Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

14.01 Endringer for grønt kort:
NGF strammer inn
Slutt på week-end-grønt-kort.

Det har vært mye diskusjon rundt opplæring og grønt kort ordningen de siste årene. Spesielt er det  blitt pekt på at opplæringen i forbindelse med etikette har vært dårlig. Trolig skyldes dette for dårlige instruktører som ofte har misforstått enkle ting. Også tidsbruken blant nybegynnere har vært kritisert.

Hvis du på grønt kort-kurset har lært at du skal stå bak ryggen til den som slår ut fra tee-stedet, har du hatt en temmelig dårlig instruktør. (Riktig plassering er skrått ut fra høyre skulder til den som slår (høyrespiller) - eller sagt på en annen måte; spilleren skal kunne se deg foran seg når han titter opp ved adressering og gjerne da titte litt til høyre for å få øyenkontakt med deg). Da unngår man ulykker.

Nå skal det gå 10 dager mellom teoriprøven og den praktiske prøven. Dermed kan ikke klubbene lokke med grønt kort på en weekend slik som tidligere - og bra er det! Du lærer ikke tilstrekkelig om å oppføre deg på banen, reglene og ikke minst det å treffe ballen på en helg hvis du ikke har vært borti golf tidligere.

Det kreves også slopet bane for å utstede grønt kort. Overgangsordninger gis. Ulike statuser er endret og strammet inne.

Hele saken finner du på forbundets sider gjennom denne linken: Les mer
 

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no