Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Leserbrev
Til til første side

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 
Leserbrev

tilbake til første side

tilbake til Leserbrev


01.01
Venstre hånd nederst på putteren Av: Steinar Bjerke

Jeg så på noen av reprisene av storturneringene på Viasat, og hørte GZ varmt anbefale et puttergrep med venstre hånd nederst for oss høyrehendte. En del av verdens ledende spillere ha visstnok gått over til dette grepet, ifølge GZ. Etter dette var veien ikke lang ned i kjelleren hvor køllene ligger i vinterdvale, og putteren ble brutalt vekket til liv. Teppet i gangen er av orientalsk type, klippet omtrent til greenlengde. Hullklossen ble plassert og det nye grepet festet. Og det kjentes ganske merkelig. Men etter et par slag kunne jeg konstatere en mye bedre, ja nesten automatisk låsning av håndleddene, og en stabilere baksving. Dessuten blir da høyre hånd fratatt sine styringsmuligheter, og er bare med for støtte svingen. Etter å ha tilbragt noen timer på teppet med mitt nye grep, føler jeg at puttingen er blitt vesentlig mer presis, og lengdekontrollen er bedre også.

Nå gjenstår det bare å se om grepet og svingen kan overføres til den virkelige verden. Og siden putting stort sett er den eneste slagtrening man kan tillate seg innendørs i vanlige, møblerte hjem, er det bare å få frem putteren og eksperimentere i vei. Kanskje du får en aha-opplevelse?

Kommentar: Jeg har selv brukt dette grepet med hell i perioder. Jeg brukte det imidlertid bare på putter under tre meter. I grenseland var det vanskelig å velge. Et spørsmål er om du hadde hatt fremgang med ditt gamle grep ved å trene noen timer. Min erfaring gjennom mange år er at TRENING er viktigere enn selve grepet uansett grep og putteteknikk. Her bør hver og en eksperimentere en del og trene mye. Jeg har hatt gode erfaring både med en lang putter fra hake eller bryst. Det siste året har jeg brukt en mageputter. Da kan jeg gjøre nytte av alle de timene jeg har lagt ned på treningsgreener med en vanlig putter samtidig som jeg har full glede av den ekstra støtte som det gir å ha et fast punkt å forholde seg til på toppen av putterskaftet.

Lykke til videre med eksperimenteringen! Thomas Bjørn er blant dem som bruker "ditt" grep. Det blir spennende å se hvor lang tid det går før vi får se en nye metode fra Tiger Woods. Da blir det skikkelig fart i eksperimenteringen blant verdens golfspillere. Problemet i dag er at de aller fleste ikke ofrer en eneste time på treningsputting-greenen. Derfor er de da også dårlige til å putte. Det hører ingen steder hjemme å ha over 34 putter i gjennomsnitt på golfrundene. Det er utelukkende et resultat av latskap.
Asbjørn Ramnefjell


Ditt innlegg  

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


tilbake til Leserbrev
 
 
Annonser