Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side

Grønmo GK:
Fra søppelfylling til oase
Søppelfyllingen på Grønmo ble nedlagt i 1972. Siden den gang er det kjørt på 20-30 meter tykk masse. Oppå der er det lagt golfbane. Resultatet åpenbarte seg for offentligheten 20. mai 2003.

For golfsporten i Oslo var dette en milepæl. Hovedstaden har nå tre golfbaner; Oslo GK, Groruddalen GK og Grønmo GK.
 

Her klipper ordfører i Oslo Per Ditlev-Simonsen over båndet: Banen er åpnet!
Deretter slo han sannsynligvis den beste åpningsdriven noen ordfører noen gang har slått under åpningen av en golfbane i Norge.

Foto: Terje Vangen

Grønmo var i mange år nærmest for et skjellsord å regne. Ikke nå lenger – snarere tvert i mot. Nå fremstår området som det navnet indikerer: En grønn mo i fredelige og idylliske omgivelser.

Området er ikke bare vakkert der det ligger helt usjenert uten forstyrrende naboer av noen art. Det er blitt en golfbane medlemmene kan være stolte over.

Nihullsbanen er blitt riktig bra – også sett med et kritsikk golfblikk. Dette er kanskje den banen i Norge som i sterkest grad inviterer til å bruke driveren på utslagsstedene. På svært mange baner i Norge er det trangt og lite innbydende til å bruke driver – hvis man ikke er en golfstrategisk idiot og risikoelsker. På Grønmo kan man bruke driver på alle hullene ut over par 3 hullene. Deilig. Brede fairwayer, varierte hull, overraskende velbygde greener. Her har banearkitekten trolig lært mye av sin konstruksjon av greener gjennom sitt arbeid på Losby. Onduleringene kommer mye heldigere ut på Grønmo.

Nå kunne nok banen vist seg fra en enda bedre side hvis det hadde vært flere varmegrader i mai og det ikke hadde regnet under åpningen og åpningsturneringen.

Par 3-hullene så fine ut. Hull nr. 8 har en green med store høydeforskjeller. Ved første øyekast så det ikke bra ut, men etter å ha fordøyd inntrykket litt, skiftet jeg mening. Det er to platåer forbundet med en bakke hvor småunger kan lære seg avansert, alpin utforteknikk om vinteren. Her kan flagget settes oppe eller nede. Ligger man på feil sted, får man en utfordring. Greenen i seg selv blir på en måte en hindring – hvis man slår et dårlig slag som legger seg på feil sted. Akkurat som det 16. hullet på Augusta som de fleste kjenner fra US Masters.

Det 7. hullet – par 5 er forholdsvis kort. Her er det lett å gjøre birdie – og takk for det. Vi spiller golf for å ha det gøy. Og det er gøy å få birdie. Hull nr. 1 - også par 5 - er et bra hull. Det samme gjelder for par 4-hullene. Konstruksjonsmessig fremstår banen som meget bra. Her kommer konkurransespillerne til å trives. Samtidig får mosjonistene stor glede av golfspillet uten å miste alle ballene i bagen.

Jeg kommer gjerne tilbake til Grønmo!

Den veien kommer også mange greenfeespillere til å ta. Til en bane som ligger en god ti minutters kjøretøy fra Oslo Børs.

Ordføreren var positiv til planene om å få til en full 18-hullsbane om 4-5 år. Det er nok av plass å ta av.

Da blir oasen på Grønmo dobbelt så stor. Innen den tid er søppelfyllingen på Grønmo et glemt kapittel.


Hull 3 er et bra par 4 hull hvor det settes krav til driven og ikke minst innspillet til greenen. Hullet heller noe mer nedover enn dette bildet indikerer.

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser