Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til frste side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til frste side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til frste side   Sk p GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 LPB - 04. jul 2020 kl. 08:16 *  IP
Casper Ruud i NM

Jeg leser flere steder at Holtsmark har fått et nytt medlem, Casper Ruud, og at de gir han et av fire wildcard til NM.
Synes det er nokså spesielt at en arrangør får hele fire wc, og enda mer overraskende at de velger å gi et av de til en tennisspiller som pr definisjon er en hobbygolfer.

For noen uker siden sa han på riksdekkende TV at han hadde lagt inn en "fake" runde for å komme seg raskere ned i hcp. Norsk Golf lager flere saker på hva han har i hcp og virker å fronte at de ønsker han med i et NM felt.

Golfen har ifbm Coronaen fått en gyllen mulighet til en større oppsving, og vi har to unge gutter som hevder seg på den største scenen. For meg er det direkte useriøst å gi en kjent tennisspiller anledning til å spille NM fordi han har lyst. Golf har slitt med å bli anerkjent som en seriøs idrett i alle år, dette pr jippoet er i mine øyne helt håpløst om man ønsker å bli tatt alvorlig.

Så vidt jeg vet er det vi som lønner de ansvarlige i Norsk Golf via NGF, ønsker vi å ha noen som direkte fronter noe jeg mener underbygger golfens integritet ? Eller er det andre medier som kjører dette løpet ?

 Skeptisk (04. jul 2020 09:12) *  IP
På en måte spennende. På en annen side litt rart at en brukbar tennisspiller skal være trekkplasteret. Burde man hatt med John Carew eller Emil Hegle Svendsen også? Hvis handicapet i tillegg er «fake» blir det litt rart. Vet ikke om dette stemmer. Får han to server fra tee i NM, eller må han spille etter golfreglene?


 Henrikfan (04. jul 2020 10:24) *  IP
Fake runde. Den var god... Det var nok en spøk. Kristoffer Reitan synes det var gøy å ha med Ruud så jeg. Oppmerksomhet er som alltid greia med WC. Eller vennetjenester.


 Enur (04. jul 2020 12:38) *  IP
Det var ingen spøk, Henrikfan.
Han sa selv på tv at han la inn en -5 runde fra backtee på Bogstad sent i fjor høst (uten å ha spilt den), for å få ned hcp. sitt som på den tiden "var alt for høyt", og fikk en kompis til å godkjenne den.
Det de ikke tok høyde for var at denne uvanlige gode scoren også ble fanget opp av det nye hcp.systemet nå i vår, og han endte dermed opp med en score langt inn på +-siden.

Forøvrig helt enig med LPB her. R8 (04. jul 2020 13:12) *  IP
Hva heter den loven som vi har i Norge, og som vi er alene om i verden. Jo det stemmer, den heter Janteloven.


 Skeptisk (04. jul 2020 13:19) *  IP
Lite trolig at han breaker 80 i NM hvis stiller.


 LPB (04. jul 2020 16:05) *  IP
Hva skulle dette ha med jantelov å gjøre ?
Jeg er stor fan av Casper Ruud, men dette burde også han forstå blir feil.

Er det greit at man kan trikse med hcp og få en slik fordel bare fordi man er god i en annen idrett?
Hadde bare vært gøy å ha med mange kjente folk, OM de hadde kvalifisert seg som alle andre.

Det er en velkjent sak at NGF er strikse til slikt, før jukset seg man inn i turneringer på denne måten.

jantelov ?
til info har jeg spilt mange NM, og er ferdig på et slikt nivå.
 gjesp (04. jul 2020 16:36) *  IP
Men det er jo ikke sånn at han tar plassen fra en som er mye bedre og som satser på golfen? De med dårligst hcp som stiller, har rundt 4 i hcp. Omtrent på det nivået som Ruud ligger på. Han kommer til å ende på nedre del av leaderboarden, noe annet vil være svært overraskende.

Eurosport er helt sikkert veldig fornøyde, siden de skal ha et stort opplegg der med sending fra Holtsmark. Neppe tilfeldig at Ruud plutselig meldte seg inn og kunne få et wildcard.

Men å bli veldig opprørt, det kan jeg ikke helt forstå. Synes det er verre at PGA touren gir plass til hobbygolfere, når så mange som er enormt mye bedre kunne fått plassen. Men der måles det i penger og oppmerksomt, og da lønner det seg kanskje.

At noen fortsatt refererer til hans "gode hcp" når han stod på tv og sa at det var altfor lavt, det er ganske håpløst.

En annen sak er jo hva det betyr for en som har tennis som sin profesjonelle levebrød, og velger å bruke mange dager på en helt annen idrett. Øyvind Reinertsen (05. jul 2020 03:58) *  IP
@gjesp Det kommer ingen med i NM som har 4 i hcp. Det stemmer at blant de håpefulle er det hcp opp mot 4,4, men jeg tipper du må ha rundt 0,5 for å komme med. Det krever ganske mye å komme ned på det nivået. Dette mest ment som en saksopplysning.


 Gulltann (05. jul 2020 08:22) *  IP
Det med arrangørens wildcard er vel så innarbeidet i idrettsverdenen/golfverdenen at det ikke er noe å ergre seg over. Ihvertfall så lenge det gis til folk som faktisk mestrer sporten relativt bra. Og med offisielt hcp på + 0,5 mener jeg et wildcard her er helt greit. Men det ser vel ut til at herrene må ha ca 0 eller plusshandicap for å komme med i turneringen, så da ville han vel kunne ha kommet med hvis han bare meldte seg på. Men det kan være regler for deltakelse her jeg ikke har oversikt over, f eks krav til resultater i andre turneringer i forbundets regi?
Men det høres jo utrolig merkelig ut at han innrømmer å ha lagt inn en fake runde! Det er ikke bra. Hvis han mente han hadde for høyt hcp, er det jo bare å registrere rundene sine i GolfBox, så vil hcp justere seg til nogenlunde korrekt rimelig kjapt.
Som sagt, jeg synes det er greit med wildcard her. Det hadde vært noe annet og latterlig hvis de ga det til en kjendis eller idrettsutøver som hadde hcp på 5 eller høyere.
Jeg har dog noe forståelse for de som mener at man heller burde ha gitt wildcard til en ung hardsatsende golfspillere som ikke kommer med i turneringen, men kan ikke heller arrangøren hjelpe til med at denne og andre unge lovende kan få gå som caddier for de beste spillerne. Jeg tror ikke alle i toppen her stiller med caddie, og de unge lovende ville nok ha lært mer som caddie for en Kofstad eller Reitan, enn det de ville ha gjort om de fikk spille ( 2 runder) selv. gjesp (05. jul 2020 09:46) *  IP
@Øyvind, jeg skulle presisert at det var påmeldte, og at grensa for å melde seg på er 4.4
 i007 (05. jul 2020 12:35) *  IP
Poengtering til LPB her er 100% på sin plass.

