye vanskeligere å vinne de tre andre majors, der det deltar 150 av de beste. Derfor skjønner jeg ikke hva spillerne sier om det. Kan det være den grønne jakken?

Masters har opparbeidet seg et høyt renommè, fordi det er drevet god PR i mange år, fordi den spilles på samme bane og fordi media er med på gamet. Men den er ikke mer eksklusiv bare fordi feltet er begrenset til 90. Hadde det vært de 90 beste på WGR, så hadde det vært noe annet.

At Augusta krever "spesielle slag" - som altså ikke kreves på andre baner - er nytt for meg. En smule overdrevet, og et ledd i PR-maskineriet foran Masters.

Et langt liv i golfen har lært meg at man ikke kan stole på det som spillerne sier om banen de skal spille (eller nettopp har spilt). Da sier de (som oftest, dog ikke alltid) det som forventes av dem, og som arrangører og TV legger i munnen deres. Ingen er høfligere enn idrettsutøvere som skal uttale seg om den arenaen de skal utfolde seg på.

Bevare meg vel; Augusta er vakker, velfrisert og variert. Og publikum er hypet opp før de kommer dit. Arrangørene har virkelig gjort jobben sin.
Som begivenhet og show og i antallet tilskuere må dog Masters vike for Waste Management i Arizona i februar. Frank (05. apr 2016 17:20) *  IP
Masters på Augusta er magisk, at ikke verdens 128. beste golfer er med spiller ingen rolle. Topp 50 er med, og ispedd legender og noen spennende amatører er det mer enn nok gode spillere. Fantastisk bane med en helt unik aura. Kun BO når Masters til hoftehøyde, de andre majors er på ankel og ned. Men dette er jo opp til hver enkelt å føle, ingen fasit.


 Svein Drange Olsnes (06. apr 2016 08:23) *  IP
"Turneringen begynner på siste ni på søndagen" er et gammelt uttrykk fra Masters. Mange har mistet turneringen på Amen Corner. På Masters skjer det ting hele tiden. Det kan man neppe si om en vanlig turnering på de vanlige PGA-banene.


 barce (06. apr 2016 08:49) *  IP
det er dramatikken som er kjernen, b-mann.. hvis du hungrer etter å se idrettsarrangementer hvor beste utøver til enhver tid vinner, anbefaler jeg luftgeværskyting 50m..


 Fooore (06. apr 2016 12:46) *  IP
Masters er rett og slett fantastisk!

Lørdag og søndag kveld er satt av, barna legges tidlig! Boogeyman (06. apr 2016 15:31) *  IP
Det er like mye dramatikk, spenning, kamp om seieren og godt spill på alle de andre PGA-turneringene. Også i de andre turneringene skjer det ting hele tiden. Jeg minner om da Henrik Bjørnstad ledet en PGA-turnering halvveis i siste runde, for så å ende som nr. 10. Slike ting skjer hele tiden. Jfr. siste helg,, osv, osv.

At det skulle være noe spesielt med akkurat Masters kjøper jeg ikke. Men er man rammet av den syken så forstår jeg det. Jeg er ikke det. Her har PR-apparatet og forhåndshypen ødelagt selvstendig tenkning for noen og enhver. Jeg har like stort utbytte av de andre 50 turneringene som Augusta. Boogeyman (06. apr 2016 15:35) *  IP
"Turneringen begynner på siste ni på søndag" gjelder absolutt alle turneringer på ET og PGA.
At det uttrykket er oppfunnet for Masters viser bare hvordan de har kapret eiendomsretten til både dramatikk og godt spill. Dyktig gjort, men ikke riktig for det. barce (06. apr 2016 20:04) *  IP
smaken er som baken.. må være gledelig for din del at hver eneste pga-turnering oppleves like euforisk og spektakulær som for oss andre kun oppleves på enkelte utvalgte turneringer..


 Boogeyman (06. apr 2016 20:42) *  IP
"Euforisk og spektakulær" var jo litt overdrevet, barce.
Men det er riktig at jeg - fra TV-stolen - opplever alle PGA-og ET-turneringer som jeg opplever Masters. Jeg ser ingen forskjell, og jeg fornemmer heller ingen slik spesiell stemning/atmosfære gjennom TV-ruten. Det kan jo skyldes at jeg ser alle turneringene, mens de fleste andre her bare ser et lite utvalg.
Det kan også skyldes at jeg aldri er tilstede på banen, mens noen her har vært på flere PGA-turneringer og erfart at Masters er noe helt spesielt.

Å overvære en proff-turnering via TV er jo mye bedre og mer utbytterikt enn å være tilstede. Da har man to valg: 1) gå banen rundt og følge en flight, eller 2) sitte på tribunen ved en utvalgt green hele dagen og se alle spillerne putte.
Det siste må da være veldig kjedelig. Skjønner ikke at amerikanerne gidder. Jeg skjønner heller ikke at de klapper for absolutt alle slag og putter, uansett hvor dårlige de er. Det er av respekt for spillere - som jo er så mye bedre enn en selv - men like dumt for det. No Name (06. apr 2016 20:42) *  IP
Så "Boogeyman" synes da world cup fra Falun er like spennende som et OL-renn i langrenn!! Smaken er som baken og noen har konstant danglebær.


 Boogeyman (06. apr 2016 21:02) *  IP
Det synes jeg faktisk, så lenge alle de beste er med. Men OL arrangeres bare hvert 4. år, og gull der henger veldig høyt, mye høyere enn seier i WC-renn. Prestisje er ikke det samme som spenning.
Du må også huske at i WC kan landene stille med langt flere deltagere enn de fire som er kvoten i OL. barce (06. apr 2016 21:14) *  IP
du har aldri vært på en pga-turnering, men syns det er kjedelig.. du må være en meget forutinntatt mann, b-man..


 Boogeyman (06. apr 2016 23:55) *  IP
Jeg har vært på baner og fulgt spillere i en runde i turneringer, dog ikke på PGA. Syntes det var kjedelig. Masse venting.
Jeg kan personlig ikke tenke meg at det ville vært mindre kjedelig å være på Augusta, med tusenvis av gale amerikanere som går og står i kø, og som er helt ukritiske til det de ser.

Stemning på et helt annet nivå er det på et fullpakket fotballstadion, med tilhengere av begge lag, synging og buing, og mye dramatikk ute på banen. AR (07. apr 2016 01:23) *  IP
Jeg har sett stort sett alle turneringene siden 1970-tallet. Dessuten har jeg fulgt en hel Masters-turnering på Augusta hele uken og spilt banen dagen etter turneringen.

En opplevelse for livet.

Helt unikt!

