Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til frste side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til frste side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til frste side   Sk p GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Leif - 19. okt 2021 kl. 14:12 *  IP
Våre nestbeste

Unnskyld at jeg bryter selvpålagt taushet her, men når ingen andre gidder å ta opp dette temaet, så gjør jeg det. Det gjelder våre spillere på CT og NGL.
På NGL-rankingen er vår bestemann Sydsæther Syr nr. 23 og den neste, Ulseth, er nr. 88. Finalen i Q-school til neste års NGL er ferdig. Der deltok 100 nordiske spillere; 6 av dem var norske. Den beste ble nr. 61.

På CT har vi i år hatt fem spillere. Av disse har Tage Johansen og Bertheussen gjort det så dårlig at de ikke får noen kategori på CT neste år. Antagelig legger de opp? Arnøy får kategori 15, mens KKJ enten får kategori 6 eller ET-kortet. I sistnevnte tilfelle må han bli top20 på rankingen med to turneringer igjen å spille (den nestsiste begynner i dag). Han er nå nr. 22. Kofstad får garantert ET-kortet neste år, da han p.t. er nr. 10 på rankingen.

Reitan har tatt sjansen på å spille alle de ET-turneringene han har kunnet. Han er nr. 247 på rankingen, med 10 spilte turneringer. De 125 beste får beholde ET-kortet. Han kunne ha spilt alle CT-turneringene i stedet, men valgte altså ambisiøst. Reitan får heller ingen kategori på CT neste år. Han må starte forfra igjen via NGL.

I mine øyne viser denne oppsummeringen at det står elendig til med norsk herregolf bak Hovland (og Ventura?). Rekrutteringen via NGL er helsvart. Neste år får vi 1 (kanskje 2) spillere på ET, og 2 (kanskje 1) på CT. Bare 1 på NGL som kan hevde seg. Noen vil si at dette er fremgang, p.g.a. 34-åringen Kofstad.

 gjesp (20. okt 2021 00:29) *  IP
Hva er du mest fornøyd med da?


 Leif (20. okt 2021 13:28) *  IP
Merkelig spørsmål, fra en som ikke har en selvstendig mening å komme med. Selvsagt er jeg og alle andre mest fornøyd med at vi får en fast ET-spiller neste år.
Kofstads resultater på CT i år - med bl.a. tre MC - og hans tidligere meritter på ET gir dog ikke grunn til optimisme. Jeg tror han får problemer med å hevde seg der.

Det jeg har beskrevet i mitt innlegg skulle selvfølgelig ha vært tatt opp på en ærlig måte på golf-nettsteder og i Norsk Golf. Men som vanlig stikker man hodet i sanden. Denne gang har man dog Hovland å trøste seg med. Da er det jo ikke noe å bry seg om at rekrutteringen bak ham er nærmest ikke-eksisterende. Men kanskje kommer det flere ess fra college etter hvert?

PS: jeg glemte å fortelle at Reitan har 2-3 ET-turneringer igjen. Vinner han en av dem, så er kortet sikret. Tidligere storspiller (21. okt 2021 07:33) *  IP
Bak suverene Hovland er det flere som har gjort det bra i år.
Espen Kofstad har hatt en eventyrlig sesong spør du meg. Han har endret setup på køllene før årets sesong og endret sving. Dette har gitt resultater så til de grader. Han er bedre en noen gang ser det ut som.
Krogh Johannesen har hatt en god sesong og har ennå gode muligheter for å klare ET-kortet. Den største turneringen er igjen og der spilles det om mye penger.

Ventura spiller neste år 2,div i USA neste sesong, ikke dårlig det heller.Synes det står svært bra til med Norsk Golf. Med litt flaks har vi to spillere på ET neste år og 1 spiller på pga touren. Dette er bra gitt antall innbyggere Norge og at golf er en liten sport i Norge antall aktive elitespillere. Leif (21. okt 2021 13:42) *  IP
Og bak disse er det helsvart.
Sverige, Danmark og Finland har haugevis av spillere på både ET og CT. Det er også små land.
Kofstads resultater i år på CT er langt fra "eventyrlig". Men vi stiller jo små krav i Norge. gjesp (21. okt 2021 14:50) *  IP
Helsvart er det vel aldri i golf. Rekrutteringen til nordiske ligaen er svak for tiden, det er riktig. Vi har flere spennende spillere på college som gjør seg bemerket, men det vil ta litt tid før vi ser de ute på tourer.

