Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Gjermund - 17. nov 2016 kl. 21:20 *  IP
Trenger tips - golftur til Skottland

Jeg passerte 40 år forleden, og min kone mente at en passende gave var at hun og jeg tar oss en golftur til Skottland til våren. Det sa jeg meg enig i.

Vi har imidlertid aldri spilt i Skottland noen gang. Så hvis noen har en god reiserute og forslag til opplegg/baner/bosted så tas det gjerne mot.

Det er en langhelg vi snakker om. Og for ordens skyld: Når vi er på golftur så spiller vi 36 hull pr. dag hvis det er mulig, shoppingtur tar vi en annen gang :)

Hcp er forøvrig ca. 11 og 21.
 Laser (17. nov 2016 21:23) *  IP
Jeg var for 2 års siden St.Andrews og bodde på Fairmont hotell rett utenfor byen. Den har 2 meget bra baner og de andre store banene ligger i området.

Du finner det på nettet



 Terje Treider (17. nov 2016 21:45) *  IP
Jeg var i fjor i Scotland, der jeg bodde på The Green Hotel og der banene The Montgomery og The Bruce, lå rett over gata.
Kan trygt anbefales.

http://www.green-hotel.com/



 AR (17. nov 2016 22:24) *  IP
Selv om jeg ikke har gjort noe særlig på Skottland i det siste, kan du kanskje få noen tips her:

http://golfsiden.no/skottland.html



 Louis Røren (18. nov 2016 17:23) *  IP
Hei Gjermund,
Hedlig du som har slik en kone!
Var 9 dager i Skottland for 1 mnd siden. Besøkte da Aberdeen på østkysten, deretter Turnberry på vestkysten for så å ende opp tilbake på østkysten i St Andrews. Alle er utsøkte steder, men det er også området East Lothian (rett øst for Edinburgh). Men som intro til skotsk golf er hotellet Fairmont
like utenfor byen St Andrews et godt valg. De to banene på stedet er greie (med Kittocks some en favoritt), men du/dere bør også prøve å få spilt en av llinksbanene i selve St Andrews (anbefaler New Course om ikke Old er tilgjengelig). Ellers er Castle Course som ligger ved siden av Fairmont banene et supert alternativ. Behøver du flere råd så er jeg tilgjengelig for det. God reise.



 Christian (18. nov 2016 23:31) *  IP
Send en mail til martin.strain@uk2.net. Han kan sette opp en tur for deg.

St.Andrews er et åpenbart alternativ, men stripen med blant annet North Berwick og Gullane bør være med i vurderingen.



 Gjermund (19. nov 2016 21:38) *  IP
Takk for mange gode tips så langt, kom gjerne med flere.
Planlegging av golfturer er moro i seg selv :)



 Fredrik Bach (21. nov 2016 21:05) *  IP
Litt ekstra kjøring, men foreslår virkelig kombinasjonen Royal Dornoch / Brora. Utrolig bra verdi for pengene, særlig hvis du spiller 36 hull hver dag. Er du villig til å bruk litt ekstra cash er det verdt å legge til Castle Stuart på turen.

Har ikke tatt den turen selv (enda), men det skal være mye bra i Aberdeen området. Ikke glem Fraserburgh hvis du tar en tur i dette området (Cruden Bay, Royal Aberdeen).

Jeg syns East Lothian er litt overpriset for hva du får. 1000 NOK for mange av banene som er egentlig litt kjedelige syns jeg. Da tenker jeg på baner som Luffness, Craigielaw, Longniddry. Men det ligger jo så nære Edinburgh, så det er mye beliggenhet du betaler for her.

Skal du være litt eksotisk så er del vel Askernish som gjelder i disse dager. Men kanskje litt langt å dra for en langhelg.

Hvis interessert er volum 1 av http://www.renaissancegolf.com/books/the_confidential_guide_to_golf verdt å kjøpe!



 YNWA (22. nov 2016 21:23) *  IP
Dette er avhengig av budsjett og preferanser. Langhelg blir nevnt.

Personlig har jeg bare positive erfaringer med B&B på de Britiske øyer, personlig og rimelig.

St Andrews er kanskje den beste byen i Europa ift golf, golfere, studenter, puber, restauranter og atmosfære. Derfor ville jeg anbefale på det sterkeste å bo i et hotel/B&B inne i byen og ikke på Fairmont. Hit kommer du ved å fly til Edinburgh + leiebil.

Aberdeen: SAS har en direkteflygning 8:40 fra OSL, lander 9:10. Perfekt for en langhelg med 4d golf og 3 overnattinger i området.

Royal Donroch er nevnt, en helt fantastisk bane, men noe logisitkk i flere etapper. Fly til Aberdeeen, spill Nairn på vei opp. Bo i Inverness, hyggelig by. Spill RD, bli værende i Inverness. Spill Castle Stuart, retur til Aberdeen på kvelden, spill Royal Aberdeen avreisedagen, SAS via Stavanger eller København på kvelden.




