Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

Tilbake til første side           Debattsiden

26.02 Fysikken i golf
Er den overdrevet?
Allerede på 1960-tallet trente mange av de beste spillerne i Norge med vekter for å få en bedre fysikk. I dag settes det store krav til fysikken. Men er kravene og treningsmengdene på dette området blitt for store?

Golf på toppnivå skiller seg klart fra mange andre idretter hvor kravene til kondisjon, styrke og smidighet er meget forskjellige. De siste årene har det vært mye oppmerksomhet rundt dette med golfspillernes fysikk og utholdenhet.

Omfattende treningsprogrammer er lagt opp for den enkelte golfspilleren. Det er viktig med god fysikk for å kunne tåle all den mer eller mindre ensidige slagtreningen som vi finner i golfsporten slik at man unngår belastningsskader.

Det er fort gjort å overdrive treningen på ulike områder. Da er det viktig å stille spørsmålet: Har vi nå kommet til det punktet hvor det legges FOR mye vekt på den fysiske treningen?

I en del tilfeller er nok dessverre svaret på dette spørsmålet: JA!

Golfsporten har skaffet seg gode instruktører som er gode på det fysiske, men kan dissee nok om det som kreves for å bli god i golf? Her er neppe svaret et rungende JA. Heldigvis har vi noen som er gode på dette området.

24 timer
Døgnet har bare 24 timer. De som trener mye, må dele opp treningen i elementer som til sammen gir det beste og det mest optimale totalresultatet. Det er ikke sikkert at mye trening med vekter og løping er det beste for å bli en god golfspiller. Her gjelder det å gjøre en riktig prioritering for treningsopplegget.

Kanskje man burde legge mer vekt på de tekniske elementene i golfsvingen slik at utøveren får en god grunnbevegelse som kan holde under press. Hvis ikke grunnbevegelsen er i orden, er det tilnærmet umulig å holde under press i slutten av turneringer.

Lang vinter
Vi har i Norge en lang vinter hvor teknisk trening er vanskelig fordi vi ikke ser hele ballbanen når vi står og slår innendørs. Vi bruker mye plastunderlag og alt for lite skikkelig gressunderlag som følge av våre klimatiske forhold. Reiser til steder med godt gressunderlag gjøres av våre beste spillere i løpet av vinteren. Våre beste spillere på herre- og damesiden bor ikke i Norge om venteren. Vi kan utføre mye god trening innendørs hvis vi har et godt underlag - putting green - å trene på. Dette er ikke lett å finne, men den viktige puttingen kan læres og forbedres innendørs i Norge hvis man gjør det riktig. Nærspill - chip pitch -  kan også trenes, men her er det ikke så mange gode muligheter, og det blir et stykke unna the real thing utendørs.

Med våre begrensede muligheter til å spille på GODT gress i Norge i perioden oktober til mai er det lett å gå over til fysisk trening. Dette er viktig, men vi må ikke la det ta fullstendig overhånd.

Løfter man for mye vekter, blir man god i vektløfting.

Ikke i golf.


Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon

 


  ANNONSER