Jeg tror denne tråden hindrer at systemet blir mer(?) uthulet. vist (05. jul 2020 14:29) *  IP
Wild card er jo oppfunnet får å skaffe PR/sponsorer, i dette tilfellet er det jo akkurat det de får, masse skriverier i riksdekkende aviser osv.
Det de får er en top internasjonal idrettsperson som elsker golf, god reklame for golfen spør du meg.
Han er vant til å prestere under press, tror dette kan gjøre at han greier å bite fra seg selv med dårligere hcp enn resten av feltet.
Blir spennende å se hvordan han klarer seg. i007 (05. jul 2020 15:28) *  IP
Det er greit «vist» , det er fake biten som er ufordøyelig her.
Heia Casper og heia en eventuell hcp-regelendring ifbm. wc. Skeptisk (05. jul 2020 16:01) *  IP
Skal han få lov til å delta må han ha handicap 4,4 eller bedre. Dette er en øvre grense for NM. Siden det er stor usikkerhet omkring dette må han kunne legge frem handicapskjemaet sitt for NGF.


 t (06. jul 2020 10:05) *  IP
Har dere ikke tenkt på hvor stor PR-verdi dette har for golfen? Selv om vi etter hvert har mange glimrende golfere Hovland, Ventura, Reitan m fl og unge, fremadstormende som Sekne og Mjaaseth er det klart at Casper Ruud er et navn som vil trekke 5 ganger så stor medieoppmerksomhet til golfidretten ifbm NM.


 gjesp (06. jul 2020 14:39) *  IP
Det kan godt hende at interessen blir større, men det gjenstår å se.

I disse tider hadde det vært mer naturlig å redusere feltet, sånn at det blir enklere å overholde avstandsregler og reglene for antall deltagere på et arrangement. 50 spillere i herreklassen hadde holdt, ingen listefyll. Jørn (07. jul 2020 09:47) *  IP
Ser ikke at en tennisspiller skal øke oppmerksomheten da tennis og golf vel er ganske sidestilt hva gjelder interesse her i landet. Hadde det vært feks en fotballspiller som behersker golf sånn noenlunde, så ok....


 Henrikfan (07. jul 2020 10:55) *  IP
Casper Ruud. ATP ranking 36 i verden.

Tennisspillere har ballfølelse i hendene, ikke i beina, og behersker golf lettere enn fotballspillere viser statistikk, også genetisk gjennom arv.

Noen eksempler:

Petr Korda tennis, 10 ATP titler, 2 grand slam, datter Jessica Korda, 5 LPGA titler, datter 2 Nelly Korda, 3 LPGA titler
Jay Berger tennis 3 ATP titler, sønn Daniel Berger, 3 PGA tour titler.


Sportslig mer interessant å se tennisspillere er nå min mening Trippelbogey (07. jul 2020 12:31) *  IP

Jevgenij Kafelnikov satset for fullt på Golf etter at han la tennisen på hylla, og spilte seg opp til å bli blant Russlands beste golfspillere på et tidspunkt. Ikke det at det sier så mye, de har ikke mye å slå i bordet med når det gjelder suksess på golfbanen.

Kafelnikov fikk ihvertfall invitasjoner til Golfturneringer i flere år framover (mest i Øst-Europa), men klarte aldri noensinne en cut - og har på 19 deltakelser spilt inn nøyaktig 0 €. Det var heller ikke slik at det var spesielt nære på, en turnering jeg var inne ogs så på var Russian Open i 2005 på Challenge Tour, da gikk cuten på +1, Kafelnikov kom inn på +40 etter to runder... gjesp (07. jul 2020 12:55) *  IP
Sammenligningen med tennis er selvsagt helt irrelevant og påstandene udokumenterte, til tross for et par eksempler.

Lendl har også prøvd seg på golf og spilte i Czech Open. Uttalte etter 1.runden sin at det var 5 ganger verre enn å spille Wimbledon finale

Schevchenko, som var en av verdens beste spisser, prøvde også seg på golf. Habil som hobbyspiller, milevis unna som pro. Hadde rundt 2 i hcp en periode iallefall

Mange tidligere stjerner i andre idretter har vist seg som habile golfere, men det er gjennom selskapsgolf og mindre turneringer. Det er selvsagt noe helt annet å stille i et nasjonalt mesterskap hvor banen er satt opp vanskeligere, presset er helt annerledes og du er desidert dårligst i feltet. Henrikfan (07. jul 2020 14:06) *  IP
Her snakker vi om barn av tennisstjerner, som har satset på golf fra tidlig alder, ikke tennisspillere som har lagt opp.
Det er fakta og ikke udokumenterte påstander.

Hva er oddsen for at en med 10 ATP titler får to jenter, som begge har flere LPGA titler hver?
Den er meget liten, gener gjør mesteparten av jobben.
https://en.wikipedia.org/wiki/Petr_Korda.

Casper Ruud gir NM litt nyhetsomtale. Det er fakta.

Har Casper Ruud gjort seg fortjent til å være med?
Det er irrellevant, det er arrangøren som styrer dette slik WC reglene er p.t.

Er Wild Card i golf, og i tennis rettferdig? Kanskje ikke, men er det relevant nå?

Hvorfor kommer denne debatten nå?
Det virker som det er blitt litt støy.

Mener noen at Ruud burde trekke seg? Jeg aner at enkelte mener han burde det.

Jeg synes han bør delta, men det kan godt være han trekker seg om støyen eskalerer.

 gjesp (07. jul 2020 14:47) *  IP
At ett par eksempler skal dokumentere noe om arvelighet og gener? er du seriøs nå? Men ja, det er irrelevant. Ruud er ikke barn av noen golfstjerne heller.

Hvorfor det kommer opp nå? Kanskje fordi det ble offisielt 1.juli og denne tråden ble laget 4.juli?
 Henrikfan (07. jul 2020 15:13) *  IP
Påstandene udokumenterte, til tross for et par eksempler?

Hvilken logikk er det?
Hvor mange eksempler er kravet?
Idrettstalent, ballfølelse er noe som trenes opp til en viss grad, mesteparten ligger i genene.

Treningstalent, det som sitter i hodet derimot. Det er viktig, men er viktigere i utholdenhetsidrett.
Det er ingen påstand.

I rest my case, jeg har kanskje ingen annen enn at jeg digger Casper og unner ham denne muligheten.
Håper bare ikke Casper trekker seg nå.

Da er WC dødt for meg

Sosemikler og gledesdrepere!
 i007 (07. jul 2020 19:30) *  IP
Casper gjorde en flott performance mot Thiem i dag.

Vi er kjempestolte av ham blandt stjernene i tennisverdenen!

Vamos Ruuuuud!! Skeptisk (09. jul 2020 09:23) *  IP
Et åpenbart PR-jippo. Ikke veldig vellykket, men noe oppmerksomhet i golfpressen.


 Wilson (10. jul 2020 06:50) *  IP
Blir det tillatt med tilskuere på Holtsmark?


 TV fan (10. jul 2020 21:30) *  IP
Ifølge hjemmesidene til Holtsmark så vil de kun tillate 200 mennesker på området samtidig. Så da blir det ikke noen utenforstående på torsdag/fredag. Etter cut så er spillere med ledsagere kanskje rundt 150 på lørdag/søndag, så hvis man er tidlig ute, så kanskje det er håp for 50 tilskuere? Men, gitt at alt åpnes opp hver uke føles det som, så er jeg optimist om at NGF får til en dispensasjon..? NM arrangeres på det sentrale Østlandsområde hvor golf interessen er tettest så en får håpe de tar til fornuft. Fulgte NM ifjor på Losby og vil anta 2000 mennesker på området på det meste...