Både i virkeligheten og på TV. barce (07. apr 2016 06:58) *  IP
du har blitt lurt av intens markedsføring, AR! banen var å spille som en helt grei hvilkensomhelst annen bra bane..
Svar 09.27: :-) :-) :-)
AR Hmm (07. apr 2016 09:07) *  IP
Hva er problemet?
La nå Boogeyman mene at Masters er som hvilken som helst annen turnering, så kan alle vi andre la oss fasinere av en meget spektakulær
golfopplevelse. PING (07. apr 2016 09:28) *  IP
Boogeyman

Hold deg til fotball. Tom Dahl (07. apr 2016 12:06) *  IP
Boogeyman.
Vi var åtte mann på Masters lør og søn da Bubba vant. Opplevelsen sitter godt i kroppen og strømmer tilbake når de første bildene ble vist fra Augusta i går.
Atmosfæren, spenningen, banen, publikum, stilheten ,brølene og det perfekte været. Livet kan ikke bli bedre enn dette hvis man er golfentusiast.

Dine hypoteser Boogey om hvordan du ville kjede deg sammen med gale amerikanere i kø, gjør meg nesten trist. Hadde du kjedet deg her, så hadde du vært en av de få blant 38000.
Det er en ikke vesentlig forskjell på å oppleve en Masters enn en ordinær golfturnering live. Akkurat som det er forskjell på atmosfæren i en kamp mellom Skarbøvik og Mandalskameratene kontra Barca mot Real.

Tusenvis av gale amerikanere som går i kø og er ukritiske til det de ser?

Hvor i huleste får du det fra? På Augusta er billettene i prinsippet utsolgte årevis før hvert arrangement, og makan til sakelig, edru, disiplinert, men samtidig høylydt entusiastisk publikum finnes knapt noe sted.

Og alle ser bra over alt, fordi Augusta er en arenabane, og alle får dessuten sin grønne lekre klappstol (inkludert i bilett), som man kan plassere hvor man vil, eller bringe med seg rundt. Den har til og med visittkortlomme og vil adri bli brukt av andre enn deg selv. Litt trangt på attende mot slutten ja, men køer så man aldri.

Nei Boogey, med mindre du har en diagnose, så tror jeg at selv du hadde kost deg glugg på Augusta i en mosegrønn klappstol med et lekkert visittkort tredd inn i ryggen hvor det sto "Boogeyman Norway - I am not board"

Tar frem min herlige Augusta stol i kveld (type regissør) og setter den pent tilbake i hvilemodus søndag natt - etter at Day har vunnet. Enur (07. apr 2016 12:30) *  IP
Herlig innlegg, Tom Dahl!


 Svein Drange Olsnes (07. apr 2016 13:24) *  IP
Alle deltakerne mener det kreves noe spesielt for å vinne Masters. Boogeyman mener noe annet. Og det er jo helt greit for meg.


 Boogeyman (07. apr 2016 14:55) *  IP
Like kjedelig å gå en runde sammen med en flight, som å sitte på tribunen ved en green hele dagen. Samme hvilken bane det er. Særlig det siste må man være amerikaner for å ha glede av.
Ovenstående skribenter er lammet av all hypen rundt Masters, og har lagt igjen sin egen dømmekraft hjemme.

Omtrent like overvurdert som Old Course på St. Andrews.
Eller som så mange andre berømte ting og steder i verden som er overvurdert, men som ingen ennå har avkledd.

Jason Day sier at alle slag på Augusta er like viktige, og at adrenalinet er problemet. Godt sagt. Dilter (07. apr 2016 15:22) *  IP
Har nettopp sett på "åpningsseremonien". Trist å se Arnold Palmer så redusert.


 Tom Dahl (07. apr 2016 21:21) *  IP
Boogey;
Sto ved siden av Louis Oosthuizen da han gjorde den utrolige albatrossen. Sånt blir det hype av - ikke mangel på dømmekraft av noe slag. Du er helt utrolig på å tillegge andre meninger du ikke har forutsetninger for å kunne vite noe om i det hele tatt. Stemningen på Augusta var elektrisk og kan nesten ikke beskrives.

Og hvordan du som ikke en gang har vært på Masters, mener at sted og turnering overvurdert - og kommer til å være det til det blir avkledd, er jo mildt sagt en orginal påstand.
For hvor mange på kloden utenom deg som ønsker å kle av Augusta, det vet vi jo alle - nemlig ingen. Men et enda viktigere spørsmål å stille seg Boogey, er hvorfor man i det hele tatt skulle ønske å gjøre det.

Men har du et bedre tomt på blokka og hundre år til disposisjon - så ønsker vi lykke til. Boogeyman (08. apr 2016 00:16) *  IP
Jeg har ikke kritisert Augusta på noen måte, faktisk skrevet at banen er vakker, velfrisert og variert. Som de fleste andre banene som brukes på PGA. Jeg synes dog det er for mye trær på Augusta. Men jeg mener at selve turneringen er overvurdert som begivenhet.
Jeg vil f.eks. heller se proffene slite på en US Open-bane.

Turneringen har fått et stempel som golfens største begivenhet, og opplever en utrolig medie-oppmerksomhet. Samt et takknemlig publikum som betaler (!) for å sitte en hel dag enten ved tee (jfr. hull 12), langsmed fairway eller vann, eller rundt en green. Ubegripelig at de gidder.

Jeg ser ingen forskjell på Masters og de andre PGA-turneringene, når det gjelder deltagelse, spenning, dramatikk og godt eller dårlig spill. Heller ikke vanskelighetsgrader på banen. Spieth går en 66-runde i dag. gjesp (08. apr 2016 06:29) *  IP
Buse med mange navn liker å være motstrøms, for da blir diskusjonene om han og hans meninger.


 digger (08. apr 2016 08:17) *  IP
Busemann, du er for smart til å tro på alt du selv skriver.
Du vet utmerket godt at menneskeheten elsker tradisjoner.

Mange gifter seg i kirka og feirer jul uten å være kristen. Blir meningsløst å argumentere at 24. des er en helt vanlig dag.

Liverpool-ManU er ikke en helt vanlig kamp.

Gulost er ikke gulost, og Masters er ikke en vanlig major. Boogeyman (08. apr 2016 13:21) *  IP
Folkene bak Masters har gjort den genistreken å arrangere turneringen på samme banen hvert år. Det er hovedårsaken til all hypen og stemningen rundt den turneringen. Hadde Masters vært avholdt på forskjellige baner hvert år, så hadde det vært en helt annen turnering, med langt mindre oppmerksomhet. Det blir som å flytte Holmenkoll-rennet til andre bakker.

Så enkel er forklaringen. Og den heter tradisjon, som digger skriver. Mer skal det ikke til, før alle mener at akkurat Masters er verdens beste golf-turnering og at de tre andre majors ikke rekker den til hofta en gang. Bare fordi den arrangeres på samme bane hvert år!

Gjesp; jeg liker ikke å være motstrøms; jeg er motstrøms av natur, fordi jeg ofte ser poenger som andre ikke ser. Og da liker jeg å flagge dem. AR (08. apr 2016 16:46) *  IP
B-man; kanskje det hadde vært en ideé å sette seg inn i opprinnelsen og historien til The Masters.

