Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til frste side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til frste side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til frste side   Sk p GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 AR - 13. mar 2023 kl. 13:18 *  IP
Viktor Hovland 2023 (ny tråd)

Viktor Hovland er nr 9 på verdensrankingen. Det han har vist i det siste har vært svært lovende med tanke på resten av sesongen.

Her er en ny tråd - etter fleres ønske - siden den forrige ble for lang.
 AR (14. mar 2023 17:11) *  IP
Svar til Leif i den andre tråden:

Ja, det er kanskje det som er så spesielt med golf at det er så uforutsigbart. Man kan spille bra over en hanske lang periode, men så rakner det mer eller mindre før det eventuelt løsner igjen.

For å komme tilbake i god "gammel" form kreves det som regel mye arbeid. Leif (15. mar 2023 13:44) *  IP
Takk for fornuftig kommentar. Men våre veier skilles etter din siste setning. Jeg tror ikke på at det er mye arbeid/trening som skal til for å finne tilbake til "god gammel form". For det første er det ikke noe som heter det, da formen varierer over tid, av diverse årsaker. For det andre tror jeg hvile er bedre enn "arbeid" i den prosessen. Alle toppspillerne er egentlig ferdigtrent og har alle kvaliteter inne. Å få det ut i lav score er et samspill av mange psykologiske faktorer.

Beklager at disse generelle betraktningene kommer på en debattside om Hovland. Som ikke spiller denne uken. Dilter (15. mar 2023 14:53) *  IP
At toppspillere er ferdigtrent faller vel på sin egen urimelighet.

For det første endrer kroppen seg hele livet, og dessuten kan den bli utsatt for skader og sykdom.

Dernest kan formsvikt skyldes psykiske ting som yips eller tvangstanker.

For det tredje blir konkurrentene hele tiden bedre, og da blir man akterutseilt hvis man selv står på stedet hvil.

Så, ja det å komme i form, i den forstand at man oppnår gode resultater, krever noek mye arbeid.

Hvile er utvilsomt viktig, men du kan ikke hvile deg i form heller. Leif (15. mar 2023 19:59) *  IP
Vi snakker her om utøvere i 20-og 30-årene, med topptrente kropper. Kroppen "endrer" seg ikke særlig i den fasen av livet. Formsvikt av psykiske årsaker forekommer sikkert. Jo, man kan hvile seg i form!

Med "hvile" mente jeg å gjøre helt andre ting enn å spille golf, enten det er trening eller konkurranser. Golf skiller seg fra alle andre idretter med et nærmest umenneskelig press i en sesong som varer hele året, og der en vanlig konkurranse varer 20 timer og man bruker 6 dager (med innspillsrunde etc.). Da er man nødt til å gjøre helt andre ting de ukene man ikke spiller. Det er nok av ting å adsprede seg med: omgang med venner, teater, kino, konserter, restaurantbesøk, TV, hobbyer, familie, kjæreste, sex, litteratur, turer, veldedighet, matlaging. Noen vil sikkert le av dette, men dette er nødvendig avkobling om man skal kunne yte sitt beste når det er ny konkurranse.

Apropos; Hovland bør skaffe seg en kjæreste/samboer, om han ikke allerede har det. gjesp (15. mar 2023 21:26) *  IP
25 år gamle Morikawa til GD:
“To be honest, I think it's just getting old,” Morikawa said. “I mean, man, like I drank way more in college than I ever do now, but apparently when you get older, your body just moves differently. I still feel great, like everything feels great, everything moves great, but it's just not as clean as it was. And the maintenance I have to do now is just a little bit more. It doesn't mean I need to do anything crazy, I'm not changing anything really. It's just getting my body to where I need it to be.”

Men hva vet vel han som er en av verdens beste golfere? Leif (16. mar 2023 13:37) *  IP
Tøvete fra Morikawa. Det eneste han sier at han ikke tåler alkohol så godt lenger.
25-åringen har sterkere og mer robust kropp enn 18-åringen på college, uansett hva Morikawa mener. Årsaken til at han trenger "maintenance" mer nå er selvsagt at han nå er på toppen i PGA, målt mot college-golfen. Rått parti. AR (16. mar 2023 15:08) *  IP
Jeg tror også at Leif Osvold kjenner Morikawas kropp bedre enn Morikawa selv.


 Tryon (16. mar 2023 19:39) *  IP
Regel 1. Leif vet.
Regel 2. om Leif ikke vet så trer regel 1 inn 😎 Og nei, det er ikke sarkasme men sant! Leif (17. mar 2023 13:56) *  IP
Morikawa tar feil dersom han mener at hans 25-årige kropp er mer avfeldig og trenger mer vedlikehold enn da han var 18 år. Alle objektive kjennetegn viser det motsatte, med mindre han er syk.
Kroppen til en 25 årig PGA-spiller - også Morikawas - trenger selvsagt mer "maintenance" enn kroppen til en 19-årig collegespiller. Dette vet alle, også de som skriver her. gjesp (17. mar 2023 22:06) *  IP
Viktor er bekreftet for WGC matchplay feltet neste uke


 Leif (23. mar 2023 13:48) *  IP
25-årige Hovland slått av 44-årige Kuchar. I matchspill kan alt skje, og det er derfor ingen grunn til å tolke dette resultatet i negativ retning for Hovland. Flere hullkant-ut for vår mann viser også at uflaks/flaks kan avgjøre slike matcher.
Kuchar har jeg fulgt i mange år. Han er en stødig og sympatisk spiller, like blid som Hovland. Kan 20 års lengre erfaring spille en positiv rolle i matchspill? veteran (23. mar 2023 18:09) *  IP
Alle kan slå alle på en gitt dag. Viktor lå 3 etter på de 3 første hullene. Det er vanskelig å hanskes med - også mentalt.
Nå fortsetter presset. Han er nødt til vinne de 2 gjenstående matchene og selv det er ikke sikkert det holder for å gå videre. Det kan bli tøft - slik som i fjor. Vi kan bli positivt overrasket, men jeg frykter det verste. Dette var en match han absolutt burde ha vunnet i henhold til hvordan de er ranket. Trippelbogey (23. mar 2023 19:07) *  IP
Ingen som helst grunn til optimisme her, begynner dagen akkurat som i gr med 3-putte hull 1.

Jeg er uenig i at det mest er flaks/uflaks nr man stadig misser fra 5-8 fot (4-5 ganger bare i gr), da er man rett og slett ganske drlig til putte.

Hvis man ser bak tallene s gikk Hovland p i beste fall p par etter 17 hull i gr (snn ca. da han fikk et par putter etter at hullet var avgjort, bl.a. en p 8 fot for birdie som han neppe hadde satt). SW Kim var ca. -7 p 15 hull da den matchen tok slutt, han fikk i tillegg et hull fra C. Kirk der han l 11 ft fra hullet, s kunne lett vrt -8.

Basert p dette er Kim storfavoritt og jeg tror Hovlands sjanser i denne turneringen ender i dag. S gruser han sikkert Kirk i morgen da alt press er borte... gjesp (23. mar 2023 19:22) *  IP
lip-outs er uflaks. Like mye som at det er flaks når ballen går nedi etter å ha snurra på hullkanten.

Men det var ikke derfor han tapte i går Tryon (23. mar 2023 20:30) *  IP
Men det er ikke flaks at TB dukker opp da Hovie har en dårlig dag…


 Wilson (24. mar 2023 13:30) *  IP
Leif

Flott innlegg.

Der treffer du helt fint.
Tommel opp. Leif (24. mar 2023 13:41) *  IP
I matchen mot Kim (som ble spilt i 15 hull) vant Hovland bare ett hull. Litt skremmende. Han hadde en samlet score på -1, mens Kim hadde -5.
Antagelig vinner vår mann mot gode Kirk i dag. Flere spennende oppgjør om seieren i mange grupper i dag. Særlig ser jeg frem til Rahm mot Horschel.

Mer avgjørende foran Masters er om Hovland velger å spille neste ukes turnering i Texas. Etter min selvstendige og briljante mening bør han gjøre det. Konkurranser er den beste trening! Tre turneringer på rad er ganske vanlig, og bra for en topptrent kropp. Masters prep (24. mar 2023 18:15) *  IP
Jack spilte aldri uken før Majors; og han vant jo en del ….


 gjesp (24. mar 2023 19:01) *  IP
Viktor skal trene


 Ossie (24. mar 2023 20:42) *  IP
Noe av det merkeligste og latterligste som finnes er supportere av profesjonelle utøvere, som i tillegg kommer med utsagn om hva de profesjonelle bør gjøre ifht til sin profesjon. Som eksempel, INGEN på Golfsiden.no sitt forum kan rådgi NOEN av våre profesjonelle golfspillere.


 Leif (26. mar 2023 21:27) *  IP
Drømmefinalen mellom Rory og Scheffler røk! Begge tapte i semifinalen. Herlig at golf kan være slik.


 Trippelbogey (03. apr 2023 11:09) *  IP

Masters ser ut til å kunne bli en tålmodighetsprøve både for spillere og tilskuere/TV-seere, det er meldt mye regn med tildels tordenbyger hele uka, fører sikkert til lange utsettelser. Heldigvis mindre startfelt enn en vanlig uke, så vi får se om de får alle rundt eller om det sklir over i uka etterpå. Jeg antar det skal mye til atde kutter en runde i en Major.

https://www.golfdigest.com/story/masters-augusta-weather-2023 Leif (03. apr 2023 15:59) *  IP
Hvor og når sendes Masters på TV? De siste årene har det vært på Eurosport. Men de er lure og vil ha flere abonnenter, så derfor svarer de ikke på om de sender hele eller bare en time sent på kvelden. En kilde sier til meg at man får følge med på programskjemaet, for det blir endret like før sending.


 Leif (03. apr 2023 17:52) *  IP
Nå har Norsk Golf skrevet at Masters sendes på Discovery+


 Trippelbogey (03. apr 2023 18:11) *  IP
Haugsrud sa under gårsdagens sending at de skulle sende de siste to timene på MAX, så regn med ny rekord i hyppige reklameavbrudd på den kanalen...

Blir Discovery+ på meg, der er det mye annet snacks også, i tillegg til Hovedsending og Featured Groups blir det etter det jeg forstår en egen stream for Amen Corner (11, 12 og 13), en stream for hull 4, 5 og 6 og en stream for hull 15 og 16. gjesp (04. apr 2023 08:14) *  IP
Er bare å kutte ut Eurosport nå hvis de ikke skal sende Masters. Sendingene der har blitt dårligere og dårligere der i det siste, med altfor mye reklame. Kommentatorene og de andre hos Discovery har pushet på med reklame for deres strømmetjeneste lenge nå, ofte utelatt å informere om sendinger på Eurosport og GolfTv(når det fortsatt fantes).

Lukter mandagsavslutning allerede nå pga været som er ventet Leif (04. apr 2023 13:22) *  IP
Jeg gidder ikke abonnere på Discovery+ bare for denne turneringen. Sendingen på Max går fra kl. 2330, hvilket er 1630 lokal tid i Georgia. Blir det oppsummering eller direkte?
Med den værmeldingen som er ventet med heavy rain og thunderstorms i fire dager, er det vel mest sannsynlig at hele turneringen blir avlyst. Trippelbogey (04. apr 2023 18:02) *  IP

Woods - Hovland - Schauffele

Lukter vel Featured Group lang vei :-) AR (04. apr 2023 18:14) *  IP
179 kroner for å se The Masters på ordentlig bør en golfinteressert unne seg.


 Panda (05. apr 2023 09:52) *  IP
AR, der er jeg helt enig.
Forresten prisen er også redusert til kr. 149,- pr mnd for Discovery+ dersom man velger 12 mnd binding. AR (06. apr 2023 12:41) *  IP
Jeg tror Scheffler vinner. Topp 10 på Viktor Hovland.


 Ossie (06. apr 2023 17:13) *  IP
Da ble det Discovery+. Viktor med fin eagle på hull2, men så en kriseputt fra fringe på hull 3. Dagens første bogey i vente


 Ossie (06. apr 2023 17:13) *  IP
Tiger burde fått lov til å kjøre cart. Han klarer nesten ikke å gå. For en trist sorti


 Ossie (06. apr 2023 17:18) *  IP
Reddet par og så en katastrofal drive på neste. Frykter dette blir en runde på 76


 Ossie (06. apr 2023 17:24) *  IP
Hva gjør Viktor på andreslaget? Legger den 3m fra hullet han da.