 Wilson (11. jul 2020 00:30) *  IP
TV fan

Takk for info.
Ja, nå åpnes det for turister til og fra hardt rammede corona land og vi sitter side by side på buss og trikk, så hva kan problemet være med noen tilskuere ute i det fri fordelt på flere kilometer ute i naturen?
Håper tiltakene rundt corona blir mer konsekvente snart kzg (13. jul 2020 16:52) *  IP
Hvis ikke NGF stopper Ruud sin deltagelse på dette vis kan de bare legge ned...
at det i det hele tatt deles ut arrangør wc kan bare skje i golf, helt latterlig! Gulltann (13. jul 2020 17:23) *  IP
jeg, det er vanlig i nesten alle individuelle sporter at arrangøren/arrangørnasjonen har Wild cards til fordeling.
Bl a i tennis er det slik i alle turneringer, også i Grand Slam-turneringene tror jeg. Jørgen (14. jul 2020 00:43) *  IP
Uten sammenlikning forlvrig men: Hovland fikk wild card i mange turneringer. Det la grunnlaget for hans suksess nå.


 Goop (14. jul 2020 09:59) *  IP
Wildcards går vel gjerne til individer med talent for den aktuelle idretten.
Ruud er vel ikke spesielt god Gunnar Bull (14. jul 2020 10:50) *  IP
Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er god reklame for golf som idrett.

Majoriteten av norges befolkning har ingen kunnskap om hva golf egentlig er, og manglende kunnskap skaper selvfølgelig fordommer. Det er en ganske gjengs oppfatning blant ikke-spillere at golf er mer et tidsfordriv enn en idrett. Mange tror man bare rusler rundt på en plen og slår på en ball med en kjepp med jevne mellomrom.

Så når media viser en golfspillende idrettsstjerne fra en annen idrett, kan det være med på å endre disse fordommene og skape mer positivt fokus på golf. Casper Ruud har flere ganger blitt sitert i media hvor han skryter av Hovland.

Så min konklusjon blir at Casper Ruud er en meget positiv ambassadør for norsk golf. For min del må de gjerne gi den gutten wild card så ofte han måtte ønske. i007 (14. jul 2020 11:08) *  IP
Trådens/sakens kjerne er at Golfbox ikke skal brukes til manipulering.
Jeg har selv blitt irettesatt av en forbundsrepresentant - med rette! - da eg prøvde noe triks.

Thumbs up for Ruud! kzg (14. jul 2020 11:10) *  IP
om golf ønsker å bli tatt seriøst som idrett er ikke en mediastyrt pr jippo veien å gå.
Om han selv ønsker å spille NM er det vel bare å prøve å kvale som alle andre?
jeg kjenner minst 200 gode gofspillere som kunne ønsket å spille, og har prøvd å kvale men har ikke klart det.

En helt annen sak er at det burde vært mange flere åpne kvalplasser; slik det er nå er en hel gjeng inne på gammel moro. gjesp (14. jul 2020 11:39) *  IP
@GB: det betyr ingenting om han er langtfra å være god nok?

Handicappet hans er pr.nå 1.7 og det er økende fra det falske +hcp han hadde tidligere i sommer.

Jeg mener fortsatt at dette året er spesielt og at man burde heller kuttet ned startfeltet til maks 50 spillere. Ingen listefyll, pr-jippo, lokale wild cards til spillere som snitter 82-85 slag
 PK (14. jul 2020 12:27) *  IP
Om Casper Ruud går under 90 i NM er tvilsomt. Tipper han trekker seg i siste liten.


 Øyvind Reinertsen (14. jul 2020 14:53) *  IP
Jeg var selv i omspill om en plass i NM på søndag på Østlandstouren, men tapte plassen til en mye yngre spiller:) Det var helt greit.

Jeg klarer ikke å hisse meg opp over at arrangørklubben som gjør en kjempeinnsats får noen wildcards. Hva Holtsmark velger å gjøre med plassene er opp til dem. Hadde vært moro å fått spilt mot Casper Ruud da. Tipper han vil slite bigtime med å bryte 80’grensen. Bare moro om han gjør tipset til skamme... Observatør (14. jul 2020 20:38) *  IP
La nå Ruud holde seg til tennis. Og slipp frem ungdommen. Med Hovland og Ventura i toppen nå så kommer det til å vokse frem en rekke gode juniorer fremover. Norge har vært et ødeland innen golf alt for lenge og det blir ikke bedre av å slippe til en god tennisspiller som er en dårlig golfspiller.


 t (14. jul 2020 20:42) *  IP
Vi har jo sett hvor mye PR det har skapt når Tony Romo, Steph Curry, Annika Sörenstam og Michelle Wie har spilt på touren i USA! Det samme kommer til å skje her. Golf-NM kommer til å få en helt annen mediedekning enn det man er vant til. Deilig!


 digger (15. jul 2020 22:32) *  IP
@t, LOL, god humor!!


 zappe (17. jul 2020 07:05) *  IP
Fullstendig latterlig å gi et wc til en tennisspiller, virker mediaskapt...at det i det hele tatt deles ut wc til et NM er det vel bare i golf, og kanskje tennis slikt skjer.

Jeg skjønner han selv har lyst til å spille, men vil tippe det er nokså mange andre som også kunne ha lyst til det og med stor sannsynlighet hadde fortjent en plass i feltet.
Han virker som en fin fyr, men i dette tilfellet viser han lite forståelse.

Litt overraskende at han ikke selv ser hvor feil dette blir. Norsk Golf har i flere artikler frontet dette og lagt vekt på hva han har i hcp; et hcp han på TV skrev var fake. Men ikke overraskende stikker NGF hodet i sanden....er gammel "etikette" bare en saga blott fordi det passet han å spille NM ? trond kracht (17. jul 2020 19:32) *  IP
Dette må jo være en merkelig debatt.
Hvor er NGF når en beviselig har jukset seg til et hdc.
Han burde bli kastet ut på hodet og R....
Hva med Holtsmark GK som godtar dette ?
Ærlig talt : Noen må vise seg oppgaven voksen !!
Helt uinterressant hva du heter eller hvem du er !
Juksemaker er det rette ordet ! Wilson (17. jul 2020 22:22) *  IP
Jeg fatter ikke at Holtsmark og Ruud gjør dette.
Flaut Øyvind Reinertsen (21. jul 2020 07:25) *  IP
Hovedoppslaget i forbundets egen informasjonskanal Norsk Golf handler i dag om hcp-manipulasjon. Der refereres det til en yngre spiller som åpenbart hadde latt seg friste til å pynte litt på eget hcp for å kvalifisere seg til turnering. Forbundet sier de skal slå hardt ned på slike tilfeller. Samtidig sier artikkelen at det ikke har blitt gitt noen form for reaksjon mot spilleren utover at hcp er blitt korrigert.