Hovland kan spille så mye han vil på ET også, i praksis har vi 2 eller 3 spillere der neste år.

I tillegg har vi Ventura som nevnt over her, spiller tross alt på et høyt nivå selv om det er Korn Ferry tour. Kan hende vi ser han i noen av de mindre PGA tour turneringene også Leif (22. okt 2021 17:33) *  IP
Det er andre nestbeste spillere som også har sviktet. Andreas Halvorsen har spilt flere sesonger på PGA Latino-Tour, men aldri klart å kvalifisere seg til PGA. I inneværende sesong ligger han som nr. 52 på rankingen. Aksel Olsen vant faktisk NGL i 2018, og rykket opp til CT. I 2019 endte han som nr. 135 på CT-rankingen. Etter det har ingen golfnettsteder fanget opp hva som har skjedd med ham.
Ventura ble i forrige sesong nr. 165 på PGA-rankingen etter å ha spilt 29 (!) turneringer. Korn-Ferry-sesongen har ikke startet ennå. Henrikfan (22. okt 2021 21:30) *  IP
Gidder ikke diskutere hvor dårlig eller bra resultatene er men må presisere at man ikke kan rykke direkte opp på PGA tour fra PGA Latino. Man rykker i så fall opp på Korn Ferry. De ti beste. han ble nr. 11 på rankingen for 2019 og var således en enslig plass fra finalekval til Korn Ferry tour. Det var nok surt og kunne vært avgjørende for karrieren til Andreas. Kan ikke huske det ble slått særlig stort opp i Norge. Vi får se, det er små marginer.
På PGA tour sine sider fikk han et hyggelig oppslag før forrige sesong:

Although he is only 23, Halvorsen has already played four full years on PGA TOUR Latinoamérica. He is coming off his best season on Tour, having recorded ten top-25s in 16 starts, including a runner-up finish at the Mexico Open and a third place finish at the Molino Cañuelas Championship. As No. 11 on the 2019 Order of Merit, he finished just one spot outside the top-10 who made it to Final Stage of the Korn Ferry Tour Qualifying Tournament. This could be his year to finally breakthrough and move up to the next level.

https://www.pgatour.com/players/player.40226.andreas-halvorsen.html

https://www.pgatour.com/la/en/news/2020/02/28/2020-players-to-watch--tour-veterans.html Leif (23. okt 2021 13:18) *  IP
Takk for korrigeringen.
At du (og mange andre?) ikke "gidder" å diskutere hvor godt eller dårlig det står til med norsk toppgolf bak Hovland, sier alt om interessen for våre tourspillere blant vanlige golfspillere. Heller ikke golfnettsteder eller Norsk Golf - talerøret for NGF - tør eller gidder å ta opp dette til en bredere analyse. Henrikfan (23. okt 2021 19:33) *  IP
Tull. Det er naivt å tro at alle kan bli PGA tour spillere. Men det må da være lov å skryte av spillere likevel og ikke legge vekt på å nesten allid slakte som. Hørt dette før. Bobby. Monkey etc. For å si det på en pen måte er det trolling light. Over og ut


 Leif (24. okt 2021 13:33) *  IP
Hvem har skrevet noe om at "alle kan bli PGA-spillere"? Jeg forholder meg kun til ET og CT.
Jeg "slakter" ikke spillerne, for de gjør så godt de kan. Jeg har ikke skrevet et eneste negativt ord om spillerne våre. Jeg har bare beskrevet situasjonen for våre nestbeste spillere på en usminket måte. Skal dette være trolling? Tåler ingen i golf-Norge å lese sannheten?

Golf er vel den eneste idretten i Norge der topputøverne og/eller deres resultater ikke kritiseres. Det skyldes selvsagt at alle som kan uttale seg er golfspillere selv, og da vet man jo hvor jæ... vanskelig golf er. Leif (24. okt 2021 17:37) *  IP
ET-turneringen denne uken på Mallorca er nettopp ferdig. Den ble vunnet av dansken Jeff Winther (33 år). Dette var den 43. seier på ET av en dansk spiller. Svenskene har vunnet ca. 100 ganger. Finnene et sted under 10.
Winther ble top-5 på NGL i 2013 og rykket opp til CT. Enur (27. okt 2021 20:30) *  IP
Og da er det bekreftet at Tage legger opp etter 15 år som profesjonell spiller.
Det er trist, men absolutt forståelig at en som nå er trebarnsfar velger å gi seg etter så mange år.

