Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev

tilbake til første side

tilbake til Leserbrev24.06
Driverdebatten og redaktørens "våspreik"- hva driver vi høyhandikappere egentlig med? Av: Knut R. Lie

I likhet med andre optimister har jeg anskaffet driver som til daglig lyder navnet "wok-panna" - altså med størrelse som tenderer mot sylindervolumet i en middels bilmotor. For det meste er vi gode venner, selv om kameraten glimtvis har sine tunge stunder. Da får den sture i fred mens jobben gjøres av de mindre jernbrødrene - selv på lengre par 4 og det som verre er.

Man bør selvsagt lytte til gode råd. Jeg synes ikke redaktørens spissformuleringer fortjener etiketten "våspreik". Men i vår høyhandikappede enfoldighet må vi ha lov til å prøve og feile vi også. Man blir neppe en bedre sjåfør ved å ha bilen stående stille i garasjen.

Knut.

Kommentar: Når jeg siterer en av Europa beste trenere som sier: Har man over 7 i handicap, er man bedre tjent med (les: man får en bedre smalet score på runden) ved å bruke treerspoon (eller femmer-spoon eller en jernkølle) i stedet for driver på de fleste tee-steder, så er det greit for meg at de som føler seg truffet, kaller det våspreik. Og fortsetter og sende bøttevis med baller ut i skogen med driveren sin. Våspreik eller ikke. I mine øyne er det om å gjøre å gå rundt banen på færrest mulig slag. Dette er det svært mange som ikke helt forstår. For mange er det om å gjøre å slå lengst. Det spille ringen rolle om ballen havner i skauen.

De siste par ukene har jeg hatt gleden(?) av å spille med mange høyhandicappere. Det er trist å se hvor mange som åpenbart ødelegger sin score fordi de bruker driveren som de ikke har kontroll på. En runde spilte jeg med en kar som tidlig gikk over til treerspoon. Da spilte han faktisk god golf. Fristelsen mot slutten av runden ble for stor. Driveren kom opp igjen. Ballene gikk selvsagt til helvete igjen - for å bruke en utilslørt beskrivelse av hans to siste driver.
Golf, mine venner, er et strategisk spill. Mange macho-menn i normalt en avdanket toppidrettsalder for står ikke dette. Det verste er at de ikke vil forstå det heller.
Asbjørn Ramnefjell

PS: Det er klart at man bør forsøke seg med driver uansett spillestyrke, men bruk den med fornuft og ikke på steder hvor du har mistanke om at risikoen for å bomme på fairway er stor! OK?
AR


Nå kan du søke på GOLFSIDEN etter ord, navn, uttrykk som du leter etter. Les mer


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden
Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ditt innlegg

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


tilbake til Leserbrev
 
 
Annonser