Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Trippel - 21. jul 2020 kl. 10:03 *  IP
Oslo golfklubb vs resten av golfnorge.

Har Oslo Golfklubb og Bogstad golfbane blitt for høye på seg selv og ønsker de helst å være en eksklusiv lukket klubb slik som Augusta? Eller er de en opportunistisk gjeng som prøver å utnytte andre så fort de får en sjanse?

Litt Kontekst: Vi er 4 menn i vår beste alder som spiller mye golf sammen. Nå på søndag fylte en av oss 50 år og vi andre ønsket å gi han en runde på Bogstad Golfbane med en bedre middag i Oslo etterpå i presang.Når man skal gi en slik gave så ønsker man jo en viss sikkerhet for at man får spille den dagen man ønsker, og på Bogstad så får man som kjent ikke bestille så mange dagene i forveien. (Vi har ca 2 timers kjøring til Bogstad å ta hensyn til også)

Jeg ringte derfor til startboden på Bogstad for å fremlegge ærendet, og traff der en hyggelig kar som sa at det nok var mulig , men det var bare Markedssjefen som kunne gjøre dette, og jeg fikk mailadressen til han. Sendte han en mail med ønske om å kunne spille 8. august som er den første helgen alle oss 4 har fri samtidig.( de andre jobber i helger også). Fikk kjapt et svar på mailen om at det var selvsagt mulig! I det jeg begynte å spre budskapet tikket det inn en mail til fra Markedssjefen hvor han gjorde oppmerksom på at da var greenfee 2500,- kroner!!

Jeg måtte spørre om det var seriøst ment, men det var det! 10 000 kroner for en firerflight! Det ble selvsagt avslått.

Jeg har jobbet med salg i 25 år så jeg trenger ikke en leksjon i hvordan tilbud og etterspørsel fungerer, og jeg skjønner meget godt at Oslo golfklubb må ha mekanismer som ivaretar medlemmenes behov for spilletider på banen, men seriøst? Dyrere enn Old Course på St. Andrews? Så eksklusive er dere ikke!

At jeg kanskje måtte forhåndsbetale for å hindre at folk gjør dette og ikke møter opp, eller at det var et gebyr, ja det kunne jeg forstått, men å jekke greenfee opp fra 1000, som er dyrt nok, til 2500, det synes jeg er frekt!

Men det er da jeg spør dere andre medlemmer på Bogstad/Oslo Golfklubb: Er dette slik dere ønsker å fremstå? Ønsker dere å sitte på toppen av næringskjeden i golfnorge og rett og slett pisse på de andre?

Man har et visst ansvar for hvordan man behandler andre også når man sitter på toppen. Det er nok av store og små eksempler på hvordan det kan gå når man blir for stor for seg selv.

Vi har lokale eksempler har i byen også på folk med posisjoner og penger som mister dette, også lurer de på hvorfor de plutselig ikke har venner! Det kan forklares meget enkelt: fordi du er en drittsekk!

Hva tenker dere at dere skal gjøre dersom resten av golfnorge til slutt ikke vil ha dere som venner? Hva skal Bogstad medlemmer gjøre i Mars, April, Mai, September og oktober når dere er avhengige av andre baner fordi deres ikke er åpen? Åja, dere kan lage avtaler med andre baner, eller ha ett medlemskap til et annet sted? Da vil jeg bare si: Ikke hos oss ihvertfall med den arrogansen dere viser her!

Så: Oslo golfklubb medlemmer: er det slik dere ønsker det skal være, så er det bare å presentere seg som Oslo GK medlem når dere er rundt og spiller, så skal vi prøve å behandle dere nedlatende og arrogant selv om det ikke ligger i vår natur!



 Torgeir (21. jul 2020 11:05) *  IP
Hør hør👏


 Undrende (21. jul 2020 11:23) *  IP
Til Trippel

Ordinær greenfee på Bogstad er 1500 kr. Hva syns du greenfee burde være? Ønsker er nøyaktig kronebeløp.

Når dere ønsker å forhåndsbooke (dvs. gå utenom ordinær kø) på en lørdag hva syns du verdien av dette er?

Er for øvrig ikke medlem på Bogstad.



