Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Gjest - 15. mai 2018 kl. 10:07 *  IP
LAG EM

Jeg må innrømme at leg ble lettere rystet da jeg leste her om dagen at vi ikke skal sende lag til EM verken for herrer eller damer. Helt forunderlig prioritering av forbundsstyret. Av et budsjett på 55 millioner klarer man ikke å avse 300.000 for å være med på Europakartet. Våre naboer, Sverige, Danmark, Island og Finland deltar alle selvfølgelig. Dette ville vært en skandale i ethvert idrettsforbund utenom golf og det er ikke rart at golf ikke blir tatt idrettslig på alvor med slike prioriteringer. Det verste er at vi har et meget godt herrelag i år og vi kunne faktisk vunnet for første gang i historien. Men, så er det jo midt i fellesferien da......
 Besserwisser (15. mai 2018 16:42) *  IP
Vi kunne VUNNET et EM for herrer???? Snakkes da.


 Gjest (17. mai 2018 17:21) *  IP
Ja det tror jeg, men det er rart at NGF sløser vekk 55 mill på administrasjon og kutter idrett og aktivitet fø byrakrati og tull.


 trond kracht (26. mai 2018 11:50) *  IP
LAG EM
Dette forteller i grunnen alt om interessen for norsk golf.
3 innlegg om noe av det viktigste i sporten golf. På denne siden er dette altså totalt uten interesse.
Er det noe rart at norsk golf er der den er?
Hva med klubbene som tross alt er sjefene til NGF?
Hvor ligger den brennende interessen for å få frem gode golfere når man ikke engang kan sende folk til EM?
Mer tragisk kan det vel nesten ikke bli !!
Vi snakker om ca 50% av lønningen til en av de ansatte i NGF. Dream on, dette blir bedre og bedre
Man får som man fortjener er et godt gammelt ordtak gjesp (26. mai 2018 12:56) *  IP
Ja jøss, et EM for amatører burde engasjere...hvem da?


 trond kracht (27. mai 2018 14:42) *  IP
Typisk utsagn fra de som gir fullstendig blaffen. Det viktigste er å få starttid som passer og helst med gutta.
Hvem da- burde ihvertfall være NGF og kanskje klubbene som har spillere på laget.
En ting skal jeg gi deg rett i : Det er ikke lett å holde interessen oppe i en så langt nede divisjon som dette befinner seg i. Det vi trenger er selvfølgelig flere som Gjesp som vet hvor skoen trykker og ikke gidder å løfte en finger for å bedre dette.
Igjen : LYKKE TIL OB (28. mai 2018 10:06) *  IP
300 000 spart i utgifter, er 300 000 mer i lønn og ferie til de ansatte. Man må huske på at NGF er til for de ansatte ikke omvendt. Generalsekretær Hanssen har oppnådd null og niks i sine år som sjef. Han er omtrent 50 år, og prøver å bite seg fast inntil han når pensjonsalder.

Som enhver person som prøver å klamre seg til makten bygger han sitt hoff av personer som kan gi ham en vennetjeneste seinere. Ansettelsen av ny turneringsansvarlig tar kaka! Er den viktigste kvalifikasjonen å dele kantine på Ullevål?? Har fått vite navnet på et par av de andre søkerne, og de er langt bedre kvalifisert.

Golfpresidenten velger å ikke rydde opp, og da har vi fasiten inntil Hanssen går av med pensjon om nærmere 20 år. Da er det under 50 000 spillere i Norge. Øyvind Reinertsen (28. mai 2018 17:35) *  IP
De av oss som interesserer seg for golf som idrett ville gjerne sett Norge som deltakere i et EM. Hvorvidt vi har vinnersjanser skal være usagt, men at unge norske amatører villa hatt stor nytte av å delta i et EM mener jeg er udiskutabelt. Selv hadde jeg gleden av å delta i lag EM for seniorer i fjor høst. Det var en stor inspirasjonskilde og har gitt meg økt treningsiver:) Tipper ungdommene villa hatt omtrent samme glede av å møte Europas beste amatører. Selv om det kan være vanskelig å tro, er er beste amatørene svært gode.