Denne tråden handler jo delvis om en tilsvarende situasjon. I denne saken har Norsk Golf blitt benyttet som kanal for å fremme spillerens kandidatur til wildcard. Kanskje greit at NGF fremstår noe mer konsekvent i slike saker... seniorgolfer (21. jul 2020 14:20) *  IP
Enig med deg, Øyvind. Det klirrer veldig i glasshuset til NGF.
Ikke vet jeg, men en jeg kjenner en som spilte en runde sammen med den angivelige jukseren. Min venn ble kjempeimponert, og sa han var dritgod - den beste han har spilt med noensinne . Denne spilleren fortalte han ikke hadde spilt golf på mange år, og til tross for familie og jobb, hadde han bestemt seg for å satse 100 % på golf og hadde målsetning å bli proffspiller. Han spilte som regel alene, og gikk som regel alltid godt under par, fortalte han min venn. Han spilte sammen med kameraten min fordi han følte han trengte trening i det å spille sammen med andre.
Min venn sier at nå er denne spilleren blitt strøket fra listene i turneringen i NM. Selvsagt er det feil det han har gjort, men det å knuse drømmer er også feil. Og hvem er uten feil, i hvertfall ikke NGF.
Tilgivelse er mulig. Hvem vet, hadde han fått deltatt i NM, kunne han kanskje ha fått bra resultat og kunnet forfølge drømmen sin videre. Enur (21. jul 2020 21:03) *  IP
Ganske godt gjort av Norsk Golf i en så lang artikkel om dette emnet, faktisk da å unnlate å spørre Thore Wilhelmsen i NGF om tilfellet Casper Ruud!
Å stå på norsk TV og innrømme innlegging av fakerunde for å havne langt ned på plusshcp, for så å få wildcard til NM, og så unngår de å ta opp dette i den samme artikkelen? Forstå det den som kan!

Bra at du tok opp dette i den kommentaren du la inn under artikkelen, Øyvind! gjesp (21. jul 2020 21:40) *  IP
Døvle(NG) leser garantert her inne, og vil kanskje svare selv på hvorfor de galant hoppa over dette med Ruud sitt falske hcp


 PP (21. jul 2020 22:35) *  IP
Her et NGFs generelle holdning til handicapjuks:

– Vi kan ikke si det sikkert at han bevisst har jukset for å komme med i turneringer. Til tross for det lave handicapet som er registrert i GolfBox, er dette en spiller som fortsatt er veldig fersk i golfsporten, og det virker ikke helt som at han helt forstår hvordan ting henger sammen og hvordan reglene skal følges.

Dette er ikke Casper Ruud, men en ikke navngitt spiller. Han har mange fiktive runder fra forskjellige baner. Alle som er ved sine fulle fem skjønner vel at det er juks å legge inn en rekke fiktive runder. Man trenger ikke kunne noe om golf eller andre regler for å forstå dette. Det virker helt mørkt i NGF. Juksemakeren (21. jul 2020 23:24) *  IP
Kan det hende at Norsk Golf og NGF ikke har vært kildekritiske nok da denne artikkelen ble skrevet?
#spørforenvenn LPB (22. jul 2020 09:59) *  IP
Enig med Enur, viser bare den totale mangelen på journalistisk integritet. Når man lager en lengre artikkel om hcp juks og ikke tar opp temaet Ruud blir dette helt latterlig.

Norsk Golf er Eurosport sin forlengede arm, dette er en meningsløs pr jippo. Det er å håpe at seriøse medier ser på denne saken, NGF står som vanlig igjen som en nissefabrikk. seniorgolfer (22. jul 2020 10:10) *  IP
Jeg lurte på en ting, det er sagt og skrevet at alle runder skal registreres. Hvis man spiller alene, og får bra eller dårlig score, er det da feil å registrere? Er det da forbudt /juks å få en venn til å godkjenne en runde? Eller slik jeg gjorde, spilte knallrunde sammen med en kamerat som måtte gå av etter 16 hull, er det da juks av meg hvis jeg registerer runden og får medspilleren min til å godkjenne scoren?

Argumentasjonen mot denne spilleren var at han spilte angivelig flere runder på 60 tallet fra back tee. Det kan jo være han har gjort det. Pluss at han hadde registrert en runde daen bane var stengt. Kanskje han tok feil av dato? Pluss at han hadde spilt runder uten at markør hadde booket inn. Caddy?? Igjen er det lov å registrere runde hvis man spiller alene og score er korrekt. Pluss at han hadde deltatt i en turnering og spilt 7 over par. Er ikke golf en sport hvor alt kan skje; til og med Hovland spilte jo som en 8 handikapper siste turnering, kunne jo NSG si?

Jeg synes bare det er dumt å dømme og henge ut denne personen i offentlighet når han er 100 % dedikert til golf og har et kjempetalent. Mange vet sikkert hvem det er..Samtidig promoterer NSG en annen handicapjuksemaker for å skaffe PR for sporten....

Min venn har spilt med Asbjørn Ramnefjell og med denne karen, og slik jeg oppfattet han, var han ikke i nærheten av - langt derifra - så imponert over Asbjørn som han var over denne spilleren som f. eks la ballen på kaka på et vanskelig hull ca 250 meter pluss og prikket de fleste flaggene.. Trond Kracht (22. jul 2020 11:14) *  IP
Det er tydelig at det er vanskelig å forstå at enten er du juksemaker eller så er du ikke det.
Igjen : Hvor er NGF og Holtsmark GK? Seniorgolfer (22. jul 2020 11:28) *  IP
Foreslår at alle de som aldri har "syndet", verken i golf eller i livet ellers, rekker opp hånda.
Trond du var en gang lærern min på Markedsføringskolen.Og vellykket businessmann....... PP (22. jul 2020 11:52) *  IP
Her et det en som har jukset bevisst for å komme med på turneringer på bekostning av andre. Er denne juksemakerens drømmer mye mere verdt enn drømmene til dem som ikke jukser?


 Seniorgolfer (22. jul 2020 12:21) *  IP
Poenget mitt er at verden ikke er svart hvitt.
Kanskje denne fyren reelt spiller til + 2 i handicap?
Kanskje det finnes mange som unnlater å registrere dårlige runder for å komme med i NM. Og som reellt sett er mye dårligere golfere enn denne personen som ensom blir stemplet som juksemaker?
Jeg har jukset i golf. Jeg er altså en juksemaker Jfr Trond. . En gang i en turnering spilte jeg på samme merke ball som min medspiller. Da jeg avsluttet siste hull oppdaget jeg at vi hadde forbyttet ballene på hull 17. Ingen av oss sa fra.
En venn av meg, spiller "treningsrunder" hver gang det går dårlig. Han er ikke alene om det... jeg registerer ikke alle runder selv om jeg spiller stort sett på Handicappet mitt,
Seniorgolfer og juksemaker... Trond Kracht (22. jul 2020 12:24) *  IP
Veldig hyggelig å høre fra tidligere elever. Spesielt når man har noe vettug å komme med. Den hånden kan vel ingen løfte på, særlig hvis man klarer å huske langt nok tilbake.
Kan vel hende at man også må innrømme at det har hendt at man har jukset litt.
Lærer i noen år på Markedsføringssskolen kan jeg ikke lyve meg fra ,men suksess i næringslivet er med meget blandede erfaringer og sannhetsinnhold.
 Fabio Helgerud (22. jul 2020 12:30) *  IP
Det er meg denne saken dreier seg om. Så jeg skal fatte meg i korthet.

Takk for fine ord seniorgolfer.