 OGK medlem (21. jul 2020 11:28) *  IP
Utrolig å høre om dette! Var ikke klar over at klubben min opererer med skjulte green fee rater. Oppfordrer deg til å sende et formelt klage brev til Styret i Oslo golfklubb.


 AR (21. jul 2020 11:43) *  IP
I denne sesongen har medlemmene i Oslo GK måttet sitte klar med en kraftig PC kl 07.36 for å håpe på å få en starttid om fem dager. I løpet av få sekunder har alle starttidene vært tatt. Man kunne en tid bare få ha to starttider registrert i samme femdagersperiode.

Det har vært situasjonen. Mange medlemmer har ikke fått spille når de har ønsket. Ofte fordi de ikke har hatt en kraftig nok PC. Selv har jeg klart å få bestilt starttid en ( 1 ) gang i år, og da ble jeg kastet ut av systemet før fjerdemann var på plass fordi en annen klarte å snike seg inn i ballen. Dermed er det bare blitt turneringsspill for meg på Bogstad i år.

Oslo GK er den banen som har det soleklart beste underlaget å spille på i Norge. Det er det ingen tvil om. Kvalitet koster. Selv fairwayene på Augusta er eksempelvis ikke av samme kvalitet som på Bogstad. Jeg har spilt begge steder.

Jeg forstår din frustrasjon meget godt, Trippel.

På den annen side; ville det være riktig at greenfee-spillere fikk fortrinn foran klubbens egne medlemmer til å bestille lang tid i forveien?

Med nesten 15.000 kroner i årsavgift og 10 spilte runder i året betaler medlemmene rundt 1.500 kroner per runde. Det samme som greenfee-spillere. Hvis du og andre greenfee-spillere skal fritt få bestille starttider FØR klubbens medlemmer uten å betale noe ekstra for det, er det kanskje ikke så heldig.

Da tror jeg en del medlemmer vil melde seg ut og dermed få tilgang på denne fortrinnsretten for bestilling av starttider.

En sak har ofte flere sider, men jeg forstår din første reaksjon og frustrasjon.

Kvalitet koster. Slik er det bare.

Når Oslo GK bruker over 20 mann i arbeidet på banen om sommeren hvor andre baner opererer med en knapp håndfull banepersonale, sier det seg selv at kvaliteten blir ulik.

Noen må betale for denne kvaliteten. Det er stort sett medlemmene.

Når etterspørselen overstiger tilbudet, vil det alltid oppstå utfordringer.

Og frustrasjon, og misunnelse og klaging.



 Trippel (21. jul 2020 13:04) *  IP
Til undrende: 1345 kroner og ikke et øre mer!

Til AR: Som jeg skrev: Jeg skjønner tilbud og etterspørsel, men som jeg også skrev: Det er risikabelt å oppføre seg arrogant kun basert på dagens situasjon! Den kan endre seg, ref. f. eks dette rare året vi er inne i!

Og AR: Å argumentere med at man trenger kraftig PC for i det hele tatt å få spille på Bogstad selv om man er medlem av Oslo GK?! Vitner om litt svake argumenter eller? Det er jo bare vås, med respekt å melde.

Jeg er også klar over at kvalitet koster, men at Bogstad var bedre enn Augusta, det var jeg ikke klar over! Har spilt Bogstad men ikke Augusta. Har dog en kamerat som var der under Masters, og kunne melde at det er enda finere enn på TV. Så Bogstad er bra i år skjønner jeg. Kjenner jeg ble misunnelig nå!

La meg si det sånn: hadde jeg måttet spille under 50 runder på hjemmebanen min hadde jeg byttet selv om jeg var medlem på Bogstad.

Til sammenligning: oss 4 fikk et tilbud på Norsjø på dagsgreenfee med golfbil alle runder. Vi hadde en hel dag på golfbanen med lunch med cesarsalat og vin nede ved vannet på hull 16 etter to runder. Pris pr runde ink. golfbil: 187,5 kroner! Er Bogstad verd 13 ganger prisen?? NEI!!

AR skriver mye om at kvalitet koster, medlemmene betaler like mye pr runde og at vi må ha det på denne måten for å verne medlemmene våre. Som jeg skrev i det første innlegget mitt: Jeg skjønner dette, men innlegget oser av denne arrogansen og selvtilfredsheten som jeg skriver om i mitt første innlegg. Samtidig sier dere jo at så lenge du betaler nok, så er jo ikke prinsippet om å verne medlemmenes fortrinn så nøye. Det finnes et navn på dette, men jeg kommer ikke på hva det er...

