Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Monkey = Leif Osvold - 26. jan 2021 kl. 14:53 *  IP
Moral kontra penger

Første uken i februar går en stor ET-turnering i Saudi-Arabia. Hovland har latt seg friste til å stille opp. Her er hva den gode kommentatoren Kevin skriver om dette på Golfsnakk:
"Feltet er bra, mange stjerner som har meldt seg på. Det er ene og alene pga startpenger, ingen må prøve å si noe annet. Det er ikke lov med startpenger på touren, men det er ingen hemmelighet at arrangøren pøser ut millioner for å få de beste spillerne dit. Da blir det noen ekstra verdensrankingpoeng å spille om."

Hovland får da antagelig startpenger, noe som altså er ulovlig. Who cares? Turneringen går i Saudi-Arabia, et av de verste landene når det gjelder menneskerettigheter og kvinners frihet. Men igjen; who cares? Sheikene ruler.

Jeg tillater meg å si at dette burde Hovland holdt seg langt unna, av begge ovennevnte grunner. Men pengebegjæret overstyrer moralen, som hos så mange andre golfspillere.
 Henrikfan (26. jan 2021 15:18) *  IP
Stein i glasshus...Det er det ene, men det er faktisk faktafeil av den gode kommentatoren Kevin.
Apperance money er tillatt på European Tour, ikke på PGA tour. Monkey = Leif Osvold (26. jan 2021 20:44) *  IP
"Stein i glasshus"?
Spørsmålet om moral kontra penger er like relevant, selv om startpenger er lovlig på ET. Hovland velger å reise halve jorden rundt for bare én turnering, for å spille på en halvgod bane, antagelig utelukkende fordi han mottar startpenger av en leder av et råttent regime. Som soler seg i glansen av toppspillerne, blant dem DJ, deChambeau, Reed og Mickelson. De mangler vel penger.... Henrikfan (26. jan 2021 21:32) *  IP
Men å synse uten å sjekke fakta, det er fortsatt greit?
Spillerne kan ikke noe for at turneringene med mest penger gir flest rankingpoeng, og evt en plass på Ryder Cup. Det er realiteten. Slik er det i profesjonell idrett, ikk ebare golf. Rory kan sikkert ta en Ryder Cup plass uten å spille noe i Den arabiske verden, men det er det desidert enkleste ift å bli kvalifisert.
Skulle moralen vært førende burde de jo droppet Dubai Desert Classis, Abu Dabi Championship, turneringer i Kina osv.
De burde egentlig droppet å spille på PGA tour så lenge Trump var president... Det sier sitt at PGA Championship disset Trump banen etter alt som har hendt. Aften (26. jan 2021 22:49) *  IP
Ja tenk, Trump blir boikottet mens noen av de værste regimer i verden er hallal. Magisk!


 Monkey = Leif Osvold (27. jan 2021 00:02) *  IP
Prispengene er følgende på de tre turneringene som spilles i Gulfen i januar/februar:
Abu Dhabi 8 mill. USD
Dubai 3,25 mill
Saudi-Arabia 3,5 mill.

Antagelig har de fått startpenger alle tre stedene. Siden toppene fra USA/PGA bare stiller i S-A, så må vi tro at startpengene der er desidert høyest. Justin Thomas spilte Abu Dhabi, men klarte ikke cuten. Da var nok startpengene gode å ta med seg.

Til sammenligning er prispengene i WGC i Florida i februar 10,5 mill. USD!

Jeg trodde det var størrelsen på SOF-poengene som avgjorde rankingpoengene på både RC og OWGR, men jeg tar vel feil igjen. SOF fastsettes på basis av hvor sterkt feltet er; ikke hvor mange penger det er i prispotten. Tror jeg.

Ja, jeg synes mangemillionærer i golf burde droppe å spille i de råtne røverstatene i Gulfen. Jeg blir kvalm av å se dem avbildet sammen med sjeikene.
 Trippelbogey (27. jan 2021 09:26) *  IP
Penger trumfer stort sett alltid Moral, dessverre. Ære være McIlroy som har tatt et voksent standpunkt.

Et annet grelt eksempel på at Penger er viktigere enn Moral fikk vi i NRK-dokumentaren "Millioneventyret" som ble sendt mandag. For å linke dette til Golf så ble det opplyst at hovedpersonen var hyppig gjest på golfbaner i Osloområdet. Han er medlem på Haga Golfklubb såvidt jeg kan se. Monkey = Leif Osvold (27. jan 2021 14:15) *  IP
Navnet ble gjengitt en rekke ganger, men jeg tør ikke skrive det her. Programmet var godt, og det ligger tilgjengelig på NRKTV. Hans venner både på og utenfor golfbanen er nok i sjokk.


 Monkey = Leif Osvold (27. jan 2021 15:36) *  IP
Tilbake til start.
De to turneringene på PGA og ET denne uken gir flg. uttelling:
Farmers Insurance Open 444 SOF-poeng og 7,5 mill.i prispenger
Dubai 292 SOF-poeng og 3,25 mill.

Hovland og Ventura spiller i Farmers.

Neste uke er det Waste Management på PGA med 7,3 mill. i prispenger. Da spilles ET i Saudi med 3,5 mill i prispenger + startpenger av ukjent størrelse. Hovland har valgt den. gjesp (27. jan 2021 15:43) *  IP
Bare bra at Hovland tjener masse penger, han kommer sikkert til å gi masse tilbake til golfen i hjemlandet sitt.

Akkurat som Tutta og Henrik gjør... AR (27. jan 2021 23:33) *  IP
Viktor Hovland må spille en del turneringer på Europa Touren for å kunne få være med på Ryder Cup-laget. Å blande inn politikk, moral og annet inn her blir helt feil.


 Enur (28. jan 2021 12:08) *  IP
Helt feil blir det vel ikke?
Hovland har vel muligheter til å spille andre turneringer på Europatouren enn akkurat denne?

Synes faktisk Monkey har mange gode poenger i denne saken.

Forøvrig har "den gode kommentatoren Kevin" på en annen side i dag også henvist til en annen artikkel
https://golfweek.usatoday.com/2020/01/1 ... und-world/ som kan leses med interesse. Enur (28. jan 2021 12:26) *  IP
https://golfweek.usatoday.com/2020/01/11/tiger-woods-changed-landscape-promotional-fees-around-world/

skulle det være. Henrikfan (28. jan 2021 12:39) *  IP
Drep ikke de som kommer, ei heller de som lar vær.
Kanskje Rory får betalt for å ikke komme?

Turneringene er rankingtunge uavhengig av startpenger.
For de som er på grensen til å komme inn på Ryder Cup, så er det rankingmessig gunstig å spille disse.

Hvem vet. Det kan jo definere en hel karriere å få plass på RyderCup tidlig i karrieren. Monkey = L.O. (28. jan 2021 14:28) *  IP
Mener du fortsatt at rankingpoengene er proporsjonale med størrelsen på prispengene eller med SOF-tallet?
SOF = Strenght Of Field.

Det finnes flere rankingsystemer: RC, Fedex og OWGR. Monkey = Leif Osvold (28. jan 2021 14:38) *  IP
Kevin på Golfsnakk tilbakeviser det som Henrikfan påsto; at startpenger er tillatt på ET. Her er det som sto i Golfweek for et år siden, og som kan kopieres i år:

"Tiger Woods arguably made appearance money in European Tour events acceptable after years of bickering over the issue. He also drove up the asking price for those lucky enough to demand cash incentives.

Brooks Koepka and Dustin Johnson likely will receive a minimum of $1.5 million to play in Saudi Arabia at the end of January. There was a time when that statement would have caused many an arched eyebrow. Now the only part of that statement that merits criticism is that they are playing in a country with scant regard for human rights.

Koepka and Johnson each were paid a reported $1.5 million to appear in the previous Saudi International. That was on top of $1 million per man to play in the Abu Dhabi HSBC Championship two weeks prior.

It’s “reported” and “reportedly” because this sort of information isn’t shared – it comes from reliable sources close to the European Tour. Getting players, managers, sponsors or tour officials to talk on the record about appearance money is as easy as scratching your bottom with your big toe. (If anyone at Hambric Sports, which manages both players, wants to tell me different figures, then go for it.)

They weren’t the only players receiving financial incentives in Saudi Arabia last year. Justin Rose, Sergio Garcia, Ian Poulter and Bryson DeChambeau got paid, too."