Masters på ulike baner hevrt år kan nesten sammenlgnes med å la Hollmenkollhopprennet på på rundgang. Eller Vasaloppet, eller Birkebeiner-arrangementene. barce (08. apr 2016 16:51) *  IP
haha, poenger andre ikke ser!! hvilke poenger er det du ser i denne saken som ingen andre har sett? her har vi folk som har vært publikum, spilt banen, vært på pga-turneringer, som med andre ord har langt bedre forutsetninger til se langt utover det du har evne til..


 Enur (08. apr 2016 17:27) *  IP
Av og til hender det at jeg synes du kan ha noen poenger Boogeyman, men i alt du har skrevet om Masters, fra tv-tider til tradisjoner, stemning og betydning av turneringen, er du bare kjempenegativ (mer enn vanlig), feilinformert og rett slett helt på jordet!
Sett deg ned og nyt turneringen istedet for å skrive mer tull! Boogeyman (08. apr 2016 17:52) *  IP
Poenget med Holmenkollen var mitt, AR.
Jeg er ikke negativ til selve banen. Jeg synes bare at Masters er hausset opp veldig, sammenlignet med (i forhold til!) andre baner, og spesielt de tre andre majors. Disse har ikke muligheten til å opparbeide seg den tradisjonen som Masters har, fordi de skifter bane hvert år.
Temmelig banalt, men slik er det blitt.

Masters startet på Augusta i 1934. Den tradisjonen er det ikke mulig å konkurrere mot. tak, oslo (08. apr 2016 21:30) *  IP
Da er du enig at det er en sterk tradisjon da Boogeyman?
Nyter Jordan akkurat nå, og din kritikk av hvem som deltar har jeg tenkt litt på.
Hvilke spillere i verden er det du savner som kunne ha hevdet seg her? Ok kanskje er det ikke i din verden fint at noen få amatører får delta, og de gamle mestere hevder seg kanskje ikke, men fortsatt er de minst 50 aller beste golfere i verden med. Det gjør det jo dobbelt så artig som om alle top 100 hadde vært med synes nå jeg. Nei, då skal jeg se Masters og hva Boogeyman mener bryr meg midt i ryggen. barce (08. apr 2016 21:47) *  IP
han savner nok yuta ikeda og ross fisher..


 No Name (08. apr 2016 22:47) *  IP
Rart spillerne ikke har skjønt det samme som Buse, hele verden lar seg lure; selv de som har vært der. Merkelig...


 Hmm (09. apr 2016 01:01) *  IP
Er litt enig med Bman.
Masters er litt hype.
Men det er det som gjør Masters spesiell:
Samme bane hvert år,
gamle helter er med,
en fantastisk golfbane,
tusenvis av publikum,
den turneringen som henger høyest for spillerne sammen med TO.
Spektakulært og etter min mening den turneringen i åre med med nerve.
Men det er nå bare min mening da. Hmm (09. apr 2016 01:03) *  IP
For ordens skyld.
"Den turnering i året med mest nerve" Zigurd (09. apr 2016 01:06) *  IP
Datteren til Stenson har funnet ut hva som kreves for å vinne:

https://www.instagram.com/p/BD8o3SgRNA9/ Wilson (09. apr 2016 08:04) *  IP
Tom Watson gir seg etter årets US Masters. Han har ikke lenger de lengdene som skal til sier han. Driver + 3 w på 18. De yngre spiller driver og 8 jern. gjesp (09. apr 2016 10:02) *  IP
Utrolig bra putt på siste av TW, sa farvel med stil


 Svein Drange Olsnes (09. apr 2016 17:08) *  IP
Ingen runder på 60-tallet. Her kreves det både spesielle ferdigheter og god psyke. Vi gleder oss til fortsettelsen!


 Boogeyman (09. apr 2016 17:38) *  IP
Og vinden spiller ingen rolle?


 Wilson (09. apr 2016 18:03) *  IP
Vinden spiller stor rolle Boogeyman. Selv på puttingen. Boogeyman (09. apr 2016 20:55) *  IP
Det var nettopp mitt poeng, Wilson. I sin iver etter å forklare de lave scorene med hvor vanskelig Augusta er, så glemte Olsnes vinden.


 Wilson (09. apr 2016 21:04) *  IP
Boogeyman
Nå må du ikke gå deg helt fast.
Stenson slo et innspill 2 m for kort på et hull i går. Ballen var oppe på greenen men rullet 25 m av bakover.
Hvis du tror Augusta er enkel så kan du tro om igjen Boogeyman (10. apr 2016 00:47) *  IP
Jeg har aldri ment eller skrevet at Augusta er enkel. Ikke trekk konklusjoner som du ikke har grunnlag for. Greenene på Augusta er vriene, og med den vinden som var i går blir det ekstra vrient.
På en vanlig US Open-bane er det eksemplet du nevner ikke noe spesielt.
I fjor vant Spieth på - 18. Greenene var de samme, men det skyldes kanskje at flaggene var plassert mye lettere i fjor?
Eller at det var helt vindstille i fire dager? gjesp (10. apr 2016 01:11) *  IP
Forholdene var mye lettere i fjor. Lite vind og greenene var mye mykere og mer mottagelig for lange innspill.

I år er det mye vind hele tiden, og de har latt greenene tørke ut og bli harde og enda raskere. Litt for tørre ble de, dermed valgte de å vanne litt i dag.

Greenene ruller 14+, og vinden er 25mph i kastene.

I morgen er det meldt kaldt vær, men lite vind.
 Boogeyman (10. apr 2016 13:18) *  IP
Jeg kunne ikke via TV se at det var vind i går. Bare fredag.


 Svein Drange Olsnes (10. apr 2016 13:18) *  IP
US Open er alltid "difficult". US Masters er alltid "fun". Jeg foretrekker "fun". Og gjerne "unpredictible".


 Boogeyman (10. apr 2016 13:34) *  IP
AR skriver at ingen har hittil klart å gå alle fire rundene på Augusta under par. Det er tøv.
I fjor var det de fem beste som gjorde nettopp det: Spieth, Mickelson, McIlroy, Rose og Matsuyama.
2014: Blixt
2013: Cabrera
2012: Bubba og Kuchar
2011: Schwarzel og Cabrera
2010: Fem spillere, deriblant Tiger

Et annet interessant poeng er at f.eks. Mickelson gikk på
-6 de to første rundene i fjor, mens han i år gikk på +7.
Altså en forverring på 13 slag på to runder, på samme bane.
Ekspertene vil forklare det utelukkende med at forholdene i fjor var betydelig bedre.


--- En forskrivelse: Selvsagt skulle det vært under 70, det forsto de aller fleste. Fort gjort å forskrive seg, B-man. Jeg beklager.