Hvorvidt jeg har jukset eller ikke, blir vanskelig for å bevise overfor dere. Det jeg derimot kan si. Det er at jeg har aldri gått en runde nede på 60 tallet. Beste noteringen min var 69 runde fra back tee på hauger. Denne ble omdiskutert, på grunnlag av en ting. Jeg hadde ikke oppført meg selv i golfbox. Jeg hadde på forhånd avtalt med head pro på Hauger. At jeg kunne trene og spille som jeg ønsket.

Jeg spiller og trener 4 ganger i uken fra 1900-2400, det er tiden jeg har til rådighet. I golfbox var det ikke mulig å registrere noen spilletid, på det tidspunktet jeg gikk ut. Jeg gikk sammen med caddy, hvor vi haddd fokus på course management. Utenom det så fikk jeg kun registrert 4 andre runder. To runder på -1, en på par og en på +2. Disse 5 gav et hcp på +5.5.

Forbundet tok kontakt med meg, lurte på hvordan jeg kunne spille så bra. Da svarte jeg (jeg har mail som bevis) jeg spiller ikke så bra, det hcp er feiljustert siden jeg ikke har nok runder regget. Og forklarte om problematikken min med å få registrerte runder.

Jeg hørte aldri noe tilbake. Dagen etter jeg gikk NM kval på Atlungstad fikk jeg beskjed fra klubben om at NGF hadde besluttet å slette alle registrerte runder, fordi det hadde blitt en «snakkis».

Jeg har i skrivende stund 11 registrerte runder og et hcp på 1.1. Noe mer riktig.

Det jeg møtte på NM kvalet var et enormt press, og alle øyne rettet mot meg. Det var min første turnering noen sinne, og klart det var mye nerver. Jeg spilte en bra runde, men bommet 11 en meters putter som et resultat av mye nerver.

Dere skal få gjøre opp deres egen mening. Jeg har aldri jukset, og kommer aldri til å gjøre dette. Nå har det gått så langt at NGF går inn og sletter runder jeg går, ukjent årsak. PP (22. jul 2020 12:41) *  IP
Takk for en fin forklaring. Hvis dette er riktig, har NGF bommet totalt.


 Trond Kracht (22. jul 2020 12:56) *  IP
Tusen takk for et klart og oppklarende svar.
Jeg vet ikke hvem du er og har eller aldri engasjert meg i din golf.
Jeg er opptatt av 1 Spiller som har beviselig fremkommet med juks vedr noen runder på golfbanen.
Personlig er jeg for Wild Cards uansett hdc hvis bare personene er kjente nok for litt ekstra medie omtale.
Som i din situasjon er vi igjen tilbake til NGF s handtering av sakene.
Til slutt: Stå på Fabio! Øyvind Reinertsen (22. jul 2020 14:39) *  IP
Et lite sidesprang ang NGF. Saken på Norsk Golf hvor @Fabio blir omtalt er utrolig nok uten en eneste referanse til den andre spilleren som selv innrømmet manipulering av hcp på riksdekkende fargefjernsyn. Svakt av Norsk Golfs skribent, svakt av representanten fra NGF.

Kompetansenivået angående det nye handikappsystemet er muligens ikke skyhøyt der i gården. Jeg forsøkte for en tid tilbake å få noen fra NGF til å redegjøre for NÅR faktoren PCC slår inn (det er faktoren som skal justere for unormale spilleforhold basert på alle registrerte runder en spesifikk dag på en spesifikk bane). Dessverre har ingen klart å forklare hvor stort avvik som skal til fra normalen før PCC settes til -1, 1, 2 eller 3. Liten sak kanskje, men før NGF utbasunerer for all verden at flere og flere norske golfere jukser (det er slik jeg leser artikkelen) bør de kanskje heve kompetansenivået om det nye handikappsystemet internt... Gunnar Bull (22. jul 2020 19:05) *  IP
Stor respekt til Seniorgolfer og alle som tør å innrømme at de ikke alltid følger strømmen.

Det kan fort straffe seg på nettforum, hvor både viljen og evnen til å henge seg opp i andre folks svakheter eller tabber, alt for ofte er plagsomt stor. gjesp (23. jul 2020 07:23) *  IP
Tøft gjort av den omtalte "hcp-jukseren" å fortelle sin versjon over her. Saken til NG og forbundet fremstår nå som særdeles pinlig. Det riktige hadde vært å snakke med nevnte spiller før man publiserte en sånn sak. Kanskje hadde noe av det en naturlig forklaring.

At det finnes en stor økning i spillere som har +hcp, det kan godt hende. Kanskje er det flere som har gjort som Ruud? AR (23. jul 2020 13:37) *  IP
Det nye handicap systemet har gitt svært mange lavhandicappere til dels mye lavere handicap.


 Gunnar Bull (24. jul 2020 09:26) *  IP
Det er vel ikke så merkelig? Før kunne vel alle under 4,5 kun registrere turneringsrunder, mens de nå kan registerer alle runder, til og med 9-hulls.

Eller er det noe jeg har misforstått? gjesp (29. jul 2020 12:25) *  IP
Ser at AR har forsøkt å forklare hvorfor Ruud hadde for lavt hcp. Skriver også at det er normalt at arrangørklubb gir wild cards. Kunne kanskje nevnt at Ruud ble medlem rett før det ble kunngjort at han skulle få wild card.

Står oppført med 1.4 i hcp nå, men er utrolig nok ikke den med dårligst hcp. PK (29. jul 2020 12:29) *  IP
Tror vi Casper Ruud klarer å gå under 170 på sine to runder?


 i007 (29. jul 2020 13:15) *  IP
Han var nr. 2 på morgenen på rangen etter meg en dag nylig.
Han trener! Trond Kracht (29. jul 2020 20:08) *  IP
Når til og med redaktøren av Golfsiden synes det er helt OK med regelrett juksing er grensen nådd.
Jeg gir opp!! AR (29. jul 2020 21:20) *  IP
Trond, nei! Jeg synes det IKKE er greit å jukse i golf og med handicap. Det har jeg gitt klart uttrykk for mange ganger opp gjennom årene.

Jeg har forklart saken til Casper Ruud i artikkelen på forsiden her på Golfsiden. Han har beklaget feilen, og det er rettet opp. Enur (29. jul 2020 22:57) *  IP
Trist å lese NGF's egen pressemelding vedr. NM (se forsiden), hvor også forbundet selv tydeligvis legger opp til at Casper Ruud er mannen Norgesmesterskapet i golf 2020 skal dreie seg om. Har man virkelig så liten tro på egenverdien til den idretten man skal fremme?
 PK (29. jul 2020 23:09) *  IP
Tennis er en miniidrett i Norge. Hvem kan navnet på mer enn maks én norsk tennisspiller? Casper Ruud er en god tennisspiller, men han er foreløpig milevis unnå å kunne vinne en turnering i tennis hvor verdenseliten deltar. At en brukbar tennisspiller skal være det store trekkplasteret i NM viser at NGF har null tro på eget produkt.


 Observatør (30. jul 2020 00:26) *  IP
Ingen bombe at snobbete AR skryter hemningsløst av golfspilleren Casper Ruud. Viktig å holde seg inne med de rette folka i miljøet rundt Bogstad


 AR (30. jul 2020 10:02) *  IP
Tusen takk, Observatr. At jeg er snobbete har jeg ikke hrt fr, men kanskje jeg er det.