Dette er ærlig og forfriskende lesning. AR mener vel fortsatt at Hovlands argument for å velge Saudi fremfor PGA (sistnevnte med mer enn dobbelt så høye prispenger) er at han trenger rankingpoeng til RC. Ham om det. I USA kritiserer mediene gjerne sine egne topputøvere; i Norge velger vi å holde kjeft. Henrikfan (28. jan 2021 15:54) *  IP
Kevin: "Det er ene og alene på grunn av startpenger, ingen må prøve å si noe annet".
Han skriver selvmotsigende:
"Da blir det noen ekstra verdensrankingpoeng å spille om."

Det er mer enn penger, og alle som kjenner Viktor vet det.
Ryder Cup er gulroten, uten pengepremier. Henrikfan (28. jan 2021 16:02) *  IP
Kevin diskuterer med seg selv og skriver også at "en tidligere deltaker på forumet her inne har skrevet om det med startpenger på Golfsiden"...

Det er også feil, jeg har ikke skrevet et eneste innlegg der. Er det Osvold som er Kevin også? (",) gjesp (28. jan 2021 18:54) *  IP
Ikke selvmotsigende i det hele tatt, men en strålende forklaring. Viktor hadde fint klart seg uten denne turneringen, men står fritt til å spille det han vil. Men det virker ikke helt smart å reise så langt for noen dagers spill der nede i denne perioden. Det gjelder de andre fra PGA touren også, ikke bare Viktor


 Monkey = L.O. (28. jan 2021 20:11) *  IP
Kevin refererer vel til meg, fordi jeg tidligere har skrevet på Golfsnakk.
Ellers er det trist å registrere at det er bortimot null interesse for et så viktig tema på Golfsiden. Men det illustrerer samtidig hvordan dette forumet har sunket i betydning.

La oss håpe vi slipper å se Hovland avbildet sammen med pengesjeiken. Aften (28. jan 2021 20:41) *  IP
Forum i det hele, har visnet bort etter FB kom. At det er såpass med skriverier her forteller vel at de fleste av oss har hatt mulighet for spill på Seniornivå i mange år:)

Men takk for engasjerende tråd(er). Henrikfan (28. jan 2021 20:45) *  IP
Er ikke senior på noen år enda, kanskje jeg burde hoppe over på Fanklubben til Viktor på FB i stedet (",) .. Smiley fra Nokia's glansdager.


 AR (28. jan 2021 21:18) *  IP
Leif Osvold, du tar feil. Viktor trenger ikke rankingpoeng på ET. Han trenger et antall turneringer! Det er noe annet, Leif!


 gjesp (01. feb 2021 10:58) *  IP
Poeng er det man kvalifiserer seg gjennom,evt wild card. Ikke antall turneringer. Det er en forpliktelse med tanke på medlemskapet på touren, som igjen gjør at man er aktuell for Ryder cup. Trenger bare å spille 4 turneringer
 AR (03. feb 2021 10:48) *  IP
Paul Casey endret meningen sin og spiller nå i Saudi Arabia.

Les mer om det her:

https://www.golfdigest.ie/news/paul-casey-explains-what-changed-his-mind-about-playing-in-the-saudi-international Henrikfan (03. feb 2021 11:03) *  IP
Det er bra.
Erkjenner at sport har politisk innflytelse og kan påvirke i riktig retning.
LET hadde vel ikke noe valg økonomisk, og det var ikke noe issue å droppe denne turneringen.
Herrene( i hvert fall de innviterte) hadde kunnet droppe det alle som en, fra et økonomisk ståsted.

Det jeg liker minst i denne artikkelen, er at Hovland ikke er nevnt i omtalen av feltet:

"stacked field containing the likes of"...... mange nevnt, Viktor glemt.
Det kan jo hevnes med et godt resultat! gjesp (03. feb 2021 11:29) *  IP
Cash is king!