AR Svein Drange Olsnes (10. apr 2016 13:34) *  IP
Å mestre vind på golfbaner har alltid vært noe av det man må beherske. På linksbaner er det nokså forutsigbart da vinden sjelden forandrer retning mer enn en gang pr dag. På Augusta virvler den mellom de høye trerekkene. Og høye slag over trehøyden er vanskelige å beregne.


 gjesp (10. apr 2016 13:38) *  IP
Iflg de som var på banen, blåste det mer i går enn fredag. At du ikke ser det, er nå så


 Svein Drange Olsnes (10. apr 2016 13:56) *  IP
Feilvalg eller feilslag gir større utslag på scoren på Augusta enn på mange andre baner. Tydeligvis har ikke alle fått det med seg.


 Boogeyman (10. apr 2016 18:34) *  IP
Jeg fulgte nøye med i går, og så ikke særlig bevegelser i trærne. Men det var vel de gale stedene på banen.

"Feilvalg eller feilslag", Olsnes? Jeg trodde ikke denne eliten gjorde noen feil i det hele tatt. Kan du gi noen eksempler.
Du sier at man MÅ beherske vind. Gjør de det på Augusta denne gangen? Frank (10. apr 2016 18:40) *  IP
Vinden løyet ganske mye mot slutten av runden i går.


 HenrikFan (10. apr 2016 23:16) *  IP
Oosthuizen, nå også med Golfbiljardholeinone!!!!!!!


 Wilson (10. apr 2016 23:20) *  IP
Sier litt om hastigheten på greenene den måten det skjedde på


 gjesp (10. apr 2016 23:38) *  IP
Willett er bare 1 slag bak nå. Lave scorer i dag


 Wilson (10. apr 2016 23:44) *  IP
Og Spieth i vannet på 12. 2 ganger HenrikFan (10. apr 2016 23:45) *  IP
Der røyk Polakken... eh Pokalen!


 barce (11. apr 2016 00:11) *  IP
ta det rolig nå gutter og trekk inn pusten - dette er jo bare en helt vanlig turnering..


 Wilson (11. apr 2016 00:51) *  IP
Ha ha
Den var god Boogeyman (11. apr 2016 13:21) *  IP
Point missed 1? Før han puttet på siste hull tok Willett av seg den hvite genseren og under hadde han en grønn T-skjorte. Tilfeldig at den var grønn?

Point missed 2? Det er dramatiske forskjeller mellom resultatene i fjor og i år på Augusta. Det er som kjent den eneste major som spilles på samme banen hvert år (!) Det er grunn til å lete etter årsakene til denne forskjellen.
Her er noen tall:

Vinnerscore: 2015 -18, 2016 -5
Cutgrense: 2015 +3, 2016 +6
Dårligste score av de som klarte cuten: 2015 +9, 2016 +19
Antall totalscores bedre enn par: 2015 18, 2016 6

Årsaker kan søkes blant disse:
a) spillerne er blitt dårligere
b) forholdene på banen og greenene var vanskeligere i år
c) værforholdene var dårligere i år
d) flaggplasseringene var vanskeligere i år
e) tilfeldigheter gjesp (11. apr 2016 13:53) *  IP
b og c


 AR (11. apr 2016 15:58) *  IP
Den var lett, og du tok den fort, gjesp.


 Svein Drange Olsnes (11. apr 2016 16:04) *  IP
Og dette skal ha noe med denne trådens overskrift?


 Svein Drange Olsnes (11. apr 2016 16:38) *  IP
For å vinne på Augusta, må du være tålmodig og ikke gå i de største fellene. En av de største fellene er å slå mot flagget på hull 12 på søndagen. Alle spillerne vet dette, men fristelsen blir stor fordi hullet er kort.


 Boogeyman (11. apr 2016 17:25) *  IP
Spieth sa etterpå at han mistet konsentrasjonen på hull 12. Jeg vet hvorfor. Han kom rett fra hull 11, der følgende skjedde: et (unødvendig) skjevt utslag, som havnet i skogen til høyre, på toppen av bakken ned mot green. Ingen fri utsikt, og han valgte å slå seg ut på fairway. Derfra et mesterlig innspill, der ballen havnet halvannen meter fra pinnen, på banens vanskeligste green. Han misset par-putten, og var tydelig irritert. Med den unødvendige bogeyen i hodet går han til hull 12. The rest is history.

Hull 12 er relativt enkelt, og ingen grunn til å gjøre det vanskeligere enn det er. Jeg går ut fra at spillerne slår mot greenen, og ikke mot bunkerne? Wilson (11. apr 2016 17:46) *  IP
Golf er enkelt.


I teorien Dilter (11. apr 2016 18:28) *  IP
Det var godt å få vite den eksakte årsaken, slik at all tvil kan settes til side.


 Gulltann (11. apr 2016 18:52) *  IP
Boogeyman, hvorfor kaller du skjevt utslag og bogey på hull 11 for unødvendig ?

Det er jo kanskje banens vanskeligste hull, det kreves både lengde og presisjon på utslag så vel som innspill, så hvorfor ordvalget unødvendig ? Boogeyman (11. apr 2016 20:16) *  IP
Nei, Wilson, golf er svært vanskelig. Men noen hull er lette, f.eks. et par3-hull på 140 meter, selv om det er over vann. Eneste faktor å ta hensyn til der er nervene. Det skal proffene beherske, noe Spieth ikke gjorde.

Det er mange slike hull på norske baner. Hvordan spiller vi dem? Og selskapsgolf er naturligvis noe annet enn å stå på hull 12 i Masters siste dagen. Det skal en proff beherske.
Men Spieth er bare 22 år. Ja, Dilter, det var årsaken.

Jeg mener det skal være unødvendig å lande inne i skogen på utslaget på hull 11. Fairwayen er bred, og svinger først etter toppen. Spieths slag var dårlig for en toppspiller. Hadde han ikke dratt til så hardt så hadde han hatt mer kontroll og havnet på fairway, litt kortere, men sikrere.
Dårlig course management. barce (11. apr 2016 20:24) *  IP
av og til skriver du virkelig mye rart, boogeyman.. nesten så jeg tror at du driver å tuller med oss.. siste innlegget ditt er jo vås fra ende til annen, og nei - du får finne ut av det selv..


 Tom Dahl (12. apr 2016 00:34) *  IP
Boogey.
Du påstår at du har evnen til å se poenger vi andre ikke ser - nesten som et slags selvutnevnt golforakel. Men når du skriver at du mener at " det skal være unødvendig for Spieth å lande i skogen på utslag 11" så synker kvaliteten på ditt alltid kritiske blikk med 100 hakk.
Da var det altså også unødvendig at Else puttet seks ganger eller at Phil slo i vannet på fredag ,slik at han unødvendig misset cutten etc.etc.etc.