Har jeg skrytt hemningslst av Casper Ruud? Jeg har forklart hva saken dreide seg om (se egen artikkel). Jeg har ogs sagt at han er god i tennis. Det er det ingen tvil om. Han har omtrent samme ranking i tennis som Viktor Hovland har i golf. Casper er nr 36. Viktor er nr 31.

Ellers tusen takk for mobbingen din. Ikke ukjent fra din side.

Hva har forresten miljet p Bogstad gjre med Casper Ruud? AR (30. jul 2020 10:09) *  IP
Ingen god start for Casper Ruud. Han slår langt, men ofte skjevt. Da kan det bli vanskelig på Holtsmark. HAn startet med 8 slag på det første hullet, hull 11. Da kan det bli tungt hvis han ikke får ballen i riktig retning fremover.


 Trippelbogey (30. jul 2020 11:02) *  IP

Jeg så programmet på Eurosport N i går kveld der de synset litt om hvem som var favoritter til NM-trofeet.

Det ble på herresiden nevnt 10 navn fra eksperten Thorp sin side, pluss at de som de intervjuet slengte ut noen navn til. Det jeg stusser på er at den høyest rangerte nordmannen på OWGR som deltar i NM ikke ble nevnt i det hele tatt av noen. Eirik Tage Johansen er rangert ca. 100 plasser foran Reitan, over 200 foran Bertheussen og ca. 1100 plasser foran Krogh Johannessen som av flere ble tillagt det største favorittstempelet.

Jeg er fullt klar over at Golf ikke er matematikk og at det er mange faktorer som spiller inn, men all den rutine og erfaring som ringreven Tage har burde da også være verdt noe?

TB i007 (30. jul 2020 14:09) *  IP
PK: Tennis er Oslos 4. største idrett. Da kan sikkert veldig mange mange norske tennisnavn.
Tipper debattantene Observatør og Gundersen er tennisspillere.
Casper Ruud er en fantastisk god verdensspiller. Vi ser at han kan bli topp-10!
Han slår serve-ess når andre gjør dobbel-feil bl.a.
Casper har vunnet en ATP og han blir seedet i majorene nå.
Artig at han prøver seg her - jeg ler lenge hvis han klarer køtten. erfaren golfer (30. jul 2020 15:25) *  IP
Ser resultatene på NM første dag og når en sammenlikner det med scoren må det være noe feil. Iflg startlisten har den dårligste herrespiller ca 2 i HCP og så ser du resultater helt opp på 80 tallet og mange på høyt 70 tall.
Hva skal vi med hcp når det er så misvisende på spillestyrken. ser ut til at hele feltet har for lavt hcp. og Ruud bekrefter at han burde holde seg til tennis. Freud (30. jul 2020 15:29) *  IP
Casper Ruud har fullført på + 17.
Arnøy leder med -8, tangering av banerekorden. Han fikk en albatross på hull 6. Gunnar Bull (30. jul 2020 15:41) *  IP
Til "erfaren golfer".

Jeg må jo stille spørsmål ved hvor erfaren du egentlig er, siden du mener en 2-handikapper umulig kan gå runder på 80-tallet.

Dette er et fenomen som gjentar seg hvert år. Når det er norske turneringer, virker det som en del folk er mer opptatt av hvem som spiller dårligst.

Til info så er det slett ikke uvanlig å se scorer helt oppe på 80-tallet på Europatouren og PGA-turen også. Og da snakker vi om proffe spillere som sannsynligvis har et handicap på +3 og bedre. Selv på dette nivået skiller det 15-20 slag på en kjempegod vs en ræva runde. Wilson (30. jul 2020 16:21) *  IP
GB

Men i dette tilfellet???

CR har kommet med på veldig tvilsom hcp.
Men, det nye hcp-systemet gjør at veldig mange spillere har hcp som jeg aldri har sett dem spille til.
Gudene vet om de gikk de rundene nattestid da de skrev seg ned. I konkurranser har de ikke prestert. PK (30. jul 2020 16:26) *  IP
Omtrent som forventet på Casper Ruud. Det er stor forskjell på selskapsrunder med venner og turneringsgolf. Hvis han følger ARs gamle råd om å gå på rangen etter runden kan han gå ned på rundt 80 i morgen. En tennisspiller med handicap sannsynligvis i området 2-7 vil slite med å gå under 85 i turnering fra back tee. Siden den svinger mye i golf kan han på en maksimal dag breake 80, men han kan også gå over 100 slag i morgen hvis det ikke stemmer.


 gjesp (30. jul 2020 16:59) *  IP
Skulle tro at Marius Thorp hadde bedre kontroll på hva som kreves, men snakket om en mulig 75-76 runde på Ruud i dag når de snakket om å evt klare cut.

Håper de fokuserer på de viktige spillerne i kveldens magasin på Eurosport N. i007 (30. jul 2020 17:02) *  IP
100% sant , PK.
Tipper nesten alle her er enige om det.

Hva er ditt poeng? Gulltann (30. jul 2020 17:03) *  IP
erfaren golfer, en med hcp 2,0 får 5 tildelte slag på slopen fra back tee på Holtsmark og en null-handicapper får 2 slag tildelt.
Og når vi vet at golfspillere generelt bare går til eller bedre enn eget handicap hver fjerde til femte runde, så er det vel bare naturlig at vi ser mange scorer høyt på 70-tallet og noen på 80-tallet.
Hva synes du f eks om Dustin Johnson som nå de tre siste rundene sine på PGA-touren har gått + 8 , + 8 og + 7 ? erfaren golfer (30. jul 2020 19:15) *  IP
Ser at for mange har for lavt hcp, det har Norges golfforbund også sett og tatt tak i.

få tilbake ordning med at en ikke kan skrive seg ned under 4,4 på selskaps runder slik det var før.
 Observatør (30. jul 2020 19:42) *  IP
Gir AR en uforbeholden beklagelse for svært usaklig innlegg i går. Var nok dessverre vinen som snakket.


 AR (30. jul 2020 20:10) *  IP
Unnskyldning akseptert.


 gjesp (30. jul 2020 20:27) *  IP
Ruud håpet på å klare cut, noe han aldri ville gjort, men har endret målet til å unngå sisteplass. Har faktisk en spiller bak seg etter dag 1.


 Enur (30. jul 2020 21:34) *  IP
Tragisk, men dessverre som ventet, å se NRK's innslag fra Golf-NM nå i nyhetene kl.21:

Hele innslaget dreide seg om Casper Ruud, ikke et ord om golfspillerne som deltok, eller om Jarand Ekeland Arnøys flotte runde med albatross og det hele!

