Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Sliten Caddy - 22. aug 2006 kl. 00:40 *  IP
CADDY - Regler og Tips

Hei

Jeg har et par spørsmål om det å være Caddy. Regner med at det finnes instruksjonsmanualer og lignende for dette, men jeg har ikke klart å finne dette. Grunnen til at jeg ønsker å lære er at jeg idag har vært Caddy for tre av kollegaene mine. De er veldig ivrige golfspillere alle sammen og jeg ble ordentlig glad da de spurte om jeg ville være Caddy. Har sett på SportN i det siste at Caddy er deltakende når det kommmer til køllevalg og for å sjekke om banen heller til høyre eller til venstre.

For å være ærlig, jeg synes ikke jeg var flink idag. Fikk mye kjeft av gutta for at jeg gjorde ting feil. Derfor ønsker jeg mer info av dere (håper ikke de leser dette innlegget for det blir veldig pinlig). Spørsmålene under kommer litt punktvis, da jeg har ført de opp etterhvert som jeg kom på de.

Fikk beskjed om å møte på golfbanen kl. tolv idag og ta med brus og sandwicher. Kjøpte alt på Esso for å spare tid. Seks sandwicher(to til hver) og tre flasker med brus. Kollegaene mine kom kl. ett og begynte på oppvarmingen på Driver Ranchen. Det tok en time og vi begynte på hull 1 kl. halv tre. Er det vanlig å varme opp en time før man begynner å spille golf?

Med en gang merket jeg at livet som Caddy ikke er så lett som man skulle tro. Var utrolig vanskelig å føre alle tre trallene samtidig. Hjulene viklet seg inn i hverandre og jeg var hele tiden redd for å ødelegge noe. Finnes det en måte Caddy kan kople disse sammen på slik at det blir lettere å føre tre om gangen?

På hull en fikk jeg oppgaven å utføre Tee-Shout. Måtte rope navnet til den som skulle slå så høyt jeg kunne. De lo når jeg gjorde det, så jeg gjorde det nok litt høyt eller litt lavt. Er det noen regler som sier hvor høyt caddy skal rope ut på Tee-Shout?

Ellers var jeg veldig nøye med å stå på Caddystedet når de slo ut på hvert hull (de hvite markørene bak de gule markørene som de brukte). Var jo litt langt unna, men det hadde med sikkerhet å gjøre visstnok. Utsikten var ihvertfall fin.

En annen slitsom regel jeg møtte på var at jeg som Caddy måtte lete i opptil 5 minutter i skogen etter tapt ball, mens de gikk videre til neste hull. Skjønner ikke at jeg måtte lete hvis de ikke skulle bruke ballen! Kan noen forklare meg hensikten med denne regelen? Fant endel andre fine baller som jeg skulle ta med hjem til mamma, men dette er visst ikke lov så de måtte jeg levere tilbake.

Hadde gledet meg til å holde flagget når de spilte med putter, men de sa at det ikke var nødvendig og at jeg heller måtte stå ved neste hulls utslag.Det var litt dumt da, siden jeg hadde gledet meg til den biten. Har jeg som Caddy rett til å holde i flagget? Slik som på SportN altså.

FIkk ofte kjeft fordi jeg ikke stod på rett plass og fordi jeg skranglet mye med køllene. Det tar jeg bare til etterretning,men som sagt det var kjempevanskelig å holde styr på alle.Spesielt når det begynte å regne,var det stressende å holde en paraply over alle tre trallene samtidig som jeg skulle trille disse. Var kjempevanskelig å ikke bråke med køllene. Det er nettopp derfor jeg nå ønsker å få tak i en instruksjonsmanual for hvordan man skal opptre som Caddy, slik at jeg slipper å skuffe de igjen. Neste gang skal jeg gjøre alt perfekt :)

Etter ni hull slappet jeg av på Caddyspot, mens de gikk inn og spiste og drakk. Jeg synes det er veldig rart at man ikke får kjøpt mat og drikke på CaddySpot. CaddySpot var jo egentlig bare en krakk utenfor PlayerSpot. Tar det til etterretning at jeg ikke selv tok med mat og drikke til meg selv hjemmefra.

De siste ni hullene var ekstremt tunge og slitsomme, spesielt siden jeg var så sulten og tørst. De tre golftrallene fikk jeg bare ikke dreisen på..

Nå har jeg alle trallene og køllene hjemme og vasker køllene. Siden jeg ikke fikk plass til alle tre i Ford Fiestan min måtte jeg ta det i to vendinger. Derfor det er blitt så sent:-). Noen som har tips til hvordan man får køllene helt r
 YJO (22. aug 2006 01:20) *  IP
lol.......

god underholdning midt på nerde natta.......



 Solskinnsgolferen (22. aug 2006 08:57) *  IP
Trenger en caddy til klubbmesterskap i helgen. Send meg en mail så skal du få mat på runden du også, men du bærer den selv selvsagt. :)


 Pro V1 (22. aug 2006 09:17) *  IP
Til Sliten Caddy: Dette var bare dagens! Slike historier trenger dette forumet oftere. God fantasi, god til å skrive, og ikke minst humor. Du er jo drømmecaddien min! Forumet er blitt en attraksjon rikere.


 HenrikFan (22. aug 2006 11:02) *  IP
Super story!


 Megaslice (22. aug 2006 11:39) *  IP
Mitt forslag er at du går til innkjøp av to fjernstyrte traller (se http://hillbillycarts.com/remote.php), og bærer den tredje på ryggen. På den måten kan du følge en av spillerne, og styre de andre to etter behov! :-)

Og følgende historie kan også være nyttig:

The golfer called one of the caddies and said, "I want a caddie who can count and keep the score. What's 3 and 4 and 5 add up to?"
"11 sir," said the caddie.
"Good, you'll do perfectly."

Lykke til ;-)



 stig (15. jun 2013 23:14) *  IP
Beklager at jeg graver frem denne tråden,men den passer for det jeg lurer litt på. Pluss at historien var litt morsom da.

Ser på US Open at flere har truffet flaggstanga og "kurven" på toppen,og trillet langt bort. Kunne det vært en tanke å sendt caddie bort på green for å holde flagget når spilleren skulle slå inn? Det hender jo ganske sjelden at flagget blir truffet da. Men holder caddie flagget vil det ikke bli truffet. Det er vel lov iallefall? De tar ut flagget på chipping.



 Far (15. jun 2013 23:25) *  IP
I så fall bør hjelmpåbud vurderes :)


 stig (15. jun 2013 23:47) *  IP
Jeg ser at det vil være litt upraktisk å få til,men kan en ha to "caddieer"? En som sprang i forveien på alle hull og holdt flagget:)


 stig (16. jun 2013 20:23) *  IP
Ca.5 min. siden:

Mathew Goggin slår inn på green. Treffer rett på flaggstanga og spinner tilbake nesten der han slo fra! Hadde det vært siste hullet og birdie holder for seier,hadde jeg nok syns det hadde vært greit om flaggstanga var vekk:)



 digger (16. jun 2013 22:42) *  IP
Husker ikke helt når/hvor men P. Mickelson sendte sin caddie fram for å ta ut flagget. Han måtte senke innspillet fra ca 100 meter for omspill.



 Wilson (16. jun 2013 22:44) *  IP
Det var på 18 på Torrey Pines for ca 17 mnd siden


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72