 Monkey = Leif Osvold (03. feb 2021 14:34) *  IP
Premiepenger skal skattlegges. Hva med "startpenger"? Oppgir utøverne det på selvangivelsen? Det er jo egentlig bestikkelser.
Er det en egen rubrikk på skjemaet som heter "gave fra en sjeik i Saudi-Arabia"? Gulltann (03. feb 2021 14:45) *  IP
Monkey, selvfølgelig betales det skatt av startpenger, for det er jo lønnsinntekt i fordindelse med jobben.
Det vanlige er vel at startpenger gjøres akseptabelt ved at de kalles honorar for f eks et lite kort foredrag og/eller en slags golfklinikk for sponsorene eller noe lignende. Monkey = Leif Osvold (03. feb 2021 21:30) *  IP
Ja, jeg vet at det skal skattlegges. Mitt spørsmål var noe annet; en slags mistenkeliggjøring: oppgir utøverne dette beløpet? Ingen vet
12 mill. NOK for et lite foredrag er jo ganske mye. Dette er bestikkelser, ikke noe annet. Trippelbogey (04. feb 2021 01:00) *  IP

Finnes det noen som faktisk tror på at det er mulig å endre disse landenes politikk, holdninger til menneskerettigheter, ytringsfrihet etc. ved å delta i sportsarrangementer?

Gratulerer, da har du vunnet den store naivitetsprisen!

Dette er kun laget for at disse ufyselige regimene kan sole seg i glansen av flinke sportsutøvere, og vise en positiv side av seg selv til (hovedsaklig) vestlig media. "Høydepunktet" i så måte blir neste sommer da FIFA har funnet det økonomisk riktig at et miniland uten fnugg av tradisjoner for fotball likevel skal få lov til å arrangere VM. At det går med noen titalls slavearbeidere fra andre asiatiske land må man nesten regne med...

Og Paul Casey sine uttalelser var visst ikke like gjennomtenkte likevel:
https://twitter.com/Ace_Craven/status/1356663891976142848 Gulltann (04. feb 2021 10:45) *  IP
Monkey, da visste du altså at "startpenger" er skattbar inntekt. Det du altså egentlig lurte på var om golfspillere snyter på skatten ved å ikke oppgi alle inntektene sine. Det vet hverken du eller jeg, men vi får da håpe og tro at skattemyndighetene i de respektive land har oversikt og at golfproffene oppgir det de skal. Jeg føler meg rimelig sikker på at de som er så store stjerner at de innimellom får startpenger, ikke tør annet enn å oppgi alt, for det ville blitt en rimelig stor skandale hvis f eks Tiger, Rory eller Mickelson ble tatt for skattesnyteri. Det kunne faktisk i ytterste konsekvens ha medført utestengelse fra PGA, med begrunnelse i å ha brakt sporten i vanry.
Men er det noen grunn til å mistenkeliggjøre golfproffer for dette? Det kryr vel av andre yrkesgrupper som også tjener penger på eksteaoppdrag.
Så hvorfor mistenkeliggjøre golfstjernene for dette når du har null bevis og ingen indikasjoner på at dette foregår? Henrikfan (04. feb 2021 13:39) *  IP
Da er det mange naive der ute. Det er litt revolverjournalistikk det Paul får her.
En annen twitrer:
Paul’s answer seemed fair and clear to me. I could make a moral case against playing in every country they play in.

Da er det mange naive der ute som har gitt opp menneskeheten.
De burde i så fall gått etter alle turneringer i land der Amnesty stiller spørsmålstegn ved regimene. Inklusive land med dødsstraff.. Da må man ta med USA, Japan etc også.
Min mening er fortsatt at yes, sett turneringene under loopen, men gå på politikerne, ikke sporstutøverne. De er ikke drillet i å svare på "satt på spissen" politiske spørsmål. Gunnar Bull (04. feb 2021 15:00) *  IP
Når man snakker om land med hva vi kan kalle "uønsket politikk", så finnes det ingen fasit på hva som fungerer best.

Jeg leste en gang en forskningsrapport som konkluderte med at både boikott og "å spille med" kan ha positiv innvirkning, men et eventuelt resultat påvirkes av mange faktorer.

Å kategorisk avskrive en eventuell påvirkning via deltakelse i sportsarrangementer som naivt, kan derfor fort virke litt... naivt. Monkey = Leif Osvold (04. feb 2021 15:45) *  IP
Mitt poeng er det samme som Trippelbogey anfører.
Saudi-Arabia kjøper seg stjernenes gunst ved å gi dem startpenger i tillegg til premiepenger. Det blir masse på TV og det blir tatt mange fotografier av sjeikene sammen med stjernene. Alt dette fører til at regimet på en måte blir legitimert i andres og ikke minst innbyggernes øyne. "Se, toppgolferne stiller opp i Saudi-Arabia og har vel dermed vist at landet er helt OK. Ellers ville de vel ikke ha vært her?"
Nei, mange av dem ville ikke ha vært der, dersom de ikke hadde fått startpenger. Derfor er dette bestikkelser, der en part betaler en annen for å oppnå deres gunst og legitimere eget styre. Jeg vemmes ved slikt.

Man oppnår ingen endring i regimet med å "protestere" ved holde seg borte. Men regimet oppnår legitimitet når stjernene kommer. Det er ille, og det er unødvendig. Særlig fordi stjernene er mangemillionærer fra før. Gunnar Bull (04. feb 2021 16:13) *  IP
Jeg er enig i at Saudi-Arabia ønsker å bli legitimert, både i andres og egnes innbyggernes øyne. Det er det liten tvil om.

Men nettopp dette ønsket landet har om å bli godtatt av verdenssamfunnet, kan også legitimere at stjernene stiller opp i internasjonale sportsarrangementer.

Sier ikke at det nødvendigvis hjelper, men å kategorisk avvise at det hjelper, mener jeg blir for enkelt.

Et kjapt googlesøk viser ihvertfall mange positive endringer når det kommer til kvinners rettigheter, så landet er helt klart på glid.
 Gulltann (04. feb 2021 20:30) *  IP
G B, ja nå har vel kvinnene i Saudi Arabia fått lov til å både sykle og kjøre bil, så hva mer kan de ønske ?
Kanskje retten til å reise ut av landet uten at det må godkjennes av ektemannen eller en offentlig oppnevnt mannlig verge hvis de ikke er gift ?
Eller å slippe å risikere fengselsstraff for sex utenfor ekteskapet hvis de har blitt voldtatt og er dumme nok til å anmelde det ? Gunnar Bull (04. feb 2021 20:44) *  IP
Gulltann: Skjønner ikke helt hva du mener, det virker som at du mener det er min skyld. I så fall kan jeg bare beklage, jeg gjør så godt jeg kan.


 Gulltann (05. feb 2021 10:28) *  IP
Hvorfor skulle det jeg skrev antyde at du skulle ha noe skyld i det ?
Jeg prøvde bare å påpeke at det du skrev om at kvinners rettigheter der er på rett vei, egentlig bare er "kosmetisk".
Som sagt så er de forandringene jeg har fått med meg de siste årene at de nå har lov til å sykle og kjøre bil. Greit nok at det er positive forandringer, men fortsatt behandles de som undermennesker, som jeg prøvde å understreke med de to siste setningene i mitt forrige innlegg. gjesp (05. feb 2021 13:08) *  IP
Mye snakk om framskritt for kvinner og bilkjøring nevnes ofte som prakteksempelet. Kanskje verdt å nevne at de kvinnene som jobbet for å få til dette, sitter fortsatt i fengsel.

https://www.amnesty.org/en/latest/campaigns/2018/06/saudi-arabia-release-women-human-rights-defenders/

Men jøss, regimet arrangerer turneringer og bygger opp en stor golfturisme. Tilfeldig at de annonserte byggingen av flere nye baner denne uka? Monkey = Leif Osvold (05. feb 2021 17:26) *  IP
Dette er det regimet som Norge har et godt forhold til, og som kronprins Haakon besøkte for noen år siden.
Her er litt av det som Wikipedia skriver om landet:

"Kongefamilien utøver effektiv kontroll over all politikk, og har omfattende kontroll over samfunnsliv og media. Fengsling, tortur og henrettelser av kritiske journalister, menneskerettsaktivister og opposisjonelle forekommer stadig. Sensur er omfattende. Landet praktiserer også Sharia-lov, og beskrives ofte som ultrakonservativt. Kvinner anses for å ha svært mangelfulle rettigheter, og kjønnssegregering er meget utbredt."

S-A har henrettet over 300 personer for "narkotikaforbrytelser" de siste årene. Henrettelsene foregår ved halshugging på torg rundt omkring i landet.