Ja, ja, pengene rår, men det er vel kanskje flere enn meg som er litt fornøyd i år med at ikke oljefondet er privateid eller?

Og jada jeg klager og er frustrert, men ikke mest på egne vegne. Misunnelig er jeg sikkert også, på banen deres, men ikke SÅ misunnelig.

Igjen: Vil dere ha det sånn når dere gjester våre baner i mars, april, mai, eller når dere er på sommerferie nedover vestfold, telemark og sørlandet?




 i007 (21. jul 2020 13:09) *  IP
Jeg er medlem og har ikke fått en eneste tid jeg har ønsket i år.
Medlemmene kan maks ha to bestilling inne til enhver tid.
Hadde aldri drømt om å spørre om en hel flight langt inn i fremtiden.

Du prøver å snike, du blir stoppet, du kaller stopperen drittsekk.
Frekkeste gjesten!

Tråden her er en fjert i horisonten.



 Trippel (21. jul 2020 13:21) *  IP
Må kjøpe deg kraftigere PC da vet du i007, så får du starttider.

Frekkeste gjesten? Nei, for jeg velger å ikke være gjest!



 Undrende (21. jul 2020 13:43) *  IP
Hvis man syns et sted er altfor dyrt, og konkurrenter er billigere og bedre, hvorfor skal man da på død og liv velge det første?

Alle produkter varierer i pris. Biler, restauranter etc. Bogstad er dyrt, men fair. For dyrt for meg, men jeg ser ingen grunn til å klage for det. Det er tilsvarende mange biler jeg har lyst på og en tur på Maaemo hadde vært fint, men ikke tilpasset mitt prisnivå.



 mr.fox (21. jul 2020 13:59) *  IP
Og bli kalt sniker og frekkas for å prøve noe så uskyldig som å bestille en runde i august er noe av det drøyeste jeg har lest her inne på lenge.



 Trippel (21. jul 2020 14:13) *  IP
@undrende: skal ikke på død å liv spille der jeg, for som jeg skrev: skal ikke spille der jeg, men jeg har en kamerat som fylte 50 og ønsket seg og spille der og derfor sendte jeg en vennlig forespørsel.

Grunnen til at jeg skriver her er at jeg også er undrende: ønsker vi i golfnorge at det skal være slik? Vi har jo kommet langt i å snu oppfatningen i Norge om at golf er dyrt og ekskluderende. Her synes jeg ikke Oslo gk bidrar, og selv om de har en situasjon med nok medlemmer og som jeg sier; sitter på toppen av pyramiden, så er ikke det slik for alle andre. Oslo GK nyter godt av resten av golfnorge og Norge forøvrig, og bør derfor tenke over hvordan man fremstår. Slik situasjonen er nå så er de på toppen, men ting kan endre seg.

Hva med neste gang Oslo GK stenger for å bytte greenene. Hva om alle andre golfklubber er fulle eller har fått nok av Oslo Gk arroganse da? Synes Oslo medlemmer det er ok å da betale for.eks 5000 i greenfee?

Prøv og se litt av det større bildet!

Ps.Kjører forresten den bilen jeg ønsket meg og syntes Maaemo var litt oppskrytt uten at det har noe med saken å gjøre!





 Trippel (21. jul 2020 14:29) *  IP
PS: det er pr nå følgende antall ledig starttider på Bogstad de nærmeste dagene mellom 0736 og 18: i dag: 28 ledige, i morgen 91, torsdag 100, fredag 99 pg lørdag 165. Mange av disse er hele ledige flighter på 4. Dette fant jeg ut med en Samsung s9 og ikke en kraftig PC.!


 Torgeir (21. jul 2020 14:51) *  IP
Dette var bare trist å lese. OSK gjør åpenbart sitt for å opprettholde en allmenn oppfatning om at golf er dyrt og eksluderende. Interressant var det også å se at det ikke var så nøye om tilgangen til medlemmene ble svekket ved å si ja til forespørselen, så lenge man betalte nok. Skam dere OSK.


 Torgeir (21. jul 2020 14:52) *  IP
Dette var bare trist å lese. OGK gjør åpenbart sitt for å opprettholde en allmenn oppfatning om at golf er dyrt og eksluderende. Interressant var det også å se at det ikke var så nøye om tilgangen til medlemmene ble svekket ved å si ja til forespørselen, så lenge man betalte nok. Skam dere OGK.


 Undrende (21. jul 2020 15:08) *  IP
Som medlem i en annen klubb en Oslo GK syns jeg greenfeeprisen er høy, men fair. Bogstad har den beste kvaliteten i Norge, og ligger i Norges største by. Da er det også naturlig at de har Norges høyeste priser.

Som greenfeespiller kan man booke tider tre dager før. Medlemmer kan booke fem dager før. Hvis man nå skal få utvidede rettigheter utover dette er det naturlig at man må betale en høyere pris.

Forventer man virkelig rød løper, redusert greenfee, utvidede bookingrettigheter etc. på en bane med lang venteliste? Opplever du å få dette på andre områder i livet?



 Trippel (21. jul 2020 15:32) *  IP
@undrende: les innlegget mitt fra 14:29: argumentet med at det er umulig å få spilletid er vel litt svakt når det pr nå er over 350 ledige spilletider de neste 5 dagene!!

Igjen: Det store bildet!!



 AR (21. jul 2020 16:28) *  IP
Trippel: det er stor forskjell på trafikk på golfbaner i ferien i juli sammenlignet med årets oppstart i mai og juni. Det er det vi snakker om. I august er det samme trykket tilbake.

Det du peker på som vås lenger opp på siden, er ikke vås. De med nettbrett hadde i vår store vanskeligheter med å komme inn på bookingen på grunn av den store trafikken. Mobiltelefon var visstnok også vanskelig.

Når det er kø, så er det kø. Alle kan ikke få når etterspørselen etter et gode er større enn tilbudet.



 Aften (21. jul 2020 16:30) *  IP
Kraftig pc?

Enig med Trippel her.



 Revisor'n (21. jul 2020 16:49) *  IP
Hvis det var så vanskelig å få tid som AR vil ha det til, må det være solgt alt for mange medlemskap i forhold til kapasiteten. Det er vel typisk tegn på grådighet.

Ellers er det pr. nå en bråte ledig tid i morgen og torsdag i prime time (kl. 15-16), så hva er problemet? At gamlinger som i007 får problem med bestilling fordi han plent må spille på formiddagen samtidig som alle andre pensjonistene, er det lite å synes synd på.

Å ta 1000 kr ekstra pr. spiller for å få reservert 1-en flight om tre uker er ågerpris.



 gjesp (21. jul 2020 18:24) *  IP
Dette med at kvalitet koster osv er er sidespor her. Dette handler om at noen spør om de kan få bekreftet tider tidligere, for å være sikre på at de får til opplegget sitt. Da kunne klubben enten vært smidig og tillatt tidligere booking, uten noen flere krav. Kunne bedt om forhåndsbetaling av normal greenffe. Eller de kunne sagt nei, men henstilt til å booke når det åpnes for det.

Hvor kommer ordningen med ekstra "gebyr" fra? Hvem setter den prisen? Hvor finnes den type informasjon?

Tillater man denne type avtaler og tar mer betalt, vil dette være problematisk i forhold til dette ser ut. Det man sier da er at bare du har nok penger, så kan du kjøpe deg forbi køen. Det ser ikke bra ut i det hele tatt



 i007 (21. jul 2020 18:42) *  IP
Tankeeksperiment : hvert år er 1000 norske golfere 50 år. De fleste ønsker en runde på Bogstad dette året. De vil da ha med seg 3 venner. Det blir 1000 flighter i året. Disse ønsker da en starttid slik at 4 timer senere er ca. spisetid. De krever da naturlig beste primetime. Bare 1000 flighter i året.
Disse startidene må de kunne få bestille året før.

Det store bildet!!

Ledelsen i den lokale tennisklubben er så inkluderende at klubbens egne medlemmer ikke har tilgang til noen primetimer i klubbens utesesongen. Mandag-torsdag, kl15-18, må medlemmene spille andre steder.