Shame on you, NRK, NGF, Holtsmark GK og Casper Ruud!!! Gunnar Bull (31. jul 2020 00:26) *  IP
Enur: Har du tenkt over muligheten for at uten Casper Ruuds deltakelse hadde det kanskje ikke vært noe innslag i det hele tatt?
 Wilson (31. jul 2020 04:49) *  IP
GB
Ikke innslag uten Casper i feltet?
Det sier litt om hvor tabloide pressen/ mediene har blitt og hva nordmenn vil ha; sladder om kjendiser istedet for reportasjer om de som er best.
De vet nok hva som selger. Gunnar Bull (31. jul 2020 08:30) *  IP
Wilson og Enur: Enig i kritikken mot mediene, men jeg mener fortsatt at Casper er god reklame for golf.


 i007 (31. jul 2020 10:08) *  IP
Enig med GB. CR er nå verdens mest kjente nordmann.
Søndag får vi masse dekning om vinnerne. gjesp (31. jul 2020 13:50) *  IP
God reklame, hvordan måler man det? antall treff på google? antall artikler om NM?


 digger (31. jul 2020 14:07) *  IP
Stakkars golfnorge. Synes oppriktig synd på de som satser på golf. Det var sikkert også noen unge spillere som ble filmet og satt spent foran skjermen og håpet på å bli vist i innslaget. PK (31. jul 2020 16:42) *  IP
Han gikk heldigvis på rangen etter runden i går. Har AR vært rådgiver. Andre takter i dag.


 gjesp (31. jul 2020 18:34) *  IP
Ikke helt


 PK (31. jul 2020 19:52) *  IP
Litt bedre enn forventet av Casper Ruud. Spilte omtrent til 10 i hcp. i går, og til rundt 2 i dag. Det tyder på at handicapet hans på litt over 1 er korrekt. God prestasjon, men det gjenstår å se om det holder til topp 100.


 i007 (31. jul 2020 19:59) *  IP
Og konseptet med wc er Ok.
Det har CR fått i Sverige(Tennis) , vi skrev og ønsket ham der.
Mulig det hjalp.

Vi ønsker CR til himmels i tennisverdenen! Henrikfan (31. jul 2020 20:27) *  IP
Glad for en balansert artikkel om CR i går. NM arrangøren har fått litt blest. Satser på at unge Ruud ikke var så hårsår som undertegnede og koste seg på banen i dag. Håper Brovold og Enur ikke er like standhaftige på at unge Ruud jukset. Det var sterke ord... Jeg ble litt satt ut av det og litt skuffet. Over meddebattantene


 gjesp (31. jul 2020 23:21) *  IP
"NM`s mest omtalte spiller" sa Skjelbred på sendingen nå. Viser hvor jævlig på jordet Eurosport er.


 PK (31. jul 2020 23:41) *  IP
Rett og slett patetisk. Han ble ikke topp 100 en gang. Hylle en spiller som ikke ble blant de 100 beste! At han ikke skjønner selv at det er å pisse på talenter som er adskillig bedre enn han i golf. NM var hans første turnering noen sinne. NGF og Holtsmark har virkelig satt sporten i vanry.


 i007 (01. aug 2020 05:38) *  IP
PK kan minimalt om norsk tennis og ideen bak Wild-gards.

Det er høy korrelasjon tennis/golf - like gøy.
Tråder om Caroline Woznicki kunne bli endeløse på danske golfforum. gjesp (01. aug 2020 08:09) *  IP
Det var nesten ingen artikler om Ruud og NM før NM, altså effekten var ikke-eksisterende. Under NM har det vært laget noen få artikler og tv-innslag. Det dør ut i dag. Ingen tilksuere har fått/får komme og se på NM. Golfsidens debattforum og denne tråden fikk omtale i NRK artikkelen som omhandlet hcp til Ruud.

Stor reklameverdi? Det er en floskel.

Ruud ble knust med 15 slag av en tidligere bandyspiller(hcp 0.2), nå daglig leder i en møbelbutikk. Han fikk også wild card og hadde en bra sjanse til å klare cut. Hadde noen få slag for mye, dessverre. vest (01. aug 2020 09:14) *  IP
Kor mykje tid trur dokker Golf-NM hadde fått i media uten CR?

Einaste som kunne toppa et sånt navn med tanke på mediainnteressen er (heldigvis) opptatt i USA.

Konkurranse-golf i Norge er totalt uinteressant utenom den innerste krets som mest er familie = dårlige seertall = nedprioritering. Gunnar Bull (01. aug 2020 09:44) *  IP
gjesp: du konkluderer på et særdeles sviktende grunnlag.

Når jeg snakker om god reklame for golfsporten i Norge, så snakker jeg om rekruttering.

Dette er enkel logikk: All positiv omtale i media som handler om golf, vil være positivt for rekrutteringen. Og at forbilder i andre idretter også spiller golf, er særdeles positivt.

Jeg tror hver eneste ekspert på omdømme og reklameeffekter vil være enig med meg i dette.

 gjesp (01. aug 2020 10:03) *  IP
Og du svarer med manglende grunnlag og fakta, kun din personlige mening. Mange tror det er sånn, det kan vi være enige om.

Jeg kan garantere at ikke alle eksperter mener det nei:) Kortsiktig effekt, kanskje. Men effekten hadde vært vesentlig større om Ruud faktisk var god og kunne hevde seg. Dessuten er det ingen tilskuere på arrangementet, noe som gjør at interessen ikke øker akkurat.

Det har ikke vært mye omtale av NM, hverken før eller under sålangt. Noe hadde det vært uansett, men NM i golf er av minimal interesse for de aller fleste. Det er bare å innse det. Flott at Eurosport satser mye på å dekke NM, men å satse så mye på Ruud vil ikke gi noe vesentlig effekt. Ikke som er målbar ihvertfall Gunnar Bull (01. aug 2020 10:20) *  IP
Gjesp: Å bestride at positiv omtale i media fungerer, vil jeg nesten likestille med å bestride at jorda er rund.

Og du kan selvfølgelig påstå og garantere så mye du bare vil, men garantiene er dessverre ikke verdt mer enn tastaturet det er skrevet på, selv om du har fått det gratis :-)
 Freud (01. aug 2020 15:31) *  IP
Gunnar Bull må forklare hva han mener med at "positiv omtale i media fungerer" i akkurat denne saken. Fungerer som hva?
1) Reklame for golf slik at flere begynner å spille golf.
2) Reklame for det mediet som fokuserer på en tennisspiller i en golfturnering = "godt stoff" som selger, og som allokerer flere betalende kunder.
3) Golf blir mer alminneliggjort og folk får en mer positiv holdning til golfsporten, fordi landets beste tennisspiller deltar.

And so what?
Enig med Gjesp. Gunnar Bull (01. aug 2020 16:23) *  IP
Hei Freud, takk for din interesse og beklager lite spesifikk påstand fra meg.

Punkt 1 og 3 går nok litt inn i hverandre, men jeg vil si punkt 1 nok er nærmest det jeg har tenkt på.

Generelt er vi mennesker mer opptatt av kjente folk enn av ukjente. Det er forsåvidt ganske naturlig. Derfor blir vi også mer påvirket av disse enn folk vi aldri har hørt om. Påvirkningen trenger selvfølgelig ikke utelukkende være positiv, det er helt avhengig av hvilket forhold vi som enkeltmennesker har til den personen.

Casper Ruud er tennisspiller, og dermed relativt "smal" i forbildesammenheng. De aller beste ville kanskje være fotballspillere som f.eks. Carew, Iversen, Solskjær samt vinteridrettsfolk som Klæbo, Bjørgen, Northug m.m.

Generelt betraktes positiv mediaomtale som mange ganger mer effektivt enn vanlig, betalt reklame. Og da snakker vi om MANGE GANGER, ikke 2 eller 3. AR (01. aug 2020 17:28) *  IP
Jeg var ikke rdgiver. PK. Jeg vet at Casper Rud slr langt og er god i golf. Men jeg s ham spille for et par uker siden. Da hadde han problemer med retningen med driveren og lange slag. Det var trolig rsaken til at han gikk p en smell torsdag.