At NGF velger å droppe EM er en gåte. Faktisk vil jeg si at det er en skandale! Noen må gå... Gjest (28. mai 2018 18:29) *  IP
Hvis man mangler 300.000 for å delta i EM så mener jeg det er totalt uakseptabelt at NGF ikke prøver å skaffe midlene til veie. Man har websider der en kan spørre om støtte og sponsormidler. Men nei, det er mye hyggeligere med ferie. Null vilje til å vinne i administrasjonen og en pensjonert byråkrat på toppen er nok mest opptatt av ferie og pensjon. Dette er skammelig og særlig fordi vi kunne mønstret et lag med gode medaljemuligheter. OB har helt rett, det er toppene som svikter. Det verste er at svært få bryr seg. Men det tilskriver jeg at det har pågått såpass lenge og de som har kritisert og stilt krav snakker til døve ører. Jeg anbefaler klubbene å vedta EM deltakelse på neste ting. Jeg personlig skjønner ikke hvorfor vi trenger NGF dersom man ikke har et Amatørlandslag som skal delta i EM. Noen i styret må jo se seg i speilet og lure på om de leverer verdier til medlemsmassen i størrelsesorden 55 millioner.

Det ansvarlige forbundstyret er:

Marit Wiig, President
Vegard Aune, Visepresident
Tore Nyre
Anne Elisabeth Næstvold
Kari Mette Toverud
Jens Kristian Hansen
Mona Rivelsrud
Helge Toft

I enhver annen idrett ville dette vært en skandale. Skam dere. trond kracht (29. mai 2018 10:02) *  IP
Jeg er enig med Gjest i det meste. Ikke glem at man alltid får som fortjent. Det er klubbene som velger og derigjennom ansetter osv. Først må klubbene bli "voksne" og velge et NGF som får gjennomført noe.


 OB (29. mai 2018 14:43) *  IP
Det er klart at man må kutte i aktivitet når administrasjonen skal øke. På fredag begynner ny tirneringsansvarlig. Han trenger nok noen år på å bli varm i trøya siden han mangler fagkunnskap. I tillegg søker nå NGF etter Digitalt innholdsansvarlig. Klart slike ting koster penger.

Det som er helt sikkert er at man får skremmende lite positive resultater ut av et budsjett på nesten 60 millioner kroner!

Stedet å begynne er på toppen. Dvs. president og resten av styret. Ingen av de nåværende har gjort en tilfredsstillende jobb. Man må få en president som kan stake ut en ny kurs. Noe som innebærer å sette krav og stille folk til ansvar. Gjest (29. mai 2018 17:05) *  IP
Jeg satte nesten kaffen i halsen da jeg så at NGF, velger å prioritere nok et IT/kommunikasjonsprosjekt og øker staben med digitalt innholdsansvarlig. Særlig etter at krisen med å ikke sende EM lag ble annonsert fordi man ikke hadde penger (korrekt og hermed bekreftet begrunnelse er at NGF prioriterer ferie i Juli).

Hvor mye penger skal vi tillate at NGF kaster vekk på IT prosjekter vi golfere ikke vil ha. Utrolig lite musikalsk av forbundsstyret eller administrasjonen. Her snakker vi om kollektivt kollaps på alle nivåer. Løsningen på dette er at golftinget bestemmer mer og kontrollerer at aktiviteter blir skjermet slik at tøvete IT prosjekter som ingen trenger eller vil ha blir skrinlagt. Herved utfordres klubbene til å ta grep.

Dette er ikke en aprilspøk:

"Skal styrke digitale flater i Norsk Golf og i forbundet.

NGF og Norsk Golf søker digitalt innholdsansvarlig i 100 % fast stilling, som skal jobbe med aktiviteter på sosiale medier, utvikling og gjennomføring av kommunikasjonskampanjer, samt kommersiell drift og utvikling av norskgolf.no."

Det som kommer etter dette er at ny innholdsansvarlig vil sende krav til klubbene om å oppdatere og skape linker til den døde og trøstesløse hjemmesiden til NGF.

 Gjest (29. mai 2018 17:08) *  IP
Forøvrig, 100% enig med OB. President og generalsekretær må begge byttes ut med noen som vil annet enn å administrere vekk pengene våre på tull. Kan noen vær så snill finne noe annet enn byråkrater fra det offentlige.


 OB (04. jun 2018 23:00) *  IP
Når man ser hvor fantastisk godt Reitan samt Oklahoma gutta spiller ville de helt opplagt kunne kjempet i toppen i lag EM. Trist at NGF heller prioriterer ferieavvikling og utvidelse av administrasjonen.


 Øyvind Reinertsen (05. jun 2018 10:07) *  IP
Parodi er det eneste dekkende ordet for hvordan Norges Golfforbund prioriterer pengebruken.

Enda en mann ansettes for å kommunisere..., haha! Gulltann (05. jun 2018 10:12) *  IP
OB, med de tre på laget ville vi høyst sannsynligvis være favoritter før start, men jeg har en følelse av at de ikke hadde ønsket å delta, ihvertfall ikke alle tre.


 Gjest (06. jun 2018 10:09) *  IP
Vi har en generalsekretær og president som begge vil ingen ting. Da blir det lite resulatater dessverre. Sjokkerende at slikt tillates kollektivt i et styre. EM burde vært "Core business" og det rører man bare ikke for å spare lusne 300.000,-. Å ikke stille lag i EM ville vært helt utenkelig blant våre naboland. Nå har vi gjort det to ganger de siste 5 årene. Ikke rart våre naboland knuser oss. Hvis NGF fortsetter med å oppføre seg som en skatteinnkrever uten å levere noe så bør golftinget og klubbene ta affære. Dette ville vært en skandale av gigantiske proposjoner i ethvert forbund med respekt for seg selv. Dog sikkert veldig koselig juli for Rojahn og det store teamet hans.


 Fant (06. jun 2018 12:15) *  IP
Det kom jo mail fra NGF i dag om deltagelse i EM. For handikappede. Fint det altså. Regner med de dekker turen selv.


 Gjest (06. jun 2018 15:32) *  IP
De 55 millionene NGF bruker årlig kommer stort sett fra medlemsmassen. Hva får vi egentlig for disse 55 millionene og er det riktig at administrasjonen kan bruke disse pengene helt uten kritisk vurdering av om dette gagner medlemmene. Det virker som on forbundsstyret har mistet bakkekontakten helt for tiden med tullete IT prosjekter ingen vil ha og innholdsansvarlig som sikkert skal rapportere til Rosenvinge som er ekspert på å være taus og usynlig og skape null innhold. En sportslig leder som ønsker ferie i stedet for å sloss om EM gull. Man reduserer aktivitet uten at det får konsekvenser for et relativt stort sportslig apparat uten ambisjoner utover rolig sommerferie. Vi må selvfølgelig delta i EM både med og uten handicap ellers kan vi trimme ned kostnaden og kalle oss for golfforeningen og melde oss ut av idrettsforbundet. Penger er det nok av og tullete prosjekter ingen vil ha er det også nok av. Dummeste unnskyldningen jeg har hørt.


 Besserwisser (06. jun 2018 23:57) *  IP
Skjønner ikke dette maset om EM for amatører. Hvem bryr seg om amatørgolf på seniornivå? Det er jo gode proffer vi mangler! At NGF ikke prioriterer et tulle - EM er helt innafor.


 Gjest (07. jun 2018 00:47) *  IP
Besserwisser, For å få gode proffer må vi utvikle topp amatørspillere slik som Sverige og Danmark har gjort. I Norge har vi vært flinke på juniorsiden men dessverre elendige i å utvikle juniorer opp på topp amatørnivå med skikkelig matching.. Svært få er klare til å tå steget direkte fra juniornivå til proffenes rekker. Se og lær av Svenskene og Danskene. De deltar alltid i EM. Dersom hånballjentene eksempelvis droppet EM og VM og bare stilte opp til OL hvert fjerde år hadde de ikke hatt nubbesjsngs. Det er matching som over tid skaper resultater.

Men dessverre tror jeg ikke vi har en president som bryr seg om resultater. Shuffle papir og dokumenter er åpenbart mer interessant. Marit Wiig kunne sikkert fungert som leder av golfforeningen (hvis koselige opplevelser på golfbsnen var saliggjørende) men en idrettsleder er hun definitivt ikke. Med snart to år som president mener jeg hun har levert null, ingen visjoner og ingen vilje til å ta nye grep og løfte IDRETTEN golf. Det er trist at vi må drømme oss tilbake til 10-15 år siden med P4 tour, Haugsrud, Larsen og Bjørnstad. Besserwisser (07. jun 2018 06:56) *  IP
Ok, gode poenger det Gjest.


 gjesp (07. jun 2018 08:48) *  IP
EM i golf spilles hvert år.


 Gjest (07. jun 2018 14:16) *  IP

I samarbeid med GAF, FNG, NGA og PGA lanserer NGF «Ta med en Venn», en kampanje som gir alle medlemmer mulighet til å ta med en venn på banen.

Her har de hatt mye møter på kryss og tvers i diverse organisasjoner.

Slike tiltak tror jeg klubbene best og mest treffsikkert klarer å implementere uten inngripen fra "NGF, GAF, FNG, NGA og PGA........

Ikke rart vi bruker 55 millioner i året og ikke får noe særlig igjen for pengene.

Administrasjonen og forbundsstyret bør ta en liten selvransakelse om hva de egentlig bør bruke sine dyrbare ressurser til. Trøste og bære.Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72