OGK er en golfklubb ikke en bedrift!



 FinnO (21. jul 2020 19:28) *  IP
Til Trippel: Prisen du fikk oppgitt for å være sikker på å få starttiden du ønsker, gjelder også for medlemmer av OGK. Dette erfarte jeg selv i juni 2020, hvor jeg og 2 andre medlemmer av OGK ønsket garantert starttid for 8 personer.


 Trippel (21. jul 2020 23:53) *  IP
@i007: eksempelet ditt med 1000 golfere med 3000 venner er jo bare et godt bevis på at du ikke skjønner det store bildet.

Argumentet ditt om at dette er for å verne medlemmenes tilgang faller jo i fisk så lenge det er helt ok for OSLO GK at disse 4000 starttidene blir blokkert så lenge de betaler 2500 kroner hver!!



 Thor Hellenæs (22. jul 2020 09:16) *  IP
Bro Hof i Stockholm, 2500 SEK. The Scandinavian, København, 1500DKK. Le Golf National, Paris, 240€. Valderrama, 400€. Kan selvsagt også liste opp baner i UK og USA, men det er vel unødvendig.
Priser på greenfee er satt ut fra mange kriterier, medlemspolicy/tilgjengelighet, markedsverdi, kostnadsnivå, lokasjon osv.
Man kan gjerne komme med "kommunistiske" oppfatninger om hva "vanlige" spillere har råd til og ikke, men slik fungerer ikke verden. Det er ingen selvfølge at alle skal ha tilgang til alle baner i Norge.
Jeg har full forståelse for baner som prioriterer medlemmer og bruker høy greenfee. Personlig ønsket jeg at min egen klubb i Norge skulle stenge for greenfee, og kun gi tilgang til medlemmers gjester. Greenfeeavtalen gjennom NGF sperrer egentlig denne muligheten, men da kan man altså bruke høy greenfee som et virkemiddel. Eller gjøre som Oustøen Country Club for noen år siden: Greenfee er velkommen fra 07.00 til 07.10, ferga har avgang fra kl 08.00 hver dag....



 Trippel (22. jul 2020 11:11) *  IP
@Thor: det var forsåvidt unødvendig å liste opp de banene du gjorde også, for det har ikke noe ned saken å gjøre!

"Kommunistiske oppfatninger" vær litt seriøs da?


Helt ærlig: jeg synes også f.eks Bogstad godt kan være en lukket klubb hvor ingen andre får spille, men da får de også la vær å motta støtte fra kommune og stat da!




 Thor Hellenæs (22. jul 2020 11:34) *  IP
Nå var det vel du som i ditt første innlegg som kommenterte prisen, og (feilaktig) påsto at det er dyrere enn Old Course.. Derfor nevner jeg andre baner i høyere prissjikt.
Det har vært kommunisme i golfnorge de siste 30 år. Det startet med NGF og «golf for alle». Argumentene var at golf er billig! Ja, golf kan være billig, men det kan også være dyrt. Når du har 20 banearbeidere, og totalt 30-40 ansatte, da koster det litt mer enn de som har 3-5 ansatte..



 PP (22. jul 2020 11:54) *  IP
Trippel høres som en person som krever spesialbehandling ved enhver anledning. Sikkert en som parkerer på handicapparkering, sniker i køen osv. Jeg skulle bare......


 Trippel (22. jul 2020 14:43) *  IP
Tror jeg gir meg der jeg! Nå begynner diskusjonen å bli på et litt for høyt intellektuelt nivå for meg.

Vi ses på golfbanen:-)



 Torgeir (22. jul 2020 16:15) *  IP
Er det virkelig bare @gjesp som har forstått hva dette innlegget dreide seg om? Her blir trådstarter beskyldt for å være en sniker, frekkas og forvente spesialbehandling og rød løper...og "kommunisme", hva er dette for en argumentasjon? Jeg håper majoriteten av OGK sine medlemmer får en flau smak i munnen av å lese dette.

På nettsiden til OGK står det følgende: Greenfeespillere og medlems gjest er hjertelig velkommen til å spille på Bogstad. Her kommer trådstarter med en forespørsel til klubben om å det er mulig å reservere på forhånd og får til svar at, joda,men det koster deg 4000 ekstra. Hvis man ikke ønsker Greenfeespillere for ikke å begrense medlemmers mulighet til spill, burde klubben bare sagt nei. Ikke forlange ågerpris, slik gjesp skrev.
Hvis OGK's medlemmer synes det er for mye "kommunisme" i norsk golf slik en skrev her, så synes jeg medlemmene bør gå inn for å øke medlemsavgiften på neste generalforsamling/årsmøte slik at man slipper å motta nær 20 millioner i kommunal og statlig støtte ved neste byggeprosjekt(klubbhus),



 PP (22. jul 2020 16:46) *  IP
Prisen på Bogstad er ingen ågerpris. 1000 kr for å kunne reservere utenom normal kø gjelder også for medlemmer. Den har ingenting med greenfee å gjøre.


 OGK medlem (22. jul 2020 17:04) *  IP
Torgeir: Jeg forstod jeg også og som medlem oppfordrer jeg at det lages en styresak ut av dette. Så kan man avvente et formelt svar på om det virkelig finnes en upublisert prisliste for greenfee eller ikke.


 Aften (22. jul 2020 20:41) *  IP
Ja, og er det sånn at man kan betale seg foran medlemmer blir det enda værre. Masse ledig på Haga:)


 i007 (23. jul 2020 07:14) *  IP
Skal « resten av golfnorge» få til at medlemmene på ogk blir ekskluderte fra eget anlegg må ledelsen i ogk kopiere nevnte tennisklubb.
Startidene må da fjernes fra golfbox og det innføres et ballrennesystem med baller med forskjellige farger, forskjellige farger med forskjellige regler.

Nå som systemet er godt nok belyst vil det nok ikke gå.

Trippel og Torgeir; bruk tiden dykkar på noe annet!



 Birdie (23. jul 2020 13:32) *  IP
At en medlem i Oslo GK beskylder trådstarter for å være kommunist, er i seg selv en trist bekreftelse på det jeg opplever ofte når jeg er på Oslo GK: de har for mange eldre medlemmer med en innebygd skepsis til "andre", og som gjest er det svært sjeldent man føler seg velkommen. Min spådom er at gjestelisten på Oslo GK vil være betraktelig kortere om 5 år.

Det er også klassisk at medlemmer på Oslo GK klager over tilgjengeligheten. Igjen, dere er ikke i en særposisjon. Noen drivere unna, på Haga, har vi også hatt fullstendig gale-matias på bookingfronten hele 2020. Selv ikke medlemsløyfen har vært enkel å få plass på (les; nesten umulig). Dette er selvsagt nå roet seg ned noe, da alle bæringer nå har forlatt sine hjemmekontor og/eller flyttet det til hytta. Med litt flex så er ikke Oslo GK umulig å få plass på, det er det bare å logge seg inn å bevitne. Men, at banen er fin - og nå også klubbhuset, det er ikke tvil om. Som Hagamedlem er jeg rett og slett kjempemissunelig, men sånn er livet. Oslo GK har en visjon "...om å utvikle et åpent, inkluderende og positivt klubbmiljø for spillere på alle nivåer..." Uten at jeg har mer grunnlag enn hyppige visitter til restauranten, og 2-3 runder i året (samt denne tråden!) kan det virke som de sliter med å oppfylle dette...

PS! @Trippel: Til min store irritasjon ble jeg fortalt av min egen klubb at jeg ikke fikk lov til å reservere en helgetid noen måneder frem i tid....Men det var i allefall et blank nei, ikke et "tja, hvis du betaler nok"....




 Thor Hellenæs (23. jul 2020 16:25) *  IP
Bare for å oppklare, jeg er IKKE medlem på Oslo GK. "Kommunismen" som jeg nevnte var gjeldene i NGF for 15-20 år siden.


 Øyvind Reinertsen (23. jul 2020 16:37) *  IP
@Birdie med fare for at jeg har oversett noe lengre opp i tråden så er nok ikke debattanten som brukte «komunistuttrykket» medlem i OGK.

Personlig ble jeg medlem i OGK nå i år. Banen er i super stand for tiden og forsvarer standard greenfee pris p.t. Alle medlemmer kunne før sesongen starter kjøpe gjestebilletter til halv pris. Det er et godt tilbud. Spiller du med et medlem er tariffen 1000,-.

