Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Gunnar Bull - 30. jul 2020 kl. 17:31 *  IP
Skaper det nye hcp-systemet flere scratchspillere?

Ser at det skrives mye om at lavhandicapere mistenkeliggjøres for juks, fordi mange har fått betydelig lavere handicap nå, etter innføringen av det nye hcp-systemet.

Jeg forstår ikke hva som er så merkelig med det. Før kunne jo alle under 4,5 i hcp bare regulere handicap i turneringer.

Nå, derimot, kan vel alle - uansett hcp - justere handicap også i selskapsrunder, og til og med etter 9-hullsrunder.

Med forbehold om at jeg har misforstått noe (det hender jo), så vil jeg heller si at det nye systemet virker mer riktig enn det gamle. Så istedet for at mange nå beskyldes for kunstig lavt handicap, vil jeg heller tro at det var kunstig høyt før de nye reglene.

(Personlig er jeg skeptisk til regulering etter bare 9 hull, men det er en annen diskusjon). Gulltann (30. jul 2020 18:12) *  IP
Poenget er vel heller det at nå kan lavhandicappere få bedre handicap hvis de ønsker det. Enten ved å bare registrere de gode rundene eller å konstruere gode runder som blir godkjent av en venn.
Dette var umulig tidligere når bare konkurranserunder var handicaptellende. Gunnar Bull (30. jul 2020 18:47) *  IP
Gulltann: Jeg ser den, men de nye reglene vil, selv uten juks, sannsynligvis føre til lavere handicap.

Mulig jeg er naiv, men jeg har vanskelig for å tro at mange jukser ned handicapet sitt. Det finnes selvfølgelig alltid noen...
 gjesp (30. jul 2020 20:29) *  IP
Blir det ikke litt vanskelig å diskutere dette uten å ha faktiske tall på dette? Hvor mange flere er det som har lavere hcp nå? Hvordan har de fått det?

Jeg er også skeptisk til regulering av 9 hulls runder, spesielt når man nærmer seg 0 i hcp. Øyvind Reinertsen (30. jul 2020 21:49) *  IP
Jeg synes selve tanken med at de beste 8 rundene av de siste 20 legger grunnlaget for din hcp er bra. Imidlertid mener jeg bestemt at på nivået under hcp 4,5 burde det kun være turneringsrunder som skal være tellende. Så enkelt kunne dette «problemet» bli løst.

Så lenge hcp er et av uttakskriteriene til turnering må det være bedre kontroll på dette. pekka (30. jul 2020 23:28) *  IP
Tok en opptelling I NM i år var det 131 spiller med +hcp, i 2019 var det 71 i 2018 var det 31, så det er sikkert noen som er bedre, men systemet gjør vel sitt tenker jeg :)


 Golfi (31. jul 2020 12:59) *  IP
Trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at det nye systemet favoriserer gode spillere. Jo bedre du er, jo oftere spiller du runder under par og vil dermed få lavt hcp. Når det nå "bare" er 8 av 20 runder som teller vil jo endel kunne spille på seg ordentlig lave hcp.
Dette i motsetning til det gamle systemet der du over tid måtte spille gode runder kontinuerlig for å holde hcp vedlike og det attpåtil i turnering.

Når en i tillegg er blitt gitt muligheten til å regulere hcp etter bare 9-hull utenfor konkurranse så er det ikke veldig rart mange har fått pluss hcp. Bare se på Casper Ruud, det er noe helt annet å spille en runde med kompisene sine på hjemmebanen enn en turneringsrunde på Norgescup.

Personlig mener jeg det gamle systemet viste spillestyrken bedre, nå er det jo flere pluss hcpere som ikke greier å bryte 80 i turnering og da er du ikke etter mitt syn i nærheten av å være en scratchspiller, selvom golfbox påstår noe annet. erfaren golfer (31. jul 2020 13:08) *  IP
Helt enig kan virke som det er status med lavt HCP .Kutt ut hele systemet med handicap og spill brutto golf. Kanskje vi da ville bli mer akseptert som all annen idrett også. Har flere ganger spilt med unge spillere som har 2-3 i hcp og de går på langt over 80 slag. Da må det være noe feil med systemet.


 Dilter (31. jul 2020 18:55) *  IP
Spilleformen har neppe noe å si, jeg vil tro at de fleste lav-handicapere (og i hvert fall proene, som vel egentlig ikke skal ha noe handicap) stort sett spiller bruttogolf. Resultatet av runden blir deretter brukt av Golfbox til å beregne handicap.

Problemet er vel, som nevnt ovenfor, at at handicap brukes som kvalifisering til turneringer, og da kan det nok være fristende å manipulere systemet litt. pekka (01. aug 2020 00:46) *  IP
Hvis alle la inn alle runder fikk vi sikkert riktig hcp, men det er jo ikke så kult å slenge inn en 87 runde i ny og ne for det ville jo på et eller annet tidspunkt ødelegge det lave hcp`t :) Gunnar Bull (03. aug 2020 11:04) *  IP
pekka: det stemmer vel ikke? En rævarunde eller to vil trolig aldri påvirke hcp.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72