Hvis man går over veien på rødt lys og blir påkjørt , så er det klart unødvendig. Det som derimot interessant er hvorfor man gjør det. gjesp (12. apr 2016 08:38) *  IP
På tourens side er det en beskrivelse av hullet:

Jim Furyk says: "Most people don’t appreciate how skinny that green is. I think it’s only 9 yards deep over the bunker, and most guys, if the pin is right, are aiming over that bunker. Well, you’re hitting to an area that is only 9 yards deep. It’s easy to knock it over the green. Short is wet. It’s probably going to be a 5 at least. When the wind is down(wind) off that tee box, you’ll notice it gets caught in those trees and the flag actually points back at you. "There’s a lot of times where the 11th green shows a flag with downwind, and the 12th flag shows the wind at you. Of course, more often than not, you can’t trust that it’s downwind, so you play for no wind and you rip one over the green, and that’s a tough 3. For a short par 3, it’s probably the best and toughest short par-3 in golf. "

Scorene taler for seg selv, det er langtfra et lett hull. Enda tøffere på Masters sunday. Svein Drange Olsnes (12. apr 2016 09:18) *  IP
gjesp. Tusen takk skal du ha.


 Wilson (12. apr 2016 10:41) *  IP
Jim Furyk

Hva vet vel han? :P gjesp (12. apr 2016 12:49) *  IP
:)

Anbefaler å lese spillernes egne beskrivelser av hullene. http://www.pgatour.com/tournaments/masters-tournament/course.html
 Boogeyman (12. apr 2016 15:33) *  IP
Selv jeg vet at innspillet og greenen på hull 11 er av de vanskeligste på Augusta. Derfor skrev jeg også at Spieth hadde et mesterlig innspill søndag.
Men jeg har ikke kritisert det. Jeg har kritisert at Spieth (og noen få andre) lander utslaget i skogen til høyre på toppen. Det mener jeg fortsatt er unødvendig av en toppspiller.

Dersom Els lider av konstant yips, så kan han vel ikke spille golf lenger. Det er alltid "unødvendig" av en toppspiller å slå ballen i vannet. Han vet hvor vannet er, hvor bredt det er og avstanden dit. Da beregner han slaget og køllen slik at han ikke lander i vannet. Å lande i vannet er aldri uflaks, bare udyktighet. For eliten, ikke for oss. AR (12. apr 2016 15:47) *  IP
Det er ikke alltid ballen går dit man ønsker i golf, B-man. Selv ikke for gode spillere.

På hull nr 4 - par 3 - slo Spieth et elendig slag og hadde griseflaks som kom ut av den tette skogen til høyre. Han fikk par, mens hans spillekamerat fikk bogey etter tre putter.

På hull nr 11 gikk han ut til høyre igjen på utslaget. Omtrent samme svingtekniske feil.

Det samme skjedde på det - for Spieth - fatale hullet nr 12 hvor ballen igjen gikk til høyre og i vannet. Han fikk ikke køllebladet tilbake til square. Hull nr 12 straffer slike feilslag.

Brutalt.

Spieth beregnet slaget helt perfekt, men klarte ikke å gjennomføre sin beregning på en god måte.

Det er dette som er "sjarmen" med golf. Wilson (12. apr 2016 16:41) *  IP
Det går neppe hjem AR, men helt enig.

Det du oppsummerer synes jeg faktisk bare gjør Willet's seier ennå mer rettferdig.
Han spilte superstødig og beholdt roen. Spieth hadde superflyt både lørdag og i 9 hull på søndag.

Mange synes å glemme det når de sier at Spieth var så uheldig.

Furyk's kommentarer ang hull 12 sier sitt. Man skal inn på en smal green, i usikker vind, over et vann, men ikke i bunkeren bak.
Enkelt? Hmmmmm Boogeyman (12. apr 2016 19:55) *  IP
Hvem har sagt at innspill og green på hull 11 er enkelt, Wilson? Men utslaget der er enkelt å få til, og en slice er "unødvendig".
AR har tatt mitt poeng, og da ser det bedre ut. Proffene slår av og til dårlige slag, selv om de fleste utenfor kretsen ikke ser det eller vil kommentere det. Men spørsmålet må bestandig være hvorfor de gjør enkle tekniske feil. Uten press, fint lie, god tid, god sikt. Feilslag i slike tilfeller gjør vi amatører hele tiden, men proffene skal ikke gjøre det. Det skal skje riktig og nærmest på autopilot.
Noe annet er når ballen ligger vrient til, det er hindringer foran, eller spilleren er i mental ubalanse.

Ellers vil jeg mene - i motsetning til AR - at det å komme seg ut av vanskelige situasjoner utenfor fairway ikke er flaks. Proffene er utrolig dyktige til å mestre de slagene.

------------------------

Svar kl 23.47: Jeg mener ikke det, B-man!
AR
------------------------- gjesp (12. apr 2016 20:34) *  IP
Utslaget på hull 11 er et av banens vanskeligste og har et veldig smalt landingsområde. Det er ikke krise å ende opp ut til høyre, men at man ikke har fri sikt er mer uflaks enn noe annet.

Et av banens absolutt vanskeligste hull, hvor bogey ikke er noen krise. Snittscoren er langt over par Boogeyman (12. apr 2016 23:33) *  IP
Hull 11 er ca. 460 m. Dette er hva Augusta selv sier om utslaget: "A big tee shot — and a straight one — is required to get to the crest of the hill".

Average score er 4,29. Wilson (13. apr 2016 00:11) *  IP
Høres ikke ut som et enkelt hull.
Ranket som 2 vanskeligste hull på banen (historisk)
Snitt historisk er 4,29

Snittscore 2016 = 4,51 Boogeyman (13. apr 2016 13:06) *  IP
Hvem har påstått at dette er et enkelt hull, Wilson?

Hull 11 består (normalt) av fire slag; utspill, innspill (langt fairwayslag) og to-putt. Alternativt chip og èn-putt. Jeg mener fortsatt at utslaget er "enkelt" for en proff. Det krever både lengde og rett slag, som skal være greit for en proff. Innspillet er dog meget vanskelig nedoverbakke, greenen ligger vanskelig til, skråner og er relativt liten. Puttingen blir tilsvarende vanskelig.

I sum et vanskelig hull. No Name (13. apr 2016 14:04) *  IP
AR sier: Spieth hadde flaks som ikke gikk inn i skogen ved dårlig utslag på et par 3 hull
Boogs tolkning: AR påstår at spillere har flaks når de redder par fra vanskelig posisjon.
Velkommen til Boogeyman og hans virkelighet Wilson (13. apr 2016 14:50) *  IP
Utslaget enkelt for en proff. Hvor får du det fra?

The start of Amen Corner is the most difficult hole in recent years because of its added length. A slight fade off the tee is necessary to reach the fairway. The greenside pond is more of a factor, because players have longer shots into the green. Boogeyman (13. apr 2016 17:11) *  IP
Dette var hva AR skrev:
"På hull nr 4 - par 3 - slo Spieth et elendig slag og hadde griseflaks som kom ut av den tette skogen til høyre."

Dette er det motsatte av hva No Name tror AR skrev.
Jeg fastholder at det ikke er flaks når proffene nesten alltid kommer seg ut av skog eller andre dårlige lies. Det er de utrolig flinke til.

Wilson, jeg siterte det Augusta selv skriver om at det kreves et rett slag fra tee på hull 11. Det er altså nå korrigert til en liten fade. Hmm (13. apr 2016 17:52) *  IP
At dere gidder.
Hvorfor i det hele tatt svare på provokasjonene til denne kunnskapsløse
Kverulanten. gjesp (13. apr 2016 18:35) *  IP
At jeg gidder...

Tiger Woods sier "No. 11 immediately tests us with the toughest tee shot we face during the Tournament. I hit driver and try my best to keep the ball out of the forest on the right.
You see a lot of balls in those pines because players shy away from the left — and for good reasons. For starters, it shortens the hole if you play up the right side. Doing so also gives you a much better angle into the green so you don’t have to flirt with the pond guarding the left half of the putting surface."

Utslaget er tøft, innspillet er tøft, hullet er vanskelig. Case closed AR (13. apr 2016 19:32) *  IP
B-man, du har misforstått fullstendig. Da Spieths ball traff trærne og kom ut igjen, var det griseflaks. At han klarte å redde paren sin etter denne flaksen fra skogen er dyktighet.


 Sneds (13. apr 2016 19:34) *  IP
@Boogeyman

Hei,

Dette er et spørsmål "off topic" som jeg håper du tar deg tid til å svare på.

Har du noengang spilt en golfrunde med noen på et høyt internasjonalt nivå? Eller eventuelt holdt en samtale med dem for tips iht trening, course management etc?

Takker for svar :-) No Name (13. apr 2016 21:31) *  IP
Alle som så slaget, og/eller leste, hva du skrev AR skjønte dette, dog med 1 unntak: den selvutnevnte eksperten


 No Name (13. apr 2016 21:33) *  IP
Bare å glemne Sneds, Boogy er som vanlig fullstendig avkledd og da tier han


 Boogeyman (13. apr 2016 23:49) *  IP
Spørsmålet fra Sneds er en fornærmelse, og bare egnet til å irritere meg. Kan du vennligst stille det til alle her?
Jeg har spilt golf med scratchspillere, det er det beste jeg kan vise til. Beklager at jeg ikke har nådd høyere.

Jeg beklager også at jeg misforsto uttalelsen til AR om Spieth.
Til No Name: jeg tier aldri, selv om alle er imot meg.


-----------------------------------------------
Svar kl 10.52 14. april 2016: Du er tilgitt, B-man
AR
----------------------------------------------- barce (14. apr 2016 04:39) *  IP
når alle er i mot meg på saklig grunnlag, hadde jeg reflektert litt over hvorfor..


 Frank (14. apr 2016 09:06) *  IP
Det er ikke så lett å unngå motstand når man hevder at hull 12 på Augusta er et enkelt par tre hull. Egentlig har man da lagt inn søknad om diskvalifikasjon fra videre diskusjon.


 Enur (14. apr 2016 09:19) *  IP
Ser du skriver følgende til en annen debattant i en annen tråd, Boogeyman:
"Takk for forsøket, Klegg, men du roter deg inn i en diskusjon du ikke har sjanse til å vinne, her på Golfsiden".

Ja, her snakker du jo virkelig av egen erfaring! Hva med å lytte litt til dine egne råd? Boogeyman (14. apr 2016 13:26) *  IP
Frank, hull 12 på Augusta er et enkelt og kort par3-hull.
Det er vann foran greenen, og bunkere foran og bak. Akkurat som en rekke andre lignende hull, også på norske baner.
Grunnen til at det blir fremstilt som vanskelig er den mentale delen. Det er tett med publikum bak tee, og nervene er i høyspenn for spilleren. Der en proff normalt ville lande lett på greenen, gjør han relativt ofte et dårlig slag, fordi han føler seg presset. Det var det som felte Spieth der.
Dessuten kom han direkte fra en bogey på hull 11, som bidro til irritasjon og ødela konsentrasjonen.
------------------------
Enur, mitt mål er ikke å vinne en diskusjon. Mitt mål er å få sagt min mening, og starte en diskusjon. Som det er altfor lite av her på Golfsiden. At alle er imot meg, bryr meg ikke. mr.fox (14. apr 2016 14:06) *  IP
Helt supert Boogeyman. Du holder jo liv i debattsiden her nesten på egenhånd-):


 AR (14. apr 2016 14:29) *  IP
Nå har flere eksperter fortalt om hvor vanskelig dette hullet er. Men b-man vil ikke forstå. Jeg har selv spilt dette hullet og kan bare bekrefte det ekspertene sier om at det er vanskelig.


 HenrikFan (14. apr 2016 14:43) *  IP
Jeg har også spillt dette hullet på ... X-box. Det var lett som bare det med en Tiger Woods profil, mens med en type 5 handicapper bli scoren stort sett 4 el 5 slag.


 Enur (14. apr 2016 14:55) *  IP
Og med Jordan Spieth profil en 7'er?


 gjesp (14. apr 2016 16:36) *  IP
Kult å argumentere mot det spillerne sier


 barce (14. apr 2016 17:14) *  IP
b-mann er ikke påvirket av masters-hypen, så han ser ting alle andre ikke ser. dette gjelder også for samtlige spillere som har spilt hullet.. herlig!! tipper b-mann hadde gått av hullet med tosifret score, men det er kanskje vanlig?


 Sneds (14. apr 2016 18:32) *  IP
Beklager om du tok det som en fornærmelse Boogeyman da ikke det var intensjonen.
Jeg har en venninne som studerte 3 år i Augusta.
Heldig som studentene var fikk de spille banen 1 gang i året noe hun naturligvis benyttet seg av.
Hun har da med andre ord spilt banen 3 ganger.

Ang hull 12 så så hun på dette som et vanskelig hull når du har 8 meter fra bunker forran green til over green.
I tillegg til dette er uten tvil den største utfordringen vinden som det så å si er UMULIG å tolke. (Noe spillerne selv bekrefter)

Dette er naturligvis ikke Augusta sitt tøffeste hull og at Jordan gjør 7 der er en katastrofe. Boogeyman (14. apr 2016 20:02) *  IP
Historisk gjennomsnittlig score på hull 12 er 3,09.
Ranking nr. 13.

På Augusta er nærmest pr. definisjon ingen hull "lette". Det vil jo være å fornærme arrangørene og banen og Masters.

Hull 12 er 140 m. Alle singlehandicapere hadde kommet over vannet i 9 av 10 tilfeller. Deretter en to-putt eller en vellykket scrambling. Uten tilskuere i ryggen, på en vanlig selskapsrunde.
Hvor mange ganger havner dere i vannet på
tilsvarende hull i Norge? Tor-Arne (14. apr 2016 20:18) *  IP
Aldri


 Sneds (14. apr 2016 20:44) *  IP
Tilsvarende hull? Aldri spilt.


 AR (14. apr 2016 21:02) *  IP
Bare nevner at greenen er 9 yards dyp og at "vinden sveiver i alle retninger" normalt.

Sakset fra den artikkelen jeg skrev etter min runde på Augusta i 1996 dagen etter at Greg Norman hadde tapt mot Nick Faldo etter å ha ledet med seks slag før siste runde.

