Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Spiller - 23. jun 2021 kl. 08:38 *  IP
Forhåndsbetaling av greenfee

Ser at en del klubber nå krever betaling i Golfbox når man booker starttid. Hva syns dere om den praksisen?

Jeg kan forstå at det er fint for klubbene å få inn pengene med en gang. På en annen side tror jeg færre spillere vil booke på baner som krever forhåndsbetaling.

Når jeg booker på klubben min og skal ha med gjester, må jeg forhåndsbetale for disse. En uting syns jeg. Jeg ser at det er upraktisk for klubben om greenfeespillere booker av i siste liten, men den samme problemstillingen gjelder egne medlemmer også.


 golfdude (23. jun 2021 09:44) *  IP
En uting tenker jeg. Samtidig så er det gjerne sånn i alpinbakken. Så kanskje vi må omstille oss?


 Trippelbogey (23. jun 2021 10:32) *  IP

Helt på sin plass. Der hvor det er slik at det er kamp om å få starttider i den beste spilletiden er det en helt naturlig ting. Avbestiller man innen rimelig tid (dagen før) må det selvsagt være et system for tilbakebetaling.

Må også bli hardere i klypa overfor egne medlemmer som ikke møter opp til sin bestilte starttid uten å avbestille i rimerlig tid (slik at andre får sjansen til å benytte tiden). Det skjer altfor ofte at det er helt smekkfullt i Golfbox, mens ute på banen er det flust av 2- og 3-baller som spiller. KNN (23. jun 2021 15:14) *  IP
@trippelbogey

Problemet er at flere av klubbene som praktiserer forhåndsbetaling ikke har et system for tilbakebetaling ved kansellering i "rimelig tid". En viss bane av R.Trent Jr. i Sylling og en viss bane på en øy i Tyrifjorden har i alle fall tidligere i år praktisert en knallhard linje, uten noen som helst mulighet for refusjon. Det blir i overkant, og et eksempel på å utnytte godviljen som ble vist av spillerne under pandemien... gjesp (23. jun 2021 15:53) *  IP
Reglene i Sylling:
"I henhold til angrerettloven § 22 bokstav m gjelder ikke angreretten ved «(…)tjenester knyttet til fritidsaktiviteter når det i avtalen er fastsatt en bestemt dato eller et bestemt tidsrom for utførelsen av slike tjenester,».

Greenfeespillere kan endre bestilt starttid inntil 48 timer før oppsatt starttid. Retten til å endre starttiden forutsetter melding til klubben senest 48 timer før oppsatt starttid. Starttiden kan enten bookes til en ny ledig starttid eller omgjøres til en personlig greenfeebillett. Opprinnelig starttid kan ikke endres mer enn to ganger. Endringer kan ikke skje senere enn 48 timer før oppsatt spilletid."

Det med forhåndsbetaling er upløyd mark for norske klubber og dette vil neppe være veien å gå. Legg til at de aller fleste har økt prisene enormt mye i 2020/2021. Noe som kan bli oppfattet som at man forsøker å melke interessen så mye man kan.

Det finnes andre utfordringer med forhåndsbetaling også, f.eks når man har en eller annen form for rabatt. Da må man ringe for å få booket rett pris. Eksemplet over her hvor man booker til noen andre og må betale for de, snakk om selvskudd fra klubbene om de innfører dette.

Det har kanskje vært for lett fram til nå, med å avbooke kort tid i forveien osv., men da er det de reglene man får endre. I disse usikre tider tilbyr mange andre næringer lettelser på avbookinger, mens noen golfklubber tydeligvis gjør det stikk motsatte. Er bare å boikotte de som tar forhåndsbetalt og som ikke tillater endringer. Enur (23. jun 2021 21:50) *  IP
Ja, dette er en forferdelig uting, og noe jeg er helt i mot!
Hva med akutt sykdom eller ulykke, eller en værmelding som endrer seg sterkt de siste dagene, noe som ville ha ført til at man ikke kunne eller ville spille golf den dagen? Da ville man selvsagt ha avbooket seg, og frigjort plassen for andre, men å da ha betalt kanskje 400 - 700 kr på forhånd uten å få igjen disse, det er helt uakseptabelt!

Jeg holdt senest i går på å planlegge en liten sommertur til Trøndelag, men skrinla hele turen da jeg så at både Trondheim GK og Byneset GK også holdt på med denne dritten der.

Jeg kommer til å boikotte alle klubber som krever dette, og håper at alle andre gjør det samme! Gulltann (23. jun 2021 22:12) *  IP
Jeg er enig i at dette er helt håpløst og fører sannsynligvis til færre greenfee-runder. Man kan bli tvunget til å forhåndsbetale greenfee for en venn av en venn som skal være med, men dagen før kommer det noe i veien for denne spilleren slik at han ikke kommer. Da skal en plutselig kreve 500-700 kroner fra en person man nesten ikke kjenner fordi han ikke kom til runden.
Jeg er helt enig med de fleste andre her, det beste er å holde seg unna banene som krever forhåndsbetaling.
Det er vel dog mulig å komme utenom denne ordningen ved å ringe til banen og booke over telefonen. Men er egentlig de i pro-shoppen rustet til å betjene denne potensielt store økningen i booking over telefonen ? golfdude (28. jun 2021 11:56) *  IP
Hva når prisen som ligger i golfbox ikke er den rette. Altså ikke inneholder rabatten man skal ha og man for eksempel ønsker å gå ut etter kontortid, men før ballrenne.


 Gulltann (28. jun 2021 16:50) *  IP
golfdude, hvis du tenker på at man får lavere greenfee når man spiller med medlemmer, så får man ihvertfall denne rabatten hvis det er et medlem som gjør bookingen for greenfee-spilleren, men da må jo medlemmet betale der og da for greenfee-spilleren.
Er det andre rabatter du tenker på, så er nok det greiest å ringe for å booke. For da betaler man ikke før man er på banen for å spille, slik det har vært for alle tidligere år.Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72