 Freud (01. aug 2020 18:32) *  IP
Jeg tror ikke et øyeblikk på teorien din, GB, i denne saken. Vi voksne blir ikke påvirket i vår gjøren og laden av hva kjendiser gjør. Kanskje blir ungdommen det, men det gjenstår å bevises at når det blir kjent at et ungdommelig idol spiller golf med de store, så vil også noen av dem spille golf. Høres helt usannsynlig ut for meg.
Haugevis av kjente fotballspillere spiller golf (noe må de gjøre med all fritiden sin!) uten at jeg kjenner til at noen av disse har fått unge mennesker til å begynne med golf. Golf er simpelthen for mystisk og eksotisk til å være en influenser.
Har alle pro-am-turneringene på PGA ført til at flere amerikanere har begynt å spille golf? Det holder ikke å tro; her må man vite! Gunnar Bull (01. aug 2020 19:00) *  IP
Den er grei, Freud :-)


 i007 (01. aug 2020 19:39) *  IP
Jeg gått i flight med Settemsdal. Fy fela!!
Ung kar og en komplett golfspiller. Slår TV-golf hele tiden. Dilter (01. aug 2020 20:47) *  IP
@Freud: Pro-am-rundene på PGA-touren bidrar til at de får sponsorer. Konsernsjefer vil gjerne spille golf med de store gutta, og da sitter kronene løst (det er tross alt ikke deres egne penger).

En annen grunn til PGA-tourens finansielle suksess er at de kan levere et TV-publikum (i USA i det minste) som ingen andre kan, nemlig beslutningstakere i store bedrifter - det er de eneste TV-programmene de ser på (overdriver litt).

Skulle ønske at deltakelsen til Casper Ruud var mindre kontroversiell - da hadde det vært et bedre PR-tiltak. Er enig med Gunnar Bull, at dette er god oppmerksomhet for golf-Norge. Snart skriver kanskje "mediene" om golf-NM på samme måte som NM i friidrett eller landsskytterstevnet. Freud (01. aug 2020 21:36) *  IP
Dilter, jeg er enig i at formålet med pro-am ikke er å få flere til å spille golf. Men ut fra det jeg har sett fra slike turneringer så er det stort sett kjendiser fra underholdning, sport og medier som er med.


 Dilter (01. aug 2020 21:54) *  IP
Kjendisene må betale får å være med. Alle PGA-turneringer har en pro-am-runde, der sponsorene og andre betalende gjester får anledning til å spille med proene.

Disse rundene får heller ikke noe særlig mediedekning, men proene får straff hvis de ikke stiller opp i et visst antall.

Unntaket er de to offentlige Pro-am-turneringene på Pebble Beach og den i Palm Springs. Naturlig er det kjendisene som får litt TV-tid, men de fleste av amatørene er mer eller mindre ukjente rikfolk. Dette har mer med veldedighet å gjøre enn PR for golfsporten, så det blir helt annerledes enn i vår andedam her hjemme. Gunnar Bull (01. aug 2020 21:58) *  IP
Freud: De aller fleste Pro-Am-rundene blir aldri sendt på TV.

De få som blir sendt på TV blir det nettopp fordi de har med kjente folk fra sport og underholdning.

Ser du sammenhengen her?
 digger (02. aug 2020 00:50) *  IP
For egen del ser jeg på konkurranser der jeg vet at det betyr noe for de som vinner. I Norge tror man at alle liker å se på «kjendiser».
Hvor interresant er det å se f.eks. Master Chef Norge med Charter-Svein, noen gamle Idol-deltaker, skiløpere osv. Ingen av disse kommer til å satse på en karriere innen matlaging. MasterChef Australia derimot med mann i gate som vil bytte karriere er glimrende underholdning.
Treningskamper i fotball er drittkjedelig.
Casper Ruud i NM golf er drittkjedelig og ødelegger hele atmosfæren for min del. gjesp (02. aug 2020 14:11) *  IP
Snakket med ett par av spillerne i NM og de var vel ikke veldig imponert over Ruud. De forventet at han var mye bedre på bakgrunn av det de hadde hørt. Så vel ikke helt at han hørte hjemme der. Litt mislykka jippo kalte de det.

Jeg spurte 3 juniorer i hjemmeklubben om de visste hvem Ruud var når vi snakket om NM. "Han som juksa med hcp?" ble det sagt. "Han var jo ikke noe bedre enn oss, vi kunne ha spilt istedenfor!" utbrøt de. De var ikke imponert kan man si.

Saken på nrk.no som handlet om jukset med hcp var vel ikke heller spesielt god reklame, mente juniorene.

Men noen vil påstå at all pr er god pr.

Fokuset på Ruud tok fort slutt fra media sin side, og godt er det. Eurosport gjør en god jobb med å presentere NM og turneringen klarer fint å gjøre god reklame for golfen, uten å måtte ha drahjelp fra andre. Freud (02. aug 2020 17:29) *  IP
Hele denne tråden handler om Ruud; en slags kjendis som får WC til NM i en sport han har som hobby mellom slagene.
Ser dere ikke hvor avslørende dette er, og hva en kjendis betyr, også her? Karl-Gerard sang om "En katt blant hermelinerna".

Her finnes utrolig nok ingen tråd om selve NM! En stor begivenhet akkurat i år, siden alle våre beste på europeisk jord (pluss Halvorsen som kommer fra PGA-Latino) deltar, for første gang smalet på mange år i et NM. Er det noe som skulle få en egen tråd med 100+ innlegg, så er det dette. I stedet får vi en tråd om Casper Ruud med 100 innlegg. PK (02. aug 2020 18:24) *  IP
Ingen golfmedier har skrevet hvem som vant ennå, flere timer etter at NM er ferdigspilt. Radiokanalen P4 annonserte riktig nok vinnerne allerede i går, men da var det en lytter som ringte inn og fortalte at det var spill i fire dager og ikke tre.


 Observatør (02. aug 2020 19:13) *  IP
Meget underholdende avslutningsdag i NM 2020. Herlig at Eurosport sendte hvert slag, med legendene Haugsrud og Bjørnstad bak mikrofonen. Enorm avslutning av Krogh. Kofstad var fantastisk. Og gøy å se at alle de beste også avsluttet i topp 10.


 Henrikfan (02. aug 2020 20:25) *  IP
Helt enig i at NM burde hatt en egen tråd. Men folket ville ha en tråd om dette i stedet. Om hvem som ikke skulle vært med... Litt typisk smålig norsk?


 PK (02. aug 2020 20:38) *  IP
Enig at det er typisk norsk, men på ingen måte smålig. Rettferdighet er en norsk grunnverdi. Heldigvis har de fleste nordmenn et syn som tilsier at man skal kvalifisere seg til en konkurranse på bakgrunn av FERDIGHETER.


 i007 (02. aug 2020 21:31) *  IP
PK; Wild card er en form for trynetillegg som er akseptert.
Ti norske jenter fikk det på LET på Haga sist.

Det er in internasjonal grunnverdi du en dag bare MÅ godta! digger (03. aug 2020 01:18) *  IP
Tenk om jeg kunne fått 50 øre hver gang i007 misser poenget.


Svar:
(Felter merket med * m fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Userise, krenkende eller sttende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72