Redaktør: Asbjørn Ramnefjell Oppdatert: 09/10/2000 kl 12.30
Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf

Alfred Dunhill Cup

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 

 
Alfred Dunhill Cup 2000
Tilbake til første side
Tilbake til Ukens turneringer

(Turneringen sendes LIVE på ViaSat Plus 14. og 15 oktober)


Alfred Dunhill Cup sendes på ViaSat Sport. 
Sendetider:
Lørdag 14.00-18.00 Tredje dag

Søndag 15.00-19.00+ Semifinale og finale

Alfred Dunhill Cup: 

VM for tremannslag 12. - 15. oktober

Søndag: Det mest dramatisk vi har sett!
Miguel Angel Martin så ut som en taper på det 18. hullet, men han skulle bli en helt. Han trengte en birdie på det siste hullet for å ha et håp om at Spania skulle gjenta suksessen fra i fjor. Han var uheldig da ballen traff jernflaggstangen etter å ha tatt et sprett på greenen. Dermed stoppet fremdriften, men ikke skruen i ballen. Så spant ballen tilbake i Valley of Sin - Syndens Dal. Det var her Constantino Rocca, Italia, i 1995 i British Open senket sin utrolige putt etter å ha duffet innspillet. Han tapte omspillet den gangen mot John Daly. 
Martin slo til sin putt. Den stoppet opp på hullkanten, men tyngdekraften var sterk, og etter et sekund falt ballen i hullet. Dermed fikk han omspill i denne avgjørende matchen om 300.000 pund til vinnerlaget (100.000 pund til hver spiller). David Frost to-puttet for sin par, og det bar ut på det 19. hullet. Her tre-puttet David Frost etter å ha misset den andre putten på rundt en meter. Spania kom for tredje gang på tre forsøk fra en taperposisjon, men klarte til slutt å vinne. Sverige fikk smake medisinen på lørdag. i Semifinalen var det Argentina det gikk ut over.

Ernie Els - Jose Maria Olazàbal 68-70
Retief Goosen - Miguel Angel Jimènez 72-70
David Frost - Miguel Angel Martin 74-74 (Martin vant på 19. hull).


Jose Maria Olazabal sa i sin takketale søndag kveld at han håpet på at de ville beholde den spilleformen de hadde hatt i 16 år og ikke gå over til den nye som ble annonsert på lørdag.

Rapport fra semifinalene:

Irland – Sør-Afrika
Ian Woosnam tapte 6 slag på 4’ern, 5’ern og 6’ern mot David Frost. Da var det vanskelig å komme tilbake for den erfarne Woosie. Han var bare 3 slag etter på det 14., men tapte de tre igjen innover mot klubbhuset og tapte med 6 slag.

Ernie Els gikk fire under fra det 5. til det 11. hullet. David Park klarte ikke å svare. Når han i tillegg fikk to dobbelbegeys på 16 og 17, var det hele avgjort med god margin.

Philip Price klarte å matche de fire birdiene som Retief Goosen hadde midt i runden. Dermed ble det en meget jevn match. Begge endte på 68 slag, men Sør-Afrika hadde allerede vunnet.

Argentina – Spania
Angel Cabrera ledet med 4 slag etter 4 hull over Olazabal, men fighteren Olazabal lot seg ikke knekke. Vi husker ham fra lørdag da han tok inn 6 slag på Matias Grønberg på 4 hull. På de neste 9 hullene gikk han 5 under par og var plutselig ikke bare à jour, men et slag foran. Før det 17. var de helt like. Cabrera fikk to bogeys mot slutten. Da var det over.

Matchen mellom Jimenez og Romero var helt jevn til og med det 11. hullet. På de to neste tapte Jimènes 4 slag til "El Gato - katten" Eduardo Romero. Da var det ikke særlig håp hår spanjolen. Romero vant med 69-71.

I matchen mellom Martin og Coceres skilte det aldri mer enn ett slag frem til det 14. hullet. Til slutt vant Martin 71-72. Han hadde to birdies og en bogey på runden. Coceres hadde birdie på det siste hullet. Matchen var ikke så spennende som resultatet kanskje skulle tilsi.


Søndag formiddag: Blir det Sør-Afrika mot Spania i finalen? 
De skal møte henholdsvis Wales og Argentina, men semifinalene er helt åpne. Her blir det snakk om hvem som har mest flyt i spillet.

Live scoring Husk å klikke deg inn på riktig dag!

Lørdag: Wales, Argentina, Spania og Sør-Afrika til semifinalen søndag - se ViaSat Plus direkte fra kl. 15.00
Rapport fra lørdagens spill

Fredag:
Flere gode matcher
Det ble en forrykende dag på St. Andrews. 
Hele den fyldige rapporten

Torsdag: Spennende start på St. Andrews Mer

Spilleformen:
Det er 16 lag med.
Tre profesjonelle spillere på hvert lag. Det er fire pulje á fire lag – alle spiller mot alle.  I hver match mellom to land spilles det tre matcher over 18 hull - slagkonkurranse. Hvis de to spillerne har lik score etter 18 hull, blir det sudden death. De fire puljevinneren går videre til semi-finale søndag morgen og finale om ettermiddagen.

Hvis to eller flere lag står med like mange seire etter den tredje dagen avgjøres rekkefølgen slik:

a) to lag som står likt skal rangeres etter hvem som har flest individuelle seire.

b) Hvis dette også er likt, bestemmer innbyrdes oppgjør hvis de har spilt mot hverandre. Hvis de ikke har spilt mot hverandre, blir det laget som har lavest samlet score rangert først. (kanskje det har vært regnvær en dag og matchene er blitt kansellerte).

c) Hvis tre lag står likt, og har samme antall individuelle seire, går det laget videre med den laveste, samlede score’en.

Fra tidligere:
Det er tid for Alfred Dunhill Cup. Denne etter hvert tradisjonsrike turneringen går av stabelen på verdens mest berømte golfbane, St. Andrews, hvor de som mange vil huske spilte The Open i JULI. 

Retief Goosen var med på å vinne både i 1997 og 98.
 
Lagene består av mange gode spillere. Dette er VM for tremannslag. Gode spillere som Tom Lehman, USA, Ernie Els, Syd-Afrika og Nick Price, Zimbabwe, skal spille for sine land som alle har hyggelige minner å se tilbake på. Larry Mize er tredjemann på det amerikanske laget. John Daly er med også.

Spania er tittelforsvarer, men Sergio Garcia er byttet ut med Miguel Angel Martin som skal forsvare tittelen sammen med Jose Maria Olazàbal og Miguel Angel Jimènez.

David Frost og Retief Goosen blir farlige sammen med Ernie Els. Disse vant både i 1997 og i 1998. 

John Daly skal spille sammen med Tom Lehman, men sistemann på det amerikanske laget er ikke klar ennå.

Lee Westwood blir ikke med. Han var meget misfornøyd etter sin 64. plass i The Open i juli og ytret en viss misnøye med banen.

Det spilles i fire grupper og puljevinnerne går til semifinale og finale.

Her finner du lagene: Mer

Mer om bakgrunn og fjorårets turnering finner du her

European Tour dekker også Alfred Dunhill Cup HER

Litt historie (skrevet før turneringen i fjor)
Det hele startet i 1985. Australia vant de to første årene og har vært med alle 14 gangene. Bare fem andre lag har spilt samtlige turneringer; Skottland, USA, England, Irland og Spania. Sverige og Japan har vært med 13 ganger. Syd-Afrika har vunnet de to siste årene og har det samme laget i år; Ernie Els, David Frost og Retief Goosen - tre meget habile spillere. Sverige vant i 1991. I finalen slo de Syd-Afrika. De tapte finalen i 1997 - nettopp mot Syd-Afrika. USA er det eneste landet som har vunnet tre ganger; 1988, 1993 og 1996. Skottlands eneste seier kom i 1995. Bare fire lag har vunnet mer enn en gang. Irland er blant disse med sine seire i 1988 og 1990. Irland er gode til å spille på det underlaget vi finner på St. Andrews og kan bli sterke i årets turnering med to Ryder Cup spillere på laget. Det går mot en spennende helg på St. Andrews. Vinnerne får £300.000 på deling til de tre på laget. Hver av spillerne på det tapende laget får £50.000. De som blir sist - nr. 4 - i de innledende rundene kan innkassere £6.500 for hver spiller.

  

 
 
Annonser
(annonse)
 Kongsberg GK
Link til NGAs hjemmesider
S|E|B
Corporate Golf Challenge 2000

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no
Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf