Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

23.04 Landslagssjefen:
Tror på VM-gull for amatører
Det er forskjell på drøm og virkelighet.

I Aftenposten blir landslagstrener Pär Sundberg sitert på at han tro at Norge tar VM i 2006. "Vi er så bra at vi ta VM-gull i 2006". Han legger til "Enten i lag eller individuelt". Da øker muligheten betraktelig, men det er fortsatt en drøm. Nå skal det legges til at drømmer kan gå i oppfyllelse.

Vi skal ikke glemme at Suzann Pettersen ble best individuelt i VM da hun var amatør. Vi skal huske på at konkurransen i kvinneklassen er langt svakere enn blant herrene - skal vi tro landslagssjefen. Og det skal vi på det punktet.

Som landslagssjef er det viktig å legge listen høyt. Man på strekke seg for å få en heving i nivået - som i Norge ikke er særlig høyt.

Likevel skal vi ikke glemme at norske amatører gjorde det mye bedre i EM-sammenheng i fjor enn for bare tre år siden. Fremgangen etter det arbeidet som NGF har gjort de siste årene, har båret frukter. Det  har til dels vært vanskelig å få gjennomført en holdningsendring hos eliten (og ikke minst foreldre). Golf er en av de mest krevende idrettene hvis man har internasjonale ambisjoner. Dette er har det vært vanskelig å få gjennomslag for i Norge. NGF har lagt forholdene til rette. Folk som Charlie Westrup og Peter Svallin har virkelig ryddet vei for nye og bedre holdninger. Nå står Pär Sundberg frem og vil bringe dette videre.

Vi liker ungdommelig pågangsmot og ambisjoner. Likevel tror vi at ambisjonene om en VM-tittel i golf for Norge i dag ligger et stykke lengre inn i drømmeverdenen enn i virkelighetens verden.

De siste årene er VM-lagene blitt redusert fra fire til tre mann. Det øker mulighetene for de mindre nasjonene betraktelig. Vi skal heller ikke underslå det faktum at vi snakker om LAG VM. Den som blir best individuelt, blir ikke verdensmester. Det er nok bare her i Norge vi strekker den strikken såpass langt. Vi minner om at Torstein Raaum Nævestad ble best individuelt under kvalifiseringen i lag EM i fjor. Han fikk ikke premie en gang!

I World Cup for proffer er det tomannslag. Det er en viktig årsak til at USA ikke vinner "hver gang". Med tre eller flere på dette laget ville USA trolig vunnet mer enn ni av ti ganger.

For all del. Hvis Norge skulle vinne lag VM i golf, stiller vi oss i første rekke blant gratulantene.

Det samme gjør vi hvis Norge blir blant de 10 beste. Det ville betydd stor fremgang for norsk golf!

Til alle dere som ønsker å bli gode i golf: Det nytter ikke å bo i Norge om vinteren.

Pär Sundberg har et viktig poeng når han opplever at juniorene roses kanskje for mye når de når et visst nivå.

I Norge tror mange medlemmer (og foreldre) at klubbens juniorer kan bli proffer på høyt internasjonalt nivå så fort de klarer å spille sin hjemmeklubb på banens par.

 

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no