Men du verden for en stayer Tage har vært, og han har gitt oss (og seg) noen fine prestasjoner å glede oss over i årenes løp. I tillegg har han ofte bydd på seg selv og gitt oss mange artige historier fra livet på touren(e).

Takk til Tage for opplevelsesrike år! Tvilende Tom (27. okt 2021 21:18) *  IP
Noen som vet hva som skjer med Olsen, Bertheussen, Reitan og Arnøy?


 gjesp (27. okt 2021 23:00) *  IP
ETJ er en legende, synd han gir seg,

Olsen skulle inn i trenertemet i Stavanger i sommer Henrikfan (28. okt 2021 08:12) *  IP
Lette steg videre Tage, morsomt å lese de varme historiene dine. Skulle gjerne sett flere av de igjen. Særlig noen av Afrikahistoriene, det var skøy!
Veldig fortjent at du fikk en seier på CT før du gav deg! Tvilende Tom (29. okt 2021 17:45) *  IP
Olsen-caset er et godt eksempel på hvor lite golf-Norge egentig bryr seg om våre turneringsspillere. Olsen begikk den prestasjonen å vinne Nordic League, rykket opp til Challengetouren, kollapset der, og ble så borte fra all offentlig omtale. Så får vi tilfeldigvis lese her at han er blitt trener i Stavanger. Hvorfor alt dette skjedde, og hvordan Olsen og andre reagerer på at han nå har lagt opp, er det visst ingen som bryr seg om. Heller ikke Golfsiden og Golfsnakk, og enda verre: Golfforbundet og bladet Norsk Golf!
Hva med en telefonsamtale og et lite intervju? Også til de tre andre som nå henger i en tynn tråd. Hva skal vi med golf-presse når de ikke engang klarer å fortelle sine lesere hva som skjer? gjesp (31. okt 2021 12:03) *  IP
Hvorfor skulle de henge i en tynn tråd?


 Gulltann (02. nov 2021 09:59) *  IP
Nå bør det være fullt fokus på ukens finaleturnering på Challenge-Touren hvor målet må være å få KKJ opp blant topp 20 og dermed kortet på Europa-Touren neste år.
Det er selvfølgelig veldig avhengig av hva de andre rundt han på listen gjør denne uken, men jeg håper og tror at en topp 10-plassering vil holde.
Gutten har vel rimelig bra form og han klarte en åttendeplass i samme turnering på samme bane i fjor, så jeg er optimist og krysser alt av fingrer og tær..... par (03. nov 2021 08:09) *  IP
Enig Gulltann. En plass blant de 10 beste nå kan fort holde. Og ellers enig med bemerkningene om den skuffende oppmerksomheten rundt våre spillere... (dog unntatt Hovland)


 Gulltann (04. nov 2021 14:28) *  IP
Dessverre en litt dårlig start på turneringen for KKJ.
Han er ferdig for dagen på en over par.
Men akkurat nå leder Kofstad på 5 under etter 14 spilte hull.
Synd det er KKJ som trenger et godt resultat av de to. Gulltann (04. nov 2021 14:33) *  IP
Men det positive for KKJ er at det er ganske jevn scoring, så han er ikke veldig langt bak. I tillegg er det positivt at to av de som lå rett foran han på sammenlagtlisten er blant de få som er bak han etter dag 1.


 Gulltann (04. nov 2021 15:25) *  IP
Nå er scoren til KKJ justert ned til 2 over par. Da har han bare to spillere bak seg på leaderboarden.
Men Kofstad leder ihvertfall foreløpig alene på 6 under par, men det er noen få spillere som ikke er helt ferdig med runden. Henrikfan (04. nov 2021 18:30) *  IP
Espen har vunnet CT finalen før han. Gulltann (06. nov 2021 08:36) *  IP
En grei runde av KKJ i går, men han ligger fortsatt langt ned på leaderboarden. Trøsten er at det er ganske tett, så en bra runde i dag vil gjøre at han klatrer mange plasser.
Skal han ha en realistisk sjanse til å ende topp 10 bør han nok minst gå 2-3 under par i dag. Håper på en runde 4-5 under i dag, som vil gjøre at han før sisterunden sannsynligvis bare ligger ett til to slag bak den topp 10-plasseringen han så sårt trenger..... Tvilende Tom (06. nov 2021 12:17) *  IP
I alt dette jaget etter 1 eller 2 plasser på neste års Europatour, er det lett å glemme at vi i år har hatt en spiller der; nemlig Krisfoffer Reitan. Han har spilt så mange som 11 turneringer, og er nr. 246.
Dersom det bare blir Kofstad som rykker opp, så er det altså status quo for Norge. Også Kofstad må finne seg i å stå over de aller største turneringene neste år. Gulltann (07. nov 2021 09:15) *  IP
Da slår KKJ ut på sisterunden hvert øyeblikk og trenger en kanonrunde for å ha noen mulighet for å ende topp 20 sammenlagt.
Han må nok minst gå 6 under i dag for å ha noen som helst sjanse, men sannsynligvis må han nok gå 7 eller kanskje 8 under for å klare det.
Og når ingen denne uken har gått noe bedre enn 6 under (65) hittil, så sier vel det det meste.... Tvilende Tom (07. nov 2021 17:58) *  IP
Begge våre forverret sin ranking, og Krogh misset Europatouren. Hva det skyldes kan andre analysere, men konklusjonen må være at han ikke er (relativt) god nok til å spille der.
Om Kofstad er det, vil tiden vise.

