Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Øyvind Reinertsen - 20. mai 2020 kl. 11:09 *  IP
Fungerer PCC etter hensikten?

Det nye HCP-systemet har vært i drift en stund nå og det er morsomt å se hvordan det slår ut. Det er etter min mening en forbedring sammenlignet med det gamle systemet for å måle spillestyrke, men...

P.t. mener jeg at systemet med PCC (Playing Conditions Calculation) ikke fungerer etter hensikten. Tanken med PCC er at systemet skal utligne forskjellen på en runde spilt under vanskelige forhold mot en runde spilt under mer optimale forhold. For at det skal fungere er systemet avhengig av at flest mulig fører sine scorer i Golfbox, også de dårlige rundene. Mitt inntrykk så langt er at spillerne bare legger inn de rundene som er rundt eget hcp eller bedre. Da blir det umulig for systemet å regulere rundene etter hensikten.

Jeg opplevde dette 18. mai på Oslo GK. Jeg gikk da en runde tilsvarende mitt eget hcp, men fikk runden justert opp med ett slag (altså dårligere hcp spilt til) mer enn jeg faktisk hadde. Forholdene var helt OK! den dagen, men jeg tipper likevel at det bare var de med greie eller gode runder som la de inn i boksen.

Slik systemet p.t. praktiseres i Norge tror jeg det bare er under turnering vi får de reelle justeringene med tanke på vanskelighetsgrad til runden. Litt dumt, da tanken med PCC var god. Kanskje det går seg til? Hva tenker du om dette?
 Gunnar Bull (20. mai 2020 15:51) *  IP
Jeg tenker at - så vidt jeg vet - så registrerer omtrent alle jeg kjenner handicap etter hver runde. Uansett resultat.

Men jeg kan ta feil.

De som eventuelt IKKE registrerer dårlige runder, tør neppe å innrømme det. På den annen side finnes det vel de som ikke vil registrere gode runder også.

Golf er merkelig...
 NA (20. mai 2020 16:08) *  IP
Etter å ha lest fort igjennom de ny handicapbestemmelsene som kom for et par dager siden er det et par uklarheter.

Det står ingenting om hvilke selskspsrunder som SKAL registreres. Da tolker jeg det dithen at spilleren selv må gjøre et valg før runden om det skal være en tellende runde eller ei. (Skal den telle må den selvsagt være i henhold til regler etc. )

Mitt inntrykk er at mange kun registrer de gode rundene sine. Da vil de også få et kunstig lavt handicap. PCC vil da følgelig bli feil hvis mange gjør dette.

Som sagt tolker jeg det som at en selskapsrunde er frivillig for tellende eller ei, så lenge man har tatt et valg på forhånd. En spiller som da ønsker å gå ned vil da kun velge tellende runder når forholdene er gunstige og på baner som passer.

Omvendt for dem som ønsker å gå opp i hcp. Gunnar Bull (20. mai 2020 19:00) *  IP
Regelen om å "si fra før runden" tror jeg ikke eksisterer lenger. Det var vel også en regel som mer eller mindre ingen fulgte, så da er det vel like greit.

Jeg tolker det slik at alt er frivillig, men at det oppfordres til å registrere alle runder. Personlig har jeg aldri registrert 9-hullsrunder og tror ikke jeg kommer til å begynne med det heller.

Angående topic så har jeg fortsatt ikke opplevd at noen runder har blitt justert etter PCC, men så har jeg sikkert ikke spilt så mange runder som trådstarter heller :-) Wilson (21. mai 2020 09:59) *  IP
Trådstarter bør spille min bane. Jeg registrerer alle runder og bidrar veldig bra til høy PCC. :-)


 Øyvind Reinertsen (21. mai 2020 16:45) *  IP
@Wilson Haha! Det er bra! Jeg bidro Selv med en alt for høy score i dag på Oslo GK, til glede for mine medspillere...


 Okken Bom (22. mai 2020 07:13) *  IP
Ser i HCP-reglene som kom forleden at PCC blir halvert før den trekkes fra bruttoscoren.

HCP spilt til = (113 / slopeverdi) x (justert brutto – baneverdi – (0,5 x PCC))


Selv om den "HCP spilt til" den ene runden runde kanskje blir "litt" feil pga PCC, så skal jo "feilen" deles på 8 igjen i beregningen av nytt HCP (gitt at runden ble tellende).

"Feilen" i HCP pga dette blir nok marginal. Dilter (22. mai 2020 21:37) *  IP
1/2 PCC gjelder vel 9-hullsrunder tror jeg.

Ellers enig i at PCC kun vil gi reelle justeringer under turnering. Mange som ikke registrerer scorer.

Ingen grunn til å ikke registrere 9-hullsrunder GB. Det er blitt litt mer "rettferdig" enn det var. Du får netto par +1 på det første hullet på sløyfen du ikke spilte og netto par på resten. Okken Bom (22. mai 2020 22:45) *  IP
Dilter har helt rett, formelen jeg la inn er for 9-hull. Sorry. Kjapp lesing tidlig morgen funket ikke.

Men poenget mitt står kanskje, PCC spiller ganske liten rolle i beregning av nytt hcp, PCC på +-1 gir utslag på +-0.125 på nytt hcp, gitt at runden faktisk blir tellende. Gulltann (23. mai 2020 09:26) *  IP
Tror PCC fungerer bra, men litt i det skjulte. Har allerede rukket 20-30 runder på min hjemmebane og selv om bare en av de står med ett slag justert for PCC, så er det flere eksempler på at samme sluttscore tilsier at jeg har spilt til forskjellige hcp, men bare 0,2 i forskjell. Jeg tenkte først det var fordi det var justert nettoscore pga av blødning på ett eller flere hull, men selv to runder med samme sluttscore uten at justert score ble tatt i bruk, så var forskjellen 0,2 på hcp spilt til.
Så for meg så ser det ut til at PCC blir brukt med intervaller på 0,2 , men det blir først opplyst i PCC-kolonnen når spilleforholdene er så lette/vanskelige at PCC faktisk er ett slag eller mer. Wilson (24. mai 2020 08:58) *  IP
Noen som vet når på døgnet ny hcp blir oppdatert?
Registrerte og fikk godkjent en runde i går kveld, men den vises ennå ikke i Golfbox. Dilter (24. mai 2020 09:09) *  IP
@Wilson - samme her. Runde godkjent, men nytt handicap ikke beregnet.

Ser ut til at de fremdeles har problemer. Runden din ligger antagelig under "Arkiv".

Det er ikke mer enn fire dager siden at Golfbox meldte at "alle problemer er løst" - hmm. NA (24. mai 2020 13:07) *  IP
Golfbox har hatt problemer i minst to måneder med handicapreguleringer. De er en underleverandør til systemet i Sverige, og der måtte de stenge hele systemet pga. en rekke feil.

Problemet nå et at handicap ikke oppdateres en gang i døgnet. Det gjør at en del spillere følgelig spiller turneringer med galt handicap. Wilson (24. mai 2020 17:02) *  IP
Takk for svar


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72