Her er hele artikkelen med alle 18 hullene. Under følger et utdrag fra det 12. hullet.

http://golfsiden.no/allesdrom.html


"Det tøffe 12. hullet
Så til det dramatiske 12. hullet - par tre - hvor Greg to dager på rad slo i vannet fordi han var en halv meter for kort og rullet tilbake i det våte element. Han hadde ikke samme flaksen som Fred Couples hadde på sisterunden i 1992 på sin vei til den grønne jakken da ballen hans mirakuløst ble hengende i gresset på veien ned i Rae’s Creek som her er demmet opp.

Mitt 6-er jern havnet i bunkeren rett over midten av greenen. Jeg turte ikke å gå for pinnen som sto til høyre svært nær vannet. Hvorfor skulle jeg gå for pinnen når mesteren selv Nick Faldo ikke gjorde det? Han la seg midt på greenen. Jeg skulle nok også tatt et 7’er jern, tenkte jeg. Nå sto jeg der med et bunkerslag tidlig i sesongen med en green som helte fra meg. Vannets glitrende overflate rett bak flagget lå der og smilte sultent mot meg. Skulle "Pokalen" ryke nå? Eller skulle jeg gjøre som Gary Player i sin tid gjorde. Hans morsomste slag på Augusta, i følge ham selv, ble slått nettopp fra denne bunkeren. Han lå plugget i sanden bakerst i bunkeren og kunne knapt se ballen. Han spurte dommeren om hvilke muligheter han hadde til å droppe seg fri. Han valgte å slå og forsøkte bare å få slått ballen litt fremover i sanden litt lengre frem i bunkeren. Han stilte seg opp og slo. Ballen skjøt av gårde som et prosjektil med 60 km/t. Ballen traff flaggstangen med et smell og falt rett ned. Den spratt et par ganger på greenen før den falt ned i hullet for birdie. Det hadde lett blitt seks eller mer hvis han ikke hadde truffet flagget.

Mitt bunkerslag ble utført i klassisk stil hvor det viktigste var å holde hodet nede og slå gjennom. Bunkerslaget snek seg forbi hullet. Selv med det jeg vil karakterisere som bra backspin, hjalp ikke. Slaget var imidlertid ikke hardere enn at ballen stoppet i semigreenen på et av de siste gresstråene ned i "Gregs dam" som den kanskje burde døpes etter Greg Normans fatale manøver akkurat der dagen før. Bogeyen ble reddet. Plutselig var jeg to foran Greg som fikk dobbelbogey her. Nick var det ikke noe å gjøre med for en avdanket, norsk elitespiller og sidekomentator på TV3. Men verdensener Greg Norman på sitt verste var ikke utenfor rekkevidde." barce (14. apr 2016 21:31) *  IP
helt unødvendig å havne i den bunkeren, AR! skulle vært en lett par, hvis du var skjerpet og konsentrert..

6. jern? 140m? motvind? Hmm (14. apr 2016 21:46) *  IP
Problemet for spillerne er tydeligvis at de ikke vet hvor lett hull 12 er.
De tror av en eller annen ubegripelig grunn at det er vanskelig.
Noen burde ordne opp i denne misforståelsen.
Og det litt brennkvikt. AR (14. apr 2016 21:54) *  IP
barce, kontrollert 6'er jern, litt vind. Bedre lang enn kort. Skulle nok brukt 7.

Men den kunne fort blitt litt for kort, og da er løpet kjørt. Bare spør Jordan Spieth og Greg Norman. barce (14. apr 2016 21:58) *  IP
hmm; det gjelder å se ting ingen andre ser.. kanskje dypden på 8 meter bare er en illusjon? at vinden som er umulig å forutsi og utgjør alt mellom tre jern er en markedsgimmick? at alt kort eller langt er en nesten garantert bogey eller verre? at tom weiskopf brukte 13 slag var et stunt for å skape blest rundt turneringen? at hullet inngår i amen corner og anses som avgjørende for utfall av runden?


 barce (14. apr 2016 22:03) *  IP
ja, syns 6. jern var noe i overkant uten markant motvind. men det var jo litt andre baller og køller for 20 år siden enn i dag..


 Enur (14. apr 2016 22:42) *  IP
@Hmm:
Boogeyman har jo påtatt seg den oppgaven - helt selvutnevnt. Hmm (14. apr 2016 22:55) *  IP
Tror du har helt rett barce
En sammensvergelse for å hype banen og turneringen,
men takket være Boogeyman er komplottet avslørt. gjesp (14. apr 2016 22:59) *  IP
Nytteløst å diskutere med en som vet bedre enn tourspillerne og som ikke fikk med seg at det blåste mye de alle de tre første dagene.

Men en ting skal han ha, han får til å skape debatt og provosere, til alt handler om han og hans meninger. Gang på gang.

Peiling på golf har han ikke
 barce (14. apr 2016 23:02) *  IP
gjesp; disse nettdebattantene har fraktisk et navn - TROLL!!


 Boogeyman (15. apr 2016 14:52) *  IP
Hull 12 på Augusta er et "lett" hull, i forhold til de andre. Ranking 13 viser det. Lett og vanskelig er relative begreper, også i golf.

Barce, "troll" på nettet er folk som er ute etter å ødelegge, irritere, plage/mobbe. Det gjelder desidert ikke meg.

Alle golfspillere - spesielt single-handicapere - beundrer proffene så nesegrust at de har mistet sin egen kritiske sans når det gjelder alt innen golf. Augusta og Masters er GUD, og er hevet over enhver kritisk bemerkning. Det samme gjelder eliten.

Dersom dere synes jeg er dum og ikke har peiling (hvilket er feil), så anbefaler jeg at dere ikke kommenterer det jeg skriver. Lukk øynene, hold for nesen og knytt nevene hver gang dere ser mitt nick, så går det nok bedre. Wilson (15. apr 2016 15:56) *  IP
Nett-Troll kan IKKE temmes


 Boogeyman (15. apr 2016 17:48) *  IP
Her er definisjonen på nettroll:
"Et troll på nettet skriver innlegg egnet til å provosere folk og fremkalle en hissig diskusjon. Et troll mener ikke nødvendigvis hva han skriver; trollets primære formål med innleggene er ikke å argumentere for en påstand, men å få folk til å hisse seg opp og «bite på kroken»."

Dette passer ikke på meg overhodet. Jeg mener - utrolig nok - alt jeg skriver. Jeg er aldri ute etter å provosere, og det er ikke min skyld at folk blir provosert av mine meninger. De som blir det, er ikke vant med å diskutere, eller de omgås folk til daglig som er enige med dem. de hører eller leser aldri kontroversielle oppfatninger, og har aldri noen slike selv.
Det er aldri min hensikt å hisse opp noen i debatter.
Jeg deltar på flere debattfora på nettet (ikke om golf), men blir aldri møtt med nedlatenhet eller beskyldninger om å være nettroll.

Dersom barce, Wilson og andre mener jeg er det, så får de bevise at jeg ikke mener det jeg skriver, og at jeg provoserer for moro skyld. Utrolig nok har jeg de meningene jeg har. Andre lever i et ekkokammer der alle er enige med hverandre. Det blir ensrettende. Wilson (15. apr 2016 18:12) *  IP
Jeg tenkte da ikke på deg. Det var mer Enur og barce. trist som faen. (15. apr 2016 18:49) *  IP

-----------------------------------

Strøket på oppfordring. Moderer deg i dine uttaleselr, eller blir det trist som bare faen her på forumet!

AR

----------------------------------- Hmm (15. apr 2016 18:53) *  IP
Din definisjon på nettroll passer jo som hånd i hanske på deg BM.
Jeg har vondt for å tro at du mener det du skriver om hull 12og17 på Augusta, , så meningen med det hele må vel være og provosere.
Jeg tipper du sitter og ller deg skakk over alle som biter på. Sneds (15. apr 2016 21:51) *  IP
Er enig det Boogeyman skriver ovenfor, han har full rett til sin egen mening.
Som alle andre er jeg ofte uenig det han skriver og "antar" at han sitt nivå på golfbanen kanskje ikke er av høy kvalitet.

Likegyldig av det er dette et åpent debattforum for han har sin fulle rett til å ytre sine meninger. Hmm (15. apr 2016 23:35) *  IP
Helt enig Sneds.
Alle har lov til å si sin mening.
Det tror jeg ingen her er uenige i.
Men alle har også lov til å være uenige!, eller ? Boogeyman (16. apr 2016 13:24) *  IP
Til "Trist som faen": det er deg det er synd på, som kan skrive så nedsettende og hånlig om en meningsmotstander.
"Psykisk tilfelle, som bør få behandling så raskt som mulig", skriver du om meg. Det blir altså stående her, i strid med Golfsidens etiske regler.
Jeg har ikke kalt de som er uenig med meg for noe som helst, aller minst "en gjeng med sauer". Det du tror du vet om meg og min golf er uansett feil.

Til Hmm: Jeg mener alt jeg har skrevet om Augusta. Så da får du trekke tilbake at jeg er et nettroll. AR (16. apr 2016 14:33) *  IP
"Psykisk tilfelle, som bør få behandling så raskt som mulig", er en meningsytring.

Men rettet mot hvem? Hvem er eventuelt krenket? Ung og håpefull (16. apr 2016 19:04) *  IP
Så Masters på tv for første gang, og ble nysgjerrig på golf.
Men nå tror jeg jeg har kommet til feil sted. Dette gjelder vel noe helt annet?? Boogeyman (16. apr 2016 20:24) *  IP
AR, den ytringen er rettet mot meg, det står i teksten.
Men nå skjønner jeg deg og dine etiske regler: dersom en beskyldning om å være psykisk syk bare er rettet mot et nick, og ikke en navngitt person, så er det OK! Nytt for alle her?

Da bør du straks rette opp de reglene som står nederst på siden her: "Krenkende innlegg rettet mot et psevdonym er ikke omfattet av Golfsidens etiske reglement". AR (16. apr 2016 20:26) *  IP
For å svare på trådstartes innledning: Det som kreves for å vinne på Augusta er at man behersker alle slag. Spesielt draw for høyre-spillere. Dessuten må man være god med putteren og være tolmodig. Samt ha flaks med starttider og vinden.


 Wilson (16. apr 2016 21:04) *  IP
Det er unødvendig å kalle Boogey for psykisk tilfelle.
Synes AR skal fjerne slikt.

Det et veldig sårende og få slikt slengt etter seg. Boogeyman (16. apr 2016 21:26) *  IP
AR unnlater å svare på mitt innlegg. Det bekrefter at det jeg skrev er sant.

----------
SVAR: NEI
AR
-----------
Det betyr også at det er fritt frem for å beskrive innsendere som bruker nick (99%) med person-karakteristikker.

----------
SVAR: NEI
AR
-----------


Regelen om "sak, ikke person" er dermed opphevet her på Golfsiden, siden ingen (?) kjenner identiteten til de som skriver her.

----------
SVAR: NEI
AR
-----------

Det betyr at jeg også kan begynne med person-karakteristikk her, mot mange nick som har angrepet meg. Det ser jeg frem til.

----------
SVAR: NEI
AR
-----------


---------------
Det "AR" skriver ovenfor her er elementært, og gjelder alle golfbaner. Etter å ha lest hans avhandling om bogeyen på hull 12 på Augusta for x antall år siden, er det grunn til å spørre: har du aldri fått bogey på et par3-hull, før eller senere? Finnes det ingen par3-hull på 140 m. over vann som er like vanskelig, på noen baner du har spilt? Sneds (16. apr 2016 23:16) *  IP
Over til golf:

Hva syns dere om Bryson Dechambau?
Alle køller er like lange som 6er jernet?
Virker som en bestemt og selvsikker kar som blir morsom å følge i fremtiden :)? AR (16. apr 2016 23:25) *  IP
Meget spennende!


 Wilson (17. apr 2016 02:53) *  IP
AR

Du tar deg tid til å svare Boogey på en litt merkelig måte.

Om noen skriver Kløfta i stedet for Miklagard så tar du deg tid til å korrigere det.

(Svar: Kløfta er blitt brukt i nedsettende betydning om Miklagard.
AR)

Men når Boogey påpeker at et innlegg er støtende, så gir du faen.

(Svar: Gir ikke faen. Gir svar og har strøket innelgget.
AR) AR (17. apr 2016 08:59) *  IP
Det var en meningsytring til en som ingen vet hvem er. Kan en som ingen kjenner bli fornærmet? Interessant spørsmål.


 AR (17. apr 2016 10:39) *  IP
Jeg har fulgt oppfordringen og strøket innleget det siktes til.


 Laser (17. apr 2016 11:00) *  IP
Tom Dahl hvordan fikk dere billetter til Masters i 2016


 AR (17. apr 2016 13:36) *  IP
Jeg minner om headingen på denne tråden:

"Augusta Masters-Hva kreves for å vinne?" Sneds (17. apr 2016 22:25) *  IP
Med par på hull 18 nå er Bryson klar for neste ukes turnering uten å måtte bruke "invites" han har..

Imponerende? Calle (18. apr 2016 22:55) *  IP
Alltid interessant og spennende å lese det Tom Dahl skriver. Kloke ord fra en kar som vet hva han skriver om!

Bra Tom! Tom Dahl (19. apr 2016 09:55) *  IP
Laser.
Skal du ha detaljer rundt billetter til Masters ,så snakk med daglig leder på Mikla -Tore.
Vet bare at det finnes tilbydere som sitter på eks. antall biletter og driver butikk - gjennom å selge disse videre til entusiaster som meg.
Vi kjøpte en pakke som også inkluderte hotel og spill på nydelige baner i nærområdet..

Dyrt,dumt og deilig. Laser (20. apr 2016 17:56) *  IP
Tom Dahl

Takk for raskt svar. Dette blir ikke lettSvar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72