Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev

tilbake til første side

tilbake til Leserbrev


12.06
Resultatet av dette er at det tallet som NGF oppgir med flere medlemskap helt klart er for lavt Av: Jacob Kallevik

Jeg har med spenning fulgt med i debatten vedrørende antall medlemmer ift antall medlemskap. Det er mange som uttaler seg om hvor enkelt det er for NGF å finne ut av dette. Hvis NGF hadde hatt tilgang på gode registre fra klubbene så hadde det selvsagt ikke vært noe problem, men per i dag så har de ikke det. Jeg sitter med ansvaret for medlemsregisteret i Bjaavann Golfklubb og vi har store problemer med å få samlet inn korrekte medlemsopplysninger på alle våre medlemmer. Det fører til et en rekke medlemmer er registrert med f eks 1.1.1900 som fødselsdato. Kvaliteten på registrene varierer nok fra klubb til klubb, men i mindre klubber som er basert på dugnad så vil en ikke greie å få dette til korrekt. Når jeg registrerer inn våre medlemmer som vi mangler korrekt fødselsdato på så ser jeg også ifm dublettkontrollen at "store" klubber med betalt administrasjon har veldig mange medlemmer som de ikke har korrekt informasjon på. Dette er også et problem som andre idretter sliter med.

I tillegg er det per i dag dårlig funksjonalitet i den løsningen som sjekker om en person er registrert flere ganger. Dersom personen først er registrert inn med en tilfeldig fødselsdato og denne rettes så gjøres det ikke en ny kontroll mot registeret.

Resultatet av dette er at det tallet som NGF oppgir med flere medlemskap helt klart er for lavt grunnet problemene med manglende fødselsdatoer i registrene, men dette er noe som er helt umulig for NGF å gjøre noe med før registrene som klubbene er ansvarlig for blir bedre. NGF har i lang tid bedt om at klubbene forbedrer kvaliteten på registrene sine.

Konklusjonen er selvsagt som før - det er flere medlemskap enn det er medlemmer, men det er dessverre lite NGF kan gjøre med dette før vi som sitter i klubbene har gjort jobben vår.


Kommentar:
Vår første reaksjon på pressemeldingen fra NGF var at tallet 4417 som hadde multimedlemskap var alt for lavt er riktig. At vår Se&Hør betalte venn Pål Næss ukritisk sugde dette tallet til sitt bryst og dreit ut undertegnede etter noter, byr vi på her på Golfsiden. Vi får aldri vite hvor stor forskjellen mellom antall medlemskap og antall golfspillere som "eier" medlemskapene er og har vært. Vi vet at forskjellen har minket kraftig de siste årene. En takk til Jacob Kallevik for bidraget til enda en bekreftelse på at medlemstallene fra NGF langt overstiger antall spillere. NGF har aldri påstått noe annet, men det er lite ærerikt at forbundet ikke har gjort noe for å stoppe oppfatningen utenfor golfkretser om at antall medlemmer i godt monn overstiger antallet golfspillere.
Hvor mange medlemskap eier de 4417 som NGF har oppdaget i dublettkontrollen? Golfsiden kan for eksempel tippe et gjennomsnitt på tre. Da blir det 13-14.000 medlemskap på 4417 personer. I tillegg kommer alle de som har glidd gjennom dublettkontrollen pga feil fødselsdato feils skrevet navn og/eller adresse. Dette kan være svært mange - flere tusen. Uten at vi vet det. Det er svakt av NGF å fokusere på en dublettkontroll med så åpenbare mangler for å sette undertegnede i et dårlig lys. NGF og Golfsiden har felles mål når det gjelder å få mange medlemmer. Vi gleder oss til å få ryddet opp i dette. Gjerne i samarbeid med NGF.

Golfsiden er godt fornøyd med at dette er kommet i fokus og at vi får et ryddig forhold til dette særegne golffenomenet at folk er medlem i flere idrettsklubber og informasjon rundt dette. Eller tror du at at et medlem i en vektløfterklubb er medlem i tre-fire klubber slik som mange golfspillere er?
Asbjørn Ramnefjell 

Nå kan du søke på GOLFSIDEN etter ord, navn, uttrykk som du leter etter. Les mer


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden
Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ditt innlegg

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


tilbake til Leserbrev
 
 
Annonser