Dette er det landet som våre golfstjerner nå kaster glans over ved sitt nærvær. Gunnar Bull (05. feb 2021 19:04) *  IP
Det er vel ingen tvil om at regimet er særdeles kritikkverdig.

Det eneste poenget jeg prøver å få frem, er at det finnes argumenter både for og mot å spille denne turneringen. Og alt dreier seg selvfølgelig ikke om penger, selv om mange ser ut til å tro det.

Her er uansett et intervju med Paul Casey, som boikottet for et par år siden, men som har ombestemt seg denne gangen:

https://www.golfdigest.com/story/paul-casey-explains-what-changed-his-mind-about-playing-in-the-saudi-arabia-international gjesp (05. feb 2021 20:55) *  IP
Casey...lol

Q. You said in your October statement, "I hope my participation will make a difference." Amnesty International called golfers this week to speak up about human rights issues in Saudi Arabia, and since that statement, Loujain al-Hathloul has been jailed for five years for her activism. So would you like -- is part of that process to make a difference, would you like to condemn that?

PAUL CASEY: Run me through that again.

Q. Right. You said in October, you said in the statement, you said, "I hope my participation" -- "my participation will make a difference."

PAUL CASEY: Yes.

Q. In Saudi, okay. Amnesty International called the golfers in Saudi Arabia to speak up about human rights issues in Saudi Arabia. And since that statement in October, Loujain al-Hathloul a very well known human feminist activist in Saudi has been jailed for five years. That happened in December. So would you like to take this opportunity as part of that process to condemn that action by the Saudi government?

PAUL CASEY: And that's who is jailed her?

Q. Saudi Arabia have.

PAUL CASEY: Okay. Neil, this is the first I've read of that. Clearly I'm not well enough read on that particular topic. Clearly with what I just said to you in our previous question, yeah, there's no question that that is not aligned with my beliefs, does it.

Look, I didn't want to go -- I don't want this week to be about this situation. You know, what I've just said in my statements to you to answer your previous question, I think it's very clear you know my views. Henrikfan (05. feb 2021 22:16) *  IP
Gjesp... leser du ikke hele diskusjonen? T-bogey har allerede lagt en link til det lenger opp. Aften (06. feb 2021 09:40) *  IP
Fra Norsk Golf 040221

Den saudiske befolkningen er nektet ytringsfrihet, kvinner er fortsatt underlagt mannlig verge og har ikke kontroll over egne liv, kvinner som har forsøkt å kreve rettigheter, har blitt fengslet, torturert og seksuelt mishandlet, og demonstranter risikerer å bli offentlig halshugget.


https://www.norskgolf.no/artikler/nyheter/saudi-arabia-ekspert-spillerne-nyttige-idioter-regimet gjesp (06. feb 2021 09:49) *  IP
Jo, men det var visst andre som ikke hadde lest den

NG sine artikler om temaet er bra. Bra å få med vurderingene til folk som har dette som fagfelt. Henrikfan (06. feb 2021 09:55) *  IP
Det er et drittregime, det er ikke poenget. Jeg kan ikke se at noen som synes det er greit at Viktor & co spiller turneringen synes noe annet...

Poenget var i grunn hva vi synes om at Viktor og andre spiller der, om vi i noen grad kan klandre de for å gjøre det.
Jeg tviler sterkt på at penger er den viktigste årsaken.
Alle de inviterte, innkludert Viktor, har penger nok, og ingen spiller der for å støtte regimet. Det er jeg 100% sikker på. Selv ikke Patrick Reed gjør det.

De som spiller derimot, har bestemt seg for å la politikk være politikk, og være der som golfspillere.
 Monkey = Leif Osvold (06. feb 2021 14:49) *  IP
De som spiller der har foretatt et valg, siden det samtidig går en stor PGA-turnering i USA. Hvorfor har de valgt å reise halve jorden rundt i stedet? Er det fordi banen i S-A er så fremragende, eller at alle kameratene spiller der, eller at de liker arrangørene så godt, eller at de får utviklet spillet sitt der, eller at de tror at de har godt av et klimaskifte? Eller er det fordi de får mange millioner "straight from the sheiks hand"?