 Ossie (06. apr 2023 17:35) *  IP
Viktor gjør nok spådeomme om 76 til skamme, men om Tiger gårt under 80 vil det være oppsiktsvekkende


 Panda (06. apr 2023 18:38) *  IP
For et solid spill av Hovi på første 9. Blir ikke overrasket om den grønne jakka ender opp på skuldrene til en blid kar fra Ekeberg.


 AR (06. apr 2023 18:39) *  IP
Kunne lett vært 7 under etter 9! To litt løse birdieputter på 3 og 5 var på gid vei. Utrolig kort birdieputt på nr 9.


 Ossie (06. apr 2023 19:27) *  IP
Hvorfor spiller Tiger? Katastrofal golf


 AR (06. apr 2023 19:57) *  IP
Alle tidligere vinnere får spille.


 Ossie (06. apr 2023 20:14) *  IP
en forferdelig drive fra Hovland på hull 15. Er det nå det rakner?


 Wilson (06. apr 2023 20:31) *  IP
Ossie. Er du Leif?


 Ossie (06. apr 2023 20:36) *  IP
Nei. Det er nervene som tar meg


 veteran (06. apr 2023 20:43) *  IP
Det blir uansett ikke avgjort i dag eller i morgen, men en god start må det være lov å glede seg over.


 Wilson (06. apr 2023 20:44) *  IP
Da håper jeg for din egen del at du ikke spiller konkurransegolf. Du tenker jo kun på det som kan gå galt.

Du må tenke positivt og på der du ønsker at ballen skal gå. Ossie (06. apr 2023 20:48) *  IP
Jeg må snu tankegangen


 veteran (06. apr 2023 21:23) *  IP
Viktor får sikkert besøk på toppen av listen etterhvert. Sam Burns er feks 4 under etter 3 hull !


 Wilson (06. apr 2023 21:30) *  IP
Det er jo bare torsdag, men en skikkelig god start.
Uansett hva de andre går på så er nok Viktor veldig fornøyd.
Synd at været ser ut til å bli usikkert for resten av turneringen. veteran (06. apr 2023 21:54) *  IP
Jeg vet ikke hva som er mest imponerende - en bogeyfri runde eller selve scoren minus 7. Det er jo fint å kombinere dette.
Det er nok birdier og eagler som monner mest. En bogeyfri runde runde på 72 er ikke godt nok i dette selskapet. Så jeg har visst besvart mitt eget spørsmål. veteran (06. apr 2023 22:38) *  IP
Apropos bogeyfri. Rahm startet med en dobbel, men fikk samme score som Viktor til slutt. Han blir farlig. Men veldig overraskende er jo ikke det. De andre store er nok der også på søndag. Så spørs det om det også gjelder Viktor. Hver dag lever sitt eget liv. So far, so good.


 gjesp (06. apr 2023 23:07) *  IP
Kjipt for trollene, men de venter nok til det går litt dårligere


 Leif (06. apr 2023 23:32) *  IP
Fire personer deltar her, og gjentar seg selv. Wilson spør Ossie om han er meg, etter at Ossie har kritisert Hovland. Jeg har aldri kritisert Hovland, så jeg forstår ikke hvorfor Wilson stiller det spørsmålet.

Veteran overgår det meste i negativitet. En bogeyfri 65-runde er visst ikke godt nok! Det er tre (?) runder igjen, og mye kan skje. Men vår mann har overbevist alle hittil. Selvtillit betyr mye i golf. veteran (06. apr 2023 23:47) *  IP
Leif - kan du lese? Hvor har du det fra at en runde på 65 ikke godt nok? Vet du hva "so far, so good" betyr? Vet du hva good betyr? Er det et negativt ord for deg? Du uttaler deg på Trump nivå. Jeg akter ikke å kaster bort mer tid på deg.


 Tor (07. apr 2023 00:01) *  IP
Vi får håpe at Hovland tar seg en tur på rangen etter runden, og ikke tar seg en øl i baren.


 Leif (07. apr 2023 13:34) *  IP
Til Veteran; jeg beklager, feillesning fra min side.

Til Tor; jeg håper han tar en øl i baren. AR (07. apr 2023 15:52) *  IP
Viktor trengte en tur på rangen etter noen venstreslag mot slutten.


 Ossie (07. apr 2023 18:40) *  IP
Jeg stiller med ny og forbedret attitude til kveldens runde


 veteran (07. apr 2023 18:56) *  IP
Leif - det var en gledelig vending. Legger dette bak meg.


 Ossie (07. apr 2023 20:07) *  IP
Rolig åpning av vår mann. Må steppe opp gamet


 Ossie (07. apr 2023 20:29) *  IP
Får vondt i magen av å se LIV-spillere hevde seg. Dette er sportsvasking på høyeste nivå.


 Tor (07. apr 2023 20:29) *  IP
Noen som vet hvorfor Hovland har så «normale» klær i dag? Stemmer over hodet ikke med hjemmesiden til jlindeberg.


 Ossie (07. apr 2023 20:32) *  IP
Kan Sam Bennett vinne US Masters?


 Ossie (07. apr 2023 20:52) *  IP
Er dette det siste vi ser fra legenden Tiger? Kommer til å misse cut med klar margin


 Leif (07. apr 2023 21:20) *  IP
Jeg falt for fristelsen til å abonnere på Discovery+. Har fulgt spillet i dag siden kl. 17. Målt ut fra det kvalitetskravet vi må sette til verdens beste golfspillere er dagens spill det dårligste jeg har sett av dem. Utslagene er noenlunde OK, men både innspill, chiper og putter er elendige, fra alle sammen. Scheffler - verdens beste golfspiller -presterte å tre-putte fra under 1 meter, og viste ellers miserabelt spill. Ingen av de beste har vist noe som helst av godt spill. Kanskje Koepka, men han burde ha ledet med mye mer. Jason Day snuste på toppen, men kollapset på de siste fire hullene med +4. LIV-spillerne skuffer. Amatøren Bennett - som vant US Amateur - er nr. 2. Det sier det meste om verdens beste, hittil.

Nå er spillet som ventet avbrutt av "dårlig vær". I morgen er det spådd regn hele dagen. gjesp (07. apr 2023 21:31) *  IP
litt tidlig å avskrive TW som er innafor cut og har 10 hull igjen


 Ossie (07. apr 2023 21:34) *  IP
Jeg falt også for fristelsen til å abonnere på Discovery+. Mye dårlig golf på dag 2.


 Ossie (07. apr 2023 21:40) *  IP
Tiger spiller ikke bra golf.


 Ossie (07. apr 2023 21:45) *  IP
Viktor er 1 over etter 9. Det er langt bak skjema. Nå må han steppe opp gamet sitt.


 Ossie (07. apr 2023 21:56) *  IP
Chess opening queen rook Leif (08. apr 2023 13:09) *  IP
En av mine gamle helter er Fred Couples, mannen med den silkemyke svingen. Han vant Masters i 1992, og har spilt den 38 ganger. Har vunnet 15 ganger på PGA. Han er nå 64 år (!), og ser ut til å klare cutten. Ligger på +1 etter 17 hull. Keep up the good form, Fred!

McIlroy vinner ikke Masters i år heller. Misser cutten med +5.

Blir det spill i dag? Yr melder regn hele dagen. gjesp (08. apr 2023 14:05) *  IP
Sub-air


 Ossie (08. apr 2023 17:50) *  IP
Hvor mange LIV-spillere klarte cut?


 Ossie (08. apr 2023 18:20) *  IP
Tipper Koekpa får en røff runde. Rahm er storfavoritt nå


 gjesp (08. apr 2023 18:29) *  IP
Altfor mange. Godt å se at Tiger og Couples klarte cut, gøy når det skrives historie


 Ossie (08. apr 2023 18:34) *  IP
Skal aldri antyde noe negativt om Tiger igjen. For en legende!


 Leif (09. apr 2023 14:23) *  IP
Tiger har trukket seg fra Masters.

Hovland, Day og Morikawa går ut kl. 1254 lokal tid, fra tee 8 Leif (09. apr 2023 18:10) *  IP
Teetimes var visst feil på hjemmesiden. Alle er nå ferdigspilt med tredjerunden, og vår mann har gjort det bra med -2 på runden, antagelig best av alle. Koepka leder på -11, med Rahm på -9 og VH på -8.
Disse tre går i lederballen senere i dag. Teetimes ennå ikke oppgitt.

Når det gjelder Tiger så ber jeg ekspertene her svare på et spørsmål: vi kan se på gangen hans at han er litt stiv. Men innvirker det negativt på svingen og slagene forøvrig? Og hvis det gjør det, hvorfor stiller han opp i det hele tatt? Ronni (09. apr 2023 18:24) *  IP
Skal ikke jinxe, men jeg tror dette kan bli spennende!


 Ossie (09. apr 2023 18:57) *  IP
Dette blir en forrykende avslutning på US Masters 2023, med Hovland in contention.
Vi får håpe legenden Tiger rister av seg skaden og kommer tilbake neste år. gjesp (09. apr 2023 19:17) *  IP
Bare å glede seg, dette kan bli skikkelig spennende


 Leif (09. apr 2023 20:09) *  IP
To i hver ball i dag. VH går med Cantlay kl. 2033 norsk tid. 9 min. senere går Koepka og Rahm i lederballen. Vår mann har en fair sjanse til å vinne, dersom han holder nervene under kontroll.


 Ossie (09. apr 2023 21:59) *  IP
Tungt for Hovland nå. Spilte seg ut av vinnerkampen med en amatørmessig dobbel. Vondt å se på.


 Trippelbogey (09. apr 2023 22:01) *  IP

Hovland bør ikke være i vinnerkampen, da mister han som regel hodet, skjer gang på gang så ingen tilfeldighet. Regner med at det går bedre nå som han kun spiller for en topp 10 gjesp (09. apr 2023 22:10) *  IP
ha hs, som venta kom de fram


 Ossie (09. apr 2023 22:10) *  IP
Nick Faldo sa før turneringen at hodemist er Hovlands eneste svakhet.


 Ossie (09. apr 2023 22:17) *  IP
Nå har Rahm-kjøret begynt ja. Cruiser inn til seier.


 Ronni (10. apr 2023 03:07) *  IP
Viktor i hetluften igjen, veldig god turnering, men uten helt å lykkes nå heller. Legendene dominerte igjen, Rahm, Koepka, Mickelson. Tilfeldig? Neppe.
Viktor har potensiale til å bli like god som disse, men den mentale tøffheten mangler, foreløpig. veteran (10. apr 2023 11:59) *  IP
Du trekker frem de 3 på topp. Mickelson var egentlig en overraskelse i mine øyne. Koepka ble riktignok (delt) nr 2, men det var vel egentlig ikke mental tøffhet som ga han denne plassen. Det er vel snarere tvert imot på den siste runden. Han gikk på pluss 3 - ett slag mer enn Viktor. Sånn sett kan vi like godt si at han tapte førsteplassen og Viktor gikk glipp av en noe bedre plassering - kanskje 3. plass. Men dette gjelder for de fleste - alle kunne ha lyktes bedre dersom, hvis, såfremt, ifall...,


 Leif (10. apr 2023 13:26) *  IP
Ronni: det kreves mange år som storspiller for å bli kalt en "legende". Mickelson er det, men ikke Rahm og Koepka. Ennå.

Koepka ga fra seg kampen om 1.plassen med dårlig spill på mange hull. Unødvendig konsentrasjonssvikt.

Greg Norman koser seg med 3 LIV-spillere i toppen.

Faldo har rett om Hovland.