De 20 som klarte ET-kortet er en herlig blanding av mange nasjoner, deriblant 2 dansker. Men ingen svensker! gjesp (07. nov 2021 22:09) *  IP
Synd med Kristian, ble skjebnesvangert med det skadeoppholdet.

Espen har blitt en bedre spiller siden opprykket i 2012. Har hatt sin beste sesong i karrieren. Tvilende Tom (12. nov 2021 14:27) *  IP
I ukens ET-turnering i Dubai (sesongens nestsiste) deltar det 6 svensker, 6 dansker og 4 finner. Vår eneste ET-spiller, Reitan, fikk ikke plass.
Vi har jo Hovland på PGA; Nordens beste golfspiller. Men en svale gjør ingen sommer.
Neste år har vi bare én ET-spiller. Om vi har noen på Challengetouren avhenger av hvilke planer Bertheussen og Arnøy
har. På Nordic League har vi vel bare én (Syr).

But who cares? Skeptisk (12. nov 2021 20:27) *  IP
Man skal huske på at NGF straks skal avholde golftinget. Der skal de hylle seg selv, og skryte av hvor dyktige de har vært. De har fått fram en av verdens beste golfspillere i Hovland og klart å øke medlemsmassen med 40 % siste to sesonger. Det blir nok en heidundrendes fest.


 gjesp (12. nov 2021 23:16) *  IP
DP World tour: Hovland og Kofstad
Challenge tour: KKJ, Arnøy, Reitan, Bertheussen.
 TvilendeTom (12. nov 2021 23:18) *  IP
Er det NGF som har "fått frem Hovland"? Det er vel golflærerne på colleget i Oklahoma. Er det noen i Norge som kan ta noe av æren for Hovlands suksesser på golfbanen?


 Dilter (13. nov 2021 12:03) *  IP
Enig i at college-tiden nok var mest utslagsgivende.

Men han måtte imidlertid spille godt nok til å få stipend på Oklahoma State, og hadde nok utbytte av instruksjonen han fikk på Drøbak GK som ung. I tillegg var han vel en del av flere yngre landslag.

Så noen i Norge har nok bidratt, men æren tilhører Viktor. TvilendeTom (13. nov 2021 13:30) *  IP
Til "gjesp": vet du om Bertheussen og Arnøy gidder å fortsette på CT neste år? Reitan har såvidt jeg vet ingen kategori der.
Han har kun spilt på ET i år og har ingen kategori der neste år. Hvordan kommer han seg da inn på CT?
Korrigér meg hvis jeg tar feil. gjesp (15. nov 2021 12:39) *  IP
Tror du må lese deg opp på kategorisystemet litt.

Arnøy forbedret sin kategori, men hva folk gidder overlater jeg til spekulantene. Tvilende Tom (15. nov 2021 20:40) *  IP
Jeg har ikke sagt noe annet om Arnøy enn at jeg lurer på om han gidder å fortsette, etter å ha blitt nr.82 i år, og vil med det forbedre sin CT-kategori fra 16 til 15. Bertheussen ble nr.141, og jeg stiller det samme spørsmålet; gidder han å fortsette?
Vi får vel en slags beskjed i løpet av vinteren. Observatør (27. nov 2021 11:58) *  IP
Jeg skjønner ikke tankegangen bak «gidder han å fortsette»-tankegangen. Det spørsmålet kan vel da stilles til veldig mange idrettsutøvere som ikke er i verdenstoppen. I en så marginal idrett som golf så kan det plutselig snu også.


Svar:
(Felter merket med * m fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Userise, krenkende eller sttende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72