Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 free wally - 21. nov 2016 kl. 11:20 *  IP
farlig spill

Det hender noen ganger at noen som spiller lengre bak ikke venter lenge nok før de slår slik at man får en ball ubehagelig nær seg.

Hva er en passelig reaksjon på dette?

Noen jeg spilte sammen satte ballen på en peg (?). Dette synes jeg er en for gunstig løsning for synderen.

Jeg er mer fristet til å sparke ballen ut i roughen eller putte den i lomma.
Kjør debatt!
 Tja (21. nov 2016 11:30) *  IP
Jeg synes grov utskjelling er på sin plass! De gjorde det garrantert helt sikkert med vilje! Ikke tro at dette var et uhell, selv om spillerene bak deg kanskje er nybegynnere eller gjester. Viktig at du reagerer aggressivt og viser at du ikke godtar dette.


 Salinger (21. nov 2016 11:41) *  IP
Man slår da aldri inn i gruppen foran ved et uhell. Det gjør man jo for å be dem få opp farten evt. slippe gjennom.


 free wally (21. nov 2016 11:42) *  IP
Prinsipielt er jeg mot kjefting på golfbanen, men at de skal kunne spille videre på ballen som om ingen ting var hendt blir for drøyt. Man kan selvsagt gi en tilbakemelding etter runda og da ev tilby å gi tilbake ballen for å komme i gang med samtalen..


 Dr.Green (21. nov 2016 12:31) *  IP
Ha alltid en sliten ball i lomma. Slipp den ned uten at de ser og slå den langt ut i nærmeste vann/skog/røff. Da blir de bak garantert skikkelig forbanna da de regner med det er deres ball du har slått vekk.


 PING (21. nov 2016 12:53) *  IP
Aggressive tilbakemeldinger og tullete reaksjoner hører ikke hjemme på en golfbane. Gi beskjed på en skikkelig måte. Hvis ikke det hjelper er det en jobb for ledelsen i klubben.


 Golf Dude (21. nov 2016 13:37) *  IP
Synes man først bør definere hva som er farlig. En ball som kommer trillende langs bakken og stopper 10 meter bak deg er ikke farlig. Heller ikke om den skulle rulle forbi deg heller. Har sett spillere gå helt bananas også ved slike tilfeller.

Er utslaget slik at det faktisk har carry der fligten foran er, eller over, er det på plass med en klar tilbakemelding. Personlig har jeg ikke opplevd dette mer en et par ganger, og i de tilfellene fikk jeg en baklagelse før jeg rakk å "kjefte". Det er greit nok for meg. Hadde jeg ikke fått det, ville jeg tatt navnet på vedkommende og gitt saken til disiplinærkomite på aktuelle bane. tilskuer (21. nov 2016 18:37) *  IP
Jeg har en liten mistanke om at Tja bruker litt ironi her. Det viktigste tiltaket for å hindre at dette skjer igjen er å holde seg tilstrekkelig langt foran gruppa bak.


 Tolle (21. nov 2016 18:44) *  IP
Uhell kan skje, men generelt er spillere alt for forsiktige med å rope "fore"!
I noen tilfeller har jeg selv passert flighten foran med en drive, men da på grunn av at de faktisk er helt skjult for oss på utslaget...
For to år siden fikk jeg et direkte treff i hodet, uten å høre noen rope. Jeg var helt klart synlig for spilleren bak. Etter å ha våknet.., ga jeg spilleren en solid utskjelling før turen gikk til sykehuset for å sy 5 sting. Godt jeg for for groggy til å gi han noe mer enn en utskjelling...
Moralen er: rop FORE!!!! Gunnar Bull (21. nov 2016 19:15) *  IP
Jeg synes noen av dere er litt vel kjappe med å konstatere at alt er spillerens skyld. Det er ikke alltid like lett å få med seg hvor langt ballen triller, ihvertfall ikke for meg som begynner å dra på åra og sliter med å se ballen lenger enn 200 meter borte.

Har faktisk opplevd å komme inn etter en runde og få massiv kjeft fordi gruppa foran opplevde at ballene fra oss trillet opp i hælene dems på seks hull. Ikke farlig med andre ord, men selvfølgelig irriterende for de foran.

Jeg synes det er helt på sin plass å pegge opp ballen for å gi beskjed. I tilfellet over var det ingen i vår gruppe som la merke til problemet (uten ett tilfelle). Hadde ballen blitt pegget opp ville vi ihvertfall blitt klar over hva vi drev med.

Så - husk at gæmliser ofte slår lenger enn de kan se :-) Retep (22. nov 2016 14:41) *  IP
Reaksjonen må tilpasses situasjonen. Var bak gjerdet på Oslo GK (gikk på hull 8) da en ball smalt i bakken rett ved min spillepartner. Rett etter suste en rett forbi hodet mitt. Den som slo utslaget med carry godt over 200 m er en meget god spiller, vet inderlig godt at han slår over og må ha sett oss/ burde ha sett etter. Har sjelden vært så forbannet, skrek etter vedkommende.


 Trippel (23. nov 2016 14:17) *  IP
angående å pegge opp ballen. Jeg spilte en konkurranse på Grenland for de som er kjent og slo en giga slice på hull 18,ropte fore av full hals for det var spillere på hull 9 (går parallelt) ingen reakjon før ballen rullet opp bak de som var der. En av spillerene bøyer seg ned og pegger opp min ball. PS: det var spillere på utslaget på hull 9 også, men de hadde ikke slått enda.

Når vi er ferdig med hull 18, konfronterer jeg spilleren som peggget opp ballen min, for han er da på tee 10 som er rett ved siden av 18. green. Jeg spør om han er med i samme konkurransen som meg, og når han bekrefter det så spør jeg han hvordan han har tenkt å straffe seg selv for å ha påvirket en motstanders ball?? Han blei sur ja!

Hva er svaret? Hvilken straff skal han ha? Zigurd (23. nov 2016 14:27) *  IP
tilskuer:" Det viktigste tiltaket for å hindre at dette skjer igjen er å holde seg tilstrekkelig langt foran gruppa bak. "

Samtlige ganger (som jeg kan huske) hvor en ball har blitt slått nær noen i min gruppe fra gruppen bak, så har det vært i tilfeller hvor vi har stått og ventet på gruppen foran oss før vi kunne slå, så jeg vil tro det er et råd/tiltak med begrenset verdi. Wilson (24. nov 2016 01:59) *  IP
Zigurd

Jeg tror tilskuer fulgte opp ironien til Tja.

GB
Du er jo en erfaren golfer etter det jeg skjønner.
Dere bør jo heller la den som slår kortest slå først. Når baller trillet inn i gruppen foran på 6 av 18 hull (egentlig 6 av 14 pga par 3) så er det nesten usannsynlig dårlig dømmekraft fra dere. tilskuer (24. nov 2016 12:25) *  IP
Zigurd: Den logiske oppfølgingen av mitt forrige innlegg blir vel da at dere straks sørger for å slå en eller flere baller inn i gruppen foran for å sørge for at de holder en tilstrekkelig avstand til dere.


 Tja (30. nov 2016 08:44) *  IP
http://www.golfdigest.com/story/texan-man-brutally-beaten-on-golf-course-after-another-golfer-hit-into-his-group


 AR (30. nov 2016 09:29) *  IP
En tragisk hendelse på linken over. Se også hele videoen på denne siden hvor den skyldige risikerer 20 år i fengsel for sin oppførsel.

Ikke alle dager er like god epå golfbanen. tilskuer (30. nov 2016 10:11) *  IP
Ikke bra, noen personer har store problemer med sinnemestring, uten at dette har eksplisitt med golf å gjøre.
Det er tydelig at en bør være forsiktig med å iverksette tiltak i forhold til ballen som eventuelt blir slått inn mot sin gruppe. De som uten hensyn gjør et slikt brudd på etikette er tydeligvis truende til litt av hvert. Desto større grunn til å holde god avstand til gruppa bak.Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72