Hovland og Cantlay gikk i samme ball, og fikk h.h.vis +2 og +3. Tilfeldig? Bortsett fra Koepka og Matsuyama med +3 må vi ned på ca. plass nr. 30 for å finne dårligere runder. Da er det riktig som AR skriver at Hovland "ikke benyttet muligheten". Ossie (14. apr 2023 23:54) *  IP
Hovland bra med etter 2 dager. Tipper topp 10


 Bechtrev (15. apr 2023 13:44) *  IP
Leif er også en legende


 Ossie (15. apr 2023 20:43) *  IP
Hovland pluss 1. Hva er det med hodet på den gutten?


 Ossie (15. apr 2023 21:07) *  IP
Ja da er det pluss 2. Raser gjennom feltet. Forferdelig


 Ossie (15. apr 2023 23:36) *  IP
Lyset er av for Hovland


 Ronni (16. apr 2023 12:47) *  IP
Overraskende kollaps, tror han trenger en pause.


 Leif (16. apr 2023 13:20) *  IP
Ingen "kollaps" av Hovland. Det er slik golf er, uforutsigbar og sterkt varierende, preget av tilfeldigheter og flaks/uflaks. Resultatet varierer fra hull til hull, dag til dag, turnering til turnering. Golf er verdens vanskeligste og mest krevende idrett. Etter å ha slått på ballen ca. 280 ganger med 10 ulike redskeper, fordelt på tyve timer over fire dager, så avgjøres seieren ofte med ett slags margin. Er vinneren alltid den beste golfspilleren rent teknisk?

Når toppspillerne er "ferdigtrent", så avgjøres resultatet av en turnering av 1) hodet, og 2) tilfeldigheter. Hovland er utvilsomt preget av nerver, og bør snakke med en idrettspsykolg. Det er blitt for lett å jinxe ham.

Antagelig går han en god runde i dag, fri for press. Leif (17. apr 2023 23:46) *  IP
Jeg tok feil; ingen god runde av Hovland søndag. Han slo i vannet på hull 15, som han gjorde dagen før.

Han fikk ca.500 000 NOK for 59.plassen. Galskapen vil ingen ende ta.... Ossie (04. mai 2023 20:07) *  IP
En uthvilt Hovland er 2 over etter 4 spilte.


 Trippelbogey (04. mai 2023 20:31) *  IP

Dette blir MC så det synger etter. Fint for ham, da får han enda mer fri og kan hvile seg i form til større oppgaver. Sakamoto (04. mai 2023 21:17) *  IP
Hvile seg i form ?


 Trippelbogey (05. mai 2023 00:19) *  IP

Thorp mente det ene lobbslaget fra bak bunker på hull 15 inntil en halvmeter var et klart bevis på at Hovland var blitt bedre rundt greenen. Han om det...

SG: Around The Green -0.565 Rank 108 (av 154)
SG: Putting -2.349 Rank 139 (av 154)

Tre 3-putter på en runde forteller jo en hel del om problemet. Et par av de førsteputtene var så grove misser at man hadde strøket på GK-testen i gamle dager :-) Feil (05. mai 2023 08:40) *  IP
Brippel Tobey og Leif tar feil. Før eller siden


 gjesp (05. mai 2023 12:08) *  IP
tviler på at noen norske baner som holder GK kurs har bane med tilnærmet US Open setup og 12.5" på stimpen. Men det kan hende jeg tar feil


 Ossie (05. mai 2023 14:27) *  IP
Sliterunde for Hovlis i går. Måtte nærspillet løsne i dag. Vi orker ikke en helg med MC


 Feil (05. mai 2023 21:21) *  IP
Hovland gikk 2 under. Fokuset her kommer til å være det som er ræva, as usual. Hahaha,


 Ossie (05. mai 2023 22:22) *  IP
Hovland reddet helgespill


 gjesp (06. mai 2023 00:09) *  IP
Klarte helgespill så det sang etter, kanskje består GK testen allikevel ?


 Tryon (06. mai 2023 20:07) *  IP
Tja, om han ikke kommer topp 10 så blir det nok ikke GK…. Mohaa.. i trollenes verden


 Ossie (06. mai 2023 20:29) *  IP
Hovland har satt Norge på golfkartet. Vi kan aldri klage


 Leif (06. mai 2023 21:20) *  IP
Det var det nok Tutta som gjorde.


 bettob (06. mai 2023 21:42) *  IP
Hallo Trippel B. Har du gått til køys ? Du lovet jo missed cut
tidlig på første runde . Ossie (07. mai 2023 16:24) *  IP
"Det var det nok Tutta som gjorde."

Damegolf er vel ikke i nærheten like kjent og anerkjent Leif (07. mai 2023 20:21) *  IP
Jeg gjentar: Det var Tutta som satte Norge på golfkartet!


 Tryon (07. mai 2023 21:38) *  IP
Det var Per Haugsrud som satte Norge på kartet. 3 pl i Scandinavian Masters etter seirende Vijay Sing i 1994. Delt med Jesper Parnevik.


 Trippelbogey (07. mai 2023 21:41) *  IP

"Hovlandsøndag", brukes av kommentatorer som noe positivt, at man forventer store ting, fordi han var god på et par søndager i begynnelsen av karrieren.

De siste årene har betydningen endret seg til omtrent det samme som "choke", dessverre. Så ikke forstår jeg hvorfor man fortsatt håper på dette...

Noen tall fra dagens "Hovlandsøndag" (tallene er etter 14 hull):

SG: Off The Tee 1.485 Rank 3 (av 68)
SG: Approach to Green -2.544 Rank 63 (av 68)
SG: Around The Green -1.462 Rank 66 (av 68)
SG: Putting 0.151 Rank 29 (av 68)
SG: Tee to Green -3.161 Rank 64 (av 68)
SG: Total -3.009 Rank 64 (av 68)
Greens in Regulation 42.86% (6/14) Rank 66 (av 68)
Sand Saves 25.00% (1/4) Rank T54 (av 68)
Scrambling 50.00% (4/8) Rank T38 (av 68)

 sakamoto (07. mai 2023 21:51) *  IP
I hvert fall saklig av 3-b. Tallene lyver ikke.


 Dilter (07. mai 2023 22:09) *  IP
Denne helgen var det Hovland-lørdag. Han var blant annet i toppen for scrambling i går, og i mange andre kategorier.

Selv om han rykker litt nedover på resultatlisten, så vil jeg ikke kategorisere dette som en "choke".

Han blir sannsynligvis top-30, som, selv om både han og vi er skuffet, ikke er et resultat å kimse av.

Jeg tror det at enkelte føler behov for å kritisere, er at Viktor har gjort oss så godt vant med gode prestasjoner uke inn og uke ut. Trippelbogey (07. mai 2023 22:26) *  IP

Hvis ikke denne runden kvalifiserer til "choke" så gjør ingenting det. Dårligst i feltet til nå (+5 etter 17).

Siden forrige innlegg har han falt i alle kategoriene jeg nevnte, slik at han nå er sist (68) i 3 av de, 67 i en og 66 i en.

Ekspertene gnåler stadig om at han tar store steg i nærspillet, at putteren er friskmeldt etc. Hvis man ikke klarer å vise dette på en søndag som det faktisk betyr noe, er dette bare tomme ord. Dilter (07. mai 2023 22:50) *  IP
Mitt tips viste seg å være alt for optimistisk. En skikkelig ikke-Hovland-søndag med +6 på de siste 9. Da synes jeg vi har lov til å delta i Viktors skuffelse over innsatsen.


 Tryon (07. mai 2023 22:52) *  IP
Er det ikke du som er ekspert TB ? Det ser ut som du har mest peiling…


 Ossie (07. mai 2023 23:35) *  IP
Tung søndag for vår mann. Likevel. han har satt Norge på golfkartet.


 Leif (08. mai 2023 00:14) *  IP
Haugsrud satte Norge på golfkartet med en 3.plass i ET i 1994? Jeg må le. Hvor mange la merke til den plasseringen, navnet og landet den gang? Fulgte Haugsrud opp med flere pallplasser?

Tutta vant 15 ganger på LPGA, herav to majors. Hun er mye mer berømt og kjent i hele USAs golfmiljø enn vi kan forestille oss, til tross for at hun bare er kvinne. Likevel ligger hun langt bak legenden Annika. veteran (08. mai 2023 00:20) *  IP
Som alle andre - f.eks. Rory - spiller han dårlig når han spiller dårlig og bra når han spiller bra. Hvilket sjokk!?
At han bortimot alltid klarer cutten innebærer et visst format som ikke så mange kan skilte med. I går spilte han bra og vi kunne juble. I dag spilte han dårlig - dårligere enn vanlig. Hvem gjør ikke det fra tid til annen? Jeg tror ikke dette kommer til å gi ham en knekk. Han kommer sterkere tilbake - til sitt stort sett gode spill. Alt annet vil forundre meg. gjesp (08. mai 2023 09:27) *  IP
Om man bare kommenterer når det blir dårlige runder vil man alltid ha rett.

Og når noen kommenterer at man tar feil, så overser man det bare.

Var det en dårlig runde søndag? Ja, ingen sier vel noe annet?

Barnslig AR (08. mai 2023 10:25) *  IP
Hovland-søndag og Hovland-lørdag er irriterende dumt å høre. Akkurat like tåpelig og irriterende som "Plastfoliemannen".


 Wilson (08. mai 2023 12:51) *  IP
Helt enig AR.


 Leif (08. mai 2023 13:25) *  IP
Golf på toppnivå er preget av ustabilitet, hos alle. Det er golfens varemerke. Bare Tiger var stabil. Listen over de som ikke klarte cuten denne gang er full av toppnavn, som vanlig.

Dere må slutte å jinxe Hovland.

Når melder han overgang til LIV? Ossie (16. mai 2023 23:30) *  IP
Ser flere Facebook-tråder som hevder at Hovland er favoritt til å vinne PGA mesterkapet. Kan ikke fatte hvem som predikter det? Han klarer cut og blir mellom 5-20


 veteran (17. mai 2023 22:41) *  IP
Blir han topp 10 og jo nærmere 5 jo bedre - må vel sies å være et meget godt resultat, selv om vi ønsker og håper på enda bedre plasseringer.


 AR (18. mai 2023 14:48) *  IP
PGA mesterskapet er utsatt 1 time og 50 minutter pga frost torsdag morgen.


 Dilter (18. mai 2023 16:42) *  IP
Viktor åpner med bogey! Andreslag fra rough på 84 fot.


 Trippelbogey (18. mai 2023 17:02) *  IP

Wedge + 3-putt på hull 12. Ny bogey og +2 etter 3 hull.
Ser ikke ut som han har brukt friperioden på puttegreenen denne gangen heller.

 Klegg (18. mai 2023 17:19) *  IP
Det er vondt å se at han misser med 12-13 meter på en wedge fra 85. Disse slagene er hans største svakhet.


 Trippelbogey (18. mai 2023 17:57) *  IP
Tilbake på par etter 14 og supert utslag på 15, da er han tilbake på sporet.

Vanvittig så lang tid det tar, 1 time og 45 min. på 5 hull. Lukter 5,5 timers runde. Kan ikke skjønne at man lar dem få lov til å bruke så mye tid. Med frost om morgenen kommer det ikke til å bli satt cut før langt utpå lørdagen. PK (18. mai 2023 23:15) *  IP
Noen som vet hvorfor han har byttet til Puma/sko?


 Tryon (19. mai 2023 08:59) *  IP
Han fikk de av TB for å putte bedre.


 gjesp (19. mai 2023 10:33) *  IP
Viktor er med helt der oppe i toppen, herlig!


 Leif (20. mai 2023 00:20) *  IP
Til dels strålende spill av Hovland (frem til hull 15, da det ble brudd). Noen flotte bunkersslag, der han klarte å få stopp i ballen, 20 cm. fra pinnen. Har fått en evne til å redde seg ut av røffen etter dårlige utslag. Det er en ny, bedre og mer stabil Hovland vi har sett hittil. Med fare for å jinxe ham!

Ellers er å bemerke - som vanlig - at verdens beste golfspillere ikke klarer å beregne retningen på hverken innspill eller par3-hull. Lengden er som oftest bra, men ballen havner som oftest altfor langt til siden for hullet. Birdiemulighetene blir til par. Kvaliteten hos proffene er generelt lavere enn før. Dette kan jeg ikke dokumentere, annet enn inntrykk fra mange års TV-seing fra alle de store turneringene. Jeg antar at ingen er enig med meg. Tryon (20. mai 2023 11:17) *  IP
Hovland sier det selv. I majors lønner det seg å gå for center gren, ikke for pinnen.


