Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 TV fan - 23. aug 2021 kl. 16:55 *  IP
Solheim Cup laget klart

Det var vel for mye å håpe på at Skarpnord ville bli plukket blant de 6 captain´s picks ….? De ukjente 3 er innenfor topp 50 på rankingen og vår ´mann´ er vel rundt 150+..

Noen som vet om Tutta er involvert på noe hvis f.eks vise kaptein eller noe?
 TV fan (05. sep 2021 10:23) *  IP
Det var riktig regel avgjørelse på hull 13 i matchen med Korda/Ewing vs. Sagstrøm/Madsen. Ballen til Korda var overhengende (så ut som mer enn 25 dimpler) og ingen kunne vite om f.eks et vindkast kunne bevege ballen mot koppen i venteperioden. Lite sannsynlig sikkert, men reglen er klar og dermed riktig avgjørelse..

Hadde Tutta vært tilstede hadde det blitt show tenker jeg!



 gjesp (05. sep 2021 13:28) *  IP
Fint om du kan linke til den regelen som sier at hun må vente med å gi putten når ballen ligger i ro.

Nei, den var overhodet ikke overhengende på hullkant



 Revisor'n (05. sep 2021 15:15) *  IP
Dette var ikke i nærheten av riktig avgjørelse, siden ballen ikke var overhengende. Når en er avhengig av jordskjelv for at ballen skal gå i, har det ingen betydning at ballen ble plukket opp to-tre sekunder for tidlig. Typisk hjemmedømming.


 AR (05. sep 2021 17:24) *  IP
Ingen tvil om at dette var riktig avgjørelse.

https://www.golfdigest.com/story/nelly-korda-rules-solheim-cup

Det er ikke Sagström skal skal avgjøre om putten går i eller ikke når den ligger på hullkanten. Hun må vente med å plukke opp ballen til det har gått 10 sekunder. Selvsagt.



 Jens (05. sep 2021 20:19) *  IP
Skjønner ikke hva det er med disse fintfølende damene i Solheim Cup. De blir helt fra seg å begynner å grine når noen påpeker at de må spille etter reglene.

Husker for mange år siden da Sörenstam spilte utenfor tur og chippet i hullet. Da amerikanerne annulerte slaget og ba henne spille på nytt ble det en grineballett uten like.

Likeledes da Suzann Pettersen gjennom flere hull påpekte at amerikanerne ikke kunne gi seg selv putter ble det bråk. Suzann ville ikke gi en halvmetersputt, men amerikanerne plukket opp likevel. Da ble det ramaskrik når Suzann påpekte regelbruddet og krevde hullet.



 BlackMax (06. sep 2021 14:30) *  IP
Vises Solheim Cup på TV?



 gjesp (06. sep 2021 15:51) *  IP
Intensjonen med regelen er at den som har slått putten, ikke skal kunne stå og vente lenge for å se om ballen tilfeldigvis faller i hullet. Derav grensa på 10 sekunder. Dette gjelder bare når ballen henger over hullkanten.

Den gjorde ikke det og hadde aldri droppa i. Den hadde ligget der forsatt til dagen etter om så

Dessuten sa dommeren, som beviselig var mye lengre unna enn Sagström, at det spilte ingen rolle om ballen aldri ville falt i hullet. Hun måtte uansett vente 10 sekunder. Det er feil! Det vil isåfall si at man ALDRI kan plukke opp ballen/gi putten før det har gått 10 sekunder. Isåfall har den feilen blitt begått millioner av ganger opp gjennom årene.

Dessuten hadde Korda på seg tiden det tar å gå til hullet, for så evt å vente 10 sekunder. Hun satt fortsatt på bakken da svensken plukket opp ballen, ca.7 sekunder etter at ballen stoppa. Hun gjorde ingen tegn til at hun venta på at den skulle droppe i, ei heller beveget hun seg i den retningen.

Golf framstår fortsatt som en fjompete sport med disse kontroversene om regler. Du missa eagle-putten, men fordi motspilleren venta 3 sek for kort og ga putten, så får du eagle allikevel...hallo?

Lærdom: plukk aldri opp eller berør motstanderens ball, selv om du har full rett til det.

@BlackMax: sendes på GolfTv



 PK (06. sep 2021 20:34) *  IP
Hvor fjern går det an å bli, gjesp? Ballen henger over hullet, det er det ingen tvil om. Hadde man dratt opp hullkoppen, ville den berørt ballen. Når en ball henger OVER hullkanten må man vente 10 sekunder. Henger den ikke over hullkanten må man ikke vente 10 sekunder.

Ganske utrolig at du ser og vet bedre enn de beste dommerne i verden.



 AR (06. sep 2021 21:00) *  IP
Jeg har nå sett episoden nøye. Her er det ingen tvil om at ballen aldri ville falle i hullet. Det gikk 7 sekunder før svensken plukket opp ballen for å gi det neste slaget. Det var så vidt litt av ballen var over hullet. Den var ikke i nærheten å gå i. Det så alle. Men dommeren, som er den eneste som har svart riktg på alle svarene på opptaksprøven, ville vise seg fram.

En av de beste dommerne Norge noen sinne har hatt, fortalte meg en gang at når det er tvil om en avgjørelse som er i grenseland, går det an å snu seg litt bort.

I dette tilfellet står regelen i veien for sunn fornuft. Slik er det dessverre noen ganger. Det førte til feil resultat for den sportslige prestasjonen. Det er ikke slik vi vil ha det.

Dette blir som å bli bøtelagt for å ha kjørt 50,1 km/t i 50-sonen.

Noen ganger er den beste løsningen å snu seg vekk.

Nå ble dette bare tagisk.

I golf har vi mange ganger sett at en regel har gitt uheldige konsekvenser. Opp gjennom årene er mange av disse reglene blitt endret slik at de er blitt mer fornuftige.

I dette tilfellet burde begge parter bli gitt anledning til å bli enige om at ballen aldri ville falle i slik at hullet ville blitt delt.

Kanskje vi får inn en bisetning om dette i kommende regelendringer.



 Revisor'n (07. sep 2021 06:56) *  IP
Heldigvis fikk hjemmedømmingen ingen konsekvenser og pokalen blir med tilbake over dammen.
Imponerende at 5 nordiske spillere unngår tap og tar 4 poeng i singlekampene og finske Castren tar det avgjørende poenget.



 Dilter (07. sep 2021 10:35) *  IP
De må ha visst en stund at Solheim kolliderte med Tour Championship. Vitner om særdeles dårlig planlegging. Én uke senere ville ha gitt en helt annen interesse.


 Henrikfan (07. sep 2021 14:07) *  IP
Hæ! Var det solheimcup nå? Det fikk jeg ikke med meg selv om jeg så en del på Tour Championship. Ble det nevnt der så var det nok ikke mye.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72