Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Homer - 26. feb 2021 kl. 12:11 *  IP
Handicap

Hvis man har et handicap som er bedre enn scratch har man da et positivt eller negativt handicap? Jeg har søkt litt rundt på diverse nettsider og informasjonen spriker. Jeg trodde man da hadde et positivt handicap, altså for eksempel +2, men kanskje man har -2.

Kan noen oppklare.
 AR (26. feb 2021 12:18) *  IP
De aller fleste har handicap fra 0 til 54. Dette er minushandicap. Du trekker det du har i handicap fra scoren din og får netto score.

De gode spillerne som "er bedre enn par" har plusshandicap. De må legge til slag til sin score for å få fram netto score.

Hvis du har 15 i handicap er det 15 slag du kan treeke fra, altså minushandicap. Homer (26. feb 2021 16:23) *  IP
Takk AR Grunnen til at jeg begynte å "forske" i dette var at jeg leste at caddien til Rory har + 2,5 i handicap og at dette ble betegnet som "respektabelt". Må vel helle si at Harry Diamond er en meget god golfspiller og sikkert bedre enn de fleste caddier. Om han er en god caddie er jo en annen sak. AR (26. feb 2021 17:17) *  IP
Han kan i hvert fall faget! :-)


 Hcp (26. feb 2021 17:58) *  IP
Handicap bedre enn scratch kalles plusshandicap. Handicap er noe man trekker fra bruttoscoren. Spiller man 100 slag, og har 30 i handicap får man netto 70 slag.

Rent matematisk har de aller fleste et handicap som matematisk er positivt. De som har har et handicap bedre enn scratch har et handicap som matematisk er negativt. Når man skal trekke et negativt tall fra fra et annet tall blir minus og minus til pluss. Antagelig derfor det heter «plusshandicap», selv om begrepet matematisk er tvilsomt. Spiller man 65 slag og har et plusshandicap på 3 (matematisk -3) så blir regnestykket slik: 65 - (-3) = 65 +3 = 68.

De som registrerer rundene sine i Golfbox vet at for hver runde blir det regnet ut hvilket handicap man har spilt til. Har man spilt til et handicap høyere enn scratch (noe nesten alle gjør) blir dette et positivt tall. Dette betyr at vanlige handicap matematisk er positive handicap.

Omvendt blir det for de få, veldig gode, som spiller bedre enn scratch. De kommer ut med et matematisk negativt tall for runden. Dette kan man lese mer om her i regel 5 i handicapreglene.

https://www.golfforbundet.no/assets/ngf/files/spiller/Golfregler%20og%20handicap/Handicap/handicapreglene-whs-2020.pdf


Konklusjon: handicap bedre enn scratch kalles plusshandicap selv om de matematisk er minushandicap ( minus og minus gir pluss)


 digger (26. feb 2021 22:20) *  IP
Hcp blir lagt til, ikke trukket fra.
Å ha et handicap betyr å ha en ulempe, dvs. ditt hcp blir lagt til din score.
Er du veldig god og har hcp +2 og bruker 71 slag, spiller du 71+2=73 netto.
Er du middels og har hcp -18 og bruker 90 slag, spiller du 90 + (-18) = 72 netto. Ikke noe matematisk rart i det hele tatt. Hhmm (27. feb 2021 23:57) *  IP
Har. ikke slope noe å si da?


 digger (28. feb 2021 09:14) *  IP
Slope og baneverdi er et forsøk på å utjevne forskjellen på banenes vanskelighetsgrad. Ditt hcp blir gjort om til «antall slag», såkalt spillehandicap. Dette kan du lese av på en tabell på klubbens hjemmeside, proshop, første tee e.l.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72