 Leif (20. mai 2023 14:00) *  IP
Min påstand gjelder generelt for alle de PGA-turneringene jeg har sett de siste årene, ikke bare majors. Selv jeg forstår at man ikke går for pinnen når den stadig er plassert i ytterkant av greenen. Jeg har vanskelig for å tro at spillerne sikter mot et punkt som ligger 10-15 m. til side for pinnen. For det er der de fleste innspillene havner.

Greenene på Oak Hill er ikke spesielt vanskelige. gjesp (20. mai 2023 16:14) *  IP
Det er først i kategorien 175-200 yards hvor snittet på touren blir over 10m når det kommer til avstand fra flagget på innspill.

Flaggene på Oak Hill har vært satt mye ute i kantene, det gjelder i dag også. I går ble det spilt litt mykere pga regnet, da ble det lettere å komme nærmere

Viktor har vært god til å manøvrere seg rundt, til tross for litt svak driving Ossie (20. mai 2023 22:04) *  IP
Hovland henger med. Blir ikke topplassering men det blir bra


 Ronni (21. mai 2023 06:40) *  IP
Strålende golf av Hovland. Nok en gang helt der oppe.

Men det skal mye til å stoppe Koepka. Leif (21. mai 2023 13:32) *  IP
Hovland imponerer, med "stabilt" spill i tre dager. Har han problemer med det mentale, så blir det en svak søndag. Jeg tipper han holder koken og blir top3.

Bare syv spillere er under par etter tre dager! Dette minner mer om US Open. Men Oak Hill er ikke en "US Open-bane". Ossie (21. mai 2023 17:47) *  IP
Liker ikke at Hovland går i lederballen. Kan ikke se for meg at han takler det så bra. Men håper jeg tar feil. Uansett blir det viktigste at en av the good guys vinner og at Bryson og hans svikefulle medspillere faller som en stein på resultatlisten gjesp (22. mai 2023 00:05) *  IP
Like før TB dukker opp nå


 Tryon (22. mai 2023 00:18) *  IP
Kommer TB nå blir det vold


 gjesp (22. mai 2023 11:37) *  IP
Viktor leverte en meget god avslutning og meget god turnering. Har tydeligvis blitt mer stabil og smartere i spillet sitt. Helt klart karrierebeste, imponerende!


 Ronni (22. mai 2023 11:44) *  IP
Grattis Viktor!
Hovland har underprestert en del tidligere i år, men endelig er han der han skal være.
Med det spillet han besitter, tror jeg vi kan vente oss store ting fremover. Leif (22. mai 2023 17:32) *  IP
Jeg er kjent som en kritisk skribent, som sjelden lar meg imponere, heller ikke av toppgolfernes spill. Jeg har dog aldri kritisert Hovland for noe spesielt. I denne turneringen imponerte han meg. Han spilte til dels strålende golf, og satte mange "lange" putter. Kom seg greit ut av vanskeligheter som han skapte selv. Den mest sympatiske og åpne spilleren under turneringen. Bunkerslaget som han plugget, felte ham. Flott avslutning med en birdie på siste etter skuffelsen på 16. Slik er golf. Å vente lignende plassering i US Open og The Open blir lett jinxing.

Morsomt og interessant innslag med de 20 golfproene fra diverse baner i USA som fikk spille. Bare en av dem klarte cuten, Michael Block (46), pro ved golfbanen i Mission Viejo i California. Han har spilt PGA Championship fem ganger før, men aldri klart cuten. I går ble han nr. 15! Han har fast stilling som pro, og spiller derfor sjelden turneringer. Produsenten ble visst forelsket i Block, for vi fikk se ham ustanselig, ikke minst etter at han fikk Hole In One, der ballen gikk rett ned i koppen uten å touche greenen! En opplevelse å se.

Det er skuffende få som skriver her nå, etter norsk herregolfs beste prestasjon noensinne. Langweekend med familien eller manglende interesse? Leif (23. mai 2023 13:28) *  IP
Mer om "tilfellet Block": han er 46 år, lever av å være golf-pro, og spiller sjelden turneringer. Likevel slår han 100 av verdens beste golfspillere over fire runder. Altså ikke én enkelt runde eller to. Kan dette fortelle oss noe? Antagelig ikke, men det er likevel fristende å tro at dette kunne skje fordi kvaliteten på toppgolfernes spill er synkende jevnt over.

Meninger om dette her, eller er alle golfskribenter bortreist, i dobbelt forstand? AR (23. mai 2023 13:56) *  IP
Det kan også tolkes dithen at det er svært mange som er gode der ute som ikke får være med på de største turneringene.

En enorm bredde med andre ord. gjesp (23. mai 2023 21:14) *  IP
Han har spilt flust av turneringer de siste årene, men ikke på høyeste nivå. Får sjansen til å vise seg fram igjen på PGA touren på torsdag og har også fått invitasjon til turneringen i Canada.


 Leif (24. mai 2023 13:15) *  IP
Block er 46 år, ikke 26. Han spiller med et jernsett fra 2014.
Ja, det er mange som er gode der ute, men 19 av de 20 proene klarte ikke cuten. Det ville heller ikke noen CT-spillere ha greid.
Antagelig blir det MC på Block denne uken, så da kan alle slappe av. gjesp (24. mai 2023 13:45) *  IP
litt usikker på hva alderen på køllene hadde å si her.


 Tryon (25. mai 2023 14:21) *  IP
Som Davy Wathne pleide si om golf: Pass dine egne baller og klle. En ting er sikkert, -ingen kller blir yngre med rene...


 Ossie (25. mai 2023 21:58) *  IP
Leif: Antagelig blir det MC på Block denne uken, så da kan alle slappe av.