At vi opererer med 1000 x 4 for å tillate forhåndsbestilling er litt underlig. Mer redelig er det vel å si nei det får vi dessverre ikke til. Å si nei er bedre enn å kreve et slikt gebyr.

Jeg kan skrive under på at frem til juli var det helt Texas med tanke på bestilling av starttider. Nå i juli er det selvsagt mer avslappet.

Jeg har rukket å spille 26 runder på OGK i år (ja jeg er litt over gj. snittet ivrig) og har til gode å møte noen av den kategorien medlemmer som
@Birdie refererer til. Det er selvsagt leit hvis noen oppfører seg dårlig mot gjestene.






 Gunnar Bull (23. jul 2020 20:30) *  IP
Vi golfere har jo alltid slitt med at "vanlige folk" har sett på golf som en snobbesport.

Interessant å se at de samme fordommene også eksisterer i selve golfmiljøet. Da selvfølgelig ikke mot golfere generelt, men mot medlemmene på Bogstad.






 Birdie (23. jul 2020 22:02) *  IP
@ Øyvind og Gunnar

Jeg er helt sikker på at OGK er full av hyggelige medlemmer også, dvs. som alle andre steder :)



 i007 (23. jul 2020 22:49) *  IP
Når en tennisklubbledelse har innført et særegent system med forskjellig regelsett for de forskjellige brukerne tror ledelsen der den fritt kan jage bort spillende medlemmer fra egen bane.
Hvor lenge vil dette vare?
Ikke all berømmelse er like hyggelig.

En Utenlandsk venn av OGK Har laget en sang om Bogstad.
Søk på : Oslo golfklubb kiis på YouTube
Stikkord: unik gjestfrihet.’



 i007 (24. jul 2020 23:02) *  IP
Vi kan ikke helt slippe den røde kommunismetråden vi har her i tråden.

George Orwell beskrev faren med kommunismen med bl.a. å skrive boken «Animal farm» . Dyrene skulle overta driften av farmen etter likhetsprinsippet(kommunismen).
Men Grisene i «Animal farm» hadde trikset litt og satt på toppen med all makt og styrte hele farmen. Grisene var blitt likere enn de andre.
Det oppstod kraftig misnøye blant de andre dyrene på farmen.

I denne klubben er de med tilgang til hvit ball likere enn de andre.
https://www.instagram.com/p/B_7eAJmHChP/?igshid=1itn8o9awgaob



 Observatør (24. jul 2020 23:20) *  IP
For en patetisk gjeng dere er


 Luigi (25. jul 2020 09:25) *  IP
Det undrer meg at ikke administrasjonen har besvart trippels innlegg ved å forklare klubbens policy ved forhåndsbooking. Såvidt jeg vet er de nevnte satsene det firmaer betaler når de ønsker å ha sitt arrangement der. Jeg anser det for selvfølgelig at forhåndsbooking koster ekstra når den går på bekostning av medlemmenes spilletid.


 Gundersen (25. jul 2020 17:38) *  IP
Dette er vel litt det samme som at det er mulig å "snike" i venteliste-køen ved å betale 300 000 (+50 000 i innmeldingsavgift) for et 10-års medlemskap. (Deretter vanlig årsavgift som andre medlemmer). Dette er klubbe helt åpen på. Det er bare slik OGK drives.



 Gundersen (25. jul 2020 17:48) *  IP
Altså - de driver på en annen måte enn andre klubber fordi de har anledning til det. Så lenge de er åpne på dette (og hverfall sålenge reglene også gjelder egne medlemmer, og medlemmene synes dette er greit), så er dette klubbens/medlemmenes valg. De burde dog nevne det i greende-satsene sine slik at det ikke kommer som en ubehagelig overraskelse i etterkant.


 i007 (07. aug 2020 17:49) *  IP
Gundersen: medlemmene kan ha gjort valg på grunnlag av råd fra eksperter som ikke har vært eksperter i det hele tatt.
Kan det her ligge noe ansvar?

Tenk om formannen i OGK egenhendig hadde sendt Mail til kommunen og tilbudt kommunen klubbhuset på Bogstad som kommunal barnehage.
Ville Texas andre steder ... veldig nærme da..



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72