 St. Able Ford (22. nov 2016 23:37) *  IP
Har spilt begge banene på Royal Dornoch samt Golspie og Fortrose & Rosemarkie. Utrolig flotte baner og Championship-banen i Dornoch er en opplevelse man må unne seg én gang i livet, - minst. Er vel ranket på 5. plass i verden av Golf Digest. Området byr på gode muligheter til å kombinere baner i verdensklasse (RD og CS) med rimelige lokale, men likevel gode baner (Brora, Golspie etc.). (Ikke like enkelt å slippe til på den private og eksklusive Skibo Castle-banen (Carnegie club), som ligger på veien fra Inverness til Dornoch!! Er vel heller ikke sikker på om opplevelsen vil være verdt £300...)
Er mulig å fly direkte til Inverness; det gjør det enklere med logistikken og minsker reisetiden betydelig. Er vel ellers enig i at også Royal Aberdeen absolutt er verdt å ta med seg!
Highland Golf Links har en pakke som gir deg én runde på RD og to på CS + to netter på bra hotell for £299 i april, oktober og november.
God tur!



 YNWA (24. nov 2016 18:05) *  IP
SAF: hvilken rute går direkte til Inverness fra Norge?
Meg bekjent må du via London eller Amsterdam

Ett av mine kriterier på en langhelg for å spille golf er at det på reisedagene enten kan jobbes eller spille golf. Derfor vil flytider være et viktig kriterium for å optimalisere langhelgen. Anbefaler derfor å være kritisk på flytider og transfer ved mellomlandinger.



 St. Able Ford (25. nov 2016 00:55) *  IP
Har ikke nevnt direktefly. Har reist mange ganger med KLM via Amsterdam til Aberdeen og andre plasser i Skottland , lander litt over 10 og da går det fint å spille 18 hull sammed dag. KLM flyr også til Inverness.


 Gjermund (30. nov 2016 09:10) *  IP
Tusen takk for mange gode tips og betraktninger, forhåpentligvis kommer det flere reiseglade golfere til gode, så det er bare å fortsette tråden :)


 Morten Lia (03. des 2016 10:55) *  IP
Har vært i East Lothian to ganger.Vi bodde på pub i en liten by som heter North Berwick ca 6000 mennesker og to flotte golfbaner i hver ende av byen.Ytteligere 20 baner innenfor ca 20 min kjøring.Vi brukte en Svenske som bor der borte som reiseopratør.Firmaet heter Spela - Golf og han lager individuelle opplegg etter ønske.Han har masse kunder og har også blitt utnevnt til årets golfreisearrangør av turistmyndighetene der borte.Anbefales på det sterkeste og det var ikke dyrt heller selv om vi spilte knallbaner som Gullen og North Berwick West links.


 Golfero (16. jan 2017 15:13) *  IP
Vi er en gjeng som har reist fast til Skottland hver vår nå en del år. Primært Eeast Lothians, Ayrshire og St Andrews, men nå i 2016 var vi i Aberdeen hvor vi bla spilte Trump og Cruden Bay. Spesielt sistnevnte falt i smak.

Om jeg bare skulle 1 tur til bort dit, ville jeg nok valgt St Andrews igjen. Det er en helt spesiell atmosfære der borte med byen som er så full av golf og hele området rundt Old Course og St Andrews Links. Vi har bodd på Ardgowan hotel som ligger 100 meter unna 1. tee på Old Course. Ikke dyrt og veldig god restaurant i kjelleren. Husker følelsen av å gå med bag'en på ryggen nedover forbi den kjente Dunvegan-baren på hjørnet og så se hele Linksområdet med greenen på hull 18 åpenbare seg. Det må bare prøves - og gjerne til fots :-). Banene på anlegget der nede er relativt like, men Old Course er jo noe helt spesielt og jeg anbefaler å bruke en caddie. Da får du en mye bedre opplevelse. Castle Course er flott også, men den beste jeg har spilt der borte, var Kingsbarns. Helt fantastisk.

Ellers liker vi oss godt både i øst og vest med noen favoritter begge steder - North Berwick og Dundonald.

I år skal vi til Carnoustie for å teste det området også. Gleder oss som vanlig helt vanvittig!



 rettikoppen (16. jan 2017 16:51) *  IP
Norwegian til Edinburgh og så med leiebil/taxi til North Berwick. 2 baner i byen, 10 min til Gullane med 3 baner, Muirfield, Aberlady, Longniddry og flere andre bra baner innenfor 20 min.


 Rettikoppen (18. jan 2017 21:22) *  IP
Sjekk www. Kaimend.com
Utrolig sted å bo. Rett ved Hovedbanen i North Berwick og ikke langt til masse andre fine baner. Helt spes sted å bo-I promise!!



 Golfero (20. jan 2017 10:09) *  IP
Takker for tipset om Kaimend - det noteres til neste tur til Berwick, for der har vi ikke vært siste gang! :-)


 Gjermund (05. mai 2017 20:52) *  IP
Hvis noen skulle søke opp tråden en gang for tips, så er turen vår nå unnagjort.

3 flotte dager i St. Andrews, uten en eneste regndråpe. Og byen var jo rett og slett en glimrende golfby.

Ettersom vi ikke var kjent der, så booket vi gjennom Spela Golf. Det fungerte aldeles utmerket både før og under turen, men sjåfør som stod klar på flyplassen og som kjørte og hentet oss den dagen vi var på Castle Course. Vi bodde på Hoppity House, en veldig hyggelig B&B, under 5 minutter å gå bort til 18. green på Old Course.

Vi spilte 2 runder på Castle Course den ene dagen, 2 runder på New Course den andre dagen, og 1 runde på Jubilee Course den siste dagen. Flotte opplevelser alle tre. Scoren ble 24-37-37-32 og 33, med 86 slag på New Course som laveste score.

Old Course var stengt pga. Spring meeting, så det får bli neste gang, for en neste gang blir det helt sikkert :)



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72