Haha ja det blir så MC som det går an. Block har hatt sine 15 mins of fame. Nå er det tilbake til hverdagen Trippelbogey (28. mai 2023 22:43) *  IP

Dobbelbogey på back-9 på søndag er en dårlig vane å legge seg til om man tenker å vinne golfturneringer, var dog litt mer utslagsgivende forrige uke :-(

Da fikk de dessverre Hovland-søndagen sin, de som ønsket seg det... Wilson (28. mai 2023 23:06) *  IP
Trippelbogey.
Hvor var du da Viktor ble nr 2 i en Major?
For ca 1 uke siden. Ossie (29. mai 2023 00:02) *  IP
Hovland er steingod. Kan vinne turneringer. Men mange andre er like gode. Så vinner ikke så ofte.


 Wilson (01. jun 2023 14:07) *  IP
Helt riktig Ossie

Om vi plukket en tilfeldig spiller blant de 20 beste i verden og satte samme krav til han som til Hovland så ville vi nok finne samme type resultater Leif (02. jun 2023 15:37) *  IP
Hvilke "krav" har vi til Hovland? Er det her på Golfsiden eller blant norske golfspillere du mener at det stilles krav til ham?


 Dilter (03. jun 2023 21:51) *  IP
Det virker som du leser de fleste innleggene, inkludert dine egne, så da burde det være klart for deg at de fleste her (og kanskje i hele golf-Norge) venter at Viktor skal vinne hver uke.

Han har fått den statusen! Hvis han "bare" klarer cutten og blir topp-25, blir folk skuffet.

Skuffelse på linje med når Haaland ikke scorer (sjokk), Ruud blir slått ut av en turnering i 3. runde, Zucarello ikke får målpoeng eller da Johaug ble nummer to i et distanse-verdenscup-renn. Leif (04. jun 2023 17:28) *  IP
Wilson svarer ikke, men Dilter gjør. Det han skriver er feil.
Jeg leser alle innlegg her, og jeg har ikke registrert at noen hverken "venter" (som Dilter skriver) eller "krever" (som Wilson skriver) noe som helst av Hovland. Det er mulig de gjør det inne i seg, men ikke skriftlig her.

Selv ikke de uvitende i mediene gjør det. Heller ikke de som ikke spiller golf.

Å bruke ordet "krav" til en utøver er meningsløst i enhver idrett. Det betyr i vanlig tale at dersom kravet ikke innfris, så venter det en form for straff. Dilter (04. jun 2023 23:46) *  IP
Det overrasker meg ikke at ironi er bortkastet på deg.


 Leif (05. jun 2023 00:26) *  IP
I all ærbødighet, gratulerer til Viktor Hovland med seier i en av de største turneringene bak majors. Da de fleste andre i leaderboarden sviktet så holdt vår mann hodet kaldt, og nervene i sjakk. Det var det som felte McCarthy på slutten. Det er lettvint å si det nå, men vi følte vel alle sammen at Viktor ville vinne omspillet, slik det utartet seg.

Så får heller Tb klage over at han misset et par meters-putter. Men det gjør de jo alle sammen....

Hovland gjør oss stolte over å være nordmann akkurat nå, selv om det lyder litt svulstig. Tryon (05. jun 2023 00:26) *  IP
Uuutrolig! Viktor vant på møkkabanen sa han. Måtte alle mørke møkkamenn holde seg unna i fremtiden. Skål Viktor!


 Ronni (05. jun 2023 01:28) *  IP
Fantastisk! Hvilken utrolig golfspiller Norge har!


 Wilson (05. jun 2023 07:22) *  IP
Fantastisk stort dette av Viktor.


 Wilson (05. jun 2023 08:13) *  IP
Leif
Jeg har ikke sett innlegget ditt fra 2 juni før i dag.
For å forklare dette:
Jeg har vært med på et par grupper på FB som følger Viktor.
Veldig mye hyling allerede torsdag på turneringshelger om han ikke var topp 20, minst.
Veldig mye sutring om han ikke var med i toppen når helga kom.
Så har du Per og Henrik på Eurosport og Discovery som veldig ofte gnåler om Hovland-søndag og som stadig (Per) skal legge opp et skjema med så og så mange birdier.
Jeg meldte meg av de 2 gruppene på FB.
Og når jeg kan så hører jeg på amerikanske kommentatorer på Discovery.
Det blir for mye mas om pengepremier, fokus på resultater. Per sa senest i går: "Gi oss en birdie" Vi behøver det.
Alle gode trenere sier at man ikke skal fokusere på resultat, men på arbeidsoppgaver.
Dette er dessverre den urnorske måten å følge våre idrettsfolk på. Jeg liker å se på prestasjoner og spillet.

Og så var det fantastisk for Viktor å holde hodet kaldt og vinne denne store turneringen.
Vi jublet hjemme i stua, og så klandrer vi aldri om han ikke vinner. Det er så mange gode spillere på Tourene at vi kan ikke forvente bare topp-plasseringer hele veien. gjesp (05. jun 2023 10:33) *  IP
Fantastisk prestasjon å vinne Memorial. Spilte smart og var kald nok til å sikre seieren
 Revisor'n (05. jun 2023 13:17) *  IP
Strålende prestasjon av Viktor og heldigvis holdt ikke puttemaskinen helt inn. McCarthy var best på puttestatistikken og tok 11 slag på feltet, mens Viktor var tredje best og tok "bare" 6 slag.
Det mest gledelige i de siste turneringene er at Viktor ser ut til å ha blitt litt mer voksen, og går ikke alltid for flagget.
Mye å glede seg til. Leif (05. jun 2023 13:25) *  IP
Takk for godt innlegg, Wilson. Jeg er stort sett enig i det du beskriver. Det var ordet "krav" jeg kritiserte. Du mente antagelig forventninger, men det er noe annet.

Jeg er opptatt av språkbruk, fordi ord har makt. De fleste vil kalle det flisespikkeri.... Dilter (24. jun 2023 22:51) *  IP
Lurer på hva som foregår med Viktor på "moving day", for han flytter seg i feil retning. Det blir en runde på par, eller -1, mens hans "likemenn" gikk veldig lavt.

Cantlay -9
Fowler -10
Thomas -8
Scheffler -7

pluss mange andre relativt ukjente med nesten like gode scorer.

Merkelig etter en såpass god start. Fem slag opp til topp 10 i øyeblikketSvar:
(Felter merket med * m fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Userise, krenkende eller sttende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser
ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72