Caseys uttalelse er latterlig. Han håper at hans deltagelse vil gjøre en forskjell! Altså det at denne lille fjotten spiller golf i verdens verste regime, skal føre til at det blir bedre forhold for innbyggerne der!

Dette er et spørsmål om personlig moral kontra pengebegjær. Mye vil alltid ha mer. At Hovland spiller der for å sikre seg RC-poeng vet jeg ikke, men det er underordnet det store bildet og de moralske aspektene her. I fjor fikk toppene 12 mill. NOK hver i startpenger. Det blir komisk å tro at ikke DJ og de andre drar til Saudi utelukkende p.g.a. dette lokkemiddelet. Sportslig betyr det ingen ting. Gunnar Bull (06. feb 2021 14:51) *  IP
Takk, Henrikfan, for god forklaring.

For min del kan jeg ikke påstå at penger ikke er en viktig faktor for noen av spillerne, mitt poeng er bare at valg vanligvis tas på bakgrunn av mange hensyn, og at ingen av oss egentlig vet noe som helst om hva hver enkelt av de 140 spillerne tenker og prioriterer.
 gjesp (06. feb 2021 17:19) *  IP
Kanskje de er veldig glad i å fly privat-jet?


 Gulltann (06. feb 2021 17:46) *  IP
Monkey, det kan være mange andre grunner enn startpenger for at stjernene velger å stille her.
Hovland, Reed, Garcia og sikkert noen andre trenger en del turneringer på Europatouren for å opprettholde medlemsskapet på Europatouren og/eller Ryder Cup.
En annen viktig faktor er hva deres personlige sponsorer ønsker. Jeg ser at Adidas er delsponsor i turneringen, så det er sannsynligvis slik da at Adidas forlanger eller ihvertfall forventer at de spillerne de sponser stiller i denne turneringen. Adidas er og har vel i alle år vært en trofast sponsor for Dustin Johnson og Sergio Garcia, så sannsynligvis er nok DJ her mest pga dette. Garcia også, men han trenger jo også en del turneringer på Europatouren.
Det trenger heller ikke være slik at en spillers sponsor må sponse en turnering for at spilleren bør stille i den turneringen. Det kan være nok at en spillers sponsor f eks satser i det området turneringen spilles eller i de områdene av verden hvor denne turneringen vises på tv.
Jeg har ingen oversikt over Hovland eller de andre stjernenes sponsorer og hva de krever tilbake fra spillerne, men jeg er rimelig sikker på at DJ og Garcias deltakelse har noe med at deres sponsor Adidas også sponser turneringen. Wilson (07. feb 2021 11:05) *  IP
Blir feil å kritisere enkeltspillere. Europatouren burde imidlertid tenke litt på hvilke krav de har til menneskerettigheter i de land de legger turneringer til.


 hypotetisk (07. feb 2021 14:22) *  IP
Sett at nr 1 i verden var fra Israel, hvilke implikasjoner ville det ha fått? hadde han fått innreisenekt? hadde touren støttet opp om spilleren? nai etikk og moral er noe dritt :)


 Dilter (07. feb 2021 19:13) *  IP
@Wilson: enig, men gulfstatene finansierer jo nesten hele Europa-touren, med Road to Dubai osv.

Det er vel ingen sponsorer av samme format ellers, så penga rår. Gunnar Bull (07. feb 2021 23:21) *  IP
Penga rår, og det er vel forsåvidt hele vitsen med penger.


 Gulltann (08. feb 2021 10:28) *  IP
hypotetisk, det var jo ihvertfall tidligere slik at personer fra Israel ikke fikk innreisetillatelse til Gulf-statene, men dette er kanskje ikke noe problem lenger etter at Trump fikk til en slags fredsavtale mellom Israel og Gulf-statene ?

Ellers tror jeg Europatouren og/eller de andre spillerne hadde stått opp og forlangt at også spillere fra Israel kunne deltatt i turneringer i disse landene.
Det var jo akkurat det som skjedde under VM i lyn og hurtigsjakk i Qatar 2016. Spillerne fra Israel ble nektet å delta av Qatar, men da gikk Magnus Carlsen og mange av de andre stjernene ut og sa at de ikke ville stille hvis Israelerne ikke fikk delta. Da snudde selvfølgelig Qatar og Israelerne fikk være med.Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser
ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72