Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Robban - 08. okt 2019 kl. 15:09 *  IP
Nytt handicap system

Ser fra hjemmesiden til klubben min at man skal endre hcp systemet til "world hcp" system der essensen synes å være at hcp skal baseres på gjennomsnittet av et visst antall runder tatt fra de 20 siste rundene.

Jeg er vel en type spiller som hovedsaklig konkurrerer mot meg selv og kun for gøy og har vel ikke levert en tellende score på aldri så lenge (= svært mange år). Hva skjer egentlig da ved overgang til nytt system? Blir jeg scratch spiller eller er det hcp 54 eller noe annet? Er ikke så veldig opptatt av det annet enn at på enkelte baner i utlandet er man opptatt av hvilket hcp man har for å få lov til å spille. Noen som vet noe mer?
 AR (08. okt 2019 16:12) *  IP
Du kan lese deg opp ved å kopiere inn denne linken:

https://www.randa.org/News/2018/02/World-Handicap-System-features-announced


Golfsidens korte rapport fra NGF-samlingen i fjor høst lød slik:

"Handicapping
Det blir i forbindelse med handicapping spilt slaggolf. Da blir det ikke Stableford, men maksimun score. Dette er kjent som Slaggolf hvor man fører opp maksimum fem slag over hullets par.

World handicap system kommer fra 2020. Da blir det ett system i hele verden med visse regionale tilpasninger. Dette blir administrert av de lokale forbundene.

Din handicap blir snittet av de 8 beste handicap-rundene av de 20 siste spilte rundene.

For å unngå «ute av form»-problematikk er det grenser for hvor mye du kan gå opp i handicap i en sesong.

Nye spillere? De starter på 54 i handicap.

Man kan fortsatt bare ha en hjemmeklubb.

Det er viktig å registrere rundene dine i 2019. Det gir et bedre utgangspunkt for den nye tiden etter 2020 da de nye handicapreglene trer i kraft." Enur (08. okt 2019 16:55) *  IP
Her finnes masse interessant og nytting info om dette temaet:

https://www.golfforbundet.no/spiller/golfregler-og-handicap/world-handicap-system/ Matematiker (08. okt 2019 18:55) *  IP
Har ikke sett detaljer ennå, og spørsmålet er godt. En rekke spillere vil ha under 20 registrerte rundet.

Tipper det blir nokså likt slik USGA har i dag. Dvs. at de tar snitt av færre runder. Har du f.eks. kun ti runder tipper jeg de tar snittet av de to, tre beste rundene.

Tror ikke nybegynnere starter på 54 automatisk. Tipper de må levere minst tre rundet før de går sitt første handicap. Leverer de tre runder blir nok beste runde handicap.

Når man leverer flere runder vil antall runder snittet beregnes ut i fra øke. Dette tallet vil være mellom 1 og 8. Først når man har 20 rundet vil man regne snitt av de 8 beste. Har man færre enn 20 runder vil man beregne snittet av et mindre antall runder. Det er i alle fall slik USGA gjør det i dag. Matematiker (08. okt 2019 19:04) *  IP
Spesielt interesserte kan lese mer her under USGA handicap formula

https://www.usga.org/handicapping/handicap-manual.html#!rule-14389 Wilson (26. okt 2019 22:09) *  IP
Er det noen som vet hva som skjer i Golfbox i forbindelse med nytt system?
I oversikten i fanen Score savner jeg at banens par er angitt.
Dette blir jo i større grad aktuelt med nytt system, og uansett noe som burde vært i GB hele tiden.


Matematiker:
Hvis noen ikke har runder nok fra 2019 så tar de data fra 2018 og 2017 om nødvendig.
Slik har jeg fått forklart det. Dilter (28. okt 2019 10:27) *  IP
@Wilson: Jeg sjekket min siste registrerte runde, og under "Baneinfo" (midtre boks til høyre) står både par, BV (baneverdi), slopeverdi og SH.


 Wilson (28. okt 2019 17:37) *  IP
Dilter.

Ja, den er jeg klar over.
Men jeg bruker å kopiere oversikten til excel og da må jeg legge inn banens brutto manuelt Matematiker (29. okt 2019 09:34) *  IP
Savner en fullstendig oversikt over det nye handicapsystemet. Kanskje det blir litt utfyllende info på Golftinget til helgen.

Det er de 20 siste rundene som teller, uansett hvor gamle de er. Usikker på hvordan nihullsrunder teller. Teller disse like mye som en runde på 18 hull?

Å regne ut hvilket handicap man har spilt til er lett. Vi antar at man spiller Bogstad på 90 slag. Dette tilsvarer et handicap på 14,0 fra tee 58.

Fra tee 58 er baneverdien 72,1 og slopeverdien 144. Vi tar da score og trekker fra baneverdi. Dette blir 90 - 72,1 = 17,9.

Denne verdien multipliseres med standard slopeverdi (er alltid 113) og det deles så på slopeverdien fot det aktuelle utslagsstedet.

Dette gir da 17,9 * 113/144 = 14,0462.
Avrundet til en desimal gir dette 14,0.

Slike utregninger gjøres for alle runder, og så regner man gjennomsnittet av de 8 beste av de 20 siste.

Hadde man spilt 90 slag fra tee 54 på Bogstad ville dette tilsvar et handicap for runden på 16,0. ??? (08. nov 2019 20:37) *  IP
Blir d endringer på hva som er hcp tellende runder? Ved ballplassering er d vel strengt tatt ikke hcp tellende runde. På selskapsrunder gir vi hverandre putten. Isåfall er d ikke hcp tellende runde. Skal d være hcp tellende runde må man måle opp ordentlig uten å få ekstra straffeslag etc etc. Hvordan takles dette neste år?

I praksis må vel ALLE runder logges inn når det er hcp tellende runde. Rettikoppen (11. nov 2019 22:07) *  IP
Innføring av det nye World hcp systemet blir antagelig ikke noe problem blant golfere som spiller mye eller har lavt hcp. Problemet er imidlertid veldig mange norske golfere har hcp over 30 og spiller lite (21% 1-4 runder) eller aldri (38% 0 runder ) og hvordan de tar imot det nye systemet blir viktig. Vil de i det hele tatt prøve å forstå og bruke det nye systemet eller fortsette med Stableford? Problemet blir da hvordan de legger inn runder/score i Golfbox og hvordan hcp forandres. Jeg tror det blir mange spørsmål og mye frustrasjon. Dette kommer til å bli en utfordring for klubbene. Skal man arrangere infomøter med medlemmene eller skal klubbene bare overlate til den enkelte å sette seg inn i det nye systemet? Når vi har så mange spillere med høyt hcp som nesten ikke spiller kan det hende at det beste er å la den enkelte bestemme om de vil sette seg inn i og bruke det nye World hcp eller bare fortsett med Stableford og late som ingen ting.


 tj (12. nov 2019 07:16) *  IP
Du trenger ikke å regne ut noe selv. Etter en 9-hulls eller 18-hulls runde er det bare å lese inn antall slag på hvert hull og få dette bekreftet av en markør. Resten blir gjort i golfbox og det kommer beskjed om evt. nytt handicap.


 Duffy2 (23. nov 2019 22:04) *  IP
Mest sannsynlig blir innføring av nytt HCP-system world wide utsatt til ihvertfall 2021. Tar tid å evt. få innført sånt som dette i alle lands forbund.


 tj (24. nov 2019 10:09) *  IP
Fra WHS sin hjemmeside:

The WHS will roll out in stages beginning in January 2020, and although many National Associations are planning to adopt the new system in January, the WHS will go live in other parts of the world throughout the year to accommodate different implementation plans and variations in the golfing calendar.

I Norge er vi vel avhengig av når Golfbox blir ferdig med nødvendige program-endringer. RR (26. nov 2019 15:32) *  IP
World Handicap System i Norge fra 1. mars 2020.

https://www.golfforbundet.no/ngf-nytt/world-handicap-system-i-norge-fra-1.-mars-2020 AR (26. nov 2019 16:34) *  IP
Linken til ovenfor nevnte side finner du kanskje lettest fra forsiden her på www.golfsiden.no eller direkte her:

http://www.golfsiden.no/Nyehdcregler261119.htmlSvar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72