Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Christoffer - 02. jul 2020 kl. 12:02 *  IP
Spille første golfrunde

Hei,
Jeg beklager virkelig om dette er ett tema som er helt uinteressant for de fleste, men i mangel på kunnskap selv så våger jeg meg frem med ett nybegynnerspørsmål som Google ikke har klart å hjelpe meg med.
Jeg har tatt VTG og har trent en del nå. Jeg er klar for min første golfrunde. Jeg har dessverre ingen nære venner som spiller golf og har tenkt meg utpå alene første gangen. Jeg er medlem i en liten klubb hvor det er mye ledig tid på banen og planlegger turen på en tid hvor det er lite folk der.

Så etter mye bakgrunn kommer spørsmålet.
Når man spiller første gang, eller på en helt ny bane forsåvidt. Hva gjør man før utslag når man ikke kjenner banen?
Jeg antar man henter scorekort først. Deretter mtp retning, finnes det banekart? Hvordan orienterer jeg meg om hvor greenen er og hvis jeg ikke ser den mtp utslagets retning? Jeg forstår at dette er ett veldig nybegynnerspørsmål, men jeg klarer ikke å finne svar på det og ser meg nødt til å spørre.

Mvh
Christoffer
 golfdude (02. jul 2020 13:15) *  IP
Som nybegynner tenker jeg det er ikke så mye å tenke på. Det viktigste er å holde ballen i spill. Bruk hjemmesiden eller baneguide for å orientere deg. Tenk gjerne fra green til tee. For eksempel hvor langt innspill vil du ha og legge opp slagene derfra og bakover. Men jeg vil tro du ikke er stabil på lengden så dette kan være vanskelig å beregne. På greenen er det bare å gå for mitdten. Eventuelt bort fra bunker og eller vann.


 Aften (02. jul 2020 14:06) *  IP
Finner du ikke banekart er finn.no sitt kart (trykk hybrid eller bilde) en god hjelp. Du kan bruke måleverktøyet der for lengder til hindere etc.
God runde og slå hardt! Gulltann (02. jul 2020 17:27) *  IP
De fleste scorekort har vel et banekart trykket på baksiden, men de er jo ikke veldig detaljert og tydelige.
Spør noen ved klubbhuset hvor første tee er, og når du kommer deg dit pleier det ofte å løse seg. Etter å ha hullet ut er det som regel enkelt å se neste utslagsted, og er det litt uoversiktlige vil det som regel stå et lite skilt som peker mot neste teested.
Og når du er på tee vil det i 99 % av tilfellene være enkelt å se slagretning og som oftest også allerede på tee hvilken green man spiller mot.
Skulle du lure på noe underveis, ikke vær redd for å spørre andre på banen - Alle har vært nybegynnere en gang... Rune (02. jul 2020 19:33) *  IP
Heller ikke noe i veien for å finne en teetid der du går sammen med andre, de fleste synes bare det er hyggelig med litt selskap. Da kan du også få tips når det gjelder banen underveis.


 Dilter (02. jul 2020 20:38) *  IP
De fleste golfklubbmedlemmer er jo hyggelige mennesker, og svært glad for å få nye medlemmer. Hvis du vil ha noen å spille sammen, men kan du jo kontakte klubben, per e-post eller telefon, og spørre om det er noen du kan spille sammen med.

Jeg tror de bare ville være glad for å finne noen for deg.

Og neste gang kan du melde deg på i en turnering. Christoffer (02. jul 2020 22:46) *  IP
Hei igjen,

Tusen takk for svar og veldig gode tips.
Jeg er enig at det lureste er nok å spørre andre mer rutinerte. Jeg trente i dag igjen og da det også var en torsdagsturnering kom jeg i snakk med noen medlemmer som hjalp meg litt på vei.

Veldig bra forslag det å kontakte klubben for å finne en å spille med også.

Igjen, takk for gode tips. Dette var nyttig:) Gunnar Bull (03. jul 2020 14:17) *  IP
Vil tro det aller beste rådet er å la klubben finne noen du kan spille sammen med i starten. Det er veldig mange ting å huske på og som er vanskelig å lære uten praktisk veiledning.

Finnes helt sikkert mange i klubben som synes det vil være positivt å være en slags fadder. golfdude (03. jul 2020 17:00) *  IP
Ser de over kom med enda mer grunnleggende og bedre tips enn meg! Viktigste er å ikke ta det så høytidelig og senke skuldrene. Det er bare golf! :) God sommer!


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72