Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side

Banebesøket:
Kragerø med topp forhold
Av: Asbjørn Ramnefjell
Jeg har spilt mange baner, men forholdene på Kragerø Golfpark er for tiden noe av det beste jeg har sett.

Da jeg for noen år siden så at de begynte med gravemaskiner oppe på heia på Stabbestad ved Kragerø, var jeg skeptisk til om dette kunne bli et bra resultat. De siste par årene har banen vokst frem med rekordfart. Den ble åpnet i fjor, men først i år har jeg fått spilt alle hullene.

I slutten av juni fremstår banen i en stand som er noe av det beste jeg har sett.

Per Haugsrud sa gledesstrålende ikke lenge etter at banen var ny: "Hadde vi hatt slike fairwayer og greener ute på Europa Tour'en hver uke, hadde alle sammen strekt hendene i været og sagt YES! og vært meget fornøyde."

Som direktør i Kragerø Golfpark var selvsagt ikke Per Haugsrud helt objektiv i sin vurdering. Jeg kjenner imidlertid Per som en ærlig og nøktern person. Dette måtte sjekkes.

En meget bra driving range med gode baller og hyggelig retning i forhold til den rådende vinden var et bra førsteinntrykk.

Glimrende greener
Treningsgreenen neste. Det var imponerende. Jeg har spilt baner som blant annet Pebble Beach, Augusta National (hvor US Masters går hver vår), Winged Foot (New York), St. Andrews, Pinehurst II (hvor Payne Stewart vant US Open før han omkom i en flyulykke), Barsebäck, Olympic Club (US Open bane) med flere. Greenene på Kragerø har ikke noe å skamme seg over - selv når vi sammenligner med disse banene. Utrolig. Kanskje treningsgreenen minnet mest om Pinehurst II som jeg spilte da den var satt opp til VM for en del år siden. Det var i hvert fall noe av den samme følelsen.

Greenene ute på banen var ikke noe dårligere enn treningsgreenen - kanskje enda bedre pga mindre slitasje - uten at vi kunne se noen slitasje på treningsgreenen heller.

Glimrende fairwayer 
Når du slår et jernslag på fairway på Kragerø, får du en fin torv. Ingen steiner her, nei! En herlig følelse når du treffer ballen bra - og sjelden å oppleve på norske baner. Gresset var tett og fint. Ballen lå godt, og det var en fryd å slå fra gode lie'er på fairway.

Tilfeldig?
Jeg var heldig å møte greenkeeperen - faktisk helt tilfeldig. Dan Jürgens fra Dakota. Gift norsk. Har vært i Norge i 2,5 år og snakker meget godt norsk. Bor i Langesund. Utdannelse fra USA. Vært i geamet i 12 år. Vi snakket om gress og forhold. Han visste hva han snakket om. Det var tydelig. Det var bare å se på resultatet. Kvaliteten på gresset på greener og fairwayer kunne umulig bli SÅ bra uten at det er en dyktig greenkeeper med på det hele.
Tilstanden på gresset var altså ikke tilfeldig.

Hytteområde 
Kragerø har satset på å bygge hytter i tilknytning til anlegget. Nå er det kommet et hoteel- og spaanlegg som er meget ekslusivt.

Konseptet med golfbane og hotell/hytter sammen er unik i Norge slik vi nå ser i Kragerø. Trenden går i retning av opplevelsesferie fremfor hudkreftfremkallende solslikking på knallharde svaberg fra morgen til kveld.

Banen 
Kragerø har fint gress på teesteder, fairwayer og greener. Utenfor fairway er det imidlertid svært ofte vanskelig å finne ballen. Her gjelder det å bruke hodet og innse at driveren med hell ofte kan kose seg i bagen på en rekke av par fire- og par fem hullene. Banen er ikke overvettes lang. Derfor er det ikke helt umulig å få til en god score hvis du bruker hodet og velger riktig strategi ut fra dine spilleferdigheter.

En god score er avhengig av at du er rimelig god til å putte. Har du liten trening i denne viktige delen av spillet kommer du til kort på Kragerø Golfpark, men selv de som ikke behersker en god putte-teknikk klarer å se hvor gode greenene er:

En flott golf- og naturopplevelse!


LINK TIL GOLFSIDENS NYE DEBATTSIDE - KLIKK HER Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!


Tilbake til første side


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAR DU NOE PÅ HJERTET?

Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden

Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser