Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Dilter - 20. jul 2019 kl. 21:44 *  IP
Lag-NM 2019

På grunnlag av det som står i Golfbox, kan det virke som foursome-laget til Vestfold GK, som bestod av Madelene Stavnar og Tonje Daffinrud (begge med pluss-hcp), har satt en antagelig Norgesrekord, ettersom det er registrert en score på 36 slag på hull 18 på Utsikten GK. Siden dette er et par-3-hull, er det 33 over par.

https://golfbox.no/livescoring/tour/?language=1044#/competition/2062459/completeteamscorecard/2105199/4985477

Dette må jo være en feil, men den har altså stått ukorrigert siden i går.

Det kan virke som det er en utsendt fra NGF som er ansvarlig for scoringen.
 Vj (20. jul 2019 21:49) *  IP
Er straff for å ha slått ut i feil rekkefølge. 10 slag mer enn dårligste lag (Voss med 93 slag), gir score på 103. Sikkert bare satt 36 slag på et hull for å få det til å gå opp.


 Dilter (20. jul 2019 23:20) *  IP
Vel det forklarer det. Merkelig streng straff.


 jossi (21. jul 2019 12:22) *  IP
Slik jeg leser disse scorene, hvis de har slått ut i feil rekkefølge,
på at laget ikke har korrigert denne feilen før de slår ut på
neste hull.

Da innebærer dette en diskvalifikasjon av laget, og scoren settes til +10
av det dårligste lagets score.

Urettferdig - sikkert mange meninger om det ? AR (21. jul 2019 12:41) *  IP
Madelene Stavnar og Tonje Daffinrud fikk lagt til 35 slag til sin score på 68 og fikk dermed 103 slag som tellende.

Jeg tror likevel Vestfold vinner denne avdelingen søndag. I singel har de jo evigunge, gode, sympatiske og solide Solveig Moen som ankerkvinne på laget. Go Vestfold GK! Go! Jallen (21. jul 2019 16:51) *  IP
Lag NM divisjon 1 var en stjernespekket affære hvor toppspillet var tilstede. Miklagard herjet med en 59 runde i fourball på en solfylt fredag mens Stavanger med unggutta Tomas Helgø og Mats Ege svarte med 61 og Aksel Olsen og Petter Mikalsen med 60. Jevnheten i Stavangerlaget gav en to slags ledelse før singelspillet foran Oslo med Kristoffer Reitan og Espen Kofstad som sterke kort siste dag. Og jevnheten i Stavangerlaget kombinert med toppspill av unggutta og challenge tour spilleren Olsen gav en solid seier. Mats Ege cruiset inn med 65, Tomas Helgø 68 og Aksel Olsen 66 kunne ikke Oslo matche. Kofstad og Reitan gjorde begge 68 men det ble til slutt 8 slags differanse.

I dameklassen ble Renate Grimstad hos Stavanger nøkkelspiller med minus fem først 9 og en solid 66 runde på finaledagen. Marte Wold og Rikke Nordvik gikk begge 72 og holdt stand mot Oslodamene med til sammen 5 slag. AR (21. jul 2019 22:17) *  IP
Vestfold GK vant med fire slag til slutt i 1. divisjon på Utsikten golfbane til tross for 35 straffeslag. Vel blåst Madelene Stavnar, Solveig Moen og Tonje Daffinrud!


 Dommer (22. jul 2019 10:26) *  IP
Rare greier av NGF. Det er ingenting i golfreglene som tillater dårligste rundescore + 10 slag. Etter de nye reglene kan man ha maksscore på et hull, men kan ikke se at NGFs håndtering er i henhold til regelverket.

De som er uenige i min tolkning må gjerne komme med en regelhenvisning til GOLFREGLENE som tillater dette. vj (22. jul 2019 11:50) *  IP
Hei Dommer. Dette er ikke en del av golfreglene. Det står i konkurransebestemmelsene for Lag-NM side 9:

Diskvalifiserte eller ikke fullførte runder (No Return) som skal medregnes i lagets score, regnes
som 10 (ti) slag dårligere enn den dårligste gyldige score i den aktuelle runden.Alternativet er vel sisteplass som i andre turneringer? Dommer (22. jul 2019 14:45) *  IP
Hei vj. Er klar over at det står i konkurransebestemmelsene til NGF. Kan ikke se at disse bestemmelsene er i henhold til golfreglene. Med mindre NGF har skriftlig samtykke fra R&A på dette punktet har jeg vanskelig for å se at dette er tillat.

Det vil selvfølgelig være kjedelig å bli diskvalifisert fra en lagturnering, spesielt hvis det skjer i en tidlig runde.

Selv om ‘reglementet’ til NGF hadde vært tillat, noe det neppe et, er det ikke nødvendigvis godt av den grunn. Vi kan tenke oss kampen om nedrykk hvor et lag spiller virkelig dårlig. Hvis neste dårligste lag spiller over ti slag bedre en dårligste, er dårligste lag bedre tjent med å bli diskvalifisert enn å levere sin virkelige score. vj (22. jul 2019 15:07) *  IP
Dommer, se regel 22-3. Laget er egentlig diskvalifisert fra Foursome runden, men siden Lag-NM består av ulike spilleformer i sammenheng kan det gjøres slik som NGF har i sitt turneringsreglement. Ikke noe "ulovlig" i det.

Har selv vært i en turnering der en spiller ble disket 2 ganger. Først i slagspill for å ha feil score, så i påfølgende match-spill for å komme for sent til start. Slagspillet bestemte rekkefølgen på seedingen i match.. Dommer (23. jul 2019 09:41) *  IP
Kan ikke se at ulike spilleformer har noen betydning. Det er med god grunn man spiller match i Ryder Cup og Solheim Cup.

Eksemplet hvor en har blitt diskvalifisert fra slagspill og deretter match er uproblematisk. Når han ble diskvalifisert fra slagspill blir man rangert sist. Slagspillet brukes ikke til annet enn rangering. Om man her er sist og har brukt 100 slag eller 105 slag